فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 «وَالسَّمَاءِ وَمَا بَنَاهَا (۵) وَالْأَرْضِ وَمَا طَحَاهَا»¹
🔹 لزوم پرهیز از سطحینگری در #طلبه و #دانشجو
🔸 ضرورت پرداختن به #فکر و #مطالعه در امور معارفی
۹۱٫۱۱٫۹
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
____
۱) [ #شمس :۶]
@seyedololama
🔺 ضرورت رهایی از پَهلَویهای درون!
🔹 #مرحوم_امام فرمودهاند: ابتدای انسانیت هر انسانی با حکومت عقل و شرع بر مملکت وجود او به جای حکومت قوه واهمه است.¹
لازمهی موفقیت در این عمل آن است که #انسان به دنبال تکمیل #عقل ناقص خود رفته و با کسب #آگاهی از #شرع، خود از قوهی #واهمه دوری گزیند. با این دو فعالیت نسل #جوان میتواند خود را #نجات دهد.
همانطور که مشخص است در دنیای امروز شبهاتی با بیان زیبا از #رسانه های داخلی و خارجی، #مجلات و بصریات به تحریک #دشمنان انسانیت و اسلام به صورت مرتب در حال پخش است که این #شبهات همانند سموم بر #نفس انسان اثر خواهد داشت و متأسفانه #دولت هنوز فرصت پیدا نکرده که از پخش این سمومات که از راههای مختلفِ هوا و زمین، بر جوانان و #مردم ما وارد میشود -همانند ممانعتی که از پخش شیر مسموم به عمل میآورد- جلوگیری نماید.
بنابراین ما باید تلاش و #مجاهده نماییم که در وجودمان حکومت #عقل و #شرع برقرار شود و سپس به برقراری این حکومت در وجود دوستان و اطرافیان کمک نماییم تا جامعهای انسانی و اسلامی داشته باشیم.
این #انقلاب باید در درون هر فرد از یک #جامعه اسلامی به وجود بیاید و در این رابطه نباید منتظر #انقلاب_فرهنگی بمانیم زیرا آنها به قدری درگیر کارهای اداری خود هستند که به آسانی قادر به انجام فعالیتی نیستند؛ البته باید #دعا کنیم که خداوند آنها را نیز موفق بدارد.
کار نسل جوان این است که سعی نماید عقل و #منطق صحیح را جایگزین #وهم و تخیلاتی که در ذهن او جای گرفته، نماید و مغز خود را از مطالب نادرست شستشو دهد. یعنی انقلابی در وجود خودش برقرار نماید و پَهلَویهای درون خود را مانند #پهلوی های بیرونی از #مملکت وجود خود خارج سازد و از اوهامی مانند "من میدانم"، "من درست میگویم"، "من میفهمم" رهایی یابد.
۸۸٫۱٫۲۰
✅ مرحوم آیتالله سید ابراهیم خسروشاهی
_____
۱) [ نقل بهمضمون از: #اربعین ح۱صص۵-۶]
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب #جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
📹 تصاویر مربوط به ماههای پایانی حیات شریف مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی، میباشد.
@seyedololama
هدایت قرآن-@seyedololama.mp3
412.6K
🔺 #هدایت_قرآنی شامل چه کسانی میشود؟
🔹 #تقوای_فطری مقدمهی #هدایت_وحیانی
🔸 خطر آلوده شدن #وجدان بر اثر مطالب #شبهه ناک
🔺 حسابرسی هر کسی از میزان تقوای فطری خود
✅ مرحوم آیتالله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
17.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺 بیاناتی پیرامون ضرورت اهتمام به #تعلیم و #تربیت اسلامی در تمام افراد اجتماع
🔹 ضرورت برنامهریزی طبق اقسام سهگانهی #مردم در حدیث #کمیل¹
🔹 فرمایش #شهید_ثانی در کتاب #منیة_المرید پیرامون #واجب بودن آموزش #دین با استفاده از آیهی: «يا أَيُّهَاالَّذين آمَنُوا قُوا أَنْفُسَكُم وَأَهْليكُم ناراً»²
۹۴٫۳٫۷
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
__
۱) [ #نهج_البلاغه حکمت۱۳۹]
۲) [ #تحریم :۶]
@seyedololama
📆 مطالبی در آستانهی شب و روز بسیار مبارک #دحوالأرض (۲۵ #ذی_القعدة الحرام)، ارائه میگردد.
