🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
@seyedololama
May 11
سیدالعلماء
🏴 شرح یک حدیث به مناسبت ایام شهادت امام باقر علیهالسلام
«و قال عليهالسلام: اشدّ الأعمال ثلاثة: مواساة الإخوان فی المال»
🔺 معمولاً طلاب محترمی كه در زمانهای سابق وارد حوزهها میشدند، آنموقع بيشتر از شهرستانهای خودشان برایشان شهريهای میآمد، يا گاهی هديهای از پدر و مادر يا خويشان میآمد چون که میگفتند فلان جوان ما که رفته قم يا نجف، خب غريب و تنهاست، مخارج و غیره میخواهد، يک كمکهای مالی برايش میكردند.
🔹 بعد اينها هم حجره داشتند و همه از وضع مالی يکديگر خبر داشتند. طلبه میدانست كه معلمش مثلاً چه جور خانهای اجاره كرده. بچههايش چندتا هستند، مخارجش چهجور است. چهجور اداره میشوند. لذا پولی كه برايش میرسيد، به فكر استادش هم بود. استاد هم به فكر شاگرد بود. شاگردها هم به فكر همحجره و هممباحثه و رفيق بودند. اينطوری زندگی میكردند. آنوقت گاهی اتفاق میافتاد كه سه نفر، پنج نفر كه با هم اينطوری همكيسه و همخرج و رفيقاند، اصلاً هيچچيز گيرشان نمیآمد بخورند. حالا يک نفر فرض كنيد برايشان يک غذايي میآورد، به قدریكه يک نفر سير شود. خب اين ديگر نمیتوانست خودش را سير كند. اين غذا را برمیداشت تقسيم میكرد، یک چيزی خودش میخورد، بقيهاش را میداد به رفيقانش.
🔸 مرحوم حاجآقا صدر جزايری يكي از اساتيد همين مدرسه بود- خدا رفتگانشان را رحمت كند- ايشان نقل میكرد فرمود كه در نجف يک آقايی چند ماهی مرجع شد به نام آيتالله مرندی. ديدم خيلی در مخارجش دقت میكند، مثلاً به خادمش دستور میدهد كه فلان چيز را میخری، مواظب باش زياد نخری و… عرض كردم كه آقا شما خب قبلاً كه يک مدرس بوديد و به شما پول و اينها نمیرسيد، حق داشتيد اينجور سختگيری كنيد. حالا كه مرجع شدهايد و دستتان باز است، ديگر چرا اينطور سفارش به قناعت میكنيد؟
ايشان پاسخ داد كه ما چند نفر بوديم همخرج و همكيسه كه در همين نجف اشرف درس میخوانديم. در بين اين طلبگیهای ما چندين مرتبه اتفاق افتاد كه سه شبانهروز هيچكدام هيچ گيرمان نيامد بخوريم. اما اينكه دو شبانهروز چیزی برای خوردن نداشته باشیم، معمولی بود. معمولاً هر دو شبانهروز يک چيزی گيرمان میآمد بخوريم. اما اين كه يک شبانهروز يك چيزی بخوريم، كار هميشهمان بود. و ما اينطوری درس میخوانديم كه در شبانهروز فرض كنيد يك نصفه نان معمولی -آنهم نه سنگک و اينها- گيرمان میآمد که اينها را با هم تقسيم میكرديم. حالا كه من مرجع شدهام و هرشب اینکه خادم میرود چيزي میخرد اين برای من يک اشرافيت است نه قناعت.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🏴 شهادت جانسوز حضرت مولا امام محمد باقر علیه السلام را به پیشگاه مقدس امام زمان علیه السلام و همه دوستان و شیعیان تسلیت عرض می نمائیم.
@seyedololama
سیدالعلماء
🏴 شهادت جانسوز حضرت مولا امام محمد باقر علیه السلام را به پیشگاه مقدس امام زمان علیه السلام و همه دو
🔺 یادگاری از باقرالعلوم علیهالسلام 🏴
🔹 به حضرت #ابراهیم (علیهالسلام) خلعت #یقین داده شد تا هزاران سال بعد همه تابع او شده و #احرام ببندند، #لبیک گفته و #طواف نمایند.
لبیک یعنی: خدایا، این جهان را آفریدی و ما را #مهمان کردی و #صنع خود را به ما نمایش دادی. هرچه بفرمایی و بخواهی ما حاضریم. #جان و #مال و هرچه داریم فدای تو باد.
لذا #حاجی باید ببیند هنگامیکه در #منا گوسفندی را کشت، آیا همه چیزش را کشته است؟ و هنگامیکه به ستونی سنگ زد، آیا به آنچه که #شیطانی و #افکار زشت و #اخلاق زشت است، پشت کرده است؟!
ایام شهادت بزرگواری است که همه باید در تحت #تربیت او #حج کنند و لبیک بگویند یعنی حضرت #باقر (علیهالسلام) که یک دستگیری از ما کرده است که تا زمان #ظهور هر گرفتاری داشته باشیم، میتوانیم با آن رفع کنیم و آن #زیارت_عاشورا است، البته اگر با #اخلاص خوانده شود.
منای #کربلا و قربانی شدن #خاندان_رسالت در راه خدا، آنقدر ارزش دارد که زیارت امام #حسین (علیهالسلام) در روز #عاشورا برابر است با ۲۰۰۰ حج، #عمره و #جهادی که همه در خدمت #پیامبر باشد!؛ چرا که این خون #عرش خدا را به لرزه در آورد و آن آسمان و زمینی که خداوند برای #قدرت نمایی آفریده هم بر ایشان #گریه میکنند.
۸۸٫۹٫۲
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
📆 روز ترویه و توطئهی ترور امام حسین علیهالسلام و حرکت آن بزرگوار از مکه به عراق؛ ( ۸ #ذی_الحجة ۶۰ ق)
🔺 خطبهی اباعبدالحسین صلواتاللهعلیه به هنگام خروج از مکهی مکرمه
🔹 حضرت #سیدالشهداء علیهالسلام در فرمایشی از خودشان خبر دادند.
همینکه موسم #حج نزدیک شد و حجاج گروه گروه وارد #مکه شدند، در اوایل ماه #ذی_الحجة خبر رسید که #یزید بن معاویه، #عمرو_بن_سعد_بن_عاص را در ظاهر امیر و سرپرست حاجّ قرار داده ولی در واقع به او مأموریت داده که هر کجا توانستی، هر نقطهای امکان داشت، امام را #ترور کن.
پس این #مصیبت جدید وارد شده بر حاجیان ما (شهادت حجاج در #منا ) مبدأ آن مال آنجاست، مبدأ آن یزید بن معاویه و مأمورین او هستند که برای ترور وارد مکه میشوند نه برای حج و #عمره و #عبادت!.
به #امام خبر رسید که یک چنین تروری در انتظار شماست؛ لذا حضرت تصمیم گرفت که احترام خانهی مکه را به خاطر او نشکنند، حریم مکهی معظمه از زمان ساخته شدنش به دست حضرت #ابراهیم (علیهالسلام)، خدا این خانه را خانهی خودش فرموده، #طواف را طواف عرشی قرار داده، #مردم را برای #بندگی به آنجا دعوت کرده نه برای کشتار و آزار مردم!.
این بود که حضرت دریغ داشت که این کار دربارهی او انجام بگیرد و حریم خانهی خدا شکسته شود. بنابراین تصمیم گرفت که این حج را به پایان نبرد و حج را به عمرهی مفرده تبدیل کند. روز سهشنبه هشتم ذیالحجة از مکه خارج بشود.
آنوقت در بین #بنی_هاشم و افرادیکه در همراهش بودند، آنها را جمع کرد و صحبت از #مرگ کرد!.
فرمود: «الحمدلله و ماشاءالله و لا قوة الا بالله و صلی الله علی رسوله»؛ کلاسِ درس مرگ از اینجا برای مردم گشوده شد؛
«خُطَّ الموتُ علی وُلدِ آدم مَخَطَّ القَلادَةِ علی جیدِ الفَتاة».
در هیچ عبارت و شعری پیدا نمیشود که کسی اینطور مرگ را #عزت و #آبرو داده باشد.
میفرماید: اگر بخواهیم لباس مرگ را برای خودمان تشبیه کنیم، در مردها چنین چیزی نیست، ولی در خانمها و دوشیزگان وقتی یک گردنبند طلایی از پدر یا در موقع ازدواج به آنها میرسد، افتخار به آن میکنند، لذت میبرند و زینت قرار میدهند.
«خُطَّ الموتُ علی وُلدِ آدم مَخَطَّ القَلادَةِ علی جیدِ الفَتاة»
برای #انسان چنین گردنبندی اسباب آبرو، اسباب زینت، اسباب راحتی، به نام مرگ خدا قرار داده.
«و ما اَولهَنی اِلی اَسلافی»؛ نمیدانید چه چیزی در باطن من موج میزند از علاقهی به مادرم #زهرا، از علاقهی به پدرم، از علاقهی به جدم، و برادرم! میخواهم پرواز کنم!؛ «ما اَولهَنی اِلی اَسلافی اشتیاقَ یعقوبَ اِلی یوسفَ»؛ فقط در مردها میتوانم یک مرد پیدا کنم، مثال بزنم، آن هم جدایی #یعقوب از #یوسف است. چقدر یعقوب جدایی کشید تا چشمانش از بین رفت و سفید شد؟!
«خُیِّرَ [خیِرَ] لی مَصرعاً»؛ یک جایگاهی به نام افتادنْگاه برای من فراهم شده! «انَا لاقیهِ»؛ باید بروم آنجا بیفتم!.
آنجا کجاست؟ آنجا گودی قتلهگاه است!. پس نظر من این است که من دارم پرواز میکنم به سوی محبوبهای خودم. خروج من الآن از مکه و بیابانها در ظاهر آواره شدن است، ولی من رو به مقصد خود دارم حرکت میکنم.
«کأنی باَوصالی، تتقَطَّعُها عُسلانُ الفَلواتِ»؛ مثل اینکه دارم میبینم گرگهایی به من حمله کردهاند و دارند ماهیچههای من را با دندانهایشان تکهتکه از من جدا میکنند!.
«بین النواویس وکربلاء فیملان منی اَکراشاَ جوفا و اجربةً سُغَّبا. لا محیص عن یوم خط بالقلم، رضی الله رضانا اهل البیت»؛ همینکه خدا برای ما یک نقشهای قرار داده، ما به چشم خود قبول داریم به سوی او پرواز میکنیم.
وصلی الله علی محمد وآله الطاهرین
۹۴٫۷٫۲۳
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
1ce69109d30b5dde55dfd34a59f57dd44d870823a6df7a7b850dcc09a8d658190_.mp3
2.7M
9089d28738800195ec9c15d356850a5a3dbb9c068b26c6f34fd74a6ca3a94edd0_.mp3
833.4K
🔺 حال در #دعا کردن
🏴 روضهی جناب #مسلم بن عقیل علیهالسلام
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 خدایا به حق ضعف و نقاهت #مسلم بن عقیل؛ به ضعف و نقاهت ما در دینمان ترحم فرما، که وقتی از این تاریکی به آن سرا رفتیم، آنطور پشیمانی که هیچ چیزی نداشته باشیم، به ما دست ندهد!.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 آماده قربانی شدن در راه خدا
🔹 بعضی اوقات امتحانهای مشکلی پیش میآید، ولی در واقع آنقدر سخت نیست، چرا که زود میگذرد، مثل امتحانی که برای حضرت #ابراهیم (علیهالسلام) پیش آمد، عرض میکند: «رَبِّ هَبْ لِي مِنَ الصَّالِحِينَ». خداوند میفرماید: «فَبَشَّرْنَاهُ بِغُلَامٍ حَلِيمٍ»¹؛ ببینید #قرآن نکات #لطیفی بیان میکند که روز #جمعه ها اگر دور هم جمع بشویم، لذتش را میبریم.
او عرض میکند: «هب لی من الصالحین»؛ من فرزندی که از بندگان شایسته خودت باشد، ندارم. #فرزند میخواهم؛ «فبشَّرناه بغلام حلیم»؛ ما به او #بشارت دادیم فرزندی نصیبت میکنیم که دارای فضیلت #حلم است. تفسیر میشود #صالح بر حلم.
حلم تفسیر میشود به چی؟ به سنگینی، به وقار و #فهم و #شعور و #بصیرت و صاحب نظر بودن و دقیق بودن.
چطور؟
برای اینکه وقتی بزرگ میشود و به حد رشد میرسد، پدر میبیند این اهل نظر شد، اهل فهم شد، میفهمد که پدر با او چه میگوید. لذا به فرزندش میگوید: نظر بده ای صاحبْنظر؛ «فانظر ماذا تری»؛ من دستور گرفتم که تو را سر ببرم!. من فرزند نداشتم، از خداوند خواستم تا به من داده شد، حالا دستور آمده که گلوی تو را با کارد ببرم؛ «فانظر ماذا تری»؛ ببین چه فکر میکنی؟
این فرزند اهل #فکر، اهل بصیرت، عرض میکند که حاضرم پدر؛ انجام بده؛ «افعل ما تؤمر»²؛ این #خداشناس است. این #جهان_شناس است. پس صالح و شایسته کسی است که از نظر فکری صالح باشد. در #خداشناسی صالح باشد. زمین و آسمانشناس باشد، #مرگ و #حیات را بشناسد و وقتیکه #امتحان آمد، فوری بگوید: من قبول دارم؛ «افعل ما تؤمر».
وقتی #فرهنگ ما #حسینی است که این چنین صاحبنظرانی در آن باشند. #معلمین و #اساتید و بزرگانش، #وزیر فرهنگ، وزیر #ارشاد، وکلای #مجلس اینجور فهم داشته باشند. اینها شایستگی انتخاب را دارند.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
______
۱) [ #صافات :۱۰۰-۱۰۱]
۲) [ #صافات :۱۰۲]
@seyedololama
🔺 یادی از بزرگمرد معرفت و اخلاق مرحوم آیت الله میرزا جواد آقا ملکی تبریزی رضواناللهتعالیعلیه؛ (۱۱ #ذی_الحجة الحرام ۱۳۴۳ق؛ ۱۱ #تیر ۱۳۰۴ش)
🔹 دربارهی مرحوم حاج میرزا جواد آقا #ملکی_تبریزی (علیةالرحمة والرضوان) خواندهایم، گفتهایم، شنیدهایم که در یک روز #عید، روز عید قربانی شاید مرسوم بود که آشنایان میآمدند منزل ایشان و ناهار را آنجا صرف میکردند.
یکوقت ایشان در بین ملاقات و نشستن با دوستان و ناهار به گوشش ناله و صدا رسید. تشریف برد در اندرون؛ دید که زنها خیلی دارند شیون میکنند، چون یک فرزندی در حوض یا حوضخانه افتاده و فوت کرده!.
آنوقت فرمود: ساکت باشید!. نمیدانم از راه #معنویت هم #تصرف کرد یا نه؟ در هر صورت دیگر صدا بلند نشد.
بازگشت پیش مهمانها و نشست و مشغول صحبت شد، در حالیکه بهتر از آن وقتی بود که این خبر را نشنیده بود!، تا اینکه هیچ به گوش اینها چیزی نرسد که ناراحت شوند.
ناهار را که صرف کردند، بلند شدند بروند، به بعضی از ایشان فرمود: باشید من یک کمکی لازم دارم برای تجهیز و برای دفن آن اولاد!.
این را میگویند: «رضیً بقضائک»
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 مگر از عید #غدیر چقدر گذشته بود که کسی [ به حضرت زهرا سلاماللهعلیها] بگوید که من یادم رفته بود که پدر تو چه فرمود و #حکومت را چطور تنظیم کرد و #اسلام را به دست که سپرد؟! همهی وقایع در کمتر از یک سال اتفاق افتاده بود. همه هم حضور داشتند. همه هم میفهمیدند. این #دنیا عجیب است که چگونه ما را فریفته میکند؛ «حُبُّ الدُّنیا رأسُ کُلِّ خَطِیئَةٍ»¹؛ هر فسادی که پیدا شد و میشود از علاقهی به یک #زندگی مختصری است که آدم نمیداند تا فردا چه خبر میشود.
۹۳٫۱٫۱۴
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
_
۱) [ #بحارالانوار ج۵۱ص۲۵۸]
@seyedololama
May 11
🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 رمز موفقیت در امتحانات الهی
🔹 #روایت دارد که مشکلترین امتحانات متوجه #انبیاء و #اوصیاء و کسانیکه أقرب به اینها هستند، میباشد؛ حال این #شبهه پیش میآید که بنابراین موضوع ما هم بخواهیم #مسلمان بشویم، باید آمادهی جانبازی بشویم، باید آمادهی مالبازی بشویم، آمادهی هستیبازی باشیم؛ اینکه مشکل است. این را چطور میشود #تبلیغ کرد بین #مردم که بیایید مسلمان شوید؟
پاسخش این است که این #اجر عظیم را مسلمان باید هضم کند، بفهمد که خدا چه قولی به او داده است؛ [ منظور لقاءالله است.]
#لقاءالله چه معنا دارد؟ فرمودهاند که اهل #تقوا و اهل #علم ربوبی و اهل #ایمان، آنهایی هستند که: «اسْتَلَانُوا مَا اسْتَوْعَرَهُ الْمُتْرَفُونَ و أَنِسُوا بِمَا اسْتَوْحَشَ مِنْهُ الْجَاهِلُونَ»¹؛ چیزهایی که پولدارها و عیاشها سختشان است، برای آنها آسان میشود. یعنی اصلاً مثل اینکه همانگونه که گذشتن از یک اسکناس ۱۰۰ تومانی آسان است، پیش آنها گذشتن از تمام اموال آسان میشود؛ چون مسئلهی لقاءالله و اجر خدا در میان است و با تزریق آمپول #محبت به خدا و علاقهی به لقاء خدا است که همهی این سختیها ناچیز میشود. دادن #اولاد ناچیز میشود. دادن جان ناچیز میشود. اما به چه شرط؟ به شرطی که عرض شد: انسان به دنبال تهیه و آمادگی برای رعایت تقوا بیفتد. وقتی به حضرت #ابراهیم علیهالسلام الهام شد، #وحی شد که: یک فرزند داری، آن را فدا کن. آن حضرت این #امتحان سخت را بر خودش سخت نگرفت؛ پس معلوم میشود که آنچه که کلید #نجات است، کار کردن #انسان روی #قلب و #فکر و #عقل خودش است که آمادگی پیدا کند برای #بندگی خدا.
۸۵٫۷٫۱۷
✅ مرحوم آیتالله سید ابراهیم خسروشاهی
___
۱) [ #نهج_البلاغه حکمت۱۳۹]
@seyedololama
سیدالعلماء
📆 سالروز بخشش #فدک به حضرت #زهرا توسط #پیامبر (سلاماللهعلیهماوآلهما) پس از نزول آیهی #فیء؛ (۱۴ #ذی_الحجة ۷ ق)
🔺 نمونهای از سیاست حضرت زهرا سلام الله علیها در برابر دشمنان
🔹 نوشتهاند که وقتی حضرت #ﺯﻫﺮا ﺳﻼﻡ اﻟﻠﻪ ﻋﻠﻴﻬﺎ شنید که میخواهند #فدک را از دستشان بگیرند، نرفت حضرت #علی (علیه السلام) و بچههایشان را جمع کند و یک حالت تقابل ایجاد کند، بلکه خودش به تنهایی اقدام نمود و این خیلی پرمعنا است؛ پدرشان در بین مردم شاید بارها گفته بودند که:
#فاطمه پاره تن من است و هر کسیکه او را آزار بدهد و ناراضی کند، مرا ناراضی کرده و هر کسی من را ناراضی کند، خدا را از خود ناراضی کرده.
ایشان این #سیاست را به کار گرفت و کسی را با خودش همراه نکرد تا #دشمنان بهانه نداشته باشند که مثلاً شوهرت فلان کار را کرده، فلان کس را کشته و ما نمیتوانیم به حرفش گوش دهیم و نتوانند عذری بیاورند. این است که خودش به تنهایی پا میشود و به #مسجد میآید...
وقتی که حضرت زهرا به سمت مسجد حرکت میکند، همان پوشش همیشگی را به خود میگیرد. هم روسری و هم #چادر خودش را بر میدارد حتی به طوریکه در بین راه چادر به زیر پایش میرفته!
و این هم درسی است به زنهای فعلی ما که نگویند: حالا آن زمان یکطور بوده و این زمان یکگونهی دیگر است!.
الآن یک عده بهانه میآورند: ما ناچاریم برای انجام امور #اجتماعی، و این چادر جلوی دست و پایمان را میگیرد و این ﮔﻮﻧﻪ ﺣﺮﻑها!. آن حضرت هم آن موقع ناچار بوده و #ضرورت داشته! میتوانسته خدای نکرده همینطور سر برهنه بیرون بیاید؛ چون فشار آمده و میخواهند اذیتش کنند. میخواهد فریاد بزند، میخواهد مثل آدمهایی رفتار کند که خبر بدی به آن ها میرسد: که خدایی نکرده ماشین شما چپ شد یا فرزندت، پدرت، شوهرت از بین رفتند، - خب این دیگر حواسی برایش نیست که خودش را بپوشاند- میزند بر سرش و فریاد میکشد و غش میکند.
اما حضرت کاملاً خوددار بود و مواظب خودش بود!.
تازه وقتی به آنجا آمد، پرده و چادر زدند، با اینکه او و همراهانِ زنش ﺑﺎ ﭼﺎﺩﺭ ﺑﻮﺩﻧﺪ، همراه مردها نشدند، مثل حالا نبوده که یک #زن مینشیند و دو #مرد این طرف و آن طرفش مینشینند!.
اینها همه مسائل جدای از #اسلام است و دارد رونق میگیرد و کسی هم نمیتواند حرف بزند!.
حضرت با این عملش روی ﻫﻤﻪ این کارهای روزانهی ما و زنان ما قلم کشیده! و پیشآمدهای سخت هم نباید #اصول و کارهای مهم را تقلیل بدهد.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
💐 میلاد دهمین خورشید هدایت، نور بیکران آسمان ولایت، راهنمای گمگشتگان وادی ضلالت؛ امام هادی النقی صلوات الله علیه بر همگان مبارکباد.
@seyedololama
798238908b450e3bdedc9c99a60cf1fd25595ea0c8a50f00be44efa34d972bb30_.mp3
3.58M
🔺 به مناسبت ولادت امام هادی علیهالسلام؛ ( ۱۵ #ذی_الحجه ۲۱۲ق)
🔹ذکر گوشهای از سیرهی معنوی امام #هادی صلواتاللهعلیه
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
#غدیر
🔹 اگر این #وصایت و #جانشینی نبود دین #اسلام نیز همانند سایر ادیان دچار اختلاف و مسائل و مشکلات جهانی و مشکلات #فرهنگی و #اجتماعی میگردید؛ درصورتیکه #تشیع مکمل دین اسلام شد. اگر متفکری سؤال نماید که یک #پیامبر که ۶۳ سال عمر نموده و ۲۳ سال مقام #نبوت را دارا بوده است که از این ۲۳ سال هم ۱۳ سال دعوت او فراگیر نبوده و ۱۰ سال بقیه را نیز به دفاع از اسلام در مقابل هجوم لشکر #کفر پرداخته است، چگونه میتواند برای #بشر از ۱۴ قرن قبل، دستورالعمل باقی گذاشته باشد و در این میانه ما چگونه باید به وظایف خود عمل نماییم؟ تشیع به این سوالات پاسخ گفته و این بنبست #اعتقادی را از بین برده است؛ یعنی با وجود تشیع، اسلام «الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دينَكُمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتی وَ رَضيتُ لَكُمُ الْإِسْلامَ دينا»¹ میگردد.
الیوم یعنی امروز که اشاره به آن روز #غدیر دارد. یعنی امروز دین شما کامل شد. یعنی حضور جهانی پیدا کرد. «اتممت» یعنی دیگر هیچکس نمیتواند در آن نقص پیدا نماید.
۸۷٫۱۲٫۲۲
✅ مرحوم آیتالله سید ابراهیم خسروشاهی
_____
۱) [ #مائده :۳]
@seyedololama
📆 سالروز درگذشت مرحوم آیتالله سید مرتضی فیروزآبادی؛ ( ۱۷ #ذی_الحجة ۱۴۱۰ ق)
🔹 مرحوم حاج سید مرتضی #عسکری
در مورد کتاب شریف فضائل الخمسة¹ میفرمود: از آثار خالدهی فرهنگ #شیعه است. بسیار خدمت بزرگی شده برای تشیع؛ زیرا این مؤلف بزرگوار مطالب این کتاب را از برادران اهل #تسنن جمعآوری کرده است.
۸۸٫۱۰٫۱۰
✅ مرحوم آیتالله سید ابراهیم خسروشاهی
__
۱) [ ( #فضائل_الخمسة) #فَضائلُ_الخَمسَة_مِنَ_الصّحاحِ_الستّة_وَ_غَیرها_مِنَ_الکُتُب_المُعتَبَرَة
تألیف مرحوم آیتالله سید مرتضی #فیروزآبادی]
@seyedololama
سیدالعلماء
📆 سالروز درگذشت مرحوم آیتالله سید مرتضی فیروزآبادی؛ ( ۱۷ #ذی_الحجة ۱۴۱۰ ق) 🔹 مرحوم حاج سید مرتضی
🔺 معاویه به مدینه آمد به سعد بن ابی وقّاص- پدر ابن سعد- گفت من چنین میبینم که تو گویا از اینکه به پسر ابیطالب فحش بدهی، بد بگویی، سب بکنی، لعن بکنی پرهیز میکنی! چه مانعی دارد؟
🔸 او هم جواب دارد سه چیز است که وقتی من این سه چیز را در نظر میآورم از دهانم نسبت به علی بدگویی در نمیآید.
پس ببینید امر به معروف و نهی از منکر را عوض کردهاند. امر به منکر و نهی از معروف. میآید و میگوید چرا و چه مانعی دارد که تو این کار را بکنی؟ پس ریشه داعش و ریشه آدمکشی و همه اینها مال آن زمان است که همینطور اینها را پرورش داده تا به اینجا رسیده.
🔹 میگوید و طوری است که هر کدامشان به تنهایی برای من از ثروت کامل بالاتر است اگر گیر خودم میآمد.
👈 معاویه گفت اینها چه هستند؟ جواب داد "لا اَسُبُّهُ ما ذکرتَه فنزلَ علیهِ الوحیُ فأخذَ علیّاً و ابنَیهِ و فاطمةَ فاَدخلَهُم تحتَ الکِساءِ" همین حدیث کسائی را که خواندیم که حضرت همین که دید رحمت الهی دارد میآید خانوادهاش را جمع کرد از خدا برای اینها امتیاز خواست، آیه تطهیر نازل شد. میگوید یکی از آنها همین است "فأخذ علیاً" دو فرزندش را و فاطمه "فاَدخلَهُم تحتَ ثوبِه" که کأنه لباس خودش بود. بعد عرض کرد "ربِّ اِنَّ هؤلاءِ اَهلُ بیتی" خوب این برای من مانع نشود؟ پیامبر چنین مقامی را به علی و خانوادهاش داده، من مع ذلک به اینها فحش بدهم؟ اینها را لعنت کنم؟ این یکی.
👈 " و لا اَسُبُّهُ ما ذکرتَ حینَ خَلفِه فی غزوةِ تبوک" حضرت در آخرین جنگی که میخواست شرکت کند لشکر مدینه و مسلمانان را جمع کرد که برای تبوک که طرف شام بود حرکت کند تا با مردم آنجا که میخواستند اسلام را از بین ببرند مبارزه کند. حضرت حرکت کرد و مردم را با خودش برد. بعد حضرت علی اینجا ناراحت شد عرض کرد که مرا چرا نمیبری؟ مرا با زنهای مدینه و فرزندانشان و بچهها گذاشتی و در ضمن قشون اسلام حرکت ندادی؟
❌ حضرت فرمود آیا لازم نیست که تو به منزلهی هارون باشی از موسی! من وقتی میخواهم از مرکز خودم خارج شوم یک جانشین میخواهم. اگر تو را جای خودم نگذارم دیگر چه کسی را دارم که جای خودم بگذارم؟ "اِلّا اَنّه لا نبوَّةَ بعدی"، هارون پیامبر هم بود ولی تو پیامبر نیستی اما شأنت شأن هارون است. پس این دو تا.
👈 "و لا اَسُبُّهُ ما ذکرتَ یومَ خَیبرٍ." یادم میآید روز جنگ خیبر که قلعهی یهودیان خیلی مستحکم بود. یک روز این، یک روز آن به جنگ رفتند و نتوانستند کاری بکنند. حضرت سؤال کرد و گفت علی را بیاورید. "لَاُعطِیَنَّ هذهِ الرّایةَ رجلاً یُحبُ اللهُ و رسولُه" میخواهم این پرچم را به دست کسی بدهم که با خدا و رسول، اهل محبت باشد. کنایه از اینکه اینهایی که نرفتهاند خودشان را دوست میداشتهاند، ترسیدهاند و برگشتهاند. "و یفتحُ اللهُ علی یدیهِ" من کسی را انتخاب میکنم و پرچم را به دست او میدهم که خدا به دست او برای ما فتح بکند. "فتَطاوَلنا لِرسولِاللهِ" ما همه حواسمان را جمع کردیم، گردنهایمان کشیده شد تا ببینیم حضرت چه کسی را صدا میکند. "فقالَ أینَ علیٌّ؟" علی کجاست؟ گفتند چشمهایش درد میکند. حضرت چشمانش درد میکرد. خب کسیکه چشمانش درد میکند و نمیتواند آنها را باز کند که نمیتواند در صف جماعت برای جنگ بیاید! "فقال اُدعوهُ" فرمود: بیاوریدش، "فدَعوهُ فَبصقَ فی عَینه" از آب دهان مبارکش در چشم علی زد که روشن شد و درد چشمش برطرف شد. بعد رایت و پرچم را گرفت و به دست علی داد. "ففتحَ اللهُ علیه."
⛔️ "فلا وَاللهِ ماذکرَهُ معاویةُ بحرفٍ حتّی خرجَ مِن المدینةِ" وقتی اینها را گفت، معاویه دیگر خفه شد و نتوانست حتی یک کلمه حرف بزند. و تا در مدینه بود اصلاً هیچ با این شخص صحبت نکرد.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama