👁تدابیر و پرهیزات در حفظ سلامت چشم
❌پرهیز از خوردن حجم زیاد غذا در یک وعده
❌پرهیز از درهم خوری
❌پرهیز از مصرف غذاهای غلیظ که تولید بخار میکنند؛ مثل: پیاز، سیر، کلم، تره، کلهپاچه، عدس، باقلا، بادنجان، حلیم
❌پرهیز از افراط در مصرف غذاهای شور
❌پرهیز از بیداری زیاد
❌پرهیز از پرخوابی زیاد
❌پرهیز از افراط در جماع
❌پرهیز از به پشت خوابیدن
⚠️رسیدن دود و گرد و غبار به چشم، افراط در مطالعهی خطهای ریز و نگاه کردن به چیزهای براق به خصوص که آفتاب بر آنها تابیده باشد، مضر سلامت چشم هستند.
✅استفادهی مداوم از مقویات چشم مانند هلیلهی پرورده یا تخم گشنیز و اطریفل گشنیزی و نیز خوردن شلغم و کشیدن سرمه سنگ اصفهانی با مروارید و توتیا، در تقویت و حفاظت چشم بینظیر است.
📚منبع: دانستنیهای تغذیه در طب سنتی ایرانی
#حفظ_سلامت_چشم #تدابیر_حفظ_سلامت_چشم #پرهیزات_حفظ_سلامت_چشم #پرخوری #درهم_خوری #غذاهای_غلیظ #پیاز #سیر #کلم #کله_پاچه #غذاهای_شور #بیداری_زیاد #پرخوابی_زیاد #افراط_در_جماع #به_پشت_خوابیدن #گرد_و_غبار #مقویات_چشم #هلیله_پرورده #تخم_گشنیز #اطریفل_گشنیزی #سرمه_سنگ_اصفهانی
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🥕حلوای هویج
✴️مواد لازم:
🔸هویج یا زردک شیرین و رسیده
🔸شکر یا عسل
🔸مغز پسته و بادام
🔸هل و گلاب و زعفران
👈🏻مقدار همه بر حسب ذائقه به مقدار لازم
✴️طرز تهیه:
زردک شیرین و رسیده را پوست کنده و از وسط به صورت طولی نصف کنید و قسمت سفت میانی آن را جدا کنید.
سپس آن را رنده کرده و با آب و گلاب بپزید. شکر یا عسل را با هل و گلاب و زعفران به آن اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا غلیظ شود. خلال مغز بادام و مغز پسته را در ماهیتابهی دیگری با حرارت ملایم بو داده و به حلوا اضافه کنید. سپس حلوا را در سینی پهن کرده و با چاقو به شکل لوزی ببرید.
✅ادرار آور بوده و خارج کنندهی سنگ کلیه و مثانه، باز کنندهی انسدادهای کبدی و تقویت کنندهی نیروی جنسی است.
📚منبع: دانستنیهای تغذیه در طب سنتی ایرانی
#حلوای_هویج #هویج #زردک #شکر #عسل #مغز_پسته #مغز_بادام #هل #گلاب #زعفران #ادرار_آور #سنگ_کلیه #سنگ_مثانه #باز_کننده_انسدادهای_کبدی #تقویت_کننده_نیروی_جنسی
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ســـلام 🙋♂
صبح آخر هفته تون
بخیر و سلامتی
امیدوارم زندگیتون غرق
الطاف بیکران خداوندی باشه
الهی که دل هاتون
سرشار از آرامش و
حس خوب خوشبختی باشه
پنجشنبه تون عالی و زیبـا
@maharatsedayehakim
@sedayehakim
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🥖نان یوخا (استان قزوین)
🌻مواد لازم:
🔅آرد (۵ پیمانه)
🔅شکر (۳ پیمانه)
🔅روغن کرمانشاهی (۳ قاشق غذاخوری)
🔅آب و مایه خمیر (به مقدار لازم)
🌻طرز تهیه:
آرد، شکر و روغن را همراه مایه خمیر و آب مخلوط کرده و خمیر به دست آمده را به مدت ۳ ساعت در دمای اتاق استراحت میدهیم. سپس خمیر را با چوبهای مخصوص باز کرده، صاف میکنیم و بر روی ساج میپزیم.
✅مناسب کودکان در سنین رشد
⚠️نسبت به نانهای معمولی غلظت و کالری بیشتری دارد و مداومت در مصرف برای افراد دارای غلبهی خلط بلغم توصیه نمیشود.
📚منبع: دانستنیهای تغذیه در طب سنتی ایرانی
#نان_یوخا #آرد #شکر #روغن_کرمانشاهی #مایه_خمیر #کودکان_در_سنین_رشد #غلبه_خلط_بلغم
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🍌بستنی موز
🍨مواد لازم:
✨موز رسیده ۴ عدد
✨عسل ۱ قاشق غذاخوری
✨پودر پسته ۱ قاشق غذاخوری
✨گلاب ۲ قاشق غذاخوری
✨پودر ثعلب ۱ قاشق چایخوری
✨وانیل نصف قاشق چایخوری
🍨طرز تهیه:
موزها را پوست بکنید و همراه پودر ثعلب، وانیل، عسل و گلاب در مخلوطکن کاملا مخلوط کنید تا به صورت یکنواخت درآید. مخلوط به دست آمده را در ظرف مناسبی بریزید، پودر پسته را هم به آن بیفزایید و آن را در فریزر قرار دهید. هر ۲۰ دقیقه بستنی را از فریزر خارج کرده و هم بزنید و دوباره داخل فریزر بگذارید. این عمل را ۳ تا ۴ بار تکرار کنید تا بستنی خود را بگیرد و قوام پیدا کند.
📚منبع: دانستنیهای تغذیه در طب سنتی ایرانی
#بستنی_موز #موز_رسیده #عسل #پودر_پسته #گلاب #پودر_ثعلب #وانیل
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🟤حلوای سمنو (استان خراسان جنوبی)
🤎مواد لازم:
🍃آرد جوانهی گندم (۱ پیمانه)
🍃آرد سفید (۲ پیمانه)
🍃شکر (۵ پیمانه)
🍃دارچین و زنجبیل (از هر کدام نصف پیمانه)
🍃زعفران دمکرده (۱ قاشق چایخوری)
🍃روغن کرمانشاهی (به مقدار لازم)
🍃پودر پسته و کنجد (به مقدار لازم)
📚طرز تهیه:
ابتدا آرد گندم را با کمی روغن تفت داده؛ سپس آرد جوانهی گندم را با شکر به آرد تفت داده شده اضافه کرده و آنقدر آب اضافه میکنیم تا آرد، شکر و آب به حالت مایع (مانند شیر) درآید. زعفران، دارچین و زنجبیل را هم همراه آب به مواد میافزاییم. حدود ۸ تا ۱۰ ساعت روی حرارت ملایم گذاشته و مرتب هم میزنیم تا به قوام برسد. بعد از آماده شدن در ظرف ریخته و روی آن را با پودر پسته و کنجد تزیین میکنیم.
✅مناسب برای کودکان در سنین رشد، مادران شیرده، ورزشکاران، سالمندان، افراد کمخون، تقویت عمومی بدن و جبران انرژی از دست رفته.
⚠️به دلیل غلظتی که دارد، برای افرادی که در بدن سردی و غلظت دارند، مناسب نیست؛ به ویژه اگر بیتحرک هم باشند.
📚منبع: دانستنیهای تغذیه در طب سنتی ایرانی
#حلوای_سمنو #آرد_جوانه_گندم #آرد_سفید #شکر #دارچین #زنجبیل #زعفران #روغن_کرمانشاهی #پودر_پسته #کنجد #کودکان_در_سنین_رشد #مادران_شیرده #ورزشکاران #سالمندان #افراد_کم_خون #تقویت_عمومی_بدن
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🚰آداب آشامیدن آب
🌀پیش از آشامیدن آب «بسم الله» و بعد از آن «الحمدلله» بگویید.
🌀به سه نفس آب بیاشامید.
🌀زمانی که عطش واقعی حاصل شد، آب بنوشید و آن هنگامی است که بدن در حال هضم غذا بوده و نیاز به رقیق نمودن و رسانیدن آن به سایر اعضاء باشد.
🌀در روز ایستاده و در شب نشسته آب بنوشید.
🌀از ظروف چینی و یا قدح سفالی صاف و سفید استفاده کنید.
🌀بعد از آشامیدن آب، حضرت ابی عبدالله (ع) و اهل بیت ایشان را یاد کنید و قاتلان آن حضرت را لعنت نمایید.
📚منبع: تغذیه در طب ایرانی اسلامی
#آداب_آشامیدن_آب #عطش_واقعی #ظروف_چینی #قدح_سفالی
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🖤خورشید جان مایی
🕯و دل در پناه تو
🖤قرآن ناطقی،
🕯ره عشق است راه تو
🖤ای آنکه جان گرفت
🕯ز تو دین احمدی
🖤جانم فدای
🕯تربت بیبارگاه تو
🏴 يا امام زینالعابدین (ع)🏴
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
⚜کانال مهارتهای زندگی صدای حکیم
💠@maharatsedayehakim