eitaa logo
صدای حکیم (دوره‌های دانشگاهی طب)
13.2هزار دنبال‌کننده
2.9هزار عکس
595 ویدیو
10 فایل
﷽ 💠آکادمی صدای حکیم کانال چند منظوره‌ای است که اطلاعات بکر و ناب علمی از منابع اصیل طبی را برای شما به اشتراک خواهد گذاشت. 👤ارتباط با مدیر⬇️ @sabtenam130 📱پیام‌رسان‌ها⬇️ روبیکا:https://rubika.ir/sedayehakim 🌐سایت صدای حکیم⬇️ 🌐http://sedayehakim.com
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در آرزوی دیدنِ خورشیدِ روی تو هر روز خیره گردد بر هر در آفتاب.... روزتون بکام😍      ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‎‌‌‌‌‎🌷🌷 @maharatsedayehakim @sedayehakim •┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🔰درجات قوای ادویه (دواها) 🔆درجه اول این دسته از داروها اگر با مقادیر معمولی و روزمره استفاده شوند، مزاج انسان را بسیار اندک تغییر می‌دهند که قابل اندازه‌گیری نیست ولی اگر به مقدار زیاد یا مکرّر به کار روند، تغییرات جزئی در مزاج پدید می‌آید که می‌توان علائم آن را در نبض و ادرار و رنگ چهره مشاهده کرد. 🔆بنابراین داروهای درجهء اول برای شروع کار بسیار خوب و ایمن هستند؛ مثلاً با انجیر یا بنفشه می‌توان اقدامات درمانی خوبی انجام داد و از خاصیت رطوبت بخشی آن‌ها بهره برد. 📚منبع: مروری بر کلیات طب سنتی ایران ⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇 💠@Sedayehakim
🔰درجات قوای ادویه (دواها) 🍃درجه دوم در اینجا بر عکس درجهء اول مقدار کمی از دارو نیز علائمی ایجاد می‌کند و می‌توان تأثیرات آن را روی مزاج پیدا کرد و اگر بیش از اندازه خورده شود، علائم قابل توجه پدید می‌آورد، اما این تغییرات موجب فساد عضو نمی‌شوند. 📚منبع: مروری بر کلیات طب سنتی ایران ⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇 💠@Sedayehakim
🔰درجات قوای ادویه (دواها) 🌼درجه سوم تأثیر داروی درجهء دوم به سر حد فساد نمی‌رسد و اختلال واضح در افعال نمی‌دهد ولی داروی درجه سوم به حالت فساد می‌رساند و در افعال تغییر ایجاد می‌کند. 🌼ولی نه تا حدّی که بتواند کلّ ارواح و قوا را فانی کند و حیات را از بین ببرد. این داروها بسیار قوی هستند و استفاده از آن‌ها باید با دقت زیاد همراه باشد؛ چون می‌توانند افعال طبیعی را برهم بزنند. 🌼مثلاً حرکت عضلانی را مختل کنند یا حرکت دستگاه گوارش را خیلی زیاد یا کم کنند، ولی موجب مرگ نمی‌شوند مگر اینکه با مقادیر خیلی زیاد مصرف شوند؛ مانند زنجبیل که داروی درجه سه و بسیار مؤثری است یا نانخواه (زنیان). 📚منبع: مروری بر کلیات طب سنتی ایران ⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇 💠@Sedayehakim
🔰درجات قوای ادویه (دواها) 🌹درجه چهارم داروهای درجه چهار داروهایی هستند که اگر درست مصرف نشوند، می‌توانند باعث هلاکت شوند و اگر درست استفاده شوند، اثر بسیار قوی ایجاد می‌کنند. 🌹داروهای درجه سه و چهار معمولاً به تنهایی مصرف نمی‌شوند و نیاز به مصلح دارند تا اثر سوئی روی یک عضو یا همهء بدن نگذارند. 🌹داروهای درجهء سه اگر درست مصرف نشوند، عوارض جانبی واضحی می‌دهند ولی داروهای درجه یک و دو تقریباً داروهای ایمنی هستند و توصیه می‌شود در ابتدای درمان از آن‌ها استفاده گردد. 📚منبع: مروری بر کلیات طب سنتی ایران ⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇 💠@Sedayehakim
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌼 سلام عزیزانم 🍁ٱرزو میکنم در این سه شنبه 🌼زیباااااا 🍁عشق و محبت 🌼مهربانی و سلامتی 🍁شادی وتندرستی 🌼هم نشین شما باشد 🍁روزگارتان خوش 🌼و ایام به کامتان 🍁روزتون_بخیر🌼🍁 @maharatsedayehakim @sedayehakim •┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
@maharatsedayehakim @sedayehakim •┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🟠حبوبات 🔸حبوبات نسبت به غذاهای دیگر این ویژگی را دارند که سریع‌تر هضم می‌شوند و به سهولت از معده عبور می‌کنند. 🔸بهترین حبوبات از جهت مشابهت به طبیعت انسان، گندم می‌باشد؛ زیرا حرارت آن مشابه حرارت غریزی انسان است. 👈🏻حبوبات با شستن، سردی می‌پذیرند و از خیساندن در آب سردی و تری کسب می‌کنند. 📚منبع: مروری بر کلیات طب سنتی ایران ⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇 💠@Sedayehakim
📝نکاتی قابل توجه در باب حبوبات 🧂نمک زدن موجب لطیف شدن و خوشمزه شدن حبوبات می‌شود. 🌀خمیر مایه سبب لطیف شدن حبوبات و افزایش سرعت نفوذ آن‌ها می‌شود و احتمال وقوع سدّه با مصرف حبوبات را کمتر می‌کند. 🌀جوشاندن حبوبات سبب برطرف شدن تلخی و عفوصت آن‌ها می‌گردد. 🌀بو دادن (تحمیص)، حبوبات را خشک و غلیظ می‌کند و از نفخ آن‌ها می‌کاهد. 📚منبع: مروری بر کلیات طب سنتی ایران ⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇 💠@Sedayehakim
🌾آرد خوب گندم 🌱آردی که به میزان کافی سبوس داشته باشد و خمیر آن نیز به اندازه مناسب و متعادل دارای نمک باشد؛ زیرا خمیر بدون نمک بد هضم است و خمیر شور سبب خشکی معده و تشنگی می‌شود. 📚منبع: مروری بر کلیات طب سنتی ایران ⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇 💠@Sedayehakim
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🟡خمیر بدون خمیر مایه 🌼بدهضم است و موجب سدّه (گرفتگی‌های عروق و مجاری بدن) و درد شکم می‌شود. 🌼از طرف دیگر اگر خمیر مایه زیاد باشد، سبب ترش شدن نان در معده می‌گردد. 📚منبع: مروری بر کلیات طب سنتی ایران ⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇 💠@Sedayehakim
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
زنـدگی با پـدر ❤️ یـعنی اطـمینان زنـدگی با مـادر 💗 یعنـی اسایشی بـه یـادمـانـدنی زنـدگی با خانـواده یعنی محبت و عشق هـر کـدام نبــاشد بـی شــک جـایش هـیچ وقـت پـرنـمیشود... زنـدگی بـی عـشق هـرگـز♥️ @maharatsedayehakim @sedayehakim •┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🤧رفع زکام با عطسهء بسیار 🍀قطور بو دادهء شونیز با روغن زیتون به قدر سه چهار قطره در بینی جهت رفع زکامی که با عطسهء بسیار باشد، مجرّب است. 👈🏻قطور: قطره چکان 👈🏻شونیز: سیاهدانه 👈🏻زکام: سرماخوردگی همراه با آبریزش بینی و عطسه 📚منبع: مروری بر کلیات طب سنتی ایران ⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇 💠@Sedayehakim
👶بهترین غذای اطفال 🌻سویق (آرد بو دادهء جو) با قدری شکر، بهترین اغذیهء اطفال است. 📚منبع: مروری بر کلیات طب سنتی ایران ⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇 💠@Sedayehakim
🔴رفع احتباس حیض با طبیخ بومادران 🔺به جوشاندهء گل بومادران، طبیخ بومادران می‌گویند. 🔺جوشاندهء یک جزء گل بومادران در پنج جزء آب (مثلاً ۱۰ گرم آن در ۵۰ سی سی آب). 🔺آشامیدن طبیخ دو مثقال از گل بومادران برای رفع احتباس حیض نافع است. 🔺هر مثقال طبی معادل ۴.۶۹ گرم است. 📚منبع: مروری بر کلیات طب سنتی ایران ⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇 💠@Sedayehakim
🟣نَطول مطبوخ پنج انگشت ☂نطول دوایی است که جوشانیده شده و آب آن بر عضو ریخته می‌شود. پاشویه گونه‌ای نطول است. ☂نطول جوشاندهء گیاه پنج انگشت در سرکه با روغن زیتون جهت درد و شقاق مقعد مفید است. 📚منبع: مروری بر کلیات طب سنتی ایران ⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇 💠@Sedayehakim
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
تــــــــــــو نور مـــــــــــن باش میان اين همه سايه... سلام روز بخیر عزیزان @maharatsedayehakim @sedayehakim •┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
@maharatsedayehakim @sedayehakim •┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🍲رایحه یا بوی غذا و ارتباط آن با مزاج 📌رایحه تا حدی می تواند بیان کنندهء مزاج غذا باشد؛ اما کلیّت ندارد. تا حدی می توان گفت: بوهای شدید و قوی، نشانهء گرمی مزاج غذا هستند. بوهای کم و ضعیف، نشانهء سردی مزاج غذا. بوی معتدل نیز دلالت بر معتدل بودن مزاج غذا دارد. 👈🏻بسیاری اوقات بوی غذاها بیان کنندهء طعم آن ها هستند. مثلاً وقتی می گوییم فلان چیز بوی شیرین یا بوی ترش دارد، یعنی طعم شیرین یا ترش دارد و از این راه می توان به مزاج غذا پی برد. 📚منبع: دانستنی های تغذیه در طب سنتی ایرانی ⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇 💠@Sedayehakim
🍡رنگ غذا و ارتباط آن با مزاج با رنگ خوردنی ها هم تا حدی می توان مزاج آن ها را تعیین کرد؛ اما باز هم مثل رایحه کلیّت ندارد. ⚪️معمولاً رنگ سفید، نشانهء سردی مزاج خوراکی است؛ مثل ماست. ⚫️رنگ سیاه، معمولاً نشانهء گرمی مزاج است؛ مثل انجیر سیاه، فلفل سیاه. 🔴رنگ سرخ، نشانهء اعتدال مزاج است. 🟢رنگ سبز، نشانهء سردی مزاج است؛ مثل گوجه سبز. رنگ زرد، نشانهء گرمی مزاج است؛ مثل انگور زرد و انجیر زرد. 📚منبع: دانستنی های تغذیه در طب سنتی ایرانی ⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇 💠@Sedayehakim