فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب #جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
📹 تصاویر مربوط به ماههای پایانی حیات شریف مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی، میباشد.
@seyedololama
عبرت هایی از تاریخ صدراسلام-@seyedololama.mp3
3.41M
📅 سالروز هلاکت زياد بن ابيه لعنةاللهعلیه (۴ #رمضان ۵۳ق)
🔺 جریانی از بدعتهای #معاویه لعنهالله و دشمنیهای او با کمک افرادی همچون #زیاد بن ابیه لعنهالله، با خاندان #رسالت
🔹 نقش #بنی_امیه در انحرافات صدر #اسلام؛ نمونهای از #بدعت های معاویه لعنهالله در اسلام؛ شهادت مرد قوّاد برای الحاق زیاد بن ابیه لعنهالله به معاویه لعنهالله
۹۴٫۴٫۱۰
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 «وَمَنْ يُطِعِ اللَّهَ وَالرَّسُولَ فَأُولَئِكَ مَعَ الَّذِينَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ مِنَ النَّبِيِّينَ وَالصِّدِّيقِينَ وَالشُّهَدَاءِ وَالصَّالِحِينَ وَحَسُنَ أُولَئِكَ رَفِيقًا»¹
🔹 #خلقت عالم برای #انسان_مطیع
🔸 #نعمت همنشینی با #اولیا در #بهشت_مقربین
🔺 شکایت #حورالعین از بهشتیان!
🔹 پروانهگان وجود #سیدالشهدا صلواتاللهعلیه
۹۲٫۱٫۲۲
✅ مرحوم آیتالله سید ابراهیم خسروشاهی
__
۱) [ #نساء :۶۹]
@seyedololama
قرائتی مدبرانه با خودشناسی-@seyedololama .mp3
871.4K
🔺 تلاوت مدبرانه #قرآن در ماه مبارک #رمضان با #خودشناسی ؛ «بالجمله، تفكر در لطايف و دقايق صنعت و اتقان نظام خلقت از علوم نافعه و از فضايل اعمال قلبيه و افضل از جميع عبادات است»؛ [ #اربعین ح۱۲ص۱۹۶]
🔹 معنای #رحمت الهی؛ درک #وجود احسانی و رحمتیِ موجودات؛ اشتباه #فرهنگ در شناساندن خدا با نشان دادن #استقلال در هستی به محصلین
۷۸٫۹٫۲۴
✅ مرحوم آیتالله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 تأملی در دعای #ابوحمزه صادره از امام #سجاد صلواتاللهعلیه
🔹 جملهی اول این دعای مبارک این است که: «إِلَهِی لَا تُؤَدِّبْنِی بِعُقُوبَتِكَ...»؛ این درخواست از چه کسی صادر شده؟ و از چه حلقوم و کامی بیرون آمده و از چه قلبی این #مناجات سر زده؟
این را تا اندازهای باید #توجه کرد.
گویندهای که جمله اول این #دعا، -یعنی "إِلَهِی لَا تُؤَدِّبْنِی بِعُقُوبَتِكَ" را در #نیمه_شب که میخواهد با خدا صحبت کند، ابتدای عرایضش قرارداده- شخصی است که در تمام عمرش آن مقدار فشار و #ریاضت و آسیب که به افکارش، به قلبش، به سرتاپای وجودش، به خانوادهاش رسیده ﻛﻪ هیچیک از #انبیاء و #اولیاء اینطور مبتلا نبودند!.
او بندهای است از بندگان خدا که در مقام تشکر طوری تشکر کرده، کأنه سلطنت #سلیمان ها در اختیار اوست
و در مقام #عبادت و شب زندهداریها طوری عبادت کرده، که هیچکسی تحمل او را ندارد!.
و در مقام #روزه، با وضعی روزهای گرفته که هیچکسی به فکرش نمیرسد که اینطور روزه بتواند بگیرد!.
درباره روزهی آن حضرت وارد شده که دستور میداد گوسفند یا گوسفندانی را ذبح می کردند و در محل پخت و پز و آشپزخانه میپختند، وقتی که بخار آن بلند میشد و بوی غذای مطبوع میپیچید، خودش میآمد و در حالیکه روزه بود، سرکشی میکرد و شاید با دست مبارکش اینها را به همسایگان و کسانی که از غذا برایشان میبردند، تقسیم میکرد، به طوریکه خودش برای افطارش با چیز دیگر (با نان جویی یا چیز دیگری) #افطار میکرد!.
آنوقت چنین شخص #معصوم، با چنین مقامی، با تحمل چنین مسائلی این عرایض را شروع کرده: «إِلَهِی لَا تُؤَدِّبْنِی بِعُقُوبَتِكَ»!
این از کجا ناشی میشود؟ چه مسئلهای است؟ یک اطلاع مختصر از مصائب #سیدالساجدین علیهالسلام، یک اطلاع مختصر از کیفیت #حج و روزه و #نماز و شب بیداریها و عبادت آن حضرت، یک اطلاع مختصر از رسیدگی به #ایتام و عَجَزه و گرفتاران و فقرای #مدینه در شبها، اینها را با همدیگر که جمع بزنند، آنوقت ببینند که شخصیکه در بشریت این کارها را کرده که انبیاء و اولیاء را جا گذاشته و فوق آنها #بندگی کرده، چرا باید در دل #شب، ابتدای سخنش را با خدا از اینجا شروع کند. که: "إِلَهِی لَا تُؤَدِّبْنِی بِعُقُوبَتِكَ".!
این مشکل برای ما حل نمیشود مگر اینکه در مراتب #عبودیت و بندگی وارد بشویم. و این مراتب را اگر توانستیم #تصور کنیم؛ این مسئله آنوقت برای ما حل میشود، که بفهمیم سیدالساجدین در مقام مراتب بندگی بوده که اینطور بندگی کرده و اینطور هم صحبت کرده و اینطور هم #مناجات کرده.
بنابراین این مسئله را برادران من خوب #توجه بفرمایند.
این است که ما باید تا اندازهای از بیانات #عرفای حقّه و بندگانی که تا اندازهای از این راه و این #سلوک اطلاع دارند، استفاده کنیم. قدری #مطالعه داشته باشیم. و #روحانیت ما بر این اساس است؛ بر اساس بندگی است و بندگی هم راه و روشش این است.
این مقام #بندگی خدا چه طور مقامی است؟
#مرحوم_امام در شرح حدیث چهاردهم #اربعین صفحه ۲۲۴ یک فصلی تشکیل دادهاند به نام: «در قصور ممکن از قیام به عبادت حق»؛ #ممکن یعنی مخلوق. #مخلوق در مقام عبادت، #قدرت انجام عبادت خدا را ندارد. یعنی ما که به نظرمان به یک مجاهدهای، به یک ریاضتی، به یک چلهنشینیای، عبادتی اهمیت میدهیم، این از باب این است که هنوز از دریای عبودیت اطلاع پیدا نکردهایم. اگر از اقیانوس بندگی اطلاع پیدا کنیم، یک قطره و یک استکان و یک ظرف دیگر برای ما چیزی نیست. اصلاً قابل اعتنا نیست.
میفرماید: «بدان ای عزیز که از برای خوف و رجاء مراتب و درجاتی است حسب حالات بندگان و مراتب معرفت آنها؛ چنانچه خوف عامه از عذاب است و خوف خاصه از عتاب، و خوف اخص خواص از احتجاب است.»
#اخص_خواص وقتی که عرض میکند: «إِلَهِی لَا تُؤَدِّبْنِی بِعُقُوبَتِكَ»؛ نمیگوید که بر من مار و عقرب نفرست و مرا به #دوزخ نبر. اصلاً این حرفها در ذهنش نیست؛ او از #احتجاب میترسد!.
خدایا نکند که از ما احتجاب بگیری و ما را مأیوس کنی از درِ خانهی #وصال و لطف و کرم خودت. منظور این است.
در جلد اول #بحارالانوار روایتی هست که میفرماید: خداوند به حضرت #داود علیهالسلام #وحی فرستاد که به بندگانم بگو: بین خودشان و بین من عالمی را که دنبال #دنیا باشد، قرار ندهند!. چرا؟ میفرماید برای اینکه اینها دچار #عقوبت شدهاند. و من آنها را عقوبت کردهام و عقوبتم این است که لذت #مناجات را از دلشان گرفتهام.
پس عقوبتی که اولیاء از آن میترسند و عرض میکنند که: «إِلَهِی لَا تُؤَدِّبْنِی بِعُقُوبَتِكَ» چیست؟ این است که #لذت مناجات را از من نگیر، یعنی به من بیاعتنا نشو. پس اینجا یک دریا #عشق و #محبت خدا به جریان افتاده و این دعا از آن در آمده.
بنابراین مدارج #انسانیت و منازل عبودیت، چیزهایی است که باید دربارهاش #فکر کرد.
@seyedololama
ص۱
⬇️
سیدالعلماء
🔺 تأملی در دعای #ابوحمزه صادره از امام #سجاد صلواتاللهعلیه 🔹 جملهی اول این دعای مبارک این است که
⬆️
ص۲
🔹 اگر آن وقتهایی که با کاروان شتر و اینها به #مکه میرفتند، میخواستیم مشرَّف بشویم، اول باید فکر میکردیم چه منازلی در راه هست و در این منازل چه هست، چه نیست، تا زاد و #توشه با خودمان برداریم. #منازل عبودیت را نشده که ما بررسی کنیم. چرا؟ برای خاطر اینکه ما در یک دورهای بودیم که دورهی تسلط #استعمار بوده.
#فرهنگی ما را #تربیت کرده که اصلاً این مسائل به گوششان نخورده و در خاطرشان نبوده.
از وقتی که این حکومت #جمهوری_اسلامی روی کار آمده بحمدلله رفتهرفته - اگر بگذارند - میخواهند ما را با بندگی خدا آشنا کنند.
اگر ما بخواهیم با #بندگی خدا آشنا بشویم، باید رسالهی عمل #سیدالساجدین، دعای سیدالساجدین، حج و روزه و نماز سیدالساجدین در برنامهی کلاسی بیاید؛ آنوقت برای #انسان بیان میکنند که خداوند من و شما را برای بندگی آفریده. چون از بندگی بالاتر مقامی نیست. چون از بندگی بالاتر در عالم #خلقت و در #ممکنات مقامی پیدا نمیشود.
یک #مقام هست و آن مقام #ربوبی است، جدای از آن دیگر بندگی است.
بندگی برای چیست؟ برای چی نمیخواهد! اصلاً معنای خلقت، بندگی است. ما که خدا نبودهایم و نمیشویم، چه میشویم؟ و چه میتوانیم بشویم؟ #بنده.
پیشوای این بندگی، گوینده و پیامآورش #زین_العابدین علیهالسلام است. باید #فرهنگ ها، #تمدن ها، #حوزه ها، #دانشگاه ها از این مسائل نسخهبرداری کنند، به جوانها و نسل #جوان برنامه بدهند و بگویند که ما در این #دنیا به جز این، نقشهای نداریم، هر چه هست این است، هر چه هست بندگی است و شاخص بندگی که معرِّف بندگی است رفتار و کردار این بزرگان است.
یکی از جریانهایی که میتواند ما را با معنای بندگی آشنا کند این است که نوشتهاند در #تاریخ که سالی در #مکه معظمه #خشکسالی شد. برخی از بزرگان و #عباد و #زهاد که شناخته شده بودند، برای طلب باران بیرون آمدند و اظهار آن بندگیهایی که خودشان داشتند را انجام دادند، اما همانطور آسمان صاف بود و خبری از ابر و خبری از باران نشد.
در این موقع حضرت #سجاد علیهالسلام که لابدّ آنها او را نمیشناختند، میآیند به قصد حج از آنجا عبور میکنند؛ میبینند عدهای اینجا جمع شدهاند. شاید میپرسند که اینجا چه خبر است؟ عرض میکنند که اینها بزرگان و عبّادِ معاصرند و برای طلب #باران آمدهاند.
گویا نوشتهاند که حضرت جلو آمد و فرمود که اگر شما مورد #عنایت خدا بودید، چرا به شما پاسخ نمیدهد؟!
آنها که ایشان را نمیشناختند عرض کردند: ای جوان از ماست بندگی، ما نمیدانیم!.
حضرت فرمود: کنار بروید. بعد دستش را شاید به آسمان بلند کرد یا عرض حاجتی کرد یا سجدهای کرد؛ باران شروع به باریدن کرد.
بعد مرحوم صاحب #مفاتیح_الجنان که این را در #منتهی_الآمال نوشته میفرماید: اینکه عجیب نیست.
یکی از غلامهای این بزرگوار چنین جریانی پیدا کرد و آن این بود که نوشتهاند که در سالی خشکسالی شد. آن راوی میگوید که من دیدم هر چه #مردم آمدند و #تضرع کردند، هیچ خبری نیست. چشمم به #غلام سیاهی افتاد که آمد در کنار مردم به یک بلندی رفت رو به آسمان صحبت میکرد. چند کلمهای هنوز تمام نشده، دیدیم در فضا تغییر حال پیدا شد و باران شروع شد. او هم تشکری کرد و برگشت. این شخص میگوید من دنبالش کردم ببینم به کجا میرود. دیدم به خانهی حضرت #سجاد (علیهالسلام) وارد شد. بعد من چون با آن حضرت آشنایی داشتم، #مرید این غلام شدم. به خدمت حضرت رفتم به سلام و علیک و احوالپرسی و بعد فرمود: برای چه آمدهای؟ عرض کردم که یکی از غلامانی که در این منزل هستند را من از شما میخواهم بخرم. حضرت دستور داد که مدیر آن غلامان، آنها را به صف کند و هر کدامی که ایشان میخواهد او را انتخاب کند. میگوید: من هر چه نگاه کردم، دیدم هیچ کدام از اینها نیستند. عرض کردم کسی دیگر هست؟ گفتند: بله. یک نفر هست که متصدی چهارپایان است و در طویله کار میکند. او را آوردند دیدم همان است!.
آقا رو کرد به آن غلام، فرمود که بعد از این در اختیار این شخص هستی.
او رو کرد به من گفت که چه باعث شد که میخواهی من را از آقای خودم جدا کنی؟ من عرض کردم که من غرضی ندارم. من میخواهم بندگی شما را بکنم. من فهمیدم که شما چه مقامی پیش خدا دارید.
تا این را گفتم سرش را رو به آسمان کرد و گفت: خدایا این #سرّ بین من و تو بود، آن هم فاش شد. من دیگر #زندگی را نمیخواهم!.
این شخص میگوید من از این وضع پشیمان شدم؛ گفتم: نمیخواهم و برگشتم. هنوز به خانه نرسیده بودم که فرستادهی حضرت آمد، گفت: برای تشییع جنازه رفیقت اگر میخواهی بیا!.
کسی که غلامان #تربیت شدهی او، چهارپاداران طویلهی خانهی او به این مقام میرسند، چه وضعی دارد؟ این بندگی یعنی چه؟
@seyedololama
ص۲
⬇️
سیدالعلماء
⬆️ ص۲ 🔹 اگر آن وقتهایی که با کاروان شتر و اینها به #مکه میرفتند، میخواستیم مشرَّف بشویم، اول با
⬆️
ص۳
🔹 #روحانیت معنایش این است. #اسلام برای این آمده است؛ «بعثت لأتمم مکارم الاخلاق»؛ [ #بحارالانوار ج۱۶ ص۲۱۰]. انسان این است.
#مرحوم_امام هم در اول #اربعین
میفرماید: «بدان که انسان اعجوبهای است».
#انسان یک چیز عجیبی است، یک چیز شگفتی است.
ای #جوان قدر خودت را بدان. خودت را به چیزی مصالحه نکن. یعنی در دلت هیچ نقشهای نریز؛ من میخواهم چه بشوم و میخواهم به کجا برسم. فقط بگو من میخواهم #شیعه سیدالساجدین باشم.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 بیانی پیرامون #توحید_افعالی: «تَبَارَكَ الَّذِی بِيَدِهِ الْمُلْكُ وَهُوَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ»؛ ( #ملک :۱)
🔹 #قدرت بیکران الهی
۹۲٫۲٫۹
✅ مرحوم آیتالله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
فاذکرونی اذکرکم-@seyedololama.mp3
602.6K
🔺 فَاذْكُرُونِی أَذْكُرْكُمْ وَاشْكُرُوا لِی وَلَا تَكْفُرُونِ؛ ( #بقره :۱۵۲)؛ یاد کنید مرا تا یاد کنم شما را!
🔹 #رحمت بیکران الهی
۸۲٫۲٫۵
✅ مرحوم آیتالله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 وظیفهی انسان در ماه مبارک رمضان
🔹 بهترین اعمال شبهای ماه مبارک #رمضان، پیگیری از #اسلام است که خدایا این #دل من که بالأخره میخواهم از این دنیا رحلت کنم، با یک زاد و توشهای از #دنیا بروم و این محل تحصیل و مزرعهی #آخرت به من یک میوهای قابل استفاده داده باشد.
این همه #نعمت ها را خوردهام تا به اینجا برسم وإلّا همهی آنها را مثل #حیوانات تلف کردهام!. فرق من با حیوانات چیست؟
وقتی من #مسلمان و #انسان میشوم که این معارف #قرآن که خوانده میشود، با آنها به #فکر بیفتم و این مطالب در نظرم جلوه کند و خاطرم را جلب و رو به این موضوع حرکت کنم و هر مقداریاش را در این شبها و روزها و #افطار ها انجام شد چه بهتر، و اگر نشد از روز عید #فطر به بعد، سالش، سال تحصیل #ایمان بشود، سال تحصیل اسلام بشود.
۸۵٫۷٫۱۸
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 «النَّاسُ ثَلَاثَةٌ: عَالِمٌ رَبَّانِیّ ومُتَعَلِّمٌ عَلَى سَبِيلِ نَجَاةٍ وَهَمَجٌ رَعَاعٌ»؛ [ #نهج_البلاغه حکمت ۱۳۹]؛ سرعتگیری #نجات انسان دردمند در ماه مبارک #رمضان با استفاده از قرائت #قرآن به همراه #تدبر و #تفکر و تحصیل #علم با همنشینی با افراد #صالح بهمنظور رفع و دفع #شبهه دینی
۹۴٫۴٫۴
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 ماه مبارک رمضان، ماه ضیافت الهی
🔹 ماه #رمضان و ضیافت خدا برای این است که #انسان سر سفرهی #محبت خدا بنشیند و از لقمهی خدا بگیرد به دهانش بگذارد و #افطار کند. دعایش را هم بخواند؛ بگوید: خدایا! به برکت #لطف و #عنایت تو که دهان و دندان و گوارش و حلق سالم دادی، میوهی تو را بر میدارم و با آن افطار میکنم. چه خدای خوبی هستی. چه صاحبخانهی خوبی هستی. قربونت برم!. آنوقت، آن شب دیگر به زحمت خوابش میبرد.
من از خود مرحوم #علامه شنیدم که فرمود: من در عمرم یادم نمیآید که یک شب ماه رمضان خوابیده باشم.
خیلی حرف است! انسانیم ما...
۸۸٫۵٫۲۷
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 ضرورت #جهاد با #زندگی های تحت تأثیر #تمدن_غربی به منظور حفظ #دین
🔹 اهمیت #دشمن_شناسی به همراه تحصیل #علم
🔸 خطر #تهاجم_فرهنگی
🔺 امکان مقابله با تهاجم فرهنگی با درس گرفتن از الگوهای موجود فعلی
🔹 پیامی مهم به #دولت و #شورای_عالی_انقلاب_فرهنگی
🔸 ضرورت سرمایهگذاری و تأمین مالی #مردم و #والدین برای تسهیل امر #تربیت فرزندان
🔺 حداقل جهاد، برنامهریزی برای تربیت #ایتام
🔹 برنامهای از #تمدن_اسلامی: بزرگترین افتخار #زن مسلمان، تربیت اولاد است نه ورود در اجتماع
۹۲٫۹٫۲۸
✅ مرحوم آیتالله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
دعای هنگام افطار-@seyedololama.mp3
876K
🔺 بمب اتم خدایی!
🍑 هلو از یک بمب اتم هم مهمتر است!
🔹 دعایی برای هنگام #افطار در ماه مبارک #رمضان
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 ضرورت قرار گرفتن #تفقه_در_دین به عنوان برنامهای در #زندگی
🔹 معنای #اجبار تفقه در دین، در کلام مرحوم #مطهری: «اصول عقاید مذهبی اجباراً باید آزادانه مورد تحقیق واقع شود وگرنه با روح مذهب که هدایت و راهنمایی است، منافی است.» ؛ [ #علل_گرایش_به_مادیگری ص۶۷]
🔸 کوری پدید آمده بر اثر عدم تفقه در دین
🔺 #تهاجم_فرهنگی برای به حاشیه راندن تفقه در دین از سوی #استعمار در زمان #پهلوی اول در #ایران و #ترکیه و #مصر و دیگر ممالک اسلامی
🔹 نشانههایی از حاشیهای بودن مسائل دینی در رفتار #دانشآموزان
۹۱٫۸٫۲۹
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
📆 سالروز وفات مرحوم عارف بالله آیت الله «محمد بهاری همدانی»؛ (۹ #رمضان المبارک ۱۳۲۵ق)
🔹 بنابر آنچه که در #مفاتیح_الجنان نقل شده دعایی را به نام دعای #صباح حضرت به ما نشان دادهاند برای اینکه این مسائل را از خداوند درخواست کنیم.
و مرحوم آشیخ محمد #بهاری که یکی از #عرفای اخیر #نجف اشرف بودهاند، در دستوراتش میفرماید: هر روز #صبح این دعا را ترک مکن.
در این دعا عرض میشود که: «وَ اغْرِسِ اللَّهُمَّ بِعَظَمَتِكَ فِی شِرْبِ جِنَانِی يَنَابِيعَ الْخُشُوع»؛ همانطوریکه در یک باغچهای، نهالی نهاده میشود و آب داده میشود، خدایا بهخاطر درک بزرگواری و عظمت خودت، در #قلب من چنین حالی ایجاد کن که #خشوع در آنجا راه پیدا کند. از برای ریختن خون قلب و ریختن #اشک چشم، کأنه چشمه بشود. و درک، درک #عظمت باشد و لذا اینکه میفرماید: «لو تعلمون ما یقول»* همین است؛ یعنی کبریایی خداوند به صورت تصورات در #انسان اثر نمیکند! بلکه به صورت تصویر قلبی است که حال #بندگی و #خضوع میآورد.
---------------------
*[ لو تعلمون ما یقول لضحكتم قليلاً ولبكيتم كثيراً؛ منظور روایتی است که امیرالمؤمنین علی صلواتاللهعلیه در هنگام شنیدن اذان، شروع به گریه مینمایند...؛ #بحارالانوار ج۸۴ ص۱۳۱]
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🏴 وفات ام المومنین حضرت خديجه کبری سلام الله عليها ( ۱۰ #رمضان ۱۰ ق) تسلیت و تعزیت باد
🔹 ... بعد از مراسم جشن عروسی حضرت #زهرا سلام الله علیها، دو نفر از بانوان خاندان پیامبر به نام #ام_سلمه و #ام_ایمن که دو زن باشخصیت بودند و خیلی به حضرت زهرا علاقه داشتند، به خدمت حضرت آمدند و گفتند: یا رسول الله! اگر #خدیجه زنده بود با تشکیل مراسم جشن #عروسی زهرا، چشمش روشن میشد. اینطور نیست؟!
تا آنها نام آن بانوی فداکار را بردند، اشک در چشمان #پیامبر حلقه زد و یاد آن مهربانیها و آن #ایثارگری ها و از خود گذشتگیهای خدیجه افتاد.
فرمود: کجا مانند #خدیجه زنی پیدا میشود؟! آن روز که همه مردم مرا تکذیب کردند، او مرا تصدیق نمود. تمام #ثروت و #زندگی خود را برای نشر آیین خداوند در اختیار من گذاشت.
امروز هم اگر یک #زن از این دانشمندان پیدا شود، یک خانم #دکتر، یک خانم #پروفسور پیدا شود، بگوید: من داراییام این است؛ مثلاً کاخ فلانجا در شمال مال من است، این دستگاه در تجریش مال من است، در فلان کارخانه سهم دارم. داراییهای من اینهاست، همهی اینها را به دفتر آقا میدهم که در راه آنچه که لازم میدانند، صرف کنند. برای خودم دو اتاق گذشتهام که در یکی بخوابم و در یکی دیگر هم مثلاً مهمانی بگیرم.
خود این میشود #شیعه خدیجه. خدیجه چنین کاری کرد. هر چه داشت داد. و زنها از این عمل خیلی ناراحت شدند. به طوریکه وقتی باردار شد؛ فرستاد از اینها کمک خواست. گفتند: ما نمیآییم!. چقدر به تو گفتیم: به این شخص #فقیر شوهر نکن!. نشنیدی!. حالا موقعش شده که ما نشان بدهیم که ما خیر تو را میخواستیم که میگفتیم این #شوهر را قبول نکن! وقتی شوهرِ این شخصِ دست خالی شدی، ما هم نمیآییم!.
دل این بانو خیلی شکست در حالیکه غریب و باردار بود و موقع وضع حملش فرا رسیده بود، و در #فکر بود که چه کار بکند؟!
نشست زانوی غم به بغل گرفت. یکوقت دید دو سه تا خانم آمدند در اتاق، تعجب کرد و تکانی خورد!. یکیشان گفت: خانم تکان نخور؛ نترس!. یکی از اینها، زن #فرعون است، یکی از اینها #مریم است، یکی از اینها خواهر #موسی بن عمران است، ما آمدهایم به کمک تو برای این پیشآمد زایمان!.
این است که #تفسیر میکند #قرآن را؛ «إِنَّ الَّذِينَ قالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَيْهِمُ الْمَلائِكَةُ أَلَّا تَخافُوا وَ لا تَحْزَنُوا وَ أَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتِي كُنْتُمْ تُوعَدُونَ»؛ ( #فصلت : ۳۰)؛ کسانیکه #استقامت کنند - چه در #اقتصاد، چه در پیشآمدهای دیگر مشکل زندگی- و مرامِ #حق خواهی و حقمحوری را بر همه چیز مقدم بدارند؛ در همین #دنیا چشمشان روشن میشود.
"قالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقامُوا"، میگویند: ماخدا داریم و اینکه خدا داریم میشود امید #دل و جان و #عقل، و روحشان و وجودشان را تسخیر میکند. دیگر جایی را نمیبینند، کسی را نمیبینند، به چیزی اهمیت نمیدهند، اینها مقاوم میشود.
و از این جهت باید نتیجه گرفت و آن این است که در پی این بود که در خود جنس #زنان چنین بانویی پیدا شود و چنین فداکاریای بکند.
در هر استانی یکی دو تا پیدا شود، کافی است. دیگر #مردم و زنان دیگر خجالت نمیکشند که مثلاً دستشان خالی از زینت باشد. گوششان خالی از زینت باشد. لباسشان، لباس پارسال باشد. هر سال لباس نو نداشته باشند. برایشان این ننگ نیست. وضع زندگی پایین میآید.
۹۳٫۱۲٫۶
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
الگوگیری از حضرت خدیجه سلاماللهعلیها-@seyedololama.mp3
306.4K
🔺 استفاده از سیرهی حضرت #خدیجه سلاماللهعلیها در جهت ترویج #اسلام
۷۸٫۳٫۸
☑️ مرحوم آیتالله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 توکل حضرت خدیجه سلاماللهعلیها
🔹 یکی از گلهای درخت طوبای #توکل این است که #انسان در مواردی که مسئلهی #ترویج_اسلام در میان است، تکیهاش دیگر بر #پول و #مال نیست؛ و حضرت #خدیجه (علیهاالسلام) یک چنین مقامی داشت که آن همه #ثروت -که هر مردی را ذلیل میکند، #اسیر میکند، گرفتار میکند- نتوانست او را اسیر کند، گرفتار کند که دست به مالش نزند، چه رسد به اینکه بخواهد مالش را به وسیلهی دین #اسلام اضافه کند!.
۸۰٫۹٫۱۰
☑️ مرحوم آیتالله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 مطالبی پیرامون #یقظه و #بیداری
🔹 بیدارکنندگانی که #قلب خودشان خواب است!
۹۳٫۵٫۲۳
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
حل مشکل اقتصاد با مواسات-@seyedololama.mp3
1.96M
🔺 امام #باقر (علیهالسلام): «أشدّ الأعمال ثلاثة: مواساة الاخوان فی المال...»؛ #مواسات با برادران دینی
🔹 برنامهی #اقتصاد_اسلامی برای رفع #فقر
🔸 سیرهی حضرت #خدیجه سلام الله علیها در صدر #اسلام برای نشر اسلام 🔺 تبیین مواسات و فرق آن با #اقتصاد_کمونیستی
🔹 فرق مواسات و مساوات
🔸 سیرهی #امیرالمؤمنین صلوات الله علیه در ۲۵ سال خانهنشینی و #وقف اموال
🔺 حل مشکل اقتصاد اسلامی با #عمل به فرامین اسلامی
🔹 فرمایش مرحوم علامه #طباطبایی در ممنوعیت #تجملگرایی در اجتماع اسلامی مخصوصاً از جانب افرادیکه #مسئول و #رئیس هستند
۷۸٫۱۰٫۲۳
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 فضیلت حضرت خدیجه صلواتاللهعلیها در نقل دشمنان
🔹 #دشمن ترین افراد با #شیعه یعنی #ابن_حجر در کتاب #صواعق - خداوند خواسته و به قلمش جاری شده- این #حدیث را نوشته که وقتی #خدیجه کبری (علیهاالسلام) به خاطر کنارهگیریِ زنان #دنیاپرست از او، در هنگام وضع حمل تنها بود، -که این کنارهگیری به دلیل ازدواجش با #پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) که موقعیت اقتصادی خوبی نداشت، بود- در این هنگام ناگاه متوجه شد که چند خانم، نزد او آمدهاند؛ تعجب کرد یا ترسید. یکی از آنان گفت غمگین مباش. من ساره همسر #ابراهیم هستم. اینها هم همسر #فرعون و دختر عمران و خواهر #موسی بن عمران هستند که برای کمک به تو آمدهایم.
این است که دانشمندان و علما به این #مکتب پیوستهاند؛ چرا که هر چه هست در این خاندان است.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama