#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #منطقه_قفقاز
#جمهوری_آذربایجان #ترکیه
✅ بازی خطرناک آذربایجان و ترکیه در مرزهای شمالی ایران
🔶 در هفتههای اخیر همزمان با برگزاری رزمایش مشترک نظامی ترکیه با آذربایجان، شاهد بروز رفتارها و اظهارات نامتعارف از جانب مقامات باکو علیه کشورمان بودیم.
🔸 این اظهارات غیردوستانه با درج تیتر «ایران باید از روی نقشه محو شود!» توسط روزنامه ینی شفق وابسته به دولت ترکیه از قول یک نماینده آذربایجان شروع شد و با اظهارات خلاف واقع رئیسجمهور آذربایجان در خصوص مداخله جمهوری اسلامی ایران در منطقه قفقاز و تهدید شمردن رزمایش ایران در مرزهای شمال غربی، شدت گرفت.
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 قفقاز منطقهای است که دارای «گسلهای ژئوپلیتیکی» متعددی است؛ یکی از سیاستهایی که در سالهای اخیر در این منطقه برجستهتر شده است، تشدید این گسلها با اهداف متعدد سیاسی، امنیتی و نظامی است که رژیم صهیونیستی از دستهای مهم پشتپرده در این زمینه است.
🔸 جمهوری اسلامی ایران از دیرباز در این منطقه خود را متعهد به رعایت حسن همجواری با کشورهای همسایه میداند. در خصوص جمهوری آذربایجان و ترکیه، سیاست جمهوری اسلامی ایران از یک روند «منطقی، واقعبینانه و صادقانه» پیروی میکند.
🔸 با توجه به اینکه در بسط و توسعه مناسبات در ابعاد گوناگون نیز کشورهای همسایه، اولویت اول روابط خارجی ایران را تشکیل میدهند، لذا در قفقاز جنوبی نیز همواره به این مهم توجه شده و «دوستانه» در این راه گام برداشته شده است؛ اما این رفتار صادقانه نباید بهمنزله دادن «چک سفید امضا» برای دیگران تلقی شود.
🔸 اینکه جمهوری اسلامی ایران با آذربایجان که زمانی نهچندان دور «جزو سرزمین ایران» بود و حتی دولت ترکیه که در کودتای سال ۲۰۱۶ او را از مخمصهای که فرجامش سرنگونی بود، نجات داد، در برخی موضوعات سیاست خارجی و بعضاً داخلی اختلافنظر دارد، یک امر طبیعی است؛ اما اختلافنظرهای موجود در مقابل «علائق مشترکی» که در عرصههای مختلف اقتصادی، سیاسی و بخصوص فرهنگی و تمدنی وجود دارد، بسیار ناچیز است.
🔸 تهران مواضع و رفتارهای تحریکآمیز و مشکوک دولت باکو را دلیل بر قدرت نمیداند، بلکه آن را «نشانه عدم پختگی سیاسی» و محاسبات غلط در مواجهه با ایران میداند؛ محاسباتی که عمدتاً توسط صهیونیستها طراحی شده است.
🔸 همچنان که در هفتههای اخیر و در رابطه با بمباران مقر عناصر معاند و تروریست در کردستان عراق هم مشاهده شد، جمهوری اسلامی ایران در عین تعهد بنیادین به «عدم دخالت در امور داخلی دیگران»، در مواجهه با تهدیداتی که متوجه امنیت ملی و تمامیت ارضی خود باشد، اجازه هیچگونه تحرک نظامی و روانی را به کشورهای خارجی ولو همسایگان نمیدهد.
🔶 نکته پایانی
🔸 جمهوری اسلامی هیچ دخالتی در اینکه دولت باکو روابط خارجی خود را چگونه طراحی و تنظیم میکند، ندارد. این یک موضوع داخلی است؛ اما این روابط نباید به تهدید امنیت ملی، منافع ملی و تمامیت ارضی ایران بینجامد. تهران هرگز حضور تهدیدآمیز رژیم صهیونیستی در مرزهای شمالی خود را برنمیتابد. حساسیتی که جمهوری اسلامی در قبال امنیت ملی خود دارد، از اصول و مبانی منطقی و محکمی برخوردار است. ابزارهای لازم برای مقابله با عوامل مخل امنیت و منافع ملی و تمامیت ارضی خود را هم دارد؛ فرقی نمیکند از جانب آمریکا باشد یا یک کشور کوچک منطقهای.
🔸 #به_قلم_اساتید: حمید خوش آیند؛ کارشناس مسائل بین الملل
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#مسائل_اولویت_دار
#تحلیل_کننده
#دولت_سیزدهم
✅ دولت و اولویتبندی حل مسائل
🔶 در ابتدای دولت سیزدهم و درحالیکه همگان منتظر هستند تا ببینند دولت جدید چگونه به حل مسائل مردم میپردازد، لازم است دولت آقای رئیسی ضمن اولویتبندی مشکلات، برخی مسائل را از همین آغاز در مسیر ساماندهی قرار دهد. نمیتوان حل همه مسائل را به آینده حواله داد؛ مرتفع ساختن برخی مشکلات با اصلاح برخی امور در کوتاهمدت شدنی است.
🔶 گزارههای تحلیلی
1⃣ دولت و سفرهای استانی: اینکه مردم در شرایط دشوار کنونی، رئیسجمهور و اعضای کابینه را در کنار خود ببینند، امر قابلتحسینی به شمار میرود. درباره کارکرد اینگونه سفرها مهمترین نکتهای که میشود بیان کرد آن است که اعتماد تخریبشده بین دولت و مردم را بازسازی میکند. از دیگر سو مهمترین چالش سفرهای استانی آن است که بعد از گذشت یک دوره، مردم احساس کنند که این سفرها جنبه نمایشی دارد و نه ابزاری برای حل مسائلی که مردم در نقاط مختلف کشور با آنها دستبهگریبان هستند. این نکته آنقدر دارای اهمیت است که تأکید رهبر معظم انقلاب را نیز در برداشت و ایشان با اشاره به سفر رئیسجمهور به خوزستان بیان داشتند که آقای رئیسی بکوشد وعدههایی که به مردم داده شده را به مرحله تحقق برساند.
2⃣ دولت و انتصاب مدیران: آنچه مربوط به گذشته است آن بوده که با آغاز کار دولت جدید، همه یا اکثریت مدیران دولتی جابجا میشدند.
در مقطع کنونی و در خصوص مدیران، جدای از اینکه قضاوت قطعی صورت بگیرد و یا آنکه تجویزی ارائه شود، به نظر میرسد که مسئولان در شرایط بلاتکلیفی و تردید در ماندن و نماندن سرگردان هستند. نتیجه این ابهام نیز افتادن در وضعیت روزمرگی و حتی بیعملی است. ازاینرو لازم است دولت درباره اتمام یا تداوم همکاری با مدیران دولتی به جمعبندی نهایی برسد و سیاست خود را هر چه که هست، اعلام و اعمال کند.
3⃣ دولت و تسلط بر بازار و سیستم توزیع: در اینکه حل مسائل اقتصادی بهجای مانده از دولت قبل کار زمان بری است، تردیدی نیست؛ اما اصلاح برخی از امور محتاج گذشت زمان و اقدامات پیچیده نیست؛ مثلاً سیستم معیوب، فسادزا و ضدمردمی توزیع کالاها و خدمات که چندی پیش تذکر رهبر معظم انقلاب را نیز به همراه داشت، بیش از همهچیز به اقدامات قاطع و فوری اما دقیق و هوشمندانه نیاز دارد.
🔸 #به_قلم_اساتید: عزیز غضنفری؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#گاز #کرسنت
✅ یادگاری زنگنه - خاتمی و لاپوشانی حزب افراطیون
🔶 در پی محکومیت ۶۰۷.۵ میلیون دلاری ایران در پرونده قرارداد کرسنت، کانال حزب اتحاد ملت مدعی شده نظر اعتراضی حسن روحانی به قرارداد در سال ۸۱، بعدها عوض شد و او دیگر مخالفتی نداشت(!)
🔸 این ادعای منفعلانه، در واکنش به افشای نامهای است که روحانی (دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی) به خاتمی رئیس دولت اصلاحات نوشته و ابراز نگرانی جدی کرده است: «عقد قرارداد طولانی گاز با شرکتی غیرمعتبر که بنابر گزارشات دریافتی از وزارت نفت طی سالهای گذشته عملکردی ضعیف و توأم با نادیده گرفتن حقوق ایران در ارتباط با میدان نفتی مبارک داشته، تکرار تجربه تلخی است که سالیان دراز گرفتار آن خواهیم بود. قیمت و شرایط قراردادی که مذاکره شده در مقایسه با منطقه بسیار پایین و غیرمطلوب است. قرارداد کرسنت احتمالاً آثار منفی اقتصادی درازمدت بر بازار گاز کشور خواهد داشت و هیچ منفعت سیاسی نیز در پی نخواهد داشت. از حدود یک سال پیش سؤالاتی از وزیر نفت درباره قرارداد کرسنت مطرح کردهام که با وجود دستور شما، پاسخی دریافت نشده است... قرارداد مذکور از طریق واسطهها و عدم ارتباط مستقیم دولتی با یک شرکت غیرمعتبر به امضا رسیده است».
🔸 اگر کسی ادعا میکند نظر روحانی تغییر کرده، باید سند بیاورد. قیمت گاز در این قرارداد ۲۵ ساله، یک چهاردهم قیمت متعارف گاز در منطقه و جهان بود و دلالان و رشوه دهندگان در آن نقش اصلی را ایفا کرده بودند.
🔸 وقتی این خسارت تعبیه شده در قرارداد (فروش گاز کشور به مدت ۲۵ سال به قیمت تقریبا مفت) تغییر نکرده، چگونه میتوان ادعا کرد نظر روحانی تغییر کرده؟ و به فرض که تغییر هم کرده باشد، چه تغییری در اصل خسارت تحمیلی به ملت ایران میکند؟ ضمنا حزب پدرخوانده اتحاد ملت باید توضیح بدهد چه سر و سرّی با زد و بند کنندگان در قرارداد آلوده کرسنت دارد که سنگ آنها را به سینه میزند؟
🔸 قرارداد کرسنت، در دولت مدعی اصلاحات و زمان وزارت بیژن زنگنه، بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت کرسنت منعقد شد که پس از بررسی نهادهای نظارتی مشخص شد قیمت گاز توافق شده در حد رایگان است.
🔸 زنگنه سال ۹۲ پس از معرفی به عنوان وزیر نفت، وعده داد که دو هفتهای پرونده کرسنت را مختومه میکند! او آن زمان مدعی شده بود "اصلا در هیچ جایی بحثی برای این که خسارتی پرداخت کنیم، وجود ندارد و کلا این بحث یک جنگ روانی مضحک است و هیچ پایه ای ندارد"! اما حالا که خبر محکومیت قطعی شده، پادوهای مدیران نفتی متهم، به دوره مدیریت آقای جلیلی در دبیری شورای عالی امنیت حمله میکنند!!
🔸 یادآور میشود در قراردادهایی مانند کرسنت، توتال و استات اویل، اغلب پای رشوه در میان بوده است؛ به عنوان مثال شرکت توتال متهم است هنگام وزارت زنگنه در دولت اصلاحات، به تیمی که در رأس مدیریت آن مهدی هاشمی بوده، رشوه ۳۰ میلیون دلاری داده است. توتال به همین دلیل در فرانسه به جریمه ۵۰۰ هزار یورویی محکوم شد.
🔸 با وجود این گذشته تاریک، مجددا در دولت روحانی قرارداد دیگری با توتال امضا شد که صرفا به ارائه اطلاعات سرّی مخزن پارس جنوبی به توتال و عهدشکنی بعدی توتال ختم شد و حال آنکه شرکت فرانسوی همزمان در بخش قطری این مخزن بزرگ در حال فعالیت گسترده است.
🔸 از دیگر یادگاریهای زنگنه، حذف کارت سوخت از سال ۹۴ به مدت چهار سال بود که موجب تشدید مصرف (قاچاق) روزانه ۲۰ میلیون لیتری بنزین شد و با احتساب روزانه ۱۰۰ میلیارد تومان قاچاق، ۱۴۴ هزار میلیارد تومان را از جیب مردم به حلقوم قاچاقچیان ریخت. پس از آن هم تصمیم ناگهانی در سه برابر کردن قیمت بنزین اتفاق افتاد که به موج سواری ضد انقلاب و حوادث تلخ آبان ۹۸ ختم شد.
🔸 #به_قلم_اساتید: محمد ایمانی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
اقدامات تبیینی در مورد ممنوعیت ورود ال جی و سامسونگ.pdf
437.2K
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#واردات #تولید
✅ اقدامات تبیینی در مورد ممنوعیت ورود ال جی و سامسونگ
🔶 در پی درخواست تعدادی از شرکتهای داخلی تولید لوازم خانگی از رهبر معظم انقلاب برای جلوگیری از واردات لوازم خانگی، مقام معظم رهبری در مورخه ۱۴ شهریور با اشاره به احتمال تهاتر داراییهای ارزی ایران با محصولات دو شرکت کرهای خطاب به رئیسجمهور مرقوم فرمودند که بهطور جدی جلوی واردات محصولات نهایی لوازم خانگی به کشور گرفته شود.
🔸 بر همین اساس رئیسجمهور در تاریخ ۱۶ شهریور خطاب به وزرای اقتصاد و صمت نوشتند که «از واردات جلوگیری شود».
🔸 توجه به این نکته ضروری است که برداشتها از دستور رهبر معظم انقلاب حاوی ابهام در ممنوعیت کلی واردات لوازم خانگی و یا اعمال محدودیت تنها بر دو شرکت کرهای است.
🔸 لذا، با توجه به حساسیت افکار عمومی نسبت به این موضوع و لزوم تبیین منافع این تصمیم برای جامعه، توصیه میگردد تا رسانههای جبهه انقلاب، محورهای رسانهای این یادداشت را مد نظر قرار دهند.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#ترکیه
✅ ترکیه و چالشهای فزاینده در تنظیم روابط با واشنگتن و مسکو
🔶 دیدار هفته گذشته (۲۹ سپتامبر) رئیسجمهور ترکیه با همتای روس خود در سوچی نه تنها دستاورد چندان ملموسی برای آنکارا به همراه نداشت، بلکه نشان داد چالشهای سیاست خارجی ترکیه به ویژه در تنظیم روابط با آمریکا و روسیه فزاینده است.
🔸 ترکیه پس از یک دوره پیگیری سیاست «مشکل صفر با همسایگان»، در سالهای اخیر با چالشهای بسیاری در سیاست خارجی خود روبرو بوده است. فارغ از برخی تحولات منطقهای مانند بحران سوریه و لیبی، شاید مهمترین مسئله سیاست خارجی فعلی این کشور تنظیم روابط با واشنگتن و مسکو باشد.
🔸 تحولات چند روز اخیر از سفر اردوغان به نیویورک و سخنرانی در مجمع عمومی، دیدار نکردن با بایدن و سپس اظهارات وی پس از بازگشت از آمریکا و همچنین دیدار با پوتین نشان داد وضعیت امتیازگیری ترکیه در فضای روابط آمریکا و روسیه با دشواریهای فراوانی روبرو شده است.
🔸 ازجمله این دشواریها، پرونده سوریه است. به نظر میرسد با حرکت واشنگتن و مسکو به سمت روابط رو به همکاری در منازعه سوریه و احتمال حمایت آمریکا از توسعه هرچند محدود روابط پایتختهای عربی با دمشق، ترکیه در وضعیت دشواری قرار گرفته است. تحولات درعا، شرق فرات و ادلب چنین تصویری را برجسته میکند.
🔸 اردوغان که در پایان سفر به نیویورک گفت: «روابط ترکیه با آمریکا به نقطهای رسیده که خوب نیست»، به نظر میرسد بیش از هر زمان دیگری از سیاستهای بایدن در قبال خود نگران است.
🔸 اگرچه احتمالاً تا میان مدت، ترکیه عضو ناتو، همچنان متحد غرب باقی خواهد ماند، اما حمایت احتمالی آمریکا در انتخابات آتی ترکیه از فردی غیر از اردوغان، چندان دور از ذهن نیست. به ویژه اینکه روابط بایدن با اردوغان در وضعیت نامناسبی قرار دارد.
🔸 انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری ترکیه در نیمه سال ۲۰۲۳ انجام خواهد شد.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #منطقه_قفقاز
#جمهوری_آذربایجان #ترکیه
✅ پشت پرده رزمایش نظامی ایران در شمال غرب
🔶 از چند روز گذشته رزمایش ارتش کشورمان با عنوان «فاتحان خیبر» در بخشهایی از شمال غرب آغاز شد. به گفته مسئولان برگزاری، این رزمایش با حضور یگانهای زرهی، توپخانه، پهپاد، جنگال و با پشتیبانی آتش بالگردهای هوانیروز و با هدف ارتقای آمادگی رزمی در این منطقه برگزار میشود.
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 برگزاری رزمایشهای نظامی ایران در مرزهای شمال غربی کشور بهطورکلی دارای اهداف مشخص و از قبل برنامهریزیشده است.
در این زمینه دو هدف کلی قابلشناسایی است:
1⃣ نخست، رونمایی از جدیدترین توانمندیهای قدرت سخت و آخرین دستاوردهای تکنیکی و تاکتیکی در حوزه نظامی
2⃣ دوم، نمایش قدرت و اقتدار ملی.
🔸 در کنار اهداف مذکور، رزمایشهای اخیر یک پیام بسیار مهم و استراتژیکی برای برخی بازیگران منطقهای و در رأس آنها برای رژیم صهیونیستی دارد.
پیام رزمایش اخیر برای سران صهیونیستی این است که جمهوری اسلامی ایران در مواجهه با هرگونه تحرکات خارجی در محیط پیرامونی خود که ممکن است امنیت ملی و تمامیت ارضیاش را خدشهدار کند، مماشات نمیکند.
🔸 اینکه رئیسجمهور آذربایجان و برخی مقامات دولت باکو و حتی بعضی محافل رسانهای و سیاسی وابسته به دولت ترکیه تلاش میکنند تا اهداف اصلی این رزمایش را به آذربایجان و ترکیه ربط دهند، انحراف از اصل ماجرا بوده و عمدتاً با هدف ایجاد کشمکشهای سیاسی و تنشزا بین ایران با باکو و آنکارا است.
سیاست تهران در خصوص این دو کشور که بعضاً تحت القائات دیگران مرتکب برخی اشتباهات میشوند، کاملاً مشخص بوده و مبتنی بر رعایت حسن همجواری و توسعه مناسبات دوجانبه و مقابله با تهدیدات مشترک است.
🔸 از نظر تهران، اظهارات مداخلهجویانه و تحریکآمیز اخیر علیاف و پیشتر اظهارات ضدایرانی برخی نمایندگان مجلس آذربایجان ناشی از سطحینگری است که عمدتاً از تلآویو نشئت میگیرد. وقتی جلال اوغلو، رهبر حزب دموکرات آذربایجان، در پاسخ به رزمایشهای اخیر ایران اعلام میکند: «بهمحض آنکه ایران علیه ما اقدام کند، نیروهای پاکستانی در تهران خواهند بود! ایران باید از چنین اقداماتی اجتناب کند!»، کاملاً معلوم است که رژیم صهیونیستی بهخوبی پیام رزمایش نظامی اخیر ایران را قبل از برگزاری دریافته است!
🔶نکته راهبردی
🔸 در اینکه دولت علیاف و اردوغان اهداف بلندمدتی را دنبال میکنند، شکی نیست؛ اما این اهداف نباید مخل امنیت و تمامیت ارضی ایران باشد. ایران بهخوبی میداند که روابط خارجی رژیم جعلی با آذربایجان گسترشیافته و از مناسبات نظامی به حضور شرکتهای عمرانی و مخابراتی در بخشهای تازه آزادشده قرباهباغ انجامیده است! رزمایش اخیر پیامی برای تلآویو است که استقرار اطلاعاتی و امنیتی در قفقاز جنوبی، دارای مبنای محاسباتی غلطی است. این رژیم نمیتواند حضور ایران در مرزهای سرزمینهای اشغالی را در قفقاز جنوبی، مهندسی معکوس کند.
🔸 #به_قلم_اساتید: حمید خوش آیند؛ کارشناس مسائل بین الملل
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
رفتار شناسی جریان نفاق در آموزههای دینی.pdf
559.5K
#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#منافقین
✅ رفتار شناسی جریان نفاق در آموزههای دینی
1️⃣ تحریف حقایق
2⃣ خود تحقیری
3⃣ دروغگویی
4⃣ قانونیشکنی
5⃣ عملیات روانی
🔸 #به_قلم_اساتید: علی اکبر صیدی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#ولایت_فقیه
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#امنیت
✅ مروری بر بیانات فرمانده کل قوا در مراسم دانشآموختگی دانشجویان دانشگاههای افسری ۱۴۰۰/۰۷/۱۱
🔶 اهمیت نیروهای مسلح
سپر دفاعی در برابر تهدیدهای سخت دشمنان بیرونی و درونی
شما که لباس نیروهای مسلّح را به تن کردهاید، مفتخرید به:
1️⃣ دفاع از ملّت ایران
2️⃣ دفاع از هویّت اسلامی، ملّی و انقلابی کشور
3️⃣ دفاع از امنیّت کشور
🔶 امنیّت، زیرساخت اساسی برای پیشرفت است
ایجاد اختلال در همهی پیشرفتها و فعالیتهای لازم و ضروری در صورت نبودن امنیت در یک کشور
🔶 تأمین امنیّت کشور توسّط نیروهای مسلّح خودی
تأمین امنیت مرزها و امنیت داخلی
حفظ امنیت کشور در هشت سال دفاع مقدس
🔸 دخالت بیگانگان در امنیّت کشور یکی از فاجعهبارترین مصیبتها برای کشورهای دنیا
امروز حتّی کشورهای اروپایی هم که زیر چتر ناتو نَفَس میکشند، مایلند که مستقل حرکت کنند.
🔶 عوامل اقتدار نیروهای مسلح
آموزشها، ابتکارات عملی، پیشرفتهای علمی گوناگون، ابزارها، انضباط سازمانی، روحیه، معنویّات، صلاح دینی و اخلاقی
🔸 نبود عنصر توجه به خدا و معنویات در ارتش آمریکا علت شکست پس از بیست سال در افغانستان
آمریکاییها آمده بودند طالبان را از قدرت ساقط کنند، بیست سال هم این همه جنایت، تلفات، این همه هزینههای مادّی و انسانی کردند، آخرش هم حکومت را رها کردند در دست طالبان و بیرون رفتند
🔸 در منطقهی خود ما، حضور ارتشهای بیگانه از جمله ارتش آمریکا مایهی ویرانی و جنگافروزی است
🔸 صلاح این منطقه در این است که ارتشها را مستقل، متّکی به ملّتها و همافزای با دیگرِ ارتشهای منطقه قرار بدهند و اجازه ندهند دیگران دخالت کنند.
🔸 گزارشهایی که من از دانشگاههای نظامی دارم، مجموعاً گزارشهای خرسندکنندهای است، به ملّت ایران باید تبریک گفت به خاطر داشتن شما جوانهای مؤمن و عازم و شجاع
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
جهاد تبیین در فضای مجازی، چگونه؟.pdf
76.4K
#مسائل_اولویت_دار
#تحلیل_کننده
#فضای_مجازی
#تبیین
✅ جهاد تبیین در فضای مجازی چگونه؟
🔶 امام راحل عظیمالشأن هنگامی که پیام پذیرش قطعنامه ۵۹۸ را خطاب به ملت ایران صادر کرد و درباره جنگ، شهادت و شهیدان، نوشیدن جام زهر، استقامت ملت ایران و ظلم دشمنان سخن میگفت، ناگاه در یک اقدام ظاهراً بیربط از موضوع خارج میشود و میفرماید: «من در اینجا به جوانان عزیز کشورمان به این سرمایهها و ذخیرههای عظیم الهی و به این گلهای معطر و نوشکفته جهان اسلام سفارش میکنم که قدر و قیمت لحظات شیرین زندگی خود را بدانید و خودتان را برای مبارزه علمی و عملی بزرگ تا رسیدن به اهداف عالی انقلاب اسلامی آماده نمایید» و دوباره به ماجرای جنگ و پذیرش قطعنامه برمیگردد.
🔸 امسال وقتی رهبر انقلاب به مناسبت اربعین با جوانان سخن میگفت، یکمرتبه از موضوع خارج شدند و همانند امام جوانان را «میوه دل ملت و امید آینده کشور» توصیف کردند و به جهاد تبیین در فضای مجازی فراخواندند و عین آن رفتار امام تکرار شد و این خود شاخصی برای اهمیت موضوع است.
