🔺 مسلمانْنمایانِ دنیاپرست!
🔹 #سیدالشهداء علیهالسلام چطور #تربیت شد؟
#مربی او حضرت #زهرا بود.
حضرت #علی مربیاش بود.
فریاد زد این بزرگوار: «الناسُ عَبیدُ الدنیا»؛ [ #بحارالانوار ج ۴۴ ص ۳۸۳]
در مملکت #مسلمان، #امام و یادگار #پیامبر فریاد میزند: مردم #دنیا پرستند!. خداپرست نیستند!.
اول #اذان صدای اذانشان میپیچد. #نماز جماعتشان برپا میشود؛ مثل الآن #حجاز ، اما مغز ندارد!؛ به یک اشارهی #آمریکا نفتشان را میدهند، هواپیما میگیرند و با آنها بمب روی سر #مسلمانان میریزند!.
۸۸.۱۰.۱۳
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺این روزها در دههی اول ماه شریف #ذی_الحجة در #اسلام بسیار مورد توجه است و هر #انسان مؤمنی خصوصاً اگر در صدد تحصیل #علم باشد در این شبانهروزها میتواند یک بهرههای بیشتری ببرد.
🏴 یکی از پیشآمدهای این روزها شهادت جناب #مسلم (علیهالسلام) است که إنشاءالله باید دوستان بهمنظور #عزاداری بالخصوص برای آن بزرگوار فکری بکنند؛ چون اول شهید #کربلا ایشان است و خیلی به گردن مسلمانها حق دارد؛ زیرا خودش و خانوادهاش را در راه اسلام فدا کرد.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
📜 وروی أنه صلوات الله عليه لمّا عزم على الخروج إلى العراق، قام خطيباً فقال:
الحمد لله، وما شاء الله، ولا حول ولا قوة إلا بالله وصلى الله على رسوله وسلم
خطّ الموت على ولد آدم مخطّ القلادة على جيد الفتاة، وما أولهنی إلى أسلافی اشتياق يعقوب إلى يوسف، وخيّر لی مصرع أنا لاقيه، كأنی بأوصالی يتقطعها عسلان الفلوات، بين النواويس وكربلا، فيملان منی أكراشا جوفا وأجربة سغبا لا محيص عن يوم خط بالقلم،
رضى الله رضانا أهل البيت، نصبر على بلائه، ويوفينا أجور الصابرين، لن تشذ عن رسول الله لحمته، وهی مجموعة له فی حظيرة القدس تقربهم عينه، وتنجز لهم وعده. من كان فينا باذلا مهجته، موطناً على لقاء الله نفسه فليرحل معنا فانی راحلٌ مصبحا إنشاء الله.
🔹 #بحارالأنوار ج ۴۴ صص ۳۶۶-۳۶۷
@seyedololama
سیدالعلماء
📜 وروی أنه صلوات الله عليه لمّا عزم على الخروج إلى العراق، قام خطيباً فقال: الحمد لله، وما شاء الله،
📆 روز ترویه و توطئهی ترور امام حسین علیهالسلام و حرکت آن بزرگوار از مکه به عراق؛ ( ۸ #ذی_الحجة ۶۰ ق)
🔺 خطبهی اباعبدالحسین صلواتاللهعلیه به هنگام خروج از مکهی مکرمه
🔹 حضرت #سیدالشهداء علیهالسلام در فرمایشی از خودشان خبر دادند.
همینکه موسم #حج نزدیک شد و حجاج گروه گروه وارد #مکه شدند، در اوایل ماه #ذی_الحجة خبر رسید که #یزید بن معاویه، #عمرو_بن_سعد_بن_عاص را در ظاهر امیر و سرپرست حاجّ قرار داده ولی در واقع به او مأموریت داده که هر کجا توانستی، هر نقطهای امکان داشت، امام را #ترور کن.
پس این #مصیبت جدید وارد شده بر حاجیان ما (شهادت حجاج در #منا ) مبدأ آن مال آنجاست، مبدأ آن یزید بن معاویه و مأمورین او هستند که برای ترور وارد مکه میشوند نه برای حج و #عمره و #عبادت!.
به #امام خبر رسید که یک چنین تروری در انتظار شماست؛ لذا حضرت تصمیم گرفت که احترام خانهی مکه را به خاطر او نشکنند، حریم مکهی معظمه از زمان ساخته شدنش به دست حضرت #ابراهیم (علیهالسلام)، خدا این خانه را خانهی خودش فرموده، #طواف را طواف عرشی قرار داده، #مردم را برای #بندگی به آنجا دعوت کرده نه برای کشتار و آزار مردم!.
این بود که حضرت دریغ داشت که این کار دربارهی او انجام بگیرد و حریم خانهی خدا شکسته شود. بنابراین تصمیم گرفت که این حج را به پایان نبرد و حج را به عمرهی مفرده تبدیل کند. روز سهشنبه هشتم ذیالحجة از مکه خارج بشود.
آنوقت در بین #بنی_هاشم و افرادیکه در همراهش بودند، آنها را جمع کرد و صحبت از #مرگ کرد!.
فرمود: «الحمدلله و ماشاءالله و لا قوة الا بالله و صلی الله علی رسوله»؛ کلاسِ درس مرگ از اینجا برای مردم گشوده شد؛
«خُطَّ الموتُ علی وُلدِ آدم مَخَطَّ القَلادَةِ علی جیدِ الفَتاة».
در هیچ عبارت و شعری پیدا نمیشود که کسی اینطور مرگ را #عزت و #آبرو داده باشد.
میفرماید: اگر بخواهیم لباس مرگ را برای خودمان تشبیه کنیم، در مردها چنین چیزی نیست، ولی در خانمها و دوشیزگان وقتی یک گردنبند طلایی از پدر یا در موقع ازدواج به آنها میرسد، افتخار به آن میکنند، لذت میبرند و زینت قرار میدهند.
«خُطَّ الموتُ علی وُلدِ آدم مَخَطَّ القَلادَةِ علی جیدِ الفَتاة»
برای #انسان چنین گردنبندی اسباب آبرو، اسباب زینت، اسباب راحتی، به نام مرگ خدا قرار داده.
«و ما اَولهَنی اِلی اَسلافی»؛ نمیدانید چه چیزی در باطن من موج میزند از علاقهی به مادرم #زهرا، از علاقهی به پدرم، از علاقهی به جدم، و برادرم! میخواهم پرواز کنم!؛ «ما اَولهَنی اِلی اَسلافی اشتیاقَ یعقوبَ اِلی یوسفَ»؛ فقط در مردها میتوانم یک مرد پیدا کنم، مثال بزنم، آن هم جدایی #یعقوب از #یوسف است. چقدر یعقوب جدایی کشید تا چشمانش از بین رفت و سفید شد؟!
«خُیِّرَ [خیِرَ] لی مَصرعاً»؛ یک جایگاهی به نام افتادنْگاه برای من فراهم شده! «انَا لاقیهِ»؛ باید بروم آنجا بیفتم!.
آنجا کجاست؟ آنجا گودی قتلهگاه است!. پس نظر من این است که من دارم پرواز میکنم به سوی محبوبهای خودم. خروج من الآن از مکه و بیابانها در ظاهر آواره شدن است، ولی من رو به مقصد خود دارم حرکت میکنم.
«کأنی باَوصالی، تتقَطَّعُها عُسلانُ الفَلواتِ»؛ مثل اینکه دارم میبینم گرگهایی به من حمله کردهاند و دارند ماهیچههای من را با دندانهایشان تکهتکه از من جدا میکنند!.
«بین النواویس وکربلاء فیملان منی اَکراشاَ جوفا و اجربةً سُغَّبا. لا محیص عن یوم خط بالقلم، رضی الله رضانا اهل البیت»؛ همینکه خدا برای ما یک نقشهای قرار داده، ما به چشم خود قبول داریم به سوی او پرواز میکنیم.
وصلی الله علی محمد وآله الطاهرین
۹۴٫۷٫۲۳
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
4_289901509271880221.mp3
2.7M
سیدالعلماء
🔺 ضرورت احیای مسئلهی تفقه در دین (قسمت دوم) 💠 الکمال کلُّ الکمالِ التفقُّهُ فی الدین و الصبرُ ع
🔺 ضرورت احیای مسئلهی تفقه در دین
(قسمت سوم)
🔹 #تفقه_در_دین یعنی آگاه بودن به دین #اسلام و خواست خداوند از #بشر، یعنی باز کردن کتابهای فقه. کتابهای #فقه هم میگوید #واجبترین کار شما این است که در دین به قدری عمیق شوید و تحقیق کنید که شبهاتی که پیش میآید، برایتان تار عنکبوتی باشد و از بین رفتنی باشد و شما سرجایتان محکم ایستاده باشید. بنابراین یکی از مسائل مهم #اعتکاف این است که اقلاً در آن روزها و شبها چهار، پنج نفر بنشینند، کتابهای درسیشان را که خواندهاند، تجدید کنند و ببینند صحیح فهمیدهاند یا نه. اگر خوب در آن وارد نیستند، یادداشت کنند و همانجا به هر وسیلهای و با هر معلمی یا هر تلفنی شده بپرسند. این کار از همه چیز واجبتر است.
"التفقه فی الدین" باز کردن مسئله است و لذا من به آن آقایان تذکر دادم و بعضی کتابها را هم نشان دادم. مثلاً همین کتاب #اسلام_در_یک_نگاه که خیلی مختصر است که در آن ۳ روز #اعتکاف میتوان در آن کار کرد، فقط #نماز واجب خواند و بقیهاش را در این کتاب وقت گذاشت نه در #مفاتیح و نه در دعای #کمیل. اگر همهی آن ادعیه انجام بگیرد، ولی هیچکدام از مسائل #اعتقادی -که الآن #دشمنان مانند #سعودیها و... پخش میکنند، مانند اینکه میگویند شیعه کافر است! - حل نشود، دعاها نیز فایدهی چندانی نخواهد داشت. مثلاً #شبهه میکنند که #شیعه در مسجد سخن از #پیامبر و #امام خودش میگوید. یا اباعبدلله میگوید. یا بقیةالله میگوید، در صورتیکه در فلان آیه وارد شده که: «وَ أَنَّ الْمَساجِدَ لِلَّهِ فَلا تَدْعُوا مَعَ اللَّهِ أَحَداًً»؛ ( #جن :۱۸)؛ #مسجد مال خداست، کسی حق ندارد آنجا غیر از خدا را مخاطب سازد!؛ این #مغالطه است.
ادامه دارد...
☑ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 صلی الله علیک یا مظلوم یا اباعبدالله الحسین
🔹 #سیدالشهداء علیهالسلام هم که در ایام #رجب و #شعبان و #رمضان، مکه را به قدوم خودش مشرَّف فرمود و به آنجا آمد؛ حالا که حاجیها دارند وارد میشوند، در همان شب #عرفه و آن وقتهایی که هر کسی، هر کاری دارد، به زمین میگذارد، دست زن و بچهاش را میگیرد و میآید به عنوان خارج شدن از #حرم خدا. آنوقت پیامش مربوط به #لقاءالله میشود. میفرماید: «مَن کانَ فینا باذِلاً مُهجَتَه»؛ هر کسیکه نزدش، خون دلش، ارزان در راه ما داده میشود، مشکلی برایش ندارد، با من بیاید. خب چطور میشود که کسی مشکلی نداشته باشد که خون دلش را ببخشد و بدهد؟!.
«مُوَطِّناً عَلی لِقاءِاللهِ نَفسَه»؛ خودش را آماده کرده و کار کرده روی خودش که به لقاء خدا برسد.
«فَلیَرحَل مَعَنا»؛ راه بیافتد که من دارم میروم.
پس #ملاقات خداوند، آرزوی سفر #عاشورا و #کربلای #خاندان_رسالت و اصحابش هست.
۸۵٫۷٫۱۵
🔹 #ایمان این نیست که انسان #اعتقاد به وجود خدا داشته باشد، بلکه یک موحد خالص کسی است که غیر از خدا معبودی بههیچصورت در #دل و جان او نباشد؛ این حضرت سیدالشهداء (علیهالسلام) بود، که وقتیکه #مردم از اطرف جهان میآمدند #مکه، در شب #عرفه یا شب قبل از عرفه، در حالیکه مکه از زائران موج میزد، دست زن و بچهاش را گرفت و از شهر مکه بیرون آمد و فرمود هر که جانش را میخواهد بدهد، با من بیاید؛ در این موقعیت، این #اسلام را میخواهم تکان بدهم و به آنها بگویم که شما #مسلمان نیستید!؛ «وَمَا أَكْثَرُ النَّاسِ وَلَوْ حَرَصْتَ بِمُؤْمِنِينَ»¹؛ ایمان تنها این نیست که انسان اعتقاد به وجود خدا داشته باشد، بلکه یک #موحد خالص کسی است که غیر از خدا معبودی به هیچ صورت در دل و جان او نباشد.
۸۷٫۲٫۱۶
☑ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
__
۱) [ #یوسف علیهالسلام:۱۰۳]
@seyedololama
حال در دعا-@seyedololama.mp3
833.4K
🔺 حال در #دعا کردن
🏴 روضهی جناب #مسلم بن عقیل علیهالسلام
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
بسم الله الرحمن الرحیم
«الحمدلله الذی لیس لقضائه دافع ولا لعطائه مانع ولا کصنعه صنع صانع»¹
🔹 مسائل مربوط به ادعیه در #اسلام یک حساب بسیار ویژه و مهمی دارد. بعد از #قرآن کریم که جنبهی مافوق امور عادی دارد و #معجزه الهی است، دعاهای ائمه #شیعه از حضرت #علی (علیهالسلام) و سایر #ائمه (علیهمالسلام)، بهترین دلیل معرفتی برای اهل #فکر و #معرفت و #وجدان بشر است، به طوریکه اگر کسانی که اصلاً #دین ندارند یا دین اسلام ندارند، مضامین این ادعیه را بشنوند یا بخوانند یا بفهمند؛ بعید نیست که اسلام بیاورند و این معجزهای است که خداوند پس از قرآن کریم برای بشریت قرار داده است.
«الحمد الله الذی لیس لقضائه دافع و لا لعطائه مانع»
⏮ ابتدای دعای شریف عرفه از #عظمت خداوند گفتگو میفرماید، #سیدالشهداء (علیهالسلام) در موقف بسیار لطیف و ملکوتی #عرفات این #دعا را بدون اینکه از روی چیزی بیان کند، انشاء کرده است. انشای دعا مانند #قنوت در #نماز میماند؛ ما در نماز یک تکالیفی داریم مانند #اذان، #اقامه، تکبیر، سورهی مبارکه #حمد و یک سورهی دیگر از قرآن، اینها همه تکالیفی است که از بزرگان بندگان خدا که این طرز عبادت آنهاست، پیروی میکنیم.
اما ما در قنوت، دعوتها و حاجات و مشکلات خودمان را با خداوند در میان میگذاریم و لذا انسان در نماز اجازه دارد که حاجات خودش را با خداوند در میان بگذارد.
این بیان #حاجات یک لطافتی میخواهد، یک وجدانی میخواهد ملکوتی و فرشتهای، که مانند عرض حاجات #فرشتگان با خدا باشد، این را هر کسی ندارد؛ میتواند #انسان یک چیزی بخواهد که برایش سود نداشته باشد: خدایا به من صد و پنجاه سال #عمر بده!. خوب آیا این صد و پنجاه سال در عصر چه کسی واقع میشود، در حکومت چه کسانی واقع میشود، در معاشرت چه ملتی و خانوادهای واقع میشود، اینها را که عقلش نمیرسد و لذا میگوید: خدایا من صد و پنجاه سال از تو عمر میخواهم!. اگر همان موقع میدانست که این چه مشکلاتی ایجاد میکند، هیچوقت نمیخواست. بنابراین دعا عبارت است از یک لطافت خاصی که برگرفته از #ایمان کامل، #معرفت کامل و #محبت کامل است. و حضرت سیدالشهداء (علیهالسلام) دارای این فضائل بود و مکانش هم که اشرف امکنه بود، وقتش هم اشرف ازمنه بود. شروع کرد به این قنوت، به این عبادت که دعا باشد.
☑ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
_____
۱) [#مفاتیح_الجنان ، دعای #عرفه]
@seyedololama