🇮🇷غذاهای بومی محلی ایران
🍵آش شله قلم کار، آش فاطمه زهرا (س)، استان گیلان
🥣مواد لازم:
🔅گندم پوست کنده (۳ پیمانه)
🔅نخود و عدس (از هر کدام نصف پیمانه)
🔅لوبیا سفید، قرمز، چشم بلبلی و لوبیا چیتی (۲ پیمانه)
🔅گوشت با استخوان (دنده و سرسینه گوسفند) (۵۰۰ گرم)
🔅پیاز متوسط (۳ عدد)
🔅سبزیجات خرد شده (تره، جعفری، گشنیز، برگ چغندر و اسفناج بیشتر (نیم تا یک کیلو))
🔅روغن حیوانی (۳ قاشق غذاخوری)
🔅نمک معدنی، فلفل، زردچوبه، نعناع داغ و سیر داغ (به مقدار لازم)
#غذاهای_محلی_ایران #آش_شله_قلم_کار #آش_فاطمه_زهرا_س #استان_گیلان #گندم_پوست_کنده #نخود #عدس #لوبیا_سفید #لوبیا_قرمز #لوبیا_چشم_بلبلی #لوبیا_چیتی #گوشت #استخوان #پیاز #سبزیجات #تره #جعفری #گشنیز #برگ_چغندر #اسفناج #روغن_حیوانی #نمک_معدنی
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🥣طرز تهیه آش شلهقلمکار، آش فاطمهزهرا(س):
🧉حبوبات را از شب قبل خیسانده و چند بار آبش را عوض کنید. جداگانه بپزید (کف روی آن را دور بریزید). گوشت را جداگانه بپزید. حبوبات باید آنقدر پخته شوند که با قرار گرفتن بین انگشت و فشار له شوند. گندم را هم شسته و جدا بپزید و با چرخ گوشت ۲ بار چرخ کنید. بعد از پخته شدن گوشت، استخوانهایش را جدا کنید و آن را ریشریش کنید. سپس نخود، لوبیا، عدس، گندم، نمک، فلفل و آب گوشت را با هم روی حرارت بگذارید. وقتی که کمی جا افتاد، سبزی خرد شده را نیز به آن اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا ته نگیرد و کاملاً جا بیفتد. سپس شعله را خاموش کنید. آنگاه آش را در ظرف ریخته، با پیاز داغ، سیر داغ، نعناع داغ، کشک و قیمه ساده تزیین کنید. میتوان نیمی از پیاز داغ، نعناع داغ و سیر داغ را داخل آش ریخت تا خوشمزهتر شود.
🟢این غذا به عنوان یک غذای نذری در مراسم مذهبی و به خصوص ماه مبارک رمضان پخت و توزیع میشود.
✅مقوی و مناسب افرادی که ضعف بدنی دارند و یا کارهای یدی انجام میدهند.
❌غذای نسبتاً غلیظی است و برای افرادی که غلظت در بدن دارند، مانند افراد مبتلا به کبد چرب مناسب نیست.
⚠️افراد مبتلا به ضعف بینایی، سردرد، سرگیجه به ویژه در وعده شام پرهیز کنند و در صورت مصرف همراه با آویشن باشد یا بعد از مصرف دمنوش آویشن میل کنند.
📚منبع: دانستنیهای تغذیه در طب سنتی ایرانی
#آش_شله_قلم_کار #آش_فاطمه_زهرا_س #غذای_نذری #مراسم_مذهبی #ماه_مبارک_رمضان #مقوی #ضعف_بدنی #کارهای_یدی #کبد_چرب #ضعف_بینایی #سردرد #سرگیجه #آویشن
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
😖طعم تلخ
🔰تلخیها خاصیت غذایی ندارند. حرارت معتدلی ایجاد میکنند که از شوریها بیشتر است.
🔰تلخیها، ضرر غذای شیرین را رفع کرده و به دفع بلغم کمک مینمایند.
🔰متعفن نمیشوند؛ مثل زیتون که دارای طعمی تلخ همراه با گسی است.
📚منبع: دانستنیهای تغذیه در طب سنتی ایرانی
#طعم_تلخ #تلخیها #خاصیت_غذایی #حرارت_معتدل #شوریها #غذای_شیرین #دفع_بلغم #زیتون
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🌹خواص روغن هسته انار
♦️روغن هسته انار دارای خواص آنتیاکسیدانی، ضد التهابی و مرطوبکنندگی عالی است؛ به طوری که از این روغن به عنوان یک روغن ضدپیری یاد میشود.
♦️آنتیاکسیدانهای موجود در روغن انار اثرات مخرب رادیکالهای آزاد را خنثی کرده و خطوط ریز و چین و چروک صورت را کاهش میدهند.
#روغن_هسته_انار #آنتی_اکسیدانی #ضد_التهابی #مرطوب_کنندگی #روغن_ضد_پیری #رادیکالهای_آزاد #چین_و_چروک
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍃🌸بدون چشمداشت
محبت کنید.💕
بارانی از عشق باشید💓
🍃🌸که بارش آن
دلهای غمگین را شاد گرداند ..
آبشاری ازصفا
وصمیمیت باشید
تا شادی وشعف تمام
وجودتون را مصفا سازد🍃🌸
صبحتون بخیـر☕️🌸🍃
@maharatsedayehakim
@sedayehakim
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🥥روغن نارگیل
🤎روغن نارگیل از گوشت میوه نارگیل به دست میآید. این روغن منبعی غنی از چربیهای اشباع شده از جمله تریگلیسیریدهای زنجیره متوسط است که بهترین روغن برای پوست صورت خشک به شمار میآید.
🤍روغن نارگیل حاوی اسیدهای چرب مغذی است که مهمترین آنها عبارتند از لینولئیک اسید (ویتامین F) که به حفظ رطوبت پوست کمک میکند و اسید لوریک که خاصیت ضد باکتریایی دارد.
🤎اسیدهای چرب موجود در روغن نارگیل، پوست را صاف کرده و آن را تسکین میدهند. روغن نارگیل برای افرادی مناسب است که پوستی خشک دارند. درجه خشکی پوست میتواند از کم تا بسیار شدید متغیر باشد.
🤍حالت چربی طبیعی و چربیهای اشباع شده موجود در این روغن، مانع از دست رفتن رطوبت پوست شده و آن را صاف و صیقلی میکند. به عبارت دیگر یک آبرسان قویست. روغن نارگیل به طرز شگفتانگیزی پوست را نرم، لطیف و انعطافپذیر میکند و در صورت ترکیب شدن با سایر نرمکنندها به پوست کمک میکند تا رطوبت خود را تا چندین ساعت حفظ کند.
#روغن_نارگیل #نارگیل #پوست_خشک #روغن_برای_پوست_خشک #لینولئیک_اسید #رطوبت_پوست #اسید_لوریک #خاصیت_ضد_باکتریایی #اسیدهای_چرب #آبرسان_قوی
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
♻️مدت نضج اخلاط
🍃صفرا: ۳ روز
🍃بلغم: ۷ روز
🍃سودا: ۱۵ روز
🍃دم: نضج ندارد
✳️بعد از نضج به کمک یکی از روشهای اسهالی مثل حجامت، زالو، فصد یا اسهال گوارشی ماده را از بدن جدا میکنیم.
✳️در جایی که سوءمزاج ساده وجود دارد و خلطی در کار نیست، نضج و اسهال به درد نمیخورد؛ بلکه صرفا درمان به ضد میکنیم. مثلا اگر معده سرد است، روی شکم کیسهی نمک یا کیسهی آب گرم یا روغنمالی با روغن سیاهدانه معده را گرم میکنیم.
📚منبع: تدریس ارزشمند دکتر علی یوسفی، دوره مزاج کاربردی، اندیشکده سبک زندگی و خانواده صدای حکیم
#اخلاط_اربعه #مدت_نضج_اخلاط #صفرا #بلغم #سودا #دم #حجامت #زالو #فصد #اسهال_گوارشی #سوء_مزاج_ساده #درمان_به_ضد
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🌺تاثیر عصاره گل ختمی برای پوست و مو
☘گل ختمی به عنوان گیاه زینتی هم استفاده میشود که جزو تیره پنیرکیان میباشد و گلهای قرمز، بنفش، زرد، سفید و صورتی دارد.
☘عصاره گل ختمی مرطوبکننده پوست و نرمکننده مو است.
☘این عصاره ریزش مو را کم میکند و مناسب چربی مو، شوره سر و موخوره میباشد.
عصاره گل ختمی همچنین باعث رشد مو و جلوگیری از ریزش مو میشود.
📝طریقه مصرف: عصارهای از ریشه و ساقهی آن را روزانه با شامپو ترکیب کنید و به مو بزنید.
#گل_ختمی #عصاره_گل_ختمی #پوست #مو #گیاه_زینتی #مرطوب_کننده_پوست #نرم_کننده_مو #ریزش_مو #رشد_مو #شوره_سر #مو_خوره #شامپو
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim