⭕️امام حسن عسکری عليه السلام:
🔸«ما تَرَكَ الحّقَ عَزيزٌ إلاّ ذَلَّ وَ لا أَخَـذَ بِهِ ذَليلٌ إلاّ عَـزَّ».
🔹هيچ با عزّتى #حق را رها نكرد، مگر اينكه خوار و ذليل شد، و هيچ خوار و ذليل حق را نگرفت مگر اين كه عزّت يافت.
📕بحارالانوار، ج ۷۸، ص ۳۷۴، ح ۲۴
#امام_عسکری
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️شيوه های کنترل فشارهای جنسی (بخش دوم و پایانی)
💠شيوه های عملی کنترل فشارهای جنسی
1⃣«تقويت ايمان و پرورش معنويت و تقوا». بی شک يکی از دستاوردهای بزرگ ايمان واقعی و عبادات، مهارکردن #غرايز_سرکش و تسلط بر #هوای_نفس و تمايلات غيرمشروع است. [۱] «إِنَّ الصَّلَاةَ تَنْهَىٰ عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْكَرِ» [۲]. با شرکت در #مجالس_مذهبی و توسل به ائمه اطهار علیهم السلام و خواندن #دعا و #تلاوت_قرآن و به وسيله #نماز با حضور قلب، با خدا ارتباط معنوی برقرار کنيد.
2⃣«هفته ای يکی دو روز، #روزه_مستحبی بگيريد». #پيامبر_اکرم (صلی الله علیه و آله) در حديثى پس از ترغيب جوانان به ازدواج میفرمايد: «هر کس #ازدواج برايش مقدور نبود، بسيار #روزه بگيرد؛ زيرا که روزه از نيروى شهوت میکاهد». [۳]
3⃣«حفظ و تقويت کرامت و عزت نفس». #انسان اگر به گوهر #روح و نفس خود توجه داشته باشد، هيچ گاه دنبال #گناه و شهوت نمیرود. #امام_علی (عليه السلام) میفرمايد: «آن کس که واجد بزرگواری و #کرامت_نفس باشد، تمايلات شهوانيش در نظر او خوار مینمايد». [۴] گاندی میگويد: «#تمدن_غربی، اگر غربيان را مبتلا به خوردن مشروب و توجه به مسائل جنسی نموده است، به خاطر اين است که غربی به جای #خويشتن_جويی در پی نسيان و هدر ساختن خويش است».
4⃣«دوری از نگاه های مسموم و مناظر تحريک آميز». هيچ عضوی در بدن به اندازه #چشم از عالم خارج متأثر نمیشود، و ارتباط بسيار عجيب و پيچيده ای بين #مشاهدات و #افکار، خيالات و حالات روانی انسان وجود دارد؛ [۵] و #خداوند اين قدرت را به انسان داده است که اگر اراده کند، با فرو انداختن و #غض_چشم و توجه نکردن به دختران محيط اطراف، به #کنترل خود بپردازد.
5⃣«از فکر و ترسيم صحنه های محرک در ذهن و خيال پرهيز کنيد».
6⃣«تقويت اراده». با تلقين به نفس و #مثبت_گرايی، عدم پراکنده کاری، سر و سامان دادن به کارهای نيمه تمام، #مديريت_زمان، #الگوگيری از افراد با اراده، #ورزش، #اراده خود را تقويت کنيد و هر لحظه به خود بگوييد: من میتوانم، چون #اراده دارم. [۶]
7⃣«اعتماد به نفس داشته باشيد و برای کسب آن، #توکل به خدا داشته باشيد». #صبور و بردبار باشيد؛ #بااميد و با نشاط باشيد، #استقامت داشته باشيد؛ هيچ وقت نترسيد؛ [۷] و بدانيد که #خداوند قدرت مقابله با گناه و شهوت را در وجود انسان قرار داده است.
8⃣«هيچ وقت بيکار نباشيد و اوقات فراغت خود را به #تفريحات_سالم و مطالعه و کارهای فکری بپردازيد».
9⃣«ورزش». هر روز به منظور تقويت جسم و تخليه انرژی خود مقدارى #ورزش کنيد.
🔟«در خوردن مواد غذايى پرکالری و محرک مثل پياز، فلفل، خرما، تخم مرغ و... به حداقل لازم اکتفا کنيد».
1⃣1⃣#محرکهای_ناهنجار بصری، شنیداری، تخيلی جنسی اطراف مثل فيلم، عکس و.... را حذف کرده و هيچ وقت به موسيقی تحريک کننده گوش ندهيد. بر قوه تخيل خود با مطالعه، ذکر خدا، انصراف توجه و افکار مثبت جايگزين و کارهای هنری و خلاقانه و... مديريت داشته باشيد.
2⃣1⃣«در #انتخاب_دوستان دقت کافی را به عمل آوريد».
3⃣1⃣اگر مرتکب گناهى شده ايد #توبه کنيد، و بدانيد که #خداوند توبه کننده گان را دوست دارد. برخی افراد چون از اين امر بی اطلاع اند، لحظه به لحظه با سياست «آب که از سرگذشت چه يک نی چه صد نی» در مرداب گناه فرو ميروند.
📚برای مطالعه بيشتر به این کتب مراجعه گردد: کنترل رابطه جنسی، احمد مطهری، دفتر تبليغات اسلامی، ۱۳۶۰. آنچه يک جوان بايد بداند، رضا فرهاديان، قم، دفتر تبليغات اسلامی، ۱۳۷۴. اخلاق جنسی در اسلام و جهان غرب، مرتضی مطهری. دنيای نوجوان، دکتر محمدرضا شرفی، نشر تربيت.
پی نوشتها؛
[۱] قاسمی، حميد محمد، اخلاق جنسی در ديدگاه اسلام، تهران، سازمان تبليغات اسلامی، ص۱۹۱. [۲] قرآن کریم، سوره عنکبوت، آیه ۴۵. [۳] مستدرک الوسائل، ج۲، ص۵۳۱. [۴] نهج البلاغه (فيض الاسلام)، ص ۱۲۸۳. [۵] اخلاق جنسی از ديدگاه اسلام، همان، ص ۱۹۶. [۶] ليندن فيلد، گيل، اعتماد به نفس برتر، ترجمه حميد و نگار اصغری پور، تهران، جوانه رشد، ۱۳۸۲، ص ۱۰۲. [۷] همان، ص ۱۶۳
منبع: وبسایت مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه علمیه قم
#عفت #پاکدامنی #مجاهده
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️وقت چاره، دوران جوانی است...
🔹#جوانان بدانند که وقت چاره، #دوران_جوانی است، چه آن که اگر کسی دل و جان خود را در #جوانی اصلاح نکند و با #آلودگی_قلب و روح به پیری رسد، درمان در نهایت دشواری است، زیرا در این صورت، ریشه #اخلاق_رذیله مستحکم، #صفات_بد عادت و #لشکر_شیطان بر مملکت دل مسلط خواهد شد؛
🔹گرچه در عین حال چنین کس نیز باید همت کند و به رحمت خدا امیدوار باشد و يأس و #ناامیدی به خود راه ندهد که: «إِنَّهُ لَا يَيْأَسُ مِنْ رَوْحِ اللهِ إِلَّا الْقَوْمُ الْكَافِرُونَ» جز گروه کافران کسی از رحمت خدا ناامید نخواهد شد).
📕 #نردبان_سعادت (تلخیص و تحریر کتاب معراجالسعادة)، ص ۶۰
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#اخلاق #تهذیب_نفس
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️امام علی (علیه السلام) در نامه ۳۱ نهج البلاغه، درباره «شوخی های بی محتوا» چه هشداری داده است؟
🔹#امام_علی (علیه السلام) در بخشی از نامه ۳۱ #نهج_البلاغه، خطاب به فرزندش امام حسن مجتبی (علیه السلام) مى فرمايد: «إِيَّاكَ أَنْ تَذْكُرَ مِنَ الْكَلَامِ مَا يَكُونُ مُضْحِكاً، وَ إِنْ حَكَيْتَ ذَلِكَ عَنْ غَيْرِكَ» (از گفتن سخنان خنده آور [و بى محتوا] بپرهيز، هرچند آن را از ديگرى نقل كنى). زيرا اين گونه سخنان از يكسو هيبت و #اُبُهّت_انسان را برباد مى دهد، و از سويى ديگر غالباً همراه با غيبت يا استهزاء فرد آبرومندى است؛ بنابراين هم مايه #نقص_انسان در #دنيا و هم در #آخرت است. خواه اين سخن از خودش باشد يا به نقل از ديگرى. چه تفاوت مى كند كه غيبت يا سُخريه، ابداعِ خود انسان باشد يا حكايت از ديگرى.
🔹البتّه اين سخن به آن معنا نيست كه انسان از شوخى و #مزاحِ_مشروع بپرهيزد و خشك و عَبُوس در مجالس بنشيند؛ زيرا مى دانيم شخص #پيغمبر_اكرم (صلى الله عليه و آله) و #ائمه_اهلبيت (عليهم السلام) و #بزرگان_علما اين گونه شوخى و مزاحِ مشروع را داشته اند؛ حتى توصيه شده در سفرها براى از بين بردن فشار مشكلاتِ سفر، مزاح بيشتر كنيد. مرحوم علّامه بحر العلوم در اشعار فقهى خود مى گويد: وَ اَكْثِرِ الْمِزاحَ فِى السَّفَرِ إذا - لَمْ يَسْخَطِ الرَّبَ وَ لَمْ يَجْلِبْ أذىً «در سفرها #مزاح بيشتر كن مشروط بر اينكه موجب خشم خدا و آزار شنوندگان نباشد».
🔹اين سخن برگرفته از حديث #پيغمبر_اكرم (صلى الله عليه و آله) است كه فرمود: «وَ أَمَّا الَّتِي فِي السَّفَرِ فَبَذْلُ الزَّادِ وَ حُسْنُ الْخُلُقِ وَ الْمِزَاحُ فِي غَيْرِ الْمَعَاصِی» [۱] (مروّت در سفر آن است كه انسان از زاد و توشه خود به ديگران ببخشد و #حُسن_خُلق داشته باشد و مزاحِ خالى از معصيت كند). كوتاه سخن اينكه اين امور در حد #اعتدالش نيكوست، و اگر از حد اعتدال بگذرد، يا موجب وهن شخصيت انسان مى شود و مردم همچون دلقكى به او نگاه مى كنند، و يا اينكه وارد گناهانى مى شود كه خشم خدا را برمى انگيزد.
پی نوشت:
[۱] الخصال، ابن بابويه، محمد بن على، محقق، غفارى، على اكبر، انتشارات اسلامى، قم، ۱۳۶۲، چاپ اول، ج ۱، ص ۳۲۴
📕پيام امام اميرالمؤمنين (ع)، مكارم شيرازى، ناصر، دار الكتب الاسلامية، تهران، ۱۳۸۶ش، چاپ اول، ج ۹، ص ۶۸۷
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#شوخی #مزاح
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️دوران ظهور امام مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف)
🔹دنیای سرشار از #عدالت و #پاکی و #راستی و #معرفت و #محبت، دنیای دوران #امام_زمان است که زندگی بشر هم از آن جا به بعد است. زندگی حقیقی انسان در این عالم، مربوط به دوران بعد از #ظهور #امام_زمان است که خدا می داند بشر در آن جا به چه عظمت هایی نایل خواهد شد.
بیاناتمقاممعظمرهبری ۱۳۷۹/۰۱/۲۶
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️«سواد انتقادی» چیست و چرا باید از کودکی فرزندانمان به سواد انتقادی مجهز شوند؟
🔹#فرزندان ما در جهانی زندگی می کنند که مملو از #القائات_رسانهای، توهمات فریبنده #تبلیغات و ایدئولوژی هاست. آنقدر این فضا بر فرزندان ما فشار وارد میکند که #قدرت_انتخاب را از آنها و حتی بزرگسالان می رباید. اما بهترین چاره برای حفظ استقلال شخصیت و از کف نرفتن #قدرت_انتخاب در بچه ها چیست؟#فرزندانی که از کودکی در محیط خانه و مدرسه، #منتقدانه رشد میکنند، اجازه نمیدهند «قدرت انتخاب» و «استقلال عمل» آن ها ربوده شود.
🔹با #تفکر_انتقادی (یا تفکر سنجشگرانه به معنای تلاش در درست اندیشیدن برای بدست آوردن آگاهی قابل اعتماد) شهروندانی تربیت میشوند که با احساس زندگی می کنند، اما با #عقل تصمیم میگیرند. در واقع اینها کسانی هستند که سطح انتظارشان از محیط و جامعه بالاتر از دیگران است و به راحتی سر تعظیم در برابر هیچ قدرتی اعم از امپراتوری تبلیغات، ایدئولوژی های فریبنده و حکومت های خودکامه فرود نمی آورند.
🔹اگر به #تفکر_انتقادی به عنوان یک #مهارت نگاه کنیم، کسی که #انتقادی می اندیشد، باید دارای مهارت هایی همچون «جسارت در طرح پرسش»، «اهل خوب شنیدن»، «کسب اطلاعات»، «پرهیز از برخورد تند با دیدگاه های مخالف»، «ادعای کمتر و دلیل بیشتر»، «صبر و حوصله» و «آمادگی روحی و روانی بالا برای پذیرش ایده های جدید» باشد. اگر به #تفکر_انتقادی به عنوان یک #سواد بنگریم، مواجهه ما با مسائل پیرامونی، منطقی تر خواهد شد. #سواد_انتقادی برای #دانشآموزانامروز که چسبندگی بسیار بالایی به رایانه و اینترنت و #دنیای_دیجیتال دارند، یک ضرورت است.
منبع: وبسایت عصر هوشمندی
#سواد_انتقادی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️عدم قدرت طلبی از انجام جنگها
🔹تمام #جنگهایی که در #اسلام واقع شده برای این بوده است که این جنگلیها و وحشیها را وارد کنند در حصار #ایمان؛ #قدرت_طلبی تو کار نبوده و لهذا، در سیره #نبیاکرم و سایر انبیا و اولیای بزرگ، #حضرت_امیر - سلام الله علیه - اولیای بزرگ، در سیره آنها میبینیم که اصل قضیه قدرت طلبی در کار نبوده و اگر برای #ادای_وظیفه نبود و برای ساختن این انسانها نبود، حتی این #خلافت_ظاهری را هم قبول نمیکردند، میرفتند
بیانات حضرت امام ۵۹/۰۳/۲۱
منبع: سایت جامع امام خمینی (ره)
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️معنای «قساوت قلب» و راه درمان آن چیست؟
🔹#قساوت_قلب، گاهی در رابطه بین انسان و خدا مشاهده میشود که در این صورت، انسانی که #متکبر است، قلبش مانند سنگ شده، و قلب انسان سنگدل با یاد خدا نرم و آرام نمی شود، و گاهی این #قساوت در #روابط_اجتماعی میان انسان ها به وجود میآید، که آن ها نسبت به گرفتاری هایی که برای دیگران پیش میآید، احساس #همدردی نمی کنند و شاید به نوعی صفت #بیرحمی و #درندهخویی در آنها شکل می گیرد.
🔹برخی از مهم ترین عوامل به وجود آورنده #قساوت عبارتاند از: «دوری از یاد خدا»، «گناه»، «آرزوهای دراز»، «ثروت اندوزی»، «تزیین اعمال به وسیله شیطان»، و «زیاده گویی». و برخی از راهکار های مبارزه با این صفت نکوهیده عبارت اند از:
«به یاد خدا بودن»، «پیروی از پیامبران الهی»، «یتیم نوازی»، «تلاوت قرآن» و «استغاثه» میباشد که با لطف و رحمت خدا امید آن می رود که #قلب_انسانها نرم و پاک شود.
منبع: اسلام کوئست
#قساوت_قلب
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️امام موسی کاظم (عليه السلام):
🔸«تَفَـقَّـهُوا فى ديـنِ اللهِ، فَإنَّ الْفِقْهَ مِفْتاحُ الْبَصيرَةِ وَ تَمامُ الْعِبادَةِ».
🔹در #دين_خـدا دانا شويد، هـمانا #دين_شـناسى و فـقه، كليد بصيرت و كمال عبادت است.
📕مسند الامام الكاظم عليه السلام، ج ۳، ص ۲۴۹
#امام_کاظم
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️مناظرات امام رضا (علیه السلام) چه رهآورد و پیام هایی برای علما و دانشمندان جهان اسلام در عصر حاضر دارد؟
🔹مناظرات #امام_رضا (عليه السلام) مسئله ای تاريخی و متعلق به گذشته نيست، بلكه از نظر پاسداری از حريم اسلام و حفظ مكتب، #سرمشق_پراهميت و بسيار جامعی برای امروز و هر زمان ديگر است. جالب اين است كه در آن روز وسايل ارتباط جمعی مثل امروز گسترده نبود، ولی #امام (عليه السلام) از #جلسات_مناظره دربار مأمون به عنوان يكى از «مؤثرترين وسايل ارتباط جمعی» آن روز بهره كافی گرفت؛ زيرا اخبار اين جلسات به دليل شرايط خاص حاكم بر آن، در سرتاسر كشورهای اسلامی پخش می شد.
🔹#امام_رضا (عليه السلام) از اين طريق، نه تنها توطئه های تخريبی #مأمون را خنثی فرمود و او را ناكام گذاشت، بلكه #جامعه_اسلامی آن روز را كه در شرايط بسيار حساسی از نظر فكری و فرهنگی به سر می برد، از #انحراف رهايی بخشيد. آری بعيد نيست يكى از دلايل #امام (عليه السلام) برای پذيرش ولايت عهدی تحميلی مأمون، انجام اين رسالت بزرگ باشد. (دقت كنيد) كيفيت برخورد آن حضرت با پيروان مكاتب مختلف نيز از جهات متعددى برای ما درس آموز و الهام بخش است؛ از جمله:
1⃣#برخورد_اسلام با پيروان مكتب های ديگر قبل از هر چيز بايد برخورد #منطقی باشد. تا جنگ را بر مسلمانان تحميل نكرده اند، آنان نبايد دست به اسلحه برند و از منطق و #استدلال چشم بپوشند. #اسلام در گذشته، از طريق #تبليغ و #منطق پيش رفته است، و در آينده نيز چنين خواهد بود. «لا إِکْراهَ فِی الدِّینِ قَدْ تَبَیَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَیِّ». [۱]
2⃣ #قدرت_منطق_اسلام به قدری است كه از منطق مكتب های ديگر ابداً واهمه ندارد؛ و به همين دليل، در #تاريخ_اسلام به همه آن ها مجال كافی داده شده است تا عقايد خود را نشر دهند و پاسخ خود را بشنوند. حتی به كسانى كه اصلاً ايمان به خدا و مكتب انبياء نداشتند، آزادی بحث داده می شد، هر چند متأسفانه آنها از اين آزادى سوء استفاده كردند و برنامه ها به شكل ديگرى درآمد و توطئه های گوناگون شروع شد، اقدامات تخريبی ادامه يافت و آنچه ما مايل نبوديم بشود، شد.
3⃣#علمای_اسلام در هر زمان بايد از تمام مكاتب و مذاهب باخبر باشند و بايد بتوانند با منطق خودشان با آنان سخن بگويند و #برتریآييناسلام را بر هر مكتب ديگر اثبات كنند. بنابراين، بحث و گفتوگو درباره تمام مكتب ها ـ بدون استثنا ـ بايد در متن دروس حوزه های علميّه باشد.
4⃣در ميان #علمای_اسلام بايد كسانى باشند كه با #زبانهایزندهدنيا آشنايی داشته باشند و بتوانند به هنگام لزوم، بدون وساطت مترجمان كه گاه بر اثر ناآگاهی و گاه برای اعمال غرض شخصی، مسائل را تحريف می كنند، با اهل زبان های ديگر سخن بگويند. از اين جا ضرورت تدريس زبان های خارجی در كنار دروس حوزه های علميّه احساس می شود.
5⃣#علمای_اسلام بايد از «وسايل ارتباط جمعی موجود در جهان» حداكثر بهره گيری را داشته باشند و صدای #اسلام و تعليمات قرآن را به گوش همه جهانيان برسانند. بديهى است كه اين كار بدون وجود يك حكومت نيرومند اسلامی كار بسيار مشكلی است، چرا كه حكومت های ديگر هرگز چنين فرصتی را به پيروان مكتب اسلام نمی دهند، و نه تنها با سانسور شديد مانع از نشر دعوت اسلامی می شوند، بلكه با ايجاد خفقان و سلب آزادی، نفس را در سينه ها حبس می كنند. اين ها قسمتی از درس ها و الهاماتی است كه از برنامه مناظرات #امام_رضا (عليه السلام) مى توان گرفت.
