تبیین
⭕️شرط اولقدم
💠آیت الله العظمی بهجت (ره):
🔹تا انسان #قلب خود را از غیر خالی نکند، #خدای در آن جای نگیرد؛ «ما جَعَلَ اللهُ لِرَجُلٍ مِنْ قَلْبَيْنِ في جَوْفِه». [۱] #توبهای_حقیقی و راستین نیاز است تا انسان را از هر آنچه سبب دوریش از خداست، #خالص گرداند، تا به سراپردهی محبوب درآید.
🔹«كُلُّ تائِبٍ مُتَطَهِّرٌ لأنَّ التَّوْبَةَ تَخْلِيَةٌ وَ تَطْهيرٌ مِنَ الذُّنوُبِ؛ فَالتَّوْبَةُ تَخْلِيَةٌ وَ تَحْلِيَةٌ بِالطَّهارَةِ، وَالتَّطْهيرُ وَالتَّوْبَةُ تَحْلِيَةٌ. وَالتَّحْلِيَةُ لُبْسٌ لِلْمُتَطَهِّرِ، فَهُوَ لُبْسٌ بَعْدَ لُبْسٍ»؛ (هر #توبه_كنندهاى پاكيزه است، زيرا #توبه تخليه و پاكيزگى از #گناهان است؛ پس توبه، #تخليه و #تحليه و آراسته شدن به #طهارت است، و پاكيزگى و توبه #تحليه است؛ و #تحليه يك نوع #پوشش براى شخص پاكيزه است؛ پس #توبه، پوششِ بعد از پوشش است).
🔹 #توبه دارای مراتبی است و تنها #لقلقه_زبان جز خسارت دنیا و آخرت ثمری ندارد. شرط اول نیز ادای #حقّالناس است و پس از آن، خروج از #گناهان فردی. «البته #توبهى هر چيز به حسب خود آن چيز است؛ اگر #مال كسى را از بين برده باشيم، بايد اول آن را به #صاحبش برگردانيم، سپس از آن #استغفار كنيم».
🔹 #سالکالیالله باید به #مراقبه_کامل از #اعمال خویش بپردازد، و خود را هر لحظه به #حساب بکشد که «لَيْسَ مِنَّا مَنْ لَمْ يُحَاسِبْ نَفْسَهُ فِي كُلِّ يَوْم». [۲] #سالک تمام #اعمال و حرکات و #سکنات خود را به #حولوقوهیالهی میداند؛ از اینرو وقتی عمل #حسنهای در کارنامه خود میبیند، به خود نمیبالد و از خدا توفیق بیشتر میطلبد، و چون کار #ناپسندی از او سر زد، به تضرع و #توبه سعی در جبران گذشته دارد.
🔹«ما بايد اهل #محاسبه باشيم، هر چند اهل توبه نباشيم و تدارك نكنيم، خود #محاسبه مطلوب است. اگر بدانيم فلان روز #حسينى و فلان روز #يزيدى هستيم، بهتر از اين است كه اصلاً ندانيم يزيدى هستيم يا حسينى. سرانجام ممكن است روزى به خود بياييم و بخواهيم تدارك كنيم».
پی نوشتها؛
[۱] أمالی شیخ مفيد، ص۲۳۳؛ بحارالأنوار، ج۲۴، ص۳۱۸. [۲] کافی، ج۲، ص۴۵۳؛ وسائل الشيعة، ج۱۶، ص۹۵
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️اولین چیزی که انسان باید در مورد آن «تفکر» و «اندیشه» کند چه موضوعی است؟
🔹مسلماً نخستين چيزى كه بايد روى آن فكر كنيم اين است كه #آغاز_هستى ما از كجا شروع شده؟ #مبدأ اين #عالم چيست؟ و اين راه دراز را ما چگونه پيموده ايم؟ موضوعى قبل از اين براى #فكر و انديشه نداريم، چه اينكه آشنایی با #مبدأ_هستى و حل اين معما مى تواند كمك زيادى به حل معماهاى ديگر كند. ممكن است بگوئيد بسيار خوب بايد نيروى #انديشه را بكار انداخت، ولى مگر نه اين است كه پاره اى از مكتب هاى فلسفى جديد «مانند پراگماتيسم» به ما توصيه مى كنند كه ارزش و اصالت بلكه وجود هر پديده بسته به نتايج آن است؛
🔹يعنى چيزى كه در زندگى ما نتيجه اى ندارد اصلا بايد گفت وجود ندارد و يا وجود و عدمش در ترازوى فكر و انديشه ما يكسان است. ما چه الزامى به شناسائى #مبدأ نخستين #هستى از نظر ادامه زندگى فردى و اجتماعى داريم؟ مگر نه اين است كه ملتهایی همچون «ملت چين» بدون حل اين مسئله زنده هستند و شايد از ما هم بهتر زندگى مى كنند، و هرگز زحمت مطالعه در چنان مسئله پيچيده اى را هم به خود نمى دهند؟ ولى كسانى كه با اين منطق مى خواهند خود را حتى از زير بار فكر و انديشه در مورد اين حقيقت بزرگ كنار بكشند دو مطلب را فراموش كرده اند:
🔹نخست اينكه براى #كاوش و مطالعه در مسائل مختلف نتيجه اى بالاتر از #درك_واقعيت تصور نمى شود، و به عبارت ديگر ما هميشه #علم را بخاطر علم مى خواهيم و #حقايق را بخاطر درك واقعيت آنها مى جوئيم نه فقط بخاطر اثرى كه در زندگى ما دارند. (دقت بفرمائيد) #علم بزرگترين گمشده بشر و درك واقعيات جهان هستى آخرين هدف و آرزوى انسانهاست، و لذا در تمام طول تاريخ زندگى بشر شاهد #تلاشها و كوشش هاى خستگى ناپذير انسان براى #درك_حقايق هستيم،
🔹و بخوبى احساس مى كنيم كه #انگيزهدرونىنيرومندى ما را بسوى اين هدف مى راند، بدون اينكه خود را مسئول ارتباط علوم و دانش هایی كه بخاطر آنها زمين و آسمان را جستجو مى كنيم، با زندگى روزمره، بدانيم. مگر اين همه تلاش و #كوشش كه براى پى بردن به اسرار كهكشان ها و سحابی ها و چگونگى پيدايش عوالم دور دست مى شود به خاطر اثرى است كه آنها در زندگى روزانه ما دارند؟ با اينكه در شرایط فعلى هيچگونه اثر محسوسى براى آنها در زندگى ما به چشم نمى خورد،
🔹حتى اگر به فرض محال موشك هایی به سرعت سير نور ساخته شود باز دسترسى ما به آنها امكان پذير نيست و يا اينكه پى بردن به اسرار زندگى مورچگان، و تمدن خيره كننده موريانه و حشراتى مانند آنها كه ساليان دراز افكار دانشمندان را بخود جذب كرده است بخاطر تأثير آنها در زندگى مادى ماست؟ چرا #دانشمندان فلكى يا حشره شناس از اين همه #تلاش هاى خود خسته نمى شوند؟ زيرا آنها #دركاسرارآفرينش را (هر چه باشد) #بزرگترين_پاداش خود در برابر #زحمات طاقت فرسا مى دانند و از #عمل خود احساس غرور و #افتخار مى كنند.
🔹جایی كه درباره #موضوعات_سادهاى از #جهان_هستى چنين فكر كنيم آيا مى توانيم درباره بزرگترين و اساسى ترين مسئله مربوط به پيدايش اين جهان يعنى درباره #مبدأ نخستين #عالم_آفرينش (فرضاً كه در زندگى و سرنوشت ما اثر نداشته باشد) از #فكر و #مطالعه خوددارى نمائيم؟ ثانياً: اصولا اين مسئله #اثر_عميقى در زندگى #فردى و #اجتماعى، #مادى و #معنوى ما دارد، و #سرنوشت ما تا حدود زيادى به آن مربوط است و #اصلاح_نابسامانی هاى كنونى و شكست بن بست هایی كه در زندگى ماشينى فعلى پيدا شده بدون #اعتقاد به آن مبدأ ميسر نيست.
🔹 #آرامش_روح و جان ما و باز يافتن #قدرت_معنوى براى مقابله با #مشكلات_زندگى بدون اتكاء به چنين مبدئى ممكن نيست. در كاوشها و #پژوهش هاى علمى نيز اعتقاد به يك #مبدأ_علم و قدرت، كه طرح اصلى #آفرينش را با نظام خاصى ريخته، به ما روشن بينى می دهد و به #دقت و #تفكر هر چه بيشتر در همه پديده ها و #نظامات_هستى بر می انگیزد و اين خود سرچشمه بسيارى از #اكتشافات_علمى خواهد بود. بنابراين چگونه می توان گفت حل اين مسئله در زندگى ما اثر محسوسى ندارد و به همين دليل بايد آنرا كنار گذاشت و فكر خود را بخاطر آن خسته نكرد؟
📕معماى هستى، مكارم شيرازى، ناصر، نسل جوان، قم، ۱۳۸۶ش، چاپ شانزدهم، ص ۹۶
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#تفکر #انديشه #هستی #آفرينش
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
تبیین
⭕️اسلام از ما خواسته انتظار داشته باشیم
🔹در #اسلام از ما خواسته شده است که #انتظار داشته باشیم. انتظار، فراتر از نیازمندی است، فراتر از احساس نیاز است. گفتهاند #منتظر باشید؛ انتظار یعنی #امید، #انتظار یعنی اعتقاد به اینکه یک آیندهی قطعیای وجود دارد؛ صِرف نیاز نیست؛ #انتظار، سازنده است، لذا در روایات ما، معارف ما، #انتظار_فرج جایگاه بسیار مهمّی دارد. در توقیع شریف #حضرت_ولیّعصر (ارواحنا فداه) به ابنبابویه از قول #پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم) نقل شده که فرمود: «اَفضَلُ اَعمالِ اُمّتی انِتِظارُ الفَرَج»؛ [۱]
🔹یعنی برترینِ اعمال امّت من این است که #منتظر_فرج باشند؛ [یعنی] #امید. در یک روایتی از #موسیبنجعفر (عليه السلام) [آمده]: «اَفضَلُ العِبادَةِ بَعدَ المَعرِفَةِ اِنتِظارُ الفَرَج». [۲] #معرفت یعنی توحید و معرفتِ حقایق الهی، [برترین اعمال] بعد از آن، #انتظار_فرج است. از #امیرالمؤمنین (عليه السلام) [نقل شده]: «اِنتَظِرُوا الفَرَجَ وَ لا تَیأَسوا مِن رَوحِ الله»؛ [۳] #انتظار_فرج داشته باشید، از رَوح و رحمت و #گشایش_الهی مأیوس نشوید. پس در #انتظار_فرج، #امید هست، #تحرّک هست، #اقدام وجود دارد که البتّه حالا در مورد انتظار فرج گفته شده است،
🔹و مسلّم است که #انتظار_فرج، یعنی انتظار فرج #حضرت_ولیّعصر؛ این یک مصداق از انتظار فرج است. اینکه #پیغمبر میفرماید: «اَفضَلُ اَعمالِ اُمَّتی اِنتِظارُ الفَرَج»، ناظر به همهی مشکلاتی است که برای زندگی انسان پیش میآید؛ #مشکلات_گوناگونی در زندگی پیش میآید، انسان در مواجههی با این مشکلات نبایستی مأیوس بشود؛ باید #انتظار_فرج داشته باشد؛ باید بداند که #فرج خواهد آمد.
🔹خود انتظار فرج، یک نوع #فرج است که این روایتی است از حضرت موسیبنجعفر: «لَستَ تَعلَمُ اَنَّ اِنتِظارَ الفَرَجِ مِنَ الفَرَج»؛ خود انتظار فرج و #انتظار_گشایش، یک گشایشی است برای انسان که او را از آن حالت یأس، از حال #درماندگی که به کارهای عجیب و غریبی وادار میکند، #نجات میدهد. خب، اینکه پیغمبر و ائمّه این جور فرمودند، معنایش این است که #امّت_محمّدی (صلی الله علیه و آله و سلّم)، در هیچ حادثهای از حوادث زندگی دچار یأس و #ناامیدی نمی شوند و همیشه در همه حال #انتظار_فرج دارند.
بیانات مقام معظم رهبری ۹۹/۰۱/۲۱
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_زمان #امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️چه تناسبی ميان «خورشید پشت ابر» و «امام زمان» (عجل الله تعالی فرجه الشریف) وجود دارد؟
🔸در روايتى از #امام_زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) در پاسخ به پرسش هاى اسحاق بن يعقوب چنين آمده است: « ... وَ أَمَّا وَجْهُ الِانْتِفَاعِ بِی فِی غَيْبَتِي فَكَالانْتِفَاعِ بِالشَّمْسِ إِذَا غَيَّبَتْهَا عَنِ الْأَبْصَارِ السَّحَابُ»؛ [۱] ( ... و اما كيفيت #نفع_بردن به وسيله من در #زمان_غيبتم، به مانند نفع بردن به واسطه #خورشيد است هنگامى كه #ابرها او را از ديدگان مستور مى نمايند).
💠از اين حديث شريف وجوهى از #شباهتها بين خورشيد در پشت ابر و #امام_مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) در #عصر_غيبت استفاده مى شود كه به برخى از آنها اشاره مى كنيم:
1⃣همان گونه كه #مردم، هر آن انتظار خارج شدن #خورشيد از پس #ابرها را دارند، تا تمام و كامل از #وجود و ظهورش استفاده ببرند، در ايام #غيبت آن حضرت نيز مردم #منتظر_ظهور و خروج اويند و از ظهورش مايوس نمى گردند.
2⃣منكر وجود #حضرت_مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) در عصر غيبت همانند منكر وجود #خورشيد است هنگامى كه در پشت #ابرها از ديده ها پنهان گردد.
3⃣همان گونه كه ابر كاملا #خورشيد را نمى پوشاند، و #نور خورشيد به #زمين و زمينيان مى رسد، #غيبت هم #مانع_كاملى براى بهره دهى حضرت نيست، و مردم در #زمان_غيبت حضرت را نمى بينند؛ اما از وجود او بهره مى برند. مثلاً #توسل يكى از راه هاى بهره بردن از #امام_مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) است.
4⃣همان گونه كه در مناطقى كه هوا غالباً ابرى است، گاهى #خورشيد ابرها را مى شكافد و خود را از لابلاى آنها بيرون مى آورد و به عده اى از مردم نشان مى دهد، هر از چند گاهى نيز #عدهاى به #محضر_امام_زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) شرفياب مى شوند، و از وجودش استفاده مى برند و از اين راه وجود آن حضرت براى مردم به اثبات مى رسد.
پی نوشت:
[۱] الإحتجاج على أهل اللجاج، طبرسى، نشر مرتضى، چ اول، ج ۲، ص ۴۷۱
📕موعود شناسی و پاسخ به شبهات، رضوانی، علی اصغر، مسجد مقدس جمکران، قم، چ هفتم، ص ۴۰۰
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#امام_زمان #امام_مهدی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️معرفی قوانین مترقی اسلام
🔹 #اسلام برای همه چیز، برای همه #زندگی ها، برنامه دارد. این را کی باید معرفی کند جز #علمای_اسلام؟ علمای اسلام - کثّر الله امثالهم - با همه زحمت هایی که می کشند، با همه رنج هایی که میبرند، لکن #مسئولیت شان زیادتر از این معانی است. خدای تبارک و تعالی به آنها #عزت داده است، به آنها #عظمت داده است، دیگران را تَبَع آنها قرار داده است، #ملت را تابع آنها قرار داده است؛ اینها همه مسئولیت میآورد؛
🔹همانطوری که #رسول_اکرم - صلی الله علیه و آله و سلم - #مسئولیت داشت و #قیام کرد بر مسئولیت خودش؛ قیام کرد به مسئولیت خودش. باید قیام کرد به مسئولیت؛ باید #اسلام را آنطوری که هست، نه آنطوری که حالا در دست مثلًا چهار تا فرض کنید مقدس مآب فقط کتاب مفاتیح است، و عرض میکنم که باید آنطوری که هست #احکام_اسلام را معرفی کرد. گفت به دنیا که ما یک همچو کالای بزرگی داریم، یک همچو #قوانین_مترقی داریم.
بیانات حضرت امام در جمع علمای نجف ۴۴/۰۸/۲۳
منبع: سایت جامع امام خمینی (ره)
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️ارزش و جایگاه جوان در اسلام
🔹ایام و #دوران_جوانی یکی از حساسترین و مهمترین دوران در طول حیات انسان و دوران #درخشندگی و فروغ زندگی اوست. #جوان میتواند با استفاده از قدرت و #نیروی_خدادادی و روح سرشار از عشق و #امید، شور و هیجان، #سرنوشت و آینده خود را رقم بزند و به عالیترین و باشکوهترین #منازل_زندگی در مسیر حرکتش به سمت #ابدیت دست یابد.
🔹از همین رو #اسلام اهتمام بسیار زیاد و ویژهای به #ایام_جوانی دارد و آن را مهمترین و اساسیترین بخش زندگی و عمر آدمی میشمارد و آن را فرصت مناسب برای دستیابی به رشد و #کمال و خوشبختی دنیا و آخرت معرفی میکند. چنانکه #امام_علی (عليه السلام) در تفسیر آیه شریفه «...وَ لاَ تَنسَ نَصيبَكَ مِنَ الدُّنيا...»؛ [قصص، ۷۷] (... و سهم خود را از #دنيا فراموش مكن)، میفرمایند: «#سلامتى، #توانايى، #فرصت، #جوانى و #شادابىات را فراموش مكن، تا با آنها، #آخرت را به دست آورى». [۱]
🔹ایام نوجوانی و #جوانی زمانی است که #اعتقادات و #شخصیت و شاکله وجودی انسان در آن شکل میگیرد و بر همین اساس، در روایات متعددی بر نقش این دوران در شکلگیری شخصیت تاکید بسیاری شده است. #امام_علی (عليه السلام) در اینباره میفرمایند: «دل #نوجوان مانند زمين آماده است كه هر بذرى در آن کاشته شود، مىپذيرد». [۲] #امام_صادق (عليه السلام) نیز سفارش میکنند: «#نوجوانان را دريابید، زيرا كه آنان سريعتر به كارهاى خير روى مىآورند». [۳]
🔹 #جوان به دلیل رسیدن به سن #بلوغ، با يك تحول مهم و #انقلاب_درونی برخورد میکند، که #جسم و #روح دچار برخی تغییرات و فعل و انفعالات میشود؛ چنانچه اگر #جوان در این زمان تحت #تربیت و #مراقبت قرار نگیرد و این تحولات درونی به درستی هدایت نشود، جوان با #مخاطرات زیادی روبرو میشود. #امیرالمومنین (عليه السلام) درباره اهمیت #آموزش و #هدایت در این دوره میفرمایند: «به آموختن حديث به #نوجوانانتان پيش از آن كه #منحرفين آنان را گمراه سازند، اقدام کنید». [۴]
🔹یعنی #جوان در این دوره بستر بسیار مناسبی برای #آموختن و #الگوگیری دارد که اگر در این امر کوتاهی شود و پایههای دینی و اعتقادی جوان به درستی شکل نگیرد، #جوان ناخودآگاه به دلیل تمایلات و غرایز بیدار شدهای که در او پدید آمده، به سوی ایدئولوژی و فرهنگ غیردینی، که امروزه از طریق اینترنت، فضای مجازی، شبکه های ماهوارهای و... که به آسانی در اختیار و در دسترس همگان است خواهد رفت.
🔹به جهت اهمیت #دوران_جوانی، بر #والدین، #مربیان و تمامی کسانیکه به نحوی در یادگیری و آموزش جوانان تاثیرگذارند، لازم است که با شناختن ارزش واقعى جوانى و درک #روحیات و نقايص طبيعى این دوران و با #راهنمایی های #عالمانه و #عاقلانه، تمایلات و غرایز جوانان را از سركشى و #طغيانشان باز دارند، و به سوی یک #زندگی_دینی و الهی هدایت نمایند.
🔹بنابراین، موضوع #جوانان و ارزش و اهميت آنان در نزد #خداوند و #اهل_بیت (علیهم السلام) به قدری بالاست که به هیچ عنوان نمیتوان از آن #غفلت کرد، و تمام کسانیکه در تخریب زیرساخت های فرهنگی کشور دست داشته و دارند و با انتشار کتابها، مقالات، و دادن آزادیهای بیحد و حصر، در از بین بردن #تربیت_دینی جوانان نقش داشتهاند، مورد قهر و غضب خداوند متعال قرار خواهند گرفت و روز قیامت در ازای گمراهی هر یک از این جوانان مسئول خواهند بود.
پینوشتها؛
[۱] معانی الاخبار، ص۳۲۵؛ [۲] تحف العقول ص۷۰؛ نهج البلاغه، نامه۳۱؛ [۳] اصول كافى، ج۸، ص۹۳، ح۶۶؛ [۴]. تهذيب الأحكام (تحقیق خرسان)، ج۸، ص۱۱۱، ح۳۰
منبع: وبسایت رهروان ولایت
#جوان #جوانی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️امام حسن مجتبی عليه السلام:
🔸«إنَّ اللهَ جَعَلَ شَهرَ رَمضانَ مِضمارا لِخَلقِهِ فَيستَبِقونَ فيهِ بِطاعَتِهِ إلى مَرضاتِهِ».
🔹خداوند #ماه_رمضان را ميدان مسابقه اى براى #آفريدگان خود قرار داده تا با طاعتش براى خشنودى او از يكديگر پيشى گيرند.
📕تحف العقول، ص ۲۳۶
#امام_حسن
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️جامعه اسلامی - بحران غرب - امنیت اخلاقی
🔹هدفىکهمابراى #جمهورىاسلامى، بر اساس آموختههاى عمومى #انقلاب در نظر گرفتیم آن هدف، هدف خیلى والایى است. هدف، ایجاد یک #جامعه_نمونه است. شما میخواهید در محدودهى #ایران_عزیز - که از لحاظ #جغرافیایى در یک نقطهى #بسیار_حسّاسى از دنیا هم واقع شده است - یک #جامعهاى بسازید که به برکت #اسلام و زیر پرچم قرآن، #الگو باشد؛
🔹هم #الگو از لحاظ #مادّى و پیشرفت هاى مادّى، هم در عین حال الگو از لحاظ #معنویّت و از لحاظ #اخلاق. #غربیها در زمینهى مادّى یک جَستى زدند، در یک دورانى جهشى کردند؛ امّا این جهش جدا و مباین و #معارض با #حرکت_اخلاقى بود؛ یک #جهش صددرصد #مادّى بود. اول کسى نفهمید چه اتّفاقى افتاد، امّا حالا دارند میفهمند، دارند خسارت هاى غیرقابل جبران آن را یواش یواش احساس می کنند.
🔹کسى خیال نکند یک #تمدّن #مادّى_محض و دور از #معنویّت، خواهد توانست آب خوش از گلوى مردم خود فرو ببرد؛ نخیر، پدرشان در مىآید؛ همین حالا دارد پدرشان در مىآید... گرفتارى براى #غرب عمیقتر از این حرفهاست. آنچه براى بشر در درجهى اول لازم است، #امنیّت_روحى است، امنیّت #اخلاقى است، امنیّت #وجدانى است، رضایت وجدان است؛ در #محیطهاى_غربى این نیست و بدتر از این خواهد شد.
🔹اگر با حرف هاى این نویسندگان و منتقدان و متفکّرانشان آشنا باشید، مىبینید مدتّها است، چندین سال است که صدایشان در آمده است؛ #گوشههاى_فاسد شده و رو به افزایش #فساد در جامعهشان را دارند نشان می دهند؛ #زندگى_مادّى اینجورى است. بله، از لحاظ علم و پیشرفت هاى فنّاورى و این چیزها پیش رفتهاند، کارهاى بزرگى انجام دادهاند؛ امّا آنطرف قضیّه، زمین ماند و همین زمینشان میزند.
🔹آن جامعهاى مورد نظر #اسلام است که از لحاظ #مادّى، یعنى از لحاظ ثروت، از لحاظ #علم، از لحاظ سطح #زندگى، در #سطح_بالایى باشد؛ از لحاظ اخلاق و #معنویّت هم در آن سطح و یا بالاتر از آن سطح باشد. این می شود #جامعه_اسلامى؛ شما می خواهید این را درست کنید؛ این راه خیلى طولانى در پیش دارد. و این شدنى است، کسى نگوید نمیشود؛ چرا، خیلى چیزها را خیال میکردند نمیشود، شد.
بیانات مقام معظم رهبری ۹۳/۰۲/۱۷
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️دعا برای حفظ از بلاها
🔹ما باید از خدا بخواهیم که ما را آن به آن (هر لحظه)، از جمیع #آفات و بلیّات #معنویّه و #صوریّه، #ظاهریّه و #باطنیّه، #دنیویّه و #اُخرویّه سالم و محفوظ بدارد.
📕فیضی از ورای سکوت، ص۵۴
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️اهمیت شعار سلاح هستهای ندادن در اذهان عمومی
🔹در تقابل #ایران با #اسرائیل و #آمریکا، همیشه گزینه #حمله_اتمی چالشبرانگیز بوده و هست. عدهای میگویند: وقتی آمریکا و اسرائیل به عنوان #دشمن_اصلی ما #سلاح_اتمی دارند و تجربه نشانداده، اگر لازم شود هیچ تعارفی در استفاده از آن ندارند، پس ما هم باید #سلاح_اتمی داشته باشیم. در پاسخ، برخی میگویند: ما به مرحلهای از تکنولوژی رسیدهایم که در عرض دو هفته میتوانیم به سلاح اتمی دست پیدا کنیم و همین «در آستانه دستیافتن به سلاح اتمی بودن»، برای ما بازدارندگی کافی دارد.
🔹اما طرفداران داشتن سلاح اتمی میگویند: دو هفته بعد از حملات اتمی، شما دیگر ضربه را خوردهای و داشتن سلاح اتمی ارزشی برای شما ندارد. سلاح اتمی برای بازدارندگی آن است نه استفاده؛ وقتی #سلاح_اتمی داشتی از همان ابتدا، کسی جرئت حمله به شما را نخواند داشت. شما الان توان ساخت بمب اتم ظرف دو هفته را دارید اما معلوم نیست بعد از حملات اتمی هم این توان را داشته باشید و دشمن اگر کار به جایی رسید که بخواهد از #سلاح_اتمی استفاده کند، چنان این گزینه را باقدرت تمام استفاده میکند که شما توان تدارک ضربه متقابل برایت باقی نماند.
🔹 #دین ما به ما دستور داده است که: «أَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ»؛ آنچه از قدرت داریم در مقابل #دشمنان باید به نمایش بگذاریم، تا از همان ابتدا دشمنان جرئت ضربه به ما را پیدا نکنند. اما مخالفان داشتن سلاح اتمی پاسخ میدهند: #سلاح_اتمی در دست ما، سلاحی است که هیچوقت #قابلیت_استفاده از آن را نداریم، چون حجم میلیونی #کشتاری که از #بیگناهان به دنبال دارد و تبعات گسترده و همهگیر #زیستمحیطی آن، موجب هلاک حرث و نسل امروز و آینده است.
🔹دین به ما آموخته است «و لا تَزِرُ وازرةٌ وزرَ أُخری» #دامنه_مجازات نباید به بیش از کسانی کشیده شود که استحقاق آن را ندارند و اگر هم موارد جزئی مثل «تترس» از این قاعده استثناء شده است و شامل «الضرورات تتقدر بقدرها» میشود؛ در خصوص #سلاح_اتمی حجم نفی و نقض این قاعده آنقدر عظیم و تکرار شونده است که عملا عمومیت آیه را نقض میکند؛ بنابراین چنین استثنائی پذیرفته نیست، چراکه اولا #جنگ_اتمی به یک بمب محدود نمیشود و حتی ظرفیت این را دارد که اصل #حیات روی #کره_زمین را به خطر بیاندازد، ثانیا به یک بازه زمانی محدود نیست و تبعات زیست محیطی آن برای نسلها باقی میماند.
🔹حضرت آقا در دیدار اعضای مجلس خبرگان رهبری در ۹۹/۱۲/۰۴ در مورد داشتن سلاح اتمی برای ما میگویند: «فکر #اسلامی ما میگوید #سلاحی که در [کاربرد] آن، غیر مسلّحین، غیرنظامیها، و مردم عادّی تلف میشوند، این سلاح #ممنوع است؛ حالا هستهای باشد یا شیمیایی باشد یا غیر اینها؛ این سلاح ممنوع است. ما بخاطر نظر #اسلام است که نخواستیم دنبال این سلاح برویم».
🔹موافقان داشتن #سلاح_اتمی در پاسخ میگویند: همه این استدلالها برای استفاده از سلاح اتمی است، نه داشتن آن، و منافعی که ما گفتیم برای داشتن و #نمایشسلاحاتمی بود و اینها منافاتی با هم ندارند. اما مخالفان پاسخ میدهند: #دشمنان ما بخوبی میدانند ما از سلاحهای #کشتارجمعی ولو در #جنگ و وقتی علیه ما استفاده شده باشد، استفاده نخواهیم کرد، تجربه هم این را نشان داده است، بنابراین این نمایش برای آنها که باید باور کنند باور کردنی نیست و برای عموم که نباید، باور کردنی است، و امکان پدیدآمدن یک اجماع عمومی علیه ما و مهجور کردنمان را فراهم میکند،
🔹درحالیکه نداشتن این سلاح و اظهار مخالفت علنی با آن، ما را در موضع طلبکار قرار میدهد و میتوانیم در #اذهان_عمومی، #دشمنان خود را محکوم کنیم. اما یک ابهام این وسط میماند، سناریوی ما در صورت #حمله_اتمی برای دفاع از خودمان چیست؟! ممکن است #نیروهای_نظامی برای این گزینه سناریوهای مختلفی از تقابل منطقهای، دفاع با سامانههای مختلف قبل از اصابت و... را تدارک دیده باشند اما هیچکدام از این سناریوها ۱۰۰ درصد نیست.
🔹ولی یک سناریو امیدبخش و ۱۰۰ درصد است و آن اتکا به #قدرت_الهی است؛ اگر ما در مسیر #تعبد و #ولایت_الهی باشیم، خداوند مسیر بنبست برای ما نمیگذارد. همان خدایی که دریا را بر موسی(ع) شکافت، همان خدای ما است. «كَلاَّ إِنَّ مَعی رَبِّی سَيَهْدينِ» مخصوص به موسی (ع) نبود. همان خدایی که طیر ابابیل را داشت، قفلهای درب را بر یوسف(ع) باز کرد، آتش را بر ابراهیم(ع) سرد کرد، همان خدا در جنگ ۸ساله هم بود، در موقعیتهای مختلف بعد از انقلاب هم بود، اگر جایی زور ما نمیرسد، آنجاست که اتفاقا باید خیالمان راحتتر از جایی که زورمان میرسد باشد. چون مضطر حتماً جواب میگیرد. «أَمَّنْ يُجيبُ الْمُضْطَرَّ إِذا دَعاهُ وَ يَكْشِفُ السُّوءَ».
نویسنده؛حمیدرضا باقری
منبع؛ وبسایت پژوهه
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️امتحانات الهی
🔹ما در حال #امتحان دادنیم. در برجستگی های دوران زندگی است که #امتحانهای_سخت پیش می آید. در روال عادی زندگی امتحان هست، لیکن #امتحانهای_برجسته و نفسگیر معمولاً مال آنجایی است که #انسان وارد #مقاطع_حساس می شود؛ که از جملهاش همین مسئولیت های ماها است.
🔹گاهی یک نفر سال های طولانی از #عمر خود را با امانت و طهارت گذرانده است، بعد می رسد به یک #مقطع_امتحان؛ اگر نتواند در این مقطع امتحان، توانایی خودش را در #مهار_نفس نشان دهد، #لغزش پیدا خواهد کرد. این مقطع حساس، نمایندگی مجلس است؛ مسئولیت های دولت هایی است؛ مسئولیت هایی از قبیل مسئولیت این بندهی حقیر است.
🔹اینها آن مقاطع حساس زندگی ما است؛ اینجاها باید #مواظب خودمان باشیم، #مراقب باشیم. گاهی انسان در حال عادیِ زندگی، خوب زندگی می کند؛ اما وقتی به #پرتگاه رسید، وقتی به #نقطه_حساس رسید، وقتی به پیچ خطرناک رسید، نمی تواند درست کنترل کند. این را باید به یاد داشته باشیم. «فی تقلّب الأحوال علم جواهر الرّجال» [۱] (در #دگرگونى_احوال گوهرهاى مردان شناخته شود)؛ ما خودمان را هم در یک چنین مقاطعی می توانیم درست محک بزنیم.
پینوشت
[۱] نهجالبلاغه، قصار ۲۱۷
بیانات مقام معظم رهبری ۹۲/۰۳/۰۸
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امتحان #امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️آیا با توجه به آیه مباهله مى توان اثبات نمود که امام حسن (علیه السلام) فرزند رسول خدا (صلى الله علیه وآله) است؟
🔹خداوند متعال در قرآن کریم، آيه ۶۱ سوره آل عمران مى فرماید: «...فَقُلْ تَعَالَوْاْ نَدْعُ أَبْنَآءَنَا وَ أَبْنَآءَکُمْ وَ نِسَآءَنَا وَ نِسَآءَکُمْ...»؛ (بگو: ...بیایید ما #فرزندان خود را دعوت مى کنیم، شما هم فرزندان خود را؛ ما زنان خویش را دعوت مى نماییم، شما هم زنان خود را...). این آیه به صراحت مى فرماید: #امام_حسن و #امام_حسین (علیهم السلام) دو فرزند #پیامبر_اکرم (صلى الله علیه و آله) هستند.
🔹رازى در تفسیر خود [۱] مى نویسد: #آیه_مباهله دلالت مى کند بر اینکه #حسن و #حسین دو #فرزند #رسول_خدا (صلى الله علیه و آله) هستند؛ زیرا آن حضرت وعده داد #فرزندانش را (براى مباهله) بخواند، و #حسن و #حسین را آورد، پس این دو #فرزندان او هستند. و یکى از مواردى که این مطلب (نوه دخترى فرزند انسان محسوب مى شود) را تأکید مى کند سخن خداوند در آیات ۸۴ و ۸۵ سوره أنعام است: «وَ مِن ذُرِّیَّتِهِ دَاوُودَ وَ سُلَیْمانَ» تا آنجا که خداوند مى فرماید: «وَ یَحْیَى وَ عِیسَى»؛
🔹زیرا معلوم است که نسبت #عیسى به #ابراهیم (علیهم السلام) به وسیله #مادر است؛ پس ثابت شد که گاهى #نوه_دخترى، #فرزند نامیده مى شود؛ والله اعلم. و شاهد بر این #لغتِقرآنمجید و اینکه #نوه_دخترى حقیقتاً فرزندِ پدرِ دختر است، این سخنان است که از #رسول_خدا (صلى الله علیه و آله) نقل شده:
1⃣«أخبرنی جبریل: أنّ ابنی هذا ـ یعنی الحسین ـ یُقتل»؛ (#جبرئیل به من خبر داد که این #فرزندم ـ یعنى #حسین ـ کشته مى شود) . و در روایتى دیگر آمده است: «إنّ اُمّتی ستقتل ابنی هذا» [۲]؛ (اُمّت من این #فرزندم را مى کشند) .
2⃣درباره #امام_حسن (علیه السلام) فرمودند: «ابنی هذا سیّد»؛ [۳] (این #فرزندم آقا و سرور است).
3⃣به #على (علیه السلام) فرمودند: «أنت أخی وأبو وُلدی»؛ [۴] (تو برادر و #پدر_فرزندانم هستى).
4⃣و سخن او (صلى الله علیه و آله): «المهدی من ولدی وجهه کالکوکب الدرّیّ»؛ [۵] (#مهدى از #فرزندان من، و صورتش مانند ستاره درخشان است).
5⃣و سخن او (صلى الله علیه و آله) : «هذان ابنای من أحبّهما فقد أحبّنی»؛ [۶] (این دو ـ یعنى #حسن و #حسین ـ دو #فرزند من هستند؛ هرکس آنها را دوست بدارد مرا دوست داشته است).
6⃣و به #على (علیه السلام) فرمود: «أیّ شیء سمّیتَ إبنی؟ قال: ما کنتُ لأسبقک بذلک. فقال: وما أنا السابق ربّی فهبط جبریل، فقال: یا محمّد! إنّ ربّک یقرئک السلام و یقول لک: علیّ منک بمنزلة هارون من موسى لکن لا نبیّ بعدک، فسمّ ابنک هذا باسم ولد هارون»؛ [۷] (#فرزندم را چه نام نهادى؟ گفت: من در این کار بر شما سبقت نمى گیرم. سپس #پیامبر فرمود: من هم از #پروردگارم سبقت نمى گیرم؛ پس #جبرئیل فرود آمد و گفت: اى محمّد! پروردگارت سلام مى رساند و مى فرمايد: على نسبت به تو مانند هارون نسبت به موسى است، امّا پیامبرى بعد از تو نیست؛ پس این فرزندت را به اسم فرزند هارون نامگذارى کن).
7⃣و سخن #امام_حسن (علیه السلام) به ابوبکر وقتى بر منبر جدّش بود : «إنزل عن مجلس أبی»؛ (از جایگاه #پدرم پایین بیا). ابوبکر گفت: «صدقت إنّه مجلس أبیک»؛ (راست گفتى اینجا جایگاه #پدرت است).
و در روایتى آمده است: «إنزل عن منبر أبی»؛ [۸] (از منبر #پدرم پایین بیا). و ابوبکر گفت: «منبر أبیک لا منبر أبی»؛ (این منبر #پدرت است نه منبر پدر من).
8⃣و سخن #امام_حسین (علیه السلام) به عمر: «إنزل عن منبر أبی»؛ (از منبر #پدرم پایین بیا). پس عمر گفت: «منبر أبیک لا منبر أبی مَنْ أمرک بهذا؟!»؛ [۹] (این منبر #پدرت است نه منبر پدر من، چه کسى به تو امر کرده که چنین بگویى؟!).
🔹و اینها همه شاهدند بر اینکه #حسنین (علیهم السلام)، #فرزند #رسول_خدا (علیه السلام) محسوب مى شوند؛ و با وجود این شواهد از #قرآن و #روایات چه چیز به برخى جرأت داده که آل الله را از #فرزندیرسولخدا (صلى الله علیه و آله) خارج کنند؟!.
#مآخذدرمنبعموجوداست
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#امام_حسن_مجتبی #امام_حسن
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️تهذیب مردم
🔹پیغمبرهای بزرگ و #ائمه_اطهار - علیهم السلام - دنبال این بودند که #تربیت کنند #مردم را. خدای تبارک و تعالی انبیا را فرستاده برای تهذیب مردم؛ برای اصلاح مردم.
بیانات حضرت امام ۵۸/۰۲/۲۴
منبع: سایت جامع امام خمینی (ره)
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد