#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#تاریخ_معاصر
✅ بفرمایید چند دقیقه!؟
🔶 چهارم مرداد ۱۳۲۰ مانوری نظامی در تپه های اُزگل تهران برپاشد. از محل اجرای مانور با بی سیم جزییات را به رضا خان که همراه تعدادی از فرماندهان به روند عملیات نظارت داشت گزارش میدادند. تنها سی روز مانده به هجوم متفقین به ایران، گزارشهای متعددی به شاهنشاه میرسید که ارتش برای جانفشانی آماده است. رضا خان نیمه مرداد در جشن پایان دوره دانشکده افسری نطقی ایراد کرد و از افسران خود خواست تا در راه میهن جانبازی کنند!
🔶 همان شب سپهبد امیراحمدی به دیدار شاه رفت و با نگرانی و ترس در مورد پاسخ ژنرال ژاندار فرانسوی با رضاخان گفتگو کرد. آنپیام چه بود که رضاخان را در عین عصبانیت، ناراحت کرده بود!؟
🔶 رضا شاه کبیر از ژاندار پرسید:
"ارتش ما چند وقت در برابر متفقین مقاومتمیکند؟" ژنرال پاسخ داد: "بفرمایید چند دقیقه". شاه عصبانی شد و جلسه را ترک کرد تنها کسی که جان خود را به خطر انداخت و برای تسکین اعلیحضرت به داخل کاخ رفت سپهبد امیر حمدی بود. او نیز توفیقی نیافت.
🔶 واقعیت نیز همین بود، صبحگاه سوم شهریور ۱۳۲۰ متفقین به ایران حمله کردند و ارتش شاهنشاهی بدون هیچ گونه مقاومتی شکست خورد. ایران تسخیر شد و رضاشاه از کشور اخراج شد.
🔶 وقتی شما واقعیت تاریخی را میخوانید و بعد با داستانکهای تخیلی امروزی که بصورت قارچ گونه در فضای مجازی ساخته میشوند مواجه میشوید، نمیدانید با خودتان، با تاریخ، با آنهایی که اینها را می سازند و با آنهایی که راحت باور میکنند چه کنید؟ ارتش شاهنشاهی قوی بود اما در سرکوب کُردها، عشایر، بلوچ ها، عربهای خوزستان و... در مقابل مردم خودمان قدرقدرت بودند اما در مقابل خارجی از خود توان و اختیاری نداشتند.
🔶 در اواخر دهه چهل اسدالله علم هم چنین خاطره ای را از عصبانیت محمدرضا پس از سان دیدن از رژه روز ارتش عنوان میکند.(کتاب کشته شدگات بر سر قدرت صفحه ۵۷۸ را بخوانید.)
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر زادبر
🆔 @tahlil_shjr
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#برجام #انقلاب_اسلامی
✅ مصاحبه مرعشی
🔶 آنچه از مصاحبه مرعشی بیشتر پخش شد آن دو بخش اظهارات عجیب او درباره برجام و قدرت شخصی اش بود. اما در ابتدا مصاحبه او تحلیلی از علت بن بست سیاسی و عدم موفقیت رئیس جمهورها می دهد که بازمیگردد به وجود اصل ولایت فقیه در قانون اساسی! اینکه چند بار تکرار می کند قدرت در دست رهبر است و روسای جمهور کاره ای نیستند بخاطر همین با رهبر به اختلاف می خوردند.
1⃣ اگر رئیس جمهور اختیار ندارد چرا در تمامی دوره ها حریص به تصاحب قدرت بوده و تقریبا در تمامی دوره ها نامزد داشته اید؟
2⃣ رهبر با سیاست توسعه اشرافی گری دولت هاشمی مخالف بود اما ایشان و شما با قدرت آن را پیش بردید پس قدرت داشتید.
3⃣ رهبر در دولت هاشمی و خاتمی اعلام کرد خام فروشی نفت باید تمام شد. هر دو دولت قبول نداشتند و نکردند پس قدرت داشتید.
4⃣ رهبر با سیاست فرهنگی دوره خاتمی و اصلاحات مخالفت و انتقاد داشت اما کار خودتان را کردید پس قدرت داشتید.
5⃣ رهبر با سیاست ها و روش های خصوصی سازی در دولت هاشمی و خاتمی مخالف بود اما شما با خصوصی سازی فساد و رانت را اجرا کردید پس قدرت داشتید.
🔶 ده ها مثال دیگر از دولت ها میشود آورد که صراحتا برخلاف نظر رهبری عمل شده که گل سر سبد آنها دولت روحانی است. وظیفه رهبر هدایت گری ارکان نظام سیاسی در مسیر اساسی انقلاب است. خودشان این را بارها تکرار کرده اند آن مصادیقی که رهبری ورود می کند در تمامی قوا براین مبنا و قانون است. اعمال سلیقه دولت های شما در اصول اگر با مقاومت رهبری روبرو نشده بود که سال ها قبل از ایران و انقلاب چیزی باقی نمی ماند.
🔶 در تعجبم چرا پاسخ مرعشی داده نشد!
باز در یک برنامه دیگر رهبر محکوم شد!
قدرت اجرایی دست آقایان بوده است!
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر زادبر
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#مسئله_محوری
#اربعین
✅ اربعینِ هولناک
🔶 در طول تاریخ، اربعین برای دوستداران و دلدادگان اباعبدالله الحسین(ع) نقطه قدرت نمایی، ظلم ستیزی، ابراز عشق و ارادت بوده است. به همان مقدار نیز اربعین برای مخالفین سخت و هولناک به نظر آمده است. اربعین بی خطر، اربعین نیست. اربعین باید برای جبهه ظلم خطرساز باشد. نباید به اربعین به عنوان یک مناسک سنتی عادی و تکراری نگاه کرد! طی یک مسافت با پای پیاده و صرف ابراز احساسات پاک، معنای اربعین نیست. هر چقدر جمعیت و مانور قدرت اربعین بیشتر شود، بر میزان تخریب و تولید حاشیه نیز افزوده خواهد شد. اربعین باید برای آنان هولناک باشد. دنبال تبلیغ اربعین خنثی یا یک گعده خانوادگی نباشیم. اربعین سال ۶۱ هجری با حضور کاروان اسیران اهل بیت علیهم السلام دستگاه بنی امیه را به زانو در آورد.
🔶 سال ۵۷ بعد از راهپیمایی بزرگ تاسوعا و عاشورا تاحدود تظاهراتها فروکش کرد، دولت و ارتش می پنداشتند که بخاطر مدیریت آنان از حجم اعتراضات کاسته شده است. اما شاه در دو جلسه و دیدار مجزا به اربعین اشاره می کند. اربعین ۵۷ از نظرجمعیت و وسعت بسیار بزرگتر و پر شورتر از تظاهرات تاسوعا و عاشورا بود. همان اربعین سال ۵۷ شاه را مبهوت و متعجب ساخت. درباره اربعین آن سال کم کاری شده است.
🔶 اربعین را جمهوری اسلامی بوجود نیاورده است. وجود داشت. حتی در زمان سلطه حزب بعث و حکمرانی صدام، مردم با وجود ممنوعیت، دستگیری و اعدام این سنت را زنده نگهداشتند. اینکه جمهوری اسلامی از رزمایش اربعین حمایت کند، افتخار است. وظیفه حکومت شیعه است. این نماد مانور قدرت شیعه و حتی ادیان الهی است. به چه چیزی اشکال می گیرید! چگونه است که در عصر الحاد و بی دینی حکومت های آزاد جهان(کانادا، آمریکا، اروپا و...) می توانند از تجمع سالانه شیطان پرستان، همجنس بازان حمایت کنند اما جمهوری اسلامی و رسانه هایش نباید از اجتماع چند ده میلیونی توحیدی دفاع کند؟ نوبر است.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر زادبر
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی
#تاریخ_معاصر
✅ عزم بنیصدر برای نشستن در جایگاه ریاستجمهوری ایران
🔶 [درباره] بنیصدر، بد نیست که این حادثه را نقل کنم. خوب به یاد دارم که در همان آوریل که من از الجزیره برگشته بودم و در پاریس با ایشان ملاقات داشتم. ما در کنار بلوار سنمیشل بین میدان لوکزامبورگ و انتهای خیابان پورت رویال، [در] ایستگاه متروی پورت رویال در کنار نردههای باغ لوکزامبورگ قدم میزدیم که صحبتهایمان قابل کنترل نباشد از نظر امنیتی.
🔶 من سعی میکردم یک تصویری از مبارزۀ مسلحانه و لزوم این [روش برای] سرنگونی رژیم [شاه] را به بنیصدر بدهم و ذکر بکنم که ایشان را قانع بکنم که یک اتحاد بین افرادی که متفاوتالعقیده هستند از نظر مسلکی حتماً ضروری است. بنابراین اختلافات شخصی را باید کنار گذاشت.
🔶 آقای بنیصدر به من گفت که «من با هیچکسی اختلاف شخصی ندارم.» من از این حرف خیلی خوشحال شدم و گفتم که امیدوارم که در عمل هم شاهد این امر باشم. ایشان بلافاصله [مطلبی به گفته خود] اضافه کرد که مایۀ یأس من شد.
🔶 [بنیصدر] گفت من فقط کاندید ریاست جمهوری ایران هستم و مقام جزئی مرا جلب نمیکند. بنابراین سر مقام هیئت اجرایی جبهه ملی یا شورای جبهه ملی و از این نوع چیزها یا دبیری کنفدراسیون اینها برای من چیزهای ناقابلی هستند.
🔶 من گفتم که، البته با طنز، فکر میکنم در این زمینه شما رقیبی نداشته باشید. چون تمام ما که مشغول این نوع کارها هستیم، نظرمان بیشتر روی این است که برویم ایران مبارزه کنیم و معلوم نیست که از این مبارزه زنده بیرون بیاییم. نه اینکه ضرورتاً میخواهیم کشته بشویم، ولی معلوم نیست عاقبت چنین مبارزهای چه باشد توی آن [احتمال] مردن هم هست. بنابراین ما فعلاً میتوانیم بگوییم که اصلاً به مقامهای بعد از سرنگونی رژیم شاه فکر نمیکنیم.
🔶 من اضافه کردم اگر کسی باشد که رقیب شما در این زمینه باشد، آقای شاهین فاطمی در آمریکا است. ایشان هم در همین خیالات هستند. بنابراین شما [باید] با آقای [شاهین] فاطمی مسئلۀ ریاست و معاونت جمهوری را حل بکنید، ما [با این مساله] کاری نخواهیم داشت.
🔶 من فکر میکنم این [گفتوگو] پایان سخن من با بنیصدر در آن مذاکره بود. و من آنجا فهمیدم که با این نوع آدمها نمیشود کار کرد... تاریخ دقیقش یادم نیست البته میشود اینها را پیدا کرد، در تابستان ۱۹۶۴ (۱۳۴۳ شمسی) بود. بخشی از مصاحبه خسرو شاکری (۱۳۱۷-۱۳۹۴) با پروژه تاریخ شفاهی ایران در دانشگاه هاروارد، نوار اول
تاریخ مصاحبه: ۵ مرداد ۱۳۶۲
مصاحبه کننده: ضیاء صدقی
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر زادبر
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#علم_و_پژوهش
#پیشرفت
✅ پیشرفت ۱۲.۵ درصدی پروژه شیرینکن و نمکزدایی آب دریای عمان
🔰سیستان و بلوچستان سیراب میشود/ وقتی حسن روحانی از تامین «آب خوردن» مردم هم عاجز بود!
🔶 پروژه آب شیرینکن و نمکزدایی آب دریای عمان یکی از ابرپروژههاییست که میتوان آب بسیاری از استانهای جنوبی و جنوب شرقی کشور را تامین کند. این ابرپروژه که از مهر سال ۱۴۰۰ با هدف محرومیتزدایی و آبرسانی به مناطق محروم از آب آغاز شده بود، حالا پس از گذشت ۲ سال به پیشرفت ۱۲.۵ درصد رسیده است.
🔶 مشکلات آب سیستان و بلوچستان و بسیاری دیگر از استانها، شهرها و روستاهای جنوبی کشور، همواره برای مردم این مناطق آزاردهنده بوده اما هیچگاه مورد توجه مسئولان دولت پیشین قرار نگرفت. در واقع موضوعی که حق مسلم مردم این استانها بوده، پس از گذشت زمان برای آنها به آرزو تبدیل شده است.
🔶 با این وجود پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم این موضوع مورد توجه مسئولان دولتی قرار گرفت. دولت مردمی که از ابتدا با شعار محرومیتزدایی بر سر کار آمد، با طرح پروژههای عظیم آبی سعی بر آبرسانی به این مناطق محروم از آب کرد.
📌سیستان و بلوچستان چطور سیراب شد؟
🔶 ابرپروژه شیرینکن و نمکزدایی آب دریای عمان از اصلیترین پروژههای دولت برای آبرسانی است. این طرح شامل سامانه آبگیر و تاسیسات شیرینسازی و نمکزدایی برای ظرفیت نهایی ۴.۲ میلیون متر مکعب در روز است. سامانه انتقال آب به طول خط ۷۱۸ کیلومتر در استان سیستان و بلوچستان برای ظرفیت ۲۸۰ میلیون متر مکعب در سال، تعبیه مسیر برای احداث سه خط لوله برای ظرفیت انتقال ۸۰۰ میلیون متر مکعب آب در سال و همچنین احداث نیروگاه سیکل ترکیبی ۱۰۰۰ مگاواتی برای تامین انرژی، است.
🔶 به گفته وزیر صمت، حالا این پروژه مغفول مانده، به پیشرفت ۱۲.۵ درصدی رسیده است. چند روز پیش اخباری مبنی بر ورود شرکت اینواسکو در راستای آغاز عملیات اجرایی لولهگذاری از چابهار به زاهدان جهت تکمیل طرح انتقال آب دریای عمان به شمال استان سیستان و بلوچستان منتشر شد. همراه با این شرکت وزیر صمت نیز وارد این استان شد.
🔶 نگاهی به اهداف سفر عباس علیآبادی به این استان حاکی از آن است که وزارت صمت در نظر داشته تا زیرساختهای آبی را به عنوان پیشنیاز توسعه، تامین نیاز آبی صنایع و معادن بوده است که نه تنها میتوانند آب این استانها را تامین کند، بلکه میتواند موجب اشتغالزایی در این استانها شود. در ادامه روند این سفر، علیآبادی از پیشرفت ۱۲.۵ درصدی این ابرپروژه آبی خبر داد و ارزش آن را بیش از ۱۶۰ همت اعلام کرد.
🆔 @tahlil_shjr
سپاه بزرگترین سازمان ضدّ تروریستی دنیاست.pdf
70.4K
#ولایت_فقیه
#مسائل_اولویت_دار
#دشمن_شناسی
✅ سپاه بزرگترین سازمان ضدّتروریستی دنیا است
🔶 حضرت آیتالله خامنهای در دیدار با فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، فرمودند: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بزرگترین سازمان ضدّ تروریستی در همه دنیاست.
🆔 @tahlil_shjr
#مسائل_اولویت_دار
#مرزبندی_با_دشمن
#دشمن_شناسی
#رژیم_صهیونیستی #رسانه
✅ ارتش رژیم صهیونیستی از درون فرو میپاشد
🔰 قسمت اول
🔶 موسسه مطالعات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی وابسته به دانشگاه تلآویو اعلام کرده است که بدلیل تمرد نظامیان از خدمت در اعتراض به لایحه جنجالی «اصلاحات قضائی» ارتش این رژیم با خطر فروپاشی مواجه است. رادیو ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که کانون مطالعات امنیت داخلی این رژیم ضمن هشدار نسبت به احتمال فروپاشی ارتش به سبب طرح اصلاحات قضائی دولت نتانیاهو، اعلام کرده که ما در مسیر تبدیل شدن به یک ارتش ضعیف گام برمیداریم و خواستار توقف فوری طرح اصلاحات قضائی هستیم.
🔶 در همین زمینه ژنرال احتیاط تامیر هایمن مدیر مرکز پژوهشهای امنیتی رژیم صهیونیستی اعتراف کرد، فروپاشی ارتش اسرائیل آغاز شده است. او در مقالهای که در روزنامه یسرائیل هیوم منتشر شد، اعلام کرد، فروپاشی ارتش که خود را ارتش ملت (یهود) معرفی میکند، شرایط بغرنجی را برای امنیت اسرائیل به وجود خواهد آورد، این فروپاشی عملاً از هم اکنون آغاز شده است و تلاشها برای ابقای ارتش خارج از گفتمان سیاسی دیگر امکانپذیری نیست.
🔶 وی تاکید کرد، ارتش اسرائیل امروز در کانون حوادث اسرائیل است و انتظار از اینکه این ساختار خارج از این صحنه قرار بگیرد، توقع سادهلوحانهای محسوب میشود. این ژنرال صهیونیست در ادامه نوشت: راز قدرت ارتش در اطاعت کورکورانه نیست، بلکه در روحیه داوطلبی و حضور و پیوستن تمامی عناصر تشکیلدهنده قدرت آن از راست و چپ و مرکز، از دینگرا و سکولار به آن است، شاخصی که امروز در خطری جدی قرار گرفته است.
🔶 "روزنامه «یدیعوت آحارونت» بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل چندی پیش در جریان سخنرانی خود در مراسم فارغالتحصیلی دوره خلبانی در پایگاه هوایی «حتسریم» در بئرالسبع واقع در جنوب اسرائیل با لحنی تهدیدآمیز هشدار داد، با سربازان شورشی که اعلام کردند از خدمت در ارتش خودداری میکنند، برخورد خواهد کرد و گفت: هیچ دلیلی برای مخالفت با خدمت سربازی به وسیله هیچ کسی وجود ندارد. همزمان برخی اعضای خانوادهها و افسران فارغالتحصیل حاضر در مراسم به نشانه اعتراض به این تصمیم، در زمان سخنرانی نخستوزیر پشت به وی ایستادند تا مخالفت خود را با پیشبرد روند اصلاحات قضایی نشان دهند.
🔶 پیشتر دهها نفر از نیروهای ذخیره نیروی هوایی ارتش اسرائیل گفته بودند، در صورتی که کابینه نتانیاهو طرح اصلاح ساختار قضایی را اجرا کند، از درخواست خدمت سر باز خواهند زد. تحولات متعدد و آشوبهای اخیر در اسرائیل باعث مطرح شدن پرونده معافیت خدمت وظیفه میان خانوادههای نظامیانی شده است که از ترس خود مانع از اعزام فرزندانشان به خدمت میشوند.
🔶 آشوبی که در ماههای اخیر با توجه به اوج گرفتن اعتراضات به اصلاحات قضایی گریبان اسرائیل را گرفته است، هشدار میدهد به زودی طوفان پرونده معافیت سربازی به راه خواهد افتاد و خانوادههای زیادی به آن خواهند پیوست. یک نظامی اسرائیلی درباره ابعاد نگرانکننده تأثیر این پرونده در جامعه گفت و عنوان کرد، به دلیل نفوذ اطرافیان بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل اوضاع بسیار آزاردهنده است و نگرانی بابت سناریوی خطرناکی وجود دارد که هر روز بیش از پیش گسترش مییابد. در حالی که ارتش مکرر اطلاعیه میدهد سربازان به خدمت وظیفه بیایند، خانوادهها میگویند فرزندانشان را به ارتش نمیفرستند.
🔶 ارائه پیشنویس قانون معافیت از خدمت وظیفه یکی از خواستههای اصلی احزاب افراطی در ائتلاف است و خواستار مشخص شدن وضعیت تحصیل دانشجویان مدارس دینی هستند که از خدمت سربازی در ارتش اسرائیل معاف هستند، آن هم طبق حکم دادگاه عالی که سال ۲۰۱۷ قوانین جاری را لغو کرده بود. احزاب یهودی حریدی به نتانیاهو هشدار دادهاند تصویب نکردن قانون خدمت سربازی در آغاز دوره زمستانی کنست به انحلال دولت منجر خواهد شد. قانون مذکور حریدیها را از خدمت نظامی معاف میکند.
🔶 احزاب حریدی تا ۱۰ اکتبر به نتانیاهو فرصت دادهاند و ماگور، خاخام ارشد اسرائیلی به وسیله اعضای کنست پیام تهدیدی برای وی فرستادند و اعلام کردند، دولت بدون تصویب قانون خدمت سربازی هیچ حقی برای ادامه کار نخواهد داشت. یهودیان حریدی به دنبال این هستند قانون مذکور به قانون اساسی تبدیل شود و به موجب آن، دانشجویان مدارس دینی یهودی از هرگونه خدمت نظامی معاف شوند. آنها خدمت نظامی را با یادگیری تورات برابر میدانند.
🆔 @tahlil_shjr
#مسائل_اولویت_دار
#مرزبندی_با_دشمن
#دشمن_شناسی
#رژیم_صهیونیستی #رسانه
✅ ارتش رژیم صهیونیستی از درون فرو میپاشد
🔰 قسمت دوم
🔶 حدود ۱.۵ ماه پیش زمان تمدیدهای مکرر دیوان عالی اسرائیل برای قانونگذاری در این زمینه پایان یافت و از آن زمان تاکنون دانشجویان مدارس دینی مجبور به ثبتنام نشدهاند. چندی پیش نخستوزیر اسرائیل یاریو لوین، وزیر دادگستری و آریه درعی، رهبر حزب شاس را احضار کرد و به آنها درباره انتشار پیش از موعد قوانین مربوط به معافیت از خدمت سربازی در فضای عمومی هشدار داد.
🔶 نتانیاهو به تازگی اطلاعاتی دریافت کرد که نشان میدهد اعتراض به چنین قانونی که باعث تبعیض میان کارمندان دولتی میشود، فاجعهای بزرگتر، عمیقتر و جدیتر از اتفاقی است که دولت در زمینه کمیته انتخاب قضات با آن مواجه هست. این احتمال وجود دارد پیشنویس قانون معافیت طبق برنامه به کنست ارائه نشود، اما پارلمان اسرائیل به حل و فصل روند فعلی (در زمینه سربازی دانشجویان مدارس دینی) به طور موقت ادامه دهد تا فضا آرام شود. در چنین حالتی دیوان عالی دادگستری باید تصمیم بگیرد، آیا بار دیگر مداخله کند یا مخالف توافق موقت باشد.
🔶 زلزله سیاسی ناشی از پیشنویس معافیت از خدمت وظیفه نه تنها فضای عمومی بلکه تحولات سیاسی اسرائیل را دگرگون میکند و احتمال دارد این روند به فروپاشی داخلی و انحلال دولت بینجامد. استنکاف نظامیان از انجام خدمت احتیاط که در اعتراض نسبت به اصلاحات قضائی صورت میگیرد، کارآمدی ارتش را تحتالشعاع خود قرار داده و به طور حتم طی هفتههای آینده به آن زیان وارد خواهد کرد. این خبر در حالی منتشر میشود که رسانههای عبری زبان اعلام کردند، ۷۰۰ نفر از نیروهای زبده احتیاط تهدید خود را در رابطه با عدم پیوستن به یگانهای خود عملی کرده و از این پس در ارتش حضور نخواهد یافت.
🆔 @tahlil_shjr
آیا به جنبش دانشجویی انقلابی امیدی هست؟!.pdf
74K
#مسئله_محوری
#امید_به_آینده
#مطالبه_گری
✅ آیا به جنبش دانشجویی انقلابی امیدی هست؟!
🔶 در شرایطی که صحنه سیاسی-اجتماعی جمهوری اسلامی ایران تقریباً خالی از بازیگران کلان مؤثر است، صحبت از جنبش دانشجویی -به عنوان یک بازیگر کلان صحنه- خود محل تردید است. در چنین شرایطی اما جستوجو برای یافتن جوانههایی امیدبخش که بتوانند به شرط دقت و مراقبت صحیح و مؤثر به درختانی تنومند تبدیل شوند، حائز اهمیت است.
🔶 چرا جنبش دانشجویی انقلابی موضوع است؟
1) گیر کردن در نوستالژیها
2) فهم نامناسب و کاریکاتوری از مدل جدید کنشگری
🔶 فهم عقلانی دقیق از جایابی کلان جنبش دانشجویی و رسالتهای آن، تشخیص مرزبندیها با سایر گروههای فعال در صحنه (اندیشمندان، اندیشکدهها و ...) و تطبیق و پیگیری رسالتها در صحنه واقعی موجود و نه در انتزاع مواردی است که در راستای پرهیز از چنین آفتی به نظر ضروری است. لازم به ذکر است مواردی که در بالا به آنها ولو در حد چند کلیدواژه اشاره شد، همگی شواهد عموماً متعددی در ذهن بنده دارند که تعمداً برای پرهیز از خاطرهگویی از توضیح آن اجتناب شد.
🔸 #به_قلم_شما: مبین لطفی زاده؛ فعال دانشجویی
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#سبک_زندگی
#رسانه
✅ چهار ثمره در تکریم شیر شاهچراغ
🔶 دستمریزاد به آقای رئیسی و سردار سلامی و کشتی گیر باغیرت حسن یزدانی در تکریم نام آور ملی مان فرزاد بادپا. و اما چند نکته در اینباره که آموزنده است.
1⃣ فرهنگ قدردانی
بالا بردن دست فرزاد بادپا ارج نهادن به فرهنگ قدردانی است. گوهری که در فرهنگ اجتماعی و رسانه ای ما عجیب خاک می خورد و غائب است.
🔶 در بهترین حالت نقد را در برجسته کردن نقاط منفی می بینیم و درآن از هم سبقت می گیریم اما در فرهنگ تقدیر و تکریم کسری داریم. حال آنکه اخلاق حکمرانی رهبری دقیقا برعکس است. از تجلیل از خانواده های شهدا و ایثارگران تا تجلیل از دولتمردان و ورزشگاران و نهادهای انقلابی و غیره. آنهم نه به صورت کلی بلکه مصداقی و متعین.
2⃣ قهرمان سازی
🔶 شهرت با سلبریتی فرق می کند. ادم مشهور فردی است که به هر دلیلی معروف شده و مهمترین تفاوتش با شهرت مذموم یا همون سلبریتی اینست که برای ماندن در شهرت حق و ناحق نمی کند.
🔶 اما یکبار بیایید ماجرا را اینطور ببینیم. چه می شود که شهرت مذموم شکل می گیرد؟ بی شک من و شما هم سهم داریم. به خودمان رجوع کنیم ببینیم برای فهم حق و باطل چه میزان به لایک و ممبر توجه می کنیم؟ سلبریتی در ذهن ما به پیام اعتبار میدهد. اگر از سلبریتی زدگی رها شویم، قهرمان های گمنام را پیرامون مان می یابیم. نمونه های فرزاد بادپا ها و علی لندی ها و آرمان ها و عجمیان ها و ...
3⃣ الگوسازی
🔶 یک اصل مهم در تبلیغ و ترویج قهرمانان گمنام این است که بتوانیم اندیشههای اسلامی را تنزیل دهیم تا قابل درک باشد و اثر قلبی در مخاطب داشته باشد. وقتی اندیشه تا ساحت عمل تنزیل و به یک سبک زندگی تبدیل میشود هم قدرت نفوذ و تأثیرگذاری بیشتری پیدا میکند و هم توان جریان سازی مییابد.
🔶 مهمترین نوع یادگیری انسان، یادگیری مشاهدهای است و لذا کارشناسان تربیتی معتقدند الگوسازی مؤثرترین و سهلترین و عینیترین و سریعترین راه رشد تربیتی انسانی است.
4⃣ جامعه سازی
🔶 یکی از عوامل اصلی در بروز گناه و عصیان در جامعه، تلقی افراد از انحطاط جامعه است. برداشت منفی جامعه از پیرامون خود، عامل اساسی در بروز زشتیها و کج رویهاست. کسی که احساس کند همه مردم اهل پلشتیاند، احتمال انحرافش بیش از کسی است که برآیند جامعه را، سالم و رو به تکامل میپندارد.
🔶 ترویج زندگی خوبان گمنام شهر، موجب میشود احساس «شهر عصیان» اصلاح و فهم اینکه شهر مشحون از خوبان گمنام است اسان شود. ترویج سبک زندگی خوبان شهر کمک میکند احساس غالب بودن نفس اماره اجتماعی از بین رفته و جامعه دچار سیاه بینی و خدای ناکرده ناامیدی از اصلاح و رشد و کمال نشود.
🔸 #به_قلم_اساتید: محسن مهدیان؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#امید_به_آینده
#پیشرفت #تاریخ_معاصر
#معیشت
✅ الزامات رسیدن به قله
🔶 پنجشنبه هفته گذشته که مجمع فرماندهان سپاه به دیدار رهبر معظم انقلاب رفتند. یکی از محورهای بیانات ایشان وضعیتشناسی از شرایط جاری کشور بود. ایشان نظام را در حال رسیدن به قله دانستند و فرمودند: «ما فصل مشبعی را حرکت کردیم. ... این شیب تند را عبور کردیم، به قلهها نزدیک شدیم. نباید خسته بشویم. امروز روز خسته شدن نیست، روز ناامید شدن نیست. ... روز امید است، روز حرکت است.» اما برای رسیدن به پیشرفت نهایی یا به تعبیر رهبر معظم انقلاب قله الزاماتی وجود دارد.
🔸چشمانداز را تغییر دهیم: ما کجا ایستادهایم؟ پاسخ به این پرسش را میشود از دو جنبه دید و پاسخ داد. گاه ممکن است که با دیدن کاستیها و رجحان آن، به این نتیجه برسیم که مسیر به سمت قله نیست؛ بلکه در یک سراشیبی و سقوط است. این منفیبافیها را این روزها در برخی نگاههای ژورنالیستی، حجاریان، عبدی، رنانی و... به کرات دیدهایم. اما منظر دومی که میشود به پرسش «کجا ایستادهایم؟» پاسخ داد، دیدن پیشرفتها و مسیر طی شده است. اینکه امروز مشکلات وجود دارد، امری کتمانناپذیر است؛ اما آیا باید اسیر ذهنیتها شد؟ پاسخ «خیر» است. وجود اشکالات نباید مانع دیدن پیشرفتها شود و اذعان به پیشرفتها نباید ما را دچار توهم یا سانسور واقعیتها کند.
🔶 تاریخ بخوانیم: عصر امتیازات قاجاری، قرارداد 1905 و 1915، تحتالحمایگی انگلیس در 1919، قحطی بزرگ، به قدرت رساندن شاه با اراده افسران انگلیسی و عزل او پس از 16 سال، کودتای 28 مرداد و... بخشی از تاریخ ماست. تاریخی که نشان میدهد، پادشاه این کشور با برنامهریزی شاپور ریپورترها بر سر کار میآمد و با اراده چرچیل و روزولتها میرفت. مطالعه این تاریخ میتواند به ما نشان دهد که ما از آن ته دره و شیبها گذر کردهایم. قدیمیها میگفتند: «ملتی که تاریخ نخواند خودش عبرت تاریخ خواهد شد.»
🔸اختلاف ممنوع: اختلافها موجب هدر رفتن توانها و گاه تقابل آنها میشود. سالهاست که دنیا معتقد است لازمه پیشرفت ایجاد ساختارها و نهادهای همافزا (integrative institution) است. در رسیدن به قله نمیشود معیشت مردم و حل مشکلات را رها کرده و به بهانه تغییر یک معاون یقهگیری کرد و زد و خورد راه انداخت.
کار جهادی: الزام چهارم کار است و کار است و کار. در رفع عقبماندگیها آنچه به ما کمک میکند، روحیه جهادی و خسته نشدن است.
🔸 #به_قلم_اساتید:یعقوب ربیعی
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#معنویت_و_اخلاق
#اربعین
✅ آیا پیاده روی و زیارت اربعین ابداع جمهوری اسلامی در سالهای اخیر است؟ آیا این حرکت در تاریخ سابقه دارد؟
🔶 هر گاه در کشور یک حرکت جمعی بزرگ شکل میگیرد که با اقبال مردم روبرو میشود عده ای که توان تقابل برای حذف آن را ندارند دست به تحریف و تحقیر می زنند. در وسائل الشیعه جلد10، صفحه 373 امام حسن عسکری(ع) برای مومن پنج ویژگی نام میبرند: عَلَامَاتُ الْمُؤْمِنِ خَمْسٌ
که یکی از آن پنج مورد زیارت اربعین است.
🔶 از حدود ۷۲۵ حدیث در کتاب شریف کامل الزیارات قریب به ۵۰۰ حدیث به اهمیت زیارت امام حسین(ع) و پیاده رفتن به این سفر اشاره شده است. باب چهل و نهم:
مَنْ خَرَجَ مِنْ مَنْزِلِهِ یُرِیدُ زِیَارَهَ قَبْرِ الْحُسَیْنِ بْنِ عَلِیٍّ ص إِنْ کَانَ مَاشِیاً.
🔶 کسى که از منزلش بیرون آید و قصدش زیارت قبر حضرت حسین ابن على علیهما السّلام باشد اگر پیاده رود خداوند منّان به هر قدمى که برمیدارد یک حسنه برایش نوشته و یک گناه از او محو میفرماید.
🔶 در همین باب ۴۹ کتاب کامل الزیارات که در سال متوفای ۳۶۷ق تدوین شده یعنی قرن ها پیش از جمهوری اسلامی ایران هشت حدیث دیگر به زیارت پیاده امام حسین(ع) اشاره شده است.
🔶 این سبک امروزی پیاده روی اربعین در دوره شیخ انصاری نیز رونق داشت اما پس مدتی توسط میرزا حسین نوری احیا شد و خود ایشان آخرین بار در سال ۱۳۱۹ در این حرکت عظیم شرکت داشت. در دوره حزب بعث و قدرت صدام به دلیل سرکوب شدید مردم فروکش کرد اما به محض رهایی از شر دیکتاتور مجددا جان گرفت.
🔶 دشمنان اهل بیت تا جایی که می توانستند در این سالها سعی کردند این جمعیت و اجتماع عظیم را نادیده بگیرند و با سانسور از کنار آن عبور کنند اما شکوه بی مانند اجتماع میلیونها انسان در یک نقطه، آنان را از سانسور به سمت تخریب کشانده و این ذات دشمن حقیر است.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر زادبر
🆔 @tahlil_shjr
راهکار حلوفصل بیحجابی در جامعه در اجرای تقوا و رعایت اصول اخلاقی است.pdf
66.9K
#معنویت_و_اخلاق
#مسئله_محوری
#حجاب #تقوا #تاریخ_معاصر
✅ راهکار حلوفصل بیحجابی در جامعه در اجرای تقوا و رعایت اصول اخلاقی است
🔶 مدیر مطالعات و تدوین تاریخ معاصر ایران گفت: یکی از دلایلی که امروز به مسئله بیحجابی و بدحجابی در جامعه مواجه شدیم عملکرد نادرست و بیخردانه برخی مدیران در حوزه فرهنگی و آموزشی بودیم.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: عباس سلیمی نمین؛ مدیر مطالعات و تدوین تاریخ معاصر ایران
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#معنویت_و_اخلاق
#اربعین
✅ آیا پیاده روی و زیارت اربعین ابداع جمهوری اسلامی در سالهای اخیر است؟ آیا این حرکت در تاریخ سابقه دارد؟
🔶 هر گاه در کشور یک حرکت جمعی بزرگ شکل میگیرد که با اقبال مردم روبرو میشود عده ای که توان تقابل برای حذف آن را ندارند دست به تحریف و تحقیر می زنند. در وسائل الشیعه جلد10، صفحه 373 امام حسن عسکری(ع) برای مومن پنج ویژگی نام میبرند: عَلَامَاتُ الْمُؤْمِنِ خَمْسٌ
که یکی از آن پنج مورد زیارت اربعین است.
🔶 از حدود ۷۲۵ حدیث در کتاب شریف کامل الزیارات قریب به ۵۰۰ حدیث به اهمیت زیارت امام حسین(ع) و پیاده رفتن به این سفر اشاره شده است. باب چهل و نهم:
مَنْ خَرَجَ مِنْ مَنْزِلِهِ یُرِیدُ زِیَارَهَ قَبْرِ الْحُسَیْنِ بْنِ عَلِیٍّ ص إِنْ کَانَ مَاشِیاً.
🔶 کسى که از منزلش بیرون آید و قصدش زیارت قبر حضرت حسین ابن على علیهما السّلام باشد اگر پیاده رود خداوند منّان به هر قدمى که برمیدارد یک حسنه برایش نوشته و یک گناه از او محو میفرماید.
🔶 در همین باب ۴۹ کتاب کامل الزیارات که در سال متوفای ۳۶۷ق تدوین شده یعنی قرن ها پیش از جمهوری اسلامی ایران هشت حدیث دیگر به زیارت پیاده امام حسین(ع) اشاره شده است.
🔶 این سبک امروزی پیاده روی اربعین در دوره شیخ انصاری نیز رونق داشت اما پس مدتی توسط میرزا حسین نوری احیا شد و خود ایشان آخرین بار در سال ۱۳۱۹ در این حرکت عظیم شرکت داشت. در دوره حزب بعث و قدرت صدام به دلیل سرکوب شدید مردم فروکش کرد اما به محض رهایی از شر دیکتاتور مجددا جان گرفت.
🔶 دشمنان اهل بیت تا جایی که می توانستند در این سالها سعی کردند این جمعیت و اجتماع عظیم را نادیده بگیرند و با سانسور از کنار آن عبور کنند اما شکوه بی مانند اجتماع میلیونها انسان در یک نقطه، آنان را از سانسور به سمت تخریب کشانده و این ذات دشمن حقیر است.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر زادبر
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#علم_و_پژوهش
#انقلاب_اسلامی #تحریم
#پیشرفت
✅ بار دیگر اقتدار
🔰 قسمت اول
🔶 بیش از ۴ دهه از انقلاب اسلامی ایران میگذرد، انقلابی که با همه فراز و نشیبها و دشمنیهای شرق و غرب امروز بر بلندای اقتدار و صلابت ایستاده است چرا که تلاش شبانهروزی دانشمندان و متخصصان این مرز و بوم ایران اسلامی را از هر وابستگی به خارج از مرزها رهانده است.
🔶 تا جایی که امروز در پزشکی، تولید علم و فناوری، در حوزه امنیتی و دفاعی، تولید دارو و واکسن و تولیدات صنعتی و مواد غذایی جزو سرآمدان هستیم.
🔶 از تحریم تا پیشرفت
این پیشرفت و اقتدار به ویژه با تحریم دشمن و بعد از آنکه در جنگ ۸ ساله و دفاع مقدس و در برابر موشکباران دشمن دست رزمندگان و مدافعان آب و خاک سرزمینمان خالی ماند و حتی یک موشک برای دفاع به ما داده نشد، بیشتر نمود یافت.
🔶 متخصصان و مهندسان تصمیم گرفتند با وجود همه تحریمها و کاستیها از روی لاشه موشک دشمن سلاحی برای مقابله بسازند و این آغاز راه موشکی ایران بود. حالا بعد از سه دهه و اندی از ماجرا ایران اسلامی در نقطهای ایستاده که هر روز سامانه و سلاح و موشکی با آخرین فناوری به روز دنیا رونمایی میکند؛ و از همین روست که دشمن دست روی صنعت موشکی ایران میگذارد و این صنعت اقتدار افزا را تحریم میکند و در مذاکرات خواهان تعطیلی آن میشود، اما ایران اسلامی روز به روز با تلاش دانشمندان و مهندسان و متخصصان بومی قلههای موفقیت را یکی پس از دیگری فتح میکند.
🔶 موشک مافوق صوت کروز
چنانچه هفته گذشته متخصصان صنایع دفاعی کشورمان به فناوری طراحی موشک سوپرسونیک مافوق صوت کروز دست یافتهاند.
🔶 این موشک که در حقیقت نسل جدیدی از موشکهای کروز ایرانی است، هماکنون در حال گذراندن آزمایشهای خود است و فصل جدیدی در قدرت دفاعی کشورمان را آغاز خواهد کرد. موشکی که فصل جدیدی از اقتدار و صلابت را برای میهن اسلامی به ارمغان آورده است تا بار دیگر شاهد عقبنشینی و خلا سلاح دشمن باشیم.
🔶 فناوری پیشرفته دنیا
دستیابی به این فناوری از این لحاظ اهمیت دارد که به این ترتیب سرعت موشکهای کروز ایرانی بهصورت چشمگیری افزایش پیدا خواهد کرد و مقابله با این موشکها بهشدت دشوار خواهد بود.
🔶 در صنعت هوانوردی از اصطلاح سوپرسونیک و هایپرسونیک برای توصیف سرعت اجسام استفاده میشود، هر دوی این کلمات به سرعت فراتر از صوت اشاره دارند، اما تفاوت زیادی بین آنها وجود دارد.
🔶 سرعت بالا
نسبت سرعت اجسام به سرعت صوت با «عدد ماخ» توصیف میشود، بنابراین ۱ ماخ برابر سرعت صوت، یعنی چیزی حدود ۳۴۳ متر بر ثانیه است.
🔶 برابر این تعریف اجسامی که زیر یک ماخ سرعت دارند «سابسونیک»، اجسامی که بین ۱ تا ۵ ماخ سرعت دارند «سوپرسونیک» و اجسامی که بیش از ۵ ماخ سرعت دارند «هایپرسونیک» نامگذاری میشوند. موشکهای کروز ایرانی تا پیش از این از یک موتور راکتی برای تأمین شتاب اولیه و سپس موتورهای توربوجت ساخت داخل بهنام «طلوع» برای فاز پیمایشی حرکت خود استفاده میکردند.
🔸 #به_قلم_اساتید:ملیحه زرینپور
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#علم_و_پژوهش
#انقلاب_اسلامی #تحریم
#پیشرفت
✅ بار دیگر اقتدار
🔰 قسمت دوم
🔶 توان واکنش بالا
بهرهبرداری از موتورهای رمجت در موشکهای کروز دریایی و دستیابی به موشکهای کروز سوپرسونیک (مافوقصوت) از آنجایی مهم و قابل توجه است که در صورت بروز هرگونه درگیری، قدرت واکنش جمهوری اسلامی ایران را بسیار سریعتر خواهد کرد و از سویی فرصت واکنش را نیز از نیروهای مهاجم خواهد گرفت.
امروز دشمنان این نظام و انقلاب توان رویارویی در خود نمیبینند و شاید از همین روست که نیروهای خود را از منطقه تخلیه میکنند.
🔶 بومیسازی
باید گفت تمامی انواع موتورهای توربین گاز، موتورهای راکتی شامل سوخت مایع و جامد و نیز موتورهای رمجت، اسکرمجت و... پیشرانههایی هستند که بر اساس قانون عمل و عکسالعمل کار میکنند و از جت خروجی سیال، نیروی رانش را ایجاد میکنند. در این بین، موتورهای توربین گاز بهعنوان موتورهای هواتنفسی و موتورهای راکتی بهعنوان پیشرانههایی که سوخت و اکسیژن لازم برای احتراق را با خود حمل میکنند، بسیار پرکاربرد هستند. هر دو دسته این موتورها قابلیت کار در گستره بسیار وسیعی از سرعت شامل لحظه سکون وسیله تا سرعتهای بالاتر از سرعت صوت را دارند.
🔶 اما بین این پیشرانهها بهجز راکت سوخت جامد، باقی مدلها دارای اجزاء متعدد مکانیکیاند که هم هزینه تمام شده توسعه، ساخت و آزمایش را بالا میبرند و هم برای کسب قابلیت اطمینان کافی در سریهای تولیدی باز هم به صرف هزینههای بالا احتیاج است. هزینههای سنگین دیگری نیز برای دوره عمر این موتورها باید صرف نگهداری و تعمیرات شود. اما ایران اسلامی با بومیسازی تمام هزینهها را کاهش داده است. هر چند دشمن تصورش را هم نمیکند که ایران اسلامی تا چه حد پیشرفت کرده، اما نگران و مستاصل است.
🔶 نظام اسلامی ایران امروز به یکی از قدرتهایی مبدل شده که گزینه مقابله نظامی را از دشمن ستانده و جایگاه اقتدار و صلابتش را همچنان افزایش میدهد.
🔸 #به_قلم_اساتید:ملیحه زرینپور
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#اقتصاد
#روابط_خارجی #هویت
✅ راهبرد «توافق کوچک با نتایج برابر»
🔶 سیاست خارجی ایران در مواجهه با آمریکا دو دهه درگیر دو گزاره متناقض «هر توافقی بهتر از عدم توافق است» و «عدم توافق بهتر از توافق بد است» بوده است. توجه به هر یک از این گزارهها از سوی دستگاه سیاست خارجی مسیر مواجهه با غرب را بین یک نگاه حداقلی و دیدگاه حداکثری دچار تغییر کرده است.
🔸با شناختی که از دنیای غرب داریم، اگر در روی پاشنه گزاره اول که همان «رسیدن به توافق به هرقیمت ممکن» است بچرخد، آنگاه دادهها بر ستاندهها فزونی خواهد داشت و لاجرم کفه ترازو به نفع طرف مقابل سنگین خواهد شد و دقیقاً نتایج به دست آمده همان میشود که در دولت دوازدهم به دست آمد و اگر گزاره دوم که همان «یا هیچ یا آنچه ما میخواهیم» را دنبال کنیم، باید پاشنه در مذاکره را از جا درآوریم؛ چرا که نه میزی برای مذاکره چیده خواهد شد و عملاً نه دادهای و نه ستاندهای خواهد بود. این مدل را پیشتر در برههای از تاریخ آزمودهایم و حاصل آن نتایجی بود که هنوز با آنها گلاویز هستیم.
🔶 واقعیت آن است که هیچ یک از این دو نگاه و گزاره صفر و صدی منافع ملی را تأمین نخواهد کرد و اینجاست که یک سیاستمدار هوشمند، آرمانخواه و واقعبین میطلبد تا از تألمات اقتصادی بکاهد و ترسی هم برای نشستن پشت میز مذاکره نداشته باشد؛ چرا که استخوان هویت و غرور ملی آنچنان محکم است که در مقابل زیادهخواهی بیگانگان تسلیم نمیشود. اینجاست که نقش توازنگرای دیپلماسی دولت سیزدهم نمایان میشود؛ زیرا دولت سیزدهم سعی کرده است تا همزمان با ارتقای ارتباط با شرق همچنان بر سر میز مذاکره با غرب نیز بماند، چرا که مناسبات اقتصادی ما سالها از این مسیر دنبال شده است. بنابراین به ناچار باید راهی بینابین را جستوجو کرد، راهی که بتواند در حصول به توافق میان داده و ستانده تعادل نسبی برقرار کند.
🔸از آنجایی که رسیدن به یک «توافق بزرگ با نتایج برابر» حداقل در کوتاهمدت دور از دسترس به نظر میرسد، دستیابی به چندین «توافق کوچک با نتایج برابر» میتواند تا حدودی از بار تنشها بکاهد. توافق اخیر میان ایران و آمریکا را در این راستا میتوان ارزیابی کرد.
🔸 #به_قلم_اساتید:حسین حسینینژاد
🆔 @tahlil_shjr
کارنامه دو ساله.pdf
14.82M
#عزت_ملی
#اقتصادی
✅ کارنامه دو ساله | عملکرد اقتصادی دولت سیزدهم
🔶 یه کار تمیز؛ آماری، تحلیلی
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#امید_به_آینده
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#هویت #پیشرفت #تقوا
✅ قلّه پاسداری
🔰قسمت اول
🔶 نگاهی به جایگاه تقوا و مراقبت از خود در مسیر رسیدن به اهداف انقلاب براساس بیانات حضرت آیتالله خامنهای
🔻معنای تقوا
🔶 زندگی امروز عرصه مواجهه و مبارزه با دو دشمن درونی و بیرونی است، یکی استکبار خبیث و دیگری نفس درون. برای پیشرفت مادی و معنوی در این میدان، باید با رعایت تقوا گام برداشت و تصمیم گرفت. تقوا به معنای سکون و اقدام نکردن به بهانه نیفتادن در چاه معصیت نیست. تقوا در بستر حرکت و اقدام معنا مییابد. «تقوا یعنی پرهیز با حرکت نه پرهیز با سکون، یک وقت هست شما در حال سکون پرهیز میکنید، یعنی برو در خانهات بنشین و کاری به کار چیزی نداشته باش و با رانندگی نکردن پرهیز کن به این که به کوه نخوری و از دره پرتاپ نشوی، پرهیز از کوهنوردی کردن، حرکت نکردن در خارزارها که خارهای مغیلان دامن شما را نگیرد، این یک جور پرهیز است و اسلام این را به شما توصیه نمیکند. بلکه میگوید در سینهی قضایا و واقعیتها با حوادث روبرو بشوید و در عین حال پرهیز کنید. مثل رانندهای که رانندگی میکند اما پرهیز هم میکند و این پرهیز همان است که گفته شد، مراقبت کردن و مواظب خود بودن.» ۱۳۷۰/۷/۲۴
🔻هرگاه جامعه و اعضای آن به سمت
🔶 اهداف والا قدم بردارند و به گامهای خود سرعت بخشند، در معرض لغزش و خطا قرار میگیرند و اگر از خطرات راه پرهیز نکنند حرکت آنها متوقف یا به بیراهه کشیده خواهد شد. به همین دلیل است که موفقیت در دنیا و آخرت مرهون پاسداری از خویشتن و رعایت تقواست. «همه انسانها در معرض لغزشند. همه سازمانها در معرض لغزشند، در معرض کسالت و تنبلی و مغرور شدن و گرایشهای گوناگون گمراهکننده و [مانند] اینها هستند؛ همه اینجورند، غیر از معصومین. همه رؤسا، همه مدیران، همه رهبران، همه فرماندهان، همه ماها، همه ماها در معرضیم، پس نیازمندیم به خودحفاظتی؛ در درجهی اوّل نیازمندیم به پاسداری از خویش. این پاسداری از خویش در فرهنگ قرآنی اسمش «تقوا» است. تقوا یعنی همین، یعنی پاسداری از خویش.» ۱۴۰۲/۵/۲۶
🔻تزکیه مقصد اعلی حکومت اسلامی
🔶 مقصد اعلی حکومت اسلامی تزکیه انسانها و رسیدن افراد و جامعه به مراحل بالای تقواست. «همه چیز مقدمهی تزکیه و طهارت آدمی است. عدالت در جامعه و نیز حکومت اسلامی در میان اجتماعات بشری هم با اینکه هدف بزرگی محسوب میشود ولی خود آن یک مقدمه برای تعالی و رشد انسان است که در تزکیهی آدمی نهفته است. «قد افلح من تزکّی. و ذکراسم ربّه فصلّی» آن کسی که تزکیه بکند، فلاح و رستگاری را به دست آورده است.» ۱۳۷۰/۸/۱
🔻هویت حقیقی جامعه
🔶 هویت جامعه نیز به تزکیه وابسته است. ظهور بیرونی تزکیه در روابط اجتماعی و فضای عمومی در رشد فضائل و کرامات اخلاقی جامعه جلوه میکند. «سازهی اصلی برای یک اجتماع، شاکلهی اخلاقی آن جامعه است و همه چیز بر محور آن شکل میگیرد. ... اخلاقهای رفتاری افراد جامعه؛ مثل انضباط اجتماعی، وجدان کاری، نظم و برنامهریزی، ادب اجتماعی، توجه به خانواده، رعایت حق دیگران - اینکه دیگران حقی دارند و باید حق آنها رعایت شود، یکی از خلقیات و فضایل بسیار مهم است.» ۱۳۸۳/۹/۱۱
🔻اهمیت تزکیه و درونیسازی فضائل
🔶 اخلاقی برای مسئولین دو چندان است. خواص جامعه و نخبگان علمی، سیاسی و فرهنگی که تلاشی برای زدودن موانع درونی خود نمیکنند چگونه میخواهند موانع بیرونی و مشکلات را برطرف کنند؟ نتایج غفلت از مراقبت از خود، در لحظات سرنوشتساز زندگی فردی و اجتماعی نمایان میشود و خسارات جبران ناپذیری را پدید میآورد. «در جنگ اُحد، آنهایی که پایشان لغزید و صحنهی پیروزی را تبدیل به شکست کردند و آن خسارت بزرگ را به جبههی حق وارد کردند، اِنَّمَا استَزَلَّهُمُ الشَّیطانُ بِبَعضِ ما کَسَبوا، مشکل مالِ قبل بود؛ رفتارشان با خودشان رفتار خوبی نبوده، اثرش در جبهه، در آن منطقهی حسّاس، در آن پیچ حسّاس ظاهر میشود.» ۱۴۰۲/۵/۲۶
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#امید_به_آینده
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#هویت #پیشرفت #تقوا
✅ قلّه پاسداری
🔰قسمت دوم
🔻جهاد اکبر
🔶 نظام اسلامی به دنبال این است که با استفاده از شیوههای مختلف فساد را از جامعه ریشهکن کند و تقوا مهمترین عامل ریشهکنی زمینه فساد درونی انسانها و در جامعه است. «اگر در نظامی، مسئولان نظام باتقوا باشند، فساد در آن نظام راه پیدا نمیکند. اگر در یک جبهه جنگ، مسئولان و فرماندهان باتقوا باشند - یعنی همین مراقبت دائمی از خود - موجب میشود که هیچ خسارتی وارد نشود.» ۱۳۷۶/۶/۲۶ نباید آثار مهم تقوای اجتماعی را نادیده گرفت و آن را صرفاً محصور در ساحت فردی دانست. در این نگاه، جهاد نظامی و نبرد سخت با دشمنان که از خطیرترین آزمونهای یک ملت است، در برابر جهاد با نفس یک کار کوچک محسوب میشود. «نبیاکرم اسلام، بعد از آنکه از میدان جنگ سختی برگشتند، فرمودند: «این جهاد اصغر بود و بعد از این، نوبت جهاد اکبر است». جهاد اکبر یعنی جهاد با نفس. جهاد با نفس را فقط در یک محدودهی شخصی نباید محصور کرد...آدمی با آن شیطان درونی خود باید دائم مبارزه کند و او را مهار بزند تا نتواند انسان را به کارهای زشت وادار کند. لکن جهاد با نفس، در محدودهی عظیم اجتماعی هم معنا دارد. آن، این است که این روحیات پیروزیآفرین و احساسات و تفکراتی را که توانست آن امتحان را به آن شکل افتخارآمیز به پایان برساند، در خودمان حفظ کنیم و خود را رها نکنیم.» ۱۳۷۱/۷/۲۹
🔶 از دیگر ثمرات تقوا، امیدواری و دوری از یأس است. تقوا به معنای مراقبت از خود و پرهیز از هرچیزی است که مانع رشد انسان است و در نقطه مقابل یأس مهمترین عامل توقف و بیتحرکی است. «تقوا یعنی خود را مرتّباً مراقبتکردن و مواظب بودن. مراقب خودتان باشید که دچار یأس و ناامیدی و [اینکه] نمیشود و فایدهای ندارد و مانند این حرفها نشوید.» ۱۴۰۱/۲/۶
🔶 تقوا موجب فلاح توأمان دنیوی و اخروی و پایبندی به تقوا راهحل گرفتاریهای امروز جوامع بشری است. «در جامعهای که بد عمل کردن نسبت به محرومان با بیاعتنا بودن نسبت به آنان همراه نباشد؛ مال مردم خوردن وجود نداشته باشد؛ اگر خُلقيّات اسلامی همان چیزهایی که در اسلام برای یک انسان فضیلت است، همان چیزهایی که به تعبیر روایات، جنود عقل است رواج پیدا کند؛ مردم اهل صبر و استقامت باشند؛ اهل توكل و تواضع و حلم باشند، نسبت به یکدیگر بدبین نباشند؛ نسبت به احوال یکدیگر بیتفاوت نباشند؛ نسبت به سرنوشت جامعه قناعت وجود داشته باشد؛ زیادهروی و اسراف و ریختوپاش و این چیزها نباشد و نشانی از حرص و افزونطلبی در امور مادّی نباشد، این جامعه به بهشت و گلستان تبدیل میشود. گرفتاریِ امروز مردم دنیا، حتّی کشورهای ثروتمند و پیشرفته، این چیزهاست. تهیدستی از اخلاقیات است که انسانيت را امروز در دنیا پریشان کرده است.» ۱۳۷۶/۱/۱
🔻ریشه تقوا و پرهیزکاری اعتقاد به عالم
🔶 معنا و محدود ندانستن زندگی به حیات دنیوی است. معنویت در عرصه نزاع جبهه حق و باطل در جهان امروز نیز جایگاه والایی دارد. «وجههی جهانی و بینالمللی انقلاب، عبارت از پیام معنویت در سطح جهان است. دنیا غرق در مادّیت است. دستهای سردمداران و شبکههای اختاپوسی مادّی، از یکی دو قرن پیش، دنیا را بهسوی مادیگری سوق داده و ملتها را در منجلاب مادیگری غرق کرده است.» ۱۳۷۴/۳/۱۴ حرکت عظیم انقلاب اسلامی به سمتی است که معنویت در دنیا زنده شده و جهان غرق در مادیات از اسارت نجات یافته و فلاح واقعی را برای بشریت به ارمغان آورد.
🔶 پایان اینکه در راه این حرکت عظیم همه باید در برابر عوامل خطرزایی چون: غفلت از خدا، مغرور شدن به دستاوردها، خسته شدن از کار جهادی، بیتوجهی به نعمتهای الهی در زمان مشکلات، تردید، شک، کسالت و ناامیدی هشیار باشیم و بدانیم که «ما فصل مُشبعی را حرکت کردهایم؛ این سربالایی، این شیب تند را عبور کردهایم، به قلّهها نزدیک شدهایم. نباید خسته بشویم. امروز روز خسته شدن نیست، روز ناامیدشدن نیست؛ امروز روز شوق است، روز امید است، روز حرکت است؛ مسئولین کشور در بخشهای مختلف باید با این روحیه حرکت کنند.» ۱۴۰۲/۵/۲۶
🔖 منتشرشده در شماره جدید نشریه خط حزبالله
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#رسانه #تحریم
#برجام
✅ اقتصاد را شرطی نکنیم
🔶 استفاده از عملیات روانی و جنگ رسانهای در حین مذاکرات هستهای، یکی از مهمترین وجوه تقابل غرب با مردم ایران بوده است. حتی در پدیدههای سیاسی و مذاکرات حاشیهای که ارتباط چندان مهمی با موضوعات هستهای ندارد، آمریکاییها سعی دارند به گونهای محیط داخلی ایران به خصوص حوزه اقتصاد را متأثر سازند. متأسفانه جریانی در داخل کشور نیز خواسته یا ناخواسته به این هدف دشمن کمک میکنند. این راهبرد غربیها و پادوهای آنان در داخل کشور، در مذاکرات اخیر تبادل زندانیان و آزادسازی بخشی از داراییهای ایران به وضوح قابل مشاهده است.
🔰گزاره تحلیلی:
🔸بدیهی است که دو سیستم سیاست و اقتصاد در تعامل گستردهای نسبت به یکدیگر به سر میبرند و نظریات معطوف به تقدم هر کدام بر دیگری، بر وجهی از تقلیلگرایی گرفتار آمده است. حکمران سیاسی از بین گزینههای که بر روی میز مدیریت دارد میتواند به اشکال مختلف آنها را انتخاب کند. بسته به اینکه این گزینهها به صورت خطی، اولویتدار یا توأمان عملیاتی شوند، میتوانیم بگوییم که حکمران، اقتصاد را به سیاست شرطی کرده یا خیر؟
🔶 آنچه مشخص است این میباشد که سیاست به اقتصاد وابسته است؛ اما چنانچه حکمران اقتصادی، انتخابهایش را محدود به یک گزینه (مثلا سیاست) نماید، در این صورت میگوییم اقتصاد به سیاست شرطی شده است. موضوعی که در دهه نود شاهد آن بودیم و در دولت سیزدهم اصلاح شد. چرا که مذاکرات هستهای برای رفع تحریمها را توأمان با گزینههای دیگر پیش برده است.
🔸برای مثال گسترش روابط سیاسی با کشورهای همسایه، توازن بین شرق و غرب، حضور مؤثر و نقشآفرینی در پیمانها و ائتلافهای منطقهای و فرامنطقهای، حضور در آفریقا، گسترش دامنه نفوذ خود به حیاط خلوت واشنگتن در آمریکای لاتین و نیز گامهای مؤثر اقتصادی برای مهار تحریمها از طریق اصلاح قوانین داخلی، در کنار توسعه روزافزون برنامه هستهای نشان میدهد رویکرد دولت سیزدهم خطی نیست، بلکه استفاده از همه ظرفیتها میباشد.
🔶 نکته مهم؛ در مذاکرات اخیر تبادل زندانیان در ازای آزادسازی داراییها، وضعیت نباید به گونهای پیش برود که به بازار پیام شرطیسازی مخابره شود. موضوعی که در تحولات برجامی گذشته مثل کانال مالی اینستکس، FATF، انتخابات آمریکا و... مشاهده میشد و متعاقب آن اقتصاد دچار تکانههای متعدد میگردید. البته این مهم ظرافتهایی دارد که باید پیوستهای رسانهای آن به درستی تدوین و عملیاتی شوند.
🔶 باید توجه شود که وقتی پیام(وعده) بهبود اقتصاد از مسیر مذاکره و پدیدههای حول آن مثل آزادسازی داراییها مخابره میشود، در واقع ناخواسته قدرت چانهزنی در میز مذاکره نیز از دست میرود. لذا تحریککننده در اعمال تحریمهای خود و ایجاد حواشی رسانهای و روانی مصرتر میشود و این موضوع تداوم تحریمها و اثرگذاری منفی بر اقتصاد را حاصل میسازد.
🔸به نظر میرسد خطیرترین مأموریت دولت سیزدهم در عرصه مذاکرات هستهای و گفتوگوهای اطراف آن، باید اصلاح رابطه اقتصاد و سیاست باشد. اینکه نگاه تکبعدی به هر کدام از دو سیستم اقتصاد و سیاست نباید داشت چون منجر به ضایع شدن فرصتها میشود. زیربنای هر برنامهای برای رفع مشکلات اقتصادی، باید بر روی توانمندیهای داخلی و حضور مردم قرار گیرد. به عبارتی باید نقطه ثقل اقتصاد از برجام خارج شود. البته این به معنای نادیده گرفتن مذاکره و تلاش برای رفع تحریمها و آزادسازی منابع کشور نیست و باید همزمان مسیر مذاکره برای رفع تحریمها نیز دنبال گردد.
🔸 #به_قلم_اساتید:علی محمدی؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی
#جنگ_شناختی #رسانه
✅ روایتپردازی برای کمفروغ کردن پیروزی
🔶 سرانجام توافق مبادله زندانیان و آزادسازی منابع مالی ایران نزد کره جنوبی با آمریکاییها با میانجیگری کشور ثالث انجام شد. تحلیل و تجزیه ابعاد گوناگون این رویداد مهم در سطح بینالملل از منظرها و زاویهدیدهای مختلف بنا بر نوع ایدئولوژی حاکم بر تفکر سیاسی کشورها، مقامات، جریانها و افراد سیاسی و رسانههای گروهی در حال انجام است. بررسی معرکه روایتپردازیهای گوناگون نشان میدهد، غالب و قاطبه این افراد، جریانها و رسانهها با استانداردی دوگانه با رهیافت جنگ شناختی دارند با موضوع مبادله برخورد میکنند و از این رو، در وهله اول آن را معاملهای مینامند که در آن ایران ضرر کرده است.
🔰این در حالی است که واقعیت صحنه چیز دیگری است:
1⃣ در تحلیل زوایای این توافق نباید از جنگ شناختی دشمن غفلت کرد؛ امروز سوژه تبادل در کانون جنگ شناختی و تعارض معرفتی و رسانهای قرار گرفته است. این رسم آمریکاییهاست که برخلاف واقعیت میدان، بیشترین تمرکز خود را بر تصویرسازی رسانهای معطوف میکنند. جالب است که نقطه آغاز این جنگ نرم رسانهای و تبلیغی نیز با اظهارنظر و توئیت وزیر خارجه آمریکا کلید میخورد و دیگران آن خط را به راحتی در داخل ایران امتداد میدهند!
2⃣ نقش دو جریان بسیار برجسته است؛ نئوکانها و جمهوریخواهان در آمریکا که این مبادله را به نفع ایران تحلیل میکنند و جریانهای سیاسی اصلاحات، اعتدال و برخی از انقلابینماهای رادیکال در ایران که هر یک از منظری جمهوری اسلامی را بازنده تبادل میدانند. واقعیت این است که این پیروزی دیپلماتیک از سوی این دولت مردمی برای آنها سنگین است و بازندهنمایی از تهران، دست آنها را با چاشنی بهرهبرداری از آن در انتخابات پیشرو پر میکند. البته تصادفاً در آمریکا همین طور است و آنها انتخابات ریاست جمهوری را در پیش دارند. جماعت غربمدار داخلی که تا دیروز با دیپلماسی التماسی دنبال کمتر از این توافق بودند تا آن را فتحالفتوح نمایش دهند، امروز تاب توافق عزتمدار را ندارند؛ چراکه از سوی رقیب آنها بسته شده و آنها از چیدن میوه آن در انتخابات محروم شدهاند!
3⃣ در واقع مسئله سوای مشخص کردن برنده و بازنده در این مبادله، این است که منافع ایران برمیگردد و عزت ایرانیها حفظ میشود. همین مسئله بزرگترین پیروزی دیپلماتیک بر ابرقدرت پرمدعایی است که حدود 20 سال است ایران را درگیر پروندههای متعدد کرده تا ترمزی باشد بر روند رو به جلوی ایران اسلامی در عرصههای منطقهای و جهانی. اتفاقاً، این دستاورد مهم که «فرامتن» تبادل است، باید بیشتر مدنظر تحلیلی ما قرار گیرد و بقیه مسائل روایتسازی و قصهپردازی برای وارونهنمایی این پیروزی است.
🔸 #به_قلم_اساتید:فتحالله پریشان؛ کارشناس مسائل سیاسی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی
#تاریخ_معاصر
#انقلاب_اسلامی
✅ روایت عباس رمزی عطایی از نقش و مسئولیت شاه در انقلاب ۱۳۵۷
🔶 س- شما گفتید که [در دیداری که پس از انقلاب با شاه در مکزیک داشتید] شاه هیچ صحبتی از اینکه نقش خود را در این انقلاب چه جور میدید، به شما نداد. ولی مشاهدات شما از اینکه خودش، شخص شاه، خودش را چگونه مسئول یا غیرمسئول در این انقلاب میدید، چگونه است؟ مشاهدات شما در موقع آن مصاحبهای که با هم داشتید، آن برخوردی که با هم داشتید؟
🔶 ج- والله، من اینطور که تشخیص دادم، اعلیحضرت خودش را مسئول نمیدانست. در حالیکه این اشتباه است. همینطور که آدم خوبیهای یک فرد را میگوید، نقاط ضعفش را هم بگوید. این اشتباه است. خودش میدانست که مسئول همهچیز خودش بود. من فکر میکنم ایشان مسئول، خیلی مسئول بزرگی هم بودند در مورد این انقلاب. اعلیحضرت یک کتاب خدمات دارد به این مملکت، واقعا یک کتاب خدمات دارد. ولی حقش نبود مملکت را ول کند. ایشان میدانستند فقط خودشان هستند که تصمیم میگیرند. ایشان میدانند هرکی کاری داشته به خودشان مراجعه میکند. هیچوقت در ایران سلسله مراتب رعایت نشده. نباید ول میکرد. یعنی میدانید، یک دفعه رفتند. ۲۸ مرداد. اعلیحضرت دیگر در حدود شصتسالش بود. دیگر توی آن سیر، میگویند مریض هم بوده. خودش هم میدانسته مریض است. من عرضشان رساندم. گفتم: “میماندید کشته میشدید.”
🔶 س- همینطور به ایشان گفتید؟
🔶 ج- بله. من همیشه به اعلیحضرت صریح صحبت کردم. فوقش میگفتند آخرین پادشاه ایران برای حفظ تاج و تختش کشته شد. یا ولیعهد را جای خودش میگذاشت، قدرت را میداد دست یک نظامی، ولیعهد را جای خودش میگذاشت.
🔶 منتها به دلایلی که نکرد، چرا نکرد؟ من اصلا نمیدانم. برای اینکه من در ایران نبودم. نزدیک هم نبودم. نمیدانم. من معتقدم در این مورد در یک همچین موردی که مملکت ما ازآنجا به اینجا رسیده، هرکسی هرچه میداند، چه خوب چه بد، شما هم خوب نمیتوانید بگویید یک نفر پرفکت است که. یک نفر صددرصد نمیتواند خوب باشد. از صددرصد ۹۹٪ خوب است، ۱٪ بدیهایش است.
🔶 من فکر میکنم هرکس هرچه میداند باید خیلیخیلی باوجدان بدون رودربایستی بگوید. برای اینکه ما فردا جوابگوی تاریخ به بچههایمان هستیم. هر نقطهای از تاریخ تجربه است. یکی در گذشته چه شده و چه کرده شده؟ چه بر مملکت ما گذشته؟ و یکی هم ما از گذشته درس بگیریم. کجا اشتباه شد دیگر آن اشتباه تکرار نشود. اگر آنهایی که واقعا حقایق را میدانند، در آن لحظاتی که لحظات بسیار مشکل و دشواری برای مملکت ما بوده و احتیاج به تصمیمگیری خیلی خیلی جدی بوده و میدانند چه جوری تصمیم گرفته میشد و نگویند، واقعا به عقیدهی من خیانتی است که به تاریخ مملکت میکنند. باید بگویند آنهایی که نزدیک بودند، صرفنظر از “آقا به من چه؟ حالا که خب، خدابیامرز مرده، من دیگر چرا بگویم؟“ نه. این برای آتیه است.
🔶 س- خوب. بنا بر این برداشت شما، شما فکر میکنید که چرا شاه پس نه مسئولیت قبول میکند و نه آن کاری را کرد که فکر میکرد برایش رسالت دارد؟
🔶 ج- والاّ من فکر میکنم اعلیحضرت لحظات آخر وحشت کرده بود. یعنی فکر کرد هم انگلیسیها به جانش افتادند هم آمریکاییها. من فکر میکنم. در حالیکه این فکر اشتباهی بود. هیچکدام قدرت نداشتند کاری به او بکنند. من به این ایمان دارم که میگویم. هیچکدام قدرت این کار را نداشتند که بتوانند به او کوچکترین صدمهای بزنند. اعلیحضرت حتی خودش کودتا باید میکرد.
🔶 اگر اطمینان نمیکرد به یک امیر، خودش باید میکرد. ببینید، شما در مورد یک تاریخ دوهزاروپانصد ساله دارید صحبت میکنید. در مورد بقای یک مملکت دارید صحبت میکنید. برای یک مملکت سیوپنج سیوشش میلیونی، فدا کردن یکمیلیونونیم هیچ اشکالی ندارد. شما دارید یک مملکت را survive میکنید. ممکن است توی یک مملکت توی جنگ، روسیه بیست میلیون نفر کشته داد، بیست میلیون نفر، یعنی ده درصد از جمعیت روسیهی آنموقع، دویست ومثلا سیمیلیون نفر بوده زمان جنگ دوم، ده درصدش کشته شد. ما میگوییم یکدرصد ولی شما یک تاریخ را حفظ کردید. یک مملکت را حفظ کردید. شما سیوپنجمیلیون بقیه را حفظ کردید و من مطمئنم که اعلیحضرت بعدها خودش فهمیده که بایستی این کار را میکرد.
🔶 مصاحبه با عباس رمزی عطایی با پروژه تاریخ شفاهی ایران در دانشگاه هاروارد، نوار سوم
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر زادبر
🆔 @tahlil_shjr
طالبان؛ فرصتها و تهدیدها.pdf
72.5K
#عزت_ملی
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
✅ طالبان؛ فرصتها و تهدیدها
🔶 در مذاکرات صلح در دوحه قبل از اوت ۲۰۲۱، نمایندگان طالبان پیشنهاد کردند که قدرت را با جناحهای مخالف افغان به خاطر پایان دادن به درگیریها تقسیم کنند. اما از زمان پیروزی در جنگ، آنها سیاستمدارانی را که در گروه طالبان نیستند از کابینه کنار بگذاشتند.
🔸 #مترجم: اصغریان
🆔 @tahlil_shjr
عزاداری سیدالشهدا، بخشی اصلی هویت ملی ماست.pdf
109.7K
#معنویت_و_اخلاق
#هویت #تاریخ_صدر_اسلام
#جهاد_تبیین #رسانه
✅ عزاداری سیدالشهدا، بخشی اصلی هویت ملی ماست
🔶 بحث دین و دینداری در جامعه ایران زمینههای هویتی و تاریخی دارد. ملت و جامعه ایران برخلاف بسیاری از جوامعی که شاید زیست دینیشان چندان پررنگ نبوده، وقتی در طول تاریخ نگاه میکنیم قبل از ورود اسلام هم جامعه ایران یک جامعه دیندار است و به دین زردشت پایبند بودند. پس این پیوند میان جامعه ایران و دینداری پیوندی است که زمینه تاریخی گستردهای دارد.
🔶 افزون بر موارد قبل، پیوند هویت شیعی در جامعه ایران بسیار محکم است؛ یعنی وقتی به تاریخ ایران نگاه میکنیم میبینیم از همان صدر اسلام، پیوند ایرانیان با اهلبیت و امیرالمؤمنین علیهالسلام یک پیوند قوی و سترگ است که این هویت شیعی به یک معنا در عمق تاریخ ایران ریشه دارد و جلوهاش عرض ارادتی است که به آستان ائمه معصومان بهویژه امیرالمؤمنین و سیدالشهدا علیهمالسلام میشود؛ یعنی وقتی عاشورا فرامیرسد، میبینیم تمام آنچه دشمن در سطوح مختلف مخاطبانش با تمام ابزارهای رسانهای و جنگ روانیاش تعقیب کرده از بین میرود؛ نکتهای که در فرمایش اخیر رهبر انقلاب هم بود.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: حجتالاسلام و المسلمین دکتر سید محمدحسین هاشمیان؛ دانشیار دانشگاه باقرالعلوم
🆔 @tahlil_shjr