خطر ورود اجباری به کفر!-@seyedololama.mp3
3.08M
⚠️خطر ورود اجباری در #کفر!
🔺 مرور شنیدنی و سریعِ بسیاری از #گناهان_عقیدتی و #اخلاقی و #اعمالی از رساله #واجبات_و_محرمات در شرع اسلام" (طبع قدیم) تألیف مرحوم آیت الله #مشکینی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 نمونههایی از دشمنیهای نفس با انسان!
🔹 مسئلهی مخالفت با #نفس به قدری مهم است که #مرحوم_امام در حدود ۸۰ سال پیش اول از همین حدیث جهاد با نفس، کتاب #اربعینشان را شروع کردند؛ منتهی اینها به صورت #قانون _اساسی روی میزها نیامده؛ فلذا باید خلاصهگیری کرد و اینها را در #فرهنگ وارد کرد، در شورای #انقلاب وارد کرد که آقایانی که میآیند از روی این برنامه، #مصالح و #مفاسد را تشخیص دهند.
و در هر کاری که اشتغال داریم اعم از اینکه کار #اقتصادی، #اجتماعی، #روحانی، #تبلیغی، کار خیر کردن، خیّر شدن و ... باشد، این مسائل را دخالت دهیم.
مثلاً بعضیها #خیّر هستند اما برای چه؟! برای نفسشان!. چون اگر به آنها بگویی بیا حساب #وجوهات خودت را بکن، نمیآید. اما #مدرسهسازی را که فیلمبرداری شده و پخش میشود که این آقا از خیّرهای فلان استان است و به این طرف و آن طرف دعوت میشود، را حاضر است!.
این هم یکطور متابعت نفس است که به صورت خیّر شدن است. خوب اگر شما خیّری، برای شما چه فرقی میکند؟ چرا #واجبات مالیات را حساب نمیکنی؟ باید از این خیّرها سؤال بشود که این کاری که میکنند به عنوان خدمت به #جامعه است و کاری به #اسلام ندارند که اسلام چه فرموده؟ یا نه باید سال به سال اموالشان را حساب کنند؟ بعد اگر زیاد ماند میتوانند کار خیر انجام دهند، میتوانند #عمره مشرف بشوند، میتوانند #کربلا مشرف بشوند، #زیارت بروند، برای #یتیمها کار بکنند، برای #مسکینها کار بکنند؛ همهی خیرات بعد از واجبات است.
اگر ما دیدیم که علاقهمان به اموری هست که آنها از واجبات دسته دوم و سوم است، باید به این #خطر متوجه بشویم که نکند #دین ما دارد صورت #نفسانی پیدا میکند؛ آنچه را که ما میپسندیم عمل میکنیم!.
⏪...دینی که یکیک دستورات را بیان کرده و نفس متابع آن دستورات است، این #تسلیم و #مسلمانی است. ولی اگر نه، ما عمل بکنیم؛ یک یتیمی را زیربال خود بگیریم، یک #دارالایتامی، مدرسهای، #خیریهای تأسیس کنیم اما از این کارها منظوری داشته باشیم یا #مسجدی بسازیم و منظور ما غیر از اطاعت دستور و برنامهی الهی باشد، این مطابق نفس است نه مطابق دستور!.
یعنی #انسان از روی #هوای_نفس خودش آمده با برنامهای مشترک با دین شریک شده، آن وقت اینجا این را نمیتواند به حساب دین بگذارد. هر چقدر هم که خرجش بشود!
و ای بسا که بعضی عمرهها از این جهت باشد که انسان از #تجارت یا از #صناعت یا از فرهنگ یا از هر چیز خسته است، پی یک مسافرتی میگردد. حالا این مسافرت پیش آمده و #دولت هم اجازه میدهد که به عمره برود. در صورتیکه این خرجی که میکند الآن حساب نشده است. یعنی #برادرش، برادرزادهاش، #خواهرش، خواهرزادهاش، موقع ازدواجشان است، نمیتوانند #ازدواج کنند. آنوقت ایشان میخواهد چند میلیون خرج کند و به عمره برود!. این است که پرهیز میدهند به ما که نفس مانند #دشمن که دشمن میآید انسان را پایین میآورد، کارهایش را از آثار خیر و #عاقبت به خیری دور میکند. این نفس هم آمده در برنامهی انسان رخنه کرده است.
۹۴/۵/۸= ۱۳ #شوال المکرم ۱۴۳۶
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
📆 سالروز وفات مرحوم حاج شیخ عبدالکریم #حائری ؛ مؤسس حوزهی علمیهی قم؛ ( ۱۷ #ذی_القعدة الحرام ۱۳۵۵ق)
🔺 گرامیداشت خدمات #علما در تاریخ #تشیع و ضرورت دقت در مقایسهی بین #مرحوم_امام و دیگر بزرگان از علما رحمهم الله تعالی
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 روز صدا و سيما؛ ( ۹ #مرداد)
🔹 این #تذکر مرا به هر شکلی که شده، به هر وسیلهای که شده، به مسئولین #صدا_و_سیما و به مسئولین دیگر برسانید که: این #کشور در خطر است! در #خطر رنگ و رو گرفتن از دشمنان.
حتماً دیدهاید فرزندان ما در موقع بعضی از ورزشها مثل اینکه لختاند! فقط مختصری لباس دارند. و در موقع دوچرخهسواری و مسابقه هم همینطور. پاها که لخت است، قسمت بالاتنه هم خیلی شبیه لباس خواب است.
دیروز که میخواستیم به دکتر برویم، یکدفعه چشممان افتاد به یک دوچرخهسوار. دیدیم با همان وضع به خیابان آمده!
ببینید این صدا و سیماست که این چیزها را برای ما عادی کرده و دارد روز به روز از این راه عادیسازی میشود. فردا همین آدم با دوچرخه میآید به #نماز_جمعه! پیاده میشود و میآید در صف میایستد. هر کسی به او ایراد بگیرد، میگوید چه مشکلی دارد؟!
چون چند سال است که دارد این ورزش از #تلویزیون پخش میشود. همه داریم یاد میگیریم و مأنوس میشویم. این از مسائل روانی است. از راه دیدن، اُنس به این چیزها که پیدا شد، #قبح و زشتی آن از بین میرود. مثل لباسی که مدام صابون میخورد، صابون میخورد، تا هر چه لکه دارد از بین میرود، ما هم هر چه روحیات #معنوی داریم، در این راه از بین میرود. با اُنس به #زندگی اینها، دیدنِ آنها، رفتنِ آنها به #لندن و #برلین و ....
غلبهی #دشمن از راه #ورزش، از راه #تعلیم های نامحسوس باطنی معنوی، از راه اُنس به این مطالب و از بین رفتن قبح آن است.
بعضی از #اساتید ما پیرمرد بودند؛ وقتی یک خانمی به داخل مجلس میآمد تا مسئله بپرسد، اگر آستینش را برای #وضو بالا زده بود، آن را پایین میآورد. خب، این برای ما مایهی #تربیت میشد. پیرمرد ۷۰-۸۰ ساله دستی را که اصلاً معلوم نیست گوشتی هم داشته باشد، ولی از روی #عادت و #اخلاق آستینش را پایین میکشید. برای اینکه معلوم نیست ملاقات #مرد و #زن بیشتر از سر و صورت و دست جایز باشد.
حالا اینقدر این چیزها را به ما نشان میدهند و تکرار میکنند که #عادی میشود. وقتی عادی شد دیگر نمیشود از #دل بیرون کرد. زن و #بچه ها، #نسل های بعدی اصلاً به اینطور #لباس ها اُنس میگیرند و در زبان #مسلمان اند ولی در عمل، #یهودی.
در #اخبار هم در مورد مردم #آخرالزمان وارد شده که: «حَیارَی، سُکارَی، لا مسلمینَ و لا نَصارَی»¹ یعنی مثل کسیکه در بیابان گم شده باشد، حیراناند و مستاند!. آدم #حیران و آدم #مست نمیداند چه کار بکند، چه بگوید، کجا برود، بنشیند، بلند شود، لباسش را دربیاورد، لباسش را بپوشد...
«حیاری، سکاری، لا مسلمین و لا نصاری»
۹۴/۱/۲
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
____
۱) [ #بحارالأنوار ج ۷۴ ص ۱۶۶]
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 تو #بدن نيستی و چيز ديگری هستی. وقتی بدن نبودی #فکر کن ببين که چه هستی؟ بنابراين لوازم #شيئيت و #هويت خودت را فراموش مکن؛
"در زمين ديگران خانه مکن
کار خود کن کار بيگانه مکن"
( #مثنوی )
اين زمين بدن برای ديگريست. برای کيست؟ برای همين خشت و گِلهایی است که روی آنها پا میگذاریم و راه میرویم. وقتی روی زمين پا میگذاری، روی چشم و ابروی #مردان و #زنان قدم میزنی که اين خاکها، همه آنها بودهاند که به اين صورت در آمدهاند و حالا شما آنها را با آب مخلوط میکنی و به صورت آجر در میآوری، درون کوره میگذاری و با آن ساختمان میسازی! هيچ نمیدانی که اینها چيستند؟! و يک روز تو هم همینطور میشوی. پس تو اینها نيستی.
"در زمين ديگران خانه مکن
کار خود کن کار بیگانه مکن"
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
📆 سالروز ارتحال مرحوم آیت الله شیخ محمد حسین کاشفالغطاء؛ ( ۱۸ #ذی_القعدة الحرام ۱۳۷۳ ق)
🔹 مرحوم #کاشف_الغطاء (اعلی الله مقامه) حدود ۶۰-۷۰ سال پیش مورد سؤال قرار گرفت که #شیعه چه میگوید؟ #تشیع یعنی چه؟ ایشان برایشان معنا کرد. فرمود شیعه میگوید #اصحاب_پیامبر همهشان #ایمان نداشتند. رجوع کنید به #تاریخشان، به #کتابهایشان، ببینید. شیعه میگوید که اینها در موارد #سیاست که پیش میآمد، تابع #پیغمبر نبودند. میگفتند #پیامبر اگر گفت #نماز مغرب سه رکعت است، ما هم سه رکعت میخوانیم، چون وارد نیستیم، اهلش نیستیم. اما اگر گفت بعد از من این جوان [ امام #علی علیهالسلام] #خلیفه باشد، خوب معلوم است اشتباه میکند! یک جوانی که با شمشیر او #اسلام رونق گرفته و #عربهای بسیار بسیار #طاغوتی از ضرب شمشیر او به خاک افتادند، اینها هرگز اسلام را قبول نمیکنند در صورتی که رئیسشان یک چنین شخصی باشد که اینطور به آنها ضربه زده. پس ما صلاح اسلام را بهتر میدانیم!.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
📆 سالروز درگذشت مرحوم خواجه نصیرالدین طوسی؛ ( ۱۸ #ذی_القعدة ۶۷۲ ق)
🔺 بیان مراتب معرفت و شناخت از کلام محقق طوسی رحمه الله (قسمت اول)
🔹 دربارهی #معرفت اگر در #مجمع_البحرین ببینید، در ذیل مادهی "عَرَف" - که #عرفان و معرفت باشد- دربارهی معرفت خدا از #محقق_طوسی (رحمه الله) که شخص بسیار کمیابی در #اسلام هست، مطلبی دربارهی #خداشناسی نقل کرده: «قال سلطان المحققین»؛ خیلی حرف است این عنوانِ #سلطان_المحققین که برای مرحوم خواجهی طوسی است. «قال سلطان المحققين: إن مراتب المعرفة مثل مراتب النار مثلاً»؛ چون برای غیر #عارف اگر بخواهند معرفت را بیان کنند، مثل این است که برای #کودک بخواهند مسائل بین مرد و زن و این چیزها را بیان کنند؛ فلذا نمیشود. باید طوری با مثال برایش حرف بزنند. برای ماها اگر بخواهند مراتب معرفة اللهی را بیان کنند، با مثالی مثل آتش میتوانند بیان کنند. آتش دانستن به چند صورت است: «و إنَّ أدناها مَن سَمِعَ أنَّ فی الوجود شيئاً يَعدِمُ كُلَّ شیءٍ يُلاقِيهِ و يَظهَرُ أثَرَه فی كُلِّ شیءٍ يُحاذيهِ و يُسَمّى ذلك الموجودَ ناراً»؛ وقتی میخواهند به بچه نشان بدهند و بفهمانند که ما چیزی به نام آتش داریم، میگویند: اگر دیدی دست به آن نزن، چون هر چیزی را که با آن تماس پیدا کند از بین میبرد و در برابر هر چیزی قرار بگیرد، ظاهرش میکند، پیدایش میکند، تاریکی باشد، نشانش میدهد. اسمش نار و آتش است.
🔺 مرتبهی معرفت مقلدین
🔹 «و نظير هذه المرتبة فی معرفة الله تعالى مَعْرِفَةُ المقلّدين الّذين صدّقوا بالدين من غير وقوف على الحجة»؛ خیلیها هستند در #خانوادههای مسلمین یا مسیحیت یا #زرتشتی، به دنیا که آمدند همینطور کمکم که بزرگ شدند، آداب و رسومِ #پدر و #مادر را که نگاه کردند، پیرو آنها شدند و اگر از آنها بپرسی چرا اینطور میکنی و معنای این #عقاید و کارهایت چیست؟، میگوید: من نمیدانم! این دینش #مسیحیت است، من هم #مسیحی هستم!. آن دیگری میگوید: من #مسلمان هستم. هم #نماز میخوانم. هم #روزه میگیرم. امّا چرا و به چه علت و به چه معنا؟ اینها را دیگر نمیدانم! این درجهی اولِ نشان دادن آتش به کسی که ندانسته و نمیداند به اینکه چیزی داریم که وقتی هر چه بیندازی در آن میسوزاند و از بین میبرد و هر جا باشد روشنی میدهد. او هم آتش را ندیده ولی میشناسد و اگر به او بگویند: آتش را معنا کن، میگوید. مثل اینکه مسلمان شنیده که این #دنیا خدا دارد، #دین دارد و او هم اینها را قبول کرده.
ادامه دارد ...
( ۱۴ #جمادی_الثانی ۱۴۲۶ = ۸۴/۴/۳۰)
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama