🔺 غربتزدایی از اسلام
🔹 #پیامبر اکرم صلیالله علیه وآله: «إن الاسلام بدأ غريبا وسيعود غريبا»، [ #بحارالانوار ج۵۲ص۱۹۱]
اینکه ظهور #اسلام و دعوت نبی مکرم (صلی الله علیه و آله) در اوائل #بعثت کاملاً غریبانه بود، مورد اتفاق تمام مورخین است، امّا ادامهی فرمایش حضرت که میفرمایند: «سَیعودُ غریباً» در ظاهر امر، با گسترش تصرفات و پیشروی اسلام در سایر بلاد، منافات دارد. حال اینکه چرا اسلام #غریب است را باید در #حدیث_کمیل و نوع شاگردپروری حضرت جستجو کرد؛ این اوج غربت اسلام و خلیفهای مثل #امیرالمؤمنین (علیهالسلام) را میرساند که حضرت دست #کمیل (رضی الله عنه) را میگیرد، تنها به صحرا میبرد و مطالبی را با او در میان میگذارد و سفارش میکند که این مطالب را اهمیت بده و آنها را پیگیری کن و مانند صدفی که مروارید را در درون خود میپروراند، در عمق جانت نگهداری کن.
حرکت اسلامی در کشور ما هم با غربت شروع به کار کرد ولی وظیفهی ما این است که در قالب جمعهای #طلبگی دور هم بنشینیم و برای غربت اسلام چارهجوئی کنیم. برای ما زندگی طلبگی باید مثل زندگی رزمندگانی باشد که حتی در اوج حملات #دشمن هم، از وظیفهی خود #غفلت نداشتند. ما باید بفهمیم که هر لحظه در حال #جهاد هستیم. در جبهه وقتی صدای توپ و تانک دشمن بلند میشد، آیا رزمندهای میتوانست بگوید که مثلاً من در حال اتو کردن لباسم هستم و یا اینکه فعلاً میخواهم غذایم را گرم کنم؟ در طلبگی نیز اگر حال خود را حال یک #رزمنده ببینیم، تمام کارهای ما روی #ضرورت ها خواهد بود.
زمانی غربتزدائی از اسلام محقق میشود که ما بنشینیم با خود #فکر کنیم که آیا تاکنون به گونهای طلبگی کردهایم که #امام_زمان پسند باشد؟ آیا برنامههای #انسانسازی آنها را الگوی خود قرار دادهایم؟ باید همّ و غمّ ما این باشد که به اندازهی سرسوزنی هم که شده، کمی از غصههای دل امام زمانمان را بکاهیم. این #خیال بسی باطل است که فکر کنیم هدیه و تحفه منحصر در جوائز مادی است، در صورتیکه پرداختن به این مطلب و فکر کردن دربارهی آن بزرگترین جایزه برای ماست.
«إنَّ هذه القلوب أوعیةٌ فَخَیرُها أوعاها»؛ [ #نهج_البلاغه ح۱۹۳] تمام ارزش #انسان به این است که قلبی با #ظرفیت بالا داشته باشد. برای پیدا شدن #قلب_سلیم و با ظرفیت باید به #عالم_ربانی و کسیکه خودش دارای چنین قلبی است، مراجعه کرد. مرحوم شهید #مطهری (رحمهالله) میفرماید که مرحوم استاد ما با نهجالبلاغه #زندگی میکرد، جانش به کلمات و فرمایشات حضرت گره خورده بود و مانند بیماران قلبی که قلبشان با دستگاه کار میکند، #قلب او نیز با نهجالبلاغه کار میکرد. لذا #استاد و #معلم باید کسی باشد که حتی بسمالله گفتنش حال #طلبه و #دانشجو را عوض کند و دنیای جدیدی را در افق دیدش قرار دهد.
ص۱
⬇️
سیدالعلماء
🔺 غربتزدایی از اسلام 🔹 #پیامبر اکرم صلیالله علیه وآله: «إن الاسلام بدأ غريبا وسيعود غريبا»، [ #بح
⬆️
ص۲
کسی را در این بزم ساغر دهند
که داروی بیهوشیاش در دهند
منظور از #ساغر پیمانهایست که اگر در قلب جا بگیرد، یک حالت مستی و از خود بیگانگی به انسان دست میدهد که در دیدگانش، طلا با کاه هیچ فرقی ندارند. برای #تحصیل این مستی باید با خدا مشغول #معامله شویم. در #خلوت، در حجره و… با خدا #عهد ببندیم که قدم در راه #بندگی او برداریم، اگر تاکنون بندهی #نفس خودمان بودیم، از این به بعد خواستههایمان را طبق خواستههای او #برنامهریزی کنیم. به این میگویند جراحی قلب و #روح که در هیچ بیمارستانی و زیر تیغ هیچ پزشکی امکانپذیر نیست.
کسی ره سوی گنج قارون نبُرد
وگر بُرد، ره باز بیرون نبرد
#گنج_قارون اصطلاحی #عرفانی است. در درون هر کدام از ما خدا چنین گنجی را قرار داده که هر کسی به آن #توجه پیدا کند، #اسیر و پابست آن میشود. اگر #دنیا را آب ببرد او را خواب میبرد. اصحاب #سیدالشهداء (علیهمالسلام) در شب #عاشورا اینچنین حالی داشتند و حتی با هم شوخی میکردند.
اگر طالبی کین زمین طی کنی
نخست اسب باز آمدن پی کنی
معمولاً سوارکاران با اسبهایی به #جنگ میروند که اگر نتوانستند در برابر #دشمن مقاومت کنند، بتوانند سریعاً خود را از مهلکه #نجات دهند. ولی برای پیمودن این راه باید با یک #عزم راسخ و #نیت خدائی و جدیتی استوار، تمام راههای بازگشت از مسیر #حق و متابعت از #هوای_نفس را به روی خود مسدود کنیم.
تأمل در آئینهی دل کنی
صفائی به تدریج حاصل کنی
( #سعدی )
با این حساب، ما در طول شبانهروز دو نوع تحصیل باید داشته باشیم:
۱) دروس رسمی #حوزه که باید بخوانیم و امتحان دهیم.
۲) تحصیل #انسانیت. #صفای_باطنی به #تدریج حاصل میشود و اینگونه نیست که همینکه مشغول #اصلاح نفس شدیم، بتوانیم در مدت کوتاهی آنرا تحصیل کنیم، بلکه شستشوی قلب، #ریاضت میخواهد، منتها نه #ریاضت_هندی، بلکه #ریاضت_اسلامی، بدینگونه که باید درب ورودی قلب را که هر لحظه توسط #چشم و #گوش و سایر اعضاء و جوارح تغذیه میشود، کنترل کرد که مبادا مثل حوضی که از راههای مختلف ممکن است لجن وارد آن شود، آلوده شویم. حتی اگر #عمر ما کفاف نداد و نتوانستیم این راه را به پایان برسانیم، #شهید از دنیا رفتهایم.
۸۸٫۸٫۳
✅ مرحوم آیتالله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 غربتزدایی از اسلام 🔹 #پیامبر اکرم صلیالله علیه وآله: «إن الاسلام بدأ غريبا وسيعود غريبا»، [ #بح
🔺 یا صاحب الزمان
🔹 باید همّ و غمّ ما این باشد که به اندازهی سرسوزنی هم که شده، کمی از غصههای دل امام زمانمان را بکاهیم.
✅ مرحوم آیتالله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
دنیاشناسی بر مبنای صحیح-@seyedololama.mp3
1.49M
📕 #مفاتیح_الجنان
اعمال شب بيست وهفتم ماه مبارک رمضان: در آن غسل كردن وارد شده و روايت شده است كه حضرت زينالعابدين علیهالسلام اين دعا را، در اين شب از اول تا آخر شب مكرّر میخواند:
اللَّهُمَّ ارْزُقْنِي التَّجَافِيَ عَنْ دَارِ الْغُرُورِ وَ الْإِنَابَةَ إِلَى دَارِ الْخُلُودِ وَ الاسْتِعْدَادَ لِلْمَوْتِ قَبْلَ حُلُولِ الْفَوْتِ
🔺 توضیحاتی پیرامون این دعای شریف: اللَّهُمَّ ارْزُقْنی التَّجَافِيَ عَنْ دَارِ الْغُرُورِ وَ الْإِنَابَةَ إِلَى دَارِ الْخُلُودِ وَ الاسْتِعْدَادَ لِلْمَوْتِ قَبْلَ حُلُولِ الْفَوْتِ
۱) لزوم دقت و تکرار دعای؛ اللهم ارزقنی التجافی عن دار الغرور...؛ #دنیاشناسی بر مبنای صحیح
۲) آمادگی برای سفر #آخرت
۳) خطر الگوبرداری از #سبک_زندگی جوامع #غربی
۴) جایگاه ارزش #دنیا و فهم رفتار بزرگان و عدم حمل آن بر اصالة الریاضة
۵) ضرورت #قناعت و خاطرهای از محرومیت مرحوم آیت الله #گلپایگانی در زمان #پهلوی اول
۷۷٫۷٫۱۵
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 بیماریهای قلبی!
🔹 همیشه این هراس را #مؤمنین دارند که نکند بیماریهای #قلبی که مثل خوره است و #دین و #اخلاق را از بین میبرد، درونشان پیدا شود.
در یکی از حکمتهای نهجالبلاغه حضرت میفرماید: «ما زالَ الزُّبَيْرُ رَجُلاً مِنّا اَهْلَالْبَيْتِ حَتّى نَشَأَ ابْنُهُ الْمَشْؤُومُ عَبْدُاللّهِ»؛ [ #نهج_البلاغه ح۴۵۳]. #زبیر از ما بود. او از قهرمانان #رزمنده اسلام بود تا وقتیکه این پسرش #عبدالله_بن_زبیر روی کار نیامده بود. این #جوان مثلاً خوشسیما یا دارای به نظرش #هنر و امثالهم که پیدا شد، زبیر به او علاقهمند شد و این جوان هم اتفاقاً #منافق بود!. کمکم زبیر از ما کنده شد و به او پیوست!.
عدهای بودند در اول #اسلام که اینها به خاطر آن شخصیتیکه برای خود قائل بودند، زورشان میآمد و شرم داشتند که #محصل #علوم_دینی هم باشند؛ چون اسلام بر اساس #ایمان است و ایمان هم بر اساس علم #تفسیر و مسائل #مبدأ و #معاد و #صفات الهی است و همهی اینها اموری است که در دسترس نیست. اینها کنجکاوی و بحث و نوشتن میخواهد و جلسه داشتن میخواهد، ولی آنها زورشان میآمد که این امور را پیگیری کنند و این شخصیتشان در آنها #بیماری ایجاد کرده بود و مصداق این آیه شده بودند که: «فِی قُلُوبِهِم مَّرَضٌ فَزَادَهُمُ اللَّهُ مَرَضًا»؛ ( #بقره :۱۰).
۸۲٫۱۱٫۴
✅ مرحوم آیتالله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
مرحوم مجلسی-@seyedololama.mp3
725K
📆 به مناسبت سالروز وفات مرحوم علامه محمدباقر مجلسی؛ (۲۷ #رمضان المبارک۱۱۱۰ ق)
🔹 ظهور ثمرات علمی مرحوم #مجلسی در #قیامت
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 #تزکیه در #حوزه
۸۹٫۲٫۶
✅ مرحوم آیتالله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
#نعمت
🔺 بوسه بر دستان نعمتبخش عالَم
🔹 #سعادت مسجد و به #مسجد رفتن، سعادت به #کربلا و #مشهد مشرف شدن، سعادت #عمره و #حج رفتن به این است که آدم وقتی بلند میشود از خانهاش پول برمیدارد که برود برای تهیهی گذرنامه، ویزا، بلیط و اینجور چیزها، قرارداد با قافلهی حج به قصد این باشد که میخواهم بروم در یک جاییکه به اسم خدا ساخته شده آنجا، دست خدا را ببوسم که این همه برای من لطف کرده.
چهجوری دست خدا بوسیده میشود؟ همین #سجده، همین #نماز، همین #قنوت، همین #رکوع یا در ماه #رمضان همین گرسنگی و تشنگی و یاد او کردن و از #دنیا یکقدری اشتغالات دنیا را کم کردن، اینها همه دستبوسی #لطف الهی است. از این جهت #انسان تا وارد این مسائل نشده حتماً وارد #انسانیت نشده؛ یعنی #تمدن او ولو خیلی هم پیشرفته است، اما #تمدن_حیوانی است.
۸۵٫۹٫۱۹
✅ مرحوم آیتالله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
15.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📆 رحلت مرحوم امام خمینی رضواناللهتعالیعلیه؛ (۱۴ #خرداد ۱۳۶۲)
🔺 اوصاف شخصیت والامقام #مرحوم_امام از بیان مرحوم آیتالله میرزا محمدعلی #شاهآبادی و مرحوم استاد شهید #مطهری: «پس از مهاجرت به قم گمشدهی خود را در شخصيتی ديگر يافتم. همواره مرحوم آقا ميرزا مهدي را بعلاوه برخی مزايای ديگر در اين شخصيت میديدم؛ فکر میکردم که روح تشنهام از سرچشمهی زلال اين شخصيت سيراب خواهد شد. اگر چه در آغاز مهاجرت به قم هنوز از «مقدّمات» فارغ نشده بودم و شايستگی ورود در «معقولات» را نداشتم، امّا درس اخلاقی که به وسيلهی شخصيت محبوبم در هر پنجشنبه و جمعه گفته میشد و در حقيقت درس معارف و سير و سلوک بود نه اخلاق به مفهوم خشک علمی، مرا سرمست میکرد. بدون هيچ اغراق و مبالغهای اين درس مرا آنچنان به وجد میآورد که تا دوشنبه و سه شنبه هفته بعد خودم را شديداً تحت تأثير آن میيافتم.
بخش مهمّی از شخصيت فکری و روحی من در آن درس- و سپس در درسهای ديگری که در طی دوازده سال از آن استاد الهی فرا گرفتم- انعقاد يافت و همواره خود را مديون او دانسته و میدانم. راستی که او «روح قدسی الهی» بود».
[ #علل_گرایش_به_مادی_گری ص۱۰]
۸۹٫۱٫۳۱
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
علامت قبولی روزه-@seyedololama.mp3
1.77M
#خودشناسی
🔺 روزهی ماه مبارک #رمضان، تمرین بیداری از #حیوانیت و چشیدن معنویات و تغذیهی #روحانی
🔹 ناراحتی از اتمام ماه مبارک رمضان، علامت قبولی #روزه
۷۶٫۱۰٫۱۷
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama