آیا در آفریقا جنگ جهانی میشود؟.pdf
63K
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#امنیت #انرژی_هستهای
✅ تقابل غرب و شرق، این بار در آفریقا/ آیا در آفریقا جنگ جهانی میشود؟
🔶 نیجر برخلاف همسایه جنوبی بزرگتر و ثروتمندتر اما تقریبا همنامش نیجریه نه نفت دارد، نه چندان حاصلخیز است و نه به آبهای آزاد راه دارد. این کشور که حدود ۸۰ درصد مساحت آن با بیابانهای جنوب صحرای بزرگ آفریقا پوشیده شده، تنها 24 میلیون نفر جمعیت دارد و درست 63 سال پیش رسما از فرانسه مستقل شد.
🔸در مقام مقایسه، کشور نیجریه که حتما برای شما نامی آشناتر است و به خاطر قرار گرفتن در انتهای جلگه رودخانه نیجر، نامی مشابه همسایه فقیر شمالیاش دارد، با وجود مساحتی تقریبا مشابه با آن، جمعیتی 9 برابر دارد؛ چراکه هم در منطقهای حاصلخیز در ساحل اقیانوس اطلس قرار گرفته و هم طلای سیاه از زیر خاکش میجوشد.
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#معنویت_و_اخلاق
#مسئله_محوری
#انقلاب_اسلامی #روشنگری
✅ سرباز روز نهم! اسم تومصطفاست
🔰 قسمت اول
🔶 نگاهی گذرا به دو کتاب پیرامون شهید مصطفی صدر زاده که مورد توجه رهبر انقلاب قرار گرفتهاند.
🔹از کهنز تا حلب
🔶 «گاهی اوقات شما میبینید از یک روستا یک شخصیّت منوّر و نورانی برمیخیزد؛ از یک روستای اطراف شهریار یک جوان فداکار و نورانی مثل مصطفی صدرزاده به وجود میآید. ما از این مصطفیهای صدرزاده در تمام سرتاسر کشور بسیار داریم، هزاران داریم؛ اینها همه امیدبخش است.» ۱۴۰۲/۳/۱۴ این جملات بخشهایی از بیانات رهبر انقلاب اسلامی، در وصف جوانی است که روح بزرگش در قالب وجودش نمیگنجید و هرجا تکلیف ایجاب میکرد، پایکار اسلام و انقلاب بود؛ از مسجد و پایگاه بسیج در کُهَنز شهریار و مهار فتنه ۸۸ در وسط خیابانهای تهران گرفته تا نبرد مستشاری و رزم نظامی در سوریه برای دفاع از حرم. جوانمردی که خواندن روایت تلاشهای فراوان و خستگیناپذیری او هنوز هم به ارادههای خاموش نهیب میزند.
🔹مصطفی صدرزاده، جوان برخاسته از هسته مقاومت مسجد و هیئت
🔶 پاســـــداشت فرهنــــــگ شهادت و زنده نگهداشتن راه و نام شهیــــدان از موضوعـــــات مورد توجـــــه حضرت آیت الله خامنه ای است. رهبر انقلاب اسلامی، علاوه بر گفتمانسازی و کمک به گسترش ادبیات جهاد و شهادت، همواره جریان ادبیات مقاومت را تقویت کردهاند و به اذعان نویسندگان و فعالان نشر این حوزه، توجه و حمایتهای ایشان، چراغ راه آنان در این زمینه بوده است. توصیه مکرر به مطالعه کتب شرححال شهدا و تقریظ بر کتابهای شاخص این حوزه، حکایت از همین عنایت ویژه دارد. در سالهای اخیر که رشادت جوانان مقاومت به فرماندهی سردار رشید اسلام شهید حاجقاسم سلیمانی نقشه شوم استکبار در منطقه غرب آسیا را خنثی و خاک کشورهای منطقه را از لوث حضور گروههای تکفیری و تروریستهای دستساخته آمریکا و رژیم صهیونیستی پاک کرد، مجاهدان مظلوم جبهه مقاومت بارها مورد تجلیل رهبر انقلاب قرارگرفتند و شهدای این حماسه بهعنوان الگوهای نسل جدید معرفی شدند. شهید مصطفی صدرزاده یکی از همین جوانهاست. صدرزاده یک شخصیت فعالِ مسجدی، بسیجی و هیئتی است که دیگران را هم به این سه محیط تربیتی جذب میکرد. نسلی که رویش آن بسیار امیدآفرین است: «ما امروز در سرتاسر کشور، هزاران هستهی مقاومت در مساجد و در هیئتها داریم؛ از این هستههای مقاومت، جوانهایی برمیخیزند به عنوان مدافع حرم، جوانهایی برمیخیزند به عنوان مدافع امنیّت، جوانهایی برمیخیزند به عنوان بسیجی دانشجو.» ۱۴۰۲/۳/۱۴
🔶 پانزدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت همراه با انتشار تقریظهای حضرت آیتالله خامنهای بر کتابهای «اسم تو مصطفاست» و «سرباز روز نهم» در اولین رویداد ملی تکریم فعالان مساجد سراسر کشور با عنوان «مثل مصطفی» اقدامی در این راستا بوده و بهانهای است تا مروری بر این دو کتاب داشته باشیم.
🔹سرباز روز نهم
🔶 کتاب «سرباز روز نهم» روایتی از زندگی و زمانه شهید مصطفی صدرزاده در ۶۳۲ صفحه است که توسط انتشارات راهیار منتشر شده است. کتابی جامع که برای پژوهش و جمعآوری اطلاعات و نگارش آن طی شش سال، دوستان و آشنایان مصطفی صدر زاده در مسجد و پایگاه و هیئت و میدان رزم، همه به خط شدهاند تا با یادآوری خاطرات، یاد شهید را زنده نگاه دارند. خاطراتی از بخشهای مختلف زندگی مصطفی صدرزاده که خوشذوقی نویسندگان، آن را در ۹ بخش "نذر سربازی تو" ، "آجر آجر سنگر تربیت"، "طلبه میدان" ، "درجست و جوی هم سنگر"، "در مسیر روحالله" "فتنه سبز"، "الخیر فی ما وقع"، "در مسیر عباس"و "سرباز روز نهم" کنار هم نشانده است. «سرباز روز نهم» را میتوان بین آثار منتشر شده درباره شخصیت شهید صدرزاده یکی از جامع و کاملترین آثار دانست. اثری که پژوهش و گردآوری اطلاعات آن حدود ۶ سال طول کشیده. نکته جالب آنکه بعضی راویان کتاب که به بیان خاطرات خود از شهید پرداختهاند حالا دیگر در بین ما نیستند و خود به قافله شهدا پیوستهاند. معلوم نبود اگر گروه پژوهش «سرباز روز نهم» سراغ این موضوع نرفته بودند فرصت دیگری پیش می آمد تا گنجینه خاطرات و روایت های آنها درباره شهید صدرزاده به نسلهای امروز و فردای ایران اسلامی و انقلابی منتقل شود.
🔶 پژوهشگران و گروه نویسنده کتاب، تقریباً فردی یا کسی نمانده که با شهیدصدر زاده ارتباط و حشرونشر داشته و در این کتاب سراغش نرفته باشند. همین تعدد راوی کتاب سرباز روز نهم، باعث شده که ابعاد مختلف شخصیت مصطفی صدرزاده در حدامکان بهصورت حداکثری ترسیم شود. شخصیت چندبعدی و جامع که نهتنها در جبهههای خط نبرد با تکفیریها، یک فرمانده میدانی موفق است بلکه در همان حال در میدان فعالیتهای اجتماعی و عامالمنفعه و فرهنگی در حاشیه شهریار هم کارنامه درخشانی از خود بر جای گذاشته است.
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#معنویت_و_اخلاق
#مسئله_محوری
#انقلاب_اسلامی #روشنگری
✅ سرباز روز نهم! اسم تومصطفاست
🔰 قسمت دوم
🔶 "سرباز روز نهم" حاصل زندگی مجاهدانه و خستگیناپذیر شخصی است که بی شک میتواند در دوره حاضر، الگویی دستیافتنی باشد. او که از سال ۱۳۹۲ با دهها ترفند پایش را به سوریه باز میکند و ظرف دو سال از چهرههای محبوب و مؤثر مدافعان حرم میشود، تا جایی که سردار سلیمانی را به تمجید وامیدارد. جوانی که در طول زندگی کوتاه خودش، منشأ آثار فراوان اجتماعی و سیاسی و نظامی و فرهنگی است. جوانی مومن ومجاهد و صف شکن که نه فقط اسیر محیط پیرامون خود نشده، بلکه واقعیتهای جاری در محیط را شکافته و جلو رفته است: " کسی که مدتی با مصطفی رفتوآمد میکرد، میفهمید که دوست ندارد منفعل باشد، حتماً باید کاری انجام میداد، احساس تکلیف میکرد. مثلاً در جریانات سال ۸۸ میگفت: صرفاً حضور ما توی درگیری مشکل رو حل نمی کنه؛ باید روشنگری کرد. ما نباید بیخیال باشیم." (کتاب سرباز رو نهم، ص۱۸۷)
🔹اسم تو مصطفاست
🔶 «اسم تو مصطفاست» زندگینامه داستانی شهید مصطفی صدر زاده به روایت همسر او است که توسط انتشارات روایت فتح در ۲۷۲ صفحه منتشرشده است. همسر شهید که پابهپای او جهاد را تجربه و لمس کرده و همراه و همگام با او بوده است ؛ به گونه ای که گویا اصلاً مصطفای صدرزاده، مسیر را با همراهی خانم سمیه ابراهیمپور طی کرده است. کتاب روایتی است زنانه از شهادت و جهاد که راوی آن بخشها و زوایای ناگفته یا کمتر گفته شده از زندگی شهید و زمانه او را آشکار میکند. «اسم تو مصطفاست» و امثال این کتاب راوی بخشها و ناگفتههای فرهنگ جهاد محسوب میشوند. نیمههای پنهانی که چون حضور و نسبت مستقیمی با خط مقدم نبرد ندارند و در آنها کمتر خبری از گلوله و توپ و تانک است معمولاً هم کمتر در معرض توجه قرار میگیرند. همه اینها اما در حالی است که مجاهدان خط مقدم نبرد، ثمره پربرکت این فضا محسوب میشوند. زندگی اگر رویکرد جهادی پیدا کرد و حماسه ها در میدان رزم تحقق پیدا کرد، به دلیل همین عقبه و پشتصحنهای است که کمتر موردتوجه قرار گرفته است و اهمیت و ضرورتش مثل هوا برای تنفس است. همان قدر حیاتی اما همان قدر هم نامرئی و دیده نشده.