🔸 تبیین به معنای برجسته شدن رگ گردن نیست. تبیین به معنای بازشدن زبان، چرخیدن قلم به روش استدلال، منطق، اقناع و اخلاق است. نیروهای انقلاب اسلامی در این میدان نیاز به چند اصل اساسی دارند.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر عبدالله گنجی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#پهلوی
✅ پهلوی گرایان پاسخ دهند
🔶 شونیسم یکی از سه مؤلفه اساسی گفتمان پهلوی اول و دوم به معنای ملی گرایی افراطی میباشد، در این رویکرد ناسیونالیسم یا ملی گرایی بیش از سایر المانهای هویت بخش انسان از جمله دین مورد توجه قرار میگیرد.
🔸 ملیت با سرزمین معنا پیدا میکند بنابراین توجه به یکی بدون توجه به آن دیگری موضوعیت ندارد همانند ساکنان صهیونیست در سرزمینهای اشغالی فلسطین که فاقد ملیت هستند چون به سرزمین فلسطین تعلق ندارند.
🔸 سلطنت طلبان و ملی گرایان و پهلوی گرایان همواره رضاخان و فرزند ناخلفش محمدرضا شاه را عناصری میهن دوست معرفی میکنند و سنگ ملت پرستی آنها را به سینه میزنند. این قبیله گرایان باید پاسخ دهند ادعای ملیت گرایی پدر و پسر با خیانت به ایران زمین چگونه قابل جمع هست؟
🔶 گزارههای تحلیلی
1⃣ در دوره ۵۳ ساله سلطنت این خاندان بخشهایی از خاک میهن عزیزمان از پیکره ایران جدا شد آنهم بدون جنگ که بمراتب خفت بارتر از دوره قاجار بود که در اثر جنگ بخشهای وسیعی از کشور جدا و به روسیه تزاری الحاق گردید.
به طوری که رضاخان در خوش خدمتی به آتاترک از ادعای حاکمیت ایران بر منطقه قره سو که به لحاظ ژئوپولتیک و ژئواستراتژیک را حائز اهمیت است دست کشید درحالی که تا قبل از آن ترکیه از طریق نخجوان با آذربایجان مرز مشترک نداشت و امروز بعد از گذشت نود سال از این خیانت آشکار اهمیت این منطقه و تغییر ژئوپلتیک منطقه روشن میگردد که دو کشور مذکور در سلسله اقدامات شیطنت آمیز به دنبال انسداد یکی از سه مسیر اتصال ایران به اروپا از طریق ارمنستان هستند که متأسفانه دولت پاشینیان غربگرای ارمنستان هم در این بازی خطرناک وارد شده و به امید حاکمیت بر بخشهایی از قره باغ؛ استان سیونیک این کشور را به آذربایجان واگذار کند که البته جمهوری اسلامی ایران تغییرات ژئوپلتیک را بر نخواهد تابید و خواب بدخواهان تعبیر نخواهد شد.
2⃣ در دوره پهلوی دوم هم؛ بحرین استان چهاردهم ایران با چراغ سبز دربار اعلان استقلال کرد با این توجیه شاه که گفت دخترمون بزرگ شد شوهرش دادیم، خدا میداند اگر انقلاب اسلامی اتفاق نمیافتاد معلوم نبود چند دختر دیگر بنامهای کردستان؛ خوزستان؛ سیستان و آذربایجان را باید شوهر میدادیم یعنی ایران به ایرانستان تبدیل میشد.
🔸 #به_قلم_اساتید: پورخردمند
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#مذاکره #برجام
✅ برجام نقاب از واقعیت قدرت آمریکا برداشت!
🔶 به گفته مقامات و رسانههای آمریکایی، قرار است در هفته جاری لایحهای ضد ایرانی از سوی نمایندگان کنگره آمریکا ارائه شود که با تصویب آن در برنامه دفاع ملی ۲۰۲۲، از رفع هرگونه تحریم علیه ایران ممانعت به عمل خواهد آمد.
🔸 این لایحه که بهاحتمالزیاد تصویب خواهد شد، برملاکننده سیاست موش و گربه بازی هیئت حاکمه آمریکا در خصوص پروپاگاندای احیای برجام از یکسو و درستی سیاست دولت سیزدهم در گره نزدن ساماندهی وضعیت اقتصادی و حل مشکلات کشور به زلف احیای برجامی است که در شش سال گذشته بهرغم تمام اعتمادهای یکطرفه دولت گذشته به آن، بیخاصیتیاش به اثبات رسیده است.
🔶 گزارههای تحلیلی
1⃣ رئیسجمهور کنونی آمریکا با وجود اینکه یکی از وعدههای انتخاباتیاش در حوزه سیاست خارجی، احیای برجام بود، امروز چنان در چنبره بیعملی فرورفته و تردیدها نسبت به صداقت و تواناییاش افزایشیافته که کنگره با محوریت معدودی از سناتورهای مخالف همحزبیاش و قاطبه رقبای جمهوریخواه، با بازی در نقش پلیس بد، اصول سیاست خارجی آمریکا را رقم میزند.
2⃣ با وجود اینکه آمریکاییها تلاش میکنند سیاست رسمی خود را اینگونه جلوه دهند که این راهبردی تاکتیکی برای حداکثرسازی فشار به ایران با هدف بازگشت بدون رفع تحریمها و بهروزرسانی برجام براساس شروط موشکی و منطقهای ترامپ و پمپئو است، اما دم خروس واقعیات آمریکا در ناتوانی سامانبخشی امور داخلی ازجمله تاختوتاز کرونا در کشتار مردم آمریکا، وضعیت بد اشتغال و تأمین اقتصادی و اجتماعی و فرار خفتبار از افغانستان در ساحت سیاست خارجی بیرون زده است. مسئله ناتوانی بایدن آنقدرها جدی است که امروز در رسانههای آمریکا صحبت از احتمال جانشینی کاملا هریس بهجای وی مطرح است.
🔶 نکته پایانی
🔸 امروز آمریکا با معضل فیصلهبخشی به روندها و رویدادهای مزاحم منافع واشنگتن ازجمله مسئله هستهای ایران، پس از حدود ربع قرن، دستوپنجه نرم میکند. این ناتوانی که نقطهضعف بزرگی برای پرستیژ جهانی و مدعی ابرقدرتی آمریکا محسوب میشود، در کنار خروج مفتضحانه از افغانستان و بهتبع آن کاهش نقشآفرینی در تحولات منطقه مهم غرب آسیا بهرغم تحمل تریلیونها دلار هزینه، بهشدت دولت آمریکا را در منظر افکار عمومی این کشور تضعیف کرده است.
🔸 تعجیل توأم با نگرانی کاخ سفید برای پیگیری مصرانه آغاز دوره هفتم مذاکرات وین برای احیای برجام در همین راستا قابلتحلیل است. ازاینرو، اگر بگوییم برجام باوجود موفق نبودن در تحریمزدایی توانست نقاب از واقعیت قدرت آمریکا بردارد، گزاف نیست! و دیگر تجربه برجامی اینکه سیاست دولت در گره نزدن اقتصاد به مذاکره و تأکید بر مذاکرات نتیجهمحور، باید با قدرت ادامه یابد.
🔸 #به_قلم_اساتید: فتح الله پریشان؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
بوم مسائل 12 مهرماه 1400.pdf
1.62M
#عزت_ملی
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#رسانه
#فضای_مجازی
#حسن_یزدانی
#سهیلا_حجاب
#تیلور
#کرونا
#اعتراضات_سراسری
✅ بوم مسائل ۱۲ مهر ماه ۱۴۰۰
🔶 تحلیل شبکههای اجتماعی
🔸 تحلیل هشتگها
🔸 هشتگهای برتر
🔸 مقایسه فعالیت جریانات در فضای مجازی
🔸 برجستهسازی مدال طلای حسن یزدانی
🔸 سیاهنمایی از وضعیت سهیلا حجاب
🔸 تداوم گمانهزنیها درباره بازگشت فردوسیپور
🔸 موج سواری از گسترش اعتراضات سراسری
🔸 حاشیههای انفجار در کابل
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
الزامات راهبری و بازسازی انقلابی فرهنگ و رسانه.pdf
265.1K
#عزت_ملی
#مسائل_اولویت_دار
#تحلیل_کننده
#رسانه #فضای_مجازی
#تبلیغات #فرهنگ
✅ الزامات راهبری و بازسازی انقلابی فرهنگ و رسانه
🔶 مقابله با امواج تحریف، پراکندن امید و نشاط در فضای عمومی کشور، تأکید بر جهاد تبیین و اصلاح هندسهی رسانهای و فرهنگی کشور از محورهای مهمی است که در یک ماه اخیر از سوی حضرت آیتالله خامنهای مورد تأکید قرار گرفتهاند.
🔸در این یادداشت به بررسی ضرورتهای بازسازی سازمان و آرایش رسانهای در کشور پرداختهایم.
🔸 کندی و تأخیر در «شناخت» و «تنظیم و تطبیق» با آرایش جدید رسانهای و شرایط جدید «جهانى» برای کشور و جبههی رسانهای انقلاب اسلامی بسیار گران تمام خواهد شد.
🔸️ بازدارندگی رسانهای و افزایش تابآوری رسانهای در قبال تحرکات تبلیغاتی دشمنان، بدون بازسازی انقلابی در حوزهی فرهنگ و رسانه مقدور نیست.
🔸 تکیه بر عقلانیت و فناوری (مشارکت بیشتر و تصحیح عناصر فرهنگی نامطلوب و تقویت و بازتولید عناصر فرهنگی پویا و متناسب با تحولات زمان)، سرمایهگذاری در صنایع فرهنگی و فناوری اطلاعات، بالابردن سواد رسانهای، بهرهگیری حداکثری از نخبگان در رسانه، ساخت و بازساخت مدام سرمایهی فکری خود در برخورد با تحولات کنونی جهان هم در بازسازی انقلابی ضروری است.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر اکبر نصراللهی؛ استاد علوم ارتباطات و رسانه
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #افغانستان
✅ تجربهای که احمد مسعود از آن برخوردار نیست!
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
تجربه ای که احمد مسعود از آن برخوردار نیست!.pdf
114.3K
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #افغانستان
✅ تجربهای که احمد مسعود از آن برخوردار نیست!
🔶 برخی در داخل کشور اصرار داشتند و دارند که در تحولات داخلی افغانستان و اتفاقاتی که در پنجشیر در حال رخ دادن است، جمهوری اسلامی ایران باید در جهت تقویت جبهه پنجشیر و احمد مسعود تلاش کند! این افراد اگر اطلاع کافی از آنچه در افغانستان میگذرد داشته باشند چنین مطالبهای را طرح نمیکنند.
🔸 ورود آمریکا به افغانستان آنهم به شکل له یا علیه یک حریان فرقی نمیکند طالبان باشد یا پنجشیر، یک طراحی آمریکایی است که با اهداف در صدد عملیاتی کردن آن هستند.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#جریان_های_سیاسی
✅ عقدهگشایی قدرت!
🔶 «سهیلا جلودارزاده» نماینده مجلس دهم و از اصلاحطلبان ناکام از ورود به مجلس یازدهم که پیشتر گفته بود «یک عده با بیانصافی خدمات دولت روحانی را نادیده میگیرند»، با اشاره به اوضاع بد اقتصادی، مدعی شده است: «مهمترین چیزی که در حال حاضر موردنظر جامعه است، حفظ تمامیت ارضی کشور است و اگر هم تاکنون اعتراضات گسترده نداشتیم به خاطر این موضوعات است که البته این هم یک حدی دارد و مردم تا یکجایی میتوانند طاقت بیاورند و هنگامیکه مشاهده کنند چیزی برای از دست دادن ندارند، منتظر نمیمانند ما به آنها اجازه دهیم اعتراض کنند یا خیر!»
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 رشد نقدینگی ۶۸۰ درصدی، سه برابر شدنِ بدهیهای دولت از سال ۹۴، کسری بودجه ۴۵۰ هزارمیلیاردی، افزایش نابرابری توزیع درآمد به همراه شدیدترین افزایش شکاف طبقاتی، تبديل كردن بورس به قتلگاه سرمایههای مردم، تورم بیش از ۴۴ درصدی با صفهای طویل مرغ و کالاهای اساسی و تبديل نياز مسكن به آرزو، ناکامی در کنترل بیکاری، قطعیهای مکرر برق و خسارت به مردم، از دست رفتن تعداد بیشماری از هموطنان به دلیل نابسامانی، ناكارآمدی و بیبرنامگی در کنترل شیوع کرونا ازجمله دستاوردهای بهجامانده از دولت روحانی به دولت سيزدهم است.
🔸 اصلاح طلبانی که امروز خود را دغدغهمند نشان میدهند، جزو ساکتین دوران ریاست جمهوری روحانی بودند.
🔸 واقعیت صحنه سیاسی کشور این است که اين طیف تا زمانی مسئولیت دارند، عملکرد نامطلوبي را ثبت میکنند، اما بعد از کنار گذاشته شدن دموکراتیک از مناصب مختلف، نقاب عوض کرده و از مسئول به منتقد تبدیل میشوند؛ این در حالی است که ابتدا باید خود پاسخگوی آنچه در این سالها انجام دادهاند، باشند.
🔶 نكته پايانی
🔸 در هشت سال دولت مورد حمایت اصلاحطلبان، عباراتی چون «بیدین، حسود، کاسب تحریم، بی شناسنامه، بیسواد، عصر حجری، مزدور، ترسو، بیکار، دین نشناس، بزدل، فاسد، عقبمانده، تازه به دوران رسیده، هوچی باز و ...» بدرقه راه كسانی گرديد كه منتقد دولت بودند.
🔸 اين گروه از اصلاحطلبان با علم به اینکه دولت سيزدهم کار بیوقفه و جهادی را از روزهای اولیه مسئولیت آغاز کرده و رئیس دولت کنونی بهجای اینکه همچون روحانی در روز جمعه متوجه گران شدن بنزین در کشور شود، در تعطیلات آخر هفتهای در حال سرکشی به استانها و مناطق محروم کشور است؛ رفتار فرصتطلبانه سیاسی خود را با عقدهگشایی از دولت جدید کلید زده و گویا قرار است منافع جناحی را بر همهچیز، حتی بر منافع ملی هم ترجيح دهد.
🔸 #به_قلم_اساتید: حسين عباسيان
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#مسائل_اولویت_دار
#تحلیل_کننده
#بانک #تورم
✅ سرنوشت نامشخص رئیس بانک مرکزی
🔶 دولت رئیسی درحالی کنترل تورم را یکی از اولویتهای اصلی خود اعلام کرده است که طبق آمارها روند صعودی تورم همچنان ادامه دارد و برای مهار سرکشی این متغیر اقتصادی، باید سیاستها و برنامههای بلندمدتی طراحی و اجرا شود، اما در این زمینه تاکنون تکلیف طراح این سیاستهای کنترلی و سکاندار بانک مرکزی به عنوان یکی از نهادهای قانونگذار در مهار تورم مشخص نشده است و معلوم نیست آیا گزینه جدیدی از سوی دولت برای هدایت این نهاد معرفی میشود یا همچنان رئیس کل فعلی به انجام وظیفه خود ادامه میدهد؟
🔸 با روی کار آمدن هر دولت جدید در ایران، رویه تعیین رئیس کل بانک مرکزی اینگونه است که گزینه مدنظر دولت در ابتدا به پیشنهاد وزیر امور اقتصاد و دارایی به هیأت وزیران معرفی و پس از تأیید، حکم وی توسط رئیس جمهور صادر میشود که او به مدت پنج سال مدیریت بانک مرکزی را به عهده خواهد داشت و انتخاب مجدد وی نیز بلامانع است.
🔸 در این راستا، احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی در ۱۳ شهریورماه سال جاری اعلام کرده بود که برای معرفی رئیس کل بانک مرکزی گفتوگوهایی انجام شده و نتیجه آن در هفتههای آینده اعلام خواهد شد اما هنوز خبری نشده است.
🔸 همچنین، به اذعان کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی از آنجا که مهار تورم در کنار سایر مسائل و مشکلات حال حاضر اقتصاد ایران از اولویت بیشتری برخوردار است، یکی از گامهای ابتدایی دولت برای ریشه کردن یا کنترل تورم، معرفی رئیس کل بانک مرکزی است، زیرا صلاحیت و تخصص فردی که برای این سمت انتخاب میشود، در مهار تورم نقش مهمی دارد و میتواند تا حدودی بر کاهش یا کنترل انتظارات تورمی که یکی از عوامل مؤثر بر تورم بالاست، اثرگذار باشد.
🔸 علاوه بر این، یکی دیگر از وظایف مهم بانک مرکزی کنترل نقدینگی است، زیرا افزایش این متغیر اقتصادی و در پی آن رشد پایه پولی از جمله عوامل کلیدی رشد تورم است که قدرت خرید مردم را بیش از پیش کم میکند.
🔸 به اعتقاد کارشناسان اقتصادی، شخصیت مقتدر و مستقل رئیس کل از دولت باعث میشود تا وی در مقابل درخواستها و زیادهخواهیهای دولت برای چاپ پول بایستد و اجازه ندهد برداشت از بانک مرکزی در جهت تأمین کسری بودجه وسیلهای برای سرکشی نقدینگی شود.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی
#تحلیل_کننده
#امنیت
✅ «استقلال در امنیت» ارزش است
🔶 فرمانده معظم کل قوا در ارتباط تصویری با مراسم مشترک دانشآموختگی دانشجویان دانشگاههای افسری نیروهای مسلح در خصوص حفظ امنیت و ضرورت حفظ آن توسط نیروهای مسلح بیانات مهمی را ایراد فرمودند که این بیانات بهمنزله نقشه راه امنیت کشور برای نیروهای مسلح ایران اسلامی است.
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 «امنيت»، یکی از بنیادیترین نيازهای هر جامعه و مهمترین عامل برای دوام زندگی اجتماعی به شمار میرود؛ به همین دلیل فرمانده معظم کل قوا آن را مهمترین مسئلهای دانستند که در نگاه به نیروهای مسلّح باید مورد توجّه قرار بگیرد. ایشان فرمودند: «امنیت یک کشور، زیرساخت اساسی برای همه فعالیتهای در جهت پیشرفت در این کشور است»؛ و همه زیرساختها به آن بستگی دارد.
🔸 امنیت با چنین مختصاتی، زمانی به معنای واقعی تأمین خواهد شد که در قبضه بیگانگان نباشد و ارزش حفظ امنیت از نظر مقام معظم رهبری همین است که نیروهای مسلح ایران اسلامی در کنار یکدیگر و بدون حضور و اتکای به بیگانگان آن را تأمین نمودهاند. امری که حتی برای کشورهای اروپایی نیز با آن همه ادعا، سخت شده و بگومگوهای اخیر بین فرانسه و آمریکا نشان داد «حتّی کشورهای پیشرفته اروپایی هم وقتیکه امنیتشان در قبضه یا مرتبط با یک نیروی بیگانه است - ولو بهحسب ظاهر آن نیروی بیگانه با آنها دشمن هم نیست؛ یعنی ظاهراً همه در یک مجموعه قرار دارند- درعینحال احساس میکند که کمبود دارد»؛ البته این اتکا بیضرر نبوده و هیچ کشوری تاکنون امنیت خود را به قدرتهایی مانند آمریکا گره نزده مگر اینکه آسیب دیده است. به همین دلیل اروپاییها هم به فکر استقلال امنیت خود از ناتو افتادهاند.
🔸 وقتی وضعیت برای کشورهای اروپایی اینطور است، «آن کسانی که با توهّم تکیه به دیگران گمان میکنند که امنیت خودشان را میتوانند تأمین کنند، بدانند که سیلیِ این را بهزودی خواهند خورد». این مورد شامل حال کشور آذربایجان هم میشود که امنیت خود را به حضور صهیونیستها و دیگر بیگانگان گره زده است و به همین خاطر این پیشبینی مقام معظم رهبری منطق تاریخی دارد که همین صهیونیستها امنیت این کشور را به خطر خواهند انداخت.
🔶 نکته پایانی
🔸 نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با دو مؤلفه اقتدار و عقلانیت و با تکیه بر توان نیروی انسانی و تجهیزات بومی، امنیت کشور را در جغرافیایی که شاهد ناپایدارترین امنیت است، به بهترین نحو حفظ کردهاند و این مدال افتخار آنان است.
🔸 #به_قلم_اساتید: مصطفی برزکار
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
تحلیل بیانات رهبر انقلاب در مراسم دانش آموختگان نظامی.pdf
1.24M
#ولایت_فقیه
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی
#تحلیل_کننده
#امنیت
✅ تحلیل محتوای بیانات رهبر انقلاب در مراسم دانش آموختگان نظامی
🔶 گزارهای راهبردی، سیاست پیشنهادی و واکاوی گزارهها
1️⃣ انزار از تکیهگاه پوشالی کشورهای منطقه
2️⃣ نیروهای مسلح سپر دفاعی در برابر تهدیدات داخلی و خارجی
3️⃣ لزوم عدم دخالت ارتشهای بیگانه در منطقه
4️⃣ حضور بیحاصل آمریکا در افغانستان
5️⃣ امنیت زیرساخت اصلی پیشرفت کشور
6️⃣ لزوم هوشیاری کشورهای منطقه از دام صهیونیستی - آمریکایی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#رژیم_صهیونیستی
✅ بحرانآفرینی غیرمستقیم!
🔶 در دکترین امنیتی رژیم صهیونیستی، راهبردی با عنوان بحرانآفرینی غیرمستقیم وجود دارد که در آن بر دو گزاره تأکید بسیار شده است:
1⃣ ایجاد بحران برای کشور هدف
2⃣ بازیگردانی در ایجاد و تثبیت بحران
🔸 این راهبرد در مقابل ایران اسلامی اجرا شده و رژیم صهیونیستی در ابعاد مختلف نظامی، سیاسی و اقتصادی آن را امتحان کرده است. برای اجرای آن، دو روش اجرا مشاهده میشود:
1⃣ حضور در مناطق پیرامونی کشور هدف
2⃣ ایجاد ناامنیها و اقدامات ضدامنیتی داخلی باهدف توسعه بحران و سلب امنیت داخلی از مردم
🔸 در راهبرد بقای رژیم صهیونیستی، ایجاد بحران در کشور هدف باید از طریق نزدیکترین بازیگر پیرامونی مورد تهدید واقع شود. این تهدید لزوماً تهدید نظامی نیست. بلکه کشور هدف حضور دشمن خود را در کنارش احساس کند و آن را بهصورت بالقوه تهدیدی برای خود بپندارد.
🔸 این استراتژی اکنون در دستور کار رژیم صهیونیستی قرار گرفته است. وقوع این رخدادها اکنون در مناطق پیرامونی ایران محسوس است. بهعنوان نمونه نشست عادیسازی روابط در اقلیم کردستان عراق، حضور لاپید در بحرین برای افتتاح کنسولگری این رژیم و اخیراً نیز ایجاد تنش و تحریک آذربایجان را میتوان مواردی از این قبیل دانست.
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 رژیم صهیونیستی در وهله اول به دنبال محاصره ایران در ابعاد اقتصادی و در وهله دوم انتقال کانون بحرانها به مرزها و درنهایت انتقال بحرانها به داخل کشور است. این امر تنها از طریق حضور مستقیم و غیرمستقیم این رژیم در مرزهای ایران میسر میشود. تأکید بر الحاق استان جنوبی سیونیک ارمنستان به آذربایجان، با بازیگری رژیم صهیونیستی انجام میشود؛ زیرا رژیم صهیونیستی با این اقدام به دنبال قطع دسترسی ایران به بازارهای اروپا از خاک ارمنستان است. البته دسترسی ایران به اروپا از طریق آذربایجان و ترکیه نیز امکانپذیر است اما مواضع اخیر این دو کشور، امکان چنین دسترسی را برای کشورمان سلب میکند.
🔸 «مرگ با هزار ضربه چاقو»، سیاستی است که رژیم صهیونیستی برای برهم زدن امنیت داخلی کشورمان ترسیم کرده است. با خروج آمریکا از افغانستان و کاهش نیروهای این کشور و دولتهای متحد آن در منطقه غرب آسیا، بازیگری رژیم صهیونیستی برای محافظت از منافع این کشور در منطقه پررنگتر شده است. این رژیم برای بقای خود نیز چارهای جز ناامن نگهداشتن امنیت منطقه و برهم زدن ثبات امنیت در ایران اسلامی که بزرگترین تهدید وجودی برای آن است، ندارد.
🔸 #به_قلم_اساتید: محمدرضا فرهادی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #عربستان
✅ هدف عربستان از مذاکره با ایران چیست؟
🔶 عربستان که در حوزه میدانی نتوانسته به موفقیت دست یابد سعی دارد در مذاکره با ایران موضوع جنگ یمن را مدیریت کند.
🔸 عربستان که در حوزه میدانی در یمن کاری از پیش نبرده است سعی دارد با نزدیکی به ایران و در پای میز مذاکره به اهداف خود برسد و دستکم در مجامع بین المللی آبروداری کند.
🔸 به گفته کارشناسان مسائل منطقهای، ایران اصالتا از روابط با عربستان استقبال میکند. اما عربستان در صدد است که از این مسئله به عنوان یک امتیاز استفاده کند و به شکلی این مسئله به ضرر یمن باشد که ایران طبیعتاً زیر بار این مسئله نمیرود.
🔸 سعودیها پیش از این وعده داده بودند که جنگ با یمن را متوقف میکنند مشروط به این که تضمینهایی از انصارالله گرفته شود و ایران از طرف یمنیها تعهداتی بدهد. اما ایران نمیتواند از طرف یمنیها تعهد دهد و بلکه همیشه عربستان را ترغیب کرده که با یمنیها وارد گفتو گو شود.
🔸 همچنین هیئت سعودی که در بغداد مذاکره میکرد قبول کرده بود که از درگیریها به ویژه در منطقه الحدیده کاسته شود و گفتو گو با انصارالله آغاز شود که این اتفاق نیفتاده است.
🔸 با توجه به اینکه سعودیها گاها به تعهدات خود عمل نکردهاند، ایران برگزاری مذاکرات جدید را منوط به انجام تعهدات توسط عربستان کرده است.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#شورای_راهبردی_روابط_خارجی #عراقچی
✅ انتصاب آقای عراقچی به عنوان دبیر شورای راهبردی روابط خارجی
🔶 با حکم دکتر سید کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی، دکتر سید عباس عراقچی به سمت دبیری شورا منصوب شد.
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 پس از انتصاب آقای عراقچی به عنوان دبیر این شورا، با ابراز نظرهای گوناگونی در فضای مجازی و رسانه روبرو شدیم که اکثر آنها حاکی از عدم شناخت افراد نسبت به این شورا بود.
🔸 لذا ضروریست توضیحاتی در این راستا ارائه شود:
1⃣ شورای راهبردی روابط خارجی، در واقع یک اندیشکده است، که در سال ۱۳۸۵ به دستور حضرت آیت الله العظمی امام خامنهای ﴿حَفَظَهُ اللهُ تعالي﴾ تشکیل شد و مسئولیت آن «تهیهٔ راهبردها و سیاستها و راهکارهایی است که جمهوری اسلامی را در سیاست خارجی به نتایج مطلوب برساند» و همچنین «ایجاد هماهنگی بیشتر در کلیهٔ فعالیتها در عرصهٔ روابط خارجی»، در این شورا اصرار بر آن است که از تجربیات تمامی طیفهای سیاسی استفاده شود.
2⃣ ریاست این شورا (در هر دو دوره) بر عهده آقای سید کمال خرازی، وزیر خارجه دولت اصلاحات میباشد و اعضای اصلی آن آقایان، جلیلی، ولایتی، شیبانی، سردار وحیدی و مهدی مصطفوی میباشند.
3⃣ رئیس و اعضای این شورا توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی انتخاب میشوند، که تاکنون دو دوره این اتفاق افتاده است.
4⃣ آقای عراقچی به عنوان دبیر این شورا انتخاب شده که کار آن در واقع انجام امور خدماتی شورا، مثل تهیه پیش نویس و اموری از این قبیل است.
5⃣ ظاهراً این دبیرخانه تاکنون فعال نبوده، به همین خاطر آقای خرازی در این حکم از دکتر عراقچی خواسته است «تا نسبت به بازسازی دبیرخانه و توسعه نقش آن در تبیین سیاستهای نظام و تنویر افکار عمومی جهانیان و تحقق منافع کشورمان» اقدام کند.
6⃣ ایشان در کمیسیونهای اصلی چهارگانه این شورا مسئولیتی ندارد. البته ممکن است در آینده به عنوان یکی از اعضای اصلی این شورا توسط مقام معظم رهبری معرفی شوند.
🔸 #به_قلم_اساتید: غلامعلی کریمی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#تاریخ
#امام_رضا (ع)
✅ امام رضا(ع)، دیکتاتوری بنیعباس را عاجز کرد
🔶 نگاهی به تأثیرات اقداماتِ بلندمدت امام رضا(ع) طی نوزده سال دوران امامت به روايت حضرت آيتالله خامنهای:
🔸 عمر مبارک امام رضا(ع) تقریبا پنجاه و پنج سال بوده است - یعنی از سال ۱۴۸ که سال شهادت امام صادق(ع) است تا سال ۲۰۳ - تمام زندگی این بزرگوار با همهی این عظمتها و عمقها و ابعاد گوناگونی که میشود برای آن ذکر کرد و تصویر کرد، در همین مدت عمر نسبتا کوتاه انجام گرفته است.
🔸 از این مدت پنجاه و پنج سال، نزدیک به بیست سال - تقریبا نوزده سال - مدت امامت این بزرگوار است؛ اما همین مدت کوتاه را که ملاحظه میکنید، تأثیری که در واقعیت دنیای اسلام گذاشت و به گسترش و عمقی که به معنای حقیقی اسلام و پیوستن به اهلبیت(ع) و آشنا شدن با مکتب این بزرگواران انجامید، یک داستان عجیبی است، یک دریای عمیقی است.
🔸 آن وقتی که حضرت به امامت رسیدند، دوستان و نزدیکان و علاقهمندان حضرت میگفتند که: علیبنموسی در این فضا چه کار میتواند انجام بدهد - این فضای شدت اختناق هارونی که در روایت دارد که میگفتند: و سیف هارون تقطر دما؛ خون میچکد از شمشیر هارون - این جوان در این شرایط، در ادامهی جهاد امامان شیعه و در مسئولیت عظیمی که برعهدهاش است، میخواهد چه بکند؟ این اول امامت علیبنموسیالرضا (ع) است.
🔸 بعد از این نوزده سال یا بیست سال که پایان دوران امامت و شهادت علیبنموسیالرضا(ع) است، وقتی شما نگاه میکنید، میبینید که همان تفکر ولایت اهلبیت و پیوستگی به خاندان پیغمبر آنچنان گسترشی در دنیای اسلام پیدا کرده که دستگاه ظالم و دیکتاتور بنیعباس از مواجههی با آن عاجز است؛ این را علیبنموسیالرضا(ع) انجام داده...
🔸 بالاخره مأمون طىّ همان قضایایی که شنیدهاید و تکرار شده است و میدانید، احساس میکند که ناچار است علىّبنموسیالرّضا(ع) را - که با نیتهای خاص خودش، آن بزرگوار را از مدینه کشانده بود، آورده بود، به خود نزدیک کرده بود و قصد کشتن آن بزرگوار را هم نداشت - برخلاف آنچه تدبیر کرده بود، به شهادت برساند.
🔸 کار قضاء الهی و ارادهی الهی و تدبیر الهی - که پارهی تن پیغمبر در این نقطهی دوردست از مدینه مدفون بشود که خود این یک تدبیر الهی است، یک مهندسی الهی است - به وسیلهی دشمنان اهلبیت انجام بگیرد. کار برای اهداف بلند را اینجوری باید انجام داد؛ نگاه به بلندمدّت را با این انگیزهها، با این نیّتها، با این امیدها باید انجام داد. ۱۳۹۲/۰۶/۲۶
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#مسائل_اولویت_دار
#تحلیل_کننده
#فضای_مجازی
#تبیین
✅ جهاد تبیین ادامه دفاع مقدس
🔶 با مناسبتها میتوان دو نوع مواجهه داشت:
1⃣ مواجهه تشریفاتی
در مواجهه تشریفاتی، مجموعهای از اقدامات غالبا کمّی، مد نظر قرار میگیرد که سر و صدا به پا میکند اما هدفی عالی را تعقیب نمینماید و مهمترین هدفش نگهداشت نام و یاد همان مناسبت است.
2⃣ مواجهه هوشمند
در مواجهه هوشمند، مناسبت وسیلهای است برای اهداف عالی و به عبارتی حفظ و احیای فلسفه آن مناسبت. در مواجهه هوشمند، کیفیت بر کمیت غلبه دارد و برخورداری از پشتوانه تفکر و اندیشه، عنصر اساسی است.
🔸 مهمترین مناسبتی که در هفته گذشته پشت سر گذاشتیم، اربعین بود و رهبر حکیم انقلاب در دیدار تصویری با دانشجویان، مثل همیشه، با این مناسبت هم مواجههای از نوع دوم داشتند.
🔸 آیت الله خامنه ای با الهام از حرکت امام سجاد(ع) و حضرت زینب و ام کلثوم سلام الله علیهما پس از واقعه عاشورا، مسأله مهم جهاد تبیین را مطرح کردند.
🔸 ایشان در این بیانات، مسئولیت خطیری را بر عهده جوانان و دانشجویان قرار دادند. «هر کدام از شما به عنوان یک وظیفه، مثل یک چراغی، مثل یک نوری پیرامون خودتان را روشن کنید.»
1⃣ نخستین نکته در این تبیین، جهت و رویکرد آن است.
تشخیص نادرست این جهتگیری، تبیین را به بیراهه میبرد و عاملی خواهد شد برای گمراهی!
جهاد تبیین، ملهًم از حرکت امام سجاد و حضرت زینب است و همانگونه که آن تبیین در دفاع از قیام عاشورا و علیه یزید و یزیدیان بود، جهاد تبیین امروز نیز باید دفاع از انقلابی باشد که ادامه راه عاشوراست و علیه دشمنان انقلاب.
کج کردن جهت تبیین به بخشها و سلایق دیگری در جبهه انقلاب، نشناختن این مهم و بیراهه رفتن است.
یادمان باشد که امام راحل نیز به همه ما توصیه فرمود: هر چه فریاد دارید سر آمریکا بکشید!
2⃣ نکته دوم، محتوای تبیین است؛ چه چیزی را تبیین کنیم؟
رهبر انقلاب، پاسخ این پرسش را نیز در همین بیانات دادهاند. «خیلی از حقایق هست که باید تبیین بشود. در قبال این حرکت گمراهکنندهای که از صد طرف به سمت ملّت ایران سرازیر است و تأثیرگذاری بر افکار عمومی که یکی از هدفهای بزرگ دشمنان ایران و اسلام و انقلاب اسلامی است و دچار ابهام نگه داشتنِ افکار و رها کردن اذهان مردم و بخصوص جوانها»
بخش کنشی و یا ایجابی تبیین، تبیین حقایق است که ابتدا باید این حقایق را شناخت و آنگاه آنها را تبیین نمود.
بخش واکنش فعال تبیین هم به مقابله با اقدامات دشمنان و مخالفان انقلاب مربوط میشود که سالیان درازی است به شبهه افکنی، ابهام پراکنی و گمراه سازی افکار عمومی مشغولند و با پیشرفت ارتباطات بر حجم و تنوع فعالیت آنها افزوده شده و رو به فزونی بیشتر هم هست.
3⃣ سومین نکته در جهاد تبیین، چگونگی آن است.
جهادگران این عرصه به فرموده فرمانده این جهاد یعنی رهبر فرزانه انقلاب باید خود را تجهیز کنند. «بایستی حقایق را با منطق قوی، سخن متین و عقلانیّت کامل، همراه با زینت عاطفه و عواطف انسانی، و بهکارگیری اخلاق منتشر کرد.»
و در جای دیگری از همین سخنان چنین فرمودند: «جوانهای ما امروز بحمدالله مجهّزند؛ مجهّز به فکر، مجهّز به عقلانیّت، مجهّز به آگاهیهای فراوان، و میتوانند در این زمینهها خیلی تلاش کنند. خودتان را آماده کنید، این تجهیزات را در خودتان افزایش بدهید و به معنای واقعی کلمه خودتان را مجهّز کنید و در این میدان وارد بشوید. در میدان تبیین و افشاگری»
4⃣ چهارمین و آخرین نکته در خصوص "جهاد تبیین" میدان جهاد و از منظری ابزار جهاد است.
امروز گسترده ترین و در دسترس ترین میدان یا ابزار برای انجام این جهاد، فضای مجازی است لذا مجاهدان امروز باید این عرصه را بشناسند، اقتضائاتش را بدانند و با ایمانی راسخ در آن فعال باشند.
🔸 #به_قلم_اساتید: مهدی فضائلی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #افغانستان #طالبان
✅ ظهور مجدد طالبان، چه تهدیدها و فرصتهایی برای ایران در پی دارد؟
🔶 تا زمان حاضر، هیچ تهدید یا فرصت جدیدی ناشی از تحرکات طالبان در افغانستان برای ایران ایجاد نشده است و وضعیت فعلاً به کیفیت سابق است. با این حال، شکلگیری تهدیدها و فرصتهایی برای ایران، باتوجه به وضعیت آینده افغانستان و کیفیت رویکردها و جهتگیریهای دولت آینده این کشور مشخص میشود.
🔶 تهدیدات
1⃣ احتمال شکلگیری کانونهای جدید افراطگرایی در افغانستان باتوجه به اینکه هنوز لایههایی از طالبان، گرایشهای افراطی دارند.
2⃣ احتمال مداخله مجدد نظامی آمریکا در افغانستان (هرچند احتمال آن بسیار کم است).
3⃣ احتمال شکلگیری درگیریهای داخلی در افغانستان و بنابراین، شکل گیری کانونهای جدید ناامنی در شرق کشور.
4⃣ احتمال ایجاد مشکل در برخی نقل و انتقالهای ارزی، باتوجه به احتمال تشدید تحریمهای آمریکا علیه طالبان و نقشی که صرافیهای هرات در زمینه نقل و انتقالات ارزی برای ایران ایفا میکنند.
5⃣ افزایش قدرت طالبان به تنهایی تهدید دیگر است؛ زیرا ممکن است این گروه برای تثبیت موقعیت خود اقداماتی خلاف برخی فعالیتهای کنونی انجام دهد.
6⃣ با توجه به نیاز افغانستان به مسائل زیرساختی و اقتصادی این احتمال وجود دارد که رویکرد طالبان به سمت سایر بازیگران چرخش کند. کما اینکه این بحث در سخنان سخنگوی این گروه وجود داشت. این امر منجر به انزوای ایران در تحولات کنونی و پرکردن جای ایران از سوی سایر بازیگران خواهد شد. در این حالت، بهترین اقدام تقویت دیپلماسی اقتصادی در قبال افغانستان است.
7⃣ تهدید دیگر، نوع تعامل طالبان با شیعیان است. طالبان تاکنون با شیعیان افغانستان تعامل خوبی داشته است، اما این گروه به هیچ عنوان اجازه گسترش فعالیت فقه جعفری را نخواهد داد. همچنین شیعیان در تشکیل حکومت سهم جدیدی کسب نخواهند کرد.
🔶 فرصتهای احتمالی
1⃣ بهبود و توسعه روابط اقتصادی افغانستان با ایران
2⃣ در صورت همگرایی نسبی دولت آینده افغانستان با ایران، تسریع خارج کردن آمریکا از منطقه
3⃣ اخراج یا فرار مفتضحانه آمریکا و اثبات این گزاره که اعتماد به این کشور مساوی است با عقبماندگی. این گزاره هم اکنون هم در سطح تصمیمگیران داخلی و بیش از همه در سطح افکار عمومی افغانستان دیده میشود.
4⃣ کاهش چالشهای امنیتی برای ایران. آمریکا مراکز و مناطق متعدد نظامی در افغانستان داشت و از این مراکز در جهت ایجاد ناامنی در داخل ایران استفاده میکرد. این چالش اکنون برای کشور از بین رفته است.
5⃣ تحولات کنونی این فرصت را برای ایران به وجود آورده که به عنوان یک بازیگر تأثیرگذار در افغانستان ابراز وجود کند. ایران تاکنون در صحنه تحولات افغانستان بازیگری با قدرت تأثیرگذاری پایین بوده و اکنون این فرصت به وجود آمده که به یک بازیگر فعال تبدیل شود.
6⃣ ایران از تحولات کنونی باید به سمت ائتلافسازی با سایر کشورها برود. این ائتلافها منجر به تثبیت و افزایش قدرت ایران و محور ائتلافی در برابر اقدامات مخرب آمریکا در منطقه خواهد شد.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab