هفتهنامه زن روز
#ج_مثل_جوان
مامان جون یا خانم توکلی!؟
نیلوفر حاج قاضی
دوران نامزدی و عقدکردگی از شیرین ترین لحظه های زندگی است. در این دوران، دختر یک مهربانوی تمام عیار است که در کمال ادب حرف می زند، کدبانویی است که از هر انگشتش یک هنر می بارد و همه اموراتش در نهایت باسلیقگی، کم خرجی و آینده نگری است و از آن طرف پسر نهایت تلاششان را به کار می برد تا یک قهرمان تمام عیار و دست و دل باز باشد و در اوج قدرت، به همه چیز به دیده اغماض بنگرد، مردی رؤیایی باشد و بهترین ها را نثار طرف مقابل و خانواده اش کند. خلاصه در این دوران همه چیز طلایی است، زیباست و در شکوهمندترین حالت عاشقانه خود قرار دارد. اما انگار سقف مشترک بعد از ازدواج این اوج گرفتن ها را کم رنگ می کند. از مدل صدازدن مادر و پدر طرف مقابل بگیرید تا توقعات عجیب و غریب. البته این اتفاق در همه افراد یکسان نیستند. این هفته و هفته آینده میخواهیم به دلبرانههای دوران نامزدی و عقد و به طور کلی اول زندگی مشترک بپردازیم. در بخشی از این یادداشت میخوانیم:
صدازدن مادر و پدر همسر موضوعی خاص است که تأثیر خوبی در شکل گیری روابط زوجین با پدران و مادران دارد و این در مورد خانم ها مصداق بیشتری دارد. البته خیلی خانم ها در برابر بابا و مامان یا پدر و مادر صدا زدن مادرشوهر و پدر شوهر مقاومت می کنند و معتقدند به هیچ وجه نمی توانند آنان را برابر با پدر و مادر خود قرار دهند. باید گفت قرار هم نیست مادرشوهر یا پدرشوهر هم وزن پدر و مادرمان شوند. تنها قرار است با گفتن این القاب از همین ابتدا به آن ها بگوییم دوستشان داریم و برایمان قابل احترامند. در همین رابطه، محققین دینی سایت «تبارک» این گونه پاسخ می دهند:
«نکته اش این است که واژگانی مثل بابا و مامان برای پدرشوهر و مادرشوهر یا پدرزن و مادرزن، برخلاف فامیلی طرف یا گفتن مثلا علی آقا، بار عاطفی دارد. قرآن هم این درس را به ما داده است. وقتی حضرت موسی از میقات برگشتند، دیدند که قومشان، گوساله پرست شده اند و موهای هارون را می کشیدند، نام برادرش را این گونه به کار برد. گفت: فرزند مادر! این نوع صدا زدن معلوم است که بار عاطفی زیادی دارد.
متن کامل ج مثل جوان این هفته را در مجله زن روز مطالعه فرمایید.
@zane_ruz
#عطارباشی
کاهش اثرات دیابت نوع ۲ با رزماری و پونه کوهی
پونه کوهی در دیابتی های نوع ۲ که دارای اختلالات متابولیک کبد هستند، میزان قند را کنترل می کند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، دکتر محمدباقر مینایی گفت: از زمان قدیم، گیاهان دارویی متفاوتی برای درمان انواع بیماری ها به کار می رفت که از نظر علمی نیز تأثیر آن ها ثابت شده است.
این متخصص با اشاره به این که این دو گیاه دارای خواص آنتی اکسیدان هستند و از این رو خاصیت ضد سرطانی دارند، افزود: پونه کوهی از خانواده نعناع است و بر اساس نوع ارتفاعی که در آن رشد می کند، دارای خواص متفاوتی است که از جمله نفخ روده و معده را کاهش می دهد و به عنوان گیاه گرم و خشک در کنار مصرف لبنیات سرد را معتدل می کند.
مینایی تصریح کرد: پونه کوهی در دیابتی های نوع ۲ که دارای اختلالات متابولیک کبد هستند، چون روی کبد تأثیر می گذارد، قادر است میزان قند را کنترل کند. وی در پایان گفت: مصرف رزماری به عنوان یک آنتی اکسیدان روی مزاج کبد تأثیر گذاشته و آن را تعدیل می کند، از این رو می تواند به طور غیر مستقیم در کنترل دیابت نقش داشته باشد.
@zane_ruz
#مذهبی
اولین شاخصه بلوغ معنوی
حجتالاسلام والمسلمین پناهیان
یکی از اولین شاخصهای رشد و بلوغ معنوی، حساسیت به زمان است. کسی که در راه سلوک معنوی قرار میگیرد دیگر نمیتواند زمان خود را به آسانی هدر بدهد و در صورت ضایع شدن اوقاتش به شدت غمگین میشود. کسانی که آدمهای خوبی هستند ولی اهمیتی به هدر رفتن اوقات خود نمیدهند، هنوز شروع نکرده اند.
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#ینگه_دنیا
بسته سبزیجات و خوراکی
همسایه در زد. در را که باز کردم یک جعبه سبزیجات و خوراکی گذاشت پشت در خانه و گفت: این ها را برای شما آوردم. همسایه ما کارمند قراردادی یک هتل است. وقتی قرنطینه شروع شد به من گفت احتمالا ما قراردادی ها با تعطیلی هتل کارمان را از دست می دهیم. من هم بدون تعارف گفتم اگر از نظر مالی مشکل یا محدودیتی برایت ایجاد شد روی ما حساب کن. چند وقت پیش که همدیگر را دیدیم از اوضاع کار و بار پرسیدم. گفت هتل ضمانت کرده تا شش ماه حقوق ما را قطع نکند. از شنیدن این خبر خوشحال شدم. هرچند حدس می زدم این اتفاق بیفتد چون بیشتر مکاسب و مشاغل چنین تصمیمی گرفته بودند. ما هم در آخرین جلسه اولیا و مربیانی که در مدرسه داشتیم به اتفاق آرا تصویب کرده بودیم در صورت تعطیلی مدرسه حقوق کارمندان قراردادی تا چند ماه از درآمد پس انداز شده بوفه مدرسه پرداخت شود. حالا همسایه با جعبه سبزیجات پشت در بود و من نمی دانستم چرا برای ما خوراکی آورده است! تعجب مرا که دید گفت: هر چند وقت یک بار هتل برای ما بسته های حمایتی مواد خوراکی می فرستد. ما این همه احتیاج نداریم. آوردم برای شما! نمی فهمم هتلی که مهمان و مسافر ندارد چرا به کارمندانی که برایش کار نمی کنند خدمات می دهد. اما می دانم آن که به دنبال رحمت است به دیگران رحم می کند.
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#مدافعان_حرم
بیا برویم ببینیم بابا کجاست؟
گفتگویی صمیمانه با همسر شهید مدافع حرم «جواد الله کرمی»
وقتى خبر شهادت آقاجواد را دادند یکى از نگرانى هاى اصلى من این بود چطور به على اکبر خبر بدهم. زهرا رابطه عاطفى شدیدى با پدرش داشت و البته آقاجواد هم به دختر خیلى علاقه مند بود ولى چون زهرا کوچک بود و نمى توانست حرف بزند خیلى متوجه احساسش نبودیم اما وضعیت على اکبر فرق مى کرد. او تمام تفریح و گردشش با پدرش بود. وقتى آقاجواد به مأموریت مى رفت على اکبر صبورانه تحمل مى کرد تا او برگردد و دوباره روزهاى خوشى اش شروع شود.
سر قضیه مجروحیت پدرش هم خیلى چشمش ترسیده بود. البته زیاد حرف نمى زد ولى گه گاه جملاتى مى گفت که من مى فهمیدم چقدر نگران است. آقاجواد که رفت چند روز اول على اکبر خیلى بى تاب بود و مدام بغض مى کرد. تا اینکه آقاجواد تماس گرفت و با على اکبر صحبت کرد و کم کم از بى تابى اولیه اش کم شد. گفتم: دیدى بهتر شدى و مى توانى تحمل کنى؟ گفت: نه، من به حرف بابا گوش دادم. او گفت ناراحت نباش و بى تابى نکن به خاطر همان گریه نمى کنم. چون شرایط پیکر آقاجواد مشخص نبود من فرصت پیدا کردم کم کم این قضیه را به على اکبر بگویم. روزهاى اول اصلا نگذاشتم او متوجه شود. آن برخوردهاى اول خیلى مهم است. اگر آه و زارى باشد آن تصویر اول در ذهن بچه ها یک اتفاق غم انگیز مى شود. من اصلا نگذاشتم على اکبر ناراحتى ام را ببیند. دیگران هم که مى آمدند، نمى گذاشتم گریه کنند. على اکبر با بحث شهادت آشنا بود. وقتى اطمینان حاصل شد که شهادت آقاجواد قطعى است، خیلى آرام آرام با مقدم چینى هاى خاصى، از شهادت و بهشت و مقام شهدا براى او صحبت کردم و گذاشتم با حرف هاى من خودش به این نتیجه برسد که پدرش شهید شده است. تا اینکه یک روز به من گفت: بابا چرا زنگ نمى زند؟ گفتم: خودت چه فکرى مى کنى؟ گفت: شاید بابا شهید شده باشد. گفتم: بله، ممکن است. اول از اینکه من حرفش را تأیید کردم، تعجب کرد ولى بعد گفت: بیا برویم جایى که بابا رفته ببینیم او کجاست؟ خلاصه با حرف هایى که زدیم على اکبر شهادت پدرش را پذیرفت و خیلى هم به این موضوع افتخار مى کند. چون ما شهادت را به صورت آرزویى که همه دوست دارند به آن برسند، براى او توضیح دادیم. به خاطر همین هم دوست نداشتم گریه و زارى ببیند. چون بچه نمى تواند این چیزها را با هم در ذهنش جمع کند. مى گوید اگر شهادت چیز خوبى است پس چرا گریه مى کنند؟!
یاد کنیم همه شهدا را با ذکر #صلوات بر محمد و آل محمد
@zane_ruz
#هاج_و_واج
ذخیره انرژی اتوماتیک
سیستم بدن انسان دارای جالب ترین واکنش ها در برابر رفتار ماست! برای مثال اگر ده ساعت غذا نخورید بدنتان به صورت اتوماتیک، روی وضعیت ذخیره انرژی قرار می گیرد. در این حالت سوخت و ساز بدن ۴۰ درصد کاهش می یابد و می تواند زمینه ساز مشکلاتی شود.
@zane_ruz
#داستان
بماند به یادگار
ماه منیر داستانپور
تازه چشمش به شیرینی خواب گرم شده بود که گوشیش آلارم بیدارباش زد. دلش می خواست عین کارتون های زمان بچگی که طرف با یک پتک دو برابر قد و هیکل خودش ساعت را درب و داغان می کرد؛ فاتحه گوشیش را بخواند اما نه دنیای او مثل کارتون های آن سال ها الکی بود و نه گرانی دلار و افزایش سرسام آور بهای خرید موبایل می گذاشت چنین حماقتی به خرج دهد. پس عین خانم های تمام عیار و البته کلافه از بی خوابی شبانه، با چشم های نیمه باز سرجایش نشست و دهان آوازه خوان گوشی را با احترام بست. آوازه خوان گوشی را با احترام بست. یک هفته از بیمارستان مرخصی گرفته و حال و حوصله کار کردن نداشت. تمام ساعت های شب قبل را تا صبح چشم روی هم نگذاشته و افکار مغشوش امانش را بریده بود...
در ادامه میتوانید این داستان زیبا را در کانال زن روز بخوانید.
@zane_ruz
بسم الله الرحمن الرحیم...
✨اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجّل فرجهم✨
سلام!😊✋
صبح اولین روز تابستانیتون بخیر
امام صادق عليه السلام میفرمایند: «المَسجونُ مَن سَجَنَتهُ دُنياهُ عَن آخِرَتِهِ؛ زندانى [واقعى] كسى است كه دنيايش او را از آخرتش باز داشته باشد.» (الكافی : ج۲، ص۴۵۵، ح۹)
☘روزتون پر روزی و بابرکت☘
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#مشاوره
خجالت میکشم
یاسمین رضوی
ندا می گوید من اعتماد به نفسم کم نیست، فقط کمی خجالتی ام. یعنی این که به توانایی های خودم واقفم، می دانم که می توانم از پس کارهایم برآیم. اما بلد نیستم «نه» بگویم. خیلی وقت ها چون خجالت کشیدم از نه گفتن مجبور به کاری شدم که نه تنها هیچ علاقه ای به انجامش نداشتم که حسابی هم برایم مضر بوده. مثلا می دانم که سر و وضعم درست و حسابی است، مشکلی ندارم، اما همین که وارد جمع می شوم گویا یک سطل آب یخ خالی کرده باشند روی سرم، خیس عرق می شوم، زبانم بند می آید، البته با جمع دوستان و آشنایان نزدیکم، وقتی که کمتر از چهار پنج نفر باشند مشکلی ندارم، اما اگر وارد یک جمع بیست نفره بشوم، حسابی دست و پایم را گم می کنم. خجالتی بودن صرفا مربوط به بچه ها نیست. آدم بزرگ های زیادی هستند که کم رو و خجالتی اند و از این بابت در عذابند. ما در «مشاوره» این هفته می خواهیم درباره کم رویی و راه های مقابله با آن صحبت کنیم. در بخشی از این یادداشت میخوانیم:
بعید است که کسی در تمام زمان و مکان ها خجالتی باشد. آیا شما زمانی که تنها هستید هم خجالت می کشید؟ هنگام ارتباط با والدین یا همسرتان هم خجالتی هستید؟ زمانی که قرار است کار جدیدی را شروع کنید یا کار و مهارت تازه ای را فرابگیرید خجالتی هستید؟ قرار گرفتن در جمع آدم های غریبه یا ارتباط با کسی که قرار است شما را ارزیابی کند و... باید بدانید که چه زمانی خجالتی هستید. لیست این موقعیت ها را یادداشت کنید. از خلال این لیست چیزهای خوبی دستتان می آید. ممکن است شما در مقابل کسانی که احساس می کنید از شما زیباتر و جذاب تر یا قدرتمندترند احساس خجالت می کنید و در باقی مواقع چنین حسی نداشته باشید.
متن کامل مشاوره این هفته را در مجله زن روز بخوانید.
@zane_ruz
#پزشکی
شیر را درست مصرف کنید
سید امیر محمد مرتضویان متخصص صنایع غذایی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، درباره بهترین ساعت مصرف شیر اظهار کرد: شیر نباید همراه با وعده غذایی اصلی مصرف شود، زیرا اگر شیر همراه با وعده غذایی اصلی مصرف شود تداخل غذایی ایجاد شده، و جذب شیر کمتر می شود، همچنین مصرف شیر همراه با فرآورده های غذایی حاوی آهن مانند گوشت اشتباه است زیرا آهن و کلسیم در صورتی که هم زمان مصرف شود همدیگر را دفع می کنند. بنابراین افراد باید روزانه ۱ تا ۲ لیوان شیر را در میان وعده ها استفاده کنند. وی می گوید: جایگزینی برای شیر وجود ندارد، شیر سویا نیز که امروزه در بازار موجود است از عصاره سویا تهیه شده است و خواص شیر را ندارد. بین پستانداران شیر شتر بهترین شیر است، البته به مقدار کم در بازار وجود دارد و گران قیمت و بدمزه است اما برای انواع بیماری ها مفید است. این متخصص معتقد است: افرادی که تمایل به مصرف شیر ساده و بدون طعم را ندارند می توانند از شیرهای طعم دار مانند شیر کاکائو، شیرموز و شیر توت فرنگی استفاده کنند، البته شیرهای طعم دار حاوی قند هستند، بنابراین افرادی که دچار اضافه وزن و چاقی هستند و نیز مبتلایان به دیابت باید در مصرف آن ها احتیاط کنند. برخی تصور می کنند که کاکائو موجود در شیر جذب کلسیم را کاهش می دهد در حالی که دوسوم کلسیم شیر در پروتئین های شیر وجود دارد و کاکائوی موجود در شیر حداکثر تا ۱۵ درصد جذب کلسیم شیر را کاهش می دهد.
@zane_ruz
#کدبانوگری
خوراک زبان
🌸مواد لازم
زبان گوساله: ۱ عدد
پیاز: ۱ عدد
حبه سیر: ۴ عدد
رب گوجه فرنگی: ۴ قاشق غذاخوری
پیاز داغ: ۱ قاشق غذاخوری
پودر دارچین: ۱ قاشق چای خوری
نمک، فلفل و زرچوبه: به مقدار لازم
🌸طرز تهیه
ابتدا باید زبان گوساله را کاملا بپزیم، موقع پخت زبان پیاز خرد کرده، سیر، فلفل، نمک و دارچین را داخل قابلمه ریخته و حدود ۶ الی ۷ لیوان آب اضافه کرده. در قابلمه را می گذاریم و حرارت را ملایم می کنیم و اجازه می دهیم تا زبان به آرامی برای مدت ۲ الی ۳ ساعت بپزد. وقتی زبان تقریبا پخت به مقدار کافی نمک اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا برای یک ساعت دیگر هم با حرارت ملایم بپزد تا زبان مزه بگیرد. حالا زبان گوساله را از داخل آب بیرون می آوریم و می گذاریم تا کاملا سرد شود، وقتی زبان سرد شد پوست زمخت روی آن خیلی راحت کنده می شود سپس پوست را کاملا می کنیم. حالا زبان را حلقه حلقه می بریم. در نهایت باید سس خوراک را درست کنیم. پس رب گوجه فرنگی، پیاز داغ، کمی روغن، زرچوبه و فلفل را داخل ماهیتابه ریخته و با هم تفت می دهیم تا رب خوب سرخ شود. حالا حدود دو لیوان از آب زبان را که از صافی رد کردیم به رب اضافه می کنیم و با حرارت ملایم هم می زنیم تا جوش بیاد. بعد زبان های حلقه شده را اضافه می کنیم. اجازه می دهیم تا زبان داخل سس حدود نیم ساعت بپزد تا هم زبان مزه بگیره و هم سس غلیظ شود. حالا خوراک زبان لذیذ ما حاضر است. در صورت تمایل می توانید با قارچ سرخ شده یا سیب زمینی سرخ شده تزیین کرده و میل کنید.
@zane_ruz
#ایرانگردی
خنکای بادگیرها در دل کویر
بادگیرها برجهایی هستند که برای تهویه و خنک سازی بر بام خانهها ساخته میشود. در خانهها هوای خنک از بادگیر، که نوع ابتدایی تهویهٔ مطبوع بهشمار میرود، به اتاقهای طبقهٔ همکف یا زیرزمینها فرستاده میشود. بادگیر از عناصر و سمبلهای معماری ایرانی هستند. استان یزد بیشترین تعداد بادگیر را در کشور دارد.
@zane_ruz
#دردانه
گیره
روز جشن شروع کلاس اول پسرم، خانم معلم لیستی از وسایل بهمون داد تا تهیه کنیم؛ پوشه دکمه دار، جامدادی زیپی، مداد رنگی ۱۲ تایی، خمیر بازی و... یک عدد گیره کاغذ یا گیره لباس هم در لیست بود که خانم معلم راجع به مورد استفاده اش توضیح داد. عصر رفتیم خرید. تقریبا همه را خریدیم، دو تا گیره کاغذ خریدیم، اما موقع آماده کردن وسایل داخل کیف، گفتم: پسرم یه دونه گیره کافیه، یکیش خونه باشه برا بعد.
پسرم: نه مامان! دوتاش را ببرم چون ممکنه هم بلوزم خیس بشه هم شلوارم.
من: چی؟
پسر: خوب مگه این گیره ها برا این نیست که اگر لباسمون خیس شد، با گیره وصل کنیم رو طناب تا خشک بشه!
▪️فهیمه صمدی
@zane_ruz
#ینگه_دنیا
اینجا یک توالت بزرگ است
لس آنجلس یک توالت بزرگ است! این اولین جمله مجری شبکه خبری NBC۴ است. هر چند خانمی بین گزارش می گوید که لس آنجلس مثل کشورهای جهان سوم شده، ولی این خانم خبر ندارد حتی در کشورهای به اصطلاح آمریکایی ها جهان سوم هم، چنین فاجعه فقر فرهنگی و بهداشت را باید به زحمت پیدا کرد.
تأسف بار این است که مسئولین شهر رسما می گویند چند میلیون دلار خرج کرده ایم ولی برای حل بحران توالت نیاز به پول بیشتر داریم که متأسفانه وجود ندارد.
خب! کشوری که با وجود مشکلات فراوان چند تریلیون دلار خرج جنگ های بی ثمر می کند و برای عوام فریبی چند تریلیون هم پول بی پشتوانه چاپ می کند که به بهانه شیوع کرونا به مردم دهد، باید هم پول جمع آوری ادرار و مدفوع مردمش را نداشته باشد و هر روز باید مردم کف کفششان را با دستمال پاک کنند. متأسفانه در این بی برنامگی و سطح پایین بهداشت کاملا طبیعی است که بیشترین مبتلایان و قربانیان کرونا را در آمریکا داشته باشیم.
@zane_ruz
#داستان
فرصت
مینا شائیلو زاده
انگشتم که از درد تیر می کشد، تازه به خودم می آیم و ناخنم را از دهانم بیرون می کشم. باریکه خون از گوشه ناخنم راه می افتد و تا وسط انگشتم سرازیر می شود. از روی میز بغل تخت، دستمالی برمی دارم و دور انگشتم می پیچم. کلافه تر از قبل، از جایم بلند می شوم و طول و عرض اتاق را بالا و پایین می روم. ذهنم به همه جا سرک می کشد و دوباره با ناامیدی به زمان حال برمی گردد. دستم را محکم مشت می کنم و با حرص روی قلبم فشار می دهم شاید که تپش قلبم کمتر شود. خانه در سکوت مطلق فرو رفته و صدای تیک تاک ساعت به خودش اجازه جولان داده. موبایلم را از روی میز آرایشی برمی دارم و بی هدف برنامه هایش را یکی یکی باز و بسته می کنم، بدون آنکه حتی حواسم به صفحه موبایل باشد. گوشی را خاموش می کنم. زیر لب پوفی می کشم و خودم را روی تخت می اندازم...
شما را دعوت میکنیم که این داستان زیبا را در کانال زن روز بخوانید.
@zane_ruz
بسم الله الرحمن الرحیم...
✨اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجّل فرجهم✨
همراهان عزیز کانال زن روز سلام!✋🌹
صبح دوشنبه گرم تابستانی تون بخیر
امام سجاد علیه السلام میفرمایند: «کَفُّ الأذى مِنْ کَمالِ العَقلِ و فیهِ راحَةٌ لِلبَدَنِ عاجِلاً و آجِلاً؛ خوددارى از آزار رساندن، نشانه کمال خرد و مایه آسایش دو گیتى است.» (تحف العقول، ص ۲۸۳)
🌾روز خوبی داشته باشید🌾
@zane_ruz