🔶 این کتاب بر خلاف برخی نمونههای ادبیات مقاومت که راوی جهاد دهه شصت هستند و سه دهه از آنها گذشته، امروزیِ امروزیاست. شخصیت روایت داستانی کتاب «اسم تو مصطفاست» از جوانانی است که در شرایط امروز جامعه زندگی کرده و با همین تلاطمهای اقتصادی و اجتماعی و سیاسی و فرهنگی روبرو بوده که همه شهروندان این عصر با آن دستوپنجه نرم میکنند. «اسم تو مصطفاست» با تصویر یک جوان مؤمن انقلابی در بطن حوادث روزمره، امکان زیست مؤمنانه در عصر جدید را برای مخاطب به تصویر میکشد. «اسم تو مصطفاست» نه راوی مرگ و حرمان که راوی زندگی و حیات است. زندگی و حیاتی که البته «شهادت» نگین درخشان آن است. مراجعه به مسیری که این چنین شخصیتهایی را زیر هجوم سنگین فرهنگی و فکری دشمن، تحویل جامعه داده، راهی مطمئن برای الگوبرداری نسل جوان است. با چنین نگاهی است که کتابهایی مثل «سرباز روز نهم» و «اسم تو مصطفاست» ترسیمی امیدبخش از رویش نسل جوان مومن حزب اللهی در کشور است که میتوانند با ایثار و فداکاری و با همت های پولادین و اراده های مصمم و با تکیه بر ایمان و حضور در میدان، راه نیل به آینده درخشان کشور و انقلاب را تسهیل کنند.
🔖 منتشرشده در شماره جدید نشریه خط حزبالله
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#تاریخ_معاصر
✅ نظر متفاوت حسین فاطمی و دکتر محمد مصدق در فاصله وقایع ۲۵ و ۲۸ مرداد
🔶 خاطرم هست که روز ۲۵ مرداد که شبش قرار شد کودتا بکنند و پدر مرا بگیرند، نتوانستند بگیرند و رفتند سراغ دکتر [حسین] فاطمی در شمیران. دکتر فاطمی را با [احمد] زیرکزاده و [جهانگیر] حقشناس، بیچارهها را گرفتند و بردندشان حبس، و فاطمی را ریختند تو خانهاش. حتی شنیدم که با زنش هم کاری کردند چی کردند توهین کردند به بچهاش و کتک زدند و اينها.
🔶 حالا این شب ۲۵ مرداد بود. شنبه شب، بین شنبه و یکشنبه بود، روز ۲۵ یکشنبه بود شب ۲۵ مرداد بود. من خودم اتفاقاً هتل دربند [بودم]، چون به اصطلاح تشریفات بابایم را هم خودم میکردم، با آمریکاییها هم ارتباط داشتم دوست بودم اینها. با هندرسن دوست بودم، با مستر وارن که رئیس اصل ۴ بود با من دوست بود خیلی اینها، ما رفیق بودیم در نتیجه وارن را دعوتش کردم به شام با هندرسن شام میخوردیم در هتل دربند. شام میخوردیم و ساعت ۱۱ و ۱۱:۳۰ بود که آمدم منزل بخوابم.
🔶 آمدم منزل بخوابم صبح ساعت یک بعد از نیمهشب دیدم که خواهرم تلفن میکند که «فلانکس میدانید چه خبر شده؟ کودتا خواستند بکنند.» گفتم «چه بوده؟ چه کودتایی؟» گفت «بله نصف شب رفتند سراغ آقا که آقا را بگیرند و نتوانستند آقا را بگیرند و نصیری رفته کاغذ عزل آقا را از شاه برده آنجا.» گفتم «والله خبر ندارم تا ببینم پدرم [چه میگوید].»
🔶 بابا، خانهاش با من پنجاه قدم راه بود، [تلفنی از او پرسیدم] «من بیایم آنجا الان؟» گفت «نه، نه.» [پرسیدم:] «اصلاً چه شده آخر؟» گفت «هیچی، خواستند قلقلک بدهند چیز مهمی نیست. تو راحت بخواب. صبح بیا پهلوی من. صبح زود ييا.»
🔶 من هر روز صبح زود ساعت شش میرفتم پهلوی پدرم. فشار خونش را میگرفتم یک آمپول بکوزین به او میزدم میآمدم، این کار من بود. صبح که ساعت شش رفتم پهلوی پدرم ساعت شش ونیم هفت ربع کم، دکتر فاطمی مئل دیوانهها از شمیران آمده، آزاد شده آمده موهای سرش راست روی سرش، جوشی هم بود دیوانه، داد زد و رفت پهلوی پدرم. وقتی از پیش پدرم آمد بیرون گفت «غلام..» دستش را بلند کرد عصا هم دستش بود چون از وقتی که عمل کرده بود عصا دستش بود. دستش را بلند کرد گفت «غلام، این مماشات پدر تو آخر ما را به اعدام میکشد.»
🔶 فاطمی آمده بود پهلوی پدر من که «الان برو پشت راديو و عزل شاه را بخوان. [برو] پشت رادیو [اعلام کن] که شاه رفته، تمام شده و فرار کرده، مملکت را گذاشته.» شاه رفته [بود] ولی [ما] نمیدانستیم شاه کجا رفته. شاه غیبش زد يک دفعه. چون [عوامل کودتا] به او گفته بودند که تو برو رامسر اگر دیدی که [یخ کودتا] گرفت این چیز [برگرد به تهران]، این نقشهای بود که هندرسن و اشرف و اینها با آلن دالس ريخته بودند که شاه فرار کند برود به رامسر و اگر این کودتا گرفت و نصيری آمد و خلع سلاح کرد دستگاه منزل پدر مرا، آن وقت آنها برگردند. اگر نشد شاه اینجا فرار کند برود.
🔶 نشد و شاه با ثریا فرار کردند. با خانم آمدند به بغداد و از بغداد آمدند به رم. پدرم گفت «شاه کجا رفته؟ شاه کجا رفته؟» که هیچ خبر دیگری نداشت و فاطمی میگفت که شما الان بیا پشت راديو و این را بگو. پدرم گفت «نه من نمیتوانم این کار را بکنم، من قسم وفا[داری] به شاه خوردم، من به قرآن قسم خوردم، من برای کسی قسم نمیخوردم.»
🔶 پدر من وقتی عهد رضاشاه که مجبور شد قسم بخورد به رضاشاه قسم نخورد. هی این را پس انداخت هی طفره رفت تا روز آخر داشت دوره مجلس تمام میشد دوره ششم مجلس تمام میشد. پدرم گفت «بالاخره معلوم شد که باید قسمت را بخوری.» پدرم گفت چه کارکنم؟ رفت شمایل حضرت امیر را پیدا کرد آورد که من به پادشاه اسلام به حضرت امیر قسم میخورم که به مشروطیت باوفا باشم و به شاه خیانت نکنم.» [این طور] قسم خورد.
🔶 [آن روز پدرم در جواب فاطمی] گفت «من قسم خوردم برای شاه، قسم قرآن خوردم. من آدمی نیستم که زیر قول و شرافتم بزنم. معهذا شاه میخواهم ببینم کجاست؟ چه شده؟» از هیچچیز خبر نداشت پدر من. «چطور شده؟ چطور نشده؟ تا بعد ببينيم یک فکری بکنیم. من که نمیتوانم بروم پشت رادیو فریاد بزنم که شاه مجبور شده فرار کرده و رفته و مملکت جمهوری شده. من که نمیتوانم این کار را بکنم.» نکرد پدر من که فاطمی اوقاتش تلخ شد و به من گفت «غلام این مماشات پدر تو ما را آخر به اعدام میکشاند.» و همین هم شد اتفاقاً. اعدامش کردند.
🔶 بخشی از مصاحبه غلامحسین مصدق فرزند دکتر مصدق با پروژه تاریخ شفاهی ایران در دانشگاه هاروارد، نوار دوم
تاریخ مصاحبه: ۱۱ تیر ۱۳۶۳
مصاحبه کننده: حبیب لاجوردی
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر زادبر
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#اقتصاد
#تاریخ_معاصر
✅ روایت شمسالدین جزایری از اوضاعواحوال ایران در زمان روی کار آمدن رزمآرا
🔶 شاه هم البته آن قدرتی که بتواند اداره بکند [نداشت] مردم نمیترسیدند از او زیاد، درصورتیکه از رضاشاه آدم واقعاً میترسید، ایرانیها همه میترسیدند، اکثریتشان لااقل.
🔶 مثلاینکه سیاست به صورتی درآمد که شاید آمریکاییها هم کمک و مداخله کردند، مخصوصاً از زمان قوامالسلطنه، دستهایی هم میل داشتند که آمریکائیها مداخله بکنند از این نظر که من به شما عرض میکنم. قوامالسلطنه خودش جزو عوامل این کار بود. رفقای ما هم یکدستهشان همعقیده بودند که مثلاً انگلستان حالا آن امپراتوریاش از دست رفته و ضعیف شده در مقابل روسیه و روسیه روزبهروز دارد قدرت پیدا میکند با آن وضعی که استالین پیدا کرده بود، یک سیاست سومی هم بیاید به تقویت سیاست روسیه و اینجا يک محل اتکائی داشته باشد و بنده خوب یادم هست که قوامالسلطنه با آمریکائیها مذاکره کرده بود که یک کمکی بگیرد.
🔶 میدانید وضع بودجه ما بد شده بود. بنده این را مطالعه کردم در قوانین مالیه و به آقای دکتر مصدق هم این را گفتم، مردم ایران آقا، تجار اینهایی که باید مالیات بدهند مالیات نمیدادند.
🔶 بنده یکوقتی همین کتاب را نوشتم از اداره مطالعات اقتصادی بانک ملی خواستم. مخارج زندگی را ما مطالعه کردیم یازده تا سيزده برابر شده بود. مالیاتها و عواید دولت ما سه برابر شده بود. عوامل اقتصادی ازهرجهت موجب بالارفتن قیمتها در ایران شده بود دیگر. جنگ بود. کالا کم میرسید به ایران. اشغال بود ایران، خود ایران نمیتوانست تولید زیاد بکند خب، خودبهخود وضع زندگی خیلی گران شده بود، اینها [انگلیسها] خیال کردند که بیایند لیره را تسعیرش را ببرند بالا به چهارده تومان، این به نفعشان است مثلاً ریال زیادتر، مخصوصاً انگليس من نوشتم که خوب، متفقین همه بودند ولی انگلستان چون شرکت نفت را داشت و باید در سال یک مقداری ارز را تبدیل به ریال بکند میخواستند ریال بیشتری بگیرند، غافل از اینکه این آخرین ضربت مرگآور را میزند به قیمتهای ایران و قیمت را میبرد به سیزده برابر.
🔶 عرض میکنم بنابراین وضع اقتصادی ایران وضع اقتصادی خوبی نبود. شاه هم که اطلاعات اقتصادی نداشت، درعینحال هم نگران بود، میترسید، توی دانشگاه هم به او حمله کرده بودند، یعنی تیراندازی به او کرده بودند، بنابراین وضع به یک صورت غیرامنی برای او درآمده بود. خارجیها هم تلقین کرده، شاید فشار میآوردند که یک حکومت مقتدری تشکیل بشود. توی اینها هم آقای رزمآرا را انتخاب کرده بودند.
🔶 مصاحبه شمسالدین جزایری با پروژه تاریخ شفاهی ایران در دانشگاه هاروارد، نوار دوم
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر زادبر
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#مسائل_اولویت_دار
#حجاب
✅ سخنی در ردِّ جدایی عفاف از حجاب
🔶 این روزها زیاد به گوش ما میخورد که عفاف از حجاب مهمتر است و ما باید زنان را به عفاف دعوت کنیم و تکثر پوشش آنها را بپذیریم. یا اینکه درباره فلان بازیگر مطرح سینمای گفته میشود فلانی پاکترین و عفیفترین بانوی سینمای ایران است و سخنانی از این دست. در این نوشتار قصد داریم کمی درباره این جداانگاری عفاف و حجاب صحبت کنیم. آیا اساسا این دو مقوله از یکدیگر جدا هستند؟ یا چه نسبتی میان این دو حاکم است؟
🔶 نکته اول اینکه اغلب این سخنان و مباحثی که در این زمینه گفته میشود دچار نوعی مغالطه هستند. به این معنا که غالبا معنای عفاف را به «پاکدامنی» تقلیل میدهند. گویی عفیفه بودن یعنی دامن پاک داشتن و مرتکب فحشا نشدن. و براساس این تقلیلگرایی در معنای عفاف اینگونه نتیجه میگیرند که مهم نیست خانمی حجاب داشته باشد یا نداشته باشد مهم این است که پاکدامن بوده و عفیف محسوب شود! در حالیکه پاکدامنی یکی از سطوح و مراتب عفاف است و عفاف سطوح دیگری نیز دارد که این افراد به آن توجه نمی کنند. اینکه به یک فرد بدسخن میگوییم عفت کلام داشته باش! یعنی داریم از سطحی از عفاف که در کلام متجلی هست صحبت میکنیم. عفاف در گفتار، عفاف در رفتار، عفاف در نگاه، عفاف در فکر و خیال و... همگی سطوح مختلفی از عفاف هستند. عفاف در پوشش نیز یک سطح از عفت است که در لباس و نحوه پوشش افراد ظهور مییابد و تجلی آن میشود حجاب. یعنی فردی که حجاب را در پوشش خود رعایت نمیکند و در جامعه و انظار مردم برهنه و بدننما ظاهر میشود حتی اگر پاکدامن باشد، سطحی از عفاف را برخوردار نیست.
🔶 نکته دوم اینکه حجاب و عفاف در يك معنا مترادف همديگر هستند. زيرا حجاب در کتابهای لغت به معنای پوشش، پرده و مانع آمده است. در گذشته به نگهبان، حاجب می گفتند؛ چون مانع ورود اغيار و بيگانگان در يک حريم و محيط خاص می گردد. بنابراين حجاب و پوشش زن نيز به منزله يک حاجب و مانع در مقابل افراد نامحرم است که قصد نفوذ و تصرف در حريم ناموس ديگران را دارند.
🔶 همين مفهوم منع و امتناع در ريشه لغوی عفت نيز وجود دارد؛ بنابراين، دو واژه «حجاب» و «عفت» در معنای «منع و امتناع» مشترکند. تفاوتی که بين منع و بازداری حجاب و عفت است، تفاوت بين ظاهر و باطن است؛ يعنی منع و بازداری در عفت مربوط به باطن و درون است؛ چون عفت يک حالت درونی است، ولی با توجه به اين که تاثير ظاهر بر باطن و تاثير باطن بر ظاهر، يکی از ويژگی های عمومی انسان است؛ بنابراين بين حجاب و پوشش ظاهری و عفت و بازداری باطنی انسان، تاثير و تاثر متقابل است؛ بدين ترتيب که هرچه حجاب و پوشش ظاهری بيش تر و بهتر باشد، اين نوع حجاب در تقويت و پرورش روحيه باطنی و درونی عفت تاثير بيشتری دارد. و برعکس آن نيز صادق است به اين معني كه هر چه عفت درونی و باطنی بيشتر باشد باعث حجاب و پوشش ظاهری بيشتر و بهتر در مواجهه با نامحرم میگردد.
🔶 علاوه بر رابطه قبل، بين پوشش ظاهری و عفت باطنی، رابطه علامت و صاحب علامت نيز هست؛ به اين معنا حجاب ظاهری نشانهای از مرحله خاصی از عفت باطنی صاحب حجاب است. البته اين مطلب به اين معنا نيست که هر زنی که حجاب و پوشش ظاهری داشت، لزوماً از همه مراتب عفت و پاکدامنی نيز برخوردار است. به همین دلیل، عفاف بدون رعايت پوشش ظاهری نيز قابل تصور نيست. نمی توان زن يا مردی را که عريان يا نيمه عريان در انظار عمومی ظاهر می شوند را با این ادعا که «اصل با درون و باطن افراد است» عفیف دانست. حجاب ظاهر يکی از علامتها و نشانههای عفاف باطن است و بين مقدار عفاف و حجاب، رابطه تاثير و تاثر متقابل وجود دارد. بعضی نيز رابطه عفاف و حجاب را از نوع رابطه ريشه و ميوه دانستهاند؛ با اين تعبير که حجاب ميوه عفاف و عفاف، ريشه حجاب است.
🔸 #به_قلم_اساتید: ابوالفضل اقبالی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی
#انقلاب_اسلامی #تحریم
#برجام
✅ معجزههای دست دادن!
🔶 سیاست در عرصه تئوریک پیچیدگیهای فراوانی دارد. حال تصور کنید وقتی این دانش و مفاهیم در عرصه عمل و عینیت پا بگذارد، کار به مراتب پیچیدهتر میشود. نقطه دشوار سیاست زمانی است که درگیر مسائل خارجی کشورها و بازیگران سیاسی جهان میشود. گاه مسائل سیاسی آنقدر غامض میشود که حل و فصل آن سالها زمان میبرد. حال مسئلهای با این ابعاد از پیچیدگی به گونهای ساده و سطحی در نظر گرفته میشود که سیدحسین مرعشی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی بگوید: «روحانی اگر حاضر میشد با ترامپ سلام علیک کند تمام تحریمها برداشته میشد!»
🔸این ادعا تا اینجا و به خودی خود مشکلی ایجاد نمیکند؛ چه اینکه ممکن است یک فرد درباره موضوعات مختلف دیدگاههایی شاذ داشته باشد؛ اما ماجرا زمانی حساسیت پیدا میکند که این وهمیات مبنای تصمیمگیری در سیاست خارجی قرار بگیرد. واقعاً موضوعات سیاست خارجی و حل آنها تا این حد ساده هستند؟ یا دست دادن دو رئیسجمهور اینگونه معجزه میکند؟! خسارتهای این طرز تفکر و سادهسازی مسائل پیچیده، منافع ملی یک جامعه را بر باد میدهد. مگر ترامپ و کیمجونگاون، رئیسجمهور کره شمالی سه بار دیدار نکردند؟ مگر ترامپ به عنوان اولین رئیسجمهور آمریکا پا در خاک کره ننهاد؟ مگر بین آن دو چندین نامه رد و بدل نشد و رئیسجمهور کره ننوشت: «من نمیتوانم لحظهای را که دست جنابعالی را محکم گرفتم فراموش کنم»؛ پس چرا این رخداد، تحریمی را علیه کره شمالی لغو یا تعلیق نکرد؟!
🔶 اگر سیاستمدار ایرانی به برجام به مثابه ابزاری برای گشودن گرههای تحریم مینگرد، اما از منظر یک سیاستمدار آمریکایی برجام وضع شده است تا علاوه بر کنترل ایران اتمی، راهی برای مهار ایران در سایر مؤلفههای قدرت ملی بیابد. دلیل اصلی خروج ترامپ از توافق هستهای نیز آن بود که ایران در مقابل سیاست فشار حداکثری ترامپ ایستاد و با خواستههای خلاف منافع ملی رئیسجمهور آمریکا مبنی بر پذيرش برجامهای موشکی و منطقهای مخالفت کرد. البته تحقق «برجام پلاس» هدف حداقلی ترامپ و تیم همراه او بود. مطلوب آنها همان بود که جان بولتون در سال 1397 گفت. وی در اجتماع منافقین در پاریس اعلام کرد: «انقلاب اسلامی ایران نباید به جشن چهل سالگیاش برسد!»
🔸ابعاد سیاست فشار حداکثری ترامپ آنقدر گسترده و چند لایه بود که تاریخ تحریمها، چنین دشمنیهای ظالمانه را به خود ندیده است؛ به گونهای که اکنون سازوکارهای برطرف کردن آن تحریمها از دشوارترین امور است. توصیف معجزههای دست دادن از سوی مرعشی در حالی است که آمریکاییها در ازای آن همه اقدامات سازنده ایران در اجرای تعهدات برجامی، به وظایف خود پایبند نبودند و رئیس کل وقت بانک مرکزی در این زمینه عبارت معروف و ماندگار «تقریبا هیچ» را به کار برد.
🔸 #به_قلم_اساتید:عزیز غضنفری؛ کارشناس مسائل سیاسی
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#مسئله_محوری
#روابط_خارجی
#تورم #دلار
✅ دولت و بانک مرکزی درصدد پاسخگویی درست به اصلیترین مطالبه مردم هستند
🔶 کاهش نرخ تورم همواره یکی از اصلیترین مطالبات مردم در دورهها و دولتهای گوناگون بوده است و آنچه در این موضوع حائز اهمیت است، یافتن مؤلفههای تأثیرگذار بر کاهش یا افزایش و حتی ثبات در نرخ تورم است. بازیابی این مؤلفهها و رصد آنها برای به کار گرفتن راهکارهای اساسی میتواند منجر به زمینهسازی برای پاسخگویی درست دولت به مردم در انتظار آنها مبنی بر کاهش نرخ تورم شود.
🔶 نکته مهم در این زمینه، نقش تثبیت اقتصادی و به تبع آن ثبات در نظام و بازار ارزی کشور است. سیاستهای دکتر فرزین در زمینه تثبیت و ثبات اقتصادی تاکنون راهگشا بوده، اما مسئله مهمی که به کاهش و ثبات کاهش در نرخ تورم کمک میکند، رساندن قیمت دلار به یک نقطه و نرخ تعادلی است، آن هم نه در مدت کوتاهی، بلکه در چشماندازی بلندمدت برای حصول اطمینان در فعالان اقتصادی، تجار و بازرگانان تا عامه مردم که از انتظارات تورمی و نوسانات نرخ ارز هیجانزده میشوند و این انتظارات نقش تعیینکنندهای در افزایش نرخ ارز به جا میگذارد.
🔶 رسیدن به نقطه تعادلی در نرخ ارز از این جهت حائز اهمیت است که ثبات و آرامش را به بازار ارز ارزانی میکند. وجود ثبات و آرامش در بازار ارز به دلیل اینکه نوسانات نرخ ارز به ویژه در هنگامه افزایش قیمت، روی بالا رفتن سریع و شارپی نرخها تاثیرگذار است، بسیار حائز اهمیت است.
🔶 اگر بانک مرکزی با راهبردهای در پیش گرفته و استفاده از ابزارهایی که در اختیار دارد بتواند ثبات در بازار ارز را حفظ کند، قطعاً دست بسیاری از بازارسازان از بازار ارز کوتاه میشود؛ چراکه بخشی از نوسانات آنی و بدون پشتوانه که از آن به عنوان نوسانات دستساز کانالهای تلگرامی یاد میشود، محصول تحرکات دلالانی است که از فضای بیثباتی اقتصاد سودهای کلانی به جیب میزنند.
🔶 عملکرد بانک مرکزی در تثبیت اقتصادی در کنار سیاستهای توسعه روابط سیاسی و اقتصادی با کشورهای گوناگون در حوزه بینالملل همه و همه گویای این واقعیت است که با کار درست و برنامههای منظم در حوزه سیاستگذاریهای اقتصادی و بینالمللی میتوان نتایج و عایدی مثبتی برای اقتصاد کشور به دست آورد.
🔶 گشایشهای اخیر مثل تبادل زندانیان سیاسی و آزادسازی ارزهای بلوکه شده که منجر به واردات کالا و مواد اولیه مورد نیاز تولید میشود، در میانمدت روی رفتار بازار تاثیر مثبتی میگذارد؛ چراکه منجر به تقویت طرف عرضه و در نهایت به کاهش نسبی قیمتها یا ثبات در قیمتها منتهی میشود که از جهات گوناگون حائز اهمیت است.
🔶 آنچه در موضوع تحقق مطالبات مردم از دولت در بخش کاهش نرخ تورم باید عنوان شود، این است که به دلیل چسبندگی قیمتها با کاهش نرخ ارز و تثبیت اقتصادی در کوتاهمدت نمیتوان منتظر نتایج آنی کاهش تورم بود؛ چراکه کاهش تورم در میانمدت با تداوم راهبردها و سیاستهای درست در عرصه اقتصاد و سیاست خارجی تثبیت میشود؛ بنابراین اتخاذ تصمیمات و سیاستهای درست و تداوم بر اجرای درست سیاست تثبیت اقتصادی میتواند زمینهساز کاهش نرخ تورم و به تبع آن کاهش قیمتها و پاسخگویی مطلوب به اصلیترین مطالبه مردم، یعنی کاهش نرخ تورم و ثبات در قیمتها باشد.
🔸 #به_قلم_اساتید:رحمان سعادت؛ کارشناس و تحلیلگر اقتصادی و عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#امید_به_آینده
#مرزبندی_با_دشمن #معیشت
#اغتشاشات #انتخابات #مجلس
✅ از پیشثبتنام پررنگ تا مشارکت پرشور
🔶 حضور پررنگ در پیشثبتنام انتخابات مجلس دوازدهم نوید بخش روزهای پرشور آینده ایران اسلامی است، روزهایی که با وجود تبلیغات دشمن در تخریب و تحریم انتخابات، مردم پای آرمانها و مسئولان پای وفای به عهد خود و کمک به بهبود وضعیت اقتصادی و معیشت مردم خواهند ماند. پیشثبتنام انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی با استقبال بینظیر و افزایش ۷۵ درصدی به نسبت دوره قبل مواجه شد چنانچه آمارها حکایت از حضور و استقبال بینظیر متقاضیان نمایندگی مجلس شورای اسلامی دارد و در این میان حضور جوانان و بانوان به نسبت دوره قبل افزایش قابل توجهی داشته است.
🔶 ثبتنام ۴۸ هزار نفری
هر چند هنوز میزان مشارکت گروهها و حزبهای سیاسی از اصلاحات تا اصولگرا و اعتدال و توسعه و ... مشخص نیست، اما ثبتنام سه برابری متقاضیان ورود به مجلس خود حاکی از حضور پررنگ احزاب و گروههای سیاسی خواهد بود.
براساس آخرین آمار و اطلاعات وزارت کشور پیشثبتنام انتخابات مجلس شورای اسلامی از ۱۶ مرداد ماه تا ساعت ۱۸ روز ۲۲ مرداد ماه به مدت ۷ روز ادامه داشته و متقاضیان در این مدت فرصت داشتند مدارک خود را در سامانه اعلام شده بارگذاری کرده و پیشثبتنام خود را نهایی کنند.آمار منتشر شده تا ساعت ۱۸ روز یکشنبه توسط وزارت کشور حاکی از ثبت نام ۴۸ هزار و ۸۴۷ نفری متقاضیان داوطلبین انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، از طریق سامانه پنجره واحد خدمات وزارت کشور است. آماری که براساس مستندات دوره قبل روایتگر رشد سه برابری متقاضیان است.
🔶 باید عنوان کرد که انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی همزمان با انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری، ۱۱ اسفندماه در سراسر کشور برگزار خواهد شد.
🔶 افزایش سه برابری متقاضیان
در دوره قبلی انتخابات مجلس در سال ۱۳۹۸، در کل کشور ۱۵ هزار و ۶۱۸ نفر (برای ۲۹۰ کرسی) ثبتنام کرده بودند، اما آخرین آمار منتشره وزارت کشور از متقاضیان پیش ثبتنام شده امسال برای مجلس آینده بیش از سه برابر این آمار یعنی ۴۸ هزار و ۸۴۷ نفر است. آماری که درصد حضور جوانان و بانوان در آن حاکی از عمل به فرمایش رهبری مبنی بر حضور پررنگ جوانان در مبادی حساس کشوری است.
🔶 بر این اساس ۳۵ درصد متقاضیان را جوانان ۳۰ تا ۴۰ ساله و ۴۰ درصد را ۴۰ تا ۵۰ سالهها تشکیل دادهاند و تنها ۲۲ درصد ۵۰ تا ۶۰ ساله و ۵ درصد بین ۶۰ تا ۷۵ سال هستند و این یعنی افراد زیر ۵۰ سال ۷۵ درصد متقاضیان این دوره پیشثبتنام برای حضور انتخابات ۱۱ اسفند مجلس شورای اسلامی را تشکیل دادهاند.
🔶 حضور چشمگیر بانوان
آمار حضور بانوان نیز در این دوره قابل توجه است چنانچه پیشثبتنام بانوان به نسبت دوره قبل ۲ درصد افزایش داشته و از بین متقاضیان ۸۶ درصد را آقایان و ۱۴ درصد را بانوان تشکیل میدهند که بیشترین آمار حضور بانوان هم به ترتیب مربوط به البرز، تهران، قزوین، خراسان رضوی و خراسان شمالی است.
🔶 براساس آمارهای وزارت کشور در خصوص مدارک تحصیلی متقاضیان باید گفت ۷۱ درصد از ثبتنامکنندگان کارشناسی ارشد، ۱۵ درصد دکترا و ۱۱ درصد هم کارشناسی با سابقه ایثارگری و نمایندگی مجلس و ۳ درصد هم دارای مدرک حوزوی هستند.
🔶 همچنین ۵۱۱ نفر از پیش ثبتنامکنندگان، نمایندگان دورههای نهم، دهم و یازدهم هستند، بیش از هزار نفر از ثبتنامکنندگان براساس خوداظهاری نیز جزو نمایندگان ادوار هستند. ۲۴۵ تن از نمایندگان مجلس فعلی نیز تا برای پیش ثبتنام اقدام کردهاند.
🔶 هدف دشمن و رویای دست نیافتنی
با وجود حضور پررنگ متقاضیان برای نمایندگی مردم در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی دشمن از مدتها قبل به دنبال تحریم انتخابات و سیاهنمایی در نتایج آرا است و هدفی جز تزریق ناآرامی و اغتشاش و براندازی ندارد هدفی که مدتهاست و شاید از آغاز اغتشاشات سال گذشته تاکنون با تبلیغات سو و مسمومسازی افکار عمومی و هشتکهایی مانند تحریم انتخابات در کشور میخواهد مشارکت مردم برای شرکت در انتخابات و تصمیم برای آینده کشورشان را کاهش دهد تا بلکه با سلطه بر اذهان به هدفی که با هیچ گزینه روی میزی به آن نرسیده، دست یابد.
🔶 هدف دشمن براندازی نظام و تجزیه کشور است و میخواهد با کاهش دخالت مردم در سرنوشت خودشان به این هدف شوم نزدیک شود، اما مردم پای آرمانهایشان ماندهاند و میزان استقبال در پیشثبتنام برای نمایندگی مجلس نوید بخش حضور و مشارکت گسترده مردم در انتخابات پیش رو خواهد بود و قطعا بار دیگر رویای دشمن در براندازی نظام را نقش بر آب میکند.
🔸 #به_قلم_اساتید:ملیحه زرین پور
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_سیاسی
#حقوق_بشر
✅ وقاحت از نوع اروپایی!
🔰 قسمت اول
🔶 این روزها بار دیگر نام کانال مانش بر روی زبانها افتاده است! کانال مانش که در شمال فرانسه و جنوب انگلیس واقع شده است، یکی از پررفتوآمدترین آبراههای جهان به شمار میرود و پناهجویان اغلب با شناورهای کوچک از آن عبور میکنند. سال جاری میلادی، هزاران مهاجر غیرقانونی از کانال مانش عبور کرده و وارد خاک انگلیس شدهاند. ریشی سوناک، نخستوزیر انگلیس ضمن ابراز تاسف از جان باختن شش نفر از پناهجویان در کانال مانش بر عزم دولتش برای مقابله با مهاجرت غیرقانونی تاکید کره است. شش پناهجوی افغان در پی غرق شدن قایقی که آنها را به طور غیرقانونی از شمال فرانسه به جنوب بریتانیا منتقل میکرد جان باختند. تلاشها برای شناسایی جانباختگان و تعیین هویت آنها ادامه دارد. این قایق بیش از ۶۰ سرنشین داشت.
🔶 وقتی سوناک از تراژدی سخن میگوید!
روایت سوناک از یک تراژدی
نخستوزیر انگلیس ضمن انتقاد از «باندهای» قاچاق پناهجویان جان باختن شش پناهجو در کانال مانش را یک «تراژدی وحشتناک» توصیف کرد. سخنگوی ریشی سوناک به نقل از وی تاکید کرده است که لندن برای پایان دادن به روند ورود غیرقانونی مهاجران باید تدابیر «اضطراری» را در دستور کار قرار دهد. نخستوزیر انگلیس همچنین بر لزوم همکاری با پاریس برای استفاده از کلیه امکانات برای مقابله با روند مهاجرت غیرقانونی به کشورش تاکید کرد. دولت محافظهکار بریتانیا مقابله با مهاجرت غیرقانونی از مسیر دریایی کانال مانش را یکی از اولویتهای خود عنوان میکند. تلاش پناهجویان برای عبور از کانال مانش از پنج سال پیش تاکنون افزایش یافته است.
🔶 تنها در سال گذشته ۴۵ هزار پناهجو توانستند تا با عبور از کانال مانش خود را به بریتانیا برسانند. غرق شدن قایق حامل پناهجویان و جان باختن آنها در کانال مانش مسبوق به سابقه است. دولت انگلیس با تصویب قانونی جنجالی که انتقاد سازمان ملل متحد را نیز به دنبال داشت ارائه درخواست پناهندگی از سوی افرادی را که به طور غیرقانونی وارد این کشور شدهاند ممنوع کرده است. بنا به همین قانون این افراد به کشورهای ثالث مانند رواندا فرستاده خواهند شد. اجرای این بخش از قانون فعلاً در پی کش و قوسهای قضایی در بریتانیا متوقف شده است. گروههای مدافع حقوق بشر و پناهجویان از دولت سوناک خواستهاند تا با تسهیل امکان ورود پناهجوها به این کشور مانع از تکرار رویدادهای مرگبار در کانال مانش شود.
🔶 رویکرد پارادوکسیکال دولت انگلیس
سوناک از یک سو نقش مسلم دولت متبوعش در کشته شدن صدها پناهجوی غیر قانونی را در پشت الفاظی مانند "تراژدی "و "تاسف"کتمان میکند و از سوی دیگر، بر استمرار این سیاستهای سلبی تاکید میکند! فراتر از آن، درماورای بحران انسانی تمام عیاری که درکانال مانش رخ میدهد، نوعی تسویه حساب میان دولتهای انگلیس و فرانسه خودنمایی میکند. در این تسویه حساب، اساسا جان مهاجرین برای کاخ الیزه و لندن اهمیتی ندارد! برای این دو مهم است که کدام یک از طرفین بتواند از دیگری امتیاز بگیرد. مقامات انگلیسی و فرانسوی در طول ماههای گذشته و اخیر، یکدیگر را مقصر این بحران قلمداد کرده و از طرف مقابل خواستند مسؤولیتپذیری بیشتری در قبال مهاجران غیرقانونی و تامین جان آنها در کانال مانش داشته باشد! در این معادله، نمیتوان نقش پیچیدگیهای رخ داده در دوران پسابرگزیت را نادیده انگاشت. لندن و پاریس در صدد آن هستند تا از یکدیگر امتیازاتی را در حوزههای حقوقی، مهاجرتی، اقتصادی و استفاده از آبراههای مشترک بگیرند.
🔶 در این معادله، تنها موضوعی که اهمیت ندارد، جان پناهجویان و مهاجران است. انگلیس و فرانسه با هدف تحت فشار گذاشتن یکدیگر در این آوردگاه، کانال مانش را کاملا رها کردهاند. هنوز مشخص نیست چه تعداد از پناهجویانی که قصد عبور از کانال مانش را داشتهاند، به دور از توجه رسانههای غربی غرق شده و جان خود را از دست دادهاند و نامی نیز از آنها برده نشده است. سازمانهای حقوق بشری مستقل در اروپا تاکید کرده اند که تعداد جانباختگان در کانال مانش به مراتب بیشتر از تعداد اعلام شده است، زیرا اجساد بسیاری از این پناهجویان پیدا نشده یا خبری از سرنوشت آنها نیست!
🔸 #به_قلم_اساتید:فخرالدین اسدی؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_سیاسی
#حقوق_بشر
✅ وقاحت از نوع اروپایی!
🔰 قسمت دوم
🔶 نگاه ابزاری اروپا به پناهجویان
نگاه ابزاری غرب نسبت به پناهجویان و نقش این مسئله در رقابتهای سیاسی و داخلی در کشورهای گوناگون اروپایی موضوعی نیست که بتوان آن را کتمان کرد. به عنوان مثال، امانوئل مکرون رئیسجمهور فرانسه که او نیز به مانند ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس در کشته شدن پناهجویان در کانال مانش مقصرمی باشد، معتقد است هر اندازه پناهجویان بیشتری بر اثر سیاستهای سختگیرانه اتحادیه اروپایی در مضیقه و فشار قرار بگیرند، به همان میزان آرای گروههای نژادپرست و افراطی بیشتر در سبد رای وی به گردش درخواهد آمد.
🔶 اما این بازی لایه پیچیدهتری نیز دارد که بسیاری از رسانههای غربی به صورت عامدانه از کنار آن عبور میکنند. به عبارت بهتر، اساسا نقش دولتها و اتحادیه اروپا در وقوع حوادث تلخی مانند آنچه اخیرا در کانال مانش رخ داده است، نباید در رسانههای غربی مورد توجه و تحلیل قرار گیرد یا احیانا باید تفسسیر وارونه و هدفمندی از آن ارائه شود.
🔶 سران اتحادیه اروپایی در پشت پرده بیانیهها و اعلامیههای رسمی و به ظاهر دلسوزانه خود در حمایت از پناهجویان گرفتارشده، در حال تسویه حساب و امتیازگیری در معادلات داخلی و خارجی خود هستند. امثال مکرون و حتی اولاف شولتس صدراعظم آلمان بسیار خرسند خواهند شد که به واسطه عدم پذیرش پناهجویان در خاک اروپا بتوانند جایگاه و نقش خود را نزد گروههای ملیگرای افراطی در اروپا تقویت کنند. در این نقشه راه کوتاهمدت، اساسا اهمیتی ندارد چند کودک بر اثر سرما، گرما زدگی یا غرق شدن در آبهای کانال مانش و دریای مدیترانه جان خود را از دست بدهند.
🔶 سازمانهای به اصطلاح حقوق بشری در خاک اروپا نیز ترجیح میدهند به رصد پارامترهای نخنما و مطلوب خود در آن سوی مرزهای اروپا پرداخته و عامدانه چشم خود را بر روی ظلم سیستماتیکی که بر پناهجویان میرود ببندند. سکوت پارلمان اروپا و دیگر نهادهای پرادعای حقوق بشری در قبال آنچه در کانال مانش و دیگر مناطق خطرناک میگذرد، نشان دهنده رویکرد ابزاری و چندگانه آنها نسبت به مقوله حقوق بشر و حق حیات انسانها میباشد. در این میان، صدور بیانیههای تاسف برانگیز از سوی امثال ریشی سوناک و مکرون کمترین اهمیتی ندارد.
🔸 #به_قلم_اساتید:فخرالدین اسدی؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#معنویت_و_اخلاق
#تقوا #انقلاب_اسلامی
#هویت #خانواده_ایرانی
✅ قلّه پاسداری
🆔 @tahlil_shjr
خط حزب الله_۴۰۷.pdf
2.74M
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#معنویت_و_اخلاق
#تقوا #انقلاب_اسلامی
#هویت #خانواده_ایرانی
✅ قلّه پاسداری
🔶 سخنهفته این شماره خط حزبالله نگاهی به جایگاه تقوا و مراقبت از خود در مسیر رسیدن به اهداف انقلاب براساس بیانات حضرت آیتالله خامنهای داشته است.
🔸 خط حزبالله در آستانه هشتم شهریور، سالروز ترور شهیدان رجایی و باهنر، در گزیده بیاناتی با عنوان «درماندگی گروهک آدمکش» جنایات سازمان منافقین و اهمیت شناخت ماهیت نفاق را مرور کرده است.
🌷 شماره این هفته خط حزبالله به روح مطهر روحانی مبارز، شهید سیدعلی اندرزگو تقدیم میشود.
🔸 خط حزبالله؛شماره ۴۰۷
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#روابط_خارجی
#رسانه #اربعین
✅ اربعین و دیپلماسی ملتها
🔶 این روزها شوق زیارت و پیادهروی در اربعین حسینی بار دیگر به سر خط ارتباطات اجتماعی بدل شده است. نامنویسی حدود 700 هزار نفری در چندین روز گذشته در سامانه سماح نشان داده است، امسال هم با یک موج چند میلیونی زائران اربعینی مواجه هستیم. البته مسئولان اجرایی هم سنگ تمام گذاشته و تلاش دارند با مسائلی، مانند گذرنامه ویژه این سفر را تسهیل کنند.
🔸شبکههای اجتماعی و رسانههای فراگیر در دنیای جدید موجب شده است که در کنار دولتها، ملتها نیز از اهمیت بسزایی برخوردار شوند و جهان فعلی بیش از آنکه دنیای دولتها باشد، دنیای ملتها باشد. گاهی مردم، از اقوام و ملل مختلف، بر سر موضوعی با هم همراه شده و همین همراهی، موجب تغییراتی در جهان شده است. برای همین هم، بسیاری از نظریهپردازان معتقدند در این دنیای جدید، قدرت اصلی از آن مردم و نهادهای مردمی و جنبشهای مردمنهاد است و بالطبع، حکومتهایی میتوانند موفق باشند که پشتوانه مردمی محکمتری دارند.
🔶 به تبع این تغییر، دنیای دیپلماسی هم تغییر یافته است. در دنیای روابط بینالملل، دیپلماسی به انواع و سطوح گوناگونی تقسیم میشود. برای نمونه، دیپلماسی سنتی بر رویکردها و ابزارهای سیاسی، اقتصادی و نظامی دولتها مبتنی است؛ ولی دیپلماسی نوین افزون بر این مؤلفهها، بر رویکردهای فرهنگی و اجتماعی تأکید بیشتری دارد که یکی از شاخههای مهم آن، دیپلماسی عمومی است.
🔸دیپلماسی عمومی عبارت است از ارتباطات معطوف به منافع ملی یک کشور از طریق ارتباط با مردم خارج از مرزهای جغرافیایی؛ یعنی در یک سو دولت و در سوی دیگر، مردم کشورِ هدف قرار دارند؛ اما شکل دیگری از دیپلماسی نوین وجود دارد که به آن «دیپلماسی مسیر2» یا به زبان ساده، به آن دیپلماسی مردمی میگویند. در این شکل از دیپلماسی، مردم دو یا چند کشور، با کمترین دخالت دولت، در تعامل مستقیم با یکدیگر قرار گرفته و ارتباطات میان خود را به وجود میآورند. جالب آنکه در این شکل از دیپلماسی، تعامل مردم و ملتها با هم، چنان پیوندهایی را ایجاد میکند که چه بسا دیپلماسی رسمی توان آن را نداشته باشد.
🔶 پیادهروی اربعین با وسعت جمعیتی امروزه را، میتوان جلوه تمامعیار دیپلماسی مردمی محور مقاومت دانست. آن گونه که برآورد کردهاند، هرساله میلیونها زائر از ایران و حدود 18 تا 20 میلیون زائر عراقی و میلیونها نفر از سایر کشورها، در این مراسم شرکت میکنند. مراسمی که بخش عمده و اصلی آن، بدون دخالت دولتها و تنها مبتنی بر انگیزهها و فعالیتهای مردمی انجام میشود؛ از برپایی موکبها و پذیرایی از زائران میلیونی گرفته، تا شعارها و نمادهایی که در طول این مراسم در نظر گرفته میشود، همه و همه، مبتنی بر فعالیتهای مردمی است.
🔸راهپیمایی اربعین را میتوان در ذیل نظریه اجتماع جهانی بهتر فهمید. بنابراین، از این منظر چند نکته حائز اهمیت است. اولاً نشاندهنده همدلی و مشارکت یک ملت بدون در نظر گرفتن امور مادی یا موقعیت رفاهی و صرفا به دلیل انگیزه دینی و مذهبی است. نماد همبستگی در این مراسم عظیم این است که بدون هیچ چشمداشت مادی و در شرایط سخت انجام میشود. ثانیاً نماد پدیدارشناسانه مظلومیت قیام امام حسین(ع) در فراسوی تاریخ و گفتمان شیعه در جهان اسلام است. همه این مردم تلاش دارند که نماد ظلمستیزی امام حسین(ع) را به منزله یک پیام تاریخی زنده نگه دارند که به صورت حرکت جمعی تبلور مییابد.
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#مسئله_محوری
#تاریخ_معاصر
✅ سوم شهریور ۱۳۲۰ را فراموش نکنید
🔶 سحرگاه سوم شهریور ۱۳۲۰ منصورالملک نخست وزیر در خانه بزرگ و مجلل خود خوابیده بود که با صدای پیشکارش از خواب بیدار شد. سفیر انگلیس و روس پشت درب خانه نخست وزیر ایران بودند و به جناب منصور اطلاع دادند ارتش انگلیس از جنوب و روسها از شمال وارد کشور شده اند و ایران دیگر کشور بی طرف نیست.
🔶 همان صبح گاه برخلاف عادت، جناب نخست وزیر به کاخ رضاشاه رفت و از سلیمان بهبودی خدمتکار امین شاه خواست که اعلیحضرت قَدرقدرت را بیدار کند که مملکت و پادشاهی او در خطر است. چه کسی جرات دارد رضا شاه را بیدار کند؟ وحشتناک تر اینکه چه کسی جرات دارد این خبر را به شاه برساند!! سربازان ارتش فرار کردند، افسرها لباس ها را آتش زدند، جوانان تهرانی سَرهای خود را تراشیدند تا سربازها شناسایی نشوند هر دو لشگر تهران از هم پاشید. رضاشاه از شاهی افتاد و به ژوهانسبورگ تبعید شد.
🔶 بعدتر انگلیسی ها قصد داشتند نواده قاجار را به قدرت بازگرداند اما او که افسر نیروی دریایی ارتش انگلیس بود حتی فارسی نمیدانست با اصرار و زیرکی فروغی انگلیسیها به ادامه حکومت پهلوی رضایت دادند. البته گزینه و چاره ای دیگری هم نداشتند.
🔶 تهرانی های جنگ زده. ترس عمومی احتمال حضور روس ها در تهران بود. انزلی و رشت سقوط کردند. انگلیسی ها از جنوب وارد کشور شدند، مردم قطحی زده، کشور اشغال شده، بحران نان و آرد، به خیابان ریختند!
🔶 تصور این بود که رضاشاه طرفدار دارد
در دفاع از او آمده اند! قرار است از شاهشان دفاع کنند! اما مردم با پایکوبی. فرش ها را در خیابان آویران کردند. آویزان کردن فرش برای آراستن شهر سنتی بود که در جشن ها برپا میشود.
🔶 کشور سقوط کرده!
قحطی!
جنگ!
جشن برای چیست؟
🔶 جشنِ سقوط شاهنشاه بود. رضاشاه از کشور باید برود! مردمی که شاهنشاه را با تمام وجود درک کرده و با او زندگی کرده بودند شاد بودند اما دهه ها بعد منوتو و ایران اینترنشنال مستندهای تاریخی متعددی ساختند که نسل امروز بگوید: روحت شاد!
🔶 سوم شهریور تا ۲۰ شهریور سال ۱۳۲۰ را مطالعه کنید. هیچ گاه برایتان نقل نمی کنند چون اُبهت تصویری که از پهلوی ساخته اند فرومی پاشد.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر زادبر
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#تاریخ_معاصر
✅ بفرمایید چند دقیقه!؟
🔶 چهارم مرداد ۱۳۲۰ مانوری نظامی در تپه های اُزگل تهران برپاشد. از محل اجرای مانور با بی سیم جزییات را به رضا خان که همراه تعدادی از فرماندهان به روند عملیات نظارت داشت گزارش میدادند. تنها سی روز مانده به هجوم متفقین به ایران، گزارشهای متعددی به شاهنشاه میرسید که ارتش برای جانفشانی آماده است. رضا خان نیمه مرداد در جشن پایان دوره دانشکده افسری نطقی ایراد کرد و از افسران خود خواست تا در راه میهن جانبازی کنند!
🔶 همان شب سپهبد امیراحمدی به دیدار شاه رفت و با نگرانی و ترس در مورد پاسخ ژنرال ژاندار فرانسوی با رضاخان گفتگو کرد. آنپیام چه بود که رضاخان را در عین عصبانیت، ناراحت کرده بود!؟
🔶 رضا شاه کبیر از ژاندار پرسید:
"ارتش ما چند وقت در برابر متفقین مقاومتمیکند؟" ژنرال پاسخ داد: "بفرمایید چند دقیقه". شاه عصبانی شد و جلسه را ترک کرد تنها کسی که جان خود را به خطر انداخت و برای تسکین اعلیحضرت به داخل کاخ رفت سپهبد امیر حمدی بود. او نیز توفیقی نیافت.
🔶 واقعیت نیز همین بود، صبحگاه سوم شهریور ۱۳۲۰ متفقین به ایران حمله کردند و ارتش شاهنشاهی بدون هیچ گونه مقاومتی شکست خورد. ایران تسخیر شد و رضاشاه از کشور اخراج شد.
🔶 وقتی شما واقعیت تاریخی را میخوانید و بعد با داستانکهای تخیلی امروزی که بصورت قارچ گونه در فضای مجازی ساخته میشوند مواجه میشوید، نمیدانید با خودتان، با تاریخ، با آنهایی که اینها را می سازند و با آنهایی که راحت باور میکنند چه کنید؟ ارتش شاهنشاهی قوی بود اما در سرکوب کُردها، عشایر، بلوچ ها، عربهای خوزستان و... در مقابل مردم خودمان قدرقدرت بودند اما در مقابل خارجی از خود توان و اختیاری نداشتند.
🔶 در اواخر دهه چهل اسدالله علم هم چنین خاطره ای را از عصبانیت محمدرضا پس از سان دیدن از رژه روز ارتش عنوان میکند.(کتاب کشته شدگات بر سر قدرت صفحه ۵۷۸ را بخوانید.)
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر زادبر
🆔 @tahlil_shjr
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#برجام #انقلاب_اسلامی
✅ مصاحبه مرعشی
🔶 آنچه از مصاحبه مرعشی بیشتر پخش شد آن دو بخش اظهارات عجیب او درباره برجام و قدرت شخصی اش بود. اما در ابتدا مصاحبه او تحلیلی از علت بن بست سیاسی و عدم موفقیت رئیس جمهورها می دهد که بازمیگردد به وجود اصل ولایت فقیه در قانون اساسی! اینکه چند بار تکرار می کند قدرت در دست رهبر است و روسای جمهور کاره ای نیستند بخاطر همین با رهبر به اختلاف می خوردند.
1⃣ اگر رئیس جمهور اختیار ندارد چرا در تمامی دوره ها حریص به تصاحب قدرت بوده و تقریبا در تمامی دوره ها نامزد داشته اید؟
2⃣ رهبر با سیاست توسعه اشرافی گری دولت هاشمی مخالف بود اما ایشان و شما با قدرت آن را پیش بردید پس قدرت داشتید.
3⃣ رهبر در دولت هاشمی و خاتمی اعلام کرد خام فروشی نفت باید تمام شد. هر دو دولت قبول نداشتند و نکردند پس قدرت داشتید.
4⃣ رهبر با سیاست فرهنگی دوره خاتمی و اصلاحات مخالفت و انتقاد داشت اما کار خودتان را کردید پس قدرت داشتید.
5⃣ رهبر با سیاست ها و روش های خصوصی سازی در دولت هاشمی و خاتمی مخالف بود اما شما با خصوصی سازی فساد و رانت را اجرا کردید پس قدرت داشتید.
🔶 ده ها مثال دیگر از دولت ها میشود آورد که صراحتا برخلاف نظر رهبری عمل شده که گل سر سبد آنها دولت روحانی است. وظیفه رهبر هدایت گری ارکان نظام سیاسی در مسیر اساسی انقلاب است. خودشان این را بارها تکرار کرده اند آن مصادیقی که رهبری ورود می کند در تمامی قوا براین مبنا و قانون است. اعمال سلیقه دولت های شما در اصول اگر با مقاومت رهبری روبرو نشده بود که سال ها قبل از ایران و انقلاب چیزی باقی نمی ماند.
🔶 در تعجبم چرا پاسخ مرعشی داده نشد!
باز در یک برنامه دیگر رهبر محکوم شد!
قدرت اجرایی دست آقایان بوده است!
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر زادبر
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#مسئله_محوری
#اربعین
✅ اربعینِ هولناک
🔶 در طول تاریخ، اربعین برای دوستداران و دلدادگان اباعبدالله الحسین(ع) نقطه قدرت نمایی، ظلم ستیزی، ابراز عشق و ارادت بوده است. به همان مقدار نیز اربعین برای مخالفین سخت و هولناک به نظر آمده است. اربعین بی خطر، اربعین نیست. اربعین باید برای جبهه ظلم خطرساز باشد. نباید به اربعین به عنوان یک مناسک سنتی عادی و تکراری نگاه کرد! طی یک مسافت با پای پیاده و صرف ابراز احساسات پاک، معنای اربعین نیست. هر چقدر جمعیت و مانور قدرت اربعین بیشتر شود، بر میزان تخریب و تولید حاشیه نیز افزوده خواهد شد. اربعین باید برای آنان هولناک باشد. دنبال تبلیغ اربعین خنثی یا یک گعده خانوادگی نباشیم. اربعین سال ۶۱ هجری با حضور کاروان اسیران اهل بیت علیهم السلام دستگاه بنی امیه را به زانو در آورد.
🔶 سال ۵۷ بعد از راهپیمایی بزرگ تاسوعا و عاشورا تاحدود تظاهراتها فروکش کرد، دولت و ارتش می پنداشتند که بخاطر مدیریت آنان از حجم اعتراضات کاسته شده است. اما شاه در دو جلسه و دیدار مجزا به اربعین اشاره می کند. اربعین ۵۷ از نظرجمعیت و وسعت بسیار بزرگتر و پر شورتر از تظاهرات تاسوعا و عاشورا بود. همان اربعین سال ۵۷ شاه را مبهوت و متعجب ساخت. درباره اربعین آن سال کم کاری شده است.
🔶 اربعین را جمهوری اسلامی بوجود نیاورده است. وجود داشت. حتی در زمان سلطه حزب بعث و حکمرانی صدام، مردم با وجود ممنوعیت، دستگیری و اعدام این سنت را زنده نگهداشتند. اینکه جمهوری اسلامی از رزمایش اربعین حمایت کند، افتخار است. وظیفه حکومت شیعه است. این نماد مانور قدرت شیعه و حتی ادیان الهی است. به چه چیزی اشکال می گیرید! چگونه است که در عصر الحاد و بی دینی حکومت های آزاد جهان(کانادا، آمریکا، اروپا و...) می توانند از تجمع سالانه شیطان پرستان، همجنس بازان حمایت کنند اما جمهوری اسلامی و رسانه هایش نباید از اجتماع چند ده میلیونی توحیدی دفاع کند؟ نوبر است.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر زادبر
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی
#تاریخ_معاصر
✅ عزم بنیصدر برای نشستن در جایگاه ریاستجمهوری ایران
🔶 [درباره] بنیصدر، بد نیست که این حادثه را نقل کنم. خوب به یاد دارم که در همان آوریل که من از الجزیره برگشته بودم و در پاریس با ایشان ملاقات داشتم. ما در کنار بلوار سنمیشل بین میدان لوکزامبورگ و انتهای خیابان پورت رویال، [در] ایستگاه متروی پورت رویال در کنار نردههای باغ لوکزامبورگ قدم میزدیم که صحبتهایمان قابل کنترل نباشد از نظر امنیتی.
🔶 من سعی میکردم یک تصویری از مبارزۀ مسلحانه و لزوم این [روش برای] سرنگونی رژیم [شاه] را به بنیصدر بدهم و ذکر بکنم که ایشان را قانع بکنم که یک اتحاد بین افرادی که متفاوتالعقیده هستند از نظر مسلکی حتماً ضروری است. بنابراین اختلافات شخصی را باید کنار گذاشت.
🔶 آقای بنیصدر به من گفت که «من با هیچکسی اختلاف شخصی ندارم.» من از این حرف خیلی خوشحال شدم و گفتم که امیدوارم که در عمل هم شاهد این امر باشم. ایشان بلافاصله [مطلبی به گفته خود] اضافه کرد که مایۀ یأس من شد.
🔶 [بنیصدر] گفت من فقط کاندید ریاست جمهوری ایران هستم و مقام جزئی مرا جلب نمیکند. بنابراین سر مقام هیئت اجرایی جبهه ملی یا شورای جبهه ملی و از این نوع چیزها یا دبیری کنفدراسیون اینها برای من چیزهای ناقابلی هستند.
🔶 من گفتم که، البته با طنز، فکر میکنم در این زمینه شما رقیبی نداشته باشید. چون تمام ما که مشغول این نوع کارها هستیم، نظرمان بیشتر روی این است که برویم ایران مبارزه کنیم و معلوم نیست که از این مبارزه زنده بیرون بیاییم. نه اینکه ضرورتاً میخواهیم کشته بشویم، ولی معلوم نیست عاقبت چنین مبارزهای چه باشد توی آن [احتمال] مردن هم هست. بنابراین ما فعلاً میتوانیم بگوییم که اصلاً به مقامهای بعد از سرنگونی رژیم شاه فکر نمیکنیم.
🔶 من اضافه کردم اگر کسی باشد که رقیب شما در این زمینه باشد، آقای شاهین فاطمی در آمریکا است. ایشان هم در همین خیالات هستند. بنابراین شما [باید] با آقای [شاهین] فاطمی مسئلۀ ریاست و معاونت جمهوری را حل بکنید، ما [با این مساله] کاری نخواهیم داشت.
🔶 من فکر میکنم این [گفتوگو] پایان سخن من با بنیصدر در آن مذاکره بود. و من آنجا فهمیدم که با این نوع آدمها نمیشود کار کرد... تاریخ دقیقش یادم نیست البته میشود اینها را پیدا کرد، در تابستان ۱۹۶۴ (۱۳۴۳ شمسی) بود. بخشی از مصاحبه خسرو شاکری (۱۳۱۷-۱۳۹۴) با پروژه تاریخ شفاهی ایران در دانشگاه هاروارد، نوار اول
تاریخ مصاحبه: ۵ مرداد ۱۳۶۲
مصاحبه کننده: ضیاء صدقی
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر زادبر
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#علم_و_پژوهش
#پیشرفت
✅ پیشرفت ۱۲.۵ درصدی پروژه شیرینکن و نمکزدایی آب دریای عمان
🔰سیستان و بلوچستان سیراب میشود/ وقتی حسن روحانی از تامین «آب خوردن» مردم هم عاجز بود!
🔶 پروژه آب شیرینکن و نمکزدایی آب دریای عمان یکی از ابرپروژههاییست که میتوان آب بسیاری از استانهای جنوبی و جنوب شرقی کشور را تامین کند. این ابرپروژه که از مهر سال ۱۴۰۰ با هدف محرومیتزدایی و آبرسانی به مناطق محروم از آب آغاز شده بود، حالا پس از گذشت ۲ سال به پیشرفت ۱۲.۵ درصد رسیده است.
🔶 مشکلات آب سیستان و بلوچستان و بسیاری دیگر از استانها، شهرها و روستاهای جنوبی کشور، همواره برای مردم این مناطق آزاردهنده بوده اما هیچگاه مورد توجه مسئولان دولت پیشین قرار نگرفت. در واقع موضوعی که حق مسلم مردم این استانها بوده، پس از گذشت زمان برای آنها به آرزو تبدیل شده است.
🔶 با این وجود پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم این موضوع مورد توجه مسئولان دولتی قرار گرفت. دولت مردمی که از ابتدا با شعار محرومیتزدایی بر سر کار آمد، با طرح پروژههای عظیم آبی سعی بر آبرسانی به این مناطق محروم از آب کرد.
📌سیستان و بلوچستان چطور سیراب شد؟
🔶 ابرپروژه شیرینکن و نمکزدایی آب دریای عمان از اصلیترین پروژههای دولت برای آبرسانی است. این طرح شامل سامانه آبگیر و تاسیسات شیرینسازی و نمکزدایی برای ظرفیت نهایی ۴.۲ میلیون متر مکعب در روز است. سامانه انتقال آب به طول خط ۷۱۸ کیلومتر در استان سیستان و بلوچستان برای ظرفیت ۲۸۰ میلیون متر مکعب در سال، تعبیه مسیر برای احداث سه خط لوله برای ظرفیت انتقال ۸۰۰ میلیون متر مکعب آب در سال و همچنین احداث نیروگاه سیکل ترکیبی ۱۰۰۰ مگاواتی برای تامین انرژی، است.
🔶 به گفته وزیر صمت، حالا این پروژه مغفول مانده، به پیشرفت ۱۲.۵ درصدی رسیده است. چند روز پیش اخباری مبنی بر ورود شرکت اینواسکو در راستای آغاز عملیات اجرایی لولهگذاری از چابهار به زاهدان جهت تکمیل طرح انتقال آب دریای عمان به شمال استان سیستان و بلوچستان منتشر شد. همراه با این شرکت وزیر صمت نیز وارد این استان شد.
🔶 نگاهی به اهداف سفر عباس علیآبادی به این استان حاکی از آن است که وزارت صمت در نظر داشته تا زیرساختهای آبی را به عنوان پیشنیاز توسعه، تامین نیاز آبی صنایع و معادن بوده است که نه تنها میتوانند آب این استانها را تامین کند، بلکه میتواند موجب اشتغالزایی در این استانها شود. در ادامه روند این سفر، علیآبادی از پیشرفت ۱۲.۵ درصدی این ابرپروژه آبی خبر داد و ارزش آن را بیش از ۱۶۰ همت اعلام کرد.
🆔 @tahlil_shjr
سپاه بزرگترین سازمان ضدّ تروریستی دنیاست.pdf
70.4K
#ولایت_فقیه
#مسائل_اولویت_دار
#دشمن_شناسی
✅ سپاه بزرگترین سازمان ضدّتروریستی دنیا است
🔶 حضرت آیتالله خامنهای در دیدار با فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، فرمودند: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بزرگترین سازمان ضدّ تروریستی در همه دنیاست.
🆔 @tahlil_shjr
#مسائل_اولویت_دار
#مرزبندی_با_دشمن
#دشمن_شناسی
#رژیم_صهیونیستی #رسانه
✅ ارتش رژیم صهیونیستی از درون فرو میپاشد
🔰 قسمت اول
🔶 موسسه مطالعات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی وابسته به دانشگاه تلآویو اعلام کرده است که بدلیل تمرد نظامیان از خدمت در اعتراض به لایحه جنجالی «اصلاحات قضائی» ارتش این رژیم با خطر فروپاشی مواجه است. رادیو ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که کانون مطالعات امنیت داخلی این رژیم ضمن هشدار نسبت به احتمال فروپاشی ارتش به سبب طرح اصلاحات قضائی دولت نتانیاهو، اعلام کرده که ما در مسیر تبدیل شدن به یک ارتش ضعیف گام برمیداریم و خواستار توقف فوری طرح اصلاحات قضائی هستیم.
🔶 در همین زمینه ژنرال احتیاط تامیر هایمن مدیر مرکز پژوهشهای امنیتی رژیم صهیونیستی اعتراف کرد، فروپاشی ارتش اسرائیل آغاز شده است. او در مقالهای که در روزنامه یسرائیل هیوم منتشر شد، اعلام کرد، فروپاشی ارتش که خود را ارتش ملت (یهود) معرفی میکند، شرایط بغرنجی را برای امنیت اسرائیل به وجود خواهد آورد، این فروپاشی عملاً از هم اکنون آغاز شده است و تلاشها برای ابقای ارتش خارج از گفتمان سیاسی دیگر امکانپذیری نیست.
🔶 وی تاکید کرد، ارتش اسرائیل امروز در کانون حوادث اسرائیل است و انتظار از اینکه این ساختار خارج از این صحنه قرار بگیرد، توقع سادهلوحانهای محسوب میشود. این ژنرال صهیونیست در ادامه نوشت: راز قدرت ارتش در اطاعت کورکورانه نیست، بلکه در روحیه داوطلبی و حضور و پیوستن تمامی عناصر تشکیلدهنده قدرت آن از راست و چپ و مرکز، از دینگرا و سکولار به آن است، شاخصی که امروز در خطری جدی قرار گرفته است.
🔶 "روزنامه «یدیعوت آحارونت» بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل چندی پیش در جریان سخنرانی خود در مراسم فارغالتحصیلی دوره خلبانی در پایگاه هوایی «حتسریم» در بئرالسبع واقع در جنوب اسرائیل با لحنی تهدیدآمیز هشدار داد، با سربازان شورشی که اعلام کردند از خدمت در ارتش خودداری میکنند، برخورد خواهد کرد و گفت: هیچ دلیلی برای مخالفت با خدمت سربازی به وسیله هیچ کسی وجود ندارد. همزمان برخی اعضای خانوادهها و افسران فارغالتحصیل حاضر در مراسم به نشانه اعتراض به این تصمیم، در زمان سخنرانی نخستوزیر پشت به وی ایستادند تا مخالفت خود را با پیشبرد روند اصلاحات قضایی نشان دهند.
🔶 پیشتر دهها نفر از نیروهای ذخیره نیروی هوایی ارتش اسرائیل گفته بودند، در صورتی که کابینه نتانیاهو طرح اصلاح ساختار قضایی را اجرا کند، از درخواست خدمت سر باز خواهند زد. تحولات متعدد و آشوبهای اخیر در اسرائیل باعث مطرح شدن پرونده معافیت خدمت وظیفه میان خانوادههای نظامیانی شده است که از ترس خود مانع از اعزام فرزندانشان به خدمت میشوند.
🔶 آشوبی که در ماههای اخیر با توجه به اوج گرفتن اعتراضات به اصلاحات قضایی گریبان اسرائیل را گرفته است، هشدار میدهد به زودی طوفان پرونده معافیت سربازی به راه خواهد افتاد و خانوادههای زیادی به آن خواهند پیوست. یک نظامی اسرائیلی درباره ابعاد نگرانکننده تأثیر این پرونده در جامعه گفت و عنوان کرد، به دلیل نفوذ اطرافیان بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل اوضاع بسیار آزاردهنده است و نگرانی بابت سناریوی خطرناکی وجود دارد که هر روز بیش از پیش گسترش مییابد. در حالی که ارتش مکرر اطلاعیه میدهد سربازان به خدمت وظیفه بیایند، خانوادهها میگویند فرزندانشان را به ارتش نمیفرستند.
🔶 ارائه پیشنویس قانون معافیت از خدمت وظیفه یکی از خواستههای اصلی احزاب افراطی در ائتلاف است و خواستار مشخص شدن وضعیت تحصیل دانشجویان مدارس دینی هستند که از خدمت سربازی در ارتش اسرائیل معاف هستند، آن هم طبق حکم دادگاه عالی که سال ۲۰۱۷ قوانین جاری را لغو کرده بود. احزاب یهودی حریدی به نتانیاهو هشدار دادهاند تصویب نکردن قانون خدمت سربازی در آغاز دوره زمستانی کنست به انحلال دولت منجر خواهد شد. قانون مذکور حریدیها را از خدمت نظامی معاف میکند.
🔶 احزاب حریدی تا ۱۰ اکتبر به نتانیاهو فرصت دادهاند و ماگور، خاخام ارشد اسرائیلی به وسیله اعضای کنست پیام تهدیدی برای وی فرستادند و اعلام کردند، دولت بدون تصویب قانون خدمت سربازی هیچ حقی برای ادامه کار نخواهد داشت. یهودیان حریدی به دنبال این هستند قانون مذکور به قانون اساسی تبدیل شود و به موجب آن، دانشجویان مدارس دینی یهودی از هرگونه خدمت نظامی معاف شوند. آنها خدمت نظامی را با یادگیری تورات برابر میدانند.
🆔 @tahlil_shjr
#مسائل_اولویت_دار
#مرزبندی_با_دشمن
#دشمن_شناسی
#رژیم_صهیونیستی #رسانه
✅ ارتش رژیم صهیونیستی از درون فرو میپاشد
🔰 قسمت دوم
🔶 حدود ۱.۵ ماه پیش زمان تمدیدهای مکرر دیوان عالی اسرائیل برای قانونگذاری در این زمینه پایان یافت و از آن زمان تاکنون دانشجویان مدارس دینی مجبور به ثبتنام نشدهاند. چندی پیش نخستوزیر اسرائیل یاریو لوین، وزیر دادگستری و آریه درعی، رهبر حزب شاس را احضار کرد و به آنها درباره انتشار پیش از موعد قوانین مربوط به معافیت از خدمت سربازی در فضای عمومی هشدار داد.
🔶 نتانیاهو به تازگی اطلاعاتی دریافت کرد که نشان میدهد اعتراض به چنین قانونی که باعث تبعیض میان کارمندان دولتی میشود، فاجعهای بزرگتر، عمیقتر و جدیتر از اتفاقی است که دولت در زمینه کمیته انتخاب قضات با آن مواجه هست. این احتمال وجود دارد پیشنویس قانون معافیت طبق برنامه به کنست ارائه نشود، اما پارلمان اسرائیل به حل و فصل روند فعلی (در زمینه سربازی دانشجویان مدارس دینی) به طور موقت ادامه دهد تا فضا آرام شود. در چنین حالتی دیوان عالی دادگستری باید تصمیم بگیرد، آیا بار دیگر مداخله کند یا مخالف توافق موقت باشد.
🔶 زلزله سیاسی ناشی از پیشنویس معافیت از خدمت وظیفه نه تنها فضای عمومی بلکه تحولات سیاسی اسرائیل را دگرگون میکند و احتمال دارد این روند به فروپاشی داخلی و انحلال دولت بینجامد. استنکاف نظامیان از انجام خدمت احتیاط که در اعتراض نسبت به اصلاحات قضائی صورت میگیرد، کارآمدی ارتش را تحتالشعاع خود قرار داده و به طور حتم طی هفتههای آینده به آن زیان وارد خواهد کرد. این خبر در حالی منتشر میشود که رسانههای عبری زبان اعلام کردند، ۷۰۰ نفر از نیروهای زبده احتیاط تهدید خود را در رابطه با عدم پیوستن به یگانهای خود عملی کرده و از این پس در ارتش حضور نخواهد یافت.
🆔 @tahlil_shjr
آیا به جنبش دانشجویی انقلابی امیدی هست؟!.pdf
74K
#مسئله_محوری
#امید_به_آینده
#مطالبه_گری
✅ آیا به جنبش دانشجویی انقلابی امیدی هست؟!
🔶 در شرایطی که صحنه سیاسی-اجتماعی جمهوری اسلامی ایران تقریباً خالی از بازیگران کلان مؤثر است، صحبت از جنبش دانشجویی -به عنوان یک بازیگر کلان صحنه- خود محل تردید است. در چنین شرایطی اما جستوجو برای یافتن جوانههایی امیدبخش که بتوانند به شرط دقت و مراقبت صحیح و مؤثر به درختانی تنومند تبدیل شوند، حائز اهمیت است.
🔶 چرا جنبش دانشجویی انقلابی موضوع است؟
1) گیر کردن در نوستالژیها
2) فهم نامناسب و کاریکاتوری از مدل جدید کنشگری
🔶 فهم عقلانی دقیق از جایابی کلان جنبش دانشجویی و رسالتهای آن، تشخیص مرزبندیها با سایر گروههای فعال در صحنه (اندیشمندان، اندیشکدهها و ...) و تطبیق و پیگیری رسالتها در صحنه واقعی موجود و نه در انتزاع مواردی است که در راستای پرهیز از چنین آفتی به نظر ضروری است. لازم به ذکر است مواردی که در بالا به آنها ولو در حد چند کلیدواژه اشاره شد، همگی شواهد عموماً متعددی در ذهن بنده دارند که تعمداً برای پرهیز از خاطرهگویی از توضیح آن اجتناب شد.
🔸 #به_قلم_شما: مبین لطفی زاده؛ فعال دانشجویی
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#سبک_زندگی
#رسانه
✅ چهار ثمره در تکریم شیر شاهچراغ
🔶 دستمریزاد به آقای رئیسی و سردار سلامی و کشتی گیر باغیرت حسن یزدانی در تکریم نام آور ملی مان فرزاد بادپا. و اما چند نکته در اینباره که آموزنده است.
1⃣ فرهنگ قدردانی
بالا بردن دست فرزاد بادپا ارج نهادن به فرهنگ قدردانی است. گوهری که در فرهنگ اجتماعی و رسانه ای ما عجیب خاک می خورد و غائب است.
🔶 در بهترین حالت نقد را در برجسته کردن نقاط منفی می بینیم و درآن از هم سبقت می گیریم اما در فرهنگ تقدیر و تکریم کسری داریم. حال آنکه اخلاق حکمرانی رهبری دقیقا برعکس است. از تجلیل از خانواده های شهدا و ایثارگران تا تجلیل از دولتمردان و ورزشگاران و نهادهای انقلابی و غیره. آنهم نه به صورت کلی بلکه مصداقی و متعین.
2⃣ قهرمان سازی
🔶 شهرت با سلبریتی فرق می کند. ادم مشهور فردی است که به هر دلیلی معروف شده و مهمترین تفاوتش با شهرت مذموم یا همون سلبریتی اینست که برای ماندن در شهرت حق و ناحق نمی کند.
🔶 اما یکبار بیایید ماجرا را اینطور ببینیم. چه می شود که شهرت مذموم شکل می گیرد؟ بی شک من و شما هم سهم داریم. به خودمان رجوع کنیم ببینیم برای فهم حق و باطل چه میزان به لایک و ممبر توجه می کنیم؟ سلبریتی در ذهن ما به پیام اعتبار میدهد. اگر از سلبریتی زدگی رها شویم، قهرمان های گمنام را پیرامون مان می یابیم. نمونه های فرزاد بادپا ها و علی لندی ها و آرمان ها و عجمیان ها و ...
3⃣ الگوسازی
🔶 یک اصل مهم در تبلیغ و ترویج قهرمانان گمنام این است که بتوانیم اندیشههای اسلامی را تنزیل دهیم تا قابل درک باشد و اثر قلبی در مخاطب داشته باشد. وقتی اندیشه تا ساحت عمل تنزیل و به یک سبک زندگی تبدیل میشود هم قدرت نفوذ و تأثیرگذاری بیشتری پیدا میکند و هم توان جریان سازی مییابد.
🔶 مهمترین نوع یادگیری انسان، یادگیری مشاهدهای است و لذا کارشناسان تربیتی معتقدند الگوسازی مؤثرترین و سهلترین و عینیترین و سریعترین راه رشد تربیتی انسانی است.
4⃣ جامعه سازی
🔶 یکی از عوامل اصلی در بروز گناه و عصیان در جامعه، تلقی افراد از انحطاط جامعه است. برداشت منفی جامعه از پیرامون خود، عامل اساسی در بروز زشتیها و کج رویهاست. کسی که احساس کند همه مردم اهل پلشتیاند، احتمال انحرافش بیش از کسی است که برآیند جامعه را، سالم و رو به تکامل میپندارد.
🔶 ترویج زندگی خوبان گمنام شهر، موجب میشود احساس «شهر عصیان» اصلاح و فهم اینکه شهر مشحون از خوبان گمنام است اسان شود. ترویج سبک زندگی خوبان شهر کمک میکند احساس غالب بودن نفس اماره اجتماعی از بین رفته و جامعه دچار سیاه بینی و خدای ناکرده ناامیدی از اصلاح و رشد و کمال نشود.
🔸 #به_قلم_اساتید: محسن مهدیان؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr