سیدالعلماء
🔺 بیانی پیرامون تولی و تبری
🔹 «یحزنون لحزننا و یفرحون لفرحنا»؛ #فرح و #حزن دستی نیست!؛ یعنی مصنوعی نیست بلکه از درون و بی اختیار باید باشد. حالا مثلاً با هم در این مجلس آمدهایم که روضه است، خودمان را به حزن و #گریه بیندازیم. خوب فرمودهاند این هم ثواب دارد چون ظاهراً به اهل حق کمکی شده و آنها به اندازهی یک نفر از غربت بیرون آمدهاند، اما در هر حال حزن و غم دستی دستی نمیشود. و همچنین #شادی و فرح دستی دستی نمیشود، بلکه اینها باید تابع یک میزان باشد. آن میزان، خروج از #حیوانیت و ورود به #انسانیت است.
#انسان قابل #تربیت است که به انسانیت برسد. وقتی به انسانیت رسید در دلش حس #تقوا میکند.
تقوا یعنی چه؟ یعنی کار زشت خوشایندش نیست. ولو از خودش، از برادرش، از پسرش، از خانوادهاش باشد. و کار خوب خوشایندش است حتی اگر از بیگانه باشد. اینها کم کم که پیدا شد علامت رشد فهم و شعور و استعداد انسانی در انسان است.
ما به چه زبانی بتوانیم این مسائلی را که بزرگان گفتهاند به گوش #مسئولین برسانیم تا اینکه مسئولین #مجلس و مسئولین #دولت یک اجتماعی برای تشخیص دردهای انسانی درست کنند که به فکر #سلامت نسل باشند. این اولین مشکلی است که وجود دارد، ولی شنیده نشده در یک کشور #اسلامی این موضوع #فکری برایش شده باشد!.
۹۳.۴.۱۹
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 خشیت الهی
🔹 «اللهّمَ أقسِم لَنا مِن خَشیَتِکَ ما یَحُولُ بَینَنا و بینَ مَعصِیَتِک»؛ (اعمال شب #نیمه_شعبان)
🔸 الآن صحبت بر این است که چرا #حجاب در مملکت مراعات نمیشود؟! برای این است که #خشیت نیست. خشیت یعنی پروا. پروا از چه؟
از خدای #حاضر و #ناظر.
وقتی #علم به خدا نباشد، وقتی دانش نباشد، وقتی آدم کر و کور باشد، از چه پروا کند؟ از در و دیوار؟! این است که مسئله خشیت اهمیت پیدا میکند.
«اِنّما یَخشَی اللهَ مِن عِبادِهِ العُلَماءُ»؛ (فاطر:۲۸)؛ علم صحیح، واقع بینی، #جهان_شناسی و #انسان_شناسی برای انسان خشیت میآورد.
یعنی فرقی به حالش نمیکند در تنهایی باشد یا در بین مردم باشد. برایش یکسان است. چون خدایی که در شهر و مملکت و خیابانها هست، در خانه و لانه و زیرزمینها هم هست. فرقی نمیکند.
اگر آن دانایی برای مردم پیدا بشود، #مدینه_فاضله درست میشود. پس نقص عمدهی ما که باید به #دولت، #ملت، #مجلس شورای اسلامی گفت، نبودن #اعتقاد صحیح است.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 استفاده از برکات دعای کمیل در شب نیمه شعبان
🔹 دعای شريف #کميل که فشردهای از #معارف اسلامی است- جملاتی در اين باره دارد که اگر #انسان در شبهای #جمعه يا در شب #نيمه_شعبان اين دعا را به درگاه خدا عرض کند، خيلی مناسب و به جاست. در آن #دعا فرمودهاند:
«وَ اشدُد عَلَی العَزيمَةِ جَوانِحی»؛ خدايا مرا بر #عزم صحيح، #توجه قلبی شديد مرحمت فرما و در تصميم قاطع دل مرا و مطالب قلبی مرا محکم کن، یعنی همهی تصمیمهایی که میگیرم را چهار ميخ به #قلب من وارد کن و عنايت فرما که در اثر #فکر صحيح از قلب من بيرون نرود.
«وَ هَب لِی الجِدَّ فی خَشيتِک وَ الدَّوامَ فِی الاِتّصالِ بِخِدمَتِک»؛ به من جديت و قاطعيتی مرحمت کن در مواظبت و #مراقبت داشتن بر #ترس از #گناه و ترس از مخالفت با خودت.
بعد از اینکه اين جملات را در دعای کميل عرض کرديم اضافه میکنیم:
«اِرحَم مَن رَأسُ مالِهِ الرَّجاءُ وَ سِلاحُهُ البُکاءُ»؛ خدايا من هيچ چيزی ندارم و فقط #اميدم و آرزويم درِ خانه تو، به #رحمت توست و چشم طمع به لطف تو دارم و اين سرمایهی من است و الا هيچ چیزی از خودم ندارم. من از وقتیکه متولد شدهام تا به حالا هميشه در آبادیهایی که تو آفریدهای، خانه به خانه و کلاس به کلاس، شب به روز و روز به شب رساندهام و هميشه در آب رحمت تو مانند ماهی غلطان و شناور بودهام و از خودم هيچ چيز ندارم.
بنابراين اميد مندی و مال التجارهی من و سرمايه من فقط لطف توست.
«وَ سِلاحُهُ البُکاءُ»؛ و وسیلهای که بخواهم با آن پيشرفت کنم هم ندارم مگر #گريه درِ خانه تو.
اين مطالب به اینجا میرسد و معلوم میشود که اين همه شبها و روزهای #جمعه که مردم میگریند، برای اين است که میدانند به جز خداوند کسی اینها را از شب به روز نمیتواند برساند.
چند وقت پيش بود که شنيديم در #اندونزی چه طوفانهای عظيمی شد، در #چين چه #زلزلههایی اتفاق افتاد، چقدر انسانها مفقود شدند، چقدر جنازه زير خاک و سنگ و آوار ماند و بيرون نيامد، چه خانوادههایی دربه در شدند، چه خانههایی به خرابی مبدَّل شد، ساختمانهایی سرنگون شد؛ اين برای چيست؟ همهی اینها #تنبيه خداوند است به خلقش، که شما بیخود مغرور شدهاید، به چه چيزي دل بستهاید؟ شما بايد حواستان به من باشد و اطاعت مرا کنيد.
۸۷.۴.۱۲
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🌹مسألهی اعتقاد به امام زمان صلواتاللهعلیه
🔹باید مسألهی #عقیده به حضرت #مهدی علیهالسلام کاملاً برای خود انسان روشن باشد و بتواند برای دیگران هم روشنگری بکند.
خوشبختانه خود حضرت مأموریت دارد که اگر نقطهای تاریک باشد برطرف کند. این است که باید عرض کنیم از ناحیهی آن حضرت کمک میشود. خیلی کمکهایی که انسان احتمالش را نمیدهد یا کم احتمال میدهد، بالخصوص در مقابل کسانی که با این مذهب خیلی مخالفند و صدماتی هم تا توانستهاند به ما زدهاند، یعنی این گروه #وهابیت که حدود دویست سال قبل به وسیلهی استعمار #انگلیس تقویت شد و سر کار آمد. هدف انگلیسها از پدید آوردن این #مذهب این بود که چون برخورد کرده بودند به یک شیخ از این عربها و دیده بودند خیلی داغ و تند است، فهمیدند که این مذهب را اگر سر کار بیاورند، دیگر در #اسلام تا بشود اختلاف و زد و خورد و شکست خواهد بود.
اینها از آن افراد خیلی خیلی #جاهل متعصبِ آدمکش بودند که پیششان کُشت و کشتار خیلی سهل و آسان است. اینها سر کار آمدند و بعد از مدتی قبور #ائمه را به تحریکات همان دشمنان ویران کردند و به آن هم قناعت نکردند. برای ویران کردن قبور ائمهی #عراق هم لشکر کشی کردند. در #نجف موفق نشدند که وارد شهر شوند، ولی در #کربلا وارد شدند و در صحن مقدس و در خود شهر، هر کسی را گیر آوردند کشتند. به طوریکه نوشتهاند حدود دوازده هزار نفر در خود صحن و اطراف حرم کشته شدند. و هرچه بود غارت کردند.
بعد از آن هم دشمنیشان بود، تا زمانی که زمان #مرحوم_امام بود و آن کارها را در #حج با حجاج ما کردند.
بعداً در #مدینه و #مکه تأسیساتی کردند از قبیل دانشگاه مدینه و انجمن رابطهی اسلامی در مکه و ... مؤسساتی فرهنگی درست کردند برای دفاع از مذهبشان.
آنوقت از برکات حضرت #مهدی علیهالسلام یک نفر از عربهای #سنی کنیا، به مراکز اینها مراجعه کرده به خاطر مسألهی مهدی، که آیا این مسألهی مهدی چه مسألهای است؟ اسلامی است؟ #بدعت است؟ از کجا درست شده؟ چون در همان تونس و مغرب و نقاطی از آفریقا هم بعضیها میآمدند و ادعای #مهدویت میکردند. میگفتند آن مهدی که در اسلام هست، ما هستیم و عدهای را دور خودشان جمع میکردند.
این شخص دانشجو از کنیا نامه مینویسد به جمعیت الرابطة الإسلامیة در مکه و از آنها درخواست میکند که شما روشن کنید این مسأله را ﻛﻪ آنها یک جوابی میدهند که این جواب را باید از برکات حضرت مهدی علیهالسلام و واقعاً یک پشتیبانی از مذهب #شیعه شمرد.
این نامهی جوابیه در #تفسیر_نمونه در ذیل بعضی آیاتی که مربوط به حضرت مهدی علیهالسلام هست، چاپ شد. مثل آیهی شریفهی «وَ لَقَدْ كَتَبْنا فِي الزَّبُورِ مِنْ بَعْدِ الذِّكْرِ أَنَّ الْأَرْضَ يَرِثُها عِبادِیَ الصَّالِحُونَ»؛ (انبیاء علیهمالسلام:۱۰۵).
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 گرامی باد یاد و خاطره مرحوم استاد شهید مطهری و روز معلم
🔹 شهید #مطهری نقل میکند: من وقتی آمدم #قم، آنقدر در حال #تفکر بودم که تاب هم حجره را نداشتم؛ آمدم زیر پله های #فیضیه تا با خودم #خلوت داشته باشم!
این معنای #تهذیب و مجاهده برای کسب #روحانیت است.
#مرحوم_امام در پیامی که پس از #شهادت استاد شهید مطهری دادند فرمودند: «#عمر شریف و ارزنده خود را در راه اهداف مقدس #اسلام صرف کرد»؛ یعنی هیچگاه مانند امثال بنده #حیوانیت در او راه نداشت.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
📰 روز جهانى مطبوعات
📚 مسألهی پخش #کتابها و #مطبوعات گمراه کننده در #اسلام یک اهمیت فوقالعاده دارد.
اخیراً کتابی از مرحوم استاد شهید #مطهری به نام #حکمتها_و_اندرزها پخش شد ﻛﻪ در اواخر آن کتاب، مسئلهای را متذکر شده که در جاهای دیگر کمتر پیدا میشود. فرموده که مسألهی پخش مطالب ناروا در #اجتماع، هیچ فرقی با پخش سمومات ندارد.
همانطوریکه اگر لبنیات فروشی جنس مسموم را بفروشد، شرعاً و عقلاً و حقوقاً و قانوناً، قابل تعقیب است، باید در اجتماع #اسلامی، کنترل بسیار محکمی هم در پخش مطالب باشد؛ چون وقتی #جوان و #نوجوان چیزی را میخوانند، از #عقل و شعور و #وجدان، دفاع کاملی در آنها وجود ندارد؛ در نتیجه به حال بچههای ممالک غیر اسلامی در میآیند!.
متأسفانه مثل اینکه #وزرا یا #وکلا یا #مسئولین، کمتر به این نکتهای که اﻳﺸﺎﻥ توجیه کرده متوجه هستند، این است که گویا میخواهند شانههای خود را از زیر بار این مسئولیت خالی کنند. در حالیکه این واقعاً مثل این میماند که یک #وزیر یا یک #وکیل اکثر #مسئولیت خودش را از روی نادانی و #جهل ترک کند!.
بنابر این #انقلاب_اسلامی ما نیاز به پرورش ارباب #فرهنگ و مرزبانان فرهنگی دارد که آنها به مسایل ریز و ظریف امور فرهنگی آشنایی پیدا کنند.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 #صلوات_شعبانیه (۱)
بسم الله الرحمن الرحیم
«اللهم صل على محمد وآل محمد
شجرة النبوة و موضع الرسالة و مختلف الملائكة و معدن العلم و اهل بيت الوحی»
[مفاتیح الجنان، صلوات شعبانیه، به نقل از امام سجاد علیهالسلام]
🔹 در کلامی که بشر بخواهد برای یک مقامی، وصفی بیاورد، توضیحی بدهد، القاب و صفاتی ذکر کند، بهتر از این به نظر نمیآید که جناب ولیّ خدا دربارهی #اولیاء خدا بیان میکند.
بعد از #قرآن، کلامی به این پرمعنایی و به جامعیت این #صلوات_شعبانیه، در بیان خاندان #رسالت پیدا نمیشود. برای روح مقدس حضرت #سجاد صلوات بفرستید.
باید افتخار کنیم، ما لباسی پوشیدهایم که ما را از اینکه مانند خاری که در کنار یک گلدانی باشد، تبدیل به یک برگی بکند که اگر گل نیست، خار هم نیست. کسانی که یک مجلسی تهیه میکنند، یا یک #مسجدی را اداره میکنند، توجه کنند که این چه مقامی است.
در این #خلقت همهگونه میوه، ثمرات میوه و همهگونه گلها و عطرها پیدا میشود، اما درخت #نبوت، یک درختی است که سایه افکن بر تمام موجودات است. «أنا و علیٌ من شجرة واحدة»؛ فقط از این شجره دو نفر معرفی فرمودهاند: «انا و علی»؛ که از شجره واحده هستیم «و سایرُ الناسِ مِن شَجرٍ شَتّى»؛ همهی مردم و خلق خدا، اینها مانند درختهای گوناگون که هرکدام یک اسمی دارد، یک وضعی دارد، یک خاصیتی دارد، اینطوری هستند.
بنابراین وظیفهی ما این است که کوشش کنیم از درختهای بیثمر نباشیم. خاندان ما از درختهای ما که بیثمریم نباشند. اینها تقربی به درخت #نبوت داشته باشند. درخت نبوت، درخت #ولایت و کسانی که آنها را ترویج میکنند، یک ارتباطی با آنها دارند؛ مخصوصاً ساختن #مسجد و اداره کردن آن و در راه خداوند متعال زحمت کشیدن، رنج بردن، بیخوابی کشیدن، به #قرض و به وام و به این چیزها، این مسائل را پیش بردن و تهیه #کتابها و کلاسهای #دینی کردن برای #نوباوگان و #فرزندان و #دوشیزگان که امروز اینها خیلی در #خطر هستند!.
این وسائلی که دست فرزندانمان میبینیم و آنها به آن وسائل علاقه پیدا میکنند، خیلی خطر بزرگی است.
خدایا در این آخر ماه #شعبان به حق #پیامبرت و حضرت #علی و خاندانشان، فرزندان ما را و نسل ما را از دشمنان این خانواده قرار مده.
سختترين چیزها الآن این حمله به مسائل #دینی و اصول #عقایدی است و به وسیلهی همین #وسائل_الکترونیکی که در کف هر فرزندی میتوان آن را یافت، خیلی خطر بزرگی است که #انسان را فرسنگها از این درخت نبوت و #رسالت پرت میکند، دور میکند، منحرف میکند.
ادامه دارد...
۹۴.۳.۲۱=۲۳ شعبان المعظم ۱۴۳۶
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 مصیبت بزرگ #غفلت از خدای متعال
🔹 تلاش برای جلب دعای امام زمان علیهالسلام مخصوصاً در شبهای #جمعه
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 راه نجات در زمان #غیبت کبری
🔹 «انّ #الحسین مصباح الهدی و سفینة النجاة»؛ غرق شدن در زمان غیبت #امام_معصوم علیهالسلام برخلاف غرق شدن در زمان حضرت #نوح علیهالسلام؛ فرو افتادن و دست و پا زدن در منجلاب بدبختیهای #اعتقادی است. هر کس بتواند مانند آن ۷۲ نفر [شهدای کربلا] خودش را به کشتی نجات برساند، از #عذاب الهی در امان است.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 #صلوات_شعبانیه (۱) بسم الله الرحمن الرحیم «اللهم صل على محمد وآل محمد شجرة النبوة و موضع الرسالة
🔺 #صلوات_شعبانیه (۲)
🔹 «شجرة النبوة و موضع الرسالة»؛ [مفاتیح الجنان، صلوات شعبانیه]؛ ما با خدای خودمان چه ربطی داریم؟ اگر ما مسلمانیم ـ که إنشاءالله هستیم-، #مسلمان یعنی انسانِ #تسلیم به خداوند. خب ما از کجا بدانیم خدا را چگونه تسلیم هستیم و تسلیم خدا بشویم؟ جز از راه #نبوت و #رسالت راهی نیست. پس «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعاً وَ لا تَفَرَّقُوا»؛ (آل عمران:۱۰۳)؛ حبل خدا اینها هستند. #نبوت و #امامت اینها دو دستگیرهی #نجات هستند.
«و مختلف الملائكة»؛ رفت و آمد موجودات، واسطهی بین خدا و خلق اینها هستند.
همانطوریکه که درباره کشف معدنهای طلا و نقره و سایر فلزات قیمتی چقدر سرمایه میخواهد، ما هم باید به همین مقدار در تهیهی زحمت و سرمایه باشیم تا با معدن #علم که اینها هستند، رابطه پیدا کنیم.
«و معدن العلم و اهل بيت الوحی، اللهم صل على محمد و آل محمد، الفلك الجارية فی اللجج الغامرة»؛ اینها کشتی روان در گردابهای فروگیر و فراگیر و غرق کننده هستند. #دنیا چنین اقیانوسی است که کشتیهایی در آن #غرق میشوند. طلب دنیا، #عشق به دنیا؛ تنها، هدفی که دنیاست، #بشر را تا به حالا اینطور سرگردان کرده و به جان هم انداخته. آنوقت اینها کشتی #نجات هستند.
«من ركبها نجی و من تخلف عنها غرق»؛ «يأمن من ركبها و يغرق من تركها»؛ یعنی نجات برای این چند روزهی دنیا و سرانجام رهایی از هرگونه گرفتاریها، این کشتی نجات است که کسی که بر اینها سبقت بگیرد #افراطی میشود و از #دین خارج میشود. کسی که خود را به این کشتی نرساند، نابود است؛ «و المتأخر عنهم زاهق و اللازم لهم لاحق»؛ با آنها بودن، از آنها یا جلو یا عقب نیفتادن راه نجات است.
باز تشبیه دیگری: «اللهم صل على محمد و آل محمد الكهف الحصين»؛ پناهگاهی که نجاتبخش است.
«و غياث المضطر المستكين»؛ اگر #انسان به خود و بیچارگی خود توجه کند، میبیند پریشان است، میبیند راه #نجات به دستش نیست. اینها هستند که باعث نجات بشریتند.
«و ملجأ الهاربين و عصمة المعتصمين»؛ خب، چون وقت نیست ما از دوستان میخواهیم که در این لحظه توجهی هم به بیپناهان نیمه شب یازدهم #عاشورا در بیابان پر از خار، پر از ریگ و سنگ، در تاریکی و با دشمنان بیرحم، کنند.
«و ملجإ الهاربين و عصمة المعتصمين»؛ آنجایی که تنها کسی که پناه آن کودکان بیپناه بود، دختر بزرگ حضرت #علی علیهالسلام، (حضرت #زینب، علیهاالسلام) بود.
خدایا به آبروی آن زحمات دختر بزرگ #زهرا، به آن دلسوزی و به آن #اشکهای چشم، به آن دل شریفِ لرزان و تپان، خدایا به داد #مسلمین برس.
خدایا #ظلم و کینه را به اهل خودشان برگردان. در همهی نقاط عالم هیچ مسلمانی را #مضطر و بیچاره مگذار. خدایا ما مضطریم، فرزندان، نوهها، نتیجهها و نسل ما را از دست #شیاطین جن و انس حفاظت بفرما.
وصلی الله علی محمد و آله الطاهرین
۹۴.۳.۲۱=۲۳ شعبان المعظم ۱۴۳۶
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama