📆 سالروز ارتحال مرحوم آیت الله شیخ محمد حسین کاشفالغطاء؛ ( ۱۸ #ذی_القعدة الحرام ۱۳۷۳ ق)
🔹 مرحوم #کاشف_الغطاء (اعلی الله مقامه) حدود ۶۰-۷۰ سال پیش مورد سؤال قرار گرفت که #شیعه چه میگوید؟ #تشیع یعنی چه؟ ایشان برایشان معنا کرد. فرمود شیعه میگوید #اصحاب_پیامبر همهشان #ایمان نداشتند. رجوع کنید به #تاریخ شان، به کتابهایشان، ببینید. شیعه میگوید که اینها در موارد #سیاست که پیش میآمد، تابع پیغمبر نبودند. میگفتند #پیامبر اگر گفت نماز مغرب سه رکعت است، ما هم سه رکعت میخوانیم، چون وارد نیستیم، اهلش نیستیم. اما اگر گفت بعد از من این جوان [ امام #علی علیهالسلام] #خلیفه باشد، خوب معلوم است اشتباه میکند! یک جوانی که با شمشیر او #اسلام رونق گرفته و #عرب های بسیار بسیار #طاغوتی از ضرب شمشیر او به خاک افتادند، اینها هرگز اسلام را قبول نمیکنند در صورتیکه رئیسشان یک چنین شخصی باشد که اینطور به آنها ضربه زده. پس ما صلاح اسلام را بهتر میدانیم!.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
[ضرورت توسل به معصومین در زیارات برای نجات ممالک اسلامی]
🔺 حاجات ما فعلاً خیلی زیاد است. در حال حاضر ممالک اسلامی خیلی با هم ارتباط پیدا کردهاند.
یک وقتی ما در قم یا تهران خبری از کابل یا بغداد یا فلسطین نداشتیم، اما حالا همانطور که این منزل از آن منزل با تلفن خبر میگیرد، الآن هم این مملکت از آن مملکت خبر میگیرد. الآن ما میدانیم که برادران مسلمانمان را در بغداد و ... سرکوب میکنند؛ یکمرتبه انفجاری میشود و عدهای از بین رفته و زمین از خونشان رنگین میشود. اینها را باید با حضرت در میان گذاشت و نتیجه گرفت و واقعاً هم نتیجه دارد.
🔸 یک وقتی بنده خودم در زمان صدام مشرَّف شدم و یکقدری از این درد دلها کردم. در بازگشت در اتوبوس چشمم به هم رفت و دیدم یک تیری شلیک شد. حالا نمیدانم مسلسل بود یا چیز دیگر بود، اما فهمیدم که خبری خواهد شد. و بعد بحمدالله جنگ شد و آن شمر عرب به درک واصل شد.
🔹 حالا هم باید همینگونه درد دلهای عمومی همهی مسلمانها را به حضرت عرض کرد و در میان گذاشت و جواب گرفت.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
[«فأکمَلتُ بأستِخلافِهِم رسالة المنذرین کَما أوجَبتَ ریاستهم فی فطر المکلّفین»]*
🔺 اگر انشاءالله فرصتی شد و شما موفق شوید که این علوم را ادامه دهید، این بخش از اذن دخول مطالبی است که طبق فرموده مرحوم امام در چهل حدیث در حدیث دهم و یازدهم، این مطلب ثابت شده که این حرفها، حرفهایی است که از درون جگر و دل انسانها بیرون میآید.
🔹 ما مفطور شدیم به این فطرتها، یعنی اگر دستگاهی داشته باشیم که از فطرت انسانها عکس برداری کند، درونش ارادت به معصوم و خلیفه خدا خوابیده است. همانگونه که وقتی طفل به دنیا میآید اگر از او عکس برداری بکنند، ارادت به پستان مادر و شیر و علاقه به پدر و مادر در درونش هست؛ اما نمیفهمد و فقط لبش را این طرف آن طرف میبرد. لذا مادر هم به او توجه میکند و یک پستانکی به دهان او میگذارد. اینها با هم ربط دارند.
🔸 ما تمام وجودمان در پی یک چنین رؤسا و ملوک و آقایانی است. چون خودمان میبینیم خالی هستیم، هیچ چیز نداریم، هیچ چیز نمیفهمیم.
اگر یک چنین انوار روحانی در جهان نباشد، جهان میپاشد. هیچ چیزی برقراری ندارد. از اول تا آخرشان، این جهان با نیروی جاذبه معنویت امام و معصوم در نظم و انتظام در آمده است.
*) بخشی از اذن دخول مفاتیح الجنان
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
@seyedololama
سیدالعلماء
[ملوکا لحفظ النظام و اخترتهم رؤساء لجمیع الأنام و بعثتَهم لقیام القسط فی ابتداء الوجود الی یوم القیامة]
♦️ از اول پیدایش بشریت و زمین و خورشید و آسمان و ... تا قیامت، همهی امور زیر نظر اینها بوده. انبیاء هم این را میدانستند.
🔸 حضرت آدم میدانست که یک افرادی هستند که باید خدا را به آنها قسم بدهد تا توبهاش قبول شود.
🔹 وقتی حضرت نوح دوستانش و خانوادهاش را سوار کشتی کرد و موجهای کوهپیکر آب شروع به حرکت کردند، آنها مثل کاه بودند. یک کاه بیفتد روی دریا چه میشود؟ تمام دنیا را آب برداشته بود و حضرت نوح میدانست که اگر خدا را به اسم اینها بخواند، این امواج در اطاعت او قرار خواهد گرفت و حرکتی نمیکند. این است که متوسل شد. دیگر انبیا هم همینطور.
[و الحمد لله الذی مَنَّ علینا بحُکّام یقومون مقامه لؤ کان حاضرا فی المکان]
🔺 این عبارت را خیلی خوب دقت کنید! مثل آیات قرآن است. اینکه شنیدید ادعیه، قرآن صاعد است، همین است. یک قرآن نازل داریم که با وحی است، یک قرآنی هم داریم که صاعد است و عترت آموزش میدهند که با خدا یا پیامبر اینگونه صحبت کنید.
🔸 خدا را شکر که یک آقایانی به ما داده که اگر خودش جوری بود که میشد مثل بشریت در بیاید، اینها جانشینان او بودند. منتهی خداوند بالاتر از این است که به شکلی در بیاید و محدودیتی پیدا کند و انسانیتی پیدا کند.
🔹 این خرافات در دین مسیحیت نبود بعدها کلیسا اینها را درست کرد که پسر خدا و روحالقدس و ...، اینها را کلیسا وارد مسائل مسیح کرد. اگر خدا طوری بود که ممکن بود مثل عقیدهی مسیحیت به صورت در بیاید، این بزرگان ما قائم مقامهای او بودند.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 مظلومیت #سادات و #شیعه در طول تاریخ
🔹 غارت اموال خانوادهی امام #رضا علیهالسلام به دستور #هارونالرشید لعنهالله
▪️ عزاداری همیشگی برای وقایع #کربلا
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
📆 مطالبی در آستانهی شب و روز بسیار مبارک #دحوالأرض (۲۵ #ذی_القعدة الحرام)، در دو قسمت ارائه میگردد.
🔺 اهمیت متذکر بودن به نعم بیکران الهی
🔹 «فإن العلم بالنعمة و مقدارها کماً و کیفاً أول مراتب شکرها»¹
در این ماه #ذی_القعدة مهمترین مسأله، تلاش برای #علم به نعمات خداست زیرا علم به #نعمت و بزرگی و مقدار نعمت، اول مراتب #شکر خداست، یعنی اول مراتب جدا شدن #انسان از #حیوانیت است. ما دیگر از این مهمتر مسالهای نداریم که انسان از حیوانیت وارد جهان انسانیت شود.
#ویل_دورانت که نویسندهی فلسفی از #آمریکا است در #لذات_فلسفه میگوید: ما #دانشگاه هایمان انسانسازی ندارند، نیمه انسان میسازند. نیمه انسان یعنی حیوان؛ خب پس خودشان اقرار کردهاند. علامتش هم این است که هر کسی در دانشگاههای آنها علوم #اقتصاد را میخواند، #سیاست را میخواند و وارد مقامات #کشوری و #لشکری میشود، آدمکش از کار در میآید! میگویی چرا حمله کردی به فلان مملکت؟ میگوید منافع کشور ماست! خب گرگ و پلنگ هم اگر زبان داشتند همین را میگفتند. چرا حمله کردی به گوسفندان؟ میگوید باید استفاده کنم!.
پس ما با #فرهنگ و #تمدن امروز، یک متر هم از حیوانیت جدا نمیشویم، مگر اینکه این مسائل را یادداشت کنیم و در آن مثل ریاضیات #فکر کنیم. ایشان [ مرحوم #ملکی_تبریزی ] فکرش را کرده میفرماید: «فإن العلم بالنعمة و مقدارها»؛ اول انسان بداند نعمت را. یک وقت مثل حیوان اصلاً نعمت را نمیداند، حیوان از نعمت استفاده میکند ولی نمیداند نعمت یعنی چه.
اول، علم به اینکه من در نعمت خدا شناورم را متذکر شود. اگر یک کرمی را در شیشهی آب بیندازند که کمکم رشد کند، من حتی از او هم کمترم. چون او کرم بوده، من کرم هم نیستم، از خودم #هیچ نیستم، از خودم هیچ ندارم، هرچه هست نعمت است. پس من شناور در نعمت هستم. به اضافهی خودم، که خودم هم برای خودم نعمتم!.
این را میگویند #بندگی. وقتی #بنده شد، نعمت را فهمید، مقدارش را هم که چقدر است، فهمید؛ اگر این موضوع را در این ماه پیروی کند، چند قدم از حیوانیت دور شده و وارد انسانیت شده.
«و قَد وَرَدَ فی الاَخبارِالکَثیرَة اَنَّ فی الخامِسِ والعِشرین مِن ذیالقعدة نُصِبَتِ الکَعبَة و دُحیَهِ الاَرض وهَبَتَ فیهِ آدَم و وُلِدَ فیهِ الخَلیل و عیسی علیهماالسلام و نُشِرَت فیه الرّحمة»²
این جهان برای ما فراهم شده. از روی حساب فراهم شده، نه اتفاقی و از باب اینکه یک شعلهی آتشی از خورشید پخش بشود! چنین چیزی اصلاً قابلیت #تصور ندارد؛ ما یک نان سنگکی میبینیم روی تخته در همین زیر گذر. خب اگر ما هیچوقت وارد دکان نشده باشیم، #فکر بکنیم این نان چگونه برای ما جور شده، گیر میکنیم، ولی از پشت شیشه که نگاه میکنیم، میبینیم که یک بندهی خدایی مقداری خمیر برداشته، انداخته روی پارو و دارد با دست خودش این را پَهن میکند؛ چون اگر پَهنش نکند نان درست و حسابی در نمیآید. بعد میاندازدش روی ریگ داغ، از آن طرف هم آتش میبیند، این خمیر به صورت نان در میآید.
(قسمت اول)
_________
۱) [ #المراقبات ]
۲) [ #المراقبات ص ۱۹۱]
@seyedololama
سیدالعلماء
📆 مطالبی در آستانهی شب و روز بسیار مبارک #دحوالأرض (۲۵ #ذی_القعدة الحرام)، در دو قسمت ارائه میگردد
📆 روز بسیار مبارک #دحوالأرض (۲۵ #ذی_القعدة الحرام)
(قسمت دوم)
خب حالا دست #خلقت چهجوری برای من و شما گندم فراهم کرده؟ جو فراهم کرده؟ ذرت فراهم کرده؟ همینطور یکی یکی اسم این #نعمت ها را ببر؛ میوهها، انگور، انار، خربزه، هندوانه، موز، همینطور بگو، بشمار. ببین اینها چهجوری فراهم شده؟
ما از پشت شیشه باید نگاه کنیم، دست قدرت حقتعالی را ببینیم، بوسه بزنیم، بوسه همین #سجده است، این #نماز است، این #مسجد بوسهگاه تشکر آمیز من و شماست بر درِ خانهی خدا. #انسانیت این است: تکان خوردن و بیدار شدن و دست لطف معطی و محسن این جهان را بوسیدن و از او تشکر کردن.
آنوقت او این تشکر را به حساب میگذارد. برای او که سودی ندارد. حالا تمام این شش میلیارد جمعیت به سجده بیفتند یا به رقص بپردازند، مشروب بخورند. برای او چه فرقی میکند؟ ولی وقتی که اینها انسانیت نشان دادند، عطوفت، مرحومیت او، #لطف او، #عنایت او را نشان دادند، آنوقت قابلیت آن #رحمت دومی را پیدا میکنند. رحمت اولی که آنها را ساخته بود باعث شد که قدر او را بدانند و قابلیت رحمت ثانوی پیدا کنند. و لذا این بزرگوار [مرحوم میرزا جواد آقا #ملکی_تبریزی ] میفرماید که: «عن امیرالمؤمنین علیهالسلام: اوَّلُ رحمةٍ نَزَلَت مِنَ السَّماء الی الاَرض فی خَمسٍ و عِشرین مِن ذی القعدة»؛ اول رحمتی که از جانب #غیب این جهان -که اسمش سماء هست- به زمین رسید، در بیست و پنجم ماه ذیالقعده بود. لذا برای دستبوسیِ منعم و محسن و بخشنده و ارحمالراحمینی که داریم، هر کسی روزه بگیرد در آن روز و در شبش #عبادت کند، آن بخشنده، این رحمت دومی را به او پاداش میدهد. آن چه است؟؛ «فَلَهُ عِبادة مِئة سِنَة صام نهارَها و قامَ لَیلَها»؛ صد سال اگر زنده باشد، سالم باشد، هر روز روزه بگیرد و هر شب عبادت کند، در همین یک روز و یک شب جایش میگذارد.
مثل اینکه شما یک ارمغانی پیش یک بزرگی میگذارید؛ یک سکهای، چیزی میگذاری، آن هم دست در جیب میکند و یک مشت سکه میریزد در دامن شما. این لطف الهی است.
۸۹.۹.۱۹
✅ مرحوم آیت الله سیدابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 حضرت علی علیه السلام در اثر سفارشات پیامبر اکرم [به عنوان وصی] به حق معرفی شد. یعنی برای کسی تردید باقی نماند.
❓اما آیا این تردید باقی نماندن، باعث شد که ایشان را بپذیرند؟
نه! همسر خود پیغمبر هم نپذیرفت و زیر بارش هم نرفت؛ حالا خود پیغمبر گفته روی چشم ما، پیغمبریاش را قبول داریم، آقای ماست، سرور ماست، هزار تا شأن و شئون دارد؛ اما علی کسی نیست که ما بتوانیم با او بسازیم. به این میگویند مانع قلبی، مانع ایمانی.
🔸 هر کسی که در زندگی با نفس خودش نتواند- مثل بنده روسیاه- غلبه کند و بجنگد، این موانع قلبیاش موجود است.
👈 معنای اینکه فرمود: «مرحبا بقومٍ قضوٌا الجهادَ الاصغرَ و بقِیَ علیهِمُ الجهادُ الاکبرُ» این است که اینها توانستند بر خودشان هضم کنند که به جنگ با دشمنان بروند، اما آیا میتوانند این هضم دومی را هم انجام دهند که وقتی به آنها گفتند که یتیم ابوطالب، کسی که ثروتی ندارد، کسی که عدهی زیادی از شما و خانوادهی شما به دستش به خاک و خون غلتیدند، این باید به جای پیغمبر بنشیند، آیا میتوانند این را بپذیرند؟
🔹 این است که جهاد اکبر اینجا شروع میشود.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گر تو سنگ خاره و مرمر بوی
چون به صاحبدل رسی گوهر شوی
مهر پاکان در میان جان نشان
جان مده إلّا به مهر دلخوشان
کوی نومیدی مرو اومیدهاست
سوی تاریکی مرو خورشیدهاست
( #مثنوی )
🔺 اهمیت #محبت اولیای الهی
🔹 یادی از مرحوم آیت الله شیخ عبدالکریم #حقشناس
۹۲٫۳٫۹
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🏴 یا جوادالائمه ادرکنی
🔘 در آستانهی شهادت حضرت امام جواد (صلواتاللهعلیه) ارائه میگردد.
🔺 شرایط دریافت نصیحت
بسم الله الرحمن الرحیم
«قال له رجل: أوصِنی ¹ قال (علیهالسلام): أو تقبل؟»؛ فرمودند: آیا حاضری که قبول کنی؟
این کلام و این پاسخ ابتدایی میرساند به اینکه سخن گفتن و #پرسش و استفاده از #آیات و #روایات و اینها، به این آسانی نیست که انسان #فکر میکند؛ بلکه تجهز و #آمادگی نفسانی میخواهد تا اینکه #انسان خودش را در مقام صلاحیت این بداند که از یک بزرگواری و هدایتْگری و راهنمایی، وصیت و سفارش بخواهد. ای بسا که انسان یک #توهماتی دربارهی خودش پیش میآید که در معرض اینگونه سؤالات از دیگران و بزرگان قرار میگیرد!.
فرض بفرمایید که بنده در یک مسئلهی جزئی، تحمل فشارِ #مادر پیر خود را اگر نداشتم که او وقتی به من تعرض بیجایی به نظر خودم میکند، با کمال رغبت بپذیرم، و با او مجادله نکنم، سخن او را پاسخ ندهم. آنوقت خدمت یک بزرگواری بیایم و بگویم آقا یک نصیحتی به من بفرمایید! یک وصیتی به من بفرمایید. این در اثر این است که انسان #محاسبه_نفس ندارد و نیرو و اندازهی خودش را محک نزده.
وإلّا این یک چیزی نیست که بر کسی، بر یک #مسلمان، #شیعه ولو بیسواد، مخفی باشد که انسان مکلف است در برابر مادر پیر #خاضع باشد. تعرضات نابهجای او را به جان بخرد، و در برابر آن، هیچ واکنشی انجام ندهد، اما حالا میبیند که در چنین چیزهایی گیر میکند و از #قدرت نفسانیاش بر نمیآید که تحمل کند از یک #فحش بیجای مادر به او، تعرض بیجای به او، فرمان بیجا دادن به او، این چیزها را نمیتواند هضم بکند؛ آنوقت پیش یک بزرگواری یا در یک مجلس #علمی بگوید که آقا به ما یک وصیتی بکنید، یک سفارشی بکنید. اینها در اثر نسجیدن انسان از اندازههای #استعداد خودش است. و حال اینکه ما آنچه را که فهمیده و دانستهایم، کمتر شده که ببینیم از آن کلاسهایی که ما گذراندهایم، از دانستن و به مرحلهی #عمل وارد کردن، واقعاً فراغت حاصل شده باشد، و یکی از آثار این مسئله این است که اگر آدم آنچه را که فهمیده و دانسته، سعی کند که عمل کند، نتایجی در وجودش پیدا میشود که راه برایش باز میشود؛ دیگر محتاج به اینکه کسی دستش را به او بدهد نیست؛ که برود پیش این و آن بنشیند و بگوید که مرا #نصیحت کن، به من #توصیه کن، چیزی، راهی به من نشان بده. راه به وسیلهی #عمل به آنچه انسان میداند، برای انسان باز و گشوده میشود و انسان ترقی #روحی میکند؛ به خود مشغول میشود، سرگرم خودش میشود، دیگر از این و آن فراغت پیدا میکند.
ادامه دارد....
@seyedololama
📆 سالروز وفات مرحوم آیت الله حاج شیخ جواد کربلایی؛ ( ۲۸ #ذی_القعدة ۱۴۳۲= ۱۳۹۰٫۸٫۵)
🔹 مرحوم آقا سید رضا #بهاءالدینی در مورد یکی از علمای #یزد به نام مرحوم حاج شیخ #غلامرضا_یزدی میگفت: ایشان در یزد از حمالی تا آیتاللهی، همه کاری انجام میدهد.
حالا این آقای آشیخ جواد #کربلایی هم اینجوری بود.
این از حمالی تا آیتاللهی را من در آشیخ جواد دیدم؛ مشرّف شدیم با خانوادهمان #نجف. یک جایی گرفتیم، منتهی چیزی نداشتیم، سرما بود. زمستان بود. یکوقت در زدند. من رفتم در را باز کردم، دیدم آقای آشیخ جواد، یک رختخواب روی سرش گذاشته، آمده!؛ یک لاحافی به قدر این فرش تمام، لاحاف کرسی میگویند. بله. خدا همهشان را رحمت کند.
اینجور درسها تو #حوزه باید به طور رویت، مشاهده بشود تا انسانها، #طلبه ها، حوزویها، امثال بنده بدانند که عناوین #علما و اینها انسان را از آنی که هست بالاتر نبرد!.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
@seyedololama
سیدالعلماء
🏴 یا جوادالائمه ادرکنی 🔘 در آستانهی شهادت حضرت امام جواد (صلواتاللهعلیه) ارائه میگردد. 🔺 شرایط
(قسمت دوم)
🔹 در هر حال حضرت به او فرمودند که: «او تقبل»؛ حالا من یک چیزی گفتم. تو قبولش میکنی؟ این خیلی حرف است. مانعی نداری تو در وجودت از پذیرش یک سخنی که یک #دانشمند، یک آدم دلسوزی به تو بگوید؟ آیا چنین کاری با خودت کردهای؟
و این مسئله نظیر مسئلهی #امامت و #حکومت_اسلامی میماند؛ مثلاً فرمودهاند که یکی از شرایط امامت و پیشوایی و نفوذ حکومت اسلامی پذیرش #مردم است. خب این به چه معناست؟ آیا یعنی حکومت اسلامی اگر از طرف مردم پذیرش نداشته نباشد، این حکومت رسمیت و #قانونیت ندارد و #مشروع نیست؟ اینطور که نیست. بلکه شاید معنایش این باشد که یعنی این حکومت، إعمال و نفوذ و نتیجهگیریاش، وابسته به این هست که مردمی پیدا بشوند و کاری انجام بدهند، وإلّا اگر آنها از پذیرش، امتناع داشته باشند، #حاکم هر قدر #مقتدر، هر قدر #عادل، هر قدر از طرف خداوند دارای #سند محکم هم که باشد، ولی کاری از او ساخته نیست. پس آنها مأمورند که بیایند #اطاعت این را بکنند.
بنابراین این فرمایش حضرت که آیا تو میپذیری؟، نشان میدهد که وصیت و توصیه خواستن، یک مقام مهمی هست. انسان خیلی وقتها #نهج_البلاغه در حجرهاش است، روی میزش است، خب پر از نصیحت و راهنمایی است. از طرف نهجالبلاغه که کوتاهی نشده تا آمده در حضور ما. در این چند قرن پر از #فتنه و #فساد و سوزاندن #کتابخانه ها و کشتن #رُوات واینها، خداوند حفظ کرده و این مسائل به دست ما رسیده از طرف #شرع اسلام و مناصحین و خیرخواهان بشریت، #حجت تمام شده، فلذا ما باید خودمان را حاضر کنیم که اهل نهجالبلاغه بشویم. بنده همیشه این فرمایش استاد #مطهری علیهالرحمة مثل اینکه در گوش و در ذهنم است که در اول توضیح کتاب #سیری_در_نهج_البلاغه، آنجا که سخن استادشان حاج میرزا علی آقای #شیرازی را بیان میکنند که چه فرد نافذ الکلامی بود و چه شایستگیهایی داشت، میفرمایند: من شهادت میدهم که آن #عالم_ربانی بود، اما در اینکه من #متعلم علی سبیل نجاةِ او بودم، خودم قطع ندارم، شبهه دارم. پس بنابراین #طلبه بودن و احراز طلبه شدن را کردن، یک کار مهمی است که انسان خودش را بشناسد که واقعاً اینجایی است یا از جای دیگری اینجا آمده.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
السلام علیک یا جوادالائمه ادرکنی
🏴 شهادت حضرت ابن الرضا امام محمد تقی علیهما السلام را به پیشگاه مقدس امام زمان علیه السلام و شیعیان و دوستان تسلیت عرض می نمائیم.
@seyedololama
معجزه_امام_جواد_علیه_السلام_@seyedolo.mp3
1.8M
🏴 بیان معجزهای از جواد الائمه صلواتاللهعلیه و عرض توسلی به ساحت آن امام مظلوم به همراه بیاناتی بسیار مهم از لسان مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
🔺 ذکر و یاد وصایت #امیرالمؤمنین علیهالسلام که حقیقتِ #نبوت و #ولایت است در نماز¹ دههی اول #ذی_الحجة الحرام؛ «و واعدنا موسی...»²
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
___
۱) [ #مفاتیح_الجنان
اعمال ماه ذی الحجة الحرام ... دوّم: خواندن دو ركعت نماز، بين مغرب و عشا در تمام شبهاى اين دهه كه در هر ركعت پس از سورهی «حمد»، يك مرتبه سورهی «توحيد» و آيه: «وَ وَاعَدْنَا مُوسَى ثَلاثِينَ لَيْلَةً وَ أَتْمَمْنَاهَا بِعَشْرٍ فَتَمَّ مِيقَاتُ رَبِّهِ أَرْبَعِينَ لَيْلَةً وَ قَالَ مُوسَى لِأَخِيهِ هَارُونَ اخْلُفْنِي فِي قَوْمِي وَ أَصْلِحْ وَ لا تَتَّبِعْ سَبِيلَ الْمُفْسِدِينَ.»
{با موسى سى شب وعده كرديم، و آن را با ده شب ديگر كامل نموديم، در نتيجه ميقات پروردگارش به چهل شب اتمام يافت و موسی به برادرش هارون گفت: در ميان قوم من جانشينم باش، و اصلاح كن، و راه اهل فساد را پيروى مكن.}
را بخواند تا با ثواب حاجيان شريك گردد.]
۲) [ #اعراف :۱۴۲]
@seyedololama
🔺 همزمان با حلول ماه ذیالحجة الحرام
📖 #مفاتیح_الجنان : ... اما اعمال هر ماه نو: چند عمل است: ... پنجم: در روز اوّل دو ركعت نماز بهجا آورد، در ركعت اول پس از سوره حمد سى مرتبه سوره توحيد، و در ركعت دوم بعد از سوره حمد سى مرتبه سوره قدر بخواند و پس از نماز صدقه بدهد، چون چنين كند، سلامتىاش را در آن ماه از خدا خريده است.
و از بعضى روايات استفاده میشود، كه پس از نماز بخواند:
🌹بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ وَ مَا مِنْ دَابَّةٍ فِي الْأَرْضِ إِلا عَلَى اللَّهِ رِزْقُهَا وَ يَعْلَمُ مُسْتَقَرَّهَا وَ مُسْتَوْدَعَهَا كُلٌّ فِي كِتَابٍ مُبِينٍ؛ ( #هود علیهالسلام:۶)
🌹بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ وَ إِنْ يَمْسَسْكَ اللَّهُ بِضُرٍّ فَلا كَاشِفَ لَهُ إِلا هُوَ وَ إِنْ يُرِدْكَ بِخَيْرٍ فَلا رَادَّ لِفَضْلِهِ يُصِيبُ بِهِ مَنْ يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ وَ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ؛ ( #یونس علیهالسلام:۱۰۷)
🌹بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ سَيَجْعَلُ اللَّهُ بَعْدَ عُسْرٍ يُسْرا؛ ( #طلاق :۷)
🌹 ما شَاءَ اللَّهُ لا قُوَّةَ إِلا بِاللَّهِ؛ ( #کهف :۳۹)
🌹حسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَكِيلُ؛ ( #آل_عمران :۱۷۳)
🌹 و أُفَوِّضُ أَمْرِی إِلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبَادِ؛ ( #غافر :۴۴)
🌹 لا إِلَهَ إِلا أَنْتَ سُبْحَانَكَ إِنِّی كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ؛ ( #انبیاء علیهمالسلام:۸۷)
🌹 ربِّ إِنِّی لِمَا أَنْزَلْتَ إِلَیَّ مِنْ خَيْرٍ فَقِيرٌ؛ ( #قصص :۲۴)
🌹 ربِّ لا تَذَرْنِی فَرْدا وَ أَنْتَ خَيْرُ الْوَارِثِينَ؛ ( #انبیاء علیهمالسلام:۸۹)
التماس دعا
@seyedololama
🔺 لا اله الا الله
🔹 در دعای¹ ایام دههی اول #ذی_الحجة وارد شده: «لا اله الا الله عدد اللیالی والدهور، لا اله الا الله عدد امواج البحور، ... لا اله الا الله عدد شوک والشجر، ... لا اله الا الله عدد الحجر و المدر»؛ یعنی همهچیز صدای لاالهالااللهاش بلند است. به هر چیز نگاه کنیم باید به چشم نمایشی نگاه کنیم، نه به چشم استقلالیِ حیوانی؛ #حیوان و حشرهای مثل یک مورچه اگر الآن روی دست بنده راه برود، چیزی نمیفهمد که مثلاً اینجا دست است یا انسان است، حیوان است، #حیات هست، #قدرت است، اینها را که نمیفهمد. ما هم به اشیاء و خودمان که نگاه بکنیم، اگر به چشممان یک سرمهای از لا اله الا الله بکشیم، میبینیم ما و جهان همه داریم لا اله الا الله میگوییم.
۷۸٫۳٫۱۲
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
__
۱) [ #مفاتیح_الجنان
اعمال دههی اول ذیالحجةالحرام: ... پنجم: در هر روز اين دهه اين تهليلات را كه از اميرالمؤمنين عليهالسّلام با ثواب بسيار روايت شده بخواند.
و اگر روزی ده مرتبه بخواند بهتر است: لا إِلَهَ إِلّا اللَّهُ عَدَدَ اللَّيَالِي وَ الدُّهُورِ
لا إِلَهَ إِلّا اللَّهُ عَدَدَ أَمْوَاجِ الْبُحُورِ
لا إِلَهَ إِلّا اللَّهُ وَ رَحْمَتُهُ خَيْرٌ مِمَّا يَجْمَعُونَ
لا إِلَهَ إِلّا اللَّهُ عَدَدَ الشَّوْكِ وَ الشَّجَرِ
لا إِلَهَ إِلّا اللَّهُ عَدَدَ الشَّعْرِ وَ الْوَبَرِ
لا إِلَهَ إِلّا اللَّهُ عَدَدَ الْحَجَرِ وَ الْمَدَرِ
لا إِلَهَ إِلّا اللَّهُ عَدَدَ لَمْحِ الْعُيُونِ
لا إِلَهَ إِلّا اللَّهُ فِي اللَّيْلِ إِذَا عَسْعَسَ وَ [فِي] الصُّبْحِ إِذَا تَنَفَّسَ
لا إِلَهَ إِلّا اللَّهُ عَدَدَ الرِّيَاحِ فِي الْبَرَارِي وَ الصُّخُورِ
لا إِلَهَ إِلّا اللَّهُ مِنَ الْيَوْمِ إِلَى يَوْمِ يُنْفَخُ فِي الصُّورِ.
{معبودى جز خدا نيست به شمار شبها و روزگاران،
معبودى جز خدا نيست به شمار امواج درياها،
معبودى جز خدا نيست، و رحمت او از آنچه گرد میآورند بهتر است،
معبودى جز خدا نيست، به شمار خارها و درختان،
معبودى جز خدا نيست به شمار موها و كرکها،
معبودى جز خدا نيست به شمار سنگها و كلوخها،
معبودى جز خدا نيست به شمار بههم خوردن پلکها،
معبودى جز خدا نيست در شب چون سياهى بنمايد و در صبح چون سپيدى سر برآورد،
معبودى جز خدا نيست به شمار بادها در صحراها و كوهها،
معبودى جز خدا نيست از امروز تا روز دميده شدن در صور.}]
@seyedololama
🔺 دو سوال طلبهی جوان از محضر مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی و پاسخ ایشان در سال تحصیلی ۸۴-۸۵
بسم الله الرحمن الرحیم
خدمت استاد معظم حضرت آیت الله خسروشاهی (مد ظله)
سلام علیکم
از محضر شما دو سوال داشتم:
۱- برای قاطعیت در اراده چه دستوری میفرمایید؟
۲- برای ترس از گمراهی در این زمان که باقی ماندن در دینداری بسیار دشوار است باید چه کرد؟
با تشکر
بسمه تعالی
برای قاطعیت در #اراده لازمست #دوست و معاشر قاطع پیدا کرد و در صورت کمیابی، #کتاب ها و سرگذشتهای آنان را تهیه و جدا مطالعه همیشگی نمود.
و دربارهی #ترس از #گمراهی لازمست دوست و معاشر با #ایمان داشت و هر #شبهه و تردید و سردرگمی را با وی در میان گذاشت و در صورت اشکال کتابهای دانشمندان با ایمان را مانند #آفریدگار_جهان و دیگر کتابهای آیة .. #مکارم و آیة .. #سبحانی و امثال آنها را همیشه همراه داشت و در هر فرصتی مطالعه کرد.
کتاب اصول عقائد [ #چهل_درس_در_اصول_اعتقادات ]
آقای #قائمی که در مدارس دینی هم تدریس میشود همراه داشت_ بطور ساده در چهل درس همهی مسائل لازم را مستدل آورده. موفق باشید.
@seyedololama
🔺 ارزش عمر گرانبها
🔹 نکند که مصداق «اذا مَاتُوا انتَبِهُوا» بشویم و وقتی موقع #مرگ ما رسید، یکدفعه ملتفت شویم که جهانمان، جهان ظاهری بود. خوابی بود و تمام شد و کاری نکردیم!. بعضی از اهل #علم گفتهاند هر کسی در #دنیا مسائل معارفی برایش حل نشود، در موقع مردن خطرناک میشود. چون میبیند آنچه را که #حقیقت میپنداشته، دارد از دستش میرود. آنچه را هم که دیدنی نبوده یعنی عالم #غیب، آن را #باور نکرده است. پس این شخصیت اتلاف #عمر کرده و دست خالی است.
۸۸٫۲٫۵
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 خیلی عجیبه...
۹۲٫۲٫۱۹
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
seyedololama781110.mp3
1.71M
استقلال فرهنگی اسلام؛ دفع شبهه لزوم احیاگری تعالیم ایران و ملی گرایی در کتاب خدمات متقابل اسلام و ایران؛ تقبیح شبهات وارده از سوی آذرتاش آذرنوش در آثار ایشان
۷۸٫۱۱٫۱۰
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
📆 سالروز درگذشت مرحوم آیت الله محمد حسین غروی اصفهانی؛ (۵ #ذی_الحجة الحرام ۱۳۶۱ق=۲۳ #آذر ۱۳۲۱ ش)
🔹 به تعبیر مرحوم علامه #طباطبایی در المیزان¹ از ثمرات #فطرت پاک "واستعمال ما فی وُسع الانسان من جاهٍ و مالٍ و علمٍ و فضیلة" میباشد.
بعضی طلبهها بودهاند که از زمان ورودشان به #حوزه، هر آنچه #سرمایه داشتهاند؛ باغ یا ملک یا کارخانهی پدری که به اینها #ارث رسیده بوده، در راه تعظیم #طلبگی، #درس، #کتابخانه ساختن، #مدرسه ساختن، طلبه قبول کردن، #تدریس کردن صرف کردهاند و آخرش میبینی که ورشکسته شدهاند! و هر چه داشتهاند خرج کردهاند، اما از شوقشان کاسته نشده.
شنیدم در شرح حال مرحوم علامه شیخ #محمد_حسین_اصفهانی، صاحب شرح بر #کفایه ² - و اینکه به ایشان میگویند #کمپانی، لابدّ پدرشان از تجار معتبر #اصفهان بوده و درآمد خوبی داشته- ایشان وقتی وارد #نجف اشرف میشود به قدری سرشار از امور #مالی بوده که یک روز در کوچههای نجف، تسبیح قیمتیای که دستشان بوده پاره میشود و میریزد و ایشان که داشته درس میرفته، زورش میآید که بنشیند و اینها را جمع کند!، حالا زمین گلآلود بوده یا هرچه.
خدا قسمت کند بروید نجف، این سبزیفروشهای نجف که ما هم دیدهایم، یک مشت سبزی و کاهوی پس مانده را میگذارند بیرون که هر که خواست ببرد. ایشان چند سال بعد که این سرمایهها تمام خرج میشود، میآمده از اینها استفاده میکرده! و بعد یکبار در بین راه اینها از دستش ریخته و مشغول جمع شدن میشود!. یک کسی به ایشان میرسد و میگوید: جناب آیت الله! بگذارید من جمع کنم. ایشان میگوید: من حالا داشتم میخندیدم، چون یادم افتاد وقتی آمدم نجف و تسبیحام در کوچه پاره شد، زورم میآمد اینها را جمع کنم، اما الآن این کاهوهای غیر قابل فروش را که ریخته، دلم نمیآید بگذرم و میخواهم جمع کنم.
این همان "واستعمال ما فی وُسع الانسان من جاهٍ و مالٍ و علمٍ و فضیلة" در راه آن #معشوق_فطری است.
اگر فطرت انسان سالم باشد، حالا خواه #دانشجو، خواه #طلبه، خواه #اداری، خواه #وزیر، خواه #وکیل؛ خودش #کارمند خدا میشود و فعال میگردد و قهرمان خدمت به #اسلام میشود. چرا؟ چون در درونش، فطرت سالم مانده.
پس اینکه ما در #اجتماعی گیر کردهایم که معمولاً با هر کسی روبرو شویم، میبینیم درد #مادیت او را گرفته، باید بفهمیم که فطرتهای سالم را #تربیت های ناسالم #استعماری، دستخورده و #بیمار کرده است؛ ولذا این #دولت #جمهوری_اسلامی باید درک این موضوع درش بشود که ما روبرو هستیم با یک بیماری عمومی و آن این است که فطرتها تغییر کرده!.
اینکه دردهای ظاهریِ ما آمده مسلّط شده بر ما و دردهای #دینی ما را تحتالشعاع قرار داده؛ به خاطر همین است که این فطرت ناسالم است و باید یک #وزارتخانه مخصوص احیای فطرت اسلامی ما داشته باشیم که دانشمندانی بنشینند و سرچشمههای این بیماریها را پیدا کنند و داروهایش را بیابند و در تمام اوضاع و احوال #کشور این مسائل را بگنجانند که هر #قانونی در هر جا اجرا میشود در ضمن، احیای فطرت اسلامی هم درونش باشد. مخصوصاً در وزارت #فرهنگ_و_ارشاد_اسلامی.
۸۱٫۷٫۱۵
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
_
۱) [ #المیزان ج ۱ ص ۴۵]
۲) [ #نهایة_الدرایة_فی_شرح_الکفایة ]
@seyedololama