🟡غذاهای مولد صفرا
🌿سبزیجات تند و تیز مانند تره، شاهی، فلفل قرمز و سبز، سیر و پیاز و پیازچه، ادویهجات مانند دارچین، زنجبیل، فلفل، میخک، زعفران و... .
🌿همچنین عسل و انواع شیرینیها، گردو، انگور، خرما، نارگیل و انجیر
📚منبع: دانستنیهای تغذیه در طب سنتی ایرانی
#غذاهای_مولد_صفرا #سبزیجات_تند #تره #شاهی #فلفل_قرمز #فلفل_سبز #سیر #پیاز #پیازچه #دارچین #زنجبیل #فلفل #میخک #زعفران #عسل #شیرینی #گردو #انگور #خرما #نارگیل #انجیر
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
هدایت شده از آرشیو مطالب و محتوای صدای حکیم
🌼غذاهای مولد خلط صفرا
🍃خلط صفرا از تأثیر حرارت شدید در مادّه بسیار لطیف تولید میشود.
🍃قوام صفرا، رقیق و رنگ آن زرد و طعم آن، تلخ و تند و سریع النفوذ میباشد.
🍃طبیعت صفرا، گرم و خشک است.
صفرا موجب تلطیف و ترقیق خون میگردد تا خون بتواند در عروق مویرگی و مجاری ظریف و تنگ نفوذ کند.
🍃همچنین موجب تحریک رودهها برای حرکت دادن مواد غذایی و ایجاد احساس دفع میگردد.
🍃سبب مادی صفرای طبیعی و غیر طبیعی، غذاهای لطیف، گرم و شیرین و چرب و تند هستند.
📚منبع: دانستنیهای تغذیه در طب سنتی ایرانی
#غذاهای_مولد_خلط_صفرا #خلط_صفرا #قوام_صفرا #طعم_صفرا #طبیعت_صفرا #ترقیق_خون #تحریک_رودهها
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🟣غذاهای مولد خلط سودا
☂مزاج خلط سودا سرد و خشک است.
سبب مادی آن اجزای غلیظ و متراکم غذاهای خشک میباشد.
☂سودا همچنین از دُردی و رسوب سایر اخلاط نیز تولید میشود؛ خواه غذاها و اخلاط، گرم و یا سرد باشند.
☂سودا علاوه بر این که مورد تغذیه برخی از اعضاء از جمله استخوان و طحال قرار میگیرد، در ایجاد حس اشتها و میل و رغبت به غذا خوردن نیز مؤثر است.
☂سبب مادی سودا یا به عبارتی غذاهای مولد سودا، غذاهای غلیظ با رطوبت کم هستند که از آن جمله میتوان به بادمجان، ماهی شور، گوشت خشک شده (خاصّه گوشت گاو) و گوشت شتر و خرما اشاره کرد که گرم هستند اما سودا تولید میکنند.
📚منبع: دانستنیهای تغذیه در طب سنتی ایرانی
#غذاهای_مولد_خلط_سودا #خلط_سودا #غذاهای_خشک #رسوب_اخلاط #استخوان #طحال #حس_اشتها #غذاهای_غلیظ #بادمجان #ماهی_شور #خرما
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
هدایت شده از آرشیو مطالب و محتوای صدای حکیم
🔵فهرست غذاهای مولد سودا
🌀گوشت گاو و شتر
🌀گوشت خشک شده و مانده (مانند سوسیس و کالباس)
🌀انواع کنسرو و مواد غذایی که به وسیله نگهدارندهها مدت طولانی ماندهاند.
🌀گوشت شکار
🌀میگوی نمکسود
🌀غذاهای تند
🌀پنیر کهنه
🌀سرکه کهنه
🌀شبت (شوید)
🌀شنبلیله
🌀تره
🌀سیر
🌀پیاز
🌀خردل
🌀ترب
🌀نان پرسبوس
🌀کنگر
🌀زردک
🌀بادمجان
🌀قارچ
🌀باقلا
🌀کلم
🌀عدس
🌀انبه
🌀خرما
🌀قهوه
🌀نسکافه
🌀چای به ویژه چای سبز
🌀ترشیجات
🌀شوریجات
🌀و کاکائو نیز به دلیل ایجاد خشکی زیاد در افرادی که خشکی در مزاج دارند، توصیه نمیشود.
📚منبع: دانستنیهای تغذیه در طب سنتی ایرانی
#غذاهای_مولد_خلط_سودا #سودا #گوشت_گاو #گوشت_شتر #غذاهای_تند #سیر #پیاز #کاکائو
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
روی خوش زندگی همین
است همین که کسی باشد
صبح را بخیر کند.🍂
کسی باشد که تو در
کنارش قدر نفس هایت
و زنده بودنت را بدانی..💖
@maharatsedayehakim
@sedayehakim
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☕️روز زیبای تو، پر بار از امید
☃️روزگار و بخت تو ، بادا سپید
☕️لحظههایَت باد، سرشاراز یاد خدا
☃️مژدهٔ رحمت، تو را بادا نوید
☕️سلام دوستان خوبم
☃️روزتون بخیر و شادی
☕️زندگی تون سرشار از
☃️عشق و سلامتی و نیکبختی💖
@maharatsedayehakim
@sedayehakim
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🔵غذاهای مولد خلط بلغم
🔹مزاج خلط بلغم، سرد و تر بوده و طعم آن مایل به شیرینی و قوام آن، مابین رقّت و غلظت است.
🔹در حقیقت بلغم از تأثیر حرارت کم در ماده غلیظ و تر ایجاد میشود. به عبارتی وقتی دستگاه گوارش ضعیف بوده و حرارت آن کم باشد، از هضم مواد غذایی بلغم تولید میشود.
🔹با غلبه بلغم بر بدن، شیوع بیماریهای سرد و تر افزایش مییابد. همچنین تولید بلغم در مزاج سرد و تر و سنین پیری و فصل زمستان بیشتر میشود.
🔹استفاده از اغذیه سرد و تر، باعث ایجاد بلغم بیشتر میگردد.
غذاهای سرد و تر و نیز غلیظ و لزج مانند ماهی و خیار، موجب تولید زیاد بلغم میشوند.
📚منبع: دانستنیهای تغذیه در طب سنتی ایرانی
#غذاهای_مولد_خلط_بلغم #خلط_بلغم #ضعف_دستگاه_گوارش #بیماری_سرد_و_تر #اغذیه_سرد_و_تر #ماهی #خیار
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim