در حدیث از امام #صادق علیهالسلام وارد شده: «اُفّ باد بر مسلمانی که در هفته روز جمعه را صرف آموختن مسائل دین خود نگرداند و برای این امر خود را از کارهای دیگر فارغ نسازد». خب اینها را که با هم بررسی کنیم، معلوم میشود که آیا ما #شیعه هستیم؟ یا وای بر ما که #جمعه ها شده محل #تفریح، رفت و آمدهای بیفایده یا کمفایده یا خدایی نکرده #معصیت کاری.
#اسلام دین #علمی است، باید مسائلش را با #فکر و یادگیری از اساتید، پخش شدن به وسیله برنامهها، یا #روزنامه ها و #مجله های هفتگی در #محله روشن شود. هر کدام از اینها به درب خانهها داده شود. خانهها آنها را بگیرند، استنساخ کنند. یک نسخه به خواهرشان بدهند، یک نسخه به برادرشان بدهند. پخش کنند تا معانی دینی فهمیده شود.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
@seyedololama
🌹
میلاد حضرت رسول مکرم اسلام، رحمة للعالمین، و فرزند بزرگوارارش، رئیس مذهب حقه تشیع، حضرت امام جعفر صادق صلواتاللهعلیهم بر همگان مبارک و تهنیت باد.
💐
@seyedololama
🔺 رفع تاریکیهای دل و حل مشکلات با استفاده از برکات محمد و آل محمد علیهمالسلام
🔹 شما دوستان و فرزندان عزیز فکر نکنید که #شبهه ها و #جهل و #تاریکی ها، برطرف شدنی نیست! اینها با قدری #دقت داشتن و کارکردن و #فکر کردن در آنها، برطرف میشود.
کار #پیامبر اسلام این بوده که تاریکیها را از دلها برطرف کند؛
«كِتَابٌ أَنزَلْنَاهُ إِلَيْكَ لِتُخْرِجَ النَّاسَ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ بِإِذْنِ رَبِّهِمْ إِلَى صِرَاطِ الْعَزِيزِ الْحَمِيدِ» ( #ابراهیم علیه السلام: ۱)
کدام #ظلمت؟ ظلماتِ نفهمیها و #جهل و تاریکیها، که در اثر سؤالاتی که از ناحیه #شیطان و #ماهواره ها و #روزنامه ها به #ذهن انسان، وارد میشوند. همهی اینها برطرف شدنی است.
همه در #قرآن کریم، #روایات و کتب اساتید، ذکر و برطرف شدهاند. ما مشکلی که نتوان حلاش کرد، نداریم.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 در بیان آیات شریفهی ششم و هفتم سورهی بقره که خداوند متعال دربارهی کفار فرموده که اینها از شایستگی عتاب و سخن محروم هستند، و زحمات دربارهی هدایت آنها بینتیجه خواهد بود؛ در اینجا مرحوم علامه فرمودند که نظر به اینکه قرآن کریم برای هدایت نازل شده و پیامبر اکرم زحمات زیادی کشیدند، ما استفاده میکنیم که این گروه همهی کفار نیستند. بخشی از کفار، آن هم در آن زمان به این شقاوت دچار شده بودند که باید حساب آنها از هدایت جدا شود و دیگر درباره آنها امیدی به نجات نباشد.
🔸 خب در این صورت اهل قرآن استفادهای که از این آیه میبرند، این است که در انسان حالت وحشت آوری حاصل میشود که ما انسانها در چه خطراتی قرار داریم و اصلا حساب ما از حساب حیوانات جداست.
حیوانات هر کدام یک رشتهی خاصی در زندگی طبیعت آنها و فطرت آنها برایشان فراهم کرده که سرگرم به آن وضعی هستند که از طبیعتشان نشأت گرفته.
کم و زیاد هم ندارند و یأس و نا امیدی هم درباره آنها معنی ندارد. مگر وقتی که بیمار شوند و یا مریض شوند و یا بمیرند که حسابی جدا دارد.
🔹 اما انسان و انسانیت یک مقام مهم دیگری است که در برابر آنها قرار دارد و اگر خیلی از راه اختیاری که دارد، به شرارت بپردازد، یک همچین حالتی ممکن است برایش پیش بیاید که دیگر از صلاحیت هدایت خارج باشد و تنها علاج او همان دَم شمشیر باشد.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 رفع حالت خوابآلودگی
🔹 ای دریده پوستین یوسفان
ای بوش! ای بلر! ای پهلوی! ای دیکتاتورها! ای کسانی که در این عمر کوتاه خود چه یوسف هایی را دریدید:
🔸 گرگ برخیزید از این خواب گران
این دنیا یک خواب گرانی است. بیدار که بشوید، می بینید گرگ بودید. انسان نبودید اصلا! تدریس فرهنگی می کردید، کتاب چاپ می کردید اما همه اینها در حال گرگی بوده و خودتوان نمی دانستید! این دنیا همچین چیزی است، این شب و روز همچین قیمت و همچین کلاسی است که ما
بخاطر فرهنگ استعماری از او دور شدیم و این مسائل توحیدی به ما خدمت بزرگ می کنند.
🔹 #انسان به خاطر اينکه در جهان #طبيعت متولد میشود، حالتی شبيه به خوابآلودگی دارد که میشود از آن به تسلط #واهمه بر #نفس تعبير کرد.
#انبيا عليهمالسلام برای بيدار کردن #مردم از اين خواب خرگوشی، مبعوث شدهاند و به ما هشدار میدهند:
ای دريده پوستين يوسفان
گرگ برخيزی از اين خواب گران
( #مثنوی)
بيدار شو و با بيداری #عقلی و #فکری، چاه جلوی پايت را ببين.
♦️ #فرهنگ انبياء عليهمالسلام بر اساس بیداری بشريت از خوابآلودگیِ طبيعتگرايی است تا اينکه اين حالت گيجی و #غفلت و #گمراهی را بگيرند و نگذارند #توجه بشريت به ماشين طبيعت و انس افراطی با آن و با صرف عمر در پيدا کردن راه استفاده از قوا و نيروهای آن، تمام #عمر را تباهی داده و به مصرف برساند.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 دلسوزی به حال خود
🔹 #مرحوم_امام میفرمايد: «انسان عاقل باید در فکر خودش باشد، و به حال بیچارگی خودش رحم کند و با خود خطاب کند: ای نفس شقی که سالهای دراز در پی شهوات عمر خود را صرف کردی و چیزی جز حسرت نصیبت نشد، خوب است قدری به حال خود رحم کنی، از مالک الملوک حیا کنی، و قدری در راه مقصود اصلی قدم زنی»؛ ( #اربعین ح۱ ص۶)
يعنی در اثر #توجه فکری و مداوم به اين مسئله برسد که من وابستهام و نه مستقل و #آزاد، و صاحب دارم.
«جهان را صاحبی باشد خدا نام»
و چرا تا کنون در صدد اين نبودم که او را از جهت خواست او بشناسم و اين اوقات و #عمری که از من تلف شده، بهجا نبوده. انسانی که اين کار را انجام دهد و در اين امور #تفکر کند، در مورد خودش دلسوزی خواهد کرد.
اين است که امام میفرمايند: #انسان بايد به بيچارگی خودش #دل بسوزاند و اگر کسی خواست او را از اين تفکر بازدارد، او را #دشمن خود بشناسد.
۸۶٫۱۱٫۲۷
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
#یاعلی
🔺 انصافاً دین #اسلام بدون #امیرالمؤمنین (علیهالسلام) چیزی مثل همین #مسیحیت میشود که نه #هدایتی در آن هست، نه #علم و سواد کاملی، نه #تربیت کاملی هست.
۸۲٫۲٫۶
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
#توسل
🔺 ضرورت توسل به ساحت مقدس سیدالشهداء و خاندان مکرم ایشان (علیهمالسلام)، به منظور نجات
🔹 مرحوم آمیرزا عبد العلی آقا #طهرانی (رحمهالله) پدر بزرگوار حاج آقا #مجتبی_طهرانی به من سفارش میکردند که در روز یک #زیارت #سیدالشهداء (علیهالسلام) بخوان ولو نیم صفحهای، یا یک صفحهای؛ اما همان آمیخته با روح #انبیاء و #اولیاء (علیهمالسلام) باشد. اصل این است، کمیت مهم نیست.
💔 باید این زیارت برای انسان دلسوختگی بیاورد و خود را با اولیاء همدرد ببیند.
#طلبهای که همدرد حضرت #علی_اکبر (علیهالسلام) شد خوشا به حالش، هر #مسجد و #مدرسهای برود، در هر گوشه از کشور، مردم را بیدار و هوشیار میکند.
ای خنک، آن مُرده کز خود رسته شد
در وجود زندهای پیوسته شد
یعنی تا یک موجود زندهای پیدا نشود و انسان با وجود او رابطه پیدا نکند، حیات او در وجود انسان دمیده نمیشود. و حالا که ما دسترسی به این #علمای_ربانی نداریم، راهش همین #توسلات به #معصومین (علیهمالسلام) میباشد ولو نیم ساعت در شب یا بینالطلوعین. حتی در قدم زدن بعد از #نماز صبح میشود انسان در تماس با ارواح انبیاء(علیهمالسلام) قدم بزند.
۸۸.۷.۱۹
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 فاَنتَ ولیُّ کُلِّ نعمةٍ و منتهی کُلِّ رغبةٍ...
♦️ [نعمت] در عصر اوایل اسلام یکطور معنا میشد، اما در وضع فعلی جهان تا اندازهای وسعت پیدا میکند.
نعمت را در زمانهای سابق چه میدانستند؟ باران که میآمد میگفتند خدا نعمت داده، خشکسالی برطرف میشد، زمین سبزهزار میشد، هوا خیلی گرم نمیشد، خیلی سرد نمیشد، اینها را نعمتهای الهی حساب میکردند.
اما علوم به تدریج نشان دادند که نعمت و خوان نعمت الهی از موجودات بسیار ضعیف و کوچک، چه مادی و چه حیوانی و جاندار تا کهکشانهایی که میلیاردها سال نوری از ما فاصله دارند، اینها همه خوان گستردهی الهی است.
🔹 وقتی بنا شد که جان در تن نعمت باشد و تن منحصر به ما و حیوانات و اسب و شتر باشد، این یکطور فهم از نعمت خداست، ولی وقتی کشف شد که سلولهایی که -با وسائل بسیار پیشرفته باید آنها را دید، آنها هم جان دارند- شرایط جانداری در آنها هم ملاحظه شده، شرایط مهندسی خلقت در آخرین درجات ظرافت، آنها را درست کرده و جان داده و چندین میلیون از آنها یک قطره خون را تشکیل داده، همهی آنها نظم از خدا گرفتهاند که موجودیتشان به مهندسی عالم خلقت است، این یک فهم دیگری از نعمت الهی است.
🔸 پس بنابراین ما به هر چیزی که خیری در آن یافت شود توجه کنیم، طبق فرمودهی این دعا ناخودآگاه دستمان را به سوی لطف خدا دراز کردهایم، منتهی در قالب یک موجود، در قالب یک میوه، در قالب یک لباس، یک مسکن، یک هوا، یک انرژی، یک اکسیژن، همهی این مسائل، نعمتهایی است که از دست قدرت الهی دارد به ما الآن میرسد. وقتی چشم یا پلک چشممان را با اختیار حرکت میدهیم این یک نیرو و قوه و نعمت است که از او دارد به ما میرسد.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 فاَنتَ ولیُّ کُلِّ نعمةٍ و منتهی کُلِّ رغبةٍ... ♦️ [نعمت] در عصر اوایل اسلام یکطور معنا میشد، ا
🔺 چنین خدایی که سر سفره نعمت او هستیم معشوق و محبوب سیدالشهداء علیهالسلام است و زندگی او و قیام او برای بشریت یک تأسیس توحیدی جدیدی است که در زمان اول بعثت ممکن نبود. در آن وقت تنها میشد که بفرمایند: «قولوا لا اله الا الله تفلحوا»، ولی وقتی مدت زمانی گذشت، رسید به شخصیتی مانند سیدالشهداء علیهالسلام از خاندان رسالت و وارث همهی تحفهها و ارمغانهای معراج و عوامل غیب، که مقام معرفت را برای مردم معرفی فرمود که روز عاشورا و شب عاشورا مقداری از آن به وسیلهی این کلمات به اظهار آمد، بروز کرد و ضبط شد و بعد از چندین قرن به دست ما رسید. همین که فرمودند خدای من، خدای مهربان من؛ «فاَنتَ ولیُّ کُلِّ نعمةٍ...»
🔹 حالا درسهایی که از این کلمات و فرمایشات گرفته میشود را باید به امت اسلامی، به نقاط مسیحی، به نقاط اهل تسنن، به هر کجا که دستمان رسید بگوییم که این عزایی که در ایران و در نقاط شیعهنشین برپا میشود، عزای توحید است. میخواهند توحید را، معارف را، تفسیر لطیف و نغز و ظریف قرآن را قدردانی کنند و بر معارف اسلامی بگریند که در انحصار خانوادهی رسالت بوده، آنوقت خانوادهی رسالت در محاصرهی یک مشت مردمان بیتربیت، بیآبرو، حریص و دنیاپرست قرار گرفته و سرکوب شده.
🔸 این مصیبت، یک مصیبت معمولی نیست. مصیبت ادیان آسمانی است، مصیبت معارف قرآنی است.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 وقتی کسی ملتفت به این مسائل شد، آن وقت جملاتی که آن حضرت با خدای خودش به کار برده را دوباره تکرار میکند و تا اندازهای از این معارف بهره میبرد.
🔹 نوشتهاند که حضرت در روز عاشورا با خدای خودش چنین سخن گفته: "اللهمّ اَنتَ ثقتی فی کُلِّ کَربٍ" انسان برای هر پیشامد ناگواری یک راه چارهای را برای آن در فکر دارد. برای بیپولی یک جور، برای بییاوری و تنهایی جور دیگر، برای بیمسکنی جور دیگر، انسان در هر گرفتاری امیدی به یک مسئلهای دارد. اما ایشان عرض میکند که "اَنتَ ثقتی فی کُلِّ کَربٍ" هر ناراحتیای که پیدا شده یا نشده چه قبل چه بعد چه حال فقط اطمینان من برای پاسخگویی به او و رفع آن رنج، آن زحمت، آن پیشامد، تنها تو هستی.
🔸 "انتَ ثِقَتی فی کُلِّ کربٍ و رَجائی فی کُلِّ شدّةٍ و انت لی فی کل امر نزل بی ثقة و عدة" اصلاً من غیر از تو نیرویی سراغ ندارم که به آن متوجه بشوم. و تا کنون هم اینطور بوده.
"کم من هم یضعف فیه الفؤاد" برای من چه بسا پیشامدهایی که دلگیر و دلمشغول است. دل و دغدغههای انسان را تحریک میکند.
"و رجائی فی کل شدة کم من هم یضعف فیه الفؤاد و تقل فیه الحیلة" که انسان راه چاره را نمیداند.
♦️ خوب چنین معبودی که ایشان دارد او را به اجتماع نشان میدهد، آن وقت پایش میایستد میگوید باید حکومت بر این اساس تشکیل شود. علوم براساس نعمت بخشی خداوند تأسیس شود. علم، متعلم، دانشگاه، تدریس، کتاب، چاپ کتاب مجله نویسی همه اینها در حالی انجام بگیرد که انسان متوجه این باشد که هر یک از این گرفتاریهایی که در این کارها پیدا میشود و چاره میشود، آن چارههایش تنها منحصر به قدرت الهی است. پس جهان موج میزند از قدرت و نعمت. رحمت و هدایت، دستگیری و اجابت.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🗓 به مناسبت سالروز صلح امام حسن مجتبی علیهالسلام
🔺 اهمیت صلح امام حسن مجتبی علیهالسلام
🔹 در زمان حضرت #مجتبی علیهالسلام اول #مؤمن به آن بزرگوار حضرت #سیدالشهداء بود که قبول داشت هر چه برادرم بگوید و انجام بدهد، من مطیع او هستم. این #مقام شریفی بود که آن حضرت داشت و در اثر همین متابعت از برادرش بود که جریان #کربلا پایهریزی شد؛ اگر آن متابعت نبود جریان کربلا و آثاری که از #عاشورا و کربلا بود، نمیماند.
فلذا دانشمندانی که درباره این جریان عجیب #صلح زمانِ حضرت مجتبی علیهالسلام مطالبی نوشتند، تصریح کردند به اینکه جریان عاشورای امام #حسین علیهالسلام قبل از آنکه حسینی باشد، حسنی بود! پایهریزیاش را حضرت مجتبی علیهالسلام کرد و طوری اوضاع و احوال جور شد که حضرت سیدالشهداء از #شهادت بتواند نتیجه بگیرد، وگرنه تحملاتی که آن حضرت تا مافوق کوهها کردند، اگر این #مصیبات را #صبر و تحمل نمیکردند و دست به شمشیر میبردند و #شهید میشدند، خودش و یارانش و حضرت سیدالشهداء و #خاندان_رسالت به طور کلی قتل عام شده بودند و آن آثار کربلا هم هیچ نبود؛ همه میگفتند همانطور که جنگ #جمل شد، جنگ #صفین شد، جنگ با #خوارج شد؛ یک #جنگ هم بعد از اینها شد و در آن جنگ همانهایی که این جنگها را به پا کرده بودند، از بین رفتند و تمام شد!؛ کار میافتاد دست #مفسدین فی الارضی به نام #بنی_امیه و دیگر خدا میدانست که چهها میشد!.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 وصیتی بسیار مهم از مرحوم علامه میرزا ابوالحسن شعرانی؛ ( ۷ #شوال ۱۳۹۳ ق=۱۲ آبان ۱۳۵۲ش)
📜 خوانندگان #حق جوی را که کتاب برای آموختن میخوانند نه برای یاد داشتن الفاظ و خودنمایی، نصیحت میکنم که در سلوک راه خدا جز از خدا استمداد نجویند...
و به دعا و توجه و فیض خواستن از ارواح #اولیاء علیهمالسلام به #صلوات پی در پی #هدایت طلبند که بی دستگیری آنان از ورطات نجات نتوان یافت ...
و همیشه چند #دلیل روشن و واضح #نبوت خاتم انبیاء و #ولایت ائمه هدی را در خاطر داشته باشند...
چون همه #شبهات شیطانی و #وساوس و #اوهام راجع به هر یک از #اصول_دین به ادله نبوت دفن میشوند...
(مقدمهی مرحوم #شعرانی بر #اسرار_الحکم ص ۳۹)
💠 خلاصهی بحث مرحوم استاد علامه #شعرانی در مقدمه #اسرار_الحکم این است که به ما توصیه کردهاند که #کرامات و #معجزات #پیامبر (صلی الله عليه وآله) را جمعآوری کنید و همواره در خاطر داشته باشید.
❎ چون از طرفی #ذهن انسان مشغولیات میخواهد، و از طرفی #شیطان هم مانع انتخاب احسن میشود. مثلاً وقتی #انسان به #حجره یا مجلس #خانوادگی و… دعوت میشود، شیطان خیلی تلاش میکند که آنها را طوری مشغول کند که این یک ساعتی که دور هم هستند چیز مفیدی عایدشان نشود. لذا طبق وصیت استاد شعرانی همیشه باید از آن مطالب #عقیدتی همراهمان باشد. اگر توانستیم مجلس یا اطرافیان را مشغول کنیم وگرنه خودمان با آنها در #غفلت شرکت نکنیم.
۸۷.۱۲.۲۰
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
♦️ ما آن دشمنانی را که میشناسیم خیلی خوب از آن ها پرهیز میکنیم و همیشه مخصوصاً روزهای جمعه "مرگ بر اسرائیل" میگوییم "مرگ بر آمریکا" میگوییم (البته در دشمنی اینها شکی نیست).
🔸 اما امام ما، پیشوای ما و ائمه ما قبل از آنی که ما متوجه دشمن برونی شویم، ما را متوجه دشمنان درونی کردهاند.
🔹نکند که در زبان آنها را دشمن بدانیم، ولی از نظر ائمه، در عمل ما همان معامله اعداء و دشمن شود و در پیروی اعمال به خواست دشمنان رفتار کنیم.
این معنای شعار "مرگ بر اسرائیل" به این معناست که مرگ بر آنچه که اسرائیل صفتانه هست، رفتارشان رفتار اسرائیلی است، تمدنشان تمدن آنها هست، مرگ بر آن ها. (یعنی مرگ بر غصب و جنایت و ظلم).
اگر مرگ بر آنها باشد، پس مرگ بر خیلی از خواستههای نفسانی ما هم باید باشد.
🔺 حالا نمی دانم صلاح هست یا نه، و این را باید بزرگان تشخیص بدهند. وگرنه طبق این آیات و روایات ما حق داریم که در نماز جمعه فریاد بزنیم مرگ بر خواهشهای درونی خودمان که مملکت ما را به سوی اسرائیل نَبَرد. چنین خواهشهایی، مرگ برای آنها علاج است.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
@seyedololama
🔺 بیخبر و با خبر!
🔹 جناب #حافظ آمده مسائل معارفی را با #ذوق_عرفانی خودش بیان کرده. میگوید:
ای بیخبر بکوش که صاحب خبر شوی
تا راهرو نباشی کی راهبر شوی
این مسئله تلاش #عملی میخواهد. یعنی باید با خود بجنگی. با #هوای_نفس و #شیطان خودت #مبارزه کنی. تا این کارها را نکنی، خبری پیدا نمیکنی؛ چون خبرگزاریهای #غیبی به #اعمال نگاه میکنند، به #نیات نگاه میکنند و #بشریت را #هدایت میکنند.
در مکتب حقایق، پیش ادیب عشق
هان ای پسر بکوش که روزی پدر شوی
یک مردانی بودند در این راهها قدم گذاشتند و چیزهایی فهمیدند. مرحوم آسید #جلال_آشتیانی نقل کرد از مرحوم آمیرزا #مهدی_آشتیانی (رحمة الله علیهم) گفت در زمان طاغوت، در حدود هشتاد، نود سال پیش، گفت ما رفتیم طرف ممالک شورویِ آن موقع که همهی این ممالک شمال و اینها همه در اختیار #شوروی بود. آنجا یک غاری بود که یک #مرتاض درونش بود. رفتیم او را دیدیم که در قاموس این شخص #جهل معنا نداشت!. از هر علمی، هر مطلبی از او میپرسیدی، آناً جواب میداد. این است!.
دست از مس وجود چو مردان ره بشوی
تا کیمیای عشق بیابی و زر شوی
اصلاً وجودت یک #وجود دیگری میشود، اگر #عمل کنی و #نفس خودت را مهار کنی، خواهشهای نفسانی را مهار کنی. #دانش که میجویی برای نفسانیتات نجویی، برای حیوانیتات نجویی، برای در اختیار ستمگران گذاشتن دانشطلب نباشی.
دست از مس وجود چو مردان ره بشوی
تا کیمیای عشق بیابی و زر شوی
یعنی #انسان میتواند #انقلاب_وجودی پیدا کند. اصلاً عوض بشود.
۸۵٫۸٫۲۴
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
دنیا همینطور همانند دیگی است که میجوشد و قلقل میکند و زیر و رو میشود. آدم خبر ندارد نه از خودش نه از دیگران!.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 همزمان با حلول ماه ربیعالثانی
📖 #مفاتیح_الجنان : ... اما اعمال هر ماه نو: چند عمل است: ... پنجم: در روز اوّل دو ركعت نماز بهجا آورد، در ركعت اول پس از سوره حمد سى مرتبه سوره توحيد، و در ركعت دوم بعد از سوره حمد سى مرتبه سوره قدر بخواند و پس از نماز صدقه بدهد، چون چنين كند، سلامتىاش را در آن ماه از خدا خريده است.
و از بعضى روايات استفاده میشود، كه پس از نماز بخواند:
🌹بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ وَ مَا مِنْ دَابَّةٍ فِي الْأَرْضِ إِلا عَلَى اللَّهِ رِزْقُهَا وَ يَعْلَمُ مُسْتَقَرَّهَا وَ مُسْتَوْدَعَهَا كُلٌّ فِي كِتَابٍ مُبِينٍ؛ ( #هود علیهالسلام:۶)
🌹بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ وَ إِنْ يَمْسَسْكَ اللَّهُ بِضُرٍّ فَلا كَاشِفَ لَهُ إِلا هُوَ وَ إِنْ يُرِدْكَ بِخَيْرٍ فَلا رَادَّ لِفَضْلِهِ يُصِيبُ بِهِ مَنْ يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ وَ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ؛ ( #یونس علیهالسلام:۱۰۷)
🌹بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ سَيَجْعَلُ اللَّهُ بَعْدَ عُسْرٍ يُسْرا؛ ( #طلاق :۷)
🌹 ما شَاءَ اللَّهُ لا قُوَّةَ إِلا بِاللَّهِ؛ ( #کهف :۳۹)
🌹حسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَكِيلُ؛ ( #آل_عمران :۱۷۳)
🌹 و أُفَوِّضُ أَمْرِی إِلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبَادِ؛ ( #غافر :۴۴)
🌹 لا إِلَهَ إِلا أَنْتَ سُبْحَانَكَ إِنِّی كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ؛ ( #انبیاء علیهمالسلام:۸۷)
🌹 ربِّ إِنِّی لِمَا أَنْزَلْتَ إِلَیَّ مِنْ خَيْرٍ فَقِيرٌ؛ ( #قصص :۲۴)
🌹 ربِّ لا تَذَرْنِی فَرْدا وَ أَنْتَ خَيْرُ الْوَارِثِينَ؛ ( #انبیاء علیهمالسلام:۸۹)
التماس دعا
@seyedololama
🔺 اگر در کتاب شریف "نقطههای آغاز در اخلاق عملی" مرحوم آیت الله مهدوی کنی نگاه کنید چند جا نام ریاضت برده شده و به دانشجوهایشان فرموده که انسان با ریاضت باید دینش را اصلاح کند. ریاضت در اسلام یعنی تحمل مشکلات نه اینکه نشستن به گوشهای و مانند هندوها کارهایی انجام دادن که مدرکی صحیح ندارد، ولی این [ریاضت در اسلام] مدرک دارد؛ چون حضرت علی علیهالسلام هم در نهجالبلاغه میفرماید: «النَّاسُ ثَلَاثَةٌ»؛ مردم به سه قسم تقسیم میشوند. «عَالِمٌ رَبَّانِيٌ»؛ عالم ربانی. «وَ مُتَعَلِّمٌ عَلَى سَبِيلِ نَجَاةٍ»؛ یعنی شاگرد عالم ربانی که میخواهد خودش را از جهل و تاریکی نجات دهد یا مردم زمان خودش را از جهل و نادانی نجات بدهد. این نجات دادن یعنی ریاضت. پس ریاضت اسلامی در قسمت علمی همین است.
🔹 بعد که گردیدند و جستجو کردند و اموال خرج کردند و سفرها رفتند، آنوقت نوبت به ریاضت عملی میرسد. چون مطالبی را میفهمند که مردم نمیدانند. در نتیجه منفور مردم میشوند و در ملت خودشان، شهر خودشان مورد آزار قرار میگیرند. اینها همه میشود ریاضت. پس ما یک ریاضتی داریم که خیلی هم مهم است.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 هیچروزی به ما قول ندادهاند که تا عصر ما هستیم. به ما قول ندادند هر نفسی که فرو میرود، میتوانیم آن را برگردانیم. ما داریم روی یک طناب #زندگی میکنیم!؛ #غفلت به قدری زیاد است که این طناب را نمیبینیم، در استراحت زندگی میکنیم، روی صندلی زندگی میکنیم. ولی #واقعیت آن این است که هر چه #انسان نگاه میکند میبیند که برایش هیچ ضمانتی نیست که آیا میتواند این نَفَسها را تا عصری پایین ببرد یا نه؟ اینطور زندگیِ موقتیِ بیریشه و بیاصل و بیضمانت و بیاطمینان، خواستهی همه شده و همه دارند برایش جان میکنند!.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
«گرت قربتی هست در بارگاه
به خلعت مشو غافل از پادشاه»
( #سعدی )
اگر يکوقت خداوند #پول، #مال، #خانواده، #مقام، #پست، #رياست و يا هر چيز ديگری که انسانها به واسطهی آن خوش #دل میشوند به تو داد، تو خوش دل مشو و #ولینعمت را فراموش مکن.
اين همان #نفس شناسی است؛ يعنی #انسان دارای دو جنبه است: يک جنبهی خوردن و خوابيدن و بهره بردن و يک جنبهی #عشق ورزيدن و #معشوق حقيقی را به خاطر #نعمتها از دست ندادن.
۸۶٫۲٫۲۴
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama