هدایت شده از خبر فوری سراسری
.
♨️ جلسه فرماندهان مقاومت در تهران
🔹فرماندهان مقاومت پس از حضور در مراسم تشییع پیکر شهید رئیسی، صبح امروز با حضور در یک جلسه مشترک، آخرین تحولات منطقه را مورد بررسی و بر ادامه جهاد تا تحقق پیروزی در غزه تاکید کردند.
🔹در این جلسه سردار قاآنی فرمانده سپاه قدس، سردار سلامی فرماندهکل سپاه پاسداران، نمایندگان گروههای مقاومت از جمله حماس، جهاد اسلامی، جبهه مردمی برای آزادی فلسطین، حزبالله، انصارالله و گروههای مقاومت عراق شرکت داشتند.
📌 خبر فوری سراسری
@fori_sarasari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نفیسه کوهنورد، خبرنگار ارشد بیبیسی:
من از دیپلماتهای غربی و منطقهای میشنوم که میگویند آقای 🌹 امیرعبداللهیان 🌹 یک دیپلمات عملگرا و بسیار فعال بود.
📌 الهیات جغرافیا
⭕️ #انشقاق_الهیاتی_جغرافیا
#جغرافیا، نخستین محیطی است که لاجرم، بشر در آغوش #آمریت_محیطی آن متولد میشود. حتی اگر نوع مواجهه با امکان و امتناعهای برخاسته از جغرافیا برای زیستن در #عرصه_عمومی را _دستکم در بدو امر_ فاقد ارزشهای ازپیشتعیینشده بدانیم، پس از #اسکان در یک منطقه، بهنحو گریزناپذیری «ارزشهای اجتماعی» و «اشکال مختلف زندگی» متناسب با این امکانها و امتناعها، یکی پس از دیگری، سر برمیآورند.
فرهنگها و آیینها و #سبک_زندگی، در حلقهی امن #امتناعات_جغرافیایی امکان پذیرفتهاند و تداوم و بسط پیدا کردهاند. کوهستانها، بیابانها و دریاها از اولین #عوارض_طبیعی_جغرافیایی دخیل در ایجاد امتناع برای انتشار اجتماعات اولیهای بودند. آغوش جلگهها و کنار چشمهها و رودها، نخستین سکونتگاههای بشر نوپا محسوب میشد. اما ناگهان، ضرورت انتشار بر این جمعیت اولیه عارض شد. چه چیزی میان آن #امت_واحده جدایی انداخت؟ چرا گروهی از مردمان غنوده در جلگهها، رنج غلبه بر امتناع کوهستان و بیابان و دریا را بر خود گوارا کردند و با پشت سر نهادن آنها، شیوهی زندگی مطلوبشان را مهیا ساختند؟ پاسخ یک چیز بیشتر نیست: #پیامبران و #رسولان.
ازآنجاییکه ارزشهای الهیاتی عامل بسیار مهم و موثری در #تحرک_جغرافیایی برای غلبه بر #آمریت_محیط_طبیعی بوده است، میتوان سر سخن در باب #الهیات_جغرافیا را باز کرد و در کنار #فلسفه_جغرافیا از #الهیات_جغرافیا نیز بحث نمود.
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadi
|
📌 #هم_پیوندی_روش_شناختی تاریخ و سیاست و جغرافیا
#فلسفه_سیاسی از #زندگی_خوب میپرسد. البته پاسخ اینکه «چگونه میتوان خوب زندگی کرد؟» به پاسخ «بشر تاکنون چگونه زندگی کرده است؟» گره خورده است. «چگونه بودن در اینک و اینجا» با «چگونه بودیم در دیروز و دیگر جا» ارتباط دارد.
آمیزش گذشته و حال و آینده، موجب امتزاج آفاق #تاریخ و #سیاست و #جغرافیا است؛ #الهیات و #فلسفه و #علم را نیز به هم میدوزد. #هماهنگی_روش_شناختی این سه، در این آمیزش و امتزاج ضرورت مییابد تا با یک #مکانیزم مشخص، #وحی و #عقل و #تجربه دور یک میز بنشینند؛ زبان همدیگر را بفهمند و بههمدیگر پاسخ دهند.
هر ملتی که در یک جغرافیای مشترک، زمان مدیدی را در کنار هم زیسته؛ از تهدیدهای مشترک جان سالم بهدر برده و از منافع مشترک بهرهمند شده باشد، در معرض این #هم_فهمی است. اگرچه #گرایش و #بینش و #کنش ملی، خواه یا ناخواه، بهتدریج به نصابی از تفاهم سوق پیدا میکند، اما باید پرسید:
1️⃣ چه مقدار از تعامل #روح_ملت با #ذهن_ملت و #جوارح_ملت بر ایشان خودآگاه شده و مدوّن گردیده است؟
2️⃣ این تفاهم و تعامل، با ظهور چه تغییراتی به هم میریزد و بستن #عهد_جدید را برای آن ملت ضروری میکند؟
تغییر در تعادل #آمریت_محیطی، بهویژه ظهور #تعادل_جغرافیایی جدید، بزنگاهی است که میتواند هماهنگی روحی و ذهنی و کالبدی ملت را مختل کرده و نظم #عرصه_عمومی را نیازمند تنظیم مجدد نماید. ازاینرو میان ظهور #تعادل_جغرافیایی جدید با آغاز #دوران_جدید در جهان رابطه وجود دارد. مطالعه این روابط به #فلسفه_روش متکاملتری محتاج است.
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
|
📌 #جغرافیای_بعثت
⭕️ پهنههای جغرافیایی در #طرح_تاریخی_انبیاء
🔹آدمی، خانهبهدوش جغرافیای #زمینِ_دنیا است. برقراری نسبتی حقیقی میان «خصوصیتهای فرهنگی یک جامعه» با همان «#محیط_جغرافیایی که هر ملتی برای #اسکان و سکونت انتخاب کرده است»، بنیان #علم_جغرافیا را تشکیل میدهد. انفتاح و انسداد تمدنی نیز در یک نگاه دقیق، همواره با #امکان_و_امتناع_جغرافیایی پیوند مستقیم داشته است.
🔸جابهجایی و #هجرت در #پهنههای_جغرافیایی رخ داده است. این هجرتها در نخستین دورهی تمدنی بشر، به ارزشهای الهیاتی تکیه داشتهاند. آموزههای پیامبران و جامهی تحقق پوشاندن به #سبک_زندگی برپایهی آن آموزهها، نخستین محرک این هجرتها بود.
🔹دلبستگان به آیین انبیاء دست به دامان #امتناعات_جغرافیایی شدند و ضمن بهرهجستن از #گرانی_تعقیب_و_گریز در آنسوی کوهها، ماورای بحرها و حیرت بیابانها، محیط نسبتا امنی را برای #زندگی_خوب (آنگونه که باور داشتند)، انتخاب کردند.
🔸اگر جلگه #بینالنهرین اولین سکونتگاه #ما_بعد_طوفان باشد، گمان میرود #فلات_ایران و قلعههای طبیعی آن، یکی از گریزگاههای مساعدی است که #قوم_اولین را در دامان خود پناه داد و میزبان تنها ملتی شد که هیچگاه در تاریخ #بت نپرستیدهاند.
🔹شکلگیری آیینی در #ایران_باستان که جوهرهی آموزههای #ابراهیم_حنیف در آن بازتاب روشنی دارد، این گمانه را تقویت میکند.
#اقتضائات_جغرافیایی
#انشقاق_الهیاتی_جغرافیا
#الهیات_جغرافیا
#حرکت_عمومی_بشر
#ابراهیم
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
|
🔹#ابراهیم علیهالسلام متولد سرزمین #اور (Ur)، اولین سکونتگاهی است که تمدنشناسان آن را الگوی تشکیل #شهر دانستهاند. این الگو در تمدن #سومر پدید آمد. آن حضرت در اثنای درگیریاش با #نمرود، به سمت #بابل و #حله حرکت کرد؛ بعد از ماجرای افکندهشدن در آتش نیز راهی #شامات (Levant) و مشخصا #فلسطین گردید.
🔸غار مخپلا (Cave of the Patriarchs)، واقع در منطقهای کوهستانی #الخلیل یا #حبرون، در کرانهی باختری #رود_اردن، پیکر مطهر دومین #نبی_اولوالعزم الهی را در آغوش خود دارد. حضور و #اسکان تاریخساز #ابراهیم_حنیف در منتهیالیه جنوبی کوهستانهای #آناتولی، بهمنظور پایهگذاری فرهنگی خاص در پهنهی کرانههای #مدیترانه، از مهمترین بزنگاههای مطالعات #الهیات_جغرافیا است. ایشان با فرهنگ مردمان #کنعان یا #فنیقیه تماس گرفتند. #پالسجینها نیز که از اصلیترین اقوام کوچکرده به #یونان بودند، در متن #فرهنگ_کنعانی بالیدند و راهی جزایر اژه شدند.
🔹جزایر #دریای_اژه، که از کوهستانهای آناتولی در منطقهی #تراکیا دامن برچیده و همچون خلوتگاههایی طبیعی و محصور در دریا، در کرانههای #مدیترانه سر برآوردهاند، از دیگر پهنهها و سکونتگاهی هستند که #تعقیب_و_گریز در آن زمان، بسیار گران و چهبسی غیرممکن بوده است. گمان میرود در این محیط ممتنع، فرهنگی به تأسی از آموزههای #ابراهیم_حنیف امکان تولد و رشد داشته است؛ فرهنگی که #پولیس و #فلسفه از ماترک آن محسوب میشوند. طبیعتا در این فرهنگ تحریفهایی رخ داده است، شبیه تحریف دیگر ادیان ابراهیمی.
#طرح_تاریخی_انبیاء
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
#فهرست
فهرست مباحث مرتبط با #الهیات_جغرافیا _ اردیبهشت 1403
🔴 بازی بزرگ در مرزهای ایران تمدنی
https://eitaa.com/doranejadid/594
🔴 فلسفهی جغرافیا
https://eitaa.com/doranejadid/595
🔴 موانع ملتساز
https://eitaa.com/doranejadid/598
🔴 هجرت قدرت در پهنههای جغرافیا
https://eitaa.com/doranejadid/600
🔴 ترمینولوژی جغرافیای سیاسی
https://eitaa.com/doranejadid/601
🔴 خلاقیت جغرافیا
https://eitaa.com/doranejadid/602
🔴 آمریت محیطی
https://eitaa.com/doranejadid/603
🔴 امر سیاسی: تنظیمگر آمریت محیطی
https://eitaa.com/doranejadid/604
🔴 مهار آمریت اقیانوس
https://eitaa.com/doranejadid/605
🔴 الهیات جغرافیا
https://eitaa.com/doranejadid/620
🔴 تکانههای تعادلهای جغرافیایی
https://eitaa.com/doranejadid/624
🔴 جغرافیای بعثت
https://eitaa.com/doranejadid/625
🔴 الخلیل؛ پهنهی امن غربی
https://eitaa.com/doranejadid/626
🔴 ایران؛ پهنهی ایمن شرقی
https://eitaa.com/doranejadid/632
🔴 جنگهای صلیبی
https://eitaa.com/doranejadid/634
🔴 نبرد برای جغرافیای مقدس
https://eitaa.com/doranejadid/640
🔴 هدفهای صلیبیون
https://eitaa.com/doranejadid/641
🔴 دولت تتونیک
https://eitaa.com/doranejadid/642
🔴 شوالیههای تتونی
https://eitaa.com/doranejadid/644
🔴 خاستگاه جغرافیایی تتونها
https://eitaa.com/doranejadid/645
🔴 جغرافیای جنگ دولتساز
https://eitaa.com/doranejadid/646
🔴 قلعهی مالبورک
https://eitaa.com/doranejadid/647
🔴 توسعهی استحکامات نظامی
https://eitaa.com/doranejadid/648
🔴 تجارت در دولت رهبانی
https://eitaa.com/doranejadid/649
🔴 زوال نظم تتونیک
https://eitaa.com/doranejadid/650
🔴 جغرافیای جنگهای مسلمین در اروپا
https://eitaa.com/doranejadid/651
|
🔹اصطلاح «Perennial Philosophy» را برای نخستینبار، #لایبنیتس از اگوستینوس استویکوس (۱۵۴۰م) اقتباس کرد و برای نامیدن گونهای از تفکر عقلانی بهکار گرفت که در #ایران_باستان حاکم بود. معادل عربی آن، #حکمت_خالده و در فارسی نیز #جاودان_خرد ترجمه شده است.
🔸 منظور لایبنیتس و سنتگرایانی مثل نصر از این اصطلاح، اشاره به تفکری عقلانی است که پیش از فلسفه یونانی، در #ایران رایج بود. جاودان خرد، مابعدالطبیعهای بود که وجودِ حقیقت الهی را برای خلق جمادات و نباتات و حیوانات ضروری میدانست. این حقیقت در نفس انسان نیز حاضر است و به او امکان و معنا میبخشد. اخلاق ایرانیان باستان از این حکمت تغذیه میکرد. بنابر این حکمت، غایت قصوای بشر چیزی نیست جز علم به مبدا کل موجودات؛ که هم در درونشان حضور دارد و هم از بیرون آنها را احاطه کرده است. این حقیقت خاموشنشدنی شبیه آموزهی #انی_لا_احب_الآفلین حضرت #ابراهیم علیهالسلام است.
🔹بنابر برخی روایتهای تاریخی #ابراهیم_حنیف شخصی بهنام #جاماسپ را به کرانهی دریاچهی #اورمیه فرستاد؛ آیین #زرتشت یا دین #مجوس نیز بقایای آن آموزههاست. همین آموزهها در شرق توسعه یافتند و به شکلگیری آیین #برهمایی و #بودایی منتهی گردیدند. #اسکان #اسماعیل علیهالسلام در #امتناعات_جغرافیایی بیابان #حجاز نیز منطبق با اصول #الهیات_جغرافیا است.
🔸 امروز از مناطقی که گرانی #تعقیب_و_گریز در روزگاران باستان، ایمنی مادی به آنها میبخشید، ادیان ابراهیمی و غیرابراهیمی سربرآوردهاند و قاطبهی جمعیت زمین را ذیل فرهنگ خود دربر گرفتهاند.
#طرح_تاریخی_انبیاء
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
|
🔹اگرچه بسیاری کوشیدهاند تا از آیین #مسیحیت، تصویر کاریکاتوری دینی غیرسیاسی و ظلمپذیر ارائه کنند، اما برآمدن #جنگهای_صلیبی با تکیهبر آموزهی مسیحی #جنگ_مقدس، ساختگیبودن این تصویری را برملا میکند.
🔸#جنبش_صلیبی (Crusading movement) مهمترین جنبش سیاسی در مغربزمین در طلیعهی هزارهی دوم است. فرهنگی که در #هزاره_دوم در #اروپای_غربی شکل گرفت، بهشدت از این جنبش تاثیر پذیرفت و تا پایان #قرون_وسطی دوام آورد. #جنگهای_صلیبی باعث شدند تا #نظم_تتونیک بر سرتاسر اروپا حاکم گردد؛ #نظم_وستفالیایی و الگوی #دولت_مدرن نیز از دل همین نظم سر بر آورده است.
🔹عقبنشینی سیاسی و گامبهگام مسلمانان از اروپا، از اصلیترین تبعات این #جنبش_الهیاتی عظیم بود؛ این عقبنشینی در نهایت موجبات #عقب_ماندگی ایشان را فراهم کرد. جنبش صلیبی، در قامت یک #ایدئولوژی متمایز در این نخستین قرون همین هزاره ظهور کرد و بر سیاست و اقتصاد و معماری جامعه تاثیر گذاشت. آنچه در هستهی سخت جنبش صلیبی بهمثابه قلب تپنده جا بود، عبارت بود از:
1️⃣ نظریه جنگ مقدس
2️⃣ #زیارت اماکن مقدس.
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سیوچهارسال سکانداری حکیمانه
و اینک شروع سالی نو در هدایت کشتی انقلاب کبیر اسلامی
|
🔸 جنگهای صلیبی (در بین سالهای ۱۰۹۵-۱۲۹۱م / ۴۷۳-۶۷۰ش) از اتحاد #دو_شمشیر مسیحی در #اروپای_غربی سر بر آورد؛ بعدها به این توافق #پاپ و #قیصر، دو طبقهی #فئودال و #مرچنت (Merchant) نیز پیوستند و در بنای #نظم جدید -که در حال شکلگیری بود- مشارکت جستند.
🔹 هدف این اتحاد، بازپسگیری جغرافیایی بود که در #کتاب_مقدس گرامی داشته شده بود؛ این #جغرافیای_مقدس در آن روزگار در دست مسلمانان قرار داشت و بدون درگیری نمیشد آن را بازپس گرفت.
🔸#اورشلیم در نقطهی کانونی این سرزمینهای مقدس بود. #عهد_عتیق و #عهد_جدید به صراحت، پیروان خود را به #زیارت این #جغرافیا دعوت کرده بود. همزمان با نخستین موج #جنگهای_صلیبی، نبردهای خونبار دیگری در #ایبریا و #بیزانس شکل گرفتند؛ این مواجهات تا قرن پانزدهم میلادی ادامه یافتند.
🔹همپای اندیشیدن به چگونگی #امر_اداره و #تنظیم_و-تنسیق نیازها و مسالههای #عرصهی عمومی در چنین محیط بحرانزدهای، نخستین جرقههای #نظم_وستفالیایی نیز زده شد؛ با صورتبندی ایدهی #دولت_مدرن، شیوهی واحدبندی سرزمینی در جغرافیای طبیعی نیز مشخص گردید و بدینترتیب، جهان بهسمت سیمایی که امروز میشناسیم، سوق پیدا کرد.
#الهیات_جغرافیا
#جنگ_مقدس
#سرزمین_مقدس
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
|
در جبههی مقابل جنگهای صلیبی، نهتنها مسلمانان، بلکه برخی از گروههای مسیحی #ارتدوکس نیز حضور داشتند. #صلیبیون در این جنگها، که در 9 دوره به وقوع پیوست، سه هدف عمده را پیگیری میکردند:
نخستین هدف، بازپسگیری #سرزمین_مقدس از دست مسلمانان بود.
دومین هدف صلیبیون علاوهبر بازپسگیری #اورشلیم، متوقفساختن کشورگشایی #سلجوقیان و ایستادن در برابر توسعهطلبی #اسلام_خلافت بود. درواقع، جنگ با مسلمانان، پاسخی بود به درخواست رهبران امپراتوری #روم_شرقی برای جلوگیری از پیشروی سلطان سلجوقی در #آناتولی.
سومین هدف، مواجههی نظامی با اهداف مذهبی، سیاسی و اقتصادی در خارج از #شامات، علیه #خوارج_مسیحی بود. در این جنگها صلیبیون حاضر شدند حتی با #سلجوقیان_روم، علیه گروهی از مسیحیان متحد شوند.
در جنگ صلیبی چهارم، #قسطنطنیه که یک شهر مسیحی بود، غارت شد؛ امپراتوری #بیزانس نیز میان جمهوری #ونیز و #صلیبیون تقسیم گردید. در نهمین دوره از ادوار #جنگهای_صلیبی، این کشتارها در #خاورمیانه خاتمه یافت.
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
|
🔸یکی از ادوار #جنگهای_صلیبی، #جنگهای_صلیبی_شمالی است که هدف آنها، مسیحیسازی اجباری اهالی منطقهی #پروس بود. این جنگها در شرق دریای بالتیک از #قرن_یازدهم شروع شد و تا #قرن_چهاردهم ادامه یافت.
🔹لشکر #صلیبیون متشکل بودند از کاتولیکهای #روم و #شوالیه_های_تتونیک؛ پادشاه مسیحی #لهستان نیز از آنها حمایت میکرد. شوالیههای تتونیک (Teutonic Knights)، شوالیههای صلیبی #آلمان بودند که در سال 1192 در #فلسطین، در شهر #عکا گرد هم آمدند. آنها ابتدا ماموریت یافتند در #سرزمین_مقدس، و مشخصا در #اورشلیم بیمارستان بسازند تا در برگزاری مناسک #زیارت، به زائران امدادرسانی کنند.
🔸تتونها در جنگ با مسلمانان شکست خوردند؛ بعد از این شکست متوجه ماموریت تازهای در اروپا شدند و به هدف سرکوب پروسهای بالتی، که از نظر ایشان کافر بودند، به سواحل دریای بالتیک رفتند. این ماموریت در اواخر #قرن_سیزدهم به اندازهای قوت پیدا کرد که توانستند بر سرتاسر #پروس غلبه کنند و دولتی مذهبی به نام #دولت_شوالیه_های_تتونیک (State of the Teutonic Order) را تاسیس نمایند.
🔹#دولت_تتونیک در #اروپای_مرکزی و در امتداد سواحل جنوب شرقی #دریای_بالتیک قرار داشت. قرارگرفتن در این مختصات جغرافیایی به ایشان کمک کرد تا الگوی ادارهی خود را در شرق و غرب و جنوب و شمال تعمیم دهند و #نظم_تتونیک را در این سرزمینها بگستراند. تسلط دولت تتونیک بر دریا و امکاناتی که ایشان برای #دریانوردی در اختیار داشتند به این هدف کمک کرد.
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
|
🔸 #فرقه_تتونیک بهعنوان یک نهاد مذهبی متعل به کلیسای #کاتولیک در قامت جامعهای نظامی، در سال 1190م در شهر #عکا، وابسته به پادشاهی اورشلیم شکل گرفت.
🔹 #پادشاهی_اورشلیم، دولتی لاتینی بود که پس از نخستین #جنگ_صلیبی، در سال ۱۰۹۹م در جنوب #شامات تاسیس گردیده و مسیحیت کاتولیک را بهعنوان مذهبی رسمی اعلان نموده بود. این پادشاهی توانست قریب به 200 سال دوام آورد؛ اما سرانجام در ۱۲۹۱م در جنگ با #ممالیک، آخرین شهر خود، عکا را از دست داد و فروپاشید.
🔸 پیش از این، فرقهای تحتعنوان «خانهی برادران آلمانی مردم مقدس» (The Order of Brothers of the German House of Saint Mary) در #اورشلیم وظیفهی داشت تا مسیحیان را در سفرهای زیارتی به سرزمین مقدس یاری کنند. در راه #زیارت بهطور طبیعی برخی بیمار یا زخمی میشدند و به مداوا و طبابت نیاز پیدا میکردند. #شوالیه_های_تتونیک درصدد برآمدند تا بیمارستانی را برای این منظور در اورشلیم تاسیس نمایند. این اقدام با تشکیل #فرقه_تتونیک مقارن گردید.
🔹 شوالیههای تتونیک، مضاف بر راهاندازی بیمارستان، ماموریت داشتند از حکومت کاتولیک #سرزمین_مقدس محافظت کنند. با دامنگسترشدن #جنگهای_صلیبی_شمالی، ماموریت حفاظت از کاتولیکهای #اروپای_شرقی نیز به رسالت ایشان افزوده شد. این فرقه در حال حاضر نیز زنده است و نشان شوالیه را برای کارهای خیریه اعطا میکند.
#جنگهای_صلیبی
#خاورمیانه
#جغرافیای_مقدس
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
|
🔸 واژهی «Teutones» از ریشهی لاتین «Teutonicus» بهطور عام به مردمان ژرمن و بهطور خاص به مردم #آلمان اطلاق میشود. تتونها قبایل باستانی #ژرمن بودند که در نزدیکی تنگهی راهبردی آلبیس (Albis) یا البه (Elbe) اسکان یافتند.
🔹 البه یکی از مهمترین رودخانههای و اصلیترین آبراههای واقع در #اروپای_مرکزی بود که بیشترین حجم ترانزیت کشتی را به خود اختصاص میداد. خلیج عظیم کودانوس (codanus) مشرف به #دریای_بالتیک نیز که پر از جزایر بزرگ و کوچک است، در سمت دیگر این رودخانه قرار دارد. دهانهی رود البه در شهر #هامبورگ به صد کیلومتر میرسد.
🔸 تتونها قریب به 100 سال پیش از میلاد به اسارت امپراتوری #روم درآمدند. در طی این اسارت، 300 نفر از زنانی که شوهرانشان اسیر شده بودند، ابتدا بهطور شبانه فرزندان خردسال خود را کشتند و همدیگر را در آغوش گرفته و خفه کردند تا در اختیار رومیها قرار نگیرند. این مرگ افسانهگون نشاندهندهی شدت خشم توتونیهاست. امروزه واژهی «Furor Teutonicus» یا خشم توتونیک، عبارتی ضربالمثلگونه است که برای اشاره به وحشیگری قبایل آلمانی دورهی #امپراتوری_روم استفاده میشود.
#فرقه_تتونیک
#شوالیه_های_تتونیک
#دولت_شوالیه_های_تتونیک
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
|
🔸 ایدهی #استیت و #دولت_اندیشی از دل #جنگ برخاسته است. #سیاست، عرصهی #قدرت و #رقابت برای بقاست. #تزاحم و #تضاد در کنه سیاست نهفته و جزو جداییناپذیر آن است.
🔹تزاحم و تضاد هنگام تشکیل اولین گونههای اجماعات بشری نیز خود را نشان میدهند؛ اما در #جنگ است که به اوج خود میرسند. بنابراین بیجا نیست که تکامل اندیشههای سیاسی از دل عظیمترین جنگهای بشری سربرآورده باشند.
🔸 وقتی گفته میشود که تبار #دولت_مدرن و #نظم_وستفالیایی به #جنگهای_اروپایی پیوند میخورد، این تبار را صرفا نباید به #جنگهای_سی_ساله محدود دانست؛ بلکه باید آن را در دل #جنگهای_مذهبی بزرگتری که تقریبا از #قرن_دهم در #اروپا شکل گرفتهاند، پیجویی نمود.
🔹 ازاینروست که مطالعهی سلسلهی #جنگهای_صلیبی و نظمهای سیاسی و اداری و بوروکراسی برآمده از آن، برای فهم تبار دولت مدرن حائز اهمیت میشود. #نظم_تتونیک و #دولت_تتونیک در این راستا در این پژوهش مورد مطالعه قرار گرفته است.
🔸 گمان میرود که ویژگیهای دولت مدرن که برای نخستینبار در #اشتند_اشتات آلمانی نمایان گردید، بیارتباط با ویژگیهای نظم تتونیکی که قوم #ژرمن و مشخصا مردمان سرزمین #آلمان بهتدریج آن را در سواحل #دریای_بالتیک پدید آوردند، نباشد.
🔹توجه به دریا و #دریانوردی، کاربست ویژهی عنصر خشونت و زور، دگردیسی گونهی خاصی از اعتقادات مذهبی و #تفکر_الهیاتی از این ویژگیهای مهم میباشند.
#فرقه_تتونیک
#شوالیه_های_تتونیک
#دولت_شوالیه_های_تتونیک
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
|
🔸 #قلعه_مالبورک (Malbork Castle) #لهستان، بزرگترین قلعهی جهان، شاهدی خاموش از رویدادهای خونین تاریخ اروپاست. این قلعه زمانی برجستهترین قدرتمندان #قرون_وسطی را در خود داشت و شوالیههایش بر سرتاسر مناطق جنوبی و شرقی #دریای_بالتیک تسلط داشتند.
🔹 #شوالیه_های_تتونیک پس از خدمتگزاری در #اورشلیم به یک سازمان نظامی-مذهبی تبدیل شدند و پس از اتفاقاتی که در #عکا رخ داد، مسیر سرزمینهای #اروپای_مرکزی را در پیش گرفتند. آنها مجموعهای از مبارزات را ترتیب دادند که هدفشان تبدیل مردم بومی منطقهی بالتیک به مومنان مسیحی و برقراری حکومت مسیحی در آنجا بود. تتونها مردمان #پروس را بتپرست میشمردند. بومیان این منطقه در ساختار قبیلهای سازمان یافته بودند؛ هر قبیلهای رهبر و سلسلهمراتب مختص خودش را داشت و گونهای از پرستش طبیعت بهعنوان مذهب، پیشهی آنها بود.
🔸 یکی از دوکهای لهستان در سال 1226م شوالیههای تتونیک را دعوت کرد تا در خاموشکردن شورشهای داخلی به وی کمک کنند. این دعوت نقطهی عطفی در ماموریت این فرقه شد و باعث گردید حوزهی نفوذ ایشان تا #اروپای_شمالی گسترش پیدا کند.
#فرقه_تتونیک
#دولت_شوالیه_های_تتونیک
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
|
🔸 اقدام #شوالیه_های_تتونیک نخستین تلاش برای مسیحیسازی اروپای مرکزی نبود. پیش از آنها، در سال 1202م، گروهی تحتعنوان #برادران_شمشیر_لیوونی (Livonian Brothers of the Sword) به مناطق تازه تصرفشده شتافته بودند تا از تازه مسیحیان این منطقه محافظت کنند.
🔹 وقتی #شوالیههای_تتونیک به این مناطق رسیدند، راه اتحاد با فرقهی برادران شمشیر لیوونی را برگزیدند و در سال 1237م اتحادیهای تحتعنوان #نظم_لیوونی (Livonian Order) را تشکیل دادند. هدف این اتحادیه ایجاد یک حضور پایدار مسیحی در #منطقه_بالتیک بود. بدینترتیب یک دولت رهبانی در سرزمینهای فتحشده تاسیس گردید. این دولت از قدرت مذهبی و اداری بهنحو توأمان برخوردار بود. اگرچه دولتهای رهبانی در اصول دینی ریشه داشتند، اما در ادارهی حکومت، اجرای عدالت و مدیریت اقتصادی از الگوی #سکولار بهره میبردند. بدینترتیب، شمال #لهستان، غرب #روسیه، #لتونی و #استونی در ذیل این نظم قرار گرفتند.
🔸دولت رهبانی تتونیک برای محافظت از جامعهی #مسیحی در حال رشد، ساخت شبکهای از قلعهها و سازههای دفاعی را آغاز کرد. این استحکامات درواقع پایگاههای نظامی، مراکز اداری و نمادهای تسلط مسیحیان و گسترش قلمروی ایشان محسوب میشد. فاصلهی بین قلعهها نباید بیشتر از یک روز اسبسواری میبود.
#فرقه_تتونیک
#دریای_بالتیک
#دولت_شوالیه_های_تتونیک
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
|
🔸 اقتصاد #دولت_تتونیک، ترکیبی بود از: #کشاورزی، #تجارت، بهرهبرداری از #معادن و منابع و #توسعه_شهری. دولت با پیبردن به پتانسیل زمینهای حاصلخیز #منطقه_بالتیک، تکنیکهای #کشاورزی پیشرفتهای مانند #آیش_بندی جدید را برای بهحداکثررساندن محصولات کشاورزی در پیش گرفت.
🔹سیستم اربابنشینی سازمان یافت تا زمینها بهنحو احسن به بهرهبرداری برسند. ایجاد املاک خودکفا که مردم محلی آن را در ازای حفاظت از زمین و منابع دریافت میکردند، از آن جمله بود. یک ارباب بر مجموعهای از املاک بزرگ تسلط داشت؛ این املاک شامل: دهکدهها و دهقانان و زمینهای زراعی و یک #دادگاه_اربابی میشد.
🔸فعالکردن ظرفیتهای موقعیت استراتژیک #دریای_بالتیک، تجارت و بازرگانی را رونق داد. بنادر کلیدی لهستان، لتونی و استونی به قطبهای تجاری تبدیل شدند. تبادل کالا با سایر کشورها تسهیل گردید.
🔹#اتحادیه_هانسیاتیک (Hanseatic League) که یک کنفدراسیون تجاری و دفاعی در #قرون_وسطی و در امتداد دریای بالتیک و دریای شمال بود، این همکاریهای اقتصادی و دفاعی متقابل را تقویت کرد. شبکهی گستردهای از تجارت ایجاد شد و در سراسر #اروپای_شمالی و #اروپای_مرکزی گسترش یافت.
🔸#دولت_توتونیک انحصار تجارت پرسود #کهربا، معروف به #طلای_بالتیک را در اختیار داشت. استخراج معادنی همچون: #آهن و #نقره نیز به تنوع اقتصادی ایالتهای توتونی افزوده شد. شهرهایی مانند کونیگزبرگ و مارینبورگ شکوفا شدند و به مراکز فعالیت اقتصادی و #صنایع_دستی تبدیل گردیدند. فلزکاری و #کشتی_سازی نیز در این شهرها رونق یافت.
#دولت_شوالیه_های_تتونیک
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
|
🔹#مالیات که شامل یکدهم محصولات #کشاورزی و تعرفههای #تجاری بود، درآمد هنگفتی را سرازیر خزانهی #دولت_تتونیک میکرد. به این فهرست، تعرفهی کالاهایی که از قلمروی به قلمرو دیگر عبور میکردند را نیز باید اضافه کرد. این عایدات بهخاطر موقعیت استراتژیک مناطق تحت ادارهی دولت تتونیک بود که بر تجارت در #دریای_بالتیک تسلط یافته و کنترل بنادر و مدیریت مسیرهای رودخانهای کلیدی را به محلی برای ایجاد درآمد تبدیل کرده بود.
🔸این درآمدهای متنوع، به ثبات مالی دولت رهبانی کمک کرد و در خدمت تلاشهای نظامی و پروژههای زیربنایی آنها قرار گرفت. البته نباید ناگفته بماند که موفقیت #نظم_تتونیک در #منطقه_بالتیک چالشهایی را نیز به همراه داشت. تیرهشدن روابط با همسایگان، درگیریهای داخلی و مشکلات مالی، انعطافپذیری نظم را با تهدیداتی مواجه ساخت. برای مثال: رودخانه ویستولا (Vistula)، یکی از آبراههای اصلی در این منطقه بود که درآمد سرشار آن موجب اختلاف میان تتونها و #لهستان شد؛ تاجاییکه دو قدرت بر سر کنترل تجارت پرسود در امتداد این رود روبهروی هم صفآرایی کردند.
🔹چالشهای داخلی نظم تتونیک، از دیگر مشکلات این دولت بود. نارضایتی در بین شوالیهها، موقعیت این نظم را تضعیف کرد. برخی از شوالیهها بر سر استراتژیها اختلاف پیدا کردند. کمکهای مالی اشراف و کلیسای کاتولیک کاهش یافت. تلاش برای جبران این امر از طریق افزایش مالیات نیز به مقاومت و تنش با مردمان محلی انجامید.
✂️منبع:
https://justmovingaround.com/2023/12/30/the-rise-and-fall-of-the-teutonic-knights/
|
🔹 لشکرکشی #اسلام_اموی به #اروپا از مهمترین مولفههای دخیل در شکلگیری #جنگهای_مذهبی این قاره بود. سرنوشت این مواجهات تاثیر بهسزایی در پدیدآوردن استعمار جدید و استفاده از سازوکار #دولت_مدرن برای مهار تفکر اسلامی از خود به جا گذاشت.
🔸 تامل در #جغرافیای_جنگهای_مسلمین_در_اروپا میتواند فهم ما را از مواجههی غرب با جهان اسلام، ویژگیهای #نظم_جهانی و الگوی حاکم بر #نظام_بین_الملل تعمیق ببخشد. این تامل نشان خواهد داد که چگونه #محاصره_جغرافیایی و ایجاد #انزوای_ژئوپلیتیکی -بهانحای مختلف و در ترکیب با ابزارهای متنوع- به مهمترین ابزار قدرتهای اروپایی برای مواجهه و مهار جهان اسلام تبدیل شد. این همان روح حاکم بر فرآیند #استعمار جدید است که از قرن پانزدهم به راه افتاد.
🔹 در سلسله پستهای آتی به بررسی جنگهای مسلمانان در اروپا خواهیم پرداخت. این مطالعه از آغاز #قرن_هشتم میلادی در مرزهای #اسپانیا آغاز و با بررسی #نبرد_تور در مرزهای پواتیهی #فرانسه خاتمه خواهد یافت.
#نبرد_تور
#شارلمانی
#فتح_آندلس
#محاصره_اورشلیم
#پادشاهی_اورشلیم
#شوالیه
#شوالیه_گری
#شوالیه_های_مهمان_نواز
#جنگهای_صلیبی
#نظام_جهانی
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
🔹 کمتر از 24 ساعت به چهاردهمین دورهی انتخابات ریاست جمهوری و گزینش رئیس #قوه_مجریه باقی مانده است. تحلیلها و توصیههای مختلفی در هفتههای گذشته از خاطر و نظر صاحبان اندیشه و کنشگران سیاسی و اجتماعی گذشته و منتشر شده است. نقطهی بسیار مهمی که در این میان خالیست، توجه به تشخیص #دولت_عمیق جمهوری اسلامی و آزمون میدانی تدبیری که اندیشیدهاند، توسط گفتمان عمومی جامعه است. #دولت_عمیق، سازندهی باثباتترین و حیاتیترین تصمیمات دولتهای ملی است و قوهی عاقلهی حاکمیت محسوب میشود. شایسته است که در فرصت باقیمانده، گزینهی انتخابی خود را از زاویهی نیازها و ارزیابیهای احتمالی این قوه نیز محک بزنید. این تشخیص را میتوان از آرایش انتخاباتی حدس زد.
🔸 بهنظر میرسد که #دولت_عمیق جمهوری اسلامی تدبیر نسبت به سه کلانمساله را با سه کاندیدا به محک گفتمان عمومی ملت سپرده است تا تصمیمش از پشتوانهی مستحکم مردمی برخوردار باشد:
1️⃣ تکمیل و تثبیت معماری #قدرت_منطقهای با (ج)
2️⃣ تکمیل پرشتاب زیرساختهای داخلی برای ثمرگیری از دستاوردهای #قدرت_منطقهای با (ق)
3️⃣ ترمیم گسلهای شناختی جهت ترمیم #قدرت_منطقهای با (پ)
مضاف بر این سه کلانمساله، تدبیر پیشدستانه برای چالش #قفقاز، #داعش_خراسان و #بلوای_داخلی نیز در آرایش انتخاباتی پیش رو ملموس است که در روزهای آتی صحت و ثقم آن بیشتر روشن خواهد شد.
❤️ به امید #ایران_قوی و #دولت_تمدنی_اسلامی
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
هدایت شده از صابرین نیــوز
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 سید حسن نصرالله: امروز فقط سرنوشت جمهوری اسلامی مطرح نیست بلکه با تمام صداقت و صراحت میگویم سرنوشت تمام ملتها و مقاومت در منطقه به سرنوشت ایران بسته شده است.
ـــــــــــــــــــــــ
پایگاه خبری صابرین نیوز↙️
🆘@sabreenS1_official
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🌷 رهبر انقلاب، در دیدار کنگره شهدای مدافع حرم: وجود نگاه به محیط منطقهای و بینالمللی از نیازهای حتمی هر نهضتی است
✏️ الان تعداد پایگاههای آمریکایی در کشورهای دنیا یک تعداد بیشماری است؛ در همهجای دنیا اینها پایگاه دارند. در یک چنین شرایطی، هر نهضتی، هر حرکتی، هر انقلابی، اگر فقط متوجّه محیط درونی خودش باشد و از فعل و انفعالات خارجی غفلت کند، قطعاً ضربه خواهد خورد.
✏️ لذا یکی از نیازهای حتمی هر نهضتی، هر حرکتی، حرکت اجتماعیای، سیاسیای وجود نگاه به محیط بینالمللی، محیط منطقهای، تعاملها، رابطهها، نسبتها و مانند اینها است. ۱۴۰۳/۳/۳۰
💻 Farsi.Khamenei.ir