📕مناظرات تاريخى امام رضا (علیه السلام)، مكارم شيرازى، ناصر، بنياد پژوهشهاى اسلامى آستان قدس رضوى، مشهد، ۱۳۸۸ش، چاپ دوم، ص ۹۵
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#امام_رضا
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️باب فیض اعمّ بسته نیست
🔹از روایت «عُلَمآءُ أُمتِی أَفْضَلُ مِنْ أَنْبِیآءِ بَنِی إِسْرائِیلَ» [۱] (#علمایامتمن از پیامبران بنیاسرائیل برتر هستند) استفاده میشود که هر چند باب نبوت بسته است، ولی #فیض_اعم بسته نیست. از این گذشته، حضرت موسی و عیسی علیهم السلام #قرآن را که در اختیار ماست نداشتند. [۲]
پی نوشتها؛
[۱] اوائل المقالات، ص۱۷۸
[۲] بنابراین #علمایاینامت که #قرآن را دارند، با عمل و حمل #معارف آن میتوانند #مقامات_انبیاء علیهم السلام را دارا گردند، چنان که در حدیثی از رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم آمده است: «مَنْ قَرَأَ [خَتَمَ] الْقُرآنَ، فَکأَنما أُدْرِجَتِ النبُوةُ بَینَ جَنْبَیهِ؛ هر کس #قرآن را بخواند [ختم کند] گویی که #نبوت در وجود او گنجانده شده است»؛ ر.ک: اصول کافی، ج۲، ص۶۰۴؛ وسائل الشیعة، ج۶، ص۱۸۱ و ۱۹۱
📕در محضر بهجت، ج۲، ص۲۵۱
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️«دشمن شناسی» با قوه تعقل
💠«تفکر»، راهی به سوی شناخت دشمن
🔹خداوند متعال در آیه ۱۱۸ سوره آل عمران میفرماید: «يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا لا تَتَّخِذُوا بِطانَةً مِنْ دُونِكُمْ لا يَأْلُونَكُمْ خَبالاً وَدُّوا ما عَنِتُّمْ قَدْ بَدَتِ الْبَغْضاءُ مِنْ أَفْواهِهِمْ وَ ما تُخْفی صُدُورُهُمْ أَكْبَرُ قَدْ بَيَّنَّا لَكُمُ الْآياتِ إِنْ كُنْتُمْ تَعْقِلُون» (اى كسانى كه ايمان آوردهايد! #محرم_اسرارى از غير خود، انتخاب نكنيد! آنها از هر گونه #شرّ و #فسادى درباره شما، كوتاهى نمیكنند. آنها دوست دارند شما در #رنج و زحمت باشيد. (نشانه هاى) #دشمنى از دهان (و كلام) شان آشكار شده و آنچه در دلهايشان پنهان میدارند، از آن مهمتر است. ما #آيات (و راههاى پيشگيرى از شرّ آنها) را براى شما بيان كرديم اگر انديشه كنيد!).
🔹این آیه، به #جامعه_اسلامی در مورد روابط شان با کشورهای غیر مسلمان هشدار میدهد و جامعه اسلامی را به #تفکر و #تعقل در رابطه با #بیگانگان فرا میخواند. واضح است که #استکبار_جهانی به سرکردگی #آمریکا، دشمنی خود را با «انقلاب اسلامی ایران» به شکلهای مختلف نشان داده است. مثل حادثه طبس و جنگ تحمیلی و... چند سال گذشته هم در قضیه برجام.
🔹همه دنیا دید که جمهوری اسلامی ایران در توافق برجام چقدر از مواضع خود کوتاه آمد؛ ولی روز به روز #دشمنیهای_آمریکا بیشتر شد و اینکه به تعبیر رهبر انقلاب «وزیر امور خارجه وقت آمریکا در نامه خداحافظی خود، به دولت بعدی توصیه میکند که «تا میتوانید به ایران سخت بگیرید و تحریمها را حفظ کنید، زیرا با سخت گیری میتوان از ایران امتیاز گرفت». [۱] کمتر عاقلی بعد از این همه تجربه #دشمنی_آمریکا و دولتهای مستکبر با ایران، در دشمنی آنها شک میکند.
💠عاقل از تجربه پند گیرد
🔹معمولاً انسان عاقل، از تجربهها پند گرفته و اشتباهات قبلی را جبران میکند. #امام_علی (علیه السلام) در حدیثی در مورد #عقل، بیان میکند که: «اَلْعَقْلُ حِفْظُ التَّجارِبِ وَ خَيْرُ ما جَرَّبْتَ ما وَعَظَكَ» [۲] (#عقل، اندوختن تجربه ها (و عمل به آن) است و بهترين تجربه، آن است كه پندت داده). تجربهای که ملت ایران از سالیان پیش، از دشمنی #آمریکا گرفته و هم در قضیه برجام تکرار شد، باید فراروی جامعه اسلامی قرار گیرد و به آن بها داده شود؛ زیرا که به حکم #عقل و گفتار حدیث #پیامبر_اسلام (صلی الله علیه و آله) «مؤمن دو بار از یک سوراخ گزیده نمیشود». [۳] #عاقل کسی است که به فرموده #امام_على (عليه السلام) تلاش او ثمرهای را در بر داشته باشد.
🔹روایت #امام_علی (علیه السلام) این است: «اَلْعاقِلُ مَنْ اَحْسَنَ صَنائِعَهُ وَ وَضَعَ سَعْيَهُ فى مَواضِعِهِ» [۴] (#عاقل كسى است كه كارهايش را خوب انجام دهد و تلاشى كه مى كند، به جا باشد). بنابراین براساس تجربههای زیاد از #دشمنی_آمریکا و #دنیای_غرب با ملت ایران، و نیز تجربه تلخ برجام، شکی برای دشمن بودن دشمنان قسم خوردهی این مرز و بوم وجود ندارد؛ و سخن آخر اینکه بر اساس آموزههای #قرآن_کریم، دشمنان جامعه اسلامی در صدد تخریب روزافزون جامعه اسلامی هستند و باید آحاد جامعه اسلامی در این نکته تأمل و دقت کنند.
پینوشتها؛
[۱] بیانات مقام معظم رهبری ۹۵/۱۰/۱۹
[۲] كشف المحجة لثمرة المهجه، ص۲۳۱
[۳] من لا يحضره الفقيه، ج۴، ص۳۷۸
[۴] تصنيف غرر الحكم و درر الكلم، ص۵۴
منبع: وبسایت رهروان ولایت
#دشمن_شناسی #دشمن
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️امروز بسیاری از کسانی که دم از پیروی از حضرت مسیح میزنند، راهی غیر از راه آن حضرت میروند
🔹این پیغمبر بزرگ الهی (حضرت مسیح علیه السلام)، همه دوران حضور در میان مردم را با #مجاهدت گذرانید تا بتواند در مقابل #ظلم و #تعدّی و #فساد و کسانی که با تکیه به زر و زور، #ملتها را به زنجیر کشیده بودند و آنها را به جهنّم دنیا و آخرت میکشاندند، ایستادگی کند.
🔹رنج هایی که این پیغمبر بزرگ از دوران کودکی - که خدا نبوّت را از همان دوران کودکی به او داد - متحمّل شد، همه در این راه بوده است. انتظار این است که #پیروانحضرتمسیح و همه کسانی که آن بزرگوار را از عظمت و معنویتِ والا و متناسبِ جایگاه رفیع او برخوردار میدانند، در این راه به او تأسّی کنند.
🔹امروز بسیاری از کسانی که دم از پیروی از #حضرت_مسیح میزنند، راهی غیر از راه حضرت مسیح میروند. هدایت #حضرتعیسیبنمریم (علی نبیّنا و علیه السّلام)، هدایت به سوی عبودیّت خدا و #مقابله با #فرعونیّت و #طغیان است. امروز کسانی با ادّعای پیروی از آن پیامبر بزرگ الهی، در جایگاه #فرعونیان و #طواغیتی نشستهاند که #عیسیبنمریم با آنها مبارزه میکرد.
بیانات مقام معظم رهبری ۷۹/۱۰/۷
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️از ديدگاه امام علی (علیه السلام) «انسان های گمراه» چه اوصافی دارند؟
🔹#امام_على (عليه السلام) در بخشی از خطبه ۱۵۳ «نهج البلاغه»، از #انسانهای_گمراه سخن مى گويد و چهار وصف از اوصاف آنها را بيان مى دارد، مى فرمايد: «وَ هُوَ فِی مُهْلَةٍ مِنَ اللهِ يَهْوِی [۱] مَعَ الْغَافِلِينَ، وَ يَغْدُو مَعَ الْمُذْنِبِينَ، بِلَا سَبِيلٍ قَاصِدٍ، وَ لَا إِمَامٍ قَائِدٍ» (او [انسان گمراه] در اين چند روزى كه #خدا به او #مهلت داده [تا با اعمال صالح، سعادت جاويدان را براى خود فراهم سازد] پيوسته با #غافلان به سوى #سقوط مى رود و همه روز با #گنهكاران به سر مى برد، بى آنكه در طريقى گام نهد كه او را به #حقّ برساند، يا #پيشوايى برگزيند كه قائد و راهنماى او باشد).
🔹آرى! #اسباب_بدبختى او در اين چهار امر خلاصه مى شود، با #غافلان همراه بودن و #سقوط كردن و با #گنهكاران همنشين شدن، از راه راست حركت نكردن و #پيشوای_صالحى برنگزيدن. تعبير به «امام قائد» ممكن است اشاره به #امامان_معصوم (عليهم السلام) باشد، يا هر پيشواى عالم و با تقوايى كه پيرو معصومين (عليهم السلام) است و در هر حال، نقش «رهبرى صالحان» را در #هدايت و نجات انسان ها مشخص مى كند؛ همان گونه كه نقش «همنشينى با غافلان و گنهكاران» را در #بدبختى و سقوط انسان روشن مى سازد.
پی نوشت:
[۱] «يهوى» از ماده «هوى» (بر وزن تُهى) در اصل به معناى سقوط كردن از بلندى است و «هوى» (بر وزن هوا) به معناى تمايل به چيزى است و معمولا در مورد تمايلات نفسانى به امور باطل به كار مى رود و در جمله بالا به همان معناى اوّل است؛ يعنى شخص دنياپرست همراه غافلان در وادى بدبختى سقوط مى كند.
📕پيام امام اميرالمؤمنين (ع)، مكارم شيرازى، ناصر، دار الكتب الاسلاميه، چ اول، ج ۶، ص ۶۳
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#گمراهی #غفلت #گناه
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️ولادت پیامبر اکرم، مبدأ برکات و خیرات
🔹ولادتها مختلف است: یک تولدی است که «مبدا خیرات» است، «مبدا برکات» است، «مبدا کوبیدن ظالم» است، «مبدا خاموش شدن آن بتکدهها و آتشکدهها» است، مثل #ولادت #رسول_اکرم که گفته شده است که «آتشکده پارس» خاموش شد و کنگرههای طاق کسری ریخته شد - حالا ریخته شدن و خاموش شدنش با تاریخ، گفته شده - لکن مطالب این است که دو قوه بوده است آن وقت که یکی قوه حکومت جائر بوده است، و یکی هم قوای روحانی آتشپرست؛ و به آمدن #رسول_اکرم [این دو قوه شکست]؛ #تولد_ایشان مبدا شکست این دو قوه است.
🔹یکی طاق کسری که کنگرههایش، کنگرههای ظالمانهاش ریخت. اینکه میگویند «انوشیروان عادل» این از اساطیر است! یک مرد ظالم سفاکی بوده است، منتها شاید پیش سلاطین دیگر وقتی گذاشتند، به او گفتند عادل! و الّا کجایش انوشیروانْ عادل بوده است؟! به تولد #رسول_اکرم، این پایهها، یعنی مبدا ریختن پایههای #ظلم و خاموش شدن آتش های #دوگانهپرستی و #شرک و #آتشپرستی [فرو ریخت]؛ آن دو قوهای که در آن وقت بوده است، با آمدن ایشان هر دو مبدا شکست، این دو اصل؛ یعنی #توحید، در عالم به واسطه #رسول_اکرم توحید بسط پیدا کرد و ان شاء الله میکند.
بیانات حضرت امام در جمع ایرانیان مقیم خارج از کشور ۵۷/۰۸/۰۴
منبع: سایت جامع امام خمینی (ره)
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️امام علی (علیه السلام) در خطبه ۱۶۱ نهج البلاغه با چه اوصافی از «پیامبر اكرم» (صلی الله علیه و آله) تجليل میكند؟
🔹#امام_علی (عليه السلام) در آغاز خطبه ۱۶۱ «نهج البلاغه» به معرفى #پيامبر_اكرم (صلی الله علیه و آله) مى پردازد و میفرمايد: «ابْتَعَثَهُ بِالنُّورِ الْمُضِيءِ، وَ الْبُرْهَانِ الْجَلِيِّ، وَ الْمِنْهَاجِ الْبَادِی وَ الْكِتَابِ الْهَادِی» (خداوند او را با نور روشنى بخش و #برهانِآشكار و #طريقِواضح و #كتابِهدايتكننده برانگيخت). منظور از «نور مضىء» همان #نور_نبوّت اوست كه همه جا را روشن ساخت و «برهان جلى» اشاره به #معجزات_آشكار اوست. «منهاج بادى» #شريعت_واضح او را بيان میكند و «كتاب هادى»، #قرآن است كه هدايتگر خلايق تا دامنه قيامت است.
🔹بعضى از شارحان نهج البلاغه هر چهار جمله را اشاره به «قرآن مجيد» میدانند كه امام (عليه السلام) از زواياى مختلف به آن نگريسته است؛ ولى آنچه در تفسير آن گفتيم كه هريك به چيزى اشاره میكند، مناسبتر به نظر میرسد و جمعى از شارحان نهج البلاغه آن را پذيرفته اند. در هر حال، كلام #امام (عليه السلام) اشاره به اين دارد كه اركان چهارگانه دعوت #پيامبر (صلی الله علیه و آله)، از هر نظر كامل و قوى و سرچشمه آن، نور #وحى بود و #معجزات مختلف، #برهان و دليل آن و كتاب هدايت كننده اى همچون #قرآن، بيانگر آن و قوانين و احكامش روشن، حساب شده و حكيمانه بود.
🔹سپس به معرفى #پيامبر_اكرم (صلی الله علیه و آله) در هشت جمله كوتاه مى پردازد و میفرمايد: «أُسْرَتُهُ خَيْرُ أُسْرَةٍ، وَ شَجَرَتُهُ خَيْرُ شَجَرَةٍ؛ أَغْصَانُهَا مُعْتَدِلَةٌ، وَ ثِمَارُهَا مُتَهَدِّلَةٌ، مَوْلِدُهُ بِمَكَّةَ، وَ هِجْرَتُهُ بِطَيْبَةَ عَلَا بِهَا ذِكْرُهُ وَ امْتَدَّ مِنْهَا صَوْتُهُ» «#خاندانش بهترين خاندانها، #شجره فاميل او [بنى هاشم] بهترين شجره ها، شاخه هايش موزون و ميوه هايش در دسترس همگان قرار داشت. زادگاهش #مكّه [مركز خانه خدا] و هجرتگاهش، #مدينه طيّبه [مركز جمعى از پاكبازان] بود. آوازه اش از آن شهر برخاست و صدايش از آنجا به همه رسيد». «متهدل» به معناى آويزان است و در اينجا به معناى ميوه اى است كه در دسترس همگان قرار دارد.
🔹پيروزى و موفقيّت انسان در سايه امور مختلفى به دست مى آيد. شرافت خانواده و كرامت اصل و نسب و شخصيت والاى بستگان و فرزندان، تولّد در محلِّ با ارزش و فعاليّت در محيط آماده، هريك سهمى در پيروزى انسان دارد. و هر گاه در زندگى #پيامبر_اكرم (صلی الله علیه و آله) درست دقت كنيم مى بينيم علاوه بر #شرف_ذاتى آن حضرت، خداوند #عوامل_پيروزى را براى او فراهم ساخته تا بندگانش را از اين طريق هدايت كند؛ نسب او به #حضرت_ابراهيم (عليه السلام) و فرزندش #اسماعيل (عليه السلام) میرسد و از آن پدر و فرزند، شجاعت و ايثار را به ارث برده است.
🔹خاندانش #بنىهاشم كه از بهترين طوايف عرب بودند. «پدرى» همچون #عبدالله و «جدّى» چون #عبدالمطلب، «عمويى» همچون #حمزه و #ابوطالب و «عموزاده اى» مانند #امام_علی و #جعفر و فرزندانى همچون #حضرت_زهرا و #ائمه_معصومين (عليهم السلام) داشت. #مكّه حرم امن الهى زادگاه او بود و هجرتگاهش #مدينه طيّبه مركز گروهى از مردم ايثارگر و فداكار بود. دعوت خود را از آنجا گسترش داد و صداى او در تمام جهان پيچيد.
🔹«اسره» كه از مادّه «اسر» (بر وزن عصر) به معناى قدرت و قوّت گرفته شده، اشاره به خاندان #بنىهاشم و فاميل نزديك حضرت است. «شجره»، اشاره به ريشه اصلى اين خانواده است كه به #حضرت_ابراهيم (عليه السلام) باز مى گردد و «اغصان معتدل» اشاره به شاخه هاى او همچون عبدالمطلب، ابوطالب، حمزه، جعفر، اميرمؤمنان علی و ائمه هدى (علیهم السلام) مى باشد كه از نظر #فضل و #كمال و عدم اختلاف همچون شاخه هاى هماهنگ يك درخت بودند و «ثمار»؛ (ميوه ها)، #علوم و دانش هايى است كه از اين خاندان در طول تاريخ نصيب مردم شد.
🔹آنگاه به سراغ معرفى «برنامه هاى عملى #پيامبر» (صلی الله علیه و آله) میرود و میفرمايد: «أَرْسَلَهُ بِحُجَّةٍ كَافِيَةٍ، وَ مَوْعِظَةٍ شَافِيَةٍ، وَ دَعْوَةٍ مُتَلَافِيَةٍ». «خداوند او را با دليل كافى و اندرز شافى و دعوت اصلاح گرانه، فرستاد». آرى، او داراى #دلايل #عقلى، #فطرى و انواع #معجزات_حسّى بود و انسانها و جامعه هاى بيمار را با سخنان خود درمان كرد و ويرانى هاى فراوانى از عصر جاهليّت - كه در تمام شئون اجتماعى وجود داشت - اصلاح و آباد ساخت. «دعوت #پيغمبر_اكرم» (صلی الله علیه و آله) از نظر ريشه با حجت و #برهانقانعكننده همراه بود و از نظر محتوا، #برنامهاى_شفابخش در بر داشت، و از نظر نتيجه به اصلاح مفاسد و ترميم ويرانیهاى فكرى و اخلاقى و اجتماعى منتهى شد.
🔹#امام_علی (عليه السلام) سپس به كارهاى مهمّى كه #پيامبر_اكرم (صلی الله علیه و آله) انجام داد پرداخته، چنين میفرمايد: «أَظْهَرَ بِهِ الشَّرَائِعَ الْمَجْهُولَةَ، وَ قَمَعَ بِهِ الْبِدَعَ الْمَدْخُولَةَ، وَ بَيَّنَ بِهِ الْأَحْكَامَ الْمَفْصُولَةَ». «خداوند به وسيله او احكام ناشناخته [الهى] را آشكار ساخت و بدعت هايى كه به نام دين در شريعت الهى وارد شده بود ريشه كن كرد و احكامى را كه اكنون نزد ما روشن است بيان داشت». در واقع #پيامبر_اكرم (صلی الله علیه و آله) به سه كار مهم دست زد: #عقايد_حقّه را آشكار ساخت؛ #بدعتها و #خرافات را از ميان برداشت و #احكام_الهى را به طور روشن براى همه مردم تبيين كرد كه هريك از اينها با مجاهدات بسيار و تحمّل رنجهاى فراوان صورت گرفت.
📕پيام امام اميرالمؤمنين(ع)، مكارم شيرازى، ناصر، دار الكتب الاسلاميه، چ اول، ج ششم، ص ۲۶۶
منبع؛ وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#پيامبر #پیامبر_اکرم
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد