#مرزبندی_با_دشمن
#اسرا #رژیم_صهیونیستی
#فلسطین #آتش_بس
✅ نتیجه مذاکرات آزادی اسرا
🔶 در خصوص خبر موافقت اسرائیل با آزادی 700 اسیر فلسطینی باید گفت که پس از شکاف ایجاد شده در مذاکرات، ویلیام برنز و تیمش در روز جمعه طرحی سه بندی به رژیم پیشنهاد دادند که شامل آزادی 700 فلسطینی با آزادی 100 نفر حبس ابد + تعیین فرمول بازگشت آوارگان به شهر غزه بود.
🔶 این نیز در واقع پیشنهاد سه هفته پیش قطر بود که آن زمان توسط رژیم رد شد. اکنون به نظر میرسد تلآویو با آزادی 700 نفر و 100 حبس ابدی (که کمتر از ابتکار قطر است) موافقت کرده (پیش از این قرار بود در ازای آزادی 40 اسرائیلی، 400 فلسطینی آزاد شود) اما مذاکرات در خصوص بحث ورود آوارگان به شمال غزه همچنان ادامه دارد.
🔶 اخراج اجباری مردم از شهر غزه به جنوب یا کشور دیگر، یکی از طرحهای اساسی نتانیاهو بوده و در صورت ورود همه آوارگان، عملا این هدف صهیونیستها شکست میخورد. بنابراین در آخرین پیشنهاد رژیم، گفته شده که پس از آزادی اسرای صهیونیست، روزانه 2000 نفر به شمال غزه برگردند.
🔶 انعطاف حماس در مذاکرات دوحه در جایی بوده که خروج کامل اشغالگر از غزه و پایان جنگ را به مراحل بعدی آتش بس فرستاده اما در مرحله اول باید هم آوارگان به شمال بازگردند هم ارتش اشغالگر از مناطق مسکونی و پرجمعیت خارج شود.
🔸 #به_قلم_اساتید: محلل
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد #معنویت
#جهش_تولید_با_مشارکت_مردم
#مردمی_سازی #کار_و_تلاش
✅ مشارکت مادی و معنوی مردم در جهش تولید
🔶 در حوزه مشارکت مردم در رشد و جهش تولید؛ دو نکته قابل ملاحظه هست؛
1⃣ مشارکت معنوی
2⃣ مشارکت مادی
🔶 مشارکت معنوی؛
این مشارکت مبتنی بر مبانی دینی و اعتقادی و مبانی فرهنگی می باشد.
🔶 از بعد دینی؛
جایگاه کار و تلاش، که بعضی از تعابیر رهبر معظم انقلاب، به جهاد اقتصادی نیز تعبیر شده است که مبتنی بر آموزه های دینی ماست.
🔶 امروز عرصهی اقتصاد، بهخاطر سیاست های خصمانهی آمریکا، یک عرصهی کارزار است، یک عرصهی جنگ است، جنگی از نوع خاص. در این عرصهی کارزار، هر کسی بتواند به نفع کشور تلاش کند، جهاد کرده است. امروز هر کسی بتواند به اقتصاد کشور کمک بکند، یک حرکت جهادی انجام داده است. این جهاد است؛ البتّه جهادی است که ابزار خودش را دارد، شیوههای مخصوص خود را دارد، باید این جهاد را همه با تدبیر مخصوص خود و سلاح مخصوص خود انجام بدهند. ۱۳۹۴/۰۱/۰۱
🔶 از این منظر به کار و تلاش ارزش داده شده است تا جایی که در قرآن آمده؛ وَأَن لَيسَ لِلإِنسانِ إِلّا ما سَعىٰ. بنابر این نگاه، به تلاش و کوشش، خصوصا کار و اقتصاد در حوزه های مختلف، مورد توجه شارع مقدس و ائمه معصومین علیهم السلام است. با مروری به زندگانی آن گوهرهای گرانبها، باغ ها و نخلستان هایی که توسط امیرالمؤمنین علی (ع) احیا شد و یا شغل های شبانی و تجارت، توسط انبیای الهی، نشان دهنده اهمیت اقتصاد و تولید و منزلت کار و تلاش است. بر این اساس؛ باید جنبه های دینی و فرهنگی تلاش و کوشش، کار، تولید و نگاه به تولید کننده و سرمایه دار و سرمایه گذار، تاجر و کاسب تا ثروتمند با تقوا در جامعه تغییر یابد، و ارزش آنها به درستی آموزش و تبیین گردد.
🔶 از جنبه مادی نیز؛ حضور مستقیم مردم در امور اقتصادی از جمله تولید کالا و خدمات؛ در عرصههای کشاورزی، صنعتی، دامداری و...، و سرمایه گذاری و حمایت های مالی سرمایه داران، از جمله مشارکت های مادی مردم در تولید و اقتصاد کشور است، که می تواند در کنار مشارکت معنوی مردم، تاثیرات شگرفی بر جهش تولید و اقتصاد کشور داشته باشد. در شرایطی که سالهای گذشته میلیارد ها دلار از کشور توسط سرمایه داران از کشور خارج شده است، با اندکی تأمل و سیاست گذاری درست، و برنامه ریزی مناسب و برداشتن موانع و تسهیل امور مزبور به تولید و سرمایه گذاری، می توان چرخه اقتصاد کشور را با اینگونه سرمایه ها حفظ و افزایش داد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای دکتر امین یادگاری
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#آتش_بس #فلسطین
#رژیم_صهیونیستی #مقاومت
✅ پیروزی در صلح
🔶 در جنگهای جدید، معیار طرف برنده، تفسیر پیروزی از نظر مهاجم مهم نیست بلکه مهم، تفسیر شکست از نظر مدافع است.
🔶 بنابراین در این جنگها، مفهوم پیروزی در صلح جانشین پیروزی در جنگ میگردد. پیروزی در صلح به معنای تثبیت دستاوردهای نظامی مدافع و اعمال شرایط مورد نظر بر حریف برای پایان جنگ است.
🔶 بنابراین برای پیروزی در صلح، چه بسا بیش از ابزارهای نظامی، این ابزارهای سیاسی، مدنی، رسانهای و فرهنگی هستند که میتوانند در تحقق هدف ما موثر باشند. این در حالی است که تخریب سیستماتیک با حداکثر کردن قدرت آتش نظامی بر پایه آتش توپخانه و جنگنده شاید تنها ابزار رژیم صهیونیستی در جنگ فوق است که حاکی از جنگیدن رژیم به سبک جنگ جهانی دوم است.
🔶 در همین راستا، تصویب قطعنامه امروز سازمان ملل و همچنین خروج گدعون سائر از دولت رژیم صهیونیستی که میتواند ناپایداری سیاسی در رژیم را تشدید کند در قالب بخشی از هدف اصلی مقاومت، یعنی یافتن راهی برای فشار سیاسی موثر بر رژیم تا حصول آتشبس و حفظ حماس قرار میگیرد.
🔸 #به_قلم_اساتید: محلل
🆔 @tahlil_shjr
#جامعه_اسلامی
#طوفان_الاقصی #فلسطین
#کنشگری #رژیم_صهیونیستی
✅ چرا برای غزه کم تحرکـیم؟
🔶 تصمیم گرفتم اولین و دومین یادداشت امسال رو برای غزّه بنویسم و نه حتی برای شعار سال! بعد از یادداشت «غزه؛ و البته هزاران مناسبت تقویمی و موسمی جور و واجور!!» که در آن به نقد رفتار فرهنگی دوستان حزباللهیمان پرداخته بودم، برخی از دوستان گفتند که مردم ایران حاضر به همراهی با مردم غزه نیستند و افکار عمومی ما کشش طرح مسئله کمک به غزه را ندارد!
🔶 بگذارید همین ابتدا نظر خودم را عرض کنم. این تحلیل از مردم ایران از اساس یک تحلیل غلط، انحرافی و تقلیل گرایانه است. مردم ایران همواره در طول قرنها جزو عدالتطلبترین ملتها بودهاند و برای رسیدن به آن، هزینههای هنگفت دادهاند. چطور میشود که چنین ملتی که حتی مخالفین حکومتش هم برای همراه کردن مردم ناچارند که بر روی عدالتطلبی دست بگذارند و حجاب قانونی را مصداق ظلم نشان دهند تا بتوانند جوانان و نوجوانان را برای مقابله با حکومت به خیابانها بکشانند، به یکباره چنان تحولی پیدا میکند که نسبت به یکی از بزرگترین جنایتها و نسلکشیهای آشکار تاریخ معاصر کرخت و سرد شوند؟! این تحلیل غلط اندر غلط است ...
🔶 ریشه عدم تحرک کنونی مردم ایران را باید در جایی دیگر دنبال کرد؛ اولین ریشهی این بی تحرکی در فراگیر شدن این تلقی است که «الان کمک به غزه یک کار تخصصی و نظامی است که مردم عادی نمیتوانند نقشی در آن داشته باشند»؛ دومین ریشه این بی عملی را باید در این تلقی دنبال کرد که «راهپیماییهای کلیشهای دردی از مردم غزه دوا نمیکند و اقتضائات بیرونی و میدانی به حدی قدرتمند است که این راهپیماییهای داخلی، تأثیری بر روی تصمیم گیری مسئولین سیاسی و نظامی کشور در مواجهه با مسئله غزه نمیگذارد.»
🔶 حاصل جمع این دو تلقی این است که مردم ایران علیرغم تأسف و تأثری که از جنایتهای بی حد و مرز اسرائیل دارند و احیانا اشکی که شبها پای اخبار کودککشیها و زجرکشیدنهای مردم غزه میریزند، راهی را برای کمک در جلوی خود باز نمیبینند و ناگزیر برای فرار از فشار روحی آن، خود را به بیخیالی میزنند. خیلی فرق است که کسی بیخیال مسئلهای باشد و کسی از روی ناچاری و بن بست عملی و قاعدتاً برای فرار از فشار شکنندهی روحی مسئلهای، خود را به بیخیالی بزند؛ حال اکثر مردم ایران، حال دومی است.
🔶 از اینرو، راه برافروخته نگه داشتن ابر مسئلهای به نام فلسطین در جان و فکر و رفتار مردم ایران، پخش عکسهای جنایتهای شنیع اسرائیل و نسلکشیها و کودککشیها و رنجها و زجرهای فلسطینیان نیست، بلکه راه اصلی «بازآفرینی فناوریهای اجتماعی استحصال اراده جمعی مردم ایران در راستای حضور واقعی در واقعه فلسطین» میباشد.
🔶 خلاصه اینکه:
▫️امروز مشکل مردم ایران «نبود تحریک» نیست، بلکه مشکل، «فقدان بستر تحرک» است.
▫️ امروز مشکل مردم ایران «ندانستن ظلم اسرائیلیان» نیست، بلکه مشکل، «نداشتن راهی برای حضور و تأثیر واقعی» است.
▫️امروز مشکل مردم ایران «نخواستن کمک به غزه» نیست، بلکه مشکل، «تصور ناتوانی از کمک کردن» است.
🔶 گسست زبانی با منطقه و جهان، بیرون بودن از مناسبات عربی و ترکی، بیگانگی با اقتضائات جامعه اهل تسنن، فشل بودن سامانه خبر در کشور و البته انسداد ذهنی خواص شتابدهنده، همه و همه دست به هم دادهاند تا فناوریهایی زندهی چند دههی گذشتهی جامعهی انقلابی ایران یعنی راهپیمایی به امری صرفا داخلی و کلیشهای تنزل یابد و تخلیه معنایی شود ...
🔶 اگر راهی برای تحرک مردم ایران هست که حتما هست، آن را باید در بسترسازی کنش عمومی، از طریق احیاء فناوریهای اجتماعی با سابقه و یا خلق فناوریهای اجتماعی جدید جستجو کرد...
🔸 #به_قلم_اساتید: حجتالاسلام علی محمدی؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#جامعه_اسلامی
#دانشگاه #دانشجو
#تحلیل_سیاسی
#بصیرت
✅ تحلیل سیاسی
🔶 این چند جمله را با دقت بخوانید، چند باره بخوانید؛ رهبر انقلاب حجت خدا را با ما تمام کرده است...
🔶 خدا را شکر میکنیم که ملت ما بیدار است. خدا را شکر میکنیم که جوانان ما بیدارند. خدا را شکر میکنیم که شما دانشجویان بیدارید. اما دانشجویان! بیدار بمانید. این وضعِ دانشگاهی که امروز هست، من به شما صریح بگویم: من این وضعیت را نمیپسندم.
🔶 "دانشجویی که اصلاً نفهمد در دنیا چه میگذرد، این دانشجو، دانشجوی زمان خودش نیست؛ مرد زمان خودش نیست. دانشجو باید احساس سیاسی داشته باشد، درک سیاسی داشته باشد، تحلیل سیاسی داشته باشد." بنده در قضایای تاریخ اسلام این مطلب را مکرّراً گفتهام که، "چیزی که امام حسن مجتبی علیهالسّلام را شکست داد، نبودن تحلیل سیاسی در مردم بود." مردم، تحلیل سیاسی نداشتند.
🔶 چیزی که فتنه خوارج را بهوجود آورد و امیرالمؤمنین علیهالسّلام را آنطور زیر فشار قرار داد و قدرتمندترین آدم تاریخ را آنگونه مظلوم کرد، نبودن تحلیل سیاسی در مردم بود واِلّا همه مردم که بیدین نبودند. تحلیل سیاسی نداشتند. یک شایعه دشمن می انداخت؛ فوراً این شایعه همه جا پخش میشد و همه آن را قبول میکردند!
🔶 چرا باید اینطور باشد؟! اگر ملت، هوشیاری لازم را داشته باشد، شایعه دشمن مثل برف و یخی زیر آفتاب است. "چه کسی باید این کار را بکند؟ شما جوانان باید بکنید. بنده با شما جوانان عزیزمان، حجّت خدا را تمام میکنم." من به شما عرض کردم و گفتم.
🔶 پروردگارا! من از این ملت اینگونه احساس میکنم. خود من هم اینگونهام؛ ما از راه و اراده و خواست تو، به خاطر خواستِ دشمن، بر نخواهیم گشت. این ملت، اینطور دارد حرکت میکند و من این را مشاهده میکنم. ما با قدرت این ملت، در مقابل هیچ قدرت بزرگ جهانی، احساس ضعف نمیکنیم.
🔶 بنده میبینم دشمن میخواهد با ترساندن، کار خودش را پیش ببرد. ما به اتّکای قدرت الهی که مجسّم در قدرت ملت بزرگ ماست، از دشمن مستکبرِ متکبّر، نمیترسیم. معتقدیم کاری نمیتواند بکند. «انّ کید الشیطان کان ضعیفاً.» این، قرآن است. قرآن را باید باور کرد. کید شیطان، ضعیف است. اگر روزی در قرآن این را میخواندیم و از روی ایمان و تعبّد، فقط قبول میکردیم، خدایا تو شاهدی که امروز این را از روی تجربه هم قبول کردهایم. تجربه هم همین را نشان می دهد.
🔶 بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار جمعی از دانشآموزان و دانشجویان، ۱۳۷۲/۰۸/۱۲
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#معنویت
#وحدت #تاریخ_معاصر
#انقلاب_اسلامی #شب_قدر
#جنگ_ترکیبی #ماه_رمضان
✅ آغاز سالنو برای انسان مؤمن
🆔 @tahlil_shjr
خط حزب الله_۴۳۷.pdf
2.8M
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#معنویت
#وحدت #تاریخ_معاصر
#انقلاب_اسلامی #شب_قدر
#جنگ_ترکیبی #ماه_رمضان
✅ آغاز سالنو برای انسان مؤمن
🔶 یادداشتهفته این شماره خط حزبالله، با عنوان «برادروار در کنار هم» به این پرسش، پاسخ داده است که وظیفه ما در قبال وحدتملی چیست و چگونه همدلیاجتماعی را تقویت کنیم؟
🔶 اینشماره خط حزب الله، با عنوان «آغاز سالنو برای انسانمؤمن» گذری بر بیانات رهبر انقلاباسلامی درباره جایگاه و اهمیت شبهای قدر، داشته است.
🌷 این شماره هفتهنامه خط حزبالله به روح مطهر شهید جاویدالاثر حسین املاکی، تقدیم میشود.
🔸 خط حزبالله؛ شماره ۴۳۷
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#جنگ_شناختی
#جنگ_رسانه
#روشنگری #بصیرت
✅ فراتر از موشک و پهباد
🔶 رهبر معظم انقلاب در دیدار جمعی از شاعران فرمودند: «امروز تأثیر رسانهها در عقب راندن دشمن بیشتر از موشک و پهپاد است.هرکس رسانه قویتر داشته باشد در اهدافی که دارد موفقتر خواهد بود»
🔶 در گذشته بشر تصور میکرد که بمبهای اتمی قویترین و مخربترین سلاحها هستند، اما امروز به تجربه ثابت شده است که قویترین و تاثیرگذارترین سلاح، رسانه است و نه بمب اتم، زیرا بر خلاف بمبها و سلاحها که افراد را حذف میکنند، رسانه میتواند افراد را از جبهه روبرو حذف و به جبههی خودی بیفزاید. لذا رسانه با کمترین هزینه، بالاترین بهرهبرداری را برای صاحبان خود به ارمغان میآورد.اندیشکده رند معتقد است در جنگ فردا (امروز) کسی که بزرگترین بمبها را داشته باشد پیروز نیست، بلکه کسی که بهترین روایت را دارد پیروز جنگ است.
🔶 کشورها و قدرتهای سلطهگر با بهرهگیری از بیشترین حجم اطلاعات و انتقال آنها، اهداف خود را در خارج از مرزهای سرزمینی جستجو میکنند و به همین منظور رسانههای قدرتمندی برای انتقال اطلاعات و تفکرات استعماری خود به مردم کشورهای مختلف جهان راهاندازی میکنند که هر روز تعداد آنها در حال افزایش است. اکنون به جرأت میتوان گفت که حفظ و گسترش قدرت استکباری نظام سلطه به حضور و ظهور رسانههایشان در این دنیای دیجیتال وابسته است.جنگ، جنگ رسانهای است؛ هر کس رسانهی قویتری داشته باشد، در اهدافی که دارد، موفّقتر خواهد بود.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای مصطفی علیجانزاده
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#فلسطین #رژیم_صهیونیستی
#مقاومت #آمریکا
✅ استمرار مقاومت استیصال اسرائیل!
🔶 حدود ۶ ماه از جنگ غزه میگذرد؛ علیرغم جنایت های وحشتناک رژیم صهیونیستی و شهادت بیش از ۳۲ هزار شهروند فلسطینی، مقاومت همچنان با موشک شهرک های صهیونیست نشین را هدف قرار داده و به راحتی تانک ها و سایر ادوات نظامی رژیم را با ابتدایی ترین سلاح ها منهدم میکند.
🔶 اسرائیل در حالی که به هیچکدام از اهدافش نرسیده همچنان به دنبال خروج آبرومندانه از باتلاقی است که به جز نابودی حماس، خروج از جنگ یا ادامه آن برایش معنایی جز شکست ندارد. حال آنکه واقعیت های میدان همانگونه که در بالا آمد، حاکی از پایداری مقاومت و استمرار حملات موثر به دشمن صهیونیستی است.
🔶 واقعیت این است که کودک کشی و تخریب منازل شهروندان عادی در یک شرایط جنگیِ تعیین کننده، جز آنکه نفرت افکار عمومی دنیا را در پی داشته باشد پیروزی به حساب نمی آید، و به همین علت غالب تحلیلگران مستقل در سراسر دنیا آوردگاه غزه را نه تنها شکست اسرائیل برابر غزه که حتی هزیمت دنیای غرب مقابل محور مقاومت میدانند.
🔶 اسرائیل با جنگنده و تانک و نفربرهای آنچنانی به مقابله با گروه کوچکی از مردم فلسطین رفته است که سنگین ترین سلاحِ در دستشان آر پی جی و تعدادی راکت است، ولی با این وجود باز هم متحمل شکست شده است، چون نمیداند بزرگترین سلاح مردم غزه مظلومیتی است که توانسته با انفجارش دنیا را تکان بدهد! همان سلاحی که این روزها آمریکا و صهیونیسم را منفور عالم و بی آبرو کرده است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای عبدالرحیم انصاری
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#آتش_بس #فلسطین
#رژیم_صهیونیستی #یمن
#دشمن_شناسی
✅ قطعنامه آتش بس؛ گامی به جلو برای پیروزی
🔶 بالاخره پس از کش و قوسهای فراوان قطعنامه آتش بس در غزه با ۱۴ رای مثبت و یک رأی ممتنع آمریکا به تصویب شورای امنیت سازمان ملل رسید.
🔶 چند نکته:
1⃣ آمریکا بخاطر سیاستهای غلط خود و نتانیاهو مجبور به همراهی در تصویب این قطعنامه شد البته با دادن رای ممتنع. چراکه پیش از این چندبار آن را وتو کرده بود که در افزایش چشمگیر کشتارها در غزه تأثیر بسزایی داشته و مجبور است دو کفه ترازوی پشتیبانی از اسرائیل و تعامل با دنیا را باهم ببیند ضمن اینکه خودش هم نمیخواهد همراه اسرائیل منفور عام و خاص دنیا بشود که شده است.
2⃣ همانطور که قبلاً هم اشاره کردیم اسرائیل برای آمریکا در غرب آسیا یک متحد استراتژیک و بلامنازع است و آمریکا این رژیم را تنها نخواهد گذاشت بنابراین بعد از تصویب این قطعنامه، اعلام نمود که آن الزام آور نبوده و شرط اجرایی شدن آن انجام مذاکرات بین اسرائیل و حماس برای آزادی و تبادل اسرا می باشد.
3⃣ آبروی اسرائیل آبروی آمریکا و شکست اسرائیل، شکست آمریکا هم تلقی می گردد بنابراین آمریکا تمام تلاشش را خواهد کرد که این جنگ با شکست صهیونیستها تمام نشود.
4⃣ نکته مهم دیگر در این قطعنامه عدم لحاظ نمودن شرط آزادی اسیران اسرائیلی بوده که این خود می تواند همچنان برای حماس یک امتیاز مهم برای پیروزی در جنگ تلقی گردد.
5⃣ در خبرها شنیدید که بلافاصله بعد از تصویب و عدم وتوی قطعنامه توسط آمریکا، نتانیاهو عصبانی شد و سفر مقامات اسرائیلی به آمریکا را لغو کرد که جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در واکنش گفته بود: «این رأی به هیچ وجه به معنی تغییر سیاست ما نیست. مائیم که درباره سیاست خود تصمیم میگیریم. دفتر نخست وزیری اسرائيل ظاهرا با بیانیههای خود تلاش میکند نشان بدهد که ما تغییر موضع دادهایم. گویا میخواهند از روشنی روز تعریف دوبارهای بدهند. لازم نیست. سیاست ما تغییری نکرده است.» هرچند که موجودیت اسرائیل برای آمریکا نتانیاهو و دولتش نمی باشد و بایدن قبلاً هم از عملکرد نتانیاهو در این جنگ راضی نبود. مثل اینکه تاریخ مصرف نتانیاهو برای آمریکا تمام شده و آمریکاییها نمیخواهند وی در قدرت باقی بماند.
6⃣ در قطعنامه به آتش بس دائم اشاره نشده و گفته شده آتش بس تا پایان ماه رمضان می باشد اما حماس اعلام نموده که شرط آزادی و تبادل اسرا برقراری آتش بس دائم است که این خود نشان از اعمال تصمیم حماس از موضع قدرت می باشد.
7⃣ این قطعنامه به تصمیم اسرائیل برای حمله به رفح لطمه وارد نموده است. سفری هم که قرار بود مقامات رژیم صهیونسیتی به آمریکا بروند موضوع آن چگونگی خارج نمودن غیرنظامیان و برنامه ریزی جهت حمله به این منطقه بوده که لغو این سفر می تواند برای حماس یک دستاورد باشد.
🔶 نتیجه اینکه جدای از غیرالزام آور بودن این قطعنامه، حداقل باعث شد که آمریکا تلویحا با این قطعنامه همراهی نماید ضمن اینکه آمریکا خود چالش های جدی دیگری اعم از تقابل با روسیه در جنگ اوکراین، درگیری با انصارالله یمن در تنگه بابالمندب، درگیری با جبهه های مقاومت در سوریه و عراق را نیز دارد.
🔶 با سوابقی که از رژیم صهیونسیتی وجود دارد بعید است که به این قطعنامه پایبند باشد زیرا اگر اسرائیل به این قطعنامه تن بدهد برایش شکست تلقی می گردد و البته با ادامه جنگ اینبار رودرروی شورای امنیت سازمان ملل نیز قرار می گیرد. هرچند که اسرائیل علاوه بر میدان نظامی در میدان دیپلماسی نیز شکست خورده است و این به معنای آن است که پیروزی فلسطین نزدیک است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محسن صیاد قنبری
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#آمریکا #رژیم_صهیونیستی
#آتش_بس #فلسطین
✅ تصویب قطعنامه آتشبس فوری در نوار غزه در شورای امنیت/ آمریکا وتو نکرد
🔶 بعد از آزادسازی غرب آسیا از شر آمریکا حال نوبت آزاد سازی غرب اروپا ست.
🔶 آمریکا قطعنامه آتش بس را پس از مدتی زیادی که به نتانیاهو برای از بین بردن حماس فرصت داده بود، بنوعی در شورای امنیت پذیرفت و آنرا وتو نکرد.
🔶 زیرا تا قبل از آن مجبور بود تدارکات جبهه اوکراین را تبدیل به دو جبهه اوکراین و اسرائیل کند، چون سران پنتاگون تصور می کردند برای توجه هرچه بیشتر به جنگ اوکراین ابتدا باید تکلیف حماس روشن شده و کار مقاومت در غزه تمام شود، لذا پشتیبانی بیشتری از جبهه اسرائیل نسبت به اوکراین کرد. روس ها در این شرایط، وقت را غنیمت شمرده و شکستهای سنگینی در اوکراین به ناتو تحمیل کردند که در این ميان ارتش روس، هم توانست شهر اودیوکا را به تصرف خود درآورد و هم ارتش اوکراین را تا حدود زیادی متلاشی کرد.
🔶 بایدن با دیدن این تحولات با توجه به زمان زیادی که به نتانیاهو داده بود تا حماس را نابود کند، از طرفی دید این راهبرد کثیف بدرستی رقم نخورده و کار حماس با توجه به اوج حملات وحشیانه ارتش رژیم صهیونیستی به این سادگی ها تمام نخواهد شد و از طرفی روسیه آماده حمله بهاری میگردد که شکست در این جبهه کل اروپا را بهم خواهد ریخت و اروپا خط اول خاکریز ناتو، از بابت آن فرو خواهد پاشید.
🔶 لذا کاخ سفید از بین بد و بدتر، بد را انتخاب کرد تا در شورای امنیت رای ممتنع به آتش بس بدهد تا عملا بدون هیچ پیروزی و منافعی برای اسرائیل مخصوصا نتانیاهو، در واقع رای شکست حمله وحشیانه اسرائیل علیه مردم مظلوم غزه به اینصورت صادر گردد
بعد از این رویداد بلافاصله رسانه های عبری نوشتند این یک رویارویی مستقیم بین اسرائیل با ایالات متحده است زیرا نتانیاهو می گوید که این عقب نشینی ایالات متحده از مواضع سیستماتیک خود که از ابتدای جنگ در شورای امنیت حفظ کرده بود به تلاش های جنگی کابینه جنگی اسراییل لطمه خواهد زد به همین علت سفر هیئت اسرائیلی به واشنگتن را لغو کرد
🔶 با توجه به این گزاره ها خوب است بار دیگر مروری به سخنرانی روز اول عید مقام معظم رهبری داشته باشیم که شش روز بعد از آن معانی آن رمزگشایی گردید. ایشان در سخنان نوروزی خود ضمن برشمردن زوایای مختلفی نسبت به جنگ غزه و محور مقاومت فرمودند:
🔶 از یک زاویهی دیگر اگر به این مسئله نگاه کنیم، میبینیم که در این چند ماه اخیر، جبههی مقاومت از وضع واقعی خود رونمایی کرد. شاید نه آمریکاییها، نه غربیها، نه دولتهای منطقه، قدرت مقاومت و توانایی مقاومت در این منطقه را آن طوری که واقعاً وجود داشت و وجود دارد نمیدانستند؛ حالا فهمیدنداین اراده و انگیزهی مبارزان مقاومت فلسطینی از حماس و بقیّهی گروهها را مشاهده کنید! این قدرت اراده در مقاومت را، در لبنان، در یمن، در عراق ببینید! این مقاومت، این [جور] است. مقاومت از وجود واقعی خود، از تواناییهای خود، از وضع خود رونمایی کرد؛ به دنیا نشان داد که مقاومت یعنی چه؟. همهی محاسبات آمریکا را اینها به هم ریختند.
🔶 آمریکاییها در این منطقه درصددِ آن بودند که با حضور خودشان بر همهی اوضاع و احوال این منطقه حاکمیّت پیدا کنند؛ چه در عراق، چه در سوریه، چه در لبنان، چه در همهی منطقه؛ با یک محاسبهی غلط، یک چنین فکری میکردند؛ قدرت مقاومت این محاسبه را به هم ریخت؛ نشان داد که چنین چیزی ممکن نیست و آمریکاییها نمیتوانند در این منطقه بمانند؛ ناچارند منطقه را تخلیه کنند.
🔶 وضعیّت رژیم صهیونیستی هم برای همه روشن شد؛ معلوم شد که رژیم صهیونیستی نه فقط در حفاظت از خود دچار بحران است، بلکه در بیرون آمدن از بحران هم دچار بحران است؛ در باتلاق گیر میکند، نمیتواند خودش را نجات بدهد. ورود رژیم صهیونیستی در غزّه برای او ایجاد باتلاق کرد؛ امروز اگر از غزّه بیرون بیاید، شکست خورده، بیرون هم نیاید، شکست خورده است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علیرضا نمکی
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#آمریکا #فلسطین
#رژیم_صهیونیستی
#آتش_بس #دشمن_شناسی
✅ قطعنامه شورای امنیت و شکست پشت شکست برای اسرائیل!
🔶 شورای امنیت سازمان ملل متحد سرانجام قطعنامه ای را به منظور آتش بس در غزه به تصویب رساند. قطعنامه ای که به شدت مورد انتقاد اسرائیل قرار گرفته است. عصبانیت رژیم کودک کش از یک سو بابت کلیت تصویب این قطعنامه، و از سوی دیگر بخاطر عدم وتوی آن توسط آمریکا است.
🔶 هرچند آمریکا این قطعنامه را الزام آور ندانسته، اما همراهی اش با دیگر اعضای شورای امنیت در مصوبه ای که باب میل دولت اسرائیل نیست، خود گویای نارضایتی کاخ سفید از سیاست های نتانیاهو است؛ سیاست هایی که هم اسرائیل را به بن بست کشانده و هم آمریکا را بابت حمایت از جنایت های پی در پی رژیم صهیونیستی منفور ساخته و به دردسر انداخته است.
🔶 بعید است رژیم صهیونیستی به راحتی به آنچه در این قطعنامه آمده تن دهد و نیز بعید است شورای امنیت بتواند اهرمی برای مجبور ساختن صهیونیست ها به کار بگیرد، لیکن صِرف تصویب این قطعنامه و مشارکت آمریکایی که مجبور است [ولو در ظاهر] با دولت اسرائیل مخالفت نماید، خود نشانه بزرگی از پیروزی مقاومت فلسطین و عقب نشینی آمریکا در یک نبرد دیگر است.
🔶 تصویب چنین قطعنامه ای، علیرغم ایرادات و کاستی هایی که دارد، بیانگر شکست واضح رژیم صهیونیستی و نرسیدن به اهدافش نه تنها در میدان، که حالا در عرصه دیپلماسی بین المللی نیز هست. اکنون باید منتظر ماند و دید چه میشود و حرکت بعدی نتانیاهو چه خواهد بود؛ اسرائیل آن را بپذیرد شکست است؛ نپذیرد، مقابل جامعه بین المللی بایستد، و ناکارآمدی شورای امنیت را نیز به رخ بکشد یک شکست دیگر است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای عبدالرحیم انصاری
🆔 @tahlil_shjr
#رسانه
#جنگ_شناختی
#فضای_مجازی
✅ چرا رسانههای اجتماعی - ارتباطی سلاحهای جدید در جنگهای شناختی- ترکیبی امروز هستند؟
🔰 قسمت اول
🔶 رهبر حکیم انقلاب اسلامی در دیدار نوروزی با شاعران با اشاره به اینکه رسانهها بیش از موشک و پهپاد بر عقب راندن دشمن اثر میگذارند، فرمودند: شعر رسانه است. امروز در دنیا چالشها و درگیریها، چالشهای رسانهای است.
🔶 رسانهها بیش از موشک و پهپاد و هواپیما در عقب راندن دشمن تاثیر میگذارند و دلها و ذهنها را تحت تاثیر قرار میدهند. هر کس رسانه قویتر داشته باشد در اهدافی که دارد موفقتر خواهد بود.
🔶 اشاره چندباره رهبر حکیم انقلاب اسلامی طی سالهای اخیر به قدرت تاثیر رسانه بر دلها و ذهنها نشان از اهمیت این موضوع دارد. دقیقا در جنگ شناختی – ادراکی ذهنها و دلها تسخیر میشوند و مهمترین ابزار این تسخیر در عصری که ما زندگی می کنیم فضای مجازی و رسانهها هستند. سالها قبل آمریکاییها در سندی محرمانه با عنوان " How can us capture minds & heart”s Islamic world" به تسخیر دلها و ذهنها برای تسلط بر جهان اسلام و ایجاد یک سیمای نوین از جهان اشاره کرده بودند.
🔶 در این سند ۳ راهبرد اصلی برای ایجاد این سیمای نوین عنوان شده بود:
1⃣ ایدههای مشترک ( عقاید مشترک، جهان بینی یکسان، جهت گیری مشترک)
2⃣ جهانی کردن اقتصاد (سبک زندگی یکسان)
3⃣ داشتن اطلاعات یکسان در آن واحد (حکمرانی شبکه ای مبتنی بر فضای سایبر و متاورس و ...).
🔶 اما نکته بسیار مهمی که رهبر انقلاب به آن اشاره کردند قدرت بیشتر رسانه از موشک و پهپاد بود، چراکه در عصر جنگهای شناختی هیچ جامعهای خارج از قلبها و ذهنهای مردمانش شکست نمیخورد، حتی با داشتن قویترین سلاحهای جنگی! که البته این سلاحها، موشکها و ... قدرت بازدارندگی ایجاد می کنند به شرطی که سرمایه اجتماعی آن کشور پشتیبان آن باشد و زیر بمباران اطلاعات جعلی و منفی استحاله و دچار تغییر نشده باشد!
🔶 پیشتر نیز رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب به موضوع رسانه و فضای مجازی اشاره کرده بودند: " در طول این چهل سال -و اکنون مانند همیشه- سیاست تبلیغی و رسانهای دشمن و فعّالترین برنامههای آن، مأیوسسازی مردم و حتّی مسئولان و مدیران ما از آینده است.
🔶 خبرهای دروغ، تحلیلهای مغرضانه، وارونه نشان دادن واقعیّتها، پنهان کردن جلوههای امیدبخش، بزرگ کردن عیوب کوچک و کوچک نشان دادن یا انکار محسّنات بزرگ، برنامهی همیشگی هزاران رسانهی صوتی و تصویری و اینترنتی دشمنان ملّت ایران است؛ و البتّه دنبالههای آنان در داخل کشور نیز قابل مشاهدهاند که با استفاده از آزادیها در خدمت دشمن حرکت میکنند. شما جوانان باید پیشگام در شکستن این محاصرهی تبلیغاتی باشید. در خود و دیگران نهال امید به آینده را پرورش دهید. ترس و نومیدی را از خود و دیگران برانید. این نخستین و ریشهایترین جهاد شما است." امروز نیز در این جنگ شناختی– رسانهای تمام ما و جامعهی ما هدف این حملات و بمباران شبانه روزی هستیم.
🔶 ما کسانی هستیم که کلیکهایشان تصمیم میگیرد کدام طرف برنده شود، حتی پسندیدن ها، حتی بازنشرها و ... در این جنگ مدرن باید بدانیم جامعه همگن نیست و نمیشود روی همه یک عملیات را اجرا کرد و این جنگ نیازمند اطلاعات دقیق است.
🔶 ما باید برای مدیریت، کنترل و مقابله با این جنگ عملیاتی را طراحی کنیم که بر ظرفیتهای ذهنی و دلی دشمن تاثیر بگذارد و این در حالیست که فهم موضوعات نرم نیازمند زمان، صبر و تلاش بی وقفه است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای سید علیرضا آلداود؛ کارشناس رسانه
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#روابط_خارجی
#فلسطین #رژیم_صهیونیستی
#ترکیه
✅ اردوغان؛ یاور فلسطین یا شریک اسرائیل؟!
🔶 همواره درباره حمایت های لفظی اردوغان از غزه تردید وجود داشت و مسلمانان زیادی آن را دروغین می نامیدند؛ تا اینکه صادرات باروت و مواد منفجره از ترکیه به اسرائیل، همزمان با جنگ غزه نیز افشا و خبرساز شد. مواد منفجره ای که ترکیه ادعا میکند کاربرد نظامی نداشته است!
🔶 سابقه دولتمردان ترکیه و فرصت طلبی های اقتصادی شان که حتی آن را بر مباحث انسانی اولی میدانند، باعث شده تا دیگر کسی گوشش به توجیهات آنکارا بدهکار نباشد و ادعاهای آن را باور نکند. دولتی که ادعای مسلمانی دارد، رئیس جمهور و وزیر خارجه اش همواره مشغول به جنگ های زرگری با مقامات رژیم اشغالگر هستند، اما نه تنها صهیونیستها را تحریم نمیکند، که بطور مستمر به سرزمین های اشغالی صادرات هم دارد، و فاجعه بار تر از همه اینکه مشخص شده بخش زیادی از این صادرات باروت و مواد منفجره ای بوده که احتمالا در بمبها و موشک ها بکار رفته و بر سر مردم بی دفاع غزه ریخته شده است!
🔶 آیا ترکیه انتظار دارد مردم بپذیرند باروت ها و مواد منفجره ارسالی به اسرائیل به منظور ساخت کبریت یا ترقه و فشفشه بوده است؟! در مظلومیت غزه همین بس که برخی مدعیان مسلمانی که انتظار میرفت در کنار زنان و کودکان مظلوم و محروم فلسطینی بایستند، خود ماشین جنگی دشمن صهیونیستی را تقویت میکنند!
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای عبدالرحیم انصاری
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#لبنان #فلسطین
#رژیم_صهیونیستی #مقاومت
✅ دلیل تشدید تنشها در جبهه لبنان چیست؟
🔶 در ۴۸ ساعت گذشته شاهد تشدید در جبهه لبنان بودهایم. به طور کلی برای تحلیل محور پشتیبانی لبنان، ابتدا باید وضعیت غزه و سپس نوع واکنش رژیم در مقابل حزبالله را بررسی کرد.
🔶 در میدان غزه، در هفتههای اخیر ما عملاً شاهد یک سردرگمی عملیاتی از سوی ارتش اشغالگر بودهایم. بمباران و قتلعام فلسطینیان هنگام دریافت کمکها، هجوم وحشیانه به بیمارستان الشفا در جستجوی تصویری از پیروزی، ترور تک تک اعضای کمیته اضطراری قبایل برای توزیع عادلانه کمکها و نفوذ گاه و بی گاه و بیقاعده تانکها به محلاتی در غزه و خانیونس (که به گفته رژیم، مقاومت در آنها منهدم شده بود اما شاهد عملیاتهای جدید هستههای بازسازمانیافته مقاومت بودیم) و همچنین اجرای کمربندهای آتش در محلات مختلف، نشان از یک سردرگمی محض در دستور کار میدانی ارتش اشغالگر با توجه به انتظار تروریستها برای صدور دستور ورود به رفح و همچنین تاثیرپذیری میدان از اختلافات و فشارهای داخلی و خارجی بر رژیم صهیونیستی دارد.
🔶 از این رو زدنِ غیرنظامیان و گسترش دامنه جغرافیایی هدفگیری رژیم در قالب یک تشدید کنترل شده تنش در لبنان دو زمینه دارد:
1⃣ رژیم با بالا بردن سطح، شتاب و دامنه هدفگیری در لبنان قصد دارد بخشی از شکستهای خود مانند اختلافات داخلی در زمینه قانون سربازی، خروج ساعر از کابینه و ... + خارجی مانند اختلافات با آمریکا، تعمیق انزوای بینالمللی با قطعنامه ۲۷۲۸، فشار مقاومت منطقهای و رکود جبهه غزه را اینبار با خلق معادلهای در شمال، پوشش داده و جبران کند.
2⃣ همچنین رژیم تروریستی قصد دارد با بالا بردن سطح تنش در لبنان، این پیام را به طرفهای منطقهای و بینالمللی علیالخصوص آمریکا برساند که فشار بر این رژیم برای توقف در غزه، منجر به وقوع اتفاقات غیرقابل پیشبینی در لبنان خواهد شد.
🔶 البته مقاومت اسلامی لبنان نیز مبتنی بر قواعدی خاص، برنامههای ویژهای در این خصوص طراحی و در دست اجرا دارد که به صورت جداگانه بدان خواهیم پرداخت.
🔸 #به_قلم_اساتید: محلل
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #مصر
#فلسطین #مقاومت
#آمریکا
✅ تحلیل نظامی حمله احتمالی رژیم صهیونیستی به رفح
🔶 پیشبینی اسرائیل در خصوص نبرد ۸ هفتهای در رفح بیشتر به یک شوخی شبیه است. رفح باتلاق نهایی ارتش رژیم صهیونیستی است و در صورت ورود، علاوه بر ارتقای عملیات جبهه مقاومت، حداقل نبرد در رفح حدود ۶ ماه طول خواهد کشید.
🔶 حال در این فضا، طرح جایگزین آمریکا که مدام راجع به آن صحبت میشود این است که اولاً با تامین مالی امارات و کمک و نظارت اجرایی آمریکا، سازوکاری در مرز مصر و غزه برای به قول خودشان قاچاق سلاح به نوار غزه اندیشیده شده و ثانیاً رژیم بر ترور رهبران حماس تمرکز کرده و ثالثاً اسرا هم از راه یک توافق آزاد شوند. به عبارتی آمریکا بر حملات سریع، برقآسا، محدود و هدفمند تاکید دارد که نوعی از جنگ نسل سومی است.
🔶 یکی از دلایل تاکید آمریکا بر این شیوه، جلوگیری از طولانی شدن جنگ است. این مسئله دلایل متفاوتی دارد که در نوشتاری جداگانه بدان خواهم پرداخت اما سه دلیل نظامی وجود دارد:
1⃣ هر چه جنگ طولانیتر شود، رژیم مجبور است برای جبران و رسیدن به پیروزی به تنها مزیت نسبی خود یعنی قدرت آتش هوایی تکیه کند پس تلفات و صدمات غزه بالا رفته، باعث بالا رفتن آستانه تحمل و اراده مقاومت میشود زیرا این محاسبه در طرف غزه به وجود میآید که ما دیگر چیزی برای از دست دادن نداریم و باید تا آخرین گلوله جنگید.
2⃣ با طولانی شدن جنگ، شیوه جنگ متفاوت دو طرف (یعنی جنگ ناهمتراز مقاومت در برابر شیوه سنتی ستونی مبتنی بر قدرت آتش متکی به آمریکا، حرکت تانک و ورود خطی نظامیان) باعث تقاطع سه موج جنگ شده و این پیشبینی آینده را دشوار میکند.
3⃣ وقتی جنگ به طول بیانجامد، تاثیر عوامل نظامی کمتر شده و نقش عوامل سیاسی، اجتماعی مدنی- فرهنگی- رسانهای و حتی محیط زیستی افزایش یافته و طبعاً با توجه به اعمال دکترین حداکثر خشونت رژیم در برابر غیرنظامیان، هم ماکسیموم فشار از جانب عوامل غیرنظامی بر محور آمریکا - اسرائیل آن در میانه کمپین انتخاباتی بایدن وارد خواهد شد.
🔸 #به_قلم_اساتید: محلل
🆔 @tahlil_shjr
جهش تولید با تولد آسان و رشد سریع بنگاههای اقتصادی مردمی ممکن است.pdf
99.7K
#اقتصاد
#جهش_تولید_با_مشارکت_مردم
#مردمی_سازی #تورم
✅ جهش تولید با تولد آسان و رشد سریع بنگاههای اقتصادی مردمی ممکن است
🔶 در دههی از دسترفتهی ۹۰ رشد تولید منفی و باعث شد که مهار تورم دشوار و دشوارتر شود. تأکید درست و راهبردی رهبر معظّم انقلاب بر اینکه تولید رشد کند و توجهها به تولید بشود به همین دلیل است. ما اگر بخواهیم واقعاً تولید جهش کند و مردم آثار رشد تولید و جهش تولید را در مهار تورم و ایجاد اشتغال ببینند و فرمایش رهبر انقلاب زمین نماند و به طور کامل اجرا بشود، باید هر چیزی که مخلّ سرمایهگذاری هست را کشف و حذف کنیم.
🔶 برای مردمیسازی اقتصاد و اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ باید کاری کنیم که بچهی کارگر هم بتواند کاسبی درست کند و راحت مجوز بگیرد و راحت وارد بازار بشود، کسی اذیّتش نکند و بتواند رقیبی بشود بر بازیگران موجود در بازارها.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: آقای دکتر سید امیر سیاح؛ رئیس مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب و کار وزارت اقتصاد
🆔 @tahlil_shjr
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#دشمن_شناسی
#مطالبه_گری
✅ ده ویژگی کاسبان عدالتخواهی
🔶 این روزها با پدیده جدیدی به نام "کاسبان عدالتخواهی" مواجهیم. "سوپرمن های دست ساز" و "بتمن های تخیلی" که تلاش می کنند قهرمان مبارزه با فساد باشند و از این دکان کاسبی کنند. هرکس تخلف کرده است طبیعی است که باید در عدلیه پاسخگو باشد و البته نقش ما مطالبه مومنانه است. لذا سوال اصلی اینست که ما حق داریم افراد را بدون محاکمه وشنیدن ودیدن همه مستندات قضاوت کنیم و بدتر از آن حکم صادر کنیم و آبرو ببریم؟ با این مقدمه کوتاه لازمست مختصری درباره کاسبان اینروزهای عدالتخواهی بدانیم. شناخت کاسبان عدالتخواهی کمک می کند مطالبه گری مومنانه را فدای خدعه خناسان نکنیم و زمین بازی آنها نشویم.
🔶 کاسبان عدالتخواهی چند دسته اند.
1⃣ پروژه بگیرهای افشاگری اند که برای دادزن از دست کارفرما صله می گیرند.
🔶 نحوه شناسایی اینها چیست؟ این افراد اساسا هیچ معیار و مبنای مشخصی ندارند و اگر سابقه اینها را چک کنید مملو از رفتارهای متناقض است.
2⃣ کاسبان لایک و فالور و دیده شدن هستند. اینها پول نمی گیرند اما گدایی توجه می کنند.
🔶 نحوه شناسایی اینها چیست؟ تولیدات اینها بدون هرگونه محتوای عمیق است. اغلب احساسی و هیجان زده اند. بیش از دو خط توئیت نمی توانند بنویسند و برای خط سوم دچار لکنت می شوند.
3⃣ کاسبان سیاسی اند که دو دسته اول را به خدمت می گیرند تا به قدرت و مکنت برسند.
🔶 نحوه شناسایی اینها چیست؟ شناسائی این افراد مشکل تر از بقیه است. اما اجمالا این افراد را بیشتر در ایام انتخابات و بزنگاه های سیاسی بشناسید.
🔶 اما کاسبان عدالتخواهی چه ویژگی هایی دارند؟ شاخص کلان همان است که رهبری انقلاب درباره مطالبه گری فرمودند؛ اینکه مطالبه گری مذموم آنست که با دشمن مخرج مشترک پیدا کند.
🔶 با این اصل کلیدی چند مورد قابل فهرست است:
1⃣ عدالتخواهی غیر اخلاقی:
این جریان برای کاسبی در عدالتخواهی هیچ حد و مرزی نمی شناسند. آبروی افراد برای آنها از بی ارزش ترین هاست و هیچ مرزی برای حریم شخصی و عمومی افراد قائل نیستند. هتک و تهمت و دروغ و غیره بماند.
2⃣ عدالتخواهی شتابزده:
هر چه دیدند و دست شان رسید، بدون تحقیق و بررسی به سرعت منتشر می کنند و به همین دلیل در اغلب موارد مورد سوء استفاده کارفرماهای سیاسی و ابرپروژه بگیرها قرار می گیرند.
3⃣ عدالتخواهی سوپرمنی:
عدالتخواهی این افراد اغلب برای ایجاد قهرمان های دست ساز است. برای همین مهمترین هدف شان دیده شدن است و جائیکه عدلیه ورود کند و بخواهد عالمانه و منصفانه قضاوت کند، زیست عدالتخواهی آنها نیست و نابود می شود.
4⃣ عدالتخواهی فریبنده:
در این سبک عدالتخواهی یک مصداق را در فرد یا نهاد پیدا می کنند و آن مصداق را به کل تعمیم می دهند. این خطای شیطانی مهمترین ابزار برای تخطئه و حذف کامل افراد و بدتر از آن ایجاد تلقی فساد سیستمی است.
5⃣ عدالتخواهی کاریکاتوری:
مهمترین ویژگی این گروه جابجا کردن اصل و فرع است. یک حاشیه را تبدیل به اصل می کنند تا مخاطب از ظاهر فرعیات منکر اصول شود.
6⃣ عدالتخواهی در بن بست:
پروژه نهایی این افراد القای بن بست است. اینکه عدلیه تعطیل است و نهادهای نظارتی خوابند و هیچ اراده ای برای مبارزه با فساد نیست، جز همین افشاگری های توئیتری.
7⃣ عدالتخواهی تخیلی:
این جریان هیچ اعتنایی به واقعیت های زمانه ندارد و در یک رویای خیالی و توهمی هر نوع عقلانیتی را مصلحت اندیشی می دانند. برای این جریان، آرمان ابزار ظاهرسازی در عدالتخواهی کاسبکارانه است.
8⃣ عدالتخواهی کور:
این جریان اساسا به ثمره اقدامش در مخاطب توجه ندارد. اینکه مخاطب دچار تلقی فساد سیستمی شود یا از اصلاح ناامید شود اصلا و ابدا برایش مهم نیست. این جریان کور است چون حتی برایش مهم نیست با دشمن مخرج مشترک پیدا می کند و ابزار دشمنی می شود.
9⃣ عدالتخواهی متناقض:
این جریان را باید در فرآیندها و در طول زمان تحلیل کرد نه در یک مصداق مشخص. این جریان اغلب نسبت به کارفرمای خود ساکت اند و هیچ سطحی از مطالبه را نمی پذیرند. بدتر اینکه درباره خودشان نیز حاضر نیستند پاسخگو باشند. از سوابق عدالتخواهی شان و دروغ ها و تهمت هایی که زدند تا سوابق کیفری و محکومیت هایی که داشتند و تا سوال هایی که اول از همه خودشان باید پاسخگو باشند.
🔟 عدالت خواهی فصلی:
این گروه ها اغلب در بزنگاه ها فعال می شوند. حالا این بزنگاه یا زمان انتخابات است یا زمانیکه یک مجموعه خوب می درخشد و باید تخطئه شود یا شرایطی که فرد باید تمام و کمال حذف شود تا پروژه ای که دست گرفته است ناتمام بماند یا چه و چه. خلاصه اینکه برای اینها عدالتخواهی پوسته ای برای پروژه های مهمتر است. این ده ویژگی باعث میشود بیشترین خوراک دشمنی ضدانقلاب را فراهم کنند و عملا آلت دست دشمن شوند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محسن مهدیان؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#جهاد_تبیین
#جنگ_شناختی
#جنگ_رسانه_ای
#بصیرت #سواد_رسانه
✅ شایعه و شایعه پردازی
🔶 بروس کوئن معتقد است اطلاعات به علت دست به دست شدن غالباً تحریف شده و محصول نهایی به کلی با نسخه اولیه متفاوت است. شایعه همچون دیگر محتوای رسانه های اجتماعی، مقوله ای کاربر ساخته هست.
🔶 چنین محتواهای با شتاب و کسانی در رسانه های اجتماعی منتشر می شود و ابعاد مختلف زندگی سیاسی، اجتماعی فرهنگی و اقتصادی شهروندان را تحت تاثیر قرار میدهد. باید توجه کرد که تحول و دگرگونی شایعه در رسانه های اجتماعی حتی از دیگر پیام ها نیز بیشتر است، چرا که شایعه به خودی خود مبهم است. همین مسئله کاربران را برای انتشار آن و بحث درباره اش ترغیب میکند.
🔺شایعه به علت بهره مندی از مشارکت بالای کاربران در تولید و انتشار لحظه ای، از انرژی فوق العاده ای در مقایسه با دیگر پیام های رسانه های اجتماعی برخوردار است.
🔻ریشه شایعه پردازی را باید در نقش های منحصر به فرد اجتماعی شایعه و نیز انرژی بالای آن برای انتشار و تحول جست و جو کرد.
🔺مصرف رسانه عموم مردم به سمت فناوری های نوین ارتباطی، از جمله تلفن های همراه کشیده شده و فناوری ها و رسانه های تاریخی چاپ و کتاب به حاشیه رفته است.
🔶 در واقع فرهنگ های رسانه ای جدید آنچنان گسترش پیدا کرده و عرضه را بر سایر فرهنگ های قدیمی تر و غنی تر تنگ کرده است که از احتمالاً از الزامات اصلی حیات رسانه ای جدید، تولید و انتشار محتواهای نظیر (شایعه و پذیرش طبیعی شده) آن است.
🔶 در این میان، باید به فکر راه برون رفت از این وضعیت جدید بود راهی که از مسیر عقلانی شدن جامعه میگذرد. علاقه افراد به شایعه، آنچنان که گفته شد، در تولید و ترویج آن نقشی مهم دارد؛ از این رو، برای تحلیل عقلانی شدن جامعه نیازمند توجه به فرایند ها و الگوهای انسان ساز آن جامعه هستیم. چنین فرایندها و الگو های فرهنگی رابطه مستقیم با عملکرد نهادهای رسمی و غیر رسمی فرهنگی، سیاسی و اقتصادی از یک سو و رویه های پیدا و پنهان کاری جامعه از سوی دیگر دارد. نهاد دولت، آموزش و پرورش، خانواده، متولیان فرهنگ آموزش، احزاب و جریان ها و گروه های سیاسی و نهادهای دینی ومذهبی از جمله این نهاد های اصلی هستند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای سید آرمان آلداود
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#جنگ_شناختی #استکبار
#رسانه #انقلاب_اسلامی
#فضای_مجازی #روشنگری
✅ جنگ شناختی و قدرت رسانهای/ تخریب موریانهوار
🔶 در جنگ شناختی قدرتهای سلطهگر با بهرهگیری از رسانههای نوین، درصدد از بین بردن اعتماد جامعه نسبت به حاکمیت، نابود کردن نیروهای اجتماعی و سرمایههای کاری جامعه و در نهایت براندازی و فروپاشی جمهوری اسلامی ایران است. جنگ شناختی، کلیدواژهای که در سالهای اخیر میشنویم؛ جنگی که قدرتها بدون آنکه ردپایی از خود بر جای بگذارند در تلاشند تا افکارِ افراد یک سرزمین را به نحو خود تغییر دهند. جنگی که ابزارش رسانه و فضای مجازی است. اهداف اصلی در این جنگ از بین بردن اعتماد جامعه نسبت به حاکمیت، نابود کردن نیروهای اجتماعی و سرمایههای کاری جامعه است.
🔶 در جنگ شناختی دشمن از چند سلاح اعتمادزدایی، ناامیدسازی جامعه، ناکارآمد نشان دادن حاکمیت، از بین بردن مشروعیتهای جامعه و زیر سؤال بردن اعتبار نظام و حاکمیت یک کشور استفاده میکند و همواره در این مسیر سعی کرده تا با روایت اولی اعتمادسازی عمومی را به دست آورد و در ادامه مسیر از آن برای تغییر افکار و اذهان بهره بگیرد. تغییر گفتمانهای فرهنگی، ایجاد گسترش و تعمیق شکاف بین مردم و حاکمیت، تغییر گروههای مرجع، ایجاد خلأ تمدنی و ارتباطی بین نسلها، آداب و رسوم و سنن ملی و مذهبی از جمله محورهایی است که برای براندازی و فروپاشی از دورن طراحی شدهاند و به عنوان پیشران اصلی جنگ شناختی و همه جانبه علیه ایران اسلامی در حال اجرا هستند.
🔶 جبهه رسانهای دشمنان یکی پس از دیگری با طراحی پروژههای تخریبی رسانهای تیغ بر پیکره انقلاب اسلامی میکشند. پروژهای که هر از چند گاهی با عَلم کردن موضوعاتی که بعضا هم مبهم هستند، مجال را از قاضی و محکمه میگیرند و به آنی رأی را صادر کرده و افکار یک جامعه را با خود همراه میکنند ولو اینکه در گذر زمان بیگناهی شخص ثابت شود. در دهه اخیر و پس از ناکامیهای مکرر استکبار در جبهههای مختلف، به جنگ شناختی روی آوردند و در این جنگ با بهرهگیری از قدرت رسانه به آسانی شب را روز، و روز را شب جلوه میدهند.
🔶 آنچه که در این جنگ شناختی بیش از پیش خودنمایی میکند این است که پروژه تخریب و تضعیف تمامیت انقلاب اسلامی با حذف، تخریب و بدبینی مردم نسبت به مسئولین شدت بیشتری گرفته و جبهه دشمن به این قطعیت رسیده است که با ایجاد بدبینی و بیاعتمادی در مردم نسبت به کارگزاران نظام میتواند آنان را در رسیدن به اهدافشان نزدیکتر کند.
🔶 باید بپذیریم که ریزشها و رویشها سیر طبیعی انقلاب اسلامی بوده است، اگرچه بخش اعظمی از ریزشها به واسطه نفوذ سرویسها و دلسپردن برخی از مسئولین به خواستههای دشمنان اتفاق افتاده است ولی پیدایش رویشها نیز از برکت همین ریزشها اتفاق افتاده و میافتد.
🔶 در پروژه تخریب و سلب اعتماد عمومی هر چند که مجموعه انقلاب اسلامی به ویژه دستگاه قضا بارها ثابت کرده که در مقابل تخلفات و جرائم، از پرونده طبری تا همین پرونده اخیر فرزندان معاون اول قوه قضائیه، تعارفی با کسی ندارد و در رسیدگی به پروندههای فساد بدون در نظر گرفتن جایگاه اجتماعی مجرم برخورد قاطعانه خواهد داشت اما باید گفت که شگرد بوقچیهای رسانهای دشمن در داخل به گونهای است که تیرشان در پروژه تخریب به هدف (بیاعتمادسازی مردم نسبت به مسئولین) مینشیند هرچند که دستگاه قضا به وظیفه ذاتی خود عمل میکند و در برخی موارد نیز مسئول مورد اتهام تبرئه میشود ولی خوب حکایت همان آب رفتهای میشود که به جوی بازنمیگردد و در نهایت دشمن به هدف خود رسیده و بی اعتمادی و بدبینی نسبت به کلیت انقلاب اسلامی را رقم زده است.
🔶 تکلیف رسانههای داخلی در این جنگ نابرابر بسی سنگین و دشوارتر از دیگر نهادها و سازمانهاست چرا که در این میدان باید با به روز بودن و حرفهای اقدام کردن که لازمه آن نیز همراهی و اقدام کارگزاران برای شکست پروژههای رسانهای و روایت اولی دشمن است، سیاهنماییها و ترفندهای دشمن را برملا و به جامعه اطلاعرسانی صحیحی داشته باشند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محمد حسینخانی
🆔 @tahlil_shjr
#سبک_زندگی
#هویت #زن
#الگوی_سوم_زن
✅ کدام ریحانه؟ کدام زن؟
🔶 تاریخ که میخوانم شک میکنم. زنانی میبینم که با حدیث «زن ریحانه است» زمین تا آسمان تفاوت دارند. مگر میشود زن گل باشد، لطیف و حساس باشد اما کارهایی پر از جراحت و سختی انجام دهد؟
🔶 مثلا مرضیه دباغ را میبینم که تنها فرماندهی نظامی بوده. ساواک بارها خودش و دخترش رضوانه را شکنجه کرده و او پا پس نکشیده. پس از آزادی از زندان به سوریه و لبنان رفته و پایگاه آموزش مبارزات چریکی را دست گرفته. در فرانسه او تنها زن محافظ امام خمینی بوده که هم مسئولیت حفاظت از ایشان را برعهده داشته و هم امور داخلی منزل را سامان میداده است.
🔶 من نسخهای جدید از «زن» میدیدم که نه در قالب زنان شرقی میگنجید که عنصری در حاشیه و به دور از نقشآفرینی و تاریخسازی بود و نه در قالب زنان غربی فرم میگرفت که هویتش را از جسم و نشانگان زنانهاش دریافت میکرد. او الگو و بازتعریف جدیدی از حدیث «فَإِنَّ الْمَرْأَةَ رَیْحَانَةٌ وَ لَیْسَتْ بِقَهْرَمَانَة» بود. حدیثی که برایم تبدیل به علامت سوال بزرگی شده بود.
🔶 تا اینکه چند شب پیش توی برنامهی سحرنشینی تازه فهمیدم ریحانه یعنی کسیکه هم خودش را توسعه داده، هم موجب توسعه و رشد دیگران شده است. مانند گلی که خودش خوشبوست و این عطر را به دیگران هم انتقال میدهد. زنی که هم خانواده را رشد میدهد، هم به جامعه و اتفاقاتش اشراف و حساسیت دارد و هم در جهت اعتلا و شکوفاییاش قدم برمیدارد. زنیکه نه بیتفاوت کنج خانه نشسته و نه درگیر توسعهی فردی صرف شده، آنقدر که خانواده و جامعه را از یاد ببرد. زنی که با یک دست گهواره را تکان میدهد و با دست دیگر جهانی را.
🔸 #به_قلم_اساتید: خانم فاطمه مرادی
🆔 @tahlil_shjr
#روابط_خارجی
#تحریم #سوریه
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#غرب_شناسی
✅ بازگشت اسد به دنیای عرب
🔰 قسمت اول
🔶 بنا بر گزارش ها بحرین از رئیسجمهوری سوریه برای شرکت در سیوسومین نشست اتحادیه عرب در منامه دعوا کرده است. "وحید مبارک سیار" سفیر بحرین در دمشق، در دیدار با رئیسجمهوری سوریه، دعوتنامه حمدبنعیسی را به وی تحویل داده است.
🔶 نشست سران کشورهای عربی ۱۶ ماه مه آینده، برای نخستینبار در منامه، پایتخت بحرین برگزار خواهد شد. در حالی که توجه زیادی به جنگ اسرائیل در غزه و تأثیرات آن در سراسر خاورمیانه معطوف شده، دولت بشار اسد، رئیسجمهور سوریه علیرغم طردشدن توسط غرب، به طور پیوسته در حال بازگشت به دنیای عرب است.
🔶 از زمانی که اسد در مه سال ۲۰۲۳ برای سخنرانی در اجلاس سران اتحادیه عرب در جده به عربستان سعودی سفر کرد و بازگشت سوریه به این سازمان کامل شد، احیای روابط منطقهای دمشق آغاز گردید. کشورهای ثروتمند شورای همکاری خلیج فارس (GCC) پیشگام بازگرداندن اسد به جمع دیپلماتیک جهان عرب شدهاند.
🔶 به نوشته جورجیو کافیرو برای وبگاه داونمِنا، در ماه ژانویه، یک هیئت سعودی جهت آمادهسازی بازگشایی سفارتخانه این پادشاهی در سوریه که به مدت ۱۲ سال گذشته تعطیل بوده، از دمشق بازدید کرد. آشتی با سوریه به دنبال امارات متحده عربی و پیشروی تلاشهای عربی برای عادیسازی روابط با حکومت اسد، در دستور کار عربستان قرار گرفت. ابوظبی رسماً سفارت خود در دمشق را در سال ۲۰۱۸ بازگشایی کرد و در سال ۲۰۲۲، امارات میزبان سفر نمادین اسد بود که اولین سفر او به یک کشور عربی از زمان آغاز جنگ داخلی سوریه محسوب میشود.
🔶 بازگشت به آغوش عموزادهها
چند روز پیش از سفر هیئت سعودی به سوریه در اوایل امسال، سفیر جدید امارات به دمشق رفت و جایگزین کاردار این کشور شد که از زمان بازگشایی مأموریت دیپلماتیک امارات، آن را اداره میکرد. فیصل مقداد، وزیر خارجه سوریه به همراه حسن احمد الشیخ، سفیر جدید امارات در مراسمی در دمشق حضور یافته و هر دو بر روابط «عمیق و قوی» بین سوریه و امارات متحده عربی تأکید کردند.
🔶 روابط کنونی امارات با دمشق به طور چشمگیری با سیاست اولیه این کشور عربی در قطع روابط با دولت اسد و تسلیح ارتش آزاد سوریه در اوایل جنگ داخلی در تضاد است. شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، حاکم دوبی و معاون رئیسجمهور و نخستوزیر امارات در سال ۲۰۱۴ در مورد اسد گفت: «اگر مردم خود را میکشید، نباید در قدرت بمانید. در نهایت، اسد رفتنی است». اما بر خلاف قطر و ترکیه، امارات نسبت به مخالفان سوری، به ویژه پس از اینکه شبهنظامیان تندرو در میان نیروهای ضداسد در سوریه قدرت بیشتری پیدا کردند، تردید بیشتری داشت.
🔶 تحریمهای جاری علیه سوریه توسط ایالات متحده و اتحادیه اروپا همچنان امارات و سایر کشورهای ثروتمند خلیج فارس را از برقراری مجدد روابط اقتصادی با سوریه باز داشته، به ویژه سرمایهگذاری در بازسازی متوقفشده سوریه که اسد شدیداً به دنبال آن است. با وجود این، ابوظبی اقدامات زیادی از طرق دیگر برای تقویت حکومت اسد انجام داده است.
🔶 خواب امارات برای سوریه
سفارت امارات در دمشق یک سال پس از بازگشایی، میزبان جشن روز ملی امارات بود. در این رویداد، عبدالحکیم نعیمی، کاردار امارات ابراز امیدواری کرد که «امنیت و ثبات جمهوری عربی سوریه تحت سایه رهبری حکیمانه دکتر بشار اسد برقرار باشد». در نوامبر ۲۰۲۱، شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان، وزیر خارجه امارات با اسد در دمشق دیدار کرد. چهار ماه بعد، اسد سفری نمادین به ابوظبی و دوبی انجام داد. از آن زمان، شیخ عبدالله دوباره به دمشق رفته و اسد نیز به امارات سفر کرده است. علی باقر، استادیار مرکز ابن خلدون برای علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه قطر میگوید: «امارات متحده عربی نقشی محوری در احیای جایگاه منطقهای و بینالمللی حکومت اسد ایفا کرد. امارات با فشار بر کشورهای دیگر برای عادیسازی روابط با اسد، به پایاندادنِ انزوای دیپلماتیک او کمک کرد». باقر افزود: «در نتیجه، این کشور به منافع مشترک زیادی با سوریه، نه تنها در سطح اقتصادی بلکه امیدوار است در سطح سیاسی، اطلاعاتی و دفاعی دست یافت».
🔶 معادله اخوانالمسلمین
با توجه به اینکه رهبری ابوظبی و دمشق دارای همافزایی ایدئولوژیکی خاصی هستند، بُعد دیگری نیز مطرح است. هر دو دولت از سال ۲۰۱۱ تاکنون تلاش زیادی برای حمایت از یک وضعیت اقتدارگرایانه در خاورمیانه و شمال آفریقا انجام دادند که اغلب به عنوان یک برنامه سیاست خارجی ضدانقلابی توصیف میشود. امارات و سوریه که اخوانالمسلمین را یک سازمان تروریستی میدانند، مدتهاست که این جنبش اسلامگرا را تهدیدی جدی برای اقتدار خود تلقی میکنند.
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#روابط_خارجی #تحریم #سوریه #رژیم_صهیونیستی #فلسطین #غرب_شناسی ✅ بازگشت اسد به دنیای عرب 🔰 قسمت
#روابط_خارجی
#تحریم #سوریه
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#غرب_شناسی
✅ بازگشت اسد به دنیای عرب
🔰 قسمت دوم
🔶 آنها در کنار بازیگران مختلف جهان عرب که سعی در تضعیف اخوانالمسلمین دارند، قرار گرفتهاند. اما دشمنی اسد با اخوانالمسلمین مانع حمایت سوریه از حماس که به عنوان شاخه فلسطینی اخوان در اواخر دهه ۱۹۸۰ فعالیت خود را آغاز کرد، نشد.
🔶 نفوذ روسیه
تلاشهای امارات متحده عربی برای تقویت حکومت سوریه منعکسکننده منافع ژئوپلیتیکی گستردهتری در بافت چندقطبیشدن نظام بینالمللی است. با کاهش تدریجی هژمونی آمریکا، اعضای شورای همکاری خلیج فارس، خصوصاً امارات را به تنوعبخشیدن به متحدان و شرکای خود در سراسر جهان سوق داد و باعث نزدیکی ابوظبی به روسیه شد.
🔶 مداخله نظامی روسیه در سوریه از سال ۲۰۱۵ تا حد زیادی برای ترغیب کشورهای خلیج فارس به پذیرش «مشروعیت» اسد و کنارآمدن با حکومت او بود. در عین حال که امارات متحده عربی از روایتهایی درباره پیشگامی روسیه در مبارزه با تروریسم جهانی حمایت میکرد، با دستور کار مسکو در سوریه همراه شد. از سال ۲۰۱۸، تلاشهای دیپلماتیک ابوظبی برای احیای جایگاه دولت سوریه در میان کشورهای عربی به تثبیت بیشتر جایگاه امارات به عنوان نزدیکترین شریک روسیه در شورای همکاری خلیج فارس کمک کرده است.
🔶 نادیدهگرفتن واشنگتن
از زمان آغاز جنگ غزه، بازگشت اسد به عرصه منطقهای سرعت گرفته است. حمایت قاطعانه دولت بایدن از اسرائیل، با توجه به تعداد سرسامآور کشتههای غزه و رنج غیرنظامیانی که به نظر میرسد پایانی ندارد، جایگاه آمریکا را در جهان عرب متزلزل ساخت. در حالی که ایالات متحده تلاش میکند تا دمشق را در سطح بینالمللی منزوی نگه دارد، کشورهای حاشیه خلیج فارس، به جز قطر و کویت که هنوز روابط خود با اسد را برقرار نکردهاند، تمایل بیشتری به نادیدهگرفتن مخالفت واشنگتن در قبال برقراری روابط دیپلماتیک با سوریه نشان دادهاند.
🔶 جاشوا لندیس، کارشناس سوریه و مدیر مرکز مطالعات خاورمیانه دانشگاه اوکلاهاما میگوید: «طی سال گذشته و با کاهش شدید وجهه آمریکا در منطقه به دلیل حمایت بایدن از حمله اسرائیل به غزه، منطق عادیسازی روابط با سوریه قوت گرفته است». در زمانی که خشم مردم خاورمیانه، خصوصاً خلیج فارس، علیه آمریکا در حال تشدید است، رهبران شورای همکاری خلیج فارس با اطمینان بیشتری خود را از دولت بایدن دور میکنند. بخشی از این مسئله به نفع دولت اسد است که میخواهد مقامات کشورهای شورای همکاری خلیج فارس فشار آمریکا برای منزوینگهداشتن دمشق را نادیده بگیرند.
🔶 همچنین با گذشت بیش از یک دهه از جنگ داخلی سوریه، بازگشت به عرصه منطقهای کمک زیادی به اسد در راستای احیای مشروعیتش میکند. اما کشورهای حاشیه خلیج فارس در ازای تلاش برای برقراری ارتباط مجدد با دمشق چه چیزی به دست آوردهاند؟
🔶 به گفته کریم امیل بیطار، استاد روابط بینالملل دانشگاه سن ژوزف بیروت، به نظر میرسد تقریباً هیچ. او در مصاحبهای گفت: «به نظر میرسد همانطور که در چند دهه گذشته بارها اتفاق افتاده، حکومت سوریه توانسته بدون اینکه لزوماً چیز مهمی در قبال آن ارائه دهد، امتیازات قابل توجهی را از کشورهای حاشیه خلیج فارس اخذ کند».
🔶 حمایت ایران به عربها میچربد
بیطار افزود که اگر رهبران خلیج فارس فکر میکنند که میتوانند با برقراری مجدد روابط با اسد، شکافی بین سوریه و ایران ایجاد کنند، به احتمال زیاد به هدفشان نخواهند رسید. هیچ دلیلی وجود ندارد که دولت سوریه از روابط نزدیک خود با ایران یا محور مقاومت، از جمله حزبالله لبنان، امتیازی به امارات متحده عربی یا عربستان سعودی داده باشد. بیطار نزدیکشدن ابوظبی به دمشق را «تمدیدی بر استراتژی حکومت سوریه برای تلاش جهت بازکردن دربهای مذاکره، کسب زمان و گرفتن امتیاز بدون دادنِ چیز زیادی در مقابل» میداند.
🔶 بیطار بر این باور است که اسد تنها در صورتی به کشورهای حاشیه خلیج فارس امتیازات قابلتوجهی اعطا میکند میدهد که آنها «واقعاً برای تزریق مبالغ هنگفتی به روند بازسازی سوریه آماده باشند» که این تنها در صورتی امکانپذیر است که تنشزدایی سعودی-ایرانی به یک نزدیکی پایدار و بادوام تبدیل شود. او تأکید دارد که دمشق بدون تأیید تهران به ابوظبی یا ریاض نزدیکتر نخواهد شد.
🔶 بیطار گفت: «فکر نمیکنم سوریه برای نزدیکشدن به کشورهای حاشیه خلیج فارس آماده باشد. اکثر تحلیلگران استراتژیک سوریه همچنان بر این باورند که دمشق از اتحاد استراتژیک خود با تهران سود زیادی برده و این اتحاد بوده که عملاً به اسد اجازه داده تا مدت زیادی در قدرت باقی بماند. به هر خبر بازگشت سوریه به آغوش عربهای سُنی با دیده شک نگاه میکنم»
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#ورزش #سیاست
#غرب_شناسی
#روشنگری #استکبار
✅ آنچه را که میپسندیم درست است!
🔶 شاید برخی ها فکر کنند که دنیای ورزش مبرا از دنیای سیاست است درحالیکه اگر مرور تاریخی در این زمینه داشته باشیم میبینیم که نه تنها ورزش از دنیای سیاست جدا نیست بلکه با آن عجین گشته است! کشورهایی هستند که همواره بر طبل جدایی سیاست از ورزش می کوبند ولی خود در عمل عکس آن را انجام می دهند و در عین حال به کشورهای دنیا هم- عمدتاً جهان سوم و جهان اسلام- می گویند که بین ورزش و سیاست تفکیک قائل باشند.
🔶 اما باید پذیرفت که چه بخواهیم چه نخواهیم ورزش با سیاست ارتباط مستقیمی دارد. اگر در این زمینه مروری داشته باشیم می توان از دل آن صدها وقایع سیاسی برخاسته از ورزش را دید که به برخی از آنها اشاره می شود:
🔶 المپیک ۱۹۰۸ لندن:
🔹درگیری ورزشکاران فنلاندی در حمل پرچم روسیه تزاری. آن موقع فنلاند به نوعی مستعمره روسیه بوده و در رژه ورزشکاران، بازیکنان این کشور بدون پرچم ظاهر شدند!
🔹ایرلند هم در اعتراض به نپذیرفتن استقلالشان از استعمار بریتانیا در مسابقات المپیک شرکت نکردند.
🔶 سال ۱۹۲۰ و پس از جنگ جهانی اول:
🔹در این سال کشورهای پیروز جنگ به کشورهایی که در جنگ جهانی شکست خورده محسوب میشدند، اجازه حضور در بازی های المپیک را ندادند.
🔶 سال ۱۹۳۶ سه سال پیش از جنگ جهانی دوم:
🔹این المپیک به میزبانی آلمان نازی برگزار شد. «هیتلر» در این مسابقات فقط به برندگان آلمانی تبریک گفت و به «کورنلیوس جانسون» برنده سیاهپوست آمریکایی با نشان طلای پرش ارتفاع، توجهی نکرد. هرچند که مقامات کمیته بینالمللی المپیک به «هیتلر» گوشزد کرده بودند که به همه مدال آوران تبریک بگوید.
🔹درخواست عربستان برای بازی فوتبال با کشورمان در کشور ثالث بخاطر تیرگی روابط با ایران.
🔶 تحریم ورزش روسیه:
🔹جنگ روسیه و اوکراین، دامن ورزشکاران روسی را گرفت و در حال حاضر آنها نمیتوانند در طیف گسترده ای از ورزشها در عرصه بین المللی رقابت کنند. حتی اتحادیه فوتبال اروپا که خود مدعی سرسخت جدایی ورزش از سیاست بوده در اقدامی مغرضانه و سیاسی، میزبانی فینال لیگ قهرمانان را از سن پترزبورگ گرفت و به پاریس و ورزشگاه پارک دو پرنس اهدا کرد! فیفا هم علیرغم مقاومت در مقابل فشارهای سیاسی، تیم ملی روسیه را به دلیل جنگ با اوکراین، تا اطلاع ثانوی از حضور در همه رقابتهای بین المللی از جمله جام جهانی قطر محروم کرد.
🔶 به اهتزار کشیده شدن پرچم فلسطین در ورزشگاه سلیتک اسکاتلند توسط هواداران این کشور سبب جریمه شدن این باشگاه شد! البته این فشارهای سیاسی بین المللی شامل کشور ما هم شده که نمونه های آن، مسدود شدن پول های فوتبال کشورمان در فیفا به بهانه تحریم های آمریکا و تصمیم کنفدراسیون فوتبال آسیا در مسدود نمودن پاداشهای تیمهای ایرانی به بهانه تحریم، می باشد. این تخاصم بیشتر می تواند بخاطر تصمیم ایران اسلامی در عدم رویارویی تیم های این کشور با تیم های رژیم غاصب صهیونسیتی باشد که البته در اندر احوالات این روزهای غزه میتوان ادعا نمود که اکثر کشورها به این مورد پی برده اند که تصمیم ایران از اول پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون در این زمینه درست بوده است.
🔶 با این تفاصیل، باید گفت همواره مشی سیاست های استکبار جهانی منطبق با این جمله «آنچه را که می پسندیم درست است» بوده و هست.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محسن صیاد قنبری
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#رژیم_صهیونیستی #رسانه
#تحریم #روشنگری
✅ کدام تحریم علیه رژیم موثرتر است؟
🔶 موجی که در دنیا پیرامون تحریم اقتصادی رژیم وجود دارد، بیشتر متمرکز بر برندهایی است که نوعا آمریکایی و غربی اند و به نوعی دارای ارتباط مالی با رژیم صهیونیستی نیز می باشند.
🔶 طبعا این تحریم اثر مستقیمی بر رژیم ندارد چرا که شرکت هایی مثل مکدونالد، استارباکس و.. مستقیما به اسرائیل متصل نیستند. هر چند این اقدام از آنجا که امکان فراگیری دارد مطلوب هست ولی لایه دیگری از تحریم وجود دارد که مستقیم تر اقتصاد رژیم را مورد هدف قرار می گیرد و آن هم اینکه از جستجوی عمیق تر اینترنتی می توان به لیست شرکت هایی که مستقیما در حال مبادله با رژیم هستند دست یافت و باید آنها را طی چند گام مورد ضربه قرار داد.
🔶 یکی موج سازی رسانه ای و تحریک اینترنتی و یکی هم اقدامات میدانی است. این اقدامات در صورت فراگیری و برخورد فراگیر شبکه های مردمی و رسانه ای میتواند اثرات مستقیم تری بر رژیم بگذارد. طبعا تحریک مردم آن کشور هم برای فشار بر آن شرکت ها موثر خواهد بود.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علیرضا کمیلی
🆔 @tahlil_shjr