🔺 اهمیت متذکر بودن به نعم بیکران الهی
🔹 «فإن العلم بالنعمة و مقدارها کماً و کیفاً أول مراتب شکرها»¹
در این ماه #ذی_القعدة مهمترین مسأله، تلاش برای #علم به نعمات خداست زیرا علم به #نعمت و بزرگی و مقدار نعمت، اول مراتب #شکر خداست، یعنی اول مراتب جدا شدن #انسان از #حیوانیت است. ما دیگر از این مهمتر مسالهای نداریم که انسان از حیوانیت وارد جهان انسانیت شود.
#ویل_دورانت که نویسندهی فلسفی از #آمریکا است در #لذات_فلسفه میگوید: ما #دانشگاه هایمان انسانسازی ندارند، نیمه انسان میسازند. نیمه انسان یعنی حیوان؛ خب پس خودشان اقرار کردهاند. علامتش هم این است که هر کسی در دانشگاههای آنها علوم #اقتصاد را میخواند، #سیاست را میخواند و وارد مقامات #کشوری و #لشکری میشود، آدمکش از کار در میآید! میگویی چرا حمله کردی به فلان مملکت؟ میگوید منافع کشور ماست! خب گرگ و پلنگ هم اگر زبان داشتند همین را میگفتند. چرا حمله کردی به گوسفندان؟ میگوید باید استفاده کنم!.
پس ما با #فرهنگ و #تمدن امروز، یک متر هم از حیوانیت جدا نمیشویم، مگر اینکه این مسائل را یادداشت کنیم و در آن مثل ریاضیات #فکر کنیم. ایشان [ مرحوم #ملکی_تبریزی ] فکرش را کرده میفرماید: «فإن العلم بالنعمة و مقدارها»؛ اول انسان بداند نعمت را. یک وقت مثل حیوان اصلاً نعمت را نمیداند، حیوان از نعمت استفاده میکند ولی نمیداند نعمت یعنی چه.
اول، علم به اینکه من در نعمت خدا شناورم را متذکر شود. اگر یک کرمی را در شیشهی آب بیندازند که کمکم رشد کند، من حتی از او هم کمترم. چون او کرم بوده، من کرم هم نیستم، از خودم #هیچ نیستم، از خودم هیچ ندارم، هرچه هست نعمت است. پس من شناور در نعمت هستم. به اضافهی خودم، که خودم هم برای خودم نعمتم!.
این را میگویند #بندگی. وقتی #بنده شد، نعمت را فهمید، مقدارش را هم که چقدر است، فهمید؛ اگر این موضوع را در این ماه پیروی کند، چند قدم از حیوانیت دور شده و وارد انسانیت شده.
«و قَد وَرَدَ فی الاَخبارِالکَثیرَة اَنَّ فی الخامِسِ والعِشرین مِن ذیالقعدة نُصِبَتِ الکَعبَة و دُحیَهِ الاَرض وهَبَتَ فیهِ آدَم و وُلِدَ فیهِ الخَلیل و عیسی علیهماالسلام و نُشِرَت فیه الرّحمة»²
این جهان برای ما فراهم شده. از روی حساب فراهم شده، نه اتفاقی و از باب اینکه یک شعلهی آتشی از خورشید پخش بشود! چنین چیزی اصلاً قابلیت #تصور ندارد؛ ما یک نان سنگکی میبینیم روی تخته در همین زیر گذر. خب اگر ما هیچوقت وارد دکان نشده باشیم، #فکر بکنیم این نان چگونه برای ما جور شده، گیر میکنیم، ولی از پشت شیشه که نگاه میکنیم، میبینیم که یک بندهی خدایی مقداری خمیر برداشته، انداخته روی پارو و دارد با دست خودش این را پَهن میکند؛ چون اگر پَهنش نکند نان درست و حسابی در نمیآید. بعد میاندازدش روی ریگ داغ، از آن طرف هم آتش میبیند، این خمیر به صورت نان در میآید.
ص۱
@seyedololama
⬇️
سیدالعلماء
📆 مطالبی در آستانهی شب و روز بسیار مبارک #دحوالأرض (۲۵ #ذی_القعدة الحرام)، ارائه میگردد. 🔺 اهمیت
⬇️
ص۲
🔹 خب حالا دست #خلقت چهجوری برای من و شما گندم فراهم کرده؟ جو فراهم کرده؟ ذرت فراهم کرده؟ همینطور یکی یکی اسم این #نعمت ها را ببر؛ میوهها: انگور، انار، خربزه، هندوانه، موز، همینطور بگو، بشمار. ببین اینها چهجوری فراهم شده؟
ما از پشت شیشه باید نگاه کنیم، دست قدرت حقتعالی را ببینیم، بوسه بزنیم، بوسه همین #سجده است، این #نماز است، این #مسجد بوسهگاه تشکر آمیز من و شماست بر درِ خانهی خدا. #انسانیت این است: تکان خوردن و بیدار شدن و دست لطف مُعطی و مُحسن این جهان را بوسیدن و از او تشکر کردن.
آنوقت او این تشکر را به حساب میگذارد. برای او که سودی ندارد. حالا تمام این شش میلیارد جمعیت به سجده بیفتند یا به رقص بپردازند، مشروب بخورند. برای او چه فرقی میکند؟ ولی وقتی که اینها انسانیت نشان دادند، عطوفت، مرحومیت او، #لطف او، #عنایت او را نشان دادند، آنوقت قابلیت آن #رحمت دومی را پیدا میکنند. رحمت اولی که آنها را ساخته بود باعث شد که قدر او را بدانند و قابلیت رحمت ثانوی پیدا کنند. و لذا این بزرگوار [مرحوم میرزا جواد آقا #ملکی_تبریزی ] میفرماید که: «عن امیرالمؤمنین علیهالسلام: اوَّلُ رحمةٍ نَزَلَت مِنَ السَّماء الی الاَرض فی خَمسٍ و عِشرین مِن ذیالقعدة»؛ اول رحمتی که از جانب #غیب این جهان -که اسمش سماء هست- به زمین رسید، در بیست و پنجم ماه ذیالقعده بود. لذا برای دستبوسیِ منعم و محسن و بخشنده و ارحمالراحمینی که داریم، هر کسی #روزه بگیرد، در آن روز و در شبش #عبادت کند، آن بخشنده، این رحمت دومی را به او پاداش میدهد. آن چه است؟؛ «فَلَهُ عِبادة مِئة سِنَة صام نهارَها و قامَ لَیلَها»؛ صد سال اگر زنده باشد، سالم باشد، هر روز روزه بگیرد و هر شب عبادت کند، در همین یک روز و یک شب جایش میگذارد.
مثل اینکه شما یک ارمغانی پیش یک بزرگی میگذارید؛ یک سکهای، چیزی میگذاری، آن هم دست در جیب میکند و یک مشت سکه میریزد در دامن شما. این #لطف الهی است.
روایت از #امیرالمؤمنین علیهالسلام است که فرمود: «...وَ اَیُّما جَماعَةٍ اِجتَمَعَت ذلک الیوم فی ذکرِ رَبِّهِم عزَّوجلّ»؛ هر چند نفری که پیدا شدند، حالا دو نفر، سه نفر، ده نفر که اینها ملتفت شدند امروز روزی است که این #زمین را برای آنها ساختهاند و اجداد آنها را در اینجا سکونت دادهاند و این غذاها و خوراکها و میوهها را در آن پخش کردهاند، تا حالا که نوبت اینها شده، اینها آمدند دور هم جمع شدند؛ «فی ذِکرِ رَبِّهِم»؛ یعنی #یاد خدا کردند؛ یاد خدا یعنی همین که عرض شد، نه اینکه آدم تسبیح دست بگیرد و یک ذکری را بگوید که نفهمد معنی این ذکر چی هست! #ذکر خدا، نام خدا بردنِ در دل است. #دل باید نام خدا در او وارد بشود.
اگر اینها از هر قومی، هر گروهی، ولو دو نفر، جمع شدند با یکدیگر در «ذِکرِ رَبّ» و یادآوری نعمتهای الهی در این روز؛ «لم یَتَفَرَّقوا حتی یُعطوا سُؤلَهُم» اینها هنوز پخش نشدهاند، از هم دور نشدهاند، خداوند #حاجت هایشان را روا میکند.
«و یَنزِلُ فی ذلکَ الیَوم الف الف رحمة»؛ هزار هزار #رحمت الهی در این روز پخش میشود، برای کسانیکه این روز را روزه میگیرند و این شب را عبادت میکنند.
۸۵٫۹٫۱۹
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
_________
۱) [ #المراقبات ]
۲) [ #المراقبات ص ۱۹۱]
@seyedololaman
5.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#فدکیه
🔺 شروع #تربیت تحت نظر #اولیا الهی با #توجه به #نعمت های بیشمار خدای متعال؛ الحمدلله علی ما انعم و له الشکر علی ما الهم
۸۹٫۲٫۱۳
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
ورود به معنویات-حج واقعی-@seyedololama.mp3
1.38M
🔺 بیداری از #خواب طبیعت
🔹 #حج واقعی
گفتم: ای دوست پس نکردی حج
نشدی در مقام محو مقیم
رفتهای مکه دیده، آمده باز
محنت بادیه خریده به سیم¹
✅ مرحوم آیت الله سیدابراهیم خسروشاهی
_____
۱) [ #ناصرخسرو ]
@seyedololama
7.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
میلها همچون سگان خفتهاند
اندریشان خیر و شر بنهفتهاند
چونک قدرت نیست خفتند این رده
همچو هیزمپارهها و تنزده
تا که مرداری در آید در میان
نفخ صور حرص کوبد بر سگان
چون در آن کوچه خری مردار شد
صد سگ خفته بدان بیدار شد
حرصهای رفته اندر کتم غیب
تاختن آورد سر بر زد ز جیب
مو به موی هر سگی دندان شده
وز برای حیله دم جنبان شده
صد چنین سگ اندرین تن خفتهاند
چون شکاری نیستشان بنهفتهاند¹
🔺 نقش مخرب #سلطنت های طاغوتی در خراب کردن فرهنگ #مردم ایران
🔹 اهمیت #علم و #آگاهی های معارفی در بر طرف شدن #جهل و #غفلت اجتماع
🔸 نجات مصلحین جهان به دست #مصلح_کل عالم حضرت بقیةاللهالاعظم عجلاللهتعالیفرجهالشریف
۹۲٫۲٫۳۰
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
________
۱) [ #مولوی]
@seyedololama
🔺 علامت قبولی زیارات و اعمال
🔹 مرحوم میرزا جواد آقای #ملکی_تبریزی فرمودند که ما یک سال از #تبریز عازم #عتبات بودیم، آن سالها نه موتوری بود، نه ماشینی بود و نه قطاری. مشکلاتی داشت سفر از تبریز تا عتبات شاید یک ماه، ۲۵ روز، اقلّاً ۲۰ روز باید در راهها زحماتی را تحمل میکردند.
این بود که ما هر چند ساعت که راه میرفتیم و خسته میشدیم، مینشستیم و چادر میزدیم.
مسئول ادارهی مالیات تبریز هم آنجا بود و میآمد دیدن ما، مینشست و با ما صحبت میکرد. تا رسیدیم عتبات عالیات و زیاراتی کردیم و برگشتیم، تا در یک منزل، باز همان فرد آمد به چادر ما و اینجا گِله کرد و گفت: آقا! من در سفر #زیارت و در آنجا چند مرتبه به خدمت شما و مجلس شما مشرَّف شدم و به زیارت شما آمدم و شما یک مرتبه پاسخی ندادید و بازدیدی از ما نکردید!.
ایشان میفرمایند که خب، بفرمایید ببینیم، آنجا که بودیم چند مرتبه شما مشرف شدید به زیارت؟
عرض میکند مثلا ۲۰ مرتبه.
میفرمایند که #امام (علیهالسلام) چند مرتبه از شما بازدید کرد؟!. این یک مرتبه با این سؤال حساب نشده روبرو میشود که چه بگویم.
عرض می کند: نمیدانم.
میفرماید که نمیدانم، ندارد!، هیچ فردی نیست که امام از او بازدید کند و او بیخبر بماند!.
بازدید امام خبر آور است. خبردار کننده است. تغییر دهنده است. #انقلاب درونی آورنده است. سازنده است. شما ببین وقتی میآمدی چه حالی داشتی و حالا که بر میگردی چه حالی داری. روشن است نزد خودت که آیا امام پاسخ سلام شما را داده یا نداده.
همهی #اعمال اینطوری است. اعمالیکه انسان انجام میدهد و از آن #لذت ظاهری میبرد. اما آیا این علامت این است که این زیارت را هم امام #حسین (علیهالسلام) جواب داده یا نه. علامت آن چیست؟
اینکه آیا در درونش نسخهای اضافه کرده یا نه. بر دانشش، بر #علم او، بر #فهم و شعورش، بر #محبت و ارادتش نسبت به پروردگارش در #حج و نسبت به #ائمه معصومین و #رسول_الله علیهمالسلام در زیارتشان. این علامت قبولی است.
۸۵٫۷٫۱۱
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama