فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در آرزوی
دیدنِ خورشیدِ
روی تو
هر روز خیره گردد
بر هر در آفتاب....
روزتون بکام😍
🌷🌷
@maharatsedayehakim
@sedayehakim
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🔰درجات قوای ادویه (دواها)
🔆درجه اول
این دسته از داروها اگر با مقادیر معمولی و روزمره استفاده شوند، مزاج انسان را بسیار اندک تغییر میدهند که قابل اندازهگیری نیست ولی اگر به مقدار زیاد یا مکرّر به کار روند، تغییرات جزئی در مزاج پدید میآید که میتوان علائم آن را در نبض و ادرار و رنگ چهره مشاهده کرد.
🔆بنابراین داروهای درجهء اول برای شروع کار بسیار خوب و ایمن هستند؛ مثلاً با انجیر یا بنفشه میتوان اقدامات درمانی خوبی انجام داد و از خاصیت رطوبت بخشی آنها بهره برد.
📚منبع: مروری بر کلیات طب سنتی ایران
#درجات_قوای_ادویه #مزاج #نبض #ادرار #رنگ_چهره #انجیر #بنفشه #رطوبت_بخشی
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🔰درجات قوای ادویه (دواها)
🍃درجه دوم
در اینجا بر عکس درجهء اول مقدار کمی از دارو نیز علائمی ایجاد میکند و میتوان تأثیرات آن را روی مزاج پیدا کرد و اگر بیش از اندازه خورده شود، علائم قابل توجه پدید میآورد، اما این تغییرات موجب فساد عضو نمیشوند.
📚منبع: مروری بر کلیات طب سنتی ایران
#درجات_قوای_ادویه #مزاج
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🔰درجات قوای ادویه (دواها)
🌼درجه سوم
تأثیر داروی درجهء دوم به سر حد فساد نمیرسد و اختلال واضح در افعال نمیدهد ولی داروی درجه سوم به حالت فساد میرساند و در افعال تغییر ایجاد میکند.
🌼ولی نه تا حدّی که بتواند کلّ ارواح و قوا را فانی کند و حیات را از بین ببرد. این داروها بسیار قوی هستند و استفاده از آنها باید با دقت زیاد همراه باشد؛ چون میتوانند افعال طبیعی را برهم بزنند.
🌼مثلاً حرکت عضلانی را مختل کنند یا حرکت دستگاه گوارش را خیلی زیاد یا کم کنند، ولی موجب مرگ نمیشوند مگر اینکه با مقادیر خیلی زیاد مصرف شوند؛ مانند زنجبیل که داروی درجه سه و بسیار مؤثری است یا نانخواه (زنیان).
📚منبع: مروری بر کلیات طب سنتی ایران
#درجات_قوای_ادویه #اختلال #ارواح #قوا #حرکت_عضلانی #دستگاه_گوارش #زنجبیل #زنیان
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🔰درجات قوای ادویه (دواها)
🌹درجه چهارم
داروهای درجه چهار داروهایی هستند که اگر درست مصرف نشوند، میتوانند باعث هلاکت شوند و اگر درست استفاده شوند، اثر بسیار قوی ایجاد میکنند.
🌹داروهای درجه سه و چهار معمولاً به تنهایی مصرف نمیشوند و نیاز به مصلح دارند تا اثر سوئی روی یک عضو یا همهء بدن نگذارند.
🌹داروهای درجهء سه اگر درست مصرف نشوند، عوارض جانبی واضحی میدهند ولی داروهای درجه یک و دو تقریباً داروهای ایمنی هستند و توصیه میشود در ابتدای درمان از آنها استفاده گردد.
📚منبع: مروری بر کلیات طب سنتی ایران
#درجات_قوای_ادویه #هلاکت #مصلح #درمان
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌼 سلام عزیزانم
🍁ٱرزو میکنم در این سه شنبه
🌼زیباااااا
🍁عشق و محبت
🌼مهربانی و سلامتی
🍁شادی وتندرستی
🌼هم نشین شما باشد
🍁روزگارتان خوش
🌼و ایام به کامتان
🍁روزتون_بخیر🌼🍁
@maharatsedayehakim
@sedayehakim
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🟠حبوبات
🔸حبوبات نسبت به غذاهای دیگر این ویژگی را دارند که سریعتر هضم میشوند و به سهولت از معده عبور میکنند.
🔸بهترین حبوبات از جهت مشابهت به طبیعت انسان، گندم میباشد؛ زیرا حرارت آن مشابه حرارت غریزی انسان است.
👈🏻حبوبات با شستن، سردی میپذیرند و از خیساندن در آب سردی و تری کسب میکنند.
📚منبع: مروری بر کلیات طب سنتی ایران
#حبوبات #گندم #حرارت_غریزی_انسان #خیساندن_حبوبات
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
📝نکاتی قابل توجه در باب حبوبات
🧂نمک زدن موجب لطیف شدن و خوشمزه شدن حبوبات میشود.
🌀خمیر مایه سبب لطیف شدن حبوبات و افزایش سرعت نفوذ آنها میشود و احتمال وقوع سدّه با مصرف حبوبات را کمتر میکند.
🌀جوشاندن حبوبات سبب برطرف شدن تلخی و عفوصت آنها میگردد.
🌀بو دادن (تحمیص)، حبوبات را خشک و غلیظ میکند و از نفخ آنها میکاهد.
📚منبع: مروری بر کلیات طب سنتی ایران
#حبوبات #نمک #خمیر_مایه #جوشاندن_حبوبات #بو_دادن_حبوبات #نفخ_حبوبات
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🌾آرد خوب گندم
🌱آردی که به میزان کافی سبوس داشته باشد و خمیر آن نیز به اندازه مناسب و متعادل دارای نمک باشد؛ زیرا خمیر بدون نمک بد هضم است و خمیر شور سبب خشکی معده و تشنگی میشود.
📚منبع: مروری بر کلیات طب سنتی ایران
#آرد_خوب_گندم #گندم #سبوس #نمک #خشکی_معده #تشنگی
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🟡خمیر بدون خمیر مایه
🌼بدهضم است و موجب سدّه (گرفتگیهای عروق و مجاری بدن) و درد شکم میشود.
🌼از طرف دیگر اگر خمیر مایه زیاد باشد، سبب ترش شدن نان در معده میگردد.
📚منبع: مروری بر کلیات طب سنتی ایران
#خمیر_بدون_خمیر_مایه #خمیر_مایه #گرفتگی_عروق #درد_شکم
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
زنـدگی با پـدر ❤️
یـعنی اطـمینان
زنـدگی با مـادر 💗
یعنـی اسایشی
بـه یـادمـانـدنی
زنـدگی با خانـواده
یعنی محبت و عشق
هـر کـدام نبــاشد
بـی شــک جـایش
هـیچ وقـت پـرنـمیشود...
زنـدگی بـی عـشق هـرگـز♥️
@maharatsedayehakim
@sedayehakim
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🤧رفع زکام با عطسهء بسیار
🍀قطور بو دادهء شونیز با روغن زیتون به قدر سه چهار قطره در بینی جهت رفع زکامی که با عطسهء بسیار باشد، مجرّب است.
👈🏻قطور: قطره چکان
👈🏻شونیز: سیاهدانه
👈🏻زکام: سرماخوردگی همراه با آبریزش بینی و عطسه
📚منبع: مروری بر کلیات طب سنتی ایران
#زکام #سرماخوردگی #عطسه #شونیز #سیاهدانه #روغن_زیتون
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
👶بهترین غذای اطفال
🌻سویق (آرد بو دادهء جو) با قدری شکر، بهترین اغذیهء اطفال است.
📚منبع: مروری بر کلیات طب سنتی ایران
#اطفال #بهترین_غذای_اطفال #سویق #آرد_بو_داده_جو #شکر
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🔴رفع احتباس حیض با طبیخ بومادران
🔺به جوشاندهء گل بومادران، طبیخ بومادران میگویند.
🔺جوشاندهء یک جزء گل بومادران در پنج جزء آب (مثلاً ۱۰ گرم آن در ۵۰ سی سی آب).
🔺آشامیدن طبیخ دو مثقال از گل بومادران برای رفع احتباس حیض نافع است.
🔺هر مثقال طبی معادل ۴.۶۹ گرم است.
📚منبع: مروری بر کلیات طب سنتی ایران
#حیض #احتباس_حیض #رفع_احتباس_حیض #بومادران #طبیخ_بومادران
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🟣نَطول مطبوخ پنج انگشت
☂نطول دوایی است که جوشانیده شده و آب آن بر عضو ریخته میشود. پاشویه گونهای نطول است.
☂نطول جوشاندهء گیاه پنج انگشت در سرکه با روغن زیتون جهت درد و شقاق مقعد مفید است.
📚منبع: مروری بر کلیات طب سنتی ایران
#نطول #نطول_مطبوخ_پنج_انگشت #پنج_انگشت #پاشویه #سرکه #روغن_زیتون #درد_مقعد #شقاق_مقعد
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
تــــــــــــو
نور
مـــــــــــن
باش
میان
اين
همه
سايه...
سلام روز بخیر عزیزان
@maharatsedayehakim
@sedayehakim
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🍲رایحه یا بوی غذا و ارتباط آن با مزاج
📌رایحه تا حدی می تواند بیان کنندهء مزاج غذا باشد؛ اما کلیّت ندارد. تا حدی می توان گفت:
بوهای شدید و قوی، نشانهء گرمی مزاج غذا هستند.
بوهای کم و ضعیف، نشانهء سردی مزاج غذا.
بوی معتدل نیز دلالت بر معتدل بودن مزاج غذا دارد.
👈🏻بسیاری اوقات بوی غذاها بیان کنندهء طعم آن ها هستند. مثلاً وقتی می گوییم فلان چیز بوی شیرین یا بوی ترش دارد، یعنی طعم شیرین یا ترش دارد و از این راه می توان به مزاج غذا پی برد.
📚منبع: دانستنی های تغذیه در طب سنتی ایرانی
#رایحه #بوی_غذا #مزاج_غذا
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🍡رنگ غذا و ارتباط آن با مزاج
با رنگ خوردنی ها هم تا حدی می توان مزاج آن ها را تعیین کرد؛ اما باز هم مثل رایحه کلیّت ندارد.
⚪️معمولاً رنگ سفید، نشانهء سردی مزاج خوراکی است؛ مثل ماست.
⚫️رنگ سیاه، معمولاً نشانهء گرمی مزاج است؛ مثل انجیر سیاه، فلفل سیاه.
🔴رنگ سرخ، نشانهء اعتدال مزاج است.
🟢رنگ سبز، نشانهء سردی مزاج است؛ مثل گوجه سبز.
رنگ زرد، نشانهء گرمی مزاج است؛ مثل انگور زرد و انجیر زرد.
📚منبع: دانستنی های تغذیه در طب سنتی ایرانی
#رنگ_غذا #مزاج_غذا #اعتدال_مزاج
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim