#اقتصاد
#روابط_خارجی #تحریم
✅ تنگه هرمز در برابر شرارت در تگزاس
🔶 روزنامه آمریکایی والاستریتژورنال گزارش داده دادستانهای فدرال آمریکا قادر به فروش 800 هزار بشکه نفت توقیف شده ایران نیستند. این روزنامه آمریکایی نوشت: نفت مذکور در یک نفتکش یونانی قرار دارد که در ساحل تگزاس مستقر شده و گارد ساحلی آمریکا نیز مجوز تخلیه بار این نفتکش به نام «سوئز راجان» را صادر کرده اما شرکتهای آمریکایی از بیم اقدام تلافیجویانه ایران تمایلی به تخلیه محموله آن ندارند. دادستانهای آمریکایی چند ماه پیش با متهم کردن مالک یونانی این نفتکش به نقض قوانین تحریمهای آمریکا علیه ایران آن را مصادره و به سمت ساحل شهر «گالوستون» در ایالت تگزاس هدایت کردند.
🔸در همین رابطه دریادار فدوی و دریادار تنگسیری از فرماندهان عالیرتبه سپاه اعلام کردند چنانچه شرکتی، نفت ایران را تخلیه کند، جمهوری اسلامی در خصوص مقابله به مثل تردید نخواهد کرد. نکته مهم اینجاست که این تهدید برای کشورها و شرکتهای دنیا معتبر است؛ چون ایران بارها اراده قاطع خود را در این باره نشان داده است. به طور مثال آبان سال 1400 بود که نیروی دریایی سپاه نفتکشی را در دریای عمان توقیف کرد که چند ماه پیش از آن نفت ایران را سرقت کرده بود. جالب اینجاست که در آن چند ماه هر چه سارقان تلاش کردند نفت ایران را در نقاط مختلف دنیا به فروش برسانند اما با تهدید ایران که اعلام شد خرید نفت این نفتکش پاسخ قاطع ایران را در پی خواهد داشت، عملا کوششهای آنها راه به جایی نبرد و هیچ دولت و شرکتی حاضر به خرید نفت جمهوری اسلامی ایران نشد که در نهایت در یک اقدام ترکیبی اطلاعاتی و عملياتی نفتکش متخلف در دریای عمان توقیف شد.
🔶 معنای این وضعیت آن است که سیادت دریایی ایران به نقطهای تاریخی رسیده که هیچگونه ارادهای توان رویارویی با آن را ندارد. جمهوری اسلامی با اعلام و اعمال بازدارندگی متقارن و نامتقارن در مرحلهای از اقتدار قرار دارد که تاریخ ایران نظیر آن را به خود ندیده است. این یعنی گذشت آن روزگار و زمانهای که انگلیسیها در بوشهر و جزیره خارک نیروی نظامی پیاده میکردند و در پی آن با انفعال و هراس حکومت وقت، هرات از ایران جدا شد و بدتر از آن عهدنامه پاریس نیز بر ایران تحمیل شد. تهدیدات روزهای گذشته فرماندهان سپاه نشان داد که ایران بازیگر مقتدر و تعیینکننده خلیجفارس است و واکنشهای ایران از درجه اعتبار بسیار بالایی برخوردار است. این سطح کمی و کیفی از توانمندی یعنی ایران به سطح جدیدی از قدرت اعمال اراده در دنیا وارد شده است. در عین حال این رخداد گویای آن است که میدان نه فقط سرنوشت دیپلماسی، بلکه در زمانه پرآشوب کنونی از منافع اقتصادی نیز صیانت خواهد کرد.
🔸 #به_قلم_اساتید:عزیز غضنفری؛کارشناس مسائل سیاسی
🆔 @tahlil_shjr
نزدیکی آخرین سنگر فرانسه به روسیه.pdf
74.1K
#استقلال_و_آزادی
#علم_و_پژوهش
#کودتا
✅ نزدیکی آخرین سنگر فرانسه به روسیه/ آیا کودتای نیجر بر صنعت هستهای اروپا تاثیر خواهد گذشت؟
🔶 عدهای از اهالی شهر نیامی، پایتخت نیجر روز یکشنبه با تجمع برابر سفارت فرانسه علیه مواضع و سیاستهای پاریس در نیجر شعار دادند و برخی معترضان نیز به ساختمان سفارت یورش بردند. این تجمع به دنبال موضع پاریس درباره تحولات اخیر نیجر شکل گرفت.
🆔 @tahlil_shjr
#مسائل_اولویت_دار
#روابط_خارجی #رسانه
#رژیم_صهیونیستی #برجام
✅ ابعاد مختلف پرونده رابرت مالی
🔶 در روزهای گذشته خبر تعلیق مجوزهای امنیتی و مرخصی اجباری بدون حقوق رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در سرتیتر مطبوعات دنیا قرار گرفت. به نوشته تهران تایمز از تاریخ 21 آوریل، این مرخصی اجباری بر رابرت مالی تحمیل گردیده است و پرونده حقوقی وی به FBI ارجاع داده شده است.
🔶 این در حالیست که با وجود گذشت حدود سه ماه از تعلیق وی، اختلاف شدیدی میان کنگره و دولت درگرفته است به طوری که همچنان دولت بایدن و وزارت خارجه آمریکا به رغم درخواستهای مقامات مختلف سیاسی از جمله مایکل مک کال رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریکا، از افشای علت دقیق این تصمیم سرباز زده و گمانهزنیها در خصوص پرونده مبهم رابرت مالی ادامه یافته است.
🔸آنچه که به طور کلی در رسانهها عنوان شده این است که رابرت مالی از اطلاعات محرمانه طبقهبندی شده سوءاستفاده کرده و آن را در اختیار ایران و یا کشورهای دیگر قرار داده است. حال آنکه رابرت مالی این اتهام را رد نموده است. با این حال با توجه به فضای سیاسی حاکم در آمریکا در خصوص پرونده حقوقی رابرت مالی میتوان چند برداشت مختلف ارائه کرد:
1⃣ از یک منظر میتوان محتمل دانست که تعلیق نماینده ویژه آمریکا در امور ایران یک سناریوی صهیونیستی و طراحی لابیهای این رژیم برای منتفی کردن روند مذاکرات برجام باشد. صهیونیستها از روز اول مخالف جدی هرگونه توافق آمریکاییها با ایران بودند و تلاش کردهاند در هر مسیری که به توافق بیانجامد ایجاد اخلال و سنگاندازی کنند. در شرایط فعلی و با افزایش بحران در سرزمینهای اشغالی، صهیونیستها از یک توافق که منجر به کاهش تنشها میشود استقبال نمیکنند. به زبان ساده دم سیاست صهیونیستها را به بحرانسازی و تصاعد بحران بستهاند.
2⃣ از زاویهای دیگر این اتفاق یعنی تعلیق رابرت مالی میتواند به نوعی بازی قدرت در سپهر سیاسی ایالات متحده آمریکا باشد که ناچارا بر آینده روابط دیپلماتیک ایران و ایالات متحده آمریکا نیز مؤثر خواهد بود. آنچه که محتمل است این است که این سناریو توسط راستگرایان افراطی به جهت تخریب وجهه سیاسی دموکراتها طرحریزی و اجرا شده باشد. همچنین از سوی دیگر کمپانیهای اسلحهسازی و طرفداران جنگ نیز چون مصلحت و منفعتشان در منع گسترش روندهای دیپلماتیک است، احتمالاً در راستای همین سناریو لابیگریهایی کرده باشند.
🔶 نکته پایانی؛ رابرت مالی و دموکراتها با درک توانمندی جمهوری اسلامی ایران در زمینه حفظ و تثبیت قدرت منطقهای خود، به این نتیجه رسیدهاند که نه تنها تقابل و تنشزایی، گرهای از مسائل مطروحه میان ایران و آمریکا باز نخواهد کرد بلکه مذاکره و تعامل دیپلماتیک با ایران شیوه مؤثرتری خواهد بود.
🔶 به همین جهت وی در زمینه توافقات هستهای ایران موضع تعامل محور داشت در حالیکه همتای پیشین وی برایان هوک جمهوریخواه موضع تقابلمحور داشت. همین امر را احتمالاً میتوان زمینهساز دسیسه لابیهای صهیونیستی ضد ایرانی و راستگرایان افراطی به جهت پایین کشیدن رابرت مالی از جایگاه سیاسیاش دانست. رابرت مالی با وجود اینکه خود یهودیالاصل میباشد، همواره بر صلح اعراب و رژیم صهیونیستی تأکید ورزیده و معتقد است که رژیم صهیونیستی برای صلح با فلسطینیها حتی باید با حماس نیز مذاکره را پذیرا شود، به همین جهت همواره به صهیونیستستیزی متهم گردیده است. در مجموع به جهت فقدان محبوبیت در نزد دولت رژیم صهیونیستی به دلیل تمایل رابرت مالی بر تعامل و توافق با ایران و... میتوان این نکته را عنوان کرد که وی قربانی لابیگریهای صهیونیستی شده باشد.
🔸 #به_قلم_اساتید:رامین نصیری
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#مسئله_محوری
#تاریخ_اسلام #بصیرت
✅ قاتلین یا خاذلین؟
🔶 در حادثه کربلا، تکلیف قاتلان مشخص است، امروز شاید گله کردن از قاتلان حسین(ع) که چرا او را به شهادت رسانیدید کار کاملی نباشد. قاتل، قاتل است. اما سوال این است، چگونه حسین به دست قاتلان افتاد؟ پاسخ مورد نظر غفلت ماست، مهمتر از قاتلان کربلا، باید به خاذلان پرداخت.
🔶 خاذلان کسانی هستند که نشستند و نگاه کردند. زینب(س) هم عصر عاشورا به عمر سعد فرمود: تو داری نگاه میکنی و حسین(ع) را میکُشند؟ یعنی تو هم از خاذلین هستی. این است که حسین(ع) به آنها میفرماید: «به خدا قسم، یاری نکردن (نامردی و عهدشکنی) در خون شماست» (ارشاد مفید/2/ 112) خاذلان کسانی بودند که خودشان حسین را دعوت کردند اما گوشه ای نشستند و فقط نظاره گر بودند...
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر زادبر
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#روشنگری #انقلاب_حسینی
#جهاد_تبیین
✅ جهاد تبیین، مکمل و تداوم عاشورا
🔶 روش نظام ظلم و سلطه در مدیریت افکار عمومی، اغوا دروغ و تحریف وقایع و روش نظام الهی مبتنی بر جهاد روشنگری و تبیین واقعی وقایع در راستای نجات افکار عمومی از اسارت سلطه میباشد.
🔸واقعه عاشورا اوج مجاهدت همراه با بذل جان و فدا نمودن عزیزان و فرزندان و یاران باوفا در راه دین مبین اسلام بود و ۴۰ روز بعد از واقعه عاشورا تا اربعین اوج مجاهدت همراه با روشنگری و جهاد تبیین بود.
🔶 جهاد تبیین نوعی حرکت انقلابی است که صورت و فعلیت آن حرکت جهادی و غایت آن تبیین است امام سجاد علیه السلام و حضرت زینب سلام الله علیها در طول این مدت علی رغم آن همه مصائب، مشکلات، آلام و رنجها لحظهای از جهاد تبیین غفلت نکرده و جهادگونه نسبت به روشنگری افکار عمومی در مورد نظام سلطه اقدام میکردند و اهداف انقلاب حسینی را برای مردم تبیین مینمودند.
🔸در زمان ورود اسرا به شهر شام پیرمردی مقابل مرکب امام سجاد علیه السلام ایستاد و گفت شکر خدا نمردم و لحظه خوار شدن شما را دیدم امام سجاد علیه السلام فرمودند: شما که شکر خدا میکنید آیا خدا را باور دارید؟ گفت: آری من موحدم. امام فرمود: آیا قرآنش را خواندهاید؟ گفت: چندین بار ختم کردهام. امام علیه السلام فرمود: آیا آیه (قل لااسئلکم علیه اجرا الا الموده فی القربی. شورا/۲۳) را دیدهاید؟ پیرمرد گفت: آری منظورت چیست؟ امام فرمود: خداوند متعال اجر رسالت پیامبرص را مودت و مهرورزی امت با فرزندان پیامبر قرار داده بعد اشارهای کردند به سرهای مطهر روی نیزهها و عیال و کودکانی که زنجیر به دست و پا میآمدند و فرمودند آیا این مودت با فرزندان پیامبر است پیرمرد با دو دست بر سر خود کوبید و به مجلس یزید آمد و با داد و بیداد یزید را رسوا نمود سپس یزید دستور داد سرش را از تن جدا کنند.
🔶 خطبه های امام سجاد علیه السلام در مجلس یزید و خطبههای غرّای حضرت زینب سلام الله علیها در مجلس ابن زیاد سراسر تبیین و روشنگری و تداوم دهنده قیام عاشورای حسینی بود. وفیالواقع اسلام را محرم و صفر و محرم و صفر را جهاد تبیین زنده نگه داشته است.
سرنی در نینوا میماند اگر زینب نبود
کربلا در کربلا میماند اگر زینب نبود.
🔸 #به_قلم_اساتید:محسن پناهیان
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#حجاب #انقلاب_اسلامی
✅ اسطورهی بازدارندگی قانون و جبههی انقلاب!
🔶 تمام توان جبهه انقلاب در ایدهی «بازدارندگی» خلاصه شده است و بیش از یکسال است که از ارکان نظام تا کف بدنهی مذهبی مطالبه و پیگیر مکانیسمها و فناوریهای کنترلگری شدهاند. حالا با لایحهی جدید این وضعیت به اوج خود رسیده و سایهی «اسطورهی بازدارندگی» در قانون حجاب حسابی بر طرفداران حجاب سنگینی میکند.
🔶 بازدارندگی گویی دارد نوعی تقدس و بداهت پیدا میکند و همهی گفتارها از بازدارندگی قانون آغاز شده و به آن هم تمام میشود. این شده کلیت نظام حکمرانی ما. ما نیز به حکم همین سایهی سنگین گویی مجبوریم تمام توانمان را اینجا متمرکز کنیم و مجبوریم به عنوان اولین و آخرین رسالتمان نوعی قانون واقعا بازدارنده و کنترلکننده را تخیل کنیم. آن قانون چیست؟ چگونه میتواند رضای دل ما را بدست بیاورد؟!
🔶 فضا به شدت احساساتزده است و در این فضای احساساتی مردها اتفاقاً سهم بسیاری داشتهاند. آنها گاه با خاطرات دههی شصت خودشان را تسکین میدهند و گاه برایشان مکانیزمهای کنترلی غربی قبلهی آمال میشود. این فانتزیگرایی خود هم محصول رمانتیکشدن نگرشها و گفتارهاست و هم ناشی از تجربهی شکست و انفعال پس از اتفافات این سالها! درحالیکه نه مقدور و مطلوب است که حوائج امروز خود را با قواعد دهههای پیشین رفع و رجوع کنیم و نه ممکن و مراد است که خود را یکسره به سازوکارهای انضباطی دولت مدرن بسپاریم. اصلاً الهیات ما اجازهی سازوکارهایی استیلایی یا مدرن را نمیدهد! نمیدانم چرا برخی مذهبیها حتی در مسئولان گاهی اینقدر باستانگرا و سلطنتی میشود و نمیدانم چرا برخی دیگر حتی در مسئولان اینقدر مدرن و مدهوش غرب!
🔶 همه مطالبهی قانون بازدارنده را دارند اما نمیگویند قانون چگونه میتواند بازدارنده باشد؟! باور کنید حجاب موضوعی منحصربفرد است، خیلی روی تمثیلها حساب نکنید! پرسشی که معمولاً مغفول و مسکوت است این است که واقعا در این شرایط چگونه از قانون توقع بازدارندگی میرود؟ چگونه ارادههای شکلگرفته بر کشف حجاب که گفتمان پشتیبان نیرومندی هم دارد قرار است شکسته بشود؟ تا کجا؟ تا کدام مصادیق؟ چگونه؟ آیا روشن نیست به هر میزانی که بدون استمداد از قدرت مردم، بر شدت قانون پافشاری میکنیم داریم سطح حماسه و قهرمانی را در مخالفین حجاب بالا میبریم؟ آیا مشخص نیست در پس این دراماتیک و سلحشوری شدن کشف حجاب دارد همبستگیها و حلقههای متنوع مردمی علیه حجاب و قانون شکل میگیرد؟ مردم کجای این ماجرا هستند؟
🔶 معلوم است که باید قانون باشد و دقیقترین و اصولیترین لوایح در دستور کار قرار بگیرد؛ اما بگویند از تمام کارهای لازم، چقدر روی ظرفیت این کار حساب کردهاند؟ آیا پنداشتهاند که کارایی و کارآمدی قانون در تمام اعصار و قرون ثابت است و قرار نیست جوهر قانون بدون پشتوانهی گفتمانی و مردمی روز به روز کمرنگتر بنویسد؟ پرسش دیگری که به آن جواب نمیدهند این است که در فرض زاییده شدن چنین بازدارندگیای، چشمانداز تمام این تلاشها چیست؟ در فرض برآوردن شدن آمال و اجرای چنین قانون واقعاً بازدارندهای، یکسال، پنجسال یا ده سال بعد در چه وضعیتی به سر خواهیم برد؟ چه سناریوهایی محتملی پس از بازدارندهترین قوانین به جریان خواهد افتاد؟ آیا در آرام کردن خشم و غیرت خود هستیم؟ واقعاً میخواهم بدانم بازدارندگی قانون دقیقاً چیست و چه سهمی در حل معضل ما دارد؟ اصلاً این قانون خودش پیوست قهری چه چیزی است؟
🔶 برداشت بنده این است که ما بیشتر بلیطهای قانونیمان را تا امروز خرج کردهایم. فیالواقع تنها کاری هم که کردهایم همین بوده است و امکانهای قانون هم متاسفانه به ذخائر لایزال زیرزمینی یا آسمانی متصل نیست. هیچ گفتمان حاکمی از قانون حمایت نمیکند و عموم مردم علیرغم این که موافق اصل حجاباند (توضیح دارد) پشتیبان این دست ورودها نیستند! قدرت سخت قانون خود نیز به قدرت نرم مردم و ارادههای عمومی احتیاج دارد و مدخل درگیر کردن ارادههای مردمی گفتمان است! ضمناً گمان نشود ما در تمام این سالها صرفاً با قانون توانستهایم حجاب را حفظ کنیم و تنها یک اقلیت چموش از دست ما در رفتهاند! در تمام این سالها هم داشتیم از مخزن تاریخ و فرهنگ زن ایرانی مصرف میکردیم؛ زنهایی که امروز گفتمان یاریدهندهای ندارند و در ممارست شخصی و فطری حجاب و حیا را درونی کردهاند!
🔶 برای جمعبندی تمام سوال من این است که اگر واقعی نگاه میشود و سهم قانون در «طرح کلی حجاب» چندان هم نیست چرا تمام توان ما دارد خرج ظرفیتها فرصت ما میشود؟! از بالاترین ارکان و مدیران فرهنگی کشور تا بدنهی تشکلهای دانشجویی و بدنه عمومی؟!!
🔸 #به_قلم_اساتید: مهدی تکلو
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#انتخابات #مجلس
#فضای_مجازی
✅ فصل انتخابات فرا رسيد
🔶 پيش ثبتنام داوطلبان دوازدهمين دوره انتخابات مجلس از ۱۶ مرداد آغاز میشود و به گفته محسن اسلامى دبير ستاد انتخابات کشور داوطلبان نمايندگی بايد به پنجره واحد خدمات وزارت کشور مراجعه کنند. انتخابات دوازدهمين دوره مجلس شوراى اسلامى و ششمين دوره مجلس خبرگان رهبری ۱۱ اسفند برگزار خواهد شد و با آغاز مرحله پيش ثبتنام به واقع فرآيند انتخابات از هفته آينده آغاز و نامزدهای انتخاباتی در اولين گام، نامزدی خود را اظهار میدارند.
🔸پيش ثبتنام فرآيندی است که مطابق با قانون جديد انتخابات ايجاد شده است. يکى از دغدغههايى که در طول سالهاى اخير متوليان انتخابات را مشغول به خود کرده بود، فاصله زمانى کمى است که در انتخابات مجلس شوراى اسلامى ميان زمان ثبتنام تا برگزارى انتخابات لحاظ شده بود. در اين زمان کوتاه، ناظران و مجريان انتخابات بايد صلاحيت هزاران نامزدی که معمولا در ثبتنام میکنند را بررسى مىکردند و اين خود عاملى براى کمدقتی و خطا در مسير اين بررسیها بود.
🔶 در ماههاى اخير، مجلس يازدهم تلاش نمود تا با ايجاد اصلاحاتی در قانون انتخابات بر مشکلات موجود در فرآيند برگزارى انتخابات از جمله مورد برشمرده فائق آيد. در قانون جديد تلاش شده تا اين بازه زمانی موسع گردد تا با فراغت مناسبى فرآيند احراز صلاحيتها دنبال شود. لذا زمان ثبتنام از آذرماه به مهرماه منتقل شده است. همچنين بندى تحت عنوان «پيش ثبتنام» نيز لحاظ شده است که مطابق با آن، همه نامزدهای انتخاباتی بايد قبل از ثبتنام قطعى، پيش ثبتنام داشته باشند که زمان آن ۱۶ مرداد تعيين شده است. براساس اعلام وزير کشور اگر کسى براى پيش ثبتنام در یک هفته مشخص شده اقدام نکند، فرصت داوطلبی را از دست مىدهد.
🔸هر چند که انتقاداتی به زمان تأخیر در تصويب قانون و زمان اجرایى شدن آن وجود دارد، اما حال که اين قانون تصويب شده، احزاب و گروههاى سياسى، رسانه ملی و همه فعالان فضاى مجازى و همه آنهایی که به نحوى در کشور اثر گذارند بايد تلاش کنند تا در روزهای باقى مانده براى پيش ثبتنام، موجى در جامعه ايجاد شده و فعالانی که حرفهايی براى گفتن در انتخابات دارند و ظرفيتی براى کمک به حل مشکلات کشور دارند را ترغيب نمايند تا فرصت را از دست نداده و در مرحله پيش ثبتنام وارد شوند. ضمن آنکه هميشه امکان انصراف وجود دارد و اگر فردى احساس کرد که شرايط براى حضور او فراهم نيست میتواند از روند انتخابات کنارهگيری نمايد.
🔸 #به_قلم_اساتید:مهدی سعیدی؛ کارشناس مسائل سیاسی
🆔 @tahlil_shjr
بازتولید ارزشها و رزمایش همدلی و نشاط ملی در مهمانی غدیر.pdf
75.9K
#معنویت_و_اخلاق
#انقلاب_اسلامی
#هویت #عید_غدیر
✅ بازتولید ارزشها و رزمایش همدلی و نشاط ملی در مهمانی غدیر
🔶 چرا صورت اجتماعی آیینهایی مانند «مهمونی ۱۰کیلومتری غدیر» شایسته توجه است؟
🔶 رهبر انقلاب اسلامی سال گذشته در دیدار ائمه جمعه برگزاری جشن غدیر را نشان دینداری دانستند و فرمودند: «این جشن غدیر در تهران خیلی چیز عجیبی بود! نمیدانم شما دیدید یا خیر؛ من خودم در تلویزیون نگاه کردم دیدم؛ بعضیها هم که رفته بودند، آمدند برای ما تعریف کردند. دیدید چه جوری در این جشن میلیونی، همه جور آدمی شرکت کردند؟ اینها طرفدار دینند، اینها دوست دارند دین را.» ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محمدباقر باباهادی؛ پژوهشگر دانشگاه جامع امام حسین (علیهالسلام)
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#حجاب
✅ کاسبان دین مردم
🔰 آیا روزنامه سازندگی دغدغه دین مردم را دارد؟
🔶 همه شاهد بودیم که در ماجرای توهین اخیر به ساحت قرآن از در و دیوار شهر صدا برآمد اما کوچکترین صدایی از روزنامههای زنجیرهای جریان اصلاحات و کارگزاران درنیامد. روزی که همه از شخص مقام معظم رهبری تا نانوای محله ما نسبت به توهین به ساحت قرآن موضع گرفتند، تیتر این روزنامهها به ختنهسوران نوه خاندان ملکه الیزابت اختصاص داشت! اما امروز تیتر صفحه اول روزنامه سازندگی به عنوان ارگان رسمی جریان کارگزاران که پس از بیش از 30 سال حکمرانی در این کشور و بروز انواع فسادها و ناکارآمدیها دم از «مردم» میزنند، به سخنرانی دیروز شیخ حسین انصاریان اختصاص داشت. آن هم با تحریف آشکار و هنرمندانه!
🔶 آیا باید باور کرد که روزنامه سازندگی و جریان کارگزاران دغدغه دین و آرامش مردم را دارند؟ آیا برای آنها اساسا حجاب مساله است؟ عملکرد این جریان و روزنامه که چنین چیزی را نشان نمیدهد. آن چیزی که عیان است و حاجتی به تبیین ندارد این است که جریانات مذکور از هر فرصتی برای موج سواری علیه حاکمیت و نظام اسلامی استفاده میکنند تا مخاطبان و مردم را علیه «سامانِ سیاسی کشور» بشورانند. اینها بارها گفتهاند و نوشتهاند که با ساختار حاکمیت و نظم سیاسی موجود زاویه جدی دارند و مساله آنها کلانتر از موضوعاتی چون کارآمدی اقتصادی، حکمرانی فرهنگی، جهتگیریهای سیاسی در نظام بینالملل و مواردی از این قبیل است.
🔶 آنها کاملا صنفی به حکومت و سیاست مینگرند و همه چیز را در راستای رقابت صنفی در سیاست و فرهنگ و اقتصاد تقلیل میدهند. دین و امور مقدس هم برای این جریان جنبه کاسبی دارد. سخنرانی شیخ حسین انصاریان هم از جمله همین مقولاتی است که در تیتر روزنامه سازندگی به وجه «شکاف اجتماعی» تقلیل مییابد و در جهت منازعه سیاسی از آن بهره گرفته میشود. وگرنه همه میدانند شیخ حسین انصاریان واعظ پیر و بزرگ شهر قبل از آنکه به سیاستهای فرهنگیِ یک جریان خاص نقد داشته باشد، به عملکرد اقتصادی و فساد و رانت و اختلاس و ناکارآمدی جریان مقابل نقد دارد. ولی اگر همین شیخ حسین انصاریان کلامی در این زمینه بیان کند همین روزنامهها خواهند نوشت: شیخ حسین یک منبری بیش نیست!
🔶 الغرض ما به دغدغه درست و اصیل شیخ حسین انصاریان مبنی بر هدایتپذیری مردم و هدایتگری دستگاه سیدالشهدا(ع) صحه میگذاریم و با آن همراهیم. اما به بیان چنین سخنانی در شرایط کنونی که جریانات تابلودار دشمن درصدد استحاله پرچم عزای اباعبدلله(ع) هستند و روباهصفتانی هم همواره در کمین سوءاستفاده از حرفهای افراد معتبر و وجیه چون شیخ حسین انصاریان نشستهاند، معترضیم. در همین شهر که شیخ عزیز ما منبر میروند نه تنها کسی با بانوان ضعیفالحجاب برای ورود به مجلس امام حسین(ع) برخوردی نمیکند و تکریم هم میکنند، بلکه حتی در بسیاری از این هیئتها کسی متعرض زنان مکشوفه و برهنهای که متکبرانه جولان میدهند هم نمیشود. پس معلوم است که مخاطب شیخ حسین مردم و بچه هیئتیها نیستند. مگر اینکه اطرافیان شیخ به ایشان دادههای غلط مخابره کرده باشند. علی ای حال این سخنان شیخ عزیز ما به قدری آمیخته با حق و ناحق بود که جریان سازندگی تمام صفحه اول خود را به آن اختصاص میدهد. این اتفاق به لحاظ گفتمانی خیلی حرف دارد.
🔸 #به_قلم_اساتید: ابوالفضل اقبالی
🆔 @tahlil_shjr
رمزگشایی از نقشه آمریکا در حیاط خلوت چین.pdf
69.9K
#مرزبندی_با_دشمن
#روابط_خارجی
#جنگ_اوکراین
✅ رمزگشایی از نقشه آمریکا در حیاط خلوت چین
🔶 نیروهای مسلح منطقه تایوان در رزمایش نظامی سالیانه خود، تجربههای جنگ اوکراین با روسیه را برای مقابله با هرگونه تهاجم احتمالی چین و محاصره طولانیمدت بر این جزیره، شبیهسازی میکنند.
🔸 #به_قلم_اساتید:فخرالدین اسدی؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#امید_به_آینده #اقتصاد
#اسلام_ناب #جنگ_ترکیبی
✅ توهین از سر استیصال!
🔶 روزهای اخیر بار دیگر جهان اسلام به دلیل توهین مجدد به قرآن در کشورهای اروپایی از جمله سوئد به خروش آمد و دست به اعتراض زد. روند توهین به مقدسات اسلامی از دهه 60 و قوامیابی انقلاب اسلامی در ایران و با گسترش و تعمیم روح بیدارگری حاصل از این انقلاب الهی در جهان شروع و در دهه 70 شدیدتر شد و با پشتیبانی کشورهای غربی از جمله آمریکا از این روند در قالب حمایت از سلمان رشدی به دلیل اهانت بیشرمانه به پیامبر اعظم(ص) و معجزه جاوید ایشان تاکنون در چرخهای باطل استمرار داشته و امروز جسارت به حدی رسیده است که با مجوز رسمی دولتهای غربی توهینکنندگان در حاشیه امن حمایت پلیس به ارزشها و مقدسات اسلامی آزادانه اهانت روا میدارند. اما سؤال این است که ریشه اصلی این توهینها چیست و چگونه با این رویه و روند بیمار باید مقابله کرد؟
🔸پشتیبانیهای دولتهای غربی از اهانت به مقدسات اسلامی، اگرچه در بطن خود از استیصال و شکست منطق هماوردی و قدرت مانعسازی غربی بر سر رشد روزافزون اسلام به اذعان آمارهای خودشان حکایت دارد، اما نشان از خبث و خیانت ذاتی قدرتهای غربی و نگرانی عمیق آنها از روندی است که در آن شاهد تغییر هندسه قدرت جهانی از غرب به شرق هستند. واقعیت این است که غرب با داعیه تسلط بر جهان در طول حدود 200 سال اخیر تمام توان و مساعی خود را با رویکردی خشونتمحور و در قالب انواع جنگها و کودتاها برای تغییر دولتها و سرنوشت ملتهای مختلف به هر جنایتی دست یازیده تا امروز به این نقطه از قدرت جهانی نائل شود و لذا به هر قیمت خواهان حفظ این ترتیبات سلطهگری است. از اینرو، آمریکاییها در راهبرد سیاست خارجی خودشان محور قدرت آینده جهان را چین، روسیه و جمهوری اسلامی ایران میبینند و تلاش میکنند با راهبردها و تاکتیکهای مختلف این روند را کُند و متوقف نمایند.
🔶 رقابت فشرده اقتصادی با چین در کنار تحریک تایوان برای مقابله با چین، کلید زدن درگیری اوکراین با هدف فرسایش قدرت نظامی روسیه و تحمیل جنگ ترکیبی با محوریت تغییر شناخت ملت ایران نسبت به باورها و امیدهای آنها نسبت به اسلام، انقلاب و ایران آینده در همین راستاست و اهانت به مقدسات و قرآنسوزی از تاکتیکهای این راهبرد اخیر درباره ایران قوی است.
🔸راه مقابله با این روند، در وهله اول تداوم آن یعنی حرکت سریعتر و عمیقتر به سمت قوی شدن بیشتر است و دوم، دمیدن روح امید و اتحاد در جهان اسلام برای مقابله جهانی با این خباثت و خیانت بزرگ است.
🔸 #به_قلم_اساتید:فتحالله پریشان؛ کارشناس مسائل سیاسی
🆔 @tahlil_shjr
#مسائل_اولویت_دار
#اقتصاد
#تورم
✅ ناترازی بنزین و رسالت دولت
🔶 مطابق آمارهای موجود و بررسی های صورت گرفته، کشور وارد ناترازی بنزین شده است. میانگین مصرف بنزین در روزهای اخیر به بالغ بر ۱۲۰میلیون لیتر رسیده است در حالی که توان تولید بنزین کشور چیزی حدود ۱۱۰ میلیون لیتر در روز است. شاید ظرفیت های فعلی کشور از طریق سوآپ و فشار بر پالایشگاه ها بتواند ناترازی فعلی را جبران کند. هر چند جبران همین مقدار نیز هزینه زیادی بر کشور تحمیل می کند. مخصوصا که واردات بنزین از طریق سوآپ یا تهاتر با نفت خامی تامین می شود که ارز حاصل از آن باید صرف رفاه جامعه گردد.
🔸در شرایط موجود و بر اساس پیش بینی ها با روند فعلی در پایان سال، مصرف بنزین همچنان ادامه پیدا خواهد کرد و به مرز ۱۴۰ میلیون لیتر خواهد رسید. موضوع اساسی اینکه تامین این مقدار سوخت در شرایط خاص بينالمللي و وضعیت خاص اقتصادی که در آن هستیم هم مشکل زا خواهد بود و هم هزینه های چند میلیار دلاری بر کشور تحمیل می کند.
🔶 نکته مهم دیگر اینکه یکی از ریشه های تورم در کشور، نرخ انرژی و سوخت می باشد و هر گونه افزایش قیمت آن بدون اجرای سیاستهای حمایتی، منجر به ایجاد تورم، شوک های اقتصادی و تبعات دیگر می شود. بنابراین یک راهکار تک خطی یا تک بعدی مثل اصلاح قیمت بنزین نمی تواند راه حل مناسبی باشد.
🔸مضافا اینکه به دلیل تورم مزمن و دو رقمی در کشور، اثر افزایش نرخ بنزین ، بعد از مدتی تعدیل شده و دوباره مصرف به همان اعداد قبلی بازمیگردد. لذا دولت باید همزمان با یک پیوست رسانه و اجتماعی که در آن شفاف با مردم گفتگو صورت می گیرد، برنامه ای مدون و جامع برای حل این بحران تدوین نماید. این برنامه می تواند شامل الزام خودروسازها به ایجاد بهینهسازی در مصرف و رعایت استانداردهای جهانی، سیاستهای تشویقی در کاهش مصرف، مبارزه با قاچاق، اسقاط خودروها، توسعه سوختهای جایگزین، توسعه پتروپالایشگاه و غیره باشد. این راه کارها باید توأمان با هم اجرا گردد تا کارایی لازم را داشته باشد.
🔶 به هر حال کشور از یک سو در حوزه ناترازی انرژی دچار چالش است و از سوی دیگر وضعیت ما از منظر شاخص شدت مصرف انرژی در جهان شرایط مناسبی نیست. لذا اولویت کشور در این حوزه باید بهینهسازی و صرفه جویی در مصرف انرژی باشد. در صورت نهادینه شدن صرفهجویی در مصرف سوخت و توسعه بهره وری، علاوه بر کاهش هزینههای اقتصادی و عوارض محیط زیستی، مقدار قابلتوجهی درآمد ارزی برای توسعه زیرساختهای اقتصادی کشور تأمین خواهد شد.
🔸 #به_قلم_اساتید:علی محمدی؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#دشمن_شناسی
#رژیم_صهیونیستی
✅ لاپوشانی فساد مالی نتانیاهو با اصلاحات قضایی
🔶 بنیامین نتانیاهو که اخیرا یک بار دیگر برای نخستوزیری اسرائیل به عنوان یک رژیم جعلی انتخاب شده است با اصلاحات قضایی که پیشنهاد داده است زمینهساز اعتراضات بزرگی شده که در شهرهایی، چون تلآویو و دیگر شهرها دهها هزار زن و معترض را به کف خیابان کشانده است. آنچه منجر به اعتراضات حداکثری علیه نخستوزیر رژیم جعلی شده برنامههای اصلاح نظام قضایی است که در ۴ ژانویه ۲۰۲۳، یاریو لوین وزیر دادگستری که تازه روی کار آمده آن را دنبال میکند با هدف محدود کردن قدرت دیوان عالی و مشاوران حقوقی دولت، و اعطای اکثریت به ائتلاف حاکم در کمیتهای که قضات را منصوب میکند. اصلاحات قضایی از این جهت مخالفان بسیاری یافته است و دهها هزار نفر را به خیابان کشانده چرا که به نفع لاپوشانی مفاسد اقتصادی بنیامین نتانیاهوست. در واقع جریانی که امروز در اسرائیل عهدهدار حاکمیت است که آقای نتانیاهو در راس این جریان قرار دارد ترکیبی از حزب لیکود و جناحهای بسیار افراطی هستند که از یهودیانی به شمار میروند که به شدت مخالف مسلمانان و مردم فلسطین هستند، جمعیتی دارای دیدگاه آخرالزمانی که معتفدند دنیا به سمت پایان خود در حرکت است.
🔶 این جریان ادعا میکند باید مسئولیت تاریخی خود به لحاظ دینی را انجام دهد، لذا این تفکر در درون جامعه سکولار اسرائیل که سکولار منجر به بحث و جدل شده، به همین دلیل نتانیاهو و گروه حاکم گمان کردند اگر جلوی این روند گرفته نشود طبیعتاً منجر به تحولاتی بسیار جدی در اسرائیل میشود به همین دلیل طرح اختیارات قوه قضاییه را مطرح کردند.
🔶 با توجه به اینکه دستگاه قضایی اسرائیل مستقل است و در بسیاری از تصمیمگیریها مستقل عمل میکند طبیعتاً دولت را تضعیف میکند و تصمیمگیریهایی که در دولت باید برای اهداف استراتژیک و نگاه آخرالزمانی باید تدوین شود با دستگاه قضایی مستقل همخوانی ندارد، به همین خاطر بعد از مطرح نمودن موضوع اصلاحات قضایی جامعه اسرائیل به دو بخش تقسیم شده است. عدهای در درون اسرائیل معتقد هستند این طرح اسرائیل را به سمت دیکتاتوری مذهبی سوق میدهد که برخلاف سنت دموکراسی در اسرائیل است و مناسبات اسرائیل را با دنیای غرب تضعیف میکند، به هر حال این دیدگاه به تدریج رشد کرد و قوه قضاییه از حمایت این نیرویی که در درون جامعه علیه طرحهای نتانیاهو و حکومتش به وجود آمده تاکنون برای تضعیف نتانیاهو و افشای پروندههای فساد مالی او استفاده میکند به همین خاطر شکاف بین دستگاه قضا و نتانیاهو عمیقتر شده است.
🔶 نتانیاهو به دلیل سرپوش گذاشتن بر پروندههای فساد مالی خود به دنبال اصلاحات قضایی در اسرائیل است؛ یعنی بیشتر به نجات خود فکر میکند تا اصلاحات قضایی، پس نتانیاهو در حال حاضر از قوانین و جناح مذهبی و نیروی دیندار برای تامین منافع شخصی خود سوء استفاده کند. براین مبنا جامعه دو دسته شده است دستهای حامی نتانیاهو و کاهش اختیارات قوه قضاییه و قشر مخالف، تظاهرکنندگانی هستند که مایلند این قانون در مجلس تصویب نشود، اما چون مجلس در اختیار آقای نتانیاهو است طبیعتاً دور اول رای آورده اگر اعتراضات شدیدتر نشود امکان رایآوری در دور دوم نیز وجود دارد.
🔶 منتهی احساس خطری که در جامعه اسرائیل است واکنش افسران ارشد ارتش اسرائیل است که آنها نیز به صف مخالفین پیوستند و نامهها و انتقاداتی که از آنها منتشر میشود ممکن است نتانیاهو را مجبور به عقبنشینی کند، بنابراین نتانیاهو مجبور به عقبنشینی در طرح اصلاحی دستگاه قضای اسرائیل میشود.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: پیرمحمد ملازهی کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی و روابط بینالملل
🆔 @tahlil_shjr
چپ، راست؛ بهانهای برای زدن مذهب از چپ و راست.pdf
52.9K
#معنویت_و_اخلاق
#مسئله_محوری
#حجاب
✅ فیلم "چپ، راست" بهانهای برای زدن مذهب از چپ و راست
🔶 .....در تمام طول فیلم شاهد نبرد این دو خانواده که نمایندگی دو جناح سیاسی را بر عهده دارند هستیم. خانوادهای مذهبی و انقلابی که به صورت غلو شده و مضحکی به نمایش درآمده است در مقابل خانوادهای جنتلمن و امروزی.
🔶 ضربه نهایی نیز در گروکشی خانوادهها و اعمال شیوه تربیتشان برای دخترها رقم میخورد. دو دختر در صحنه آخر فیلم بدحجاب هستند! و "بشیر" و همسرش در تربیت دخترشان شکست میخورند؛ دختری که در کودکی چادر بر سر داشت در جوانی بدحجاب است!
🔶 مسئله مهم دیگری که در این فیلم به سخره گرفته شده کلید واژه نفوذ است. مسئولان بالادستی "بشیر" و "اصلان"، با هم بودنهای اجباری دو خانواده را با پروندهسازی تعبیر به نفوذ و نفوذی میکنند! و به همین راحتی این پدیده خطرناک و جدی را به سوءتفاهم و اسناد دروغین تنزل میدهند. دست آخر نیز..
🔸 #به_قلم_اساتید:عالیه بهرامزاد
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#روابط_خارجی
#رسانه #انقلاب_اسلامی
✅ بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۷ کشور غرب آسیا و آسیای میانه است
🔰 قسمت اول
🔶 بررسی میزان تضعیف و تبلیغات به نیت تخریب دولت سیزدهم به اندازهای است که در شرایط کنونی اجازه دیده شدن عملکرد مثبت دولت را نمیدهند. واکاوی دو طیف رسانهای بیرونی و داخلی نشان میدهد که هر دو با فعالیت شبانهروزی بدنبال تخریب دولت و در نتیجه ناکار آمدسازی انقلاب اسلامی میباشند. از طرف دیگر این وضعیت با عملکرد رسانهای ضعیف دولت سیزدهم شدت گرفته است. در حالی که انتظار میرود که تیم رسانهای دولت سیزدهم بصورت شبانهروزی از طریق رسانههای عمومی و فضای مجازی مردم را در جریانات اقدامات مثبت و زیربنایی دولت قرار دهند. یکی از اتفاقات مثبت که در این دولت اتفاق افتاد، کاهش شدید بدهی خارجی کشور میباشد.
بررسی جزئیات بدهی خارجی دولت در ۱۰ سال گذشته حاکی از این است که بیشترین رشد بدهی در سال ۹۵ برابر ۲۴۲۹ میلیون دلار بود و بالاترین میزان پرداخت بدهی در سال ۱۴۰۰ به میزان ۲۳۹۳ میلیون دلار گزارش شده است.
🔶 بدهی خارجی شامل بدهیهای یک کشور به وامدهندگان خارجی است و شامل وامهای دریافتی از بانکهای خصوصی خارجی، دولتهای دیگر و موسسههای مالی بینالمللی مانند بانک جهانی و صندوق بینالمللی خارجی میشود. بدهی خارجی کشور در ۱۰ سال گذشته افت و خیزهای بسیاری داشت. در سال ۱۳۹۲ بدهی خارجی کشور برابر ۶ میلیارد و ۶۵۵ میلیون دلار بود و در سالهای ۹۳، ۹۴ و ۹۵ این شاخص در یک روند صعودی و به ترتیب برابر ۵ میلیارد و ۱۰۷ میلیون دلار، ۷ میلیارد و ۴۷۶ میلیون دلار و ۸ میلیارد و ۴۸۱ میلیون دلار بود و بیشترین افزایش بدهی در دهه اخیر به سال ۱۳۹۶ بازمیگردد. در این سال بدهی خارجی به ۱۰ میلیارد و ۹۱۰ میلیون دلار رسید یعنی به ۲ میلیارد و ۴۲۹ میلیون دلار افزایش یافت. رشد بدهی خارجی در سال ۱۳۹۷ متوقف شد و با یک میلیارد و ۵۷۱ میلیون دلار کاهش برابر ۹ میلیارد و ۳۳۹ میلیون دلار بود و در سال بعد از آن (۱۳۹۸) میزان بدهی ۳۰۸ میلیون دلار کم شد، اما این امر خیلی دوام نداشت و در سال ۹۹ دوباره شاهد افزایش ۱۱۱ میلیون دلاری بدهی خارجی بودیم.
🔶 در سالهای پایانی دهه ۹۰ بدهی خارجی روند کاهشی در پیش گرفت و درحالی که در میانه این دهه بالاترین رشد بدهی را داشتیم در پایان دهه بیشترین کاهش بدهی را شاهد بودیم. سال ۹۹ بدهی خارجی ۹ میلیارد و ۱۴۲ میلیون دلار بود و در سال ۱۴۰۰ این متغیر ۴۶۷ میلیون دلار افت داشت. در سال ۱۴۰۰ که مصادف با فعالیت دولت سیزدهم بود بدهی خارجی دولت به ۸ میلیارد و ۶۷۵ میلیون دلار رسید و توانست ۴۶۷ میلیون دلار از این بدهی را پرداخت کند. البته باید گفت این آغاز راه بود و سال گذشته نیز دولت موفق شد ۲ میلیارد و ۳۹۳ میلیون دلار از بدهی به کشورهای خارجی را پرداخت کند و این بالاترین میزان پرداخت بدهی در ۱۰ سال اخیر بود.
🔶 مطابق آخرین دادههای بانک مرکزی میزان بدهی خارجی ایران در پایان اسفندماه ۱۴۰۱ بر اساس سررسید اولی بدهیها ۶ هزار و ۲۸۲ میلیون دلار است. هزار و ۷۹۲ میلیون دلار از بدهی خارجی ایران کوتاهمدت و ۴ هزار و ۴۹۰ میلیون دلار آن بدهی میانمدت و بلندمدت است. بر اساس دادههای آماری بانک مرکزی تعهدات بالفعل ایران بر مبنای یورو ۵ هزا رو ۸۶۴ میلیون یورو است که هزار و ۶۷۳ میلیون یورو بدهی کوتاهمدت و ۴ هزار و ۱۹۱ میلیون یورو بدهی میانمدت و بلندمدت است.
🔶 بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۷ کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی
با توجه به روند پرداخت بدهیهای بینالمللی کشور، طبق آخرین گزارش صندوق بینالمللی پول، نسبت بدهی خارجی ایران به تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۲ تنها ۰.۵ درصد برآورد شده و بدهی خارجی ایران را کمتر از همه کشورهای منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی اعلام کرده است. صندوق بینالمللی پول در بخشی از گزارش جدید خود موسوم به چشمانداز اقتصادی منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی به بررسی میزان بدهی خارجی ۲۸ کشور منطقه از جمله ایران پرداخته است.
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#روابط_خارجی
#رسانه #انقلاب_اسلامی
✅ بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۷ کشور غرب آسیا و آسیای میانه است
🔰 قسمت دوم
🔶 بر اساس محاسبات این نهاد بینالمللی ایران کمترین نسبت بدهی خارجی به تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۲ را در مقایسه با سایر کشورهای منطقه دارد. در این گزارش نسبت بدهی خارجی ایران به تولید ناخالص داخلی در سال جاری میلادی تنها ۰.۵ درصد اعلام شده است که کمتر از همه کشورهای خاورمیانه و آسیای مرکزی است. بدهی خارجی ایران در سال ۲۰۲۱ نیز همین رقم اعلام شده بود که بر این اساس سال ۲۰۲۲ بدهی خارجی ایران افزایشی نداشته است. متوسط بدهی کشورهای منطقه به کل تولید ناخالص داخلی آنها در سال جاری میلادی ۳۵.۸ درصد برآورد شده است. نسبت بدهی کشورهای صادرکننده نفت منطقه به تولید ناخالص داخلیشان در این سال نیز ۳۰.۹ درصد اعلام شده است.
🔶 کشوری نفتی مثل عربستان که چند برابر ایران نفت صادر میکند و تولید ناخالص داخلی بیشتری نسبت به ایران دارد با بدهی خارجی سنگینی مواجه است. صندوق بینالمللی پول نسبت بدهی خارجی عربستان به تولید ناخالص داخلی این کشور در سال ۲۰۲۲ را ۲۸.۹ درصد محاسبه کرده که ۵۸ برابر بدهی خارجی ایران است. امارات متحده عربی وضعیت بسیار بدتری دارد و بدهی خارجی این کشور معادل ۸۶.۵ درصد تولید ناخالص داخلی آن در سال جاری برآورد شده است.
🔶 در این گزارش، بحرین بدهکارترین کشور منطقه معرفی شده است. نسبت بدهی خارجی بحرین به تولید ناخالص داخلی آن در این سال ۲۰۷.۳ درصد بوده است. سودان با نسبت ۱۸۹.۴ درصدی بدهی خارجی خود به تولید ناخالص داخلی در رتبه دوم و قطر با نسبت ۱۳۴ درصدی در رتبه سوم بدهکارترین کشورهای منطقه قرار گرفتهاند. نسبت بدهی خارجی برخی کشورهای دیگر به تولید ناخالص داخلیشان در این سال عبارت است از الجزایر ۱.۷ درصد، آذربایجان ۳۵.۳ درصد، عراق ۲۲ درصد، کویت ۲۵.۷ درصد، عمان ۷۱.۴ درصد، مصر ۳۶.۷ درصد، گرجستان ۷۱.۲ درصد، اردن ۸۰.۸ درصد، مراکش ۳۷ درصد، پاکستان ۳۸.۸ درصد، جیبوتی ۷۳.۷ درصد، تاجیکستان ۶۱.۲ درصد و ازبکستان ۵۶.۳ درصد.
🆔 @tahlil_shjr
🔰 بررسی *مقبولیت لایحه حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف* 🔍
💯میزگرد تخصصی با حضور متخصصین و دانشجویان
🖋تحلیل لایحه با حضور دکتر بانکی پور
نماینده محترم مجلس
زمان: شنبه ۱۴ مرداد ماه
شروع میزگرد ساعت ۱۵:۳۰
تحلیل لایحه ساعت ۱۶:۳۰
مکان: تقاطع طالقانی مفتح
سازمان بسیج دانشجویی
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#جنگ_شناختی #سکولاریسم
#تاریخ_اسلام
✅ در گوش زمان پیچید!
🔸کل قصه پرغصه کربلا در یک نیمروز به وقوع پیوست اما امتداد آن تا به امروز نه تا به همه فرداها ادامه خواهد داشت؛ این بخشی از اثر ندای مظلومانه و جگرسوز تاریخی امام خوبان و مولای مظلوم ما در ساعتی از آن روز غمزده است.
🔶 امام حسین(ع) قبل از آن که «سر» بدهد، سر داد «هل من ناصر ینصرنی». شاید بعضی از سپاه دشمن انگشت حیرت به دندان گزیدند که خطاب فرزند رسول خدا(ص) با کیست؟ در اینسو که یارانش همه به خون غلتیدهاند و در آن سوی، دشمنانش با شمشیرهای آخته به ریختن خونش ایستادهاند! چه کسی را به یاری میطلبد؟ اما این ندای همیشه راهگشا در پرتو «کل ارض کربلا و کل یوم عاشورا» در گوش «زمینها» و «زمانها» پیچید و در «عصر خمینی» به ما رسید و البته به عصرهای دیگر هم خواهد رسید. حرامیها و پیروان شیطان نمیدانستند که کربلا سرزمینی است به پهنای همه سرزمینها و عاشورا، روزی است به درازای همه روزها و سر باختن امام حسین و یارانش و اسارت خاندانش تازه آغاز راه از مبدأ کربلاست. اما امام به نور ولایت میدانست که ندای «هل من ناصر» عصر عاشورای او در گوش زمان میپیچد و در «عصر خمینی» به گوش کربلاییهایی میرسد که آن روز به کربلا نرسیده بودند.
🔸امروز هم همان دو جبهه در مقابل هم آرایش گرفتهاند؛ کفر و باطل به سردمداری آمریکا و حق و ایمان به رهبری جمهوری اسلامی ایران! در آن سوی خفاشوار از تلألو نور قرآن واهمه دارند و غره به ابزار و یراقهای نوین میخواهند نور اسلام و انقلاب را با جنگشناختی خاموش کنند یا لااقل حرکت روزافزون اسلام در جهان را به پندار خام خود کُند نمایند! اما راه قرآن، راه حسین و راه خمینی شاهراهی بدون توقف برای اتصال مبدأ و مقصد الهی انسان است.
🔶 آنتونی گیدنز، جامعهشناس پرآوازه انگلیسی درباره تحولات بنیادین قرن حاضر مینویسد: «در گذشته، سه غول فکری جامعهشناسی یعنی مارکس، دورکیم و ماکس وبر با اندکی اختلاف نظر، فرآیند عمومی جهان را به سوی سکولاریزم و در جهت حاشیهنشینی دین ارزیابی میکردند ولی از سال 1979 و با پیدایش انقلاب اسلامی در ایران، شاهد روند معکوس و متفاوت با این فرضیه هستیم، یعنی فرآیند عمومی جهان با شتاب به سمت دینی شدن پیش میرود».
🔸 این است راز فریاد غریبانه امام که همچنان سرباز برای جبهه دین و حقیقت جذب میکند تا روز به روز این جبهه آن قدر قوی شود که زمانه ظهور «منتقم ثارالله» فرا برسد. در آن روز دیگر برای ظلم، ستم، تبعیض، سلطهگری و باجخواهی جایی نیست «أَلَیسَ الصُّبْحُ بِقَرِیبٍ».
🔸 #به_قلم_اساتید:فتحالله پریشان؛ کارشناس مسائل سیاسی
🆔 @tahlil_shjr
شکست پروژه تخطئه عزاداریها در محرم ۱۴۰۲.pdf
56.8K
#معنویت_و_اخلاق
#هیات_تراز #انقلاب_اسلامی
#قیام_حسینی
✅ شکست پروژه تخطئه عزاداریها در محرم ۱۴۰۲
🔸امسال، شبکههای معاند در مخالفت با عزاداریهای محرم خصمانهتر ظاهر شدند و امسال شمشیر تیز مخالفت با عزاداریها را چه با استدلال، چه با استهزا از رو بستند. امسال پوشیدن لباس مشکی مردان و چادر زنان تبدیل به جهادی مداوم علیه توطئههای دشمنان شد.
🔸 #به_قلم_اساتید:زهرا گوهری
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#هیات_تراز #تاریخ_معاصر
✅ امام خمینی (ره)
🔶 هیاتی تر، امام حسینی تر، موثر تر از شما در معاصر نمی شناسم که احیاگر و رونق دهنده عزای اباعبدالله(ع) باشد. این اقبال میلیونی جوانان به هیاتها و محبت شان به روضه امام حسین(ع) از احیاگری شماست. هرچند کم کاری، بی تعهدی، خیانت و نفوذ مسئولان را به نام شما می نویسند.
🔶 اما یادشان رفته است تعزیه در دوره رضاشاه ممنوع بود. یادشان رفته جرات عزاداری نبود. یادشان رفته بهاییان چه دست بازی در تحریف و قدرت داشتند. یادشان رفته از ترس آژانهای سرپاس مختاری صبح ها مخفیانه عزاداری میکردند. یادشان رفته آن حجم تمسخر و تهاجم سازمان یافته حکومت پهلوی دوم علیه عقاید را..
🔶 یادشان رفته در دهه سی، حاج سراج انصاری و امثال او برای بقای اسلامی که داشت تحریف می شد، جمعیت نگهبانان اسلام را تشکیل دادند. یادشان رفته است. انسان است دیگر، انسان از نسیان و فراموشکاری است. روحتان قرین رحمت، ای بزرگ مرد ای عاشق اباعبدالله(ع)، برای ما در محضر جدتان دعا کنید
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر زادبر
🆔 @tahlil_shjr
چین محاصره راهبردی واشنگتن را میشکند.pdf
73.5K
#علم_و_پژوهش
#مرزبندی_با_دشمن
#جنگ_اوکراین
✅ چین محاصره راهبردی واشنگتن را میشکند
🔶 ایالات متحده تا سال ۲۰۲۵ به استرالیا کمک خواهد کرد تا سیستمهای موشکی هدایتشونده چند پرتابی تولید کند. واشنگتن اکنون برای کمک به استرالیا برای ایجاد صنعت موشکی داخلی تقریبا از صفر شروع خواهد کرد تا بتواند یک خط تولید قابل اعتماد برای نیروهای مسلح خود در این مسیر ایجاد کند.
🔸 #به_قلم_اساتید:فخرالدین اسدی؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#تاریخ_اسلام
✅ جامعه امام کُش
🔶 برای اینکه یک جامعه با سکوت یا همراهی خود به سمت "امام کُشی" حرکت کند و در این مسیر به خواص سیاسی مدد برساند علاوه بر سیاست تولید "ابهام" در اذهان جامعه به یک عنصر مهم دیگر نیاز است و آن چیزی نیست جز: توجیه جامعه
🔶 جامعه برای "امام کُشی" به استدلال و اقناع نیاز ندارد. جامعه فقط به یک "توجیه سطحی" محتاج است. توجیه اینکه اگر "من در قتل امام مشارکت داشته ام تقصیر و خطایی مرتکب نشده ام. اینجا صرفا جامعه با این سطح از توجیه بدنبال آرام ساختن وجدان جمعی خود است. اما پرسش مهم تر این است؛ چه کسی و چگونه وظیفه تولید "توجیه" جامعه را بر عهده دارد؟ پاسخ روشن و صریح این است: صاحبان قدرت یا همان خواص.
🔶 به تاریخ مراجعه کنیم: معاویه این ایده را در جامعه مطرح کرد که ما همگی در دایره تسلیم تقدیر الهی قرار داریم و یزید حتی اگر واجد صلاحیت نباشد بهرحال بخشی از تقدیر الهی است. آیا میخواهید علیه تقدیر خدا قیام کنید؟ آیا اساسا امکان فرار از تغییر الهی وجود دارد؟ پس خلافت یزید را باید پذیرفت. قدرت سیاسی برای بقای خود تئوری تولید کرد. تئوری تقدیرگرایی!
🔶 معاویه میگفت: عمل و کوشش هیچ نفعى ندارد، چون همه کارها به دست خداوند است. حتی او خلافت خود و پسرش را بر همین اساس "توجیه" می کرد. معاویه گفته بود: "خلافت من یکى از فرمان هاى خداست و از قضا و قدر پروردگار مى باشد" مختصر تاریخ دمشق، ج 9، ص 89
🔶 در جای دیگر برای "توجیه" واگذاری قدرت به فرزند ناخلفش این چنین بیان داشت: «إِنَّ أَمْرَ یَزِیدَ قَضاءٌ مِنَ الْقَضاءِ، وَ لَیْسَ لِلْعِبادِ الْخِیَرَةُ مِنْ أَمْرِهِمْ» ماجراى زمامدارى یزید قضاى حتمى است که بندگان در این ارتباط از خود اختیارى (در مخالفت) ندارند.
منبع: تاریخ یعقوبى، ج 2، ص 60
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر زادبر
🆔 @tahlil_shjr
ناتوانی رژیم صهیونیستی در مقابل گروههای مقاومت فلسطین.pdf
71.3K
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
✅ رژیم صهیونیستی ناتوان در مقابل گروه های مقاومت فلسطین
🔶 بررسی وضعیت فلسطین و سرزمین های اشغالی نشان می دهد که جهان شاهد خیزش جریان ضد اسرائیلی در منطقه می باشد. کرانه باختری و جنین از جمله پایگاه های است که مقاومت در آن اوج گرفته است.
🔸بررسی وضعیت آشکار در فلسطین بیانگر آن است که آینده رژیم صهیونیستی با مقاومت ریشه ای و اساسی فلسطینیان روبرو است. این نکته بیانگر آن است که سرزمین های اشغالی در آینده نه چندان دور شاهد انقلاب گسترده علیه رژیم صهیونیستی خواهد بود.
🆔 @tahlil_shjr
#مسائل_اولویت_دار
#روابط_خارجی
#جنگ_اوکراین
✅ آیا بین روسیه و اوکراین صلح برقرار میشود؟
🔶 جنگ اوکراین و روسیه باعث شده است جهان کنونی از لحاظ ادراکی آشفته باشد. تاثیر این جنگ بر انرژی و غذا، ممکن است بسیاری از کشورهای جهان به ویژه اروپا را با افزایش بیسابقه قیمتها مواجه کند. از این رو تحقق صلح بین این دو کشور خواسته همه کشورهای صلحطلب است. تنها در این میان آمریکا و دولتمردان کشورهای اروپایی برخلاف ملتشان به دنبال ادامهدار کردن جنگ اوکراین میباشند. در همین زمینه روزنامه آمریکایی «والاستریت ژورنال» شامگاه روز شنبه خبر داد که عربستان سعودی میزبان مذاکرات صلح مربوط به جنگ اوکراین و روسیه خواهد بود. این اقدام در راستای تلاش از سر عجز کشورهای اروپایی برای برونرفت از باتلاق اوکراین است.
🔶 این روزنامه همچنین گزارش داد که در این نشست، مسئولان بلندپایه ۳۰ کشور جهان حضور دارند. قرار است این نشست در جده و در روزهای چهاردهم و پانزدهم مرداد ماه جاری برگزار شود.
🔶 پس از سفر رجب طیب اردوغان به ریاض، عربستان سعودی و ترکیه با انتشار بیانیه مشترکی تأکید کردند که باید بحران اوکراین از طریق مذاکره و دیپلماسی حل شود. در این بیانیه تصریح شد: «باید جنگ از طریق مذاکره و با استناد به حقوق بینالملل و از مسیر گفتوگو و راهکارهای دیپلماتیک حل شود؛ لذا باید تمام تلاشها را به کار بست تا تنش [بین روسیه و اوکراین] کاهش پیدا کند.»
🔶 «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه هم امروز در حاشیه دومین اجلاس روسیهـآفریقا گفت، مسکو حدود ۳۰ ابتکار صلح برای حلوفصل بحران اوکراین از طریق کانالهای رسمی و غیررسمی دریافت کرده است. وی گفت: «از همه سپاسگزاریم. تعداد زیادی از این ابتکارها بود. به نظرم، یک ماه قبل حدود ۳۰ [ابتکار] وجود داشت که شخصیتهای عمومی از طریق کانالهای دولتی یا حتی از راههای خصوصی ارائه کردند.»
🔶 «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ ریاستجمهوری روسیه در خصوص جدیدترین ابتکاری که مسکو دریافت کرده است، گفت: «ولادیمیر پوتین و اعضای مأموریت صلح آفریقا پس از گفتوگوهای خود درباره اوکراین، بیانیه مشترکی منتشر خواهند کرد.» وی اظهار داشت: «یک بیانیه مشترک پس از این نشست در حال آماده شدن است که به محض توافق بر روی آن منتشر خواهد شد.» اولین سری از این گفتوگوها در تاریخ ۱۷ ژوئن در کاخ کنستانتین خارج از سنپترزبورگ برگزار شد.
🔶 پوتین در آن زمان گفت که مسکو هرگز گفتوگو را رد نکرد و این اوکراین بود که پیشنویس توافقی را که در استانبول در مارس ۲۰۲۲ آماده شده بود، کنار گذاشت.
رئیسجمهور فدراسیون روسیه شامگاه جمعه هم گفت مسکو آماده است تا به دنبال راهکار مسالمتآمیزی برای پایان دادن به بحران و جنگ اوکراین باشد. وی خطاب به سران کشورهای آفریقایی گفت: «رویکرد و ایدههای شما، همگی منعکسکننده مفاد طرح صلحی است که چین در ماه فوریه برای حل و فصل اوضاع پیرامون اوکراین ارائه کرد.» چین پیشتر طرح صلحی ۱۲ مادهای را برای حل بحران اوکراین مطرح کرده بود که در درجه اول خواستار آتشبس در این کشور بود؛ کشورهای غربی حامی اوکراین از این طرح استقبال نکردند.
🔶 پوتین ضمن یادآوری اینکه مقامات اوکراینی چارچوب نظارتی ویژهای صادر کردند تا مذاکره با روسیه را ممنوع کنند، تاکید کرد: «ما به نوبه خود هرگز مذاکره را رد نکردهایم و همیشه گفتهایم که آماده ادامه گفتوگو هستیم.»
🆔 @tahlil_shjr
الگوی چندبعدی امید.pdf
95.5K
#امید_به_آینده
#هویت
#فضای_مجازی
✅ الگوی چندبعدی امید
🔶 منطق عملکرد و حرکت امامین انقلاب، «انقلابیگری» بوده و هست. «انقلابیگری»، یعنی پذیرفتن این واقعیت که پدیدههای تاریخی نامطلوب، محصول ارادههایی است که میتوان با اتکا به ارادههایی دیگر، با اتکال به خداوند متعال، آنها را کنار زد و نظم برتری را جایگزین ساخت.
🔶 طیف وسیع و مهمی از تحلیلگران اجتماعی امروز، هویت برنامهدار و مجاهد دینی در ادیان توحیدی را اصلیترین هویتهای تاریخساز فعال در شرایط امروز جهان میشمارند یا با طرح ایده پساسکولاریزاسیون، از بازگشت پرقدرت نفوذ و عظمت به شاخههای مختلف ادیان توحیدی، به مرکز زندگی اجتماعی و خلق معنا برای زندگی فردی خبر میدهند.
🔶 وقتی «الگوی چندبعدی امید» را بررسی میکنیم، به نقاط مهمی میرسیم که به تمرکز سیاستگذاری نیاز دارد. در سطح اول اهمیت، یعنی در سطح رسانهای و سایبرفضا، حقیقت آن است که ما با یک نبرد شناختی مواجه هستیم که همه سطوح جامعه ما را هدف گرفته و بهویژه نخبگان علمی و سیاسی را در کانون منظور خود قرار داده است.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: دکتر حامد حاجی حیدری؛ عضو هیأتعلمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران
🆔 @tahlil_shjr
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#مسئله_محوری
#تاریخ_اسلام
✅ عاشورا یعنی نفی آنچه به نام اسلام جریان دارد اما خلاف اسلام است
🔶 محمدرضا حکیمی توحید و عدالت را سرآمد ارزش ها میداند و عاشورا را فریاد دفاع حسین علیه السلام از این دو حقیقت ازلی و ابدی. عاشورا برای حکیمی، در بستر تاریخ و برای همیشه روزگاران جریان دارد و مانند رودی خروشان، ویرانگر موانع رسیدن جامعه مظلوم به حقوق خود است.
🔶 در نگاه وی، مصیبت خوانی در رثای شهدای طف گرچه پیوند انسان با غم های بزرگ را صورتبندی میکند و این امر رشد دهنده روح انسان است اما در حقیقت عاشورا، پرچم اجرای عدالت است که بر قله خورشید نصب شده است، و اگر شیعه کوتاهی نکرده بود و عاشورا را به جهانیان شناسانده بود، امروز عاشورا همه محیط های انسانی را با عدالت و انصاف آشنا کرده بود. به شرط اینکه خود طرفداران عاشورا و حکومت های مدعی اعتقاد به عاشورا، به عدالت و انصاف معتقد باشند، و جامعه را بر اساس عدل و داد بسازند، و این همه تفاوت های جهنمی و «دره های فقر» و «قله های ثروت» وجود نداشته باشد، و یزیدیانی که در زیر نام حسین(ع) خود را پنهان کرده اند در میان نباشد.
🔶 حکیمی رسالت اصلی عاشورا را جداسازی حق از باطل و عدل از ظلم به منظور پایداری حق و عدل و نابودی باطل و ظلم میداند. در نظر حکیمی عاشورا قیامی جاودانه و زنده است،به همین دلیل با هیچ حاکمیتی در طول تاریخ بیعت نکرده است و همیشه پشتوانه حرکت های اصلاحی عظیم و سرود جهش های آزادی بخش در طول تاریخ بوده است.
🔶 شهادت عاشورا به تعبیر حکیمی: نفی است و اثبات. نفی آنچه به نام اسلام مطرح بود و اثبات آنچه از اسلام فراموش گشته و انکار شده بود. و این هر دو باهم یعنی احیای اسلام در دوران تاریکیها و جهالت ها و انکار توحید و عدل.از این رو حکیمی با صراحت رسالت پیروان عاشورا را آگاهی بخشی و هشیار کردن مردم میداند تا مردم با اهداف عاشورا آشنا شوند و هرگز تسلیم طاغوتان سیاسی و اقتصادی نشوند و با موعظه های توجیه گرانه و تخدیرکننده منبرهای حکومتی تسلیم بی عدالتی ها نشوند.
🔶 اما از نظر وی به دلیل سیر وقایع این بعد عاشورا کم رنگ شده است و حکیمی برای توجه دادن اذهان بیدار به این انحراف نوشت: «عاشورا، مظلومیتی مضاعف.»
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر زادبر
🆔 @tahlil_shjr
سیاست نظر به شرق جمهوری اسلامی و موضعگیری چین و روسیه در قبال جزایر سهگانه ایران.pdf
71.6K
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #افول_آمریکا
✅ سیاست نظر به شرق جمهوری اسلامی و موضعگیری چین و روسیه در قبال جزایر سهگانه ایران
🔶 حسین امیر عبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران، اظهار کرد: «جزایر سهگانه ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک در خلیجفارس، اجزای جداییناپذیر خاک پاک ایران است و به این مام میهن تعلق ابدی دارند. در ضرورت احترام با تمامیت ارضی ایران با هیچ طرفی تعارف نداریم.»
🔸 #به_قلم_اساتید:زینب اصغریان
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#رسانه #زن_تراز
#هنر
✅ زن و رسانه
🔰قسمت اول
🔶 یکی از مسائل مهم و اساسی در حیطه مفهومی رسانه دینی همواره موضوع زن بوده و هست. در نسبت میان زن و رسانه دینی پرسشی محوری وجود دارد و آن هم نحوه و کیفیت بازنمایی زن به مثابه کنشگر فعال در رسانه است. در پاسخ به سوآل فوق طیفی از دیدگاهها و رویکردهای مختلف مطرح شدهاند و هرکدام به بعدی از ابعاد این مساله پرداختهاند. طیفی از دیدگاهها با حذف حضور زن به مثابه کنشگر از رسانه قرابت و سازگاری بیشتری داشته و مفسده ناشی از آن را پایه استدلال خود قرار میدهند. طیف دیگر بر ضرورت پیوند زن و رسانه تاکید کرده و ناامکانی رسانه بدون جذابیتهای زنانه را مطرح میکنند.
🔶 دال مرکزی گفتمان مخالفت با حضور زن در رسانه، تعارض ذاتی رسانه و ارزشهای زن تراز است. رسانه بنا به میل ذاتی خود از زن تقاضای ابراز و ظهور جذابیتهای زنانه برای افزایش ضریب نفوذ و تاثیر پیام دارد اما ارزشهای زنانه بر پوشیدگی و عدم تبرج زن تاکید میکند. این دو هرگز با یکدیگر قابل جمع نیست. دال مرکزی گفتمان موافقت با حضور زن در رسانه، مفهوم "رسانهی جذاب" و الزامات ساختاری آن است. در این گفتمان اساسا رسانه با جذابیت تعریف میشود و عناصر جذابیت در رسانه نیز معلوم و معروفاند!
🔶 هیچ یک از این دو دیدگاه به تنهایی قابلیت حل مشکله موجود را ندارند و دیدگاه سومی باید گام به عرصه نظریه پردازی در این زمینه بگذارد. حذف زن از ساحت هنر و رسانه به معنای پاک کردن کامل صورت مساله و نادیده گرفتن تاثیر روایتهای زنانه در مهندسی و انتقال پیام به مخاطب است. اگرچه مفسدات و تبعات اخلاقی استفاده ابزاری از جذابیتهای زنانه در رسانه نیز موضوع مهم و قابل توجهی است.
🔶 اخیرا پس از تماشای چندمین بار آژانس شیشهای و دقت در پرداخت شخصیت فاطمه(همسر حاج کاظم) توسط کارگردان، به این نکته پی بردم که میتوان به مدلی از نسبت زن و رسانه دست یافت که نه مفسدات و تبعات حضور ابزاری زن در رسانه را داشته باشد و نه ساحت هنر و رسانه از زنانگی و وجوه تاثیرگذار آن محروم شود. مدلی که ابراهیم حاتمیکیا در این شاهکار سینمایی کرده است. ما در آژانس شیشهای شاهد نقش و حضور محوری یک زن در روایت فیلم هستیم بی آنکه هیچ تصویری از این شخصیت در هیچیک از سکانسهای فیلم ببینیم. فاطمه در آژانس شیشهای نمادی از زن به مثابه همسری تمام عیار است که مخاطب تمام محبوبیت ناشی از آرمانخواهی قهرمان داستان(حاج کاظم) را مدیون او میداند. فاطمه در متن فیلم حضور دارد اما ظهور ندارد. شخصیت پردازی فاطمه در آژانس شیشهای یقینا میتواند پایهی نظریه پردازی و طراحی الگوی مطلوب پیوند زن و رسانه دینی باشد.
🔸 #به_قلم_اساتید: ابوالفضل اقبالی
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#مسئله_محوری
#تاریخ_اسلام
✅ ناگفته های کربلا و عاشورا
🔶 از مبانی اصلی تشیع که مشهور است و شاید معروف، عبارت «کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا» که بایستی برای تحقق این شعار تمامی درسهای کربلا را از بر باشیم نه فقط از مظلومیت امام حسین(ع) و یارانش بگوییم. بدون تردید عاشورا یک مکتب و دانشگاه است و دروس و رشته های مختلفی دارد و متأسفانه پس از ۱۴۰۰ سال هنوز بخوبی بیان نشده است.
🔸یکی از بزرگترین درسهای کربلا ادب است. به راستی چرا شمر که نقشی بمراتب کمتر از رهبران اموی و کوفه در شهادت امام حسین(ع) و یاران عزیز ایشان داشت پس از ۱۴۰۰ سال هنوز منفورترین شخص است؟ چرا در بین یاران ابی عبدالله حضرت ابوالفضل العباس (ع) به مقام شبه معصومی میرسند و در بین مردم با امام مسلمین مقایسه میشود و عظمت و شکوه بارگاه او همسان امام است؟ بدون تردید شاه کلید این موضوع با رجوع به منابع تاریخی و شرح ماوقع روز عاشورا یک کلمه است و آن ادب است.
🔶 شمر به خاطر بی ادبی، زخم زبان، بیاحترامی به ولایت و امام زمان خویش پس از ۱۴۰۰ سال در بین مردم منفورترین شخص است و حضرت ابوالفضل العباس(ع) با رعایت ادب در مقابل امام زمان خویش به این جایگاه رسیده است.
🔶 درس بعدی عاشورا، اطاعت است. بدون شک سپاه یزیدیان به فرماندهی عمر بن سعد اهل نماز،روزه،حج و سایر عبادات الهی بودند اما آنچه انسان را نجات میدهد اطاعت است نه عبادت. عبادت شرط لازم است اما برای سعادت و عاقبت به خیری شرط کافی نیست به همین خاطر یاران ابی عبدالله(ع) با اطاعت از امام زمان خویش به سعادت و عاقبت به خیری رسیدند.اما عبادات سپاه امویان و کوفیان نتوانست اصحاب خویش را نجات دهد و سعادتمند کند.
🔶 درس بعدی عاشورا که رمز سعادت و رستگاریست و در تمام لحظات و مکانها بایستی مد نظر باشد دل نشکستن هاست. تمام عالم هستی ظرفیت پذیرش خداوند متعال را ندارد مگر دل مومن و انسانهای پاک،و آنجا است که جایگاه خداست. شمر دل شکست، شمر باعث ناراحتی دلخوری و شکستن دل امام مسلمین و مومنین همراه ایشان شد به همین خاطر حضرت باری تعالی خودش باعث نفرت مردم تمام عالم نسبت به این انسان نماها شد و البته معیاری برای حق و باطل در طول تاریخ. هر کس با حسین و یارانش باشد با خداست و خدا هم با اوست و عزیز میشود «ان الذین آمنوا و عملوا الصالحات سیجعل لهم رحمن ودا ». و هر کس بر ضد امام حسین و قیام او باشد تا قیام قیامت منفور و از عاقبت به خیری چیزی به او نخواهد رسید. فاصبر ان عاقبة للمتقین
🔸 #به_قلم_اساتید:حامد شیرخدا
🆔 @tahlil_shjr
#مسائل_اولویت_دار
#رژیم_صهیونیستی
#فضای_مجازی #رسانه
#جنگ_ترکیبی
✅ انتقامجویان سایبری از خانه عنکبوت
🔶 صهیونیست ها مدعی هستند اگر در دنیا بگویند چه کسانی در حوزه سایبری جزو دسته ابرقدرت ها محسوب می شوند، قطعا و بدون شک، رژیم صهیونیستی یکی از آن ابرقدرت ها است! رژیم صهیونسیتی یک از مدعیان پر سر و صدا در حوزه سایبری است و این مسئله را با آب و تاب فراوان در رسانه های خارجی بازگو می کند.
🔶 گروهی تحت عنوان« انتقامجویان سایبری » برای نخستین بار اعلام کرده است که پشت صحنه تعداد زیادی از عملیات های سایبری علیه رژیم صهیونیستی قرار داشته است.این گروه هکری با انتشار تصاویر و ویدئوهایی از حملات گسترده خود به مراکز و تاسیسات کلیدی و حیاتی رژیم صهیونیستی در سال های گذشته، از هک گروه پتروشیمی «بازان» بزرگترین شرکت پتروشیمی رژیم صهیونیستی خبر داد. انتشار تصاویری از جزئیات نقص و اختلال در عملکرد سیستم های مستقر در پالایشگاه بازان حکایت از پذیرفتن مسئولیت هک این تاسیسات را برای ۴ مرتبه در تاریخ های ژوئن و آگوست ۲۰۲۱ و ژوئن و نوامبر ۲۰۲۲ دارد.اعلام به فروش گذاشتن اسناد نفوذ به اطلاعات پتروشیمی بازان، به خاک نشاندن ادعای دروغین رژیم صهیونیستی در این عرصه را بدنبال داشته است.
🔸ازجمله نکات قابل توجه و تامل در میان تصاویر و ویدئوهای منتشرشده از حملات سایبری این گروه ، می توان به آتش سوزی در تاسیسات ترانسفورماتورهای الکتریکی شرکت کارمل در حیفا در دسامبر سال ۲۰۲۲، نقص و اختلال در سیستم یکی از تاسیسات پالایشگاهی رژیم صهیونیستی در فوریه ۲۰۲۳ اشاره کرد.
🔶 بر اساس اسنادی که گروه انتقامجویان سایبری در کانال تلگرامی خود قرار داده، به نظر میرسد این گروه مدعی است که از سد معروفترین برند فایروال اسرائیلی یعنی Check Point عبور کرده است. این عبور می تواند به معنای در دسترس بودن بسیاری از تجهیزات صنعتی پتروشیمی در سرزمینهای اشغالی باشد.
🔸سه نکته مهم در این عملیات های سایبری علیه رژیم صهیونیستی می تواند مورد توجه قرار گیرد.
🔶 نکته اول اینکه؛ امروزه ، جنگ ها از ماهیت صرفا نظامی خارج شده و در عمل جنگ هایی با ابزار های دیگری رقم می خورد که آمیختهای از جنگ سیاسی، جنگ کلاسیک، جنگ نامنظم، جنگ سایبری و پر از ابهام و پیچیدگی است این همان جنگی است که در دنیا به آن Hybrid War و در ایران به آن جنگ ترکیبی می گویند و امروز گریبان گیر رژیم صهیونیستی شده است.
🔶 نکته دوم؛ تبلیغات و ادعای صهیونیست ها درحوزه سایبری به قدری زیادشده است که در چند سال اخیر، شرکت های این رژیم اعلام کرده اند که حاضرند به دیگر کشورهای جهان در زمینه افزایش امنیت سایبری کمک کنند و موسسات و اطلاعات مهم آنها را در مقابل حملات سایبری ایمن نگه دارند.در سال های گذشته اخبار و گزارش متعددی از سوی رسانه های عبری زبان منتشر میشد که کشورهای مختلف از سراسر جهان، علی الخصوص منطقه غرب آسیا، با رژیم صهیونیستی در حوزه امنیت سایبری قرار داد امضا کرده و مسئله افزایش امنیت سایبری موسسات مهم خود را به دست صهیونیست ها سپرده اند. در میان این کشورها، اسامی برخی از کشورهای اروپایی نیز به چشم می خورد. این ادعا با این شکست مفتضحانه به هیچ وجه قابل جمع نیست و پر از تناقض است.
🔶 نکته سوم اینکه؛ شکست در جنگ سخت طی ماه ها و سال های اخیر در برابر یکی از محورهای جبهه مقاومت ، وجود و شدت بالای بحران های تمام نشدنی در داخل رژیم صهیونیستی ودر نهایت شکست در جنگ سایبری بیانگر همان نکته ناب سید حسن نصرالله است که اخیرا روزنامه صهیونیستیِ هاآرتص اشاره کرده است که «نصرالله درست میگفت که اسرائیل خانه عنکبوت است.»
🔸 #به_قلم_اساتید:حسين عباسيان
🆔 @tahlil_shjr