مذاکرات وین.pdf
358.7K
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#مذاکره #برجام
✅ مذاکرات وین
🔶 تقابل ارادهها و جنگ روایتها
🔸 انگیزه اصلی جمهوری اسلامی ایران برای ورود به مذاکرات وین، تحقق هدف مندرج در بند ۲۹ برجام یعنی «عادیسازی روابط اقتصادی و تجاری» بود.
🔸 آمریکا برای تغییر محاسبه جمهوری اسلامی ایران و وادار ساختن آن به عقبنشینی از خواسته لغو تحریمها و ارائه تضمین، به صورت همزمان تلاش دارد تا از تاکتیک دیپلماسی برای «مقصرسازی» ایران، از اعمال تحریم جدید و ابراز آمادگی در جهت اجرای سختگیرانهتر تحریم برای «مأیوس کردن» ایران و در نهایت از تهدید به حمله نظامی برای «ایجاد هراس» از پیشرفت برنامه هستهای استفاده کند.
🔸 رویکرد ایران در مذاکره باید بر مبنای مفهوم «انتفاع ملموس» و عادیسازی روابط اقتصادی و تجاری باشد.
نگرش صرفاً حقوقی به مقوله رفع تحریم و درخواست لغو برخی از دستورات اجرایی، توقف اجرای قوانین کنگره و تغییر در برخی از دستورالعملهای اوفک که در دوره زمانی ریاستجمهوری ترامپ علیه ایران اعمال شده است لزوماً منجر به انتفاع اقتصادی از توافق و استمرار مزایای ایران در بلندمدت نمیشود.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#مذاکره #برجام
✅ مقاومت پاسخ داده است
🔶 مرحله هفتم مذاکرات وین روز جمعه در حالی به پایان رسید که علی باقری، مذاکرهکننده ارشد کشورمان اظهار داشت، دیدگاههای ایران در دو سند رفع تحریمها و اقدامات هستهای بهعنوان مبنای مذاکرات پذیرفته شده است.
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 هرچند که هیچچیزی قطعی نیست، اما این توافق اولیه بر روی پیشنویس جدید که مبنای ادامه مذاکرات خواهد بود، یک پیروزی تلقی میگردد. این پیروزی نتیجه ابتکار جمهوری اسلامی در ارائه دو سند رفع تحریمها و اقدامات هستهای در این دور از مذاکرات، در کنار مقاومت از طریق دیپلماسی منطقی و مستدل در مواجهه با زیادهخواهیها است.
🔸 همچنین انعطاف جمهوری اسلامی در حلوفصل اختلافات باقیمانده با آژانس که نمود آن در توافق برای نصب دوربینهای آژانس در سایت تسا کرج انجام شد، راه را بر فضاسازی رسانهای و تلاش برای ایجاد شکاف میان ایران، روسیه و چین از ناحیه تروئیکای اروپایی و آمریکا بست.
🔸 در طول مذاکرات وین ۷، آنها سعی کردند از طریق آژانس و ایجاد عملیات رسانهای به ایران فشار بیاورند تا ایران موضع خود را در مذاکرات تعدیل دهد؛ اما ابتکار، انعطاف و مدیریت محیط امنیتی، اقتصادی و روانی داخلی، سناریوی آنان را خنثی کرد.
🔸 اکنون مبنای مذاکرات با مذاکرات ژوئن گذشته که دولت سابق ایران آن را دنبال میکرد، متفاوت است و راه را بر روی طرف مقابل برای اخذ امتیازات فرابرجامی میبندد؛ به عبارتی تقریباً یک ریلگذاری جدیدی اتفاق افتاده که در آن، دو طرف میدانند در انتها باید به چه چیزی برسند و بر روی چه چیزهایی مذاکره و توافق کنند؛ بهنوعی مذاکرات در مسیر کانالیزه شده قرار میگیرد بهگونهای که امکان گنجاندن یا درخواست یا طرح موضوعات غیرمرتبط حین مذاکره وجود ندارد. نباید فراموش کرد که هنوز راه زیاد و اختلافات بسیاری باقیمانده است.
🔸 اکنون صرفاً بر روی یک نقشه راه، توافق و اجماع شده است که ایران میپذیرد در انتهای این راه یک سلسله اقدامات عملی در جهت فریز بخش هستهای و همچنین اقدامات اعتمادساز در سقف آنچه در برجام متعهد شده بود را انجام دهد و طرف مقابل نیز اقدامات دستوری واقعی برای لغو تحریمها انجام دهد، به صورتی که همراه با انتفاع اقتصادی پایدار برای ایران باشد.
🔶 جمعبندی
🔸 در انتهای دور هفتم مذاکرات:
1⃣ اولاً مقاومت پاسخ داده و مذاکرات واقعی شده است؛
2⃣ ثانیاً آمریکا و طرف اروپایی فعلاً پلن جایگزین معتبری ندارند؛
3⃣ ثالثاً امکان دستیابی به یک توافق مطلوب و پایدار بهگونهای که لغو تحریمها قابل راستی آزمایی بوده و همچنین تضمینکننده عدم امکان بازگشت به نقطه کنونی باشد، وجود دارد؛
اگر کماکان با صیانت از حوزههای اقتصادی، امنیتی و رسانهای در مقابل با چالشهای احتمالی که میتواند توسط طرف مقابل برای فشار بر ایران تدارک دیده شود، از دیپلماسی پشتیبانی لازم انجام گیرد.
🔸 #به_قلم_اساتید: احمد بنافی؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#آمریکا
✅ جنگ در این جبهه سخت است!
🔶 حمله آمریکا به ساحت افکار عمومی هرروز ابعاد جدیدی به خود میگیرد؛ در شرایطی که نمایندگان کشورمان در حال مذاکره با کشورهای ۱+۴ هستند، دشمن در تلاش است با عملیات رسانهای اهداف خود را محقق کند و کشور را آشوب نما به تصویر بکشد. برای این منظور از ابزارهای متعددی در عملیات روانی و جنگ شناختی بهره میگیرد.
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 آمریکا وقتی از جنگ نظامی و دیپلماتیک بهرهای نمیبرد، جنگ را به عرصه دیگری که حصار و دیواری ندارد میکشاند، یعنی جنگ علیه افکار عمومی.
در دهه ۱۹۷۰ و در بحبوحه جنگ سرد با شوروی، یکی از وظایف کمیتهای آمریکایی به نام «کمیته خطرات فعلی»، بهزانو درآوردن دشمن از طریق جنگ نرم و تبلیغات و هجمههای رسانهای بود.
بعد از فروپاشی شوروی اکنون دهها کمیته و اندیشکده با تئوری «تغییر صلحآمیز حکومت در ایران» در حال سناریونویسی، یارگیری، تولید و توزیع محتوا، راهاندازی رسانه، تحریک جامعه به اغتشاش آفرینی و حمایت از اغتشاشگران هستند.
🔸 آمریکا گروههای رسانهای معاند را مانند گذشته فقط در آمریکا قرار نداده است و آنها را در میان پایتختهای کشورهای همسایه پخش کرده است؛ دبی، استانبول، بغداد، باکو، ابوظبی، ریاض مملو از گروههایی هستند که در قبال دلارهای سیاه واشنگتن به حیات نباتی خود ادامه میدهند و با ایجاد شوهای فرهنگی و هنری درصدد هستند که انحطاط اخلاقی را به لبههای مرزی کشور بکشانند.
🔸 گروه دیگری از افراد برانداز در داخل کشور، همان نیات و خواستههای آمریکا را نسبت به ایجاد ناامیدی، دعوت به اغتشاش و نافرمانی مدنی، دنبال میکنند و خواهان فشار از بیرون بر روی نظام اسلامی میشوند. این گروه در سالهای گذشته در پستهای حساس کشور نیز نفوذ داشته و دسترسیهای گستردهای در داخل و خارج برای تأثیرگذاری بر افکار عمومی و ارتباط با بیگانگان را به دست آورده است.
🔶 نکات راهبردی
🔸 این شبکهها هیچگاه از هم جدا نبودهاند و همواره در حال تعامل و تضایف برای مقابله با انقلاب اسلامی بودهاند و بهجرئت میتوان گفت که حتی یک مورد اختلافسلیقه و دیدگاه در مورد عملکرد نظام اسلامی نداشتهاند اما بهعکس همواره نظام را متهم به کمکاری، فساد، ضدیت با مردم معرفی کردهاند.
🔸 سخنان عناصر وابسته داخلی در مورد اعتراضات، اغتشاشها و گزارشهای حقوق بشری همواره مورد استناد نیروهای غربی و عربی قرار میگیرد.
🔸 جنگ در این جبهه نرم، بسیار سخت است و قطعاً یکی از راههای مبارزه با چنین جریانهای پیچیدهای، جهاد تبیین و ارائه خطوط روشنگری در خصوص ارتباطات معاندین داخلی و خارجی است.
🔸 #به_قلم_اساتید: فرهاد مهدوی؛ کارشناس رسانه و مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
یک رهبر به تمام معنا.pdf
937.7K
#سبک_زندگی
#تحلیل_کننده
#ایام_فاطمیه #فاطمیه
#حضرت_زهرا
✅ کتابچهی «یک رهبر به تمام معنا»
🔶 گزیدهی بیانات حضرت آیتاللهخامنهای در خصوص ابعاد مختلف شخصیت و سیرهی حضرت فاطمه(سلاماللهعلیها)
🔸 شخصیت و مجاهدتهای حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) از زوایای گوناگون، پیامها و درسهای بینظیری برای انسانها به همراه دارد؛
شخصیتی که به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی یک «الگو» و «اسوه» است.
🔸 قطعا بهرهمندی از این دریای عظیم «معنویت و معرفت و مجاهدت» نیازمند این است که شناخت کافی از ابعاد گوناگون شخصیتی این بانوی بزرگوار و سیره و سبک زندگی و مجاهدتهای ایشان پیدا کنیم.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#جریان_های_سیاسی
✅ گرا به دشمن؟!
🔶 نظریهپردازان جریان اصلاحات در حال نظریهپردازی برای ایجاد نارضایتی، اعتراضهای خیابانی و خشونت در جامعه هستند.
این جریان سیاسی همهساله در آستانه زمستان و تابستان شروع به گمانهزنی برای عامالبلوی در کشور میکنند تا ضمن ناامید کردن جامعه، دشمنان را به اعمال فشار بیشتر به کشور تشویق کنند.
در هفته گذشته نیز روند دامن زدن به اعتراضات از سوی چهرههای این جریان سیاسی گسترش یافته است؛
🔶 گزارههای خبری
🔸 «محمدرضا تاجیک» از چهرههای مشهور جریان اصلاحات ۲۲ آذرماه به اقتصاد نيوز گفته بود: «این امکان وجود دارد که برای یک دوره کوتاه مرهمی برای بحرانهای اقتصادی موجود پیدا شود، اما ضعف ریشهای در مدیریت اقتصادی کشور زخمهایی را ایجاد کرده که بهسادگی قابل التیام نیست و در آینده نزدیک همین زخمها موجب جوشش شورشهای متعددی در کشور خواهد شد. بنده بر اساس نشانههای موجود و نه بر اساس تهییج و یا پیشنهاد، اعلام میکنم؛ حرکتهای اعتراضی متعددی در پیش است و حاکمیت از هماکنون باید تکلیف خود را با آنها مشخص کند».
🔸 «محمود صادقی» نماینده اصلاحطلب مجلس دهم، ۲۷ آذرماه در گفتگو با خبرگزاری ایلنا گفت: «پیشبینی من این است که دولت با روش فعلی نمیتواند مشکلات معیشتی مردم را سروسامان دهد و در ماههای آینده باعث تشدید این اعتراضات میشود».
🔸 «آذر منصوری» قائممقام حزب اتحاد ملت ایران نيز اعلام میکند: «نگاه واقعبینانه به وضعیت امروز ایران نشان میدهد که دولت با چند چالش و یا بهتر بگویم ابرچالش در کشور مواجه است و اگر نتواند با درایت و واقعنگری از این چالشها عبور کند، روزبهروز بر دامنه اعتراضات افزوده خواهد شد».
🔸 «سعید حجاریان»، مشهور به تئوریسین اصلاحات نیز در گفتوگو با انصاف نيوز بيان میکند: «ممکن است جامعه متشنج شود و مردم دوباره به خیابان بیایند».
🔶 گزاره تحلیلی
🔸 این طیف فکری در سه دهه گذشته همواره جامعه را تبدیل به میدان جنگ کردهاند و با تئوریهای خشونتآمیزی مانند "فشار از پایین، چانهزنی از بالا"، "نافرمانی مدنی"، "تجمع سلولی"، "تجمع موضوعی"، "اعتراضات سراسری" و "فتح سنگر به سنگر"، هیچگاه در اندیشه حل مشکلات مردم نبودهاند و باوجوداینکه در دولتهای اصلاحات، تدبیر و امید و در مجالس شورای اسلامی و شوراهای شهر مسئولیتهای متعددی پذیرفتهاند؛ اما تاریخ شاهد است که کمترین دغدغهای در حل مشکلات مردم نداشتهاند و اکنون که دولت انقلابی درصدد حل مشکلات مردم است، نگران شده و ازیکطرف به دنبال ایجاد اغتشاش در جامعه هستند و از طرف دیگر در حال گرا دادن به دشمناند تا پیچ تحریمها و فشارها را بیشتر کند تا مردم به خیابانها بیایند!
🔸 برای اینکه عمق دلسوزی این طیف را با مردم ببینید، کافی است نظرات آنها را با منافقین مقایسه کنید؛ خواهید دید که سرسوزنی در دعوت به اغتشاش و ناامید کردن مردم فاصله ندارند.
🔸 سؤال جامعه مدنی ایران از چهرههای معترض و آشوبطلب امروز جریان اصلاحات این است که چرا در روزهای کاشت بذر دلدادگی به غرب و برجام و مذاکره، روزه سكوت گرفتند و امروز که ثمره همان روزهای گلوبلبل را میبینیم و بااینحال در دوره اوج حضور مسئولین در ميدان هستیم، بر طبل ناکارآمدی و احتمال اعتراض میکوبند؟! بیشک فهم و درك اين سؤال، بازی آیندهنگری اين جماعت را به باخت تبديل میکند.
🔸 #به_قلم_اساتید: حسين عباسيان
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#تبیین
✅ پیروز نبرد روایتها و ارادهها!
🔶 اگر بخواهیم دنبال واژه یا مفهوم یا پارادایمی باشیم که بتواند توصیفگر شرایط کنونی جمهوری اسلامی ایران باشد و نسبت آن را با خیل عظیم دشمنان و مخالفانش در سه سطح داخلی، منطقهای و جهانی در بوته سنجش قرار دهد، تنها کلیدواژگان «جنگ شناختی» و «جنگ روایتها»ست که از این ظرفیت و قابلیت برخوردار است.
🔸 اساساً، برنده و بازنده بازیگران قدرت در دنیای رقابتزده امروز، در حوزه شناختی و هنر روایتگری مشخص میشود. هدف این نبرد که در پسِ ناکامی یا ناامیدی از تجربه و تحمیل جنگهای سخت نظامی و نیمهسخت اقتصادی چهار دهه گذشته در قبال انقلاب اسلامی به منصه ظهور میرسد، این است که ما را در نبردی به گستره کلمات و روایتها در چندین جبهه و عرصه با نقزنان داخلی، بازیگران منطقهای رشک و حسد کننده بهجایگاه منطقهای جمهوری اسلامی و قدرتهای جهانی خبیث و عنودی که دنبال متوقف کردن گفتمان پیش برنده و پیشرونده انقلاب اسلامی در قلوب و اذهان دوستداران آن در دنیا هستند، درگیر نماید.
🔸 همه اینها در یک جبهه مشترک و واحد گرد آمدهاند تا مانع تحقق «جمهوری»ای با اسمورسم «اسلامی» شوند؛ چراکه مطابق با خروجی اندیشکدههای فکریشان خوب میدانند که چشمانداز تحقق «جمهوری اسلامی» در داخل تکوین «تمدن نوین اسلامی» در جهانی است که آنها امروز به اسم تمدن، غل و زنجیر اسارت و توحش بر دست و پای آن زده و «انسان»های آن را مسخ کردهاند!
🔸 آری این پیروزی همه داشتهها و سرمایههای آنها را پنبه خواهد کرد و پرده از دروغ و خدعه ایسمهای رنگارنگ چپی و راستی بر خواهد گرفت؛ اما این شکست این جبهه متحد دروغ و فریب سخت است و نیازمند همافزایی توانها و تجمیع سرمایههاست.
🔸 آن مفهوم و پارادایمی که باید این نقش محوری را ایفا نماید، جهادی است نه در ساحت نبرد سخت بلکه در حوزه کلمات و جملات. ازاینرو، نیک گفتهاند که «جهاد تبیین» بهمراتب در شرایط امروز سختتر مینماید و نیاز به شناخت جبهه انقلاب و مقاومت و فهم چیستی، چرایی و چگونگی مصاف با جبهه استکبار و استثمار انسانیت است.
🔸 البته ما در این راه هزینهها در طول تاریخ داده و امروز آبدیدهتر شدهایم و بازیگران عرصه نبرد را میشناسیم و عامل پیروزی در آن را نیز میدانیم و آن ایمان به راه آمده و مقاومت و پایمردی در برابر همه عوامل و بازیگرانی است که میخواهند اراده و تابآوری ما را در این راه بشکنند.
🔸بهرهگیری از الگوهای موفق همانند امامین انقلاب و مکتب شهید سلیمانی برای تبیین و روشنگری و مقابله با جریان تحریف، جنگ شناختی و جنگ روایتها میتواند مسیر پیروزی را حتمی و هموارتر نماید.
🔸 #به_قلم_اساتید: فتح الله پریشان؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#بودجه #فرهنگ
✅ از بودجه فرهنگی چه خبر؟
🔸 نهادهای متولی فرهنگ در ایران شامل چند نهاد اصلی است که بودجهشان کسر مهمی از کل اعتبارات فرهنگی کشور را تشکیل میدهد. این نهادها را با تعریفی مشخص (بسته به نحوه انتخاب مدیرشان) میتوان به سه دسته تقسیمبندی کرد.
🔸 نهادهای «غیردولتی، غیرحاکمیتی» نسبت به دو دسته دیگر اعتبار بسیار کمتری دریافت میکنند؛ مثلاً بودجه کمیته ملی المپیک که بیشترین بودجه را در دسته خودش دریافت میکند، دویست و شانزده میلیارد تومان است و بودجه صدا و سیما به عنوان یک نهاد حاکمیتی هشت هزار و پانصد میلیارد تومان.
صدا و سیما در قانون بودجه ۱۴۰۰ بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار گرفته است که بخشی از آن به نهادهای مرتبط اختصاص دارد. این سازمان بهتنهایی بیش از ۲۵ درصد بودجه فرهنگی کشور را در اختیار دارد.
🔸 حوزه علمیه و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پشت سر صدا و سیما قرار گرفتهاند. نیروهای مسلح ۲۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار فرهنگی و وزارتخانههای آموزش و پرورش و علوم، تحقیقات و فناوری در این قانون هر کدام کمتر از ۱۵۰۰ میلیارد تومان برای مصارف فرهنگی بودجه گرفتهاند.
🔸 قانون بودجه ۱۴۰۰، اعتبارات فرهنگی را بین ۱۳۱ نهاد مختلف تقسیم کرده است. خبرگزاریها، پژوهشگاهها، صدا و سیما، دانشگاههای مختلف، نهادهای نظامی، وزراتخانهها و... در این قانون اعتبار فرهنگی دریافت میکنند.
مبلغ کل این بودجه فرهنگی نزدیک به ۳۸ هزار میلیارد تومان است که تنها حدود ۲ درصد از کل بودجه کشور است.
🔸 در قانون بودجه ۱۴۰۰، ده برنامه مهم فرهنگی وجود دارد که که بیش از هشتاد درصد اعتبارات فرهنگی کشور صرف آنها میشود. مشکل آن جاست که در هر یک از این موضوعات نهادهای مختلفی درگیرند که بعضاً ممکن است به موازیکاری ختم شود؛ مثلاً سیوپنج نهاد درگیر آموزش نیروی انسانی متخصصاند که در مجموع بیش از دو هزار و پانصد میلیارد تومان بودجه دریافت میکنند. در لایحه بودجه ۱۴۰۱ با حذف حدود پانزده نهاد فرهنگی و جای دادن آنها در دل نهادهای اصلی گام مهمی در این مسیر برداشته شده است.
🔸 لایحه بودجه امسال که هفته پیش منتشر شد اعتبار کمتری نسبت به سال قبل به بخش فرهنگ اختصاص داده است. تمام اعتبار فرهنگی بودجه امسال در نُه نهاد کلان تجمیع شده است و نهادهای بودجهگیر سال گذشته امسال از مسیر این نُه نهاد کلان بودجه خواهند گرفت. عیالوارترین نهادها عبارتاند از: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی و دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی. چهل و چهار نهاد در کشور از این سه نهاد بودجه میگیرند.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه
#امارات #رژیم_صهیونیستی
✅ امارات دوطرفه بازی میکند؟
🔶 "نفتالی بنت" نخست وزیر رژیم صهیونیستی به تازگی و در مقامِ نخستین رهبر ارشد صهیونیستی، به امارات متحده عربی سفر کرد و با "محمد بن زاید" ولیعهد امارات، دیدار و گفتگو کرد.
🔸 در این راستا، به طور خاص می توان به سه مسأله و پیام مهم مرتبط با سفر نخست وزیر اسرائیل به امارات توجه کرد:
1⃣ بیاعتمادی شدید اماراتیها به اسرائیل
🔸 طرف اماراتی در جریان سفر نخست وزیر رژیم صهیونیستی به وضوح نشان داد که حتی هنوز هم نسبت به عادیسازی روابط با اسرائیل مطمئن نیست.
🔸 در این راستا شاهد بودیم که اماراتیها به تیم گسترده و پرشمارِ خبرنگاران اسرائیلی که همواره همراه با نخست وزیر این رژیم هستند، اجازه حضور در امارات و قصرِ محمد بن زاید در ابوظبی را ندادهاند. از سویی، حتی کنفرانس خبری نیز برای نفتالی بنت ترتیب داده نشد.
🔸 مجموع این مسائل نشان میدهند که طرف اماراتی به هیچ عنوان مایل نیست که سفر نفتالی بنت نخست وزیر اسرائیل به امارات، در عرصه منطقهای و بین المللی جلب توجه کند. زیرا امارات به خوبی میداند که برجسته سازی پیوندها میان ابوظبی و تل آویو میتواند تبعات به شدت ناخوشایندی را برای امارات متحده عربی به همراه داشته باشد.
2⃣ انزوای رویههای افراطی و تهاجمی اسرائیل در قبال ایران
🔸 در شرایط کنونی، اسرائیل به شدت نگران است که مبادا ایران بتواند در نتیجه مذاکرات رفع تحریمها با بهرهگیری از منابع مالی آزاد شده جدید خود، بر وسعت و دامنه قدرت و نفوذ خارجیاش بیفزاید.
🔸 در این راستا، شاهد بودیم که وزیر دفاع و رئیس موساد، در چندین نوبت به آمریکا سفر کردند و بواسطه رایزنی با مقامهای آمریکایی سعی داشتند به هر نحو ممکن آنها را قانع به انجام اقدامات تهاجمی و غیرمنطقی علیه ایران کنند.
🔸 عدم پذیرش این مسأله از سوی دولت آمریکا (با توجه به شرایط خاص این کشور و ضعف مفرط آن در منطقه غرب آسیا و نگرانی از تبعات احتمالی هرگونه تنشزایی علیه ایران) و در عین حال بی توجهی اروپاییها به این دغدغه صهیونیستها، عملا موجب شده تا آنها ضلع دیگری را جهت کنشگریهای ضدایرانی خود که همان کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس هستند، انتخاب کنند.
3⃣ بازیِ موزیانه طرف اماراتی در چهارچوب تنشها میان ایران و رژیم صهیونیستی
🔸 اماراتی که همین چند روز پیش مشاور امنیت ملی خود را به ایران فرستاد و از این طریق سعی داشته تا پیام به اصطلاح صلح و دوستی را برای تهران بفرستد، اکنون از عالیرتبهترین مقام صهیونیست دعوت میکند و وی را در خاک امارات میزبانی میکند.
🔸 این مسأله تنها و تنها میتواند یک پیام داشته باشد: اماراتیها در حال انجام یک بازی ظریف و البته موزیانه هستند که در قالب آن از یک سو سعی دارند تا از تنش زایی بیشتر در روابط دوجانبه خود با ایران بکاهند و امنیت خود را حفظ کنند و از سوی دیگر بر آن هستند تا در برابر روند روز افزون قدرت گیری ایران در منطقه غرب آسیا، طرف اسرائیلی را در سمت خود داشته باشند و از برخی ظرفیتهای آن علیه ایران استفاده کنند.
🔸 رویکردی که البته حفظ توازن در آن کار سختی است و خیلی زود میتواند شرایطی را برای امارات به وجود آورد که آن را مجبور به انجام انتخابهای مشخص تر و البته خطرناک تری نماید.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#تبیین #اعتراضات
✅ همافزا کردن تجمعات؟
🔸 چند ماهی است که تجمعات مطالبهگرانه اقشاری مانند کشاورزان، معلمان، کارگرانی که حقوق معوقه دارند و ...، نمود و گستره بیشتری یافته که باید به مطالبات به حق آنان رسیدگی شود.
🔸 اما دو نکته:
1⃣ اغلب این مطالبات خواستههای انباشته شده ادوار گذشته است که پاسخگویی به آنها به این دولت رسیده است.
2⃣ تلاش آشکاری صورت میگیرد که این تجمعات در کشور هم افزا شده و چهره ناموفقی از دولت جدید در حل مشکلات ترسیم شود.
البته این همافزا نمودن در فضای مجازی مشهودتر است که دست رقبا و مخالفان دولت جدید در این امر، چندان پنهان نیست.
🔸 روشنگری و مراقبت از سوء استفاده بدخواهان از این تجمعات، از مصادیق جهاد تبیین خواهد بود.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر قاسم حبیب زاده؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#غرب
✅ سناریوی کشورهای غربی علیه مردم ایران
🔶 راهبرد مرگ با هزاران ضربه خنجر (ضربات کوچک ولی در جبهههای متعدد نظامی، امنیتی و ... در سایه و پنهان) که از سوی نخست وزیر رژیم صهیونسیتی در دیدار با بایدن در ابتدای شهریور امسال علیه نظام جمهوری اسلامی رونمایی غیر رسمی شد با آنچه که ریچارد هاس رئیس اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا تحت عنوان دیپلماسی غیررسمی علیه ایران از آن یاد کرده دو لبه یک قیچی در رویارویی جدید دشمنان علیه نظام اسلامی هستند.
🔸 در این سناریوها که بخش عمده آن به صورت جنگ شناختی و رسانهای با هدف بدست گرفتن افکار عمومی جامعه در جهت افزایش سطح نارضایتی مردم در موضوعات مختلف، در دستور کار بوده است.
🔸 فلذا در خصوص خنثی سازی این سناریو به نظر میرسد چند نکته حائز اهمیت باشد:
1⃣ مردم عزیز ایران اسلامی باید بدانند که دولت انقلابی که برآمده از اراده ملت ایران در ۲۸خرداد امسال بوده تمام توان و تلاش خود را برای حل مشکلات مردم بسیج کرده و در همین مدت کوتاه با همه مشکلاتی که از دولت قبل به او ارث رسیده کارهای بزرگی انجام داده از مهار بیماری کرونا گرفته تا کنترل افزایش نقدینگی، عدم استقراض از بانک مرکزی در پرداختها، تهیه زمین برای ساخت واحد مسکونی و ...، در حوزه سیاست خارجی عضویت در سازمان همکاریهای شانگهای، سواپ گازی ترکمنستان، آذربایجان و ایران، دست برتر در مذاکرات وین و ...
2⃣ دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی بیش از هر زمان دیگری باید مراقب اقدامات خصمانه سرویسهای اطلاعاتی بیگانه به خصوص رژیم صهیونیستی باشند.
3⃣ نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به عنوان بازوان پرتوان ملت انقلابی ایران اسلامی هر گونه تعرض به منافع نظام را در هر جا با ضربات کوبنده و پشیمان کننده پاسخ دهند تا دیگر کسی جرأت اقدام نظامی علیه منافع جمهوری اسلامی را در سر نپروراند.
🔸 #به_قلم_اساتید: حمید جعفری
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#بودجه
✅ هزینههای جاری دولت در بودجه چقدر افزایش پیدا کرده؟
🔸 پس از افزایش وحشتناک هزینههای جاری دولت در دوره حسن روحانی که سبب کسری بودجه عظیم و استقراض از بانک مرکزی و تاراج دارایی مردم در بورس برای تأمین کسری بودجه دولت در سالهای اخیر شده است، دولت رئیسی در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ انضباط بودجهای را سرلوحه قرار داده است.
🔸 بر این اساس هزینههای جاری دولت به شدت نسبت به بودجه آخر دولت روحانی کاهش یافته و در سال آینده فقط ۵ درصد رشد خواهد کرد که یکی از پایینترین رشدهای هزینههای جاری دولت در دو دهه اخیر محسوب میشود.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#مذاکره #برجام
✅ شروط اصلی ایران برای مذاکرات وین
🔶 کلیات طرح ایران برای مذاکرات وین شامل ۴ شرط اصلی است که تضمین کننده رفع تحریمها است.
🔸 طی روزهای اخیر نقل قولهایی در خصوص در دستورکار قرار گرفتن طرح هستهای ایران برای احیای برجام در فضای رسانهای- سیاسی منتشر شده است. بررسیها نشان میدهد طرح ایران شامل ۴ پیش شرط اصلی برای توافق مجدد و بازگشت آمریکا به سازوکار ۱+۵ است.
🔸 کلیات طرح ایران موارد زیر را شامل میشود:
1⃣ تمام تحریمهایی که از سوی ترامپ و اوباما در هر قالبی نظیر حقوق بشری و... علیه ایران وضع شده، باید برداشته شوند و انتفاع اقتصادی ایران تضمین شود.
2⃣ با توجه به اینکه زمزمههایی در خصوص احتمال خروج آمریکا از برجام در دولت بعدی وجود دارد، نسبت به عدم خروج مجدد آمریکا از توافق هستهای تضمین معتبر داده شود.
3⃣ ایران ابتدا در بازه زمانی مشخص رفتار و عملکرد آمریکا در خصوص بازگشت به برجام را راستیآزمایی کرده و سپس اقدامات محدودکننده خود را انجام میدهد.
4⃣ ایران سانتریفیوژهای نسل جدید و همچنین مواد غنیسازی شده خود را که فراتر از حد برجام است، در داخل کشور و زیر نظر مستقیم آژانس انرژی اتمی نگهداری میکند.
در واقع همانند دوره قبلی مواد در خارج از کشور دپو نمیشوند و در داخل کشور نگهداری میشوند تا اگر طرف مقابل نسبت به تعهدات خود کوتاهی کرد سریعا امکان بازگشت مجدد به مدار را داشته باشند.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#تحلیل_کننده
#تبیین
✅ عدالت ورزی، اولویت اول
🔶 بیشترین خصوصیاتی که برای امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف ذکر میشود "یملأ الله به الارض قسطاً و عدلًا" است نه «یملأ الله دیناً و صلاة و صوماً». (رهبر معظم انقلاب اسلامی، ۴ اسفند ۱۳۷۷)
🔸 این در حالی است که تمرکز خطبا، اصحاب قلم و سخن و برنامههای تلویزیونی و ...، عمدتا به موضوعات جمله دوم اختصاص پیدا کرده است.
🔸 نه آنکه دغدغه عدالت نباشد، که حتماً هست، اما تحتالشعاع سیاستبازیها و شانتاژهای رسانهای، اغلب در غبار غفلت است و در این میان هستند مسئولانی که در مجلس یا تریبون های نماز جمعه یا ...، با سخنان نسنجیده در موضوعات دوم، حاشیههایی ایجاد میکنند که غبار غفلت بر عدالت را بیشتر میکند.
🔸 مسئولان و کارگزاران باید هوشیار باشند که هر موضوع و حاشیهای که در جامعه ایجاد میشود، وظیفه آنها فقط خدمت به مردم و بسط عدالت میباشد و رسالت ما مطالبه اجرای عدالت از سوی آنها، بدون ملاحظههای سیاسی مرسوم است.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر قاسم حبیب زاده؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
ماهیت تنش میان روسیه و اوکراین چیست؟.pdf
183.7K
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#روسیه #اوکراین #غرب
✅ ماهیت تنش میان روسیه و اوکراین چیست؟
🔸 ماههاست رسانههای غربی، اندیشکدهها، محافل نظامی و سیاسی در حالی درباره قریبالوقوع بودن حمله روسیه به اوکراین بحث میکنند که روسیه این ادعاها را رد میکند.
🔸 غرب هم علاقهمند است از طریق ایجاد جنگ تمامعیار، مسکو را در زمین اوکراین زمینگیر کند. لذا به تله انداختن روسیه یک سناریوی ایدهآل برای غرب خواهد بود.
🔸 #به_قلم_اساتید: قهرمان نورانی درآباد؛ کارشناس ارشد مسائل اوراسیا
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#آمریکا #رژیم_صهیونیستی
✅ عاقبت سازش با صهیونیستها!
🔶 برخی از کشورهای عربی در حالی این روزها به دنبال عادیسازی روابط و سازش با رژیم صهیونیستی هستند که حافظه تاریخ بهخوبی بیان میکند که راه سازش عاقبت خوبی را برای ایشان نشان نمیدهد. یکی از عبرتهای تاریخ، انور سادات و مصر است.
🔸 با روی کار آمدن انور سادات، مقامات آمريکا از او خواستند تا در ازای امتيازاتی، راه سازش با رژیم صهیونیستی را در پيش گيرد. آمريکايیها در حقيقت با کشاندن سادات بهپای ميز مذاکره، بهاصطلاح صلح وعده حل شدن منازعات و کمک به توسعه مصر را دادند. درنهایت در سال ۱۹۷۸ در استراحتگاه رئيسجمهور آمريکا، معروف به «کمپ ديويد»، توافقنامه صلح به امضای سران رژيم صهيونيستي و انورسادات رسید.
🔸 اشتباه انور سادات در امضای پيمان كمپ ديويد نهتنها به قيمت جانش تمام شد، بلكه اثرات وضعی ديگری را نيز برای آينده خاورميانه به دنبال داشت. حمله رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان، سركوب شديد حركتهای مسلحانه فلسطينیها و نبرد با قوای سوری، همگی اقداماتی است كه به نظر پژوهشگران مسائل خاورميانه، رژیم صهیونیستی مجوز آنها را در كمپ ديويد دريافت كرد.
🔸 اکنون بعد از ۴۰ سال؛ مردم مصر طعم عذاب سازش در مقابل رژيم صهيونيستي و آمريکا را میچشند؛ مصر که روزی پرچمدار کشورهای عربی و يکی از تأثيرگذارترين کشورهای اسلامی بود، امروز اين جايگاه را از دست داده و به بازيگری منفعل در معادلات منطقهای تبديل شده است و البته مردم این کشور نیز اوضاع مناسبی ندارند و عقبماندگی در سرتاسر مصر هویداست.
🔸 «فهوی حسين» روزنامهنگار مصری که اتفاقاً مشی ضد ايرانی دارد، در مقالهای مفصل در مقام مقايسه مصر و ايران چنين مینويسد: «ما و ايرانیها بيش از سی سال پيش در فضای بينالمللی در يک سطح بوديم. ايرانیها راه مبارزه و مقاومت در برابر ابرقدرتها، بهخصوص آمريکا را انتخاب کردند و ما مسير سازش را برگزيديم. ما هرسال مزد خيانتمان به اعراب را از طرف آمريکا در قالب ۴ ميليارد کمک بلاعوض میگرفتيم و ايرانیها از همان اول فشار سياسی، اقتصادی و تحريم و جنگ داخلی و جنگ نابرابر را تجربه کردند... امروز ايران از يک قدرت منطقهای به يک قدرت جهانی تبديل شده که هيچ مشکلی در سطح منطقه و جهان بدون جلب نظر ايران قابلحل نيست و کانديداهای رياستجمهوری آمريکا ۶۴ بار هرکدام عبارت ايران را در مناظره تلویزیونی خود به کار میبرند. گويی حريفی جز ايران در سطح جهان ندارند».
🔸 #به_قلم_اساتید: مصطفی برزکار
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
هشتادی های دوست داشتنی.pdf
472.7K
#سبک_زندگی
#تحلیل_کننده
#دهه_هشتادی
✅ هشتادیهای دوست داشتنی
🔸 نسل ما دههشصتیها برای خیلی از تصمیمهایمان نظر اطرافیان را میپذیرفتیم، امّا نسل نوجوان امروز با ما خیلی فرق دارد.
🔸 شاید اقتضاء دنیا و جامعه امروز است. این همه دسترسیای که نوجوان دهه ۸۰ و ۹۰ دارد، منِ دههشصتی و تا حدودی بچههای دهههفتادی، یکیاش را هم نداشتند، پدران و مادران ما که جای خود دارند.
🔸 درست است که ما خودمان را از همه بهتر میشناسیم و برای خودمان بهتر میتوانیم تصمیم بگیریم، ولی این وسط باید حواسمان را جمع کنیم و یکسری چیزها را هم در نظر بگیریم.
🔸 #به_قلم_اساتید: فضه سادات حسینی؛ مجری و پژوهشگر
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #افغانستان
✅ راهبرد ایران برای حل مسائل افغانستان
🔶 طی روز گذشته نشستی بینالمللی با حضور نمایندگان سازمان همکاری اسلامی و نمایندگان سازمان ملل و برخی کشورها همچون آمریکا، چین، روسیه و... در راستای حمایت از افغانستان در اسلامآباد پاکستان برگزار شد.
در این نشست اکثریت وزرای خارجه کشورهای منطقه همچون ایران، عربستان و ترکیه حضور پیدا کرده بودند. همچنین نمایندگان نزدیک به ۶۰ کشور اسلامی برای شرکت در این نشست به اسلامآباد سفر کردهاند. این اولین نشست بینالمللی درباره افغانستان از زمان به قدرت رسیدن دوباره طالبان است.
🔸 در رابطه با این نشست و تأثیرگذاری جمهوری اسلامی ایران بر تحولات افغانستان ذکر چند نکته ضروری است:
1⃣ این نشستها در قالب حمایت از مردم افغانستان و کمک به این کشور جهت جلوگیری از بحرانهای اجتماعی و انسانی است؛ اما بر همگان روشن است که ماهیت این نشستها صرفنظر از مسائل انسانی، تأثیرگذاری بازیگران منطقهای و جهانی بر تحولات افغانستان است.
2⃣ از زمان به قدرت رسیدن طالبان، میلیاردها دلار کمک مالی که برای افغانستان در نظر گرفته شده بود، در تابستان امسال به حالت تعلیق درآمده و این نشست به دنبال راهحلهایی برای کمکرسانی به این کشور است.
3⃣ بسیاری بر این باورند که برگزاری این نشست در پاکستان با هدف به رسمیت شناخته شدن طالبان صورت گرفته است. این در حالی است که تاکنون هیچ کشوری دولت طالبان را به رسمیت نشناخته است.
4⃣ راهبرد جمهوری اسلامی ایران در افغانستان مبتنی بر چند گزاره است:
الف) حکومت فراگیر واقعی و مؤثر که همه اقوام و مذاهب افغانستان در آن نقش داشته باشند؛
ب) ارسال کمکهای بشردوستانه به مردم افغانستان؛
ج) عدم مداخلات خارجی توسط بازیگران فرامنطقهای و عدم حضور آنها در این کشور؛
د) حل مسائل افغانستان با گفتگوهای بین جریانی.
این چهار گزاره راهبردهای اصلی ایران در رابطه با افغانستان است که در صحبتهای وزیرخارجه در این کنفرانس هم منعکس شد.
5⃣ مسائل کنونی افغانستان و مشکلاتی که این کشور با آن درگیر است ناشی از حضور ۲۰ ساله آمریکا و مداخلات کشورهای خارجی است. اکنون نیز آمریکا در ادامه راهبرد بیثباتسازی افغانستان، به دنبال شکلدهی هستههای داعش در این کشور است؛ بنابراین حضور این کشورها در نشستهای اینچنینی بیشتر در جهت همان تأثیرگذاری بر مسائل افغانستان است.
🔶 نکته آخر
🔸 در مجموع میتوان گفت که تحولات افغانستان بر روی سایر کشورها همچون ایران تأثیر مستقیم دارد؛ ازاینرو، نقشآفرینی تهران در ایجاد ثبات در این کشور ضروری است.
🔸 #به_قلم_اساتید: محمدرضا فرهادی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
آمریکایی ها از عراق نمی روند؟!.pdf
292.8K
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #عراق
#آمریکا
✅ آمریکاییها از عراق نمی روند؟!
🔸 پایان ماه دسامبر سال جاری میلادی (۱۰ دی) برای مردم و تاریخ سیاسی عراق میتواند مقطعی سرنوشتساز باشد.
🔸 سرنوشتساز بر این اساس که نیروهای نظامی اشغالگر آمریکایی بر اساس توافقات صورت گرفته با حکومت مرکزی عراق باید این کشور را ترک کنند.
🔸 قانونی مهم و سرنوشت ساز برای استقلال و آینده مردم عراق که حالا گویا به مذاق آمریکاییها خوش نیامده است.
🔸 #به_قلم_اساتید: میرزارضا توکلی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
چگونه صف های مرغ و تخم مرغ جمع شد؟.pdf
140.6K
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#قیمت_کالا
✅ چگونه صفهای مرغ و تخم مرغ جمع شد؟
🔸 قیمت مرغ و تخم مرغ در روزهای اخیر کاهشی شده و با نرخی کمتر از قیمتهای مصوب تنظیم بازاری به فروش میرسد.
این درحالی است که قیمت این دو کالای پرتقاضا از نیمه دوم سال ۹۹ تا تابستان امسال بیشتر از قیمتهای تنظیم بازار فروخته میشد.
🔸 تأمین نهاده، افزایش تولید و حذف واسطهها با روش هوشمندسازی توزیع، عواملی است که باعث شده مرغ و تخم مرغ پایینتر از نرخ مصوب دولتی به فروش برسد.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#استقلال_و_آزادی
#تحلیل_کننده
#مطالبه_گری
✅ منطق مطالبهگری
🔶 مطالبهگری يکی از مسائل مهم در عرصه حکمرانی است که وجود آن در ساختار قدرت میتواند متضمن تقويت همگرايی مسئولين و دولتمردان باشد. رواج فرهنگ مطالبهگری يکی از ويژگیهای ممتازی است که بارها مورد تأکید حکيم فرزانه انقلاب اسلامی قرار گرفته است.
بهعنوان نمونه معظمله در اردیبهشتماه ۱۳۹۹ در ارتباط تصويری با نمايندگان تشکلهای دانشجويی، تأکید کردند: «اين پرچم آرمانخواهی و مطالبهگری را زمين نگذاريد؛ اين بسيار چيز باارزشی است؛ اين مطالبهگری را از دست ندهيد».
🔸 واقعيت آن است که تعريف جايگاه مطالبهگری در مختصات حکمرانی، ازجمله مسائلی است که در دل الگوی اسلامی– ايرانی پيشرفت بايد تعريف نمود. فقدان الگوی مشخصی از توسعه و پيشرفت، موجب شده تا مکانيزم مطالبهگری در کشور تعريف نشده باشد. به همين خاطر معمولاً تجمعات اعتراضی خيلي زود دچار انحراف شده و افرادی مسئلهدار کنترل چنين تجمعاتی را در دست گرفته و امکان شنيده شدن صدای حق معترضين نيز در اين ميان سلب میشود و حاصل آنهم بر زمين ماندن مطالبات جامعه و هم بهرهبرداری بيگانگان از تجمعات اعتراضی است!
🔸 در طول سالهای اخير با تأکید حکيم فرزانه انقلاب تلاشهای فراوانی برای طراحی الگوی اسلامی ايرانی پيشرفت شده است، هرچند محصول عينی اين تلاشها توسط دستگاههای مربوطه چندان در دسترس افکار عمومی و نخبگان جامعه قرار نگرفته است. در اين ميان يکی از ابعاد مغفول الگوی پيشرفت، توجه به مقوله توسعه سياسی است. در اين زمينه متأسفانه بیتوجهیهای فراوانی را شاهد بودهايم و همه توجهات بيشتر به ابعاد اقتصادی توسعه مشغول بوده است که در دهه پنجم انقلاب اسلامی نسبت به جبران آن بايد تلاش نمود.
🔸 حقيقت آن است که ما نيازمند الگويی از توسعه سياسی هستيم که در آن جايگاه تشکلهای سياسی، اعتبار تشکلهای صنفی، حدود و ثغور آزادیهای سياسی- اجتماعی، چگونگی پيگيری مطالبات سياسی- اجتماعی و ... مشخص گردد و مبتنی بر اين الگوی جامع، قوانين دقيق و کامل تدوين گردد. وجود قوانين مدون و اعتباربخشی به تشکلهای سياسی و صنفی و ... میتواند متضمن شکلگیری روندی باشد که هم موجب اصلاح و کارآمدی حکمرانی و هم افزايش اعتماد عمومی و مقبوليت نظام سياسی گردد.
🔸 مجلس و دولت انقلابی که اين روزها مکمل يکديگر در عرصه حکمرانی هستند، بهترين فرصت را در اختيار دارند تا سازوکار مطالبهگری و پرسشگری مردم از مسئولين را تعريف کرده و قوانين لازم در اين زمينه را تصويب و اجرايی نمايند.
🔸 #به_قلم_اساتید: مهدی سعیدی؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#رژیم_صهیونیستی
✅ واقواق کنترلشده!
🔶 در روزهای اخیر مقامات ارشد رژیم صهیونیستی جمهوری اسلامی را به حمله نظامی تهدید کردهاند.
🔶 گزارههای خبری
🔸 «بنی گنتس» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی اظهار داشت: «به ارتش این کشور دستور داده است تا برای حمله احتمالی به ایران آماده شوند.»
گنتس افزود: «مذاکرات وین هیچ پیشرفتی نداشته است و قدرتهای جهانی میدانند که مقامهای جمهوری اسلامی دارند بازی میکنند»
🔸 رلیک شفر، ژنرال بازنشسته نیروی هوایی ارتش رژیم صهیونیستی راهاندازی چنین حملهای را بسیار دشوار و غیرممکن دانست.
او در ادامه افزود: «ایران دهها سایت هستهای دارد که برخی از آنها در اعماق زمین است که نفوذ سریع و نابود کردن آنها برای بمبهای اسرائیل امکانپذیر نیست».
🔸 کنستانتین سیوکوف، معاون رئیس آکادمی موشکی روسیه اخیراً تصریح کرد: «ایران موشکهایی در اختیار دارد که از دقت بالایی در نقطهزنی برخوردار هستند. این توانمندی، هنگام موشکباران پایگاه آمریکایی عینالأسد نمایان شد. مقابله با این موشکها در توان اسرائیل نیست. اسرائیل امروز سامانههای پدافند هوایی یا سامانههای پدافند موشکی را که بتواند با این موشکها مقابله کند، در اختیار ندارد».
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 ضربالمثلی ایرانی میگوید «سگی که زیاد پارس میکند، گاز نمیگیرد»؛ واقواق این رژیم علیه ایران در سازمان ملل، شورای امنیت و کاخ سفید از ۴ دهه شروع شده. آن زمانی که ایران کمترین سلاح نظامی را نداشت، نتوانست اقدامی علیه ایران انجام دهد؛ اکنونکه ایران به یک قطب نظامی در جهان تبدیلشده، میخواهد حمله کند؟!
🔸 مقامهای آمریکایی با توجه به برآوردی که از میزان و نوع پاسخ ایران دارند، به مقامهای صهیونیستی هشدارهای لازم را دادهاند که فقط میتواند پارس کند تا ایران به آمریکا امتیازهایی بدهد. واقواق کنترلشده سگ منطقهای آمریکا کمترین تردیدی در بین مردم و مسئولان در دفاع از کشور به وجود نیاورده و بلکه آنها را مستحکمتر میکند.
🔸 ابتدای سال جاری رژیم صهیونیستی حملهای علیه مردم مظلوم فلسطین آغاز کرد اما پاسخهای کوبنده فرزندان امام خمینی در طول ۱۲ روز باعث شده که مسئولان رژیم اشغالگر درخواست آتشبس کنند و شکست خود را بپذیرند.
«عیران عتسیون» معاون سابق رئیس امنیت داخلی رژیم صهیونیستی درباره شکست اسرائیل در جنگ غزه گفت که ایران و حزبالله دیدند که یک سازمان کوچک در نوار غزه با کمکهای خارجی تقریباً صفر و بدون نیروی هوایی چگونه ۱۲ روز اسرائیل را زیر آتش نگه داشت. آیا رژیمی که توان مقابله با یک گروه از جوانان مقاومت (که همواره در محاصره بودهاند) را ندارد، میتواند با قدرتی مانند ایران مقابله کند.
🔸 رژیم صهیونیستی در شرایط فعلی دارای کمترین مقبولیت در داخل و خارج و حتی آمریکا است و مسئولین آمریکایی هم ناراضی نیستند از اینکه کسی این بچه پررو را ادب کند. مقامات صهیونیستی باید بدانند که همه چراغها برای مقابله سخت با اسرائیل سبز است و هر نوع اقدام مداخلهگرانه، سقوط این رژیم را ۲۰ سال جلوتر میاندازد.
🔸 #به_قلم_اساتید: فرهاد مهدوی؛ کارشناس رسانه و مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#رژیم_صهیونیستی
✅ وجهه اسرائیل در «جنگ روایت ها»
🔶 دونالد ترامپ در مصاحبه با یک روزنامه نگار اسرائیلی گفت: یهودیان آمریکا دیگر اسرائیل را دوست ندارند. مسیحیان انجیلی در آمریکا، اسرائیل را بیشتر از یهودیان دوست دارند.
🔸 فارغ از انگیزههای ترامپ برای انتقاد از یهودیان آمریکا که اکثریت آنان به وی در انتخابات ۲۰۲۰ رأی ندادند، سخنان رئیس جمهوری سابق آمریکا عاری از حقیقت نیست.
🔸 عمدهترین دلایل کاهش دلبستگی یهودیان آمریکا به اسرائیل میتواند شامل موارد زیر باشد:
1⃣ در حالی که جوانان آمریکایی از جمله جوانان یهودی آمریکایی به سمت نگرشهای لیبرالی حرکت میکنند، در اسرائیل، جناحهای به شدت محافظه کار، مذهبی و نژادپرست روی کار آمدهاند.
2⃣ هرچه زمان بیشتر میگذرد، موضوع هولوکاست در بین نسل جوان یهودیان آمریکایی کمرنگتر میشود. بدون موضوع هولوکاست، یهودیان دیگر کشورها، کمتر به اسرائیل ادای دین میکنند.
3⃣ رفتارهای ضدبشری و قانونشکنیهای آشکار دولت اسرائیل در قبال فلسطینیان، به ویژه زنان و کودکان و همچنین در حمله به مدارس، بیمارستانها و خبرنگاران در طول جنگهای مختلف با حماس و حزب ا... ، خشم یهودیان جوان و میان سال آمریکایی را برانگیخته است.
🔸 به هر حال، وجهه اسرائیل در غرب، در «جنگ روایتها» به شدت آسیب دیده است. اسرائیل دهه سوم قرن ۲۱، اسرائیل دهه ۵۰ و ۶۰ قرن بیستم نیست که با مظلوم نمایی، حمایت افکار عمومی در غرب را به دست میآورد. اسرائیل کنونی حتی برای بسیاری از یهودیان نیز قابل دفاع نیست.
🔸 #به_قلم_اساتید: امیرعلی ابوالفتح
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#ارز #تورم
✅ ملاحظاتی پیرامون سیاست ارزی دولت
🔶 فسادهای تشکیلشده پیرامون ارز ترجیحی، درنهایت دولت سیزدهم را بر آن داشت تا در بودجه سال آینده ارز ۴۲۰۰ تومانی را از دو رقم کالای اساسی (روغن و نهادههای دامی) حذف کند و در قبال آن مبلغ ۱۰۰ هزار میلیارد تومان را برای واریز یارانه نقدی به ۶۰ میلیون نفر پیشبینی نماید.
🔸 بااینحال اجرای این سیاست حساس و مؤثر بر اقتصاد و معیشت آحاد جامعه نیازمند توجه به نکاتی است:
1⃣ در وهله اول باید ضمن بررسی روند گذشته، عواملی که باعث به نتیجه نرسیدن سیاست ارز ترجیحی شده بود را شناسایی و مرتفع کرد. به نظر میرسد در این حوزه با ضعف کنترل و نظارت در نظام توزیع روبرو باشیم. این موضوع ازاینجهت مهم است که چنانچه این ضعف پوشش داده نشود، ممکن است موجب هدر رفت منابع در سیاست جدید شود.
2⃣ برآوردهای اولیه نشان میدهد حذف ارز نهادههای دامی و روغن، میتواند تورم ۷ الی ۱۵ درصدی به بازار تحمیل کند. نکتهای که در این میان مورد غفلت واقع میشود اینجاست که تورم میانگین قیمت کالاها در بازار است؛ اما همه کالاهای محاسبهشده در تورم، تأثیر و نقش یکسانی در سفره مردم ندارند. روغن و کالاهای مرتبط با آن بخش بزرگی از سفره طبقات پایین جامعه را در برمیگیرد. درواقع نظر به اینکه گرانی متأثر از آزادسازی روغن و کالاهای مرتبط با آن تا ۳۰۰ درصد خواهد بود، سفره مردم بیشتر از نرخهای پیشبینیشده در تورم متأثر خواهد شد.
3⃣ دولت باید تمام تلاش خود را در زمینه سیاستهای پولی و مالی بهگونهای تنظیم کند که تا قبل از اجرای سیاست جدید در بودجه سال آینده، تورم و شاخصهای مرتبط با تورم، کنترلشده و کاهشی باشد.
4⃣ پیوست رسانهای این جراحی اقتصادی باید تدوین و بهدرستی اجرا شود تا اقناعسازی لازم برای همراه کردن مردم حاصل شود.
5⃣ در خصوص شیوه جبران حذف ارز ترجیحی باید توجه شود که
اولاً جامعه هدف بهدرستی شناسایی شود و کمکهای نقدی بهتناسب استحقاق افراد تخصیص یابد،
ثانیاً نباید خلق نقدینگی جدید مداوم باشد؛ چراکه واریز نقدی کمکهای دولت اگرچه بهصورت مستقیم و در برههای سفره مردم را بهبود میبخشد؛ اما در بلندمدت قدرت خرید مردم را کاهش خواهد داد. لذا دولت کمکهای خود را باید بهصورت معافیتهای مالیاتی و یا خدمات دیگر ارائه نماید.
🔸 #به_قلم_اساتید: علی محمدی؛ تحلیلگر
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
60ایده-مردمی-بزرگداشت-سالروز-شهادت-سردار-سلیمانی.pdf
934.2K
#مسائل_اولویت_دار
#تحلیل_کننده
#شهید_سلیمانی #مرد_میدان
✅ ۶۰ طرح مردمی برای بزرگداشت سالروز شهادت حاج قاسم سلیمانی
🔸 پس از شکست ظاهری و اولیه دولت ترامپ در انتخابات اخیر آمریکا یکی از کارهای اساسی او تغییر وزیر جنگ خودش بود، وی در این روزهای آخر با این عمل، سیگنالی را به کشورهای جبهه مقاومت ارسال کرد که آمریکا تا آخرین روز امکان حمله جدی به زیرساختهای استراتژی (انسانی و سختافزاری) کشورهای مختلف را دارد.
🔸 باید دانست که آمریکا تنها فرصت برای عقب انداختن زوال تمدنیاش را شروع جنگ (سرد یا گرم) در دوران کرونا میداند، چون این را به خوبی درک کرده است که در «پیش از کرونا» و «پسا کرونا» حریف #جنگ_مقاومت به عنوان تنها جایگزین خودش نخواهد بود.
🔸 لذا بزرگداشت سالروز شهادت حاج قاسم بسیار حیاتی و استراتژیک به نظر میرسد و باید مواظب بود که فقط سرگرم بحران کرونا و رزمایشهای مواسات و همدلی نباشیم.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#شورای_نگهبان #لاریجانی
✅ پرونده لاریجانی
🔶 سخنگوی شورای نگهبان گفت: پرونده لاریجانی مثل سایر افراد در یک فرآیند قانونی بررسی شده و برای رسیدگی به صلاحیتش مطالب موجود در پرونده که بخشی نیز به بیرون منعکس شده، مورد به مورد در جلسات شورا مطرح و پس از انجام مباحث متعدد و بیان نظرات مخالف و موافق رأیگیری به صورت مخفی انجام شده است.
🔶 گزارههای خبری
🔸 علی مطهری در نامهای به دبیر شورای نگهبان نوشت: باور نمیکنم که شما متن پاسخ را خوانده و امضا کرده باشید... در این نامه به خانواده آقای لاریجانی و طبعاً به بیت شهید آیتالله مطهری که شما افتخار حضور در درس ایشان را داشتهاید جفای عظیم شده است.
🔸 مجید انصاری: اینکه شورای نگهبان خود را بی نیاز از اقناع افکار عمومی بداند و تصمیمی بگیرد که به سرنوشت ۸۴ میلیون ایرانی ارتباط دارد، نگاهی کاملا نادرست و برخلاف نگاه مدیریتی حضرت امیر(ع) در نهج البلاغه و همچنین برخلاف دیدگاه حضرت امام و رهبری است.
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 علی لاریجانی این روزها با مظلوم نمایی برای آینده سیاسی خودش فکر کرده میتواند با حمایت اپوزیسیون و رسانههای معاند و مدافعان ردصلاحیت شدهاش، شرایط را به نفع خود و به ضرر شورای نگهبان رقم بزند.
🔸 در اتاقهای فکر جریان اصلاح طلب این روزها در حال تولید محتوا و تلاش برای ناکارآمد جلوه دادن دولت و نظام هستند تا بتوانند دوباره به قدرت برگردند.
🔸 سهیم بودن علی لاریجانی در وضع موجود باعث شده ساکت ننشیند و با اتهام زنی به شورای نگهبان یک فضای احساسی ایجاد کند تا ذهن افکار عمومی را منحرف کند.
🔸 با پاسخی که علی لاریجانی به نامه شورای نگهبان داد، هیچ تردیدی نمانده که ردّصلاحیت او کاملا درست بود. چرا که همچنان به سران فتنه، ستون فتنه، حامیان فتنه و باغی بر نظام اسلامی که علیه رأی مردم شورش کردند کمترین اشکالی وارد نکرده است.
🔸 #به_قلم_اساتید: محمدحسن فشی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab