🍛پیچاخ قیمه (استان اردبیل)
🥙مواد لازم:
🔸گوشت گوسفندی (۳۰۰ گرم)
🔸پیاز متوسط (۲ عدد)
🔸تخممرغ (۴ عدد)
🔸خلال بادام (نصف استکان)
🔸ادویه خورشتی، زعفران، نمک و فلفل (به میزان لازم)
🥙طرز تهیه:
گوشت را قیمهای تکه کرده، پیاز را خلال کرده و با کمی روغن تفت داده؛ وقتی رنگ گرفت، گوشت را به آن اضافه کرده و کمی سرخ کنید. نیمی از ادویهها را اضافه کرده، تفت داده و حدود ۲ تا ۳ لیوان آب به آن اضافه کرده تا گوشتها بپزند. بادام را با یک استکان آب در یک قابلمهی کوچک روی حرارت میگذاریم تا کمی نرم شوند. در انتهای پخت، کمی کره به بادام.ها اضافه میکنیم. میتوانیم در همین موقع کمی زعفران هم اضافه کنیم تا بادامها رنگ بگیرند. گوشت پخته شده را همراه بادام در یک ماهیتابه ریخته، روی حرارت گذاشته تا با هم بجوشند و آب اضافهاش تبخیر شود. در این هنگام میزان نمک و فلفل و ادویهها را اندازه میکنیم. بهتر است کمی آبغوره نیز اضافه شود. وقتی میزان خورش به اندازه دلخواه رسید، تخممرغها را یکی یکی روی خورش میشکنیم. در انتها با زعفران و پیاز داغ غذا را تزیین میکنیم.
✅مناسب کودکان در سنین رشد، مادران شیرده، ورزشکاران، سالمندان، افراد کمخون و تقویت عمومی بدن است.
✅مفید در درمان ناباروری آقایان میباشد.
📚منبع: دانستنیهای تغذیه در طب سنتی ایرانی
#پیچاخ_قیمه #گوشت_گوسفندی #پیاز #تخممرغ #خلال_بادام #ادویه_خورشتی #زعفران #نمک #فلفل #کودکان_در_سنین_رشد #مادران_شیرده #ورزشکاران #سالمندان #افراد_کم_خون #تقویت_عمومی_بدن #ناباروری_آقایان
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
👁تدابیر و پرهیزات در حفظ سلامت چشم
❌پرهیز از خوردن حجم زیاد غذا در یک وعده
❌پرهیز از درهم خوری
❌پرهیز از مصرف غذاهای غلیظ که تولید بخار میکنند؛ مثل: پیاز، سیر، کلم، تره، کلهپاچه، عدس، باقلا، بادنجان، حلیم
❌پرهیز از افراط در مصرف غذاهای شور
❌پرهیز از بیداری زیاد
❌پرهیز از پرخوابی زیاد
❌پرهیز از افراط در جماع
❌پرهیز از به پشت خوابیدن
⚠️رسیدن دود و گرد و غبار به چشم، افراط در مطالعهی خطهای ریز و نگاه کردن به چیزهای براق به خصوص که آفتاب بر آنها تابیده باشد، مضر سلامت چشم هستند.
✅استفادهی مداوم از مقویات چشم مانند هلیلهی پرورده یا تخم گشنیز و اطریفل گشنیزی و نیز خوردن شلغم و کشیدن سرمه سنگ اصفهانی با مروارید و توتیا، در تقویت و حفاظت چشم بینظیر است.
📚منبع: دانستنیهای تغذیه در طب سنتی ایرانی
#حفظ_سلامت_چشم #تدابیر_حفظ_سلامت_چشم #پرهیزات_حفظ_سلامت_چشم #پرخوری #درهم_خوری #غذاهای_غلیظ #پیاز #سیر #کلم #کله_پاچه #غذاهای_شور #بیداری_زیاد #پرخوابی_زیاد #افراط_در_جماع #به_پشت_خوابیدن #گرد_و_غبار #مقویات_چشم #هلیله_پرورده #تخم_گشنیز #اطریفل_گشنیزی #سرمه_سنگ_اصفهانی
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🥕حلوای هویج
✴️مواد لازم:
🔸هویج یا زردک شیرین و رسیده
🔸شکر یا عسل
🔸مغز پسته و بادام
🔸هل و گلاب و زعفران
👈🏻مقدار همه بر حسب ذائقه به مقدار لازم
✴️طرز تهیه:
زردک شیرین و رسیده را پوست کنده و از وسط به صورت طولی نصف کنید و قسمت سفت میانی آن را جدا کنید.
سپس آن را رنده کرده و با آب و گلاب بپزید. شکر یا عسل را با هل و گلاب و زعفران به آن اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا غلیظ شود. خلال مغز بادام و مغز پسته را در ماهیتابهی دیگری با حرارت ملایم بو داده و به حلوا اضافه کنید. سپس حلوا را در سینی پهن کرده و با چاقو به شکل لوزی ببرید.
✅ادرار آور بوده و خارج کنندهی سنگ کلیه و مثانه، باز کنندهی انسدادهای کبدی و تقویت کنندهی نیروی جنسی است.
📚منبع: دانستنیهای تغذیه در طب سنتی ایرانی
#حلوای_هویج #هویج #زردک #شکر #عسل #مغز_پسته #مغز_بادام #هل #گلاب #زعفران #ادرار_آور #سنگ_کلیه #سنگ_مثانه #باز_کننده_انسدادهای_کبدی #تقویت_کننده_نیروی_جنسی
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ســـلام 🙋♂
صبح آخر هفته تون
بخیر و سلامتی
امیدوارم زندگیتون غرق
الطاف بیکران خداوندی باشه
الهی که دل هاتون
سرشار از آرامش و
حس خوب خوشبختی باشه
پنجشنبه تون عالی و زیبـا
@maharatsedayehakim
@sedayehakim
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🥖نان یوخا (استان قزوین)
🌻مواد لازم:
🔅آرد (۵ پیمانه)
🔅شکر (۳ پیمانه)
🔅روغن کرمانشاهی (۳ قاشق غذاخوری)
🔅آب و مایه خمیر (به مقدار لازم)
🌻طرز تهیه:
آرد، شکر و روغن را همراه مایه خمیر و آب مخلوط کرده و خمیر به دست آمده را به مدت ۳ ساعت در دمای اتاق استراحت میدهیم. سپس خمیر را با چوبهای مخصوص باز کرده، صاف میکنیم و بر روی ساج میپزیم.
✅مناسب کودکان در سنین رشد
⚠️نسبت به نانهای معمولی غلظت و کالری بیشتری دارد و مداومت در مصرف برای افراد دارای غلبهی خلط بلغم توصیه نمیشود.
📚منبع: دانستنیهای تغذیه در طب سنتی ایرانی
#نان_یوخا #آرد #شکر #روغن_کرمانشاهی #مایه_خمیر #کودکان_در_سنین_رشد #غلبه_خلط_بلغم
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🍌بستنی موز
🍨مواد لازم:
✨موز رسیده ۴ عدد
✨عسل ۱ قاشق غذاخوری
✨پودر پسته ۱ قاشق غذاخوری
✨گلاب ۲ قاشق غذاخوری
✨پودر ثعلب ۱ قاشق چایخوری
✨وانیل نصف قاشق چایخوری
🍨طرز تهیه:
موزها را پوست بکنید و همراه پودر ثعلب، وانیل، عسل و گلاب در مخلوطکن کاملا مخلوط کنید تا به صورت یکنواخت درآید. مخلوط به دست آمده را در ظرف مناسبی بریزید، پودر پسته را هم به آن بیفزایید و آن را در فریزر قرار دهید. هر ۲۰ دقیقه بستنی را از فریزر خارج کرده و هم بزنید و دوباره داخل فریزر بگذارید. این عمل را ۳ تا ۴ بار تکرار کنید تا بستنی خود را بگیرد و قوام پیدا کند.
📚منبع: دانستنیهای تغذیه در طب سنتی ایرانی
#بستنی_موز #موز_رسیده #عسل #پودر_پسته #گلاب #پودر_ثعلب #وانیل
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🟤حلوای سمنو (استان خراسان جنوبی)
🤎مواد لازم:
🍃آرد جوانهی گندم (۱ پیمانه)
🍃آرد سفید (۲ پیمانه)
🍃شکر (۵ پیمانه)
🍃دارچین و زنجبیل (از هر کدام نصف پیمانه)
🍃زعفران دمکرده (۱ قاشق چایخوری)
🍃روغن کرمانشاهی (به مقدار لازم)
🍃پودر پسته و کنجد (به مقدار لازم)
📚طرز تهیه:
ابتدا آرد گندم را با کمی روغن تفت داده؛ سپس آرد جوانهی گندم را با شکر به آرد تفت داده شده اضافه کرده و آنقدر آب اضافه میکنیم تا آرد، شکر و آب به حالت مایع (مانند شیر) درآید. زعفران، دارچین و زنجبیل را هم همراه آب به مواد میافزاییم. حدود ۸ تا ۱۰ ساعت روی حرارت ملایم گذاشته و مرتب هم میزنیم تا به قوام برسد. بعد از آماده شدن در ظرف ریخته و روی آن را با پودر پسته و کنجد تزیین میکنیم.
✅مناسب برای کودکان در سنین رشد، مادران شیرده، ورزشکاران، سالمندان، افراد کمخون، تقویت عمومی بدن و جبران انرژی از دست رفته.
⚠️به دلیل غلظتی که دارد، برای افرادی که در بدن سردی و غلظت دارند، مناسب نیست؛ به ویژه اگر بیتحرک هم باشند.
📚منبع: دانستنیهای تغذیه در طب سنتی ایرانی
#حلوای_سمنو #آرد_جوانه_گندم #آرد_سفید #شکر #دارچین #زنجبیل #زعفران #روغن_کرمانشاهی #پودر_پسته #کنجد #کودکان_در_سنین_رشد #مادران_شیرده #ورزشکاران #سالمندان #افراد_کم_خون #تقویت_عمومی_بدن
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🚰آداب آشامیدن آب
🌀پیش از آشامیدن آب «بسم الله» و بعد از آن «الحمدلله» بگویید.
🌀به سه نفس آب بیاشامید.
🌀زمانی که عطش واقعی حاصل شد، آب بنوشید و آن هنگامی است که بدن در حال هضم غذا بوده و نیاز به رقیق نمودن و رسانیدن آن به سایر اعضاء باشد.
🌀در روز ایستاده و در شب نشسته آب بنوشید.
🌀از ظروف چینی و یا قدح سفالی صاف و سفید استفاده کنید.
🌀بعد از آشامیدن آب، حضرت ابی عبدالله (ع) و اهل بیت ایشان را یاد کنید و قاتلان آن حضرت را لعنت نمایید.
📚منبع: تغذیه در طب ایرانی اسلامی
#آداب_آشامیدن_آب #عطش_واقعی #ظروف_چینی #قدح_سفالی
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🖤خورشید جان مایی
🕯و دل در پناه تو
🖤قرآن ناطقی،
🕯ره عشق است راه تو
🖤ای آنکه جان گرفت
🕯ز تو دین احمدی
🖤جانم فدای
🕯تربت بیبارگاه تو
🏴 يا امام زینالعابدین (ع)🏴
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
⚜کانال مهارتهای زندگی صدای حکیم
💠@maharatsedayehakim
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✋ سلام مولای من ، مهدی جان
سلامی از ذره به خورشید ...
سلامی از فرش به عرش ...
سلامی از قفس به پرواز ...
سلامی از التهاب به آرامش ...
سلامی از طوفان به ساحل ...
سلامی از درد به طبیب ...
سلامی از رنج به نجات ...
✋سلامی از من به شما ...
💚 السلام علیک یا بقیه الله
💚 اللهم عجل لولیک الفرج
@maharatsedayehakim
@sedayehakim
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
❌چیزهایی که در آشامیدن مذموم است
💢زیاد آشامیدن آب باعث ایجاد مسمومیت و ورم در اندامها، سردرد، تهوع، بیاشتهایی و ضعف و بیحالی میشود.
💢آشامیدن آب بعد از غذاهای گوشتی
💢آشامیدن آب در بین غذا یا بلافاصله بعد از آن به جز افرادی که معدهی گرمی دارند.
💢نوشیدن آب سرد در حالت ناشتا؛ زیرا معده آب را بدون توقف به اعضای بدن میرساند که اگر سردی آن به قلب برسد، به علت کاهش حرارت غریزی احتمال سکته خواهد بود. اگر به کبد برسد، موجب بیماری استسقاء یا آسیت (آب آوردن شکم) خواهد شد. اگر سردی آن به مغز برسد، موجب سستی اعصاب خواهد شد. اگر سردی آن به آلات تنفسی و صوتی برسد، باعث اختلال در عملکرد اعضاء مذکور میشود.
💢پس از حرکات سنگین و زیاد، بدن گرم میباشد و آب فورا از معده جذب شده و باعث سردی و خاموش شدن حرارت غریزی میشود.
📚منبع: تغذیه در طب ایرانی اسلامی
#آشامیدن #زیاد_آشامیدن_آب #مسمومیت #سردرد #تهوع #بیاشتهایی #نوشیدن_آب_سرد_در_حالت_ناشتا #سکته #استسقاء #سستی_اعصاب #حرارت_غریزی
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🍵آش جو
🟢مواد لازم:
🍃جو پوست کنده ۲ پیمانه
🍃نخود، عدس، لوبیا چیتی، ماش، لوبیا سفید، لوبیا قرمز و لوبیا چشم بلبلی از هر کدام نصف پیمانه
🍃پیاز متوسط ۲ عدد
🍃پونهی کوهی ۱ قاشق غذاخوری
🍃سبزی آش ۱ کیلوگرم
🍃گردوی چرخ کرده ۲۰۰ گرم
🍃کشک ساییدهی محلی ۱ کیلوگرم
🍃ادویهها شامل: نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین، زنجبیل، زیره، آویشن و گلپر ساییده شده به مقدار لازم
🍃روغن زیتون ۸ تا ۱۰ قاشق غذاخوری
🟢طرز تهیه:
حبوبات را از شب قبل خیس کنید. روی حرارت ملایم بگذارید تا به آرامی بجوشد، کف رویش را گرفته و دور بریزید، پیاز خرد شده را به همراه نمک و ادویهها به آن اضافه کنید و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزد. سپس سبزیهای خرد شده را افزوده و هر چند دقیقه یک بار هم بزنید تا ته نگیرد. در انتها پونه را به غذا بیفزایید و آن را مرتب هم بزنید تا آش جا بیفتد. کشک ساییده را همراه با یک قاشق مرباخوری پونه در مخلوطکن کاملا مخلوط کنید تا آمادهی مصرف شود. آش را در کاسه کشیده روی آن ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون، مقداری کشک و ۲ قاشق غذاخوری گردوی چرخ کرده و گلپر ساییده شده بریزید و میل کنید.
✅بهتر است پس از صرف آش چند دانه خرما میل کنید.
👈🏻میتوان این آش را بدون کشک و با آبغوره یا سرکه میل کرد.
📚منبع: تغذیه در طب ایرانی اسلامی
#آش_جو #جو_پوست_کنده #نخود #عدس #لوبیا_چیتی #ماش #لوبیا_سفید #لوبیا_قرمز #لوبیا_چشم_بلبلی #پیاز #پونه_کوهی #سبزی_آش #گردو #کشک #ادویه #نمک #فلفل #زردچوبه #دارچین #زنجبیل #زیره #آویشن #گلپر #روغن_زیتون
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
⁉️آیا میدانید:
🌀نوشیدن آب بعد از خوردن داروی مسهل، اثر دارو را کم میکند.
🌀بعد از خوردن ترشیها و شیرینیها و مواد غذایی لزج نباید آب نوشیده شود.
🌀نباید به آب فوت کرد؛ زیرا فوت کردن احتمال آلودگیهای میکروبی را در آب افزایش میدهد.
🌀هنگام نوشیدن آب باید بدن و گردن راست باشد و به یک طرف خم نباشد. در این حالت از ورود آب به دستگاه تنفس جلوگیری میشود.
🌀دو نوع آب مثلاً آب معدنی و آب لولهکشی نباید با هم مخلوط شوند.
🌀آب را نباید با یک نفس نوشید و حداقل باید با سه نفس نوشیده شود.
📚منبع: تغذیه در طب ایرانی اسلامی
#نکات_نوشیدن_آب #داروی_مسهل #فوت_کردن_به_آب #آلودگیهای_میکروبی #دستگاه_تنفس #آب_معدنی #آب_لولهکشی
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
⁉️آیا میدانید
🦋ظرفی که در آن آب نوشیده میشود، باید دهان گشاد باشد تا درون آن به خوبی دیده شود. در این صورت اگر جسم خارجی داخل ظرف افتاده باشد، قابل رؤیت است. همچنین گشادی دهانهی ظرف به صورت روانی احساس عطش را سریعتر برطرف میکند.
🦋نوشیدن آب و مایعات بعد از خوردن نان گرم و غذای گرم مضر و در نتیجه ممنوع است.
🦋نوشیدن آب و سایر مایعات بعد از مواد غذایی چرب، شیرین، ترش و قابض ضرر این مواد غذایی را افزایش میدهد.
🦋نوشیدن آب و مایعات بعد از خوردن میوه به خصوص میوههای پر رطوبت و شیرین نیز مضر است. این میوهها رطوبت زیادی دارند و با مصرف آب میزان رطوبت افزایش مییابد. از طرفی میوهها به دلیل خام بودن میتوانند اخلاط خام در بدن ایجاد کنند و نوشیدن آب بعد از آنها این مورد را تشدید میکند.
📚منبع: تغذیه در طب ایرانی اسلامی
#نکات_نوشیدن_آب #ظرف_آب #عطش #نان_گرم #غذای_گرم #مواد_غذایی_چرب #مواد_غذایی_شیرین #مواد_غذایی_ترش #مواد_غذایی_قابض #نوشیدن_آب_بعد_از_خوردن_میوه #میوههای_پر_رطوبت
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌼✨اول هفته تون گلباران
💕✨یه سـلام گرم
🌿✨یه آرزوی زیبا
🌼✨یه دعـای قشنگ
💕✨ بـرای
🌿✨تک تک شما مهربانان
🌼✨الهی
💕✨روزگارتون بر وفق مراد
🌿✨غم هاتون کم
🌼✨و زندگیتون
💕✨پراز عشق و محبت باشه
🌿✨در پناه خـداوند باشیـد
@maharatsedayehakim
@sedayehakim
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•