🦷خلال دندان
🔹مداومت به خلال بعد از غذا به جهت دفع ریزه های غذا از خلل و فرج دندان ها به سلامتی آن ها کمک می کند.
📚منبع: مروری بر کلیات طب سنتی ایران
#دندان #خلال_دندان #سلامتی_دندان
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🦷حفظ سلامت دندان در هنگام خواب
🔹بهتر است در وقت خواب دندان ها را چرب کرده؛ برای این عمل بهتر است از روغن گل سرخ در گرم مزاجان و از روغن ناردین در سرد مزاجان استفاده شود.
📚منبع: مروری بر کلیات طب سنتی ایران
#دندان #سلامت_دندان #تقویت_دندان #روغن_گل_سرخ #روغن_ناردین
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🦷تقویت دندان و لثه
🔹شستن دندان با ترکیبی از زاج سوخته، جو سوخته، زغال بید و کف دریا برای سفید کردن دندان و تقویت لثه بی نظیر است.
📚منبع: مروری بر کلیات طب سنتی ایران
#دندان #تقویت_دندان #کف_دریا #زغال_بید #لثه #تقویت_لثه #جو #زاج_سوخته
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
تدابیر بعد از زایمان👩🏻🍼
👈🏻تدابیر کلی: استراحت،تغذیه ،مراقبت رحم،ضمادکمر،روغن مالی،حمام چهار اصول کلی که بعد از زایمان باید رعایت شود.
گرم کردن بدن،خروج مواد اضافه و باقیمانده از رحم،مصرف غذاهای لطیف و هضم آسان،پیشگیری از یبوست.
📌مادر در ده روز اول یک استراحت نسبی داشته باشد ،قدم زدن آرام آرام مخصوصا برای سزارین ها و تا دو هفته بعد از زایمان ورزش انجام نشود.
📌رعایت تغذیه بعد از زایمان خیلی مهم و ضروری است ،از غذاهای یبوست آور تا دو هفته استفاده نشود، یکی از غذاهایی که بعد از زایمان میتواند به تامین قوای مادر و دفع مواد اضافه از رحم کمک کند کاچی بدون ادویه زیاد و با کمی نبات و زعفران است
📌مادر دو ساعت ناشتا باشد و بعد غذاهای آبکی و خونساز بخورد و تا دو هفته از غذاهای سفت استفاده نکند تا به شقاق سینه و یبوست مبتلا نشود.
📚منبع: تدریس ارزشمند آقای دکتر علی یوسفی دوره متوسطه
#زایمان #تدابیر_بعداز_زایمان #کاچی #یبوست #رحم #تغذیه #روغن_مالی
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
الهی با طلوع خورشیدِ امروز ☀️
خوشیها و زیبایهای زندگیتون
پر رنگتر و با طراوتتر از همیشه باشه🌺
شــاد و خـوشبخت باشید
با آرزوی ادینه خوب
وشاد و زیبا برای شما🌹
@maharatsedayehakim
@sedayehakim
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
صدای حکیم (دورههای دانشگاهی طب)
شرح دوره مقدماتی 👇 🔰♻️ سلام دوست عزیز ضمن تشکر از جنابعالی بابت اهتمام به افزایش دانش در حوزه طب اسل
فرصتی تا پایان جشنواره تخفیف ۷۰ درصد "دوره مقدماتی طب سنتی" باقی نمانده🏃♂🏃♂🏃♂
به راحتی با شرکت در این دوره مسلط به مطالب پایه طب سنتی از تشخیص مزاج تا اصول شش گانه و اصلاح سبک زندگی می شوید.
این فرصت استثنایی را از دست ندهید🤩
🆔آیدی جهت اطلاع از ثبت نام دوره:
@sabtenam120
غذای مطلق 🍲
🔹غذای مطلق آن است که وقتی وارد بدن شد مزاج اصلی بدن را تغییر ندهد و اخلاط حاصل از آن نیز دارای اعتدال هستند.
🔹ویژگی غذا این است که بدن روی آن اثر کرده و اخلاط حاصل از آن توسط هضم معدی و کبدی موجب رشد و نمو بدن می شوند مثل زرده ی تخم مرغ عسلی یا آبِ گوشت های لطیف
📚منبع: مروری بر کلیات طب سنتی ایران
#مزاج #اخلاط #اعتدال #غذای_مطلق #تخم_مرغ_عسلی #گوشت_لطیف #آبگوشت
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
غذای دوایی 🥙
🔻غذای دوایی آن است که وقتی وارد بدن شد اخلاط حاصله از آن هم جزو بدن می شود و هم با کیفیت خود روی مزاج اصلی بدن تأثیر می گذارد.
🔻البته بیشتر جنبه ی غذایی دارد مثل تمام غذاهایی که مصرف می کنیم مانند: کاهو، کدو، هندوانه، ماءالشعیر طبی، خربزه، انگور، کلم، ماش، اسفناج، شوید، چغندر، زردک، عدس، نخود، لوبیا و مانند این ها که علاوه بر نقش غذایی بسته به کیفیت خود می توانند موجب تغییر درجه ی سردی، گرمی، تری و خشکی بدن گردند. به همین دلیل در حفظ الصحه مصرف مداوم و زیاد غذاهای دوایی نهی شده است.
📚منبع: مروری بر کلیات طب سنتی ایران
#غذای_دوایی #کاهو #کدو #حبوبات #زردک #مزاج_اصلی #ماءالشعیر
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
دوای غذایی🍱
🔸دوای غذایی آن است که وقتی وارد بدن شد خلط کمی از آن تولید می شود و با مزاج اصلی بدن را با کیفیت خودش تحت تأثیر قرار می دهد.
🔸دوای غذایی کیفیت دارویی بیشتری دارد مثل نعناع، کاسنی، تاجریزی، سیر، پیاز، تره، بزر خیار و خربزه و هندوانه، توت، آلو و اکثر میوه ها
📚منبع: مروری بر کلیات طب سنتی ایران
#دوای_غذایی #تاجریزی #کاسنی #خربزه #توت #آلو #نعنا #تره #پیاز #سیر
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
دوای مطلق🫕
▫️دوای مطلق آن است که وقتی وارد بدن شد هیچ خلطی از آن تولید نمی شود، بلکه دوا با کیفیت غالبش در گرمی، سردی، تری و خشکی مزاج اصلی بدن را به حسب شرایط و مراتب تغییر می دهد.
▫️ مثل فلفل، که جزو ادویه های گرم است، می تواند گرمی را در بدن افزایش دهد و در صورت تداوم موجب خشکی بدن شود. یا مثل زنجبیل و رازیانه که گرم هستند یا کافور و نیلوفر که سرد هستند و مانند اینها...
📚منبع: مروری بر کلیات طب سنتی ایران
#دوای_مطلق #گرمی #سردی #زنجبیل #کافور #فلفل #تری #خشکی #نیلوفر #ادویه_گرم
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🌸سلام صبحتون عالی
🌿صبح یعنی عشق
🌸عشق یعنی حس خوب زندگی
🌿زندگی یعنی زیباترین هدیه خدا
🌸زیباترین هدیه خدا یعنی
🌿روزی پراز نشاط وآرامش
🌸و صبحی
پر ازلبخند و اتفاقات عالی 🌿🌸
@maharatsedayehakim
@sedayehakim
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
📝قوانین کاهش غذا
👈🏻کاهش غذا می تواند در کیفیت یا کمیت یا در هر دو اعمال شود.
📌کاهش کیفیت و افزایش کمیت غذا:
هنگامی به کار می رود که با وجود امتلاء و انباشتگی بدن بیمار از اخلاط فراوان، اشتها و قدرت هضم او زیاد باشد و تحمل غذا نخوردن برایش دشوار یا غیر ممکن باشد.
در این حال، کاهش کیفیت و افزایش کمیت غذا از سویی موجب فرو نشستن اشتها و درگیر کردن معده به هضم می شود و از سوی دیگر به علت کم بودن مواد مغذی آن کمیت اخلاط را افزایش نمی دهد.
🍏🥗اکثر سبزیجات و میوه جات را می توان بدین منظور به کار برد.
📚منبع: مروری بر کلیات طب سنتی ایران
#سبزیجات #میوهجات #کمیت_غذا #کیفیت_غذا #معده
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
📝قوانین کاهش غذا
📌کاهش کمیت و افزایش کیفیت غذا:
در مواقعی کاربرد دارد که اشتها و قوت هاضمه کم، ولی بدن به غذا نیازمند باشد. در این حال، کاهش کمیت غذا موجب هضم راحت تر و افزایش کیفیت غذا سبب تغذیه و تقویت بدن می شود.
🍳🍲آب گوشت های مختلف و زردهء تخم مرغ عسلی را میتوان بدین منظور توصیه کرد.
📚منبع: مروری بر کلیات طب سنتی ایران
#تخم_مرغ #آبگوشت #کیفیت_غذا #کمیت_غذا
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
📝قوانین کاهش غذا
📌کاهش توأم کمیت و کیفیت غذا:
هنگامی کاربرد پیدا می کند که کم اشتهایی و ضعف هاضمه با امتلاء همراه باشد تا مقدار غذا با میل و اشتهای بیمار و قدرت هاضمهء وی مناسب باشد و از افزونی اخلاط و زیادتر شدن امتلاء نیز جلوگیری شود.
📚منبع: مروری بر کلیات طب سنتی ایران
#قوانین_غذا #کمیت #کیفیت #کم_اشتها #هاضمه
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام عزیزان
ایشون حجةالاسلام بیآزار تهرانی، تولیت محترم امامزاده صالح تهران هستند.
از باسابقهترین روحانیون در حوزه فعالیتهای اجتماعی.
جا داره هر چقدر میتونیم کمک کنیم یا حداقل پیام رو انتشار بدیم، انشاالله
پیشاپیش تقبل الله منکم.
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
✨✨✨به نام خدا✨✨✨✨
🔔 اطلاعیه
با سلام خدمت حکمت آموزان گرامی
سایت مجله طبیب وابسته به صدای حکیم از نویسندگان توانمند، علاقمند و فعال در حوزه نگارش مقالات سایت دعوت به همکاری میکند.
🔻شرایط همکاری اعم از داشتن سیستم کامپیوتری، آشنایی با word، گذراندن دوره مقدماتی طب سنتی می باشد.
هم چنین ارائه مقاله حداقل ماهی یکبار هم از ملزومات همکاری می باشد.
لازم به ذکر است سه ماه اول همکاری جنبه کارورزی داشته و از ماه چهارم به بعد به هر مقاله مبلغ حق الزحمه پرداخت خواهد شد.
◀️متقاضیان می توانند جهت آشنایی با نمونه مقالات و حوزه علمی سایت به سایت مجله طبیب به آدرس 👇
🌐www.tabibmag.com
مراجعه کنند
🔸در صورت تمایل به همکاری به آیدی زیر پیام بدهید👇
@sabtenam130
📝قوانین کاهش غذا
📌افزایش کمیت و کیفیت غذا:
در ابتدای بیماری های مزمن کاربرد دارد؛ به شرطی که اشتها زیاد و هضم قوی باشد و بدن نیز به غذا و تقویت نیاز داشته باشد. دلیل به کار بستن این تدبیر آن است که بدن بتواند بیماری را تحمل کند و قوای آن تا رسیدن به مرحله بحران باقی بماند.
👈🏻غذای سریع النفوذ هنگامی به کار می رود که بدن نتواند تأخیر رسیدن غذا را تحمل کند.
👈🏻غذای غلیظ ( مانند پاچهء گوسفند) برای کاهش حس در افرادی که حس آن ها افزایش یافته است ( اصطلاحا دچار ذکاء حس شده اند) استفاده می شود. زیرا از غذای غلیظ، دم یا خون غلیظ و نهایتاً روح غلیظ تولید می شود و نفوذ قوهء نفسانی کاهش می یابد.
📚منبع: مروری بر کلیات طب سنتی ایران
#بیماری_مزمن #کیفیت_غذا #کمیت_غذا #قوه_نفسانی #غذا_غلیظ #ذکاء
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim