هفتهنامه زن روز
#عطارباشی
چند توصیه برای افرادی که زیاد فکر میکنند
ژاله على اصل متخصص طب سنتى درباره راه هاى پیشگیرى از بیمارى هاى فکرى یا بیمارى هاى روحى و روانى اظهار داشت: به افراد مبتلا به بیمارى هاى فکرى و مالیخولیایى برخى توصیه هاى غذایى داده مى شود و آن ها باید از مصرف برخى مواد غذایى پرهیز کنند.
به گفته وى مصرف گوشت گاو، گوشت گوساله، گوشت شتر، ماهى، میگو، عدس، کلم، بادمجان، قارچ، غذاهاى ترش، ترشیجات، غذاهاى شور و تند، سیر و پیاز خام، پیازچه، تربچه، شاهى، کاکائو، قهوه، نسکافه، چاى پررنگ، نوشابه هاى کولادار، غذاهاى کنسروى و کارخانه اى (غذاهایى که مواد نگهدارنده دارند)، خرما، برنج کته، ماکارونى، سالاد الویه، انواع سس، خیار، گوجه فرنگى، رب گوجه، آب یخ، زیاد آب خوردن به افرادى که دچار بیمارى هاى روحى مانند افکار منفى، مالیخولیا، وسواس فکرى، اختلالات اضطرابى، ترس حتى بى خوابى هستند باید از مواد غذایى ذکر شده پرهیز کنند.
طبق نظر این متخصص خوراکى هاى مفید براى این گروه از افراد عبارتند از:
🌸بادام درختى شیرین خام ، مویز و انجیر، سیب، آش آلو، خورشت آلو اسفناج، آلو، به، آش ماش و گشنیز بیشتر استفاده کنید تا اجابت مزاجتان بهتر شود.
🌻انجام ورزش و فعالیت هاى بدنى مانند پیاده روى در حدى که خستگى ایجاد نکند و نشاط ایجاد کند.
🌼استفاده از عطرهاى ملایم، حتى بو کردن سیب آرامش و نشاط مى دهد.
🌺از رنگ هاى تیره و قرمز براى پوشش و محیط زندگى اطرافتان حتى المقدور استفاده نکنند و از رنگ هاى ملایم و شاد مانند سبز کم رنگ و آبى آسمانى استفاده کنند.
این متخصص طب سنتى در پایان یادآور شد: البته تمامى افراد بیمار باید حتما براى درمان به پزشک مراجعه کنند، زیرا توصیه هاى ذکر شده کلى بوده و براساس سن و مزاج فرد و محل زندگى و سایر عوامل نوع درمان و توصیه ها متفاوت است.
@zane_ruz
#منبرک
اسرار شیعه
حجتالاسلام والمسلمین عابدینی
خدا رحمت کند حضرت آیت الله بهجت مى فرمودند: روایتى که نقل شده «انى تارکم فیکم الثقلین کتاب الله و عترتى» از اسرار شیعه است، سر این است که «لن یفترقا حتى یردا على الحوض» کتاب و اهل بیت من از هم جدا پذیر نیستند. هرگز جدا شدنى نیستند. مى فرمود: اگر در دورانى ما در دوران غیبت قرار گرفتیم و دستمان به کسى نمى رسد، اگر این ها «لن یفترقا» هستند کجا دنبال امام بگردیم؟ اگر جدا شدنى نیستند کجا دنبال امام خود بگردیم؟ در قرآن، لذا مى فرمودند: این غیبت جبران شده است. با این روایت که از اسرار شیعه است، هردو فریقین هم این را نقل کردند. لذا اگر ما هرچقدر به امام زمان عشق داریم، هر زمان دلمان تنگ مى شود با قرآن انس بگیریم، مى یابیم. این یک نکته در مورد قرآن که باعث مى شود شرافت و اهمیت قرآن براى ما بیشتر شود. حضرت آیت الله بهجت مى فرمودند: هرچقدر با محبت سراغ قرآن برویم قرآن خودش را بیشتر به ما نشان مى دهد. علاقه مند شویم و دوستش داشته باشیم. یعنى وقتى مى بینیم دلمان خنک شود. اگر امام را ببینیم و در محضر امام معصوم قرار بگیریم، بدن امام در مقابل ماست، آیا ما مى گوییم: بدنش را نمى خواهیم ببینیم، این قرآن با همین الفاظ از جانب خدا آمده است و همین قرآن از آن حقیقت گسسته نیست. این روحش است، این بدنش است. این بدن قرآن است و روح قرآن همراه قرآن است. همین روح است که حیات دارد و معامله ما با خودش را مى بیند.
@zane_ruz
#یک_نکته_از_هزاران
🍃🌺زندگى مانند یک پتوى کوتاه است.
آن را بالا مى کشید، انگشت شستتان بیــرون مى زند؛ آن را پایین مى کشید شانه هایتان از سرما مى لرزد ولـى آدم هاى شـــاد زانــوهاى خود را کمى خم مى کنند و شب
راحتى را سپرى مى کنند.
«ماریون هاوارد»
🌼🍂بزرگ ترین مشکل ما ایرانى ها اینه که در مورد چیزهایى که نمى دونیم به جاى تحقیق و تفکر، بحث مى کنیم.
«پروفسور سمیعى»
@zane_ruz
#ایرانگردی
دیوارنگارههای برجا مانده از دوران انقلاب
امروز با گذشت ۴۱ سال از آن دوران علیرغم از بین رفتن بسیاری از این نمادها و نشانهها، برخی از تصاویر هنوز در گوشه و کنار شهر قم به چشم میخورد.
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#سردار_دلها
الهه انتقام
مهم ترین مجله سیاسى ایالات متحده آمریکا با چاپ عکس سردار «قاسم سلیمانى» روى جلد آخرین شماره خود، وى را «الهه انتقام» نامید. هفته نامه نیوزویک (Newsweek) در گزارشى از روند تحولات عراق پس از سرنگونى رژیم بعث، از سردار قاسم سلیمانى به عنوان کسى یاد کرد که رهبران نظامى او را فرماندهى عالى و استراتژیک مى دانند. تحلیل گران زبده نیوزویک در این گزارش نوشتند: «ایرانیان فرمانده نیروى قدس سپاه پاسداران و مغز متفکر نظامى خود را به عراق فرستادند؛ کسى که بسیارى از رهبران نظامى او را فرماندهى عالى و استراتژیک مى دانند. در حالى که سلیمانى عموما خود را نشان نمى دهد اما در سپتامبر گذشته اجازه داد تا از او در عملیات آمرلى عکس گرفته شود. این پیامى براى غرب بود تا بداند ایران در عراق حاضر است.» نیوزویک ادامه داد: «سیاستمداران عراقى در خصوص او مى گویند: او عموما در بغداد و شمال عراق است و دولت عراق این مسأله را مى داند. سلیمانى باهوش است و خودش هم مى داند که جنگجوى قابلى است. عراقى ها معتقدند نباید نگران حضور ایران در عراق بود. دکتر موفق الربیعى، عضو پارلمان عراق و مشاور سابق امنیت ملى در این خصوص مى گوید: «چه کسى بود که تنها سه روز پس از سقوط موصل به کمک عراقى ها شتافت؟ قطعا آمریکایى ها نبودند. آن ها تازه سه ماه بعد اقدام به حملات هوایى کردند آن هم زمانى که شهروندان خودشان سر بریده شدند. این در حالى بود که ایرانى ها ظرف یک روز به تقاضاهاى دولت مرکزى عراق و هم چنین دولت منطقه اى کردستان پاسخ دادند.» تیتر یک روى جلد این شماره که زیر عکس حاج قاسم درج شده، واژه NEMESIS است. کلمه نمسیس در زبان انگلیسى به معناى «انتقام» و «قصاص» است که هم داراى بار منفى و هم حامل بار مثبت است. شاید دو جمله اى که به عنوان «تیتر دوم» روى جلد نیوزویک و در سمت راست عکس حاج قاسم درج شده است این معما را حل کند: «ابتدا او با آمریکا مبارزه کرد. اینک او در حال له کردن داعش است.» نیوزویک هفته نامه اى است که توسط «مؤسسه واشنگتن پست» در شهر نیویورك ایالات متحده آمریکا چاپ و در آمریکا و اقصى نقاط جهان عرضه مى شود. شعبه مرکزى این نشریه در نیویورك بوده و داراى 17 شعبه در آمریکا و جهان است.
@zwne_ruz
#داستان
ققنوسهای مقاومت
فاطمه ابراهیمی
لقمه را گرفتم جلوى علاوى. لب ورچید و رو گرداند. تحکم ریختم در صدایم: «علاوى!»
از سفره فاصله گرفت و دست هایش را دور زانو حلقه زد. سایه اى از کنار در رد شد. بى توجه به نق نق هاى علاوى، لقمه را گذاشتم زمین و خیز برداشتم سمت در. بابا لباس پوشیده داشت بیرون مى رفت. پریدم دستش را گرفتم: «بابا دستشویى این جاست.» دستش را کشید: «آدم با لباس بیرون که دستشویى نمى ره عروس، دارم مى رم حرم موسى بن جعفر پیش پسرام.»
گیردادن هاى بابا دوباره شروع شده بود. هرچند مدت هوس دیدن پسرهایش به سرش مى زد، راهى حرم مى شد براى دیدنشان. کفش هایش را از دستش گرفتم و گذاشتم توى جاکفشى. دستش را گرفتم و آوردم کنار قاب عکسى که به دیوار هال زده بود.
از شما دعوت میکنیم ادامه این داستان زیبا را در کانال زن روز دنبال کنید.
@zane_ruz
بسم الله الرحمن الرحیم...
دوستان همراه کانال زن روز
سلام و ادب و احترام ما رو در این صبح زیبای زمستانی بپذیرید✋🌻❄️
امیدواریم روزی سرشار از موفقیت و آرامش در انتظارتون باشه
@zane_ruz
#حدیث_امروز
امام جعفر صادق علیهالسلام:
ای مردم! بیایید یکدیگر را بر اطاعت خدا یاری کنید و عدالتش را بپادارید و به عهدش (در عبودیت او و ترک طاعت شیطان) وفا کنید. و در تمامی حقوق الهی منصفانه رفتار کنید، زیرا که بندگان خدا به چیزی نیازمندتر از این نیستند که در این امور یکدیگر را نصیحت و خوب یاری کنند.
اصول کافی، جلد 8، صفحه 354
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#مشاوره
حالا چی میشه؟
یاسمین رضوی
«حالا چى میشه؟» این سؤالى است که ممکن است بارها از خودتان و دیگران پرسیده باشید. سؤالى که وقتى بحران پیش مى آید و شرایط ناپایدار مى شود، رنگ و بوى تازه اى مى گیرد. «حالا چى میشه؟» برخواسته از ترس است. یک ترس فراگیر به نام «ترس از آینده». در هر شرایط و موقعیتى که باشیم ممکن است نسبت به آینده دچار نگرانى و ترس شویم. تصور کنید که درستان تمام شده است و هنوز نتوانسته اید کارى پیدا کنید، ترس از پیدا نکردن کار و نگرانى از بى پول ماندن آزارتان مى دهد. یا زن باردارى هستید که مدام در استرسید که «بچه ام چى میشه؟ یعنى سالمه؟ یعنى سر زایمان چه بلایى سرم میاد؟» و نگرانى از سالم ماندن و ترس از آن چه قرار است پیش بیاید، حسابى روانتان را به هم ریخته است. نگرانى ها متفاوت اند و در شرایط بحرانى و ناپایدار، زایش مى کنند و زیاد مى شوند. باید با ترس از آینده چه کنیم؟ چطور بر آن غلبه کنیم و از پسش برآییم؟ در «مشاوره» این هفته به تمام این سوالات پاسخ دادهایم. در بخشی از این یادداشت میخوانیم:
مرگ عمیق ترین ترسى است که انسان تجربه مى کند. چون رازآلودترین و غیر قابل پیش بینى و کنترل است. همه موجودات مرگ را تجربه مى کنند اما فقط ما هستیم که مى دانیم قرار است بمیریم. این ترس به نگاه ما به زندگى و ایدئولوژى و اعتقاداتمان مرتبط است. ترس از مرگ، تنها به ترس از نوع مرگ محدود نمى شود. «اگر سرطان بگیرم و بمیرم؟» «اگر در زلزله زیر آوار بمانم؟» ترس از مرگ طیف متفاوتى از ترس را با خود دارد؛ از ترس از نیستى و نبودن تا ترس از گناه و عقوبت دیدن و دردناك بودن را شامل مى شود. هرگاه که سایه مرگ نزدیک مى شود، این ترس هم شدت مى گیرد، مثل تجربه مرگ یکى از نزدیکان، دیدن آثار بیمارى و یا تجربه زلزله و تصادف...
متن کامل این مطلب را میتوانید در مجله زن روز مطالعه فرمایید.
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#پزشکی
با رعایت موارد بهداشتی کرونا از آنفلوآنزای قبلی کمخطرتر است
دکتر مختارى آزاد، استاد ویروس شناسى دانشگاه تهران بیان کرد: امکانات تشخیصى ویروس کرونا و خانواده آن در ایران وجود دارد و مشکل و نگرانى در این زمینه نداریم، به محض این که سازمان جهانى بهداشت توالى ویروس را عنوان کرد، ترکیبات مورد نیاز براى تشخیص ویروس را سفارش دادیم تا به اندازه نیاز در دسترس باشد. او در پاسخ به این سؤال که میزان مرگ و میر این ویروس در قیاس با آنفلوانزا چقدر است، بیان کرد: طبیعتا مرس و سارس بسیار خطرناك تر بوده اند و تا 10 درصد تلفات جانى داشته اند، در حالى که میزان مرگ و میر در کرونا 2 درصد بوده است و از نظر من بسیار کم خطرتر از ویروس آنفلوانزایى است که پشت سر گذاشتیم. استاد ویروس شناسى دانشگاه تهران گفت: آن چه ما تا به حال دیده ایم، این است که شدت بیمارى زایى ویروس افزایش پیدا نکرده است، طبیعت ویروس مى تواند تغییر کند اما تاکنون این اتفاق رخ نداده است. مختارى آزاد تأکید کرد: باید نحوه سرفه کردن را آموزش دهیم، افراد باید داخل آستین خود سرفه کنند، باید توجه داشت که مصرف طولانى مدت ماسک و انداختن آن در فضاى محیط مى تواند خطرناك باشد، در محیط هاى آزمایشگاهى نیز همین طور است و ما هر 2 ساعت یک بار ماسک را تعویض مى کنیم. مختارى آزاد در ادامه درباره درمان بیمارى ناشى از ویروس کرونا گفت: از آن جا که این ویروس، یک ویروس جدید است هنوز هیچ واکسن یا درمانى ندارد، آن چه تاکنون در این باره انجام شده، آزمایش تمام داروهاى ممکن است که در میان آن ها تنها دو داروى مربوط به HIV تا اندازه اى جواب داده است اما حقیقت این است که براى بسیارى از بیمارى هاى ویروسى، درمانى وجود ندارد، پس نباید تصور کرد که مى توان به زودى به داروى خاصى جهت درمان این ویروس دست یافت. حداقل بعید است بتوان تا سه ماه آینده هیچ دارو یا واکسنى براى آن ساخت.
@zane_ruz
#مذهبی
نگاه میکروسکوپی خدا به خوبیهای ما
حجتالاسلام والمسلمین پناهیان
چه خوب که خدا ما را حسابرسی خواهد کرد؛ خدا دلسوز ماست و کوچکترین امتیازهای ما را میبیند و از کمترین خوبی وجود ما که به چشم هیچکس نمیآید قدردانی میکند. روز قیامت روز تعجب انسانهای باصفا از اینهمه ریزبینی خدا در دیدن خوبیهای آنها خواهد بود. تعجبی لذتبخش که بدون شرمساری هم نیست.
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#ینگه_دنیا
کدام کشور بیشتر نفت دارد؟ ایران یا کانادا؟
احتمالا شما هم مثل خیلى از ایرانى هاى دیگر از منابع نفتى کانادا کمتر شنیده اید. به نظر شما کدام کشور منابع نفتى بیشترى دارد، ایران یا کانادا؟
یکى از ثروت هاى بزرگ کانادا نفت است که آن را در میان پنج کشور غنى نفتى دنیا قرار داده است. صنعت نفت کانادا، در حال حاضر هیچ تمایلى براى باز کردن چاه هاى نفتى آبى ندارد. چرا؟ چون همین الان فقط با در نظرگیرى ذخایر نفتى خشکى، ذخایر نفتى کانادا، معادل 179 میلیارد بشکه تخمین زده شده است که کانادا را بعد از ونزوئلا و عربستان در مقام سوم قرار داده و این یعنى کانادا از ایران نفت بیشترى دارد.
اما بهتر است بدانید در کانادا کدام استان نفتى تر است. بیش از 95 درصد نفت خشکى کانادا در ایالت آلبرتا قرار دارد. با این وجود سهم همه استان ها و مناطق دیگر این کشور در فروش نفت، به صورت مساوى در نظر گرفته مى شود. دلیل این موضوع این است که نفت در بسیارى از مناطق کانادا، موجود است ولى به علت سیاست کلان کشور در عدم بهره بردارى از مناطق دریایى و نفتى دیگر منطقه ها، فعلا سایر مناطق بهره بردارى به این صورت ندارند.
و اما درآمد؛کار در صنایع نفتى و گازى در کانادا، جزو ده شغل پر درآمد کانادا است. این یعنى پایه حقوق در حدود سالانه 130000 دلار است. یکى از دلایل درآمد بالاى صنعت نفتى هاى کشور نیز این است که مهندسین راغب بشوند در شرایط بسیار سخت آب و هوایى آلبرتا زندگى کنند.
@zane_ruz
#شماوما
سنگ سرد
چوپانى عادت داشت تا در یک مکان معین زیر یک درخت بنشیند و گله گوسفندان را براى چرا در اطراف آن جا نگه دارد. زیر درخت سه قطعه سنگ بود که چوپان همیشه از آن ها براى آتش درست کردن استفاده مى کرد و براى خود چاى آماده مى کرد. هر بار که او آتشى میان سنگ ها مى افروخت متوجه مى شد که یکى از سنگ ها مادامى که آتش روشن است سرد است اما دلیل آن را نمى دانست.
چند بار سعى کرد با عوض کردن جاى سنگ ها چیزى دست گیرش شود اما هم چنان در هر جایى که سنگ را قرار مى داد سرد بود تا این که یک روز وسوسه شد تا از راز این سنگ آگاه شود. تیشه اى با خود برد و سنگ را به دو نیم کرد. آه از نهادش بر آمد. میان سنگ موجودى بسیار ریز مانند کرم زندگى مى کرد. رو به آسمان کرد و خداوند را در حالى که اشک صورتش را پوشانده بود شکر کرد و گفت: خدایا، اى مهربان، تو که براى کرمى این چنین مى اندیشى و به فکر آرامش او هستى پس ببین براى من چه کرده اى و من هیچ گاه سنگ وجودم را نشکستم تا مهر تو را به خود ببینم.
@zane_ruz
#ایرانگردی
خواب زمستانی کافه وانت ها
پارک جنگلی آبیدر یکی از تفرجگاهها و جاذبه های گردشگری شهر سنندج است و به نوعی محل کسب و ارتزاق بسیاری از شهروندان نیز شده است. با بارش برف سنگین، این کافههای سیار نیز به خواب زمستانی میروند.
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#پرونده
🇮🇷🌸🇮🇷🌺🇮🇷🌸🇮🇷🌺🇮🇷🌸🇮🇷🌺
افسانه هویدا و تثبیت قیمت خودکار بیک
طى این 20 سال گذشته و با از بین رفتن حد و مرزهاى لازم قانونى و رسانه اى دست به دست شدن یک موضوع ذهن خیلى افراد را درگیر کرده است. این که از افتخارات شخص هویدا، این بوده که قیمت خودکار بیک را در تمام مدت نخست وزیرى اش ثابت نگه داشته است. اما مستندات تاریخ موضوعات دیگرى را مى گوید که ذکر آن براى روشن شدن افکار عمومى لازم است. نقل شده است که پس از برکنارى هویدا از سمت نخست وزیرى در سال 1356 و واگذارى ریاست دولت به جمشید آموزگار، یکى از مقامات بانک مرکزى نزد نخست وزیر جدید مى رود و از یک خطاى فاحش در سیاست ارزى دولت هویدا پرده برمى دارد. وى به جمشید آموزگار هشدار مى دهد که این خطا یعنى «تثبیت نرخ اسمى دلار در نیمه اول دهه پنجاه» جز با افزایش نرخ دلار از هفت تومان به 11 تومان قابل جبران نخواهد بود. نخست وزیر جدید استدلال این مقام بانک مرکزى را مى پذیرد اما از وى مى خواهد که این مسأله را در حضور شاه مطرح کند. پاسخ شاه ظاهرا شبیه همان افسانه اى بود که از هویدا درخصوص عدم تغییر قیمت کبریت یا خودکار بیک در 13 سال دوره نخست وزیرى وى نقل شده است. شاه به نخست وزیر اقتصاددان تشر مى زند که؛ هویدا 13 سال نرخ دلار را در هفت تومان تثبیت کرد و حالا شما یک شبه مى خواهید دلار را بیش از 50 درصد گران کنید!؟ آمار هاى رسمى نشان مى دهد که اگرچه میانگین نرخ تورم در دهه 40 زیر 2 درصد بود، اما این نرخ در پى برکنارى عالیخانى، معمار اقتصادى دهه 40 از وزارت اقتصاد با سرعتى جهشى صعودى و دو رقمى مى شود. این جهش در حدى بود که هویدا پست نخست وزیرى را در سال 1356 با تورم بیش از 25 درصد که از زمان جنگ جهانى دوم بى سابقه بود تحویل داد. به نقل از اقتصادنیوز؛ آمار رسمى بانک مرکزى گویاى آن است که شاخص قیمت ها در نیمه اول دهه پنجاه 2/2 برابر و شاخص قیمت مسکن سه و نیم برابر شد. تثبیت نرخ ارز با اهرم دلارهاى نفتى در این توفان تورمى باعث سیل واردات، ورشکستگى تولید، ارزان شدن بى سابقه مهاجرت به خارج، فرار سرمایه و در مجموع ورشکستگى اقتصادى شد. تمام شواهد تاریخى گویاى آن است که از شکوفایى اقتصادى دهه 40 که با معمارى عالیخانى و نه هویدا یا شاه شکل گرفت، در پایان دولت هویدا جز ویرانه اى باقى نمانده بود.
@zane_ruz
#داستان
غروب پنجمین روز
معصومه تاوان
منیرو ابرو در هم کشید و رو به یوسف توپید. یوسف روى زمین خاکى کنار تنور نشسته و زیر خودش را خیس کرده بود و داشت با انگشت با گل هاى زیر خودش بازى مى کرد و آن ها را در دهان مى گذاشت:
ـ هى... مادر مرده. اخ کن، اخ کن.... چه ملچ و ملوچى هم راه انداخته بدبخت.
ضربه اى به پس گردن پسرك زد و بعد با سر انگشت تف آویزان پسر بچه را گرفت و به دیوار کشید. و با پرخاش فریاد زد.
ـ فرزانه... هاى فرزانه بیا برادرت را...
باقى حرفش را خورد. تازه یادش آمد که فرزانه را فرستاده پى کارى خانه شیرمحمد. پسر را برداشت و آن طرف تر روى زمین گذاشت و لباسش را عوض کرد. شلوار کثیفش را پرت کرد توى آب حوض و دوباره رفت پى کار خودش.
آتش تنور داشت آرام آرام جان مى گرفت و زبانه مى کشید...
ادامه این داستان جذاب را میتوانید در کانال زن روز بخوانید.
@zane_ruz