سیدالعلماء
🔺«ما قلت لهم إلا ما أمرتنی به أن اعبدوا الله ربی و ربکم»؛ ( #مائده :۱۱۷)
🔹در این #عبادت همه چیز خوابیده؛ همهی #صنعتها، مسائل #هستهای، مسائل هوایی و زیردریایی، مسائل #دانشگاهی و #حوزوی. همهی اینها جزء #بندگی باید قرار بگیرد. تو گفتی بگو، بکن، انجام دادم. این لابراتوار، این مسائل مربوط به امور هستهای، مسائل مربوط به انرژیها و این چیزها، کشتیسازی و زیردریاییسازی و اینها تمام دستور تو بود که من انجام دادم.
تمام #وزرا باید این جواب را بدهند روز #قیامت. تمام #وکلا که اینها را امضا میکنند، باید روز قیامت همینطور جواب دهند؛ فرمودی که ما این کارها را بکنیم.
آنوقت خدا ازشان میپرسد: خُب، من کِی گفتم به شما که یک مشت دانشجوی خدانشناس را جمع کنید و این #علوم را به آنها بگویید؟ شما میخواستید شش ماه، یک سال، اولِ ورود به #دانشگاه اینها را #مسلمان کنید، بعد مشغول به تدریس شود. آنوقت چه جواب میدهند؟!
#دانشجو چه تقصیری دارد؟ بعدها میآید #رشوه خوار میشود. #دزد میشود. فرار به #اروپا میکند. بی #حجاب میشود. بی #عفت میشود. چون خدا را نشناخته. درس خدا هفتهای دو ساعت بوده! مثل درس جغرافیا. خود #معلم هم تازه #ترس از خدا به عمرش به درونش نیامده!.
این است که این #دین تأسیسش از روی روحیات #اولیای خدا شده. این روحیات را باید به هر قیمتی هست، در پیاش باشیم. در #مسجدها، در #محلهها، عدهای مانند انجمن شهر، انجمن #اسلام تشکیل دهند. آنوقت پرونده داشته باشند؛ چندتا مغازه داریم ما؟ اینها مال کیهاست؟ چندتا شاگرد دارند؟ #خانوادهشان چه جوری رفتار میشود؟ مدارسشان چه جوری؟ معلمهاشان چه جوری؟ اینها را تمام بنویسند. مواظبت کنند. از #دولت پول #نفت و #گاز بگیرند، به اینها بدهند که مسلمانی یاد بگیرند.
آنوقت کشور میشود کشور #مرحوم_امام، که میفرماید: تأسیساتش را حفاظت بکنید!. مجانی به دست شما نیفتاده!. خونهای #جوانها در این راه خرج شده!. خُب، پس آن را نگهداری کنید.
۸۸/۱۰/۱۵
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 اثر واقعی قرائت قرآن کریم
🔹 #پیامبر اکرم و #ائمه (علیهمالسلام) وضع خاصی داشتهاند و دست نیرومند #قدرت الهی آنان را حفظ می کرده؛ والاّ چه کسی تاب دارد که با #کلام_خدا روبرو شود و حال و اوضاعش به هم نخورد؟! دیوانه نشود؟! به صحرا و بیابان نزند؟! در صورتیکه دیدن یک جمالی از #مخلوقات خدا برای زنان #مصر حالتی برایشان پیش آورد که از #عقل و #شعور بیرون رفتند و دستشان را بریدند و چنین حالی پیدا کردند و حتی درد را هم حس نکردند!؛ یعنی دیگر اصلاً دنیای #روح و #قلب و #حس و اعصاب و همه چیزشان فرق کرد و از بین رفت. حالا آن کجا و کلام خدا کجا؟ #جمال خدا در #قرآن جلوه کرده و کسی که با خدا در قرآن آشنا شود او هزاران #یوسف را دیده و ردّ شده! در #آیات و #معارفش، در دستورات #اخلاقی و #محبت آمیزیاش!.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 اول مسلمان باش بعد...
🔹 علامه #طباطبایی رحمه الله در صفحه ۶۷ کتاب #آموزش_دين چاپ سوم نشر جهانآرا میفرماید: «يک فرد مسلمان اول بايد مسلمان واقعی باشد، بعد يک تاجر يا کشاورز يا صنعتگر يا کارگر.»
ايشان ريشهی مطالب را بيان میکنند، در صورتیکه ما #زندگی را بر اساس تاجر بودن و کشاورز بودن و اينها حساب میکنیم، بعد میگوییم: خب شب هم میرویم #مسجد و #نماز میخوانیم!
نه؛ اول بايد وجود ما نمازی باشد بعد #کشاورز، #صنعتگر، #کارگر، #تاجر، #روحانی، #دانشجو، #استاد، #رئيس_جمهور و هر چه که بشود...
⏪ علامه در ادامه میفرمایند: «و نيز فردی که میخواهد تشکيل خانواده دهد، اول بايد مسلمان باشد (چه دختر چه پسر) سپس تصميم خود را عملی سازد. خلاصه دست به هر کاری که بخواهد بزند و هر مقام و منصبی که میخواهد اختيار نمايد، در آن دين و ايمان صحيح لازم است.»
ما #فکر میکنیم که #امام_زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) چرا تشريف نمیآورند؛ به خاطر اين است که اينگونه #مسلمانی هنوز در #اجتماع و #حوزه و #دانشگاه ما رسمیت پیدا نکرده!.
ما اول مسلمانيم؛ نه اينکه اول #دانشآموز میشویم، بعد دانشجو میشویم، بعد استاد میشویم، یا اداری و تاجر و صنعتگر میشویم، در ضمن میگوییم نمازی هم هست، #روزه هم هست، خدا هم هست.
ما اينگونه فکر میکنیم. الآن اينگونه شده و اين کار #استعمار است که از ريشه، مسئله را واژگون کرده؛ دنیایِ طبیعیِ خدا را اصل قرار داده، خودِ خدا را مخفی کرده!.
۸۶/۱۱/۲۰
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 اینکه در شبانهروز چند مرتبه #توجه به مسألهی پروردگار را قرار دادهاند که بگویند "الله اکبر"، یعنی طعام اطمینانبخش به #انسان بدهند؛ انسان را از #خواب حیوانیتی که چند ساعت خوابیده و هوشی نداشته بیرون بیاورند؛ که در مجلس سلطان بود که چند ساعت خوابیدی!.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
#نعمت
🔺 وقتی کسل شدیم و سر به متکا میگذاریم و میخوابیم، #لطف الهی ما را میخواباند؛ «یا مَنْ اَرْقَدَنی فی مِهادِ اَمْنِهِ و اَمانِه» (دعای #صباح )
ای خدای #لطیف و #رحیمی که دیشب مرا در گهوارهی راحت و امنی خواباندی!؛ دستور دادی که #موجودات، میلیاردها میلیارد موجود کاری به من نداشته باشند، طوفان و سنگ و ریگ و تیر آهن روی من نیاید، همه اینها را دستور دادی بیحرکت بمانند؛ تا مثل یک بچه خوابم ببرد!... تو مرا خواباندی.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
خطابات بیدارکنندهی قرآنی!-@seyedololama.mp3
744.1K
🔺 بیدار باش خطابات #قرآن!
💠 يَا أَيُّهَا الْإِنْسَانُ إِنَّكَ كَادِحٌ إِلَى رَبِّكَ كَدْحًا فَمُلَاقِيه؛ِ ( #انشقاق :۶)
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 راه نجات در زمان غیبت کبری
🔹 «انّ الحسین مصباح الهدی و سفینة النجاة»؛ غرق شدن در زمان #غیبت #امام_معصوم علیهالسلام برخلاف غرق شدن در زمان حضرت #نوح علیهالسلام؛ فرو افتادن و دست و پا زدن در منجلاب بدبختیهای #اعتقادی است. هر کس بتواند مانند آن ۷۲ نفر [شهدای کربلا] خودش را به کشتی #نجات برساند، از #عذاب الهی در امان است.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 مصیبت بزرگ #غفلت از خدای متعال
🔹 تلاش برای جلب دعای #امام_زمان علیهالسلام مخصوصاً در شبهای #جمعه
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
📆 مطالبی پیرامون شناخت "دانشجوی واقعی" به مناسبت روز دانشجو؛ (۱۶ #آذر)
🔹 حضرت #امیر علیهالسلام در حدیث #کمیل میفرماید: «النَّاسُ ثَلَاثَةٌ: عَالِمٌ رَبَّانِیّ»؛ #دانشمند متصل به دستگاه ربوبی که حرفش از آنجا، فکرش از آنجا، رفتارش هم از آنجاست.
«وَ مُتَعَلِّمٌ عَلَى سَبِيلِ نَجَاةٍ»؛ دانشجویی که فهمیده که #عالم_ربانی شدن، سعادت #دنیا و #آخرت است فلذا در پی آن افتاده است و هیچ #هدف دیگری ندارد که اگر همین #دانشجو غذا را آوردند موقع افطار در خوابگاهش دادند و فهمید که یادشان رفته به اتاق کناری بدهند، او به تنهایی نمیخورد یا آن غذا را قسمت میکند یا اصلاً خودش گرسنه میماند. این دانشجو پی این عالم ربانی را میگیرد تا از این راه این باب این #سعادت بر دلش گشوده بشود. «عَالِمٌ رَبَّانِيٌّ وَ مُتَعَلِّمٌ عَلَى سَبِيلِ نَجَاةٍ»؛ #نجات را برای کسی میگویند که دنبالش هستند تا بگیرندش و در پی نجات است یا گرگی دارد او را تعقیب میکند!. این گرگ درونی، این ناشایستیهای #اخلاقی که در ما - در بنده - هست از #کودکی و متحجر و جامد شده و فرمانده وجود من شده، از اینها چطور نجات پیدا کنم؟! #دانش را برای این میخواهم.
حالا شما ببینید در نظر ما #علم، دانش، #صنعت، #هنر برای چیست و به نظر حضرت #علی علیهالسلام دانشجویی برای چیست؟!
«مُتَعَلِّمٌ عَلَى سَبِيلِ نَجَاةٍ»؛ یعنی کسانیکه در این دنیا به #فکر این مسائل افتادهاند که نجات پیدا کنند؛ زیرا خودشان را در معرض #خطر و گودال سقوط میبینند، میخواهند نجات پیدا کنند با علم، با #کتاب، با #مطالعه، با #کلاس و اینها.
«وَ هَمَجٌ رَعَاعٌ»؛ و عموم #مردمی هم که در دو دسته اول نیستند، در حکم پشه و مگسهایی هستند که در اختیار این هوا و باد و طوفاناند که هیچجا نمیتوانند از خودشان یک وزنی داشته باشند که حتی چند لحظه بمانند. دستگاه هوا و تَمَوُّج هوا بر آنها حکومت میکند و این طرف و آن طرفشان میبرد!.
آنوقت آنقدر این مسئله باریک و مهم است که مرحوم استاد شهید #مطهری در کتاب #سیری_در_نهج_البلاغه وقتی استاد خودش حاج میرزا علی آقای #شیرازی را به عنوان عالم ربانی میگوید من شناختم، بعد از آن میگوید: ولی خودم را "متعلم علی سبیل نجات" هنوز تشخیص ندادم که شده باشم!؛ یعنی مقام دانشجو تا اینجا بالا میآید. دانشجویی که در پی سعادتطلبی برای خودش و هم نوعش و مملکتش میباشد که در نظرش این است که فقط علم و دانش و اینها نجاتبخش بشریتاند و ما میخواهیم آن را تحصیل کنیم. دیگر به چیزی دیگر کاری نداریم. ایشان میفرماید: من هنوز خودم باور نکردهام که دانشجوی اینطوری باشم که "مُتَعَلِّمٌ عَلَى سَبِيلِ نَجَاةٍ " شده باشم و "هَمَجٌ رَعَاعٌ" نباشم.
آدم یک #همسر می گیرد، یکمرتبه میبیند که اصلاً فکرش عوض شد، شغلش عوض شد، هَمَّش عوض شد، هدفش عوض شد؛ معلوم میشود این "هَمَجٌ رَعَاعٌ" بوده! #خیال میکرده که دانشجوست!. از اول کسی نبوده که دستش را بگیرد و از او دانشجو بسازد.
آدم خیال میکند دانشجوست بعد تا یک پیشآمد میکند، یک کسبی پیشآمد میکند، برادرش میگوید: داداش بیا مترجم بشو، من میخواهم یک فلان تأسیسی را بکنم؛ میبیند که درآمد خوبی است. دیگر از فردا وقتش را کم میکند، تحصیلش را کم میکند و میرود آنطرف!. این اصلاً همان "هَمَجٌ رَعَاعٌ" بوده ولی حالیاش نبوده، خیال میکرده این #طلبه است، خیال میکرده این دانشجو است.
آنقدر دانشِ بشر شناسی، #انسان_شناسی و #جهان_شناسی ارزش دارد و فوق هر الماس و هر طلا و هر جواهری است که هیچچیز نمیتواند برای کسی که طالب او هست، جانشین آن بشود. هیچچیزی نمیتواند خلاء او را پر کند که بگوید حالا دیگر من به آن خواستهام رسیدم، و آن را رها کند.
علامت اینکه #انسان دانشجوست این است که هیچچیز انسان را قانع نمیکند و هیچچیز آدم را به خود مشغول نمیکند. اگر دید که هیچچیز فرصتهایش را از دستش نمیگیرد، این دانشجو است. بنابراین بنده که از من گذشته، شما جوانان از خدا بخواهید که آن #توفیق دانشجو بودن را انشاءالله به شما #لطف کند.
و السلام علیکم و رحمة الله
۷۶/۸/۳
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
هدایت شده از سیدالعلماء
🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
📹 تصاویر مربوط به ماههای پایانی حیات شریف مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی، میباشد.
@seyedololama
توحید-@seyedololama.mp3
2.45M
🔺 رفع حجاب خودبینی با کسب اخلاص به وسیلهی استعانت از "بسم الله الرحمن الرحیم"
📖 #الميزان ج ۱ ص۱۷ : « ... فمتعلق الباء فی بسملة الحمد الابتداء ويراد به تتميم الاخلاص فی مقام العبودية بالتخاطب...»
🔹 #عبد، با کسب #اخلاص در #توجه به "بسم الله" در آغاز و ابتدا کردن به #عبادت، میخواهد مانع از #شرک خفی بشود، به اینکه نسبت کمالی را به خودش بدهد که مثلاً منم که تو را عبادت میکنم؛ «اللهم انی اسئلک»؛ منم که از تو فلان چیز و فلان چیز را میخواهم! تو کی هستی؟! کجا بودی؟! چه داری؟! چه جوری هستی؟!
تو الان یک بلبلی هستی در یک باغستانی که مشغولِ سخن شده؛ گل دیده، در او اثر گذاشته، خواننده شده.
این بلبل قبلاً خاک بوده، این خاک هم نمیدانیم چی بوده قبلاً؛ پس بنابراین الآن خدای بلبل است که دارد با نغمهی یکی از بندگان خودش، خودش را وصف میکند!.
"ای دعا از تو، اجابت هم ز تو!"
نتیجه این میشود.
۸۱٫۸٫۲۰
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
هدایت شده از سیدالعلماء
نماز اول ماه-@seyedololama.mp3
2.5M
🔺 معنای #بندگی
🔹 چرا #عبادات ما اثر ندارد؟!
🔺 تذکراتی پیرامون عمل #نماز_اول_ماه و آیات مبارکات پس از این نماز
۷۶/۷/۲۷
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 معنای #بندگی 🔹 چرا #عبادات ما اثر ندارد؟! 🔺 تذکراتی پیرامون عمل #نماز_اول_ماه و آیات مبارکات پس
🔺 همزمان با حلول ماه ربیعالثانی
📖 #مفاتیح_الجنان : ... اما اعمال هر ماه نو: چند عمل است: ... پنجم: در روز اوّل دو ركعت نماز بجا آورد، در ركعت اول پس از سوره حمد سى مرتبه سوره توحيد، و در ركعت دوم بعد از سوره حمد سى مرتبه سوره قدر بخواند و پس از نماز صدقه بدهد، چون چنين كند، سلامتىاش را در آن ماه از خدا خريده است.
و از بعضى روايات استفاده میشود، كه پس از نماز بخواند:
🌹بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ وَ مَا مِنْ دَابَّةٍ فِي الْأَرْضِ إِلا عَلَى اللَّهِ رِزْقُهَا وَ يَعْلَمُ مُسْتَقَرَّهَا وَ مُسْتَوْدَعَهَا كُلٌّ فِي كِتَابٍ مُبِينٍ؛ ( #هود علیهالسلام:۶)
🌹بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ وَ إِنْ يَمْسَسْكَ اللَّهُ بِضُرٍّ فَلا كَاشِفَ لَهُ إِلا هُوَ وَ إِنْ يُرِدْكَ بِخَيْرٍ فَلا رَادَّ لِفَضْلِهِ يُصِيبُ بِهِ مَنْ يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ وَ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ؛ ( #یونس علیهالسلام:۱۰۷)
🌹بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ سَيَجْعَلُ اللَّهُ بَعْدَ عُسْرٍ يُسْرا؛ ( #طلاق :۷)
🌹 ما شَاءَ اللَّهُ لا قُوَّةَ إِلا بِاللَّهِ؛ ( #کهف :۳۹)
🌹حسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَكِيلُ؛ ( #آل_عمران :۱۷۳)
🌹 و أُفَوِّضُ أَمْرِی إِلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبَادِ؛ ( #غافر :۴۴)
🌹 لا إِلَهَ إِلا أَنْتَ سُبْحَانَكَ إِنِّی كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ؛ ( #انبیاء علیهمالسلام:۸۷)
🌹 ربِّ إِنِّی لِمَا أَنْزَلْتَ إِلَیَّ مِنْ خَيْرٍ فَقِيرٌ؛ ( #قصص :۲۴)
🌹 ربِّ لا تَذَرْنِی فَرْدا وَ أَنْتَ خَيْرُ الْوَارِثِينَ؛ ( #انبیاء علیهمالسلام:۸۹)
التماس دعا
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 رضای الهی
🔹 اینکه سؤال میشود خدا یعنی چه؟ خدا یعنی یک مقامی که #زندگی بشریت در زیر پرچم #لطف او آغاز شده و ادامه پیدا میکند، سرانجام هم با او هست. محیط به همه جا، حاضر در همه جا، قوام همه چیز، قوت هر چیزی است که فرمود: «لا حول و لا قوة الّا بالله». این معنی #روحانیت است، این معنی انتخاب #طلبگی است؛ هر قدر که بشود؛ لازم نیست ما #مسلم_بن_عوسجه و #حبیب_بن_مظاهر بشویم، ما اگر #حر هم بشویم خیلی خوب است. اگر جزء #توابین هم بشویم که در جریان #کربلا تقریباً خون آن حضرت به گردن همهی این مردم #کوفه قرار گرفت که میتوانستند جلوگیری کنند و نکردند، ولی بالأخره یک #پشیمانی هم بعد برایشان پیدا شد و یک #قیامی کردند. ما هم در هر سن و سالی هستیم باید کوشش بکنیم که یک #انقلاب_درونی پیدا بشود که به همهچیز پشت کنیم و به #رضای_خدا رو کنیم. آنوقت در رضای خدا هر #مصیبتی هم که تحمل کنیم، نمرهمان بالاتر میرود و نتیجهمان بهتر خواهد شد، و سعی کنیم که این انقلاب را از آن حضرت بیاموزیم؛ در #نفس، در #دل جورش کنیم و آن را در #خانواده، در زندگیِ #پدر، #مادر، #برادر، #همسایه، #رفیق وارد کنیم. این #هدف روحانیت میشود. آنوقت #علم را هم برای خاطر این بیاموزیم؛ برای فهمیدن این مطالب #ادبیات بیاموزیم. در مطالب #هستهای و اینها شرکت کنیم، برای خاطر این مسائل #تظاهرات کنیم. دیگر چیزی باقی نماند که هدف رضای خدا در آن نباشد که در غیر اینصورت آن وبال خواهد بود و پشیمانی خواهد آورد. پس بنابراین زندگی #حسینی علیهالسلام یعنی هم #ریاست، هم #ازدواج، هم #مالکیت، همه چیز، اما «رضا الله رضانا اهل البیت»¹؛ ما دنبال رضای خدا هستیم و اینها را بازی برای او میدانیم، اینها را لازم برای او میدانیم وإلّا او نباشد، اینها وبال گردنمان خواهد بود.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
_______
۱) [ #بحارالانوار ج ۴۴ صص ۳۶۶-۳۶۷]
@seyedololama
سیدالعلماء
#انقلاب_فرهنگی
🔹 #انسان وقتی کاری را شروع میکند، آیا واقعاً مقید به این است که با نام خدا این کار را شروع بکند یا اینکه فقط #تشریفات است؟! بچه غیر مستقیم #حس میکند. #پدر و #مادر که بچه را میآورند سر سفره به او غذا میدهند، لباس میپوشانند، میفرستندش #مدرسه، با بردن نام خدا واقعاً او را در #حفظ و حراست الاهی قرار میدهند یا نام خدا را بردن تشریفات است؟ یا اصلاً نام خدا برده نمیشود؟! اینها را بچه با آن حس دقیق و باریکِ ناخودآگاهش حس میکند. ضمیر او در بچگی با همین حس ساخته میشود. وقتی اینطور شد زمانی که به ۱۵-۱۶ سالگی رسید هیچ دستگاهی نمیتواند در او تصرف کند و ضمیرش را شستشو بدهد تا او را از #انحرافاتی که پیدا کرده #نجات بدهد؛ لذا وظیفهی #فرهنگ و #آموزش و #معارف بسیار سنگین و مهم است، ولی فعلاً آن چیزیکه اهمیت داده میشود این است که #دیپلم یا #مدارک بالاتر گرفته بشود. بچهها خوب درس بخوانند و اینطور چیزها؛ در حالیکه باید تمام این مسائل در پوشش #دینی قرار بگیرد؛ اگر بخواهیم این #انقلاب و این #اسلام انشاءالله در #مملکت رسوخ پیدا کند. چون رسوخ پیدا کردن در خود انسان که این همه شرایط دارد، پس رسوخ کردن در مملکت هم به مراتب شرایط مضاعفی پیدا میکند. باید واقعاً #معلم دلسوز پیدا کرد، #دبیر دلسوز پیدا کرد. #روحانیت دلسوز پیدا کرد. روحانیت دلسوز، معلم دلسوز بسازد. در #محله خودش، در #مسجد خودش، در ﺟﻤﻊ #رفقای خودش جلسه بگذارد و آنها را #آگاه و هشیار کند به این مسائل. الآن بالاترین نیازهای مملکت به این است که این اساتید #دانشگاه آزاد و دولتی و اﻣﺜﺎﻟﻬﻢ زیر دست یک روحانی دلسوز قرار بگیرند، هر شب جلسه داشته باشند و اگر بیپول نمیآیند؛ پول به آنها بدهند، مثل پولی که در کلاس به آنها میدهند و اینها را بسازند. چون هرچه خطر الآن متوجه نسل #جوان هست از ناحیهی بیتفاوتی معلمین دانشگاه و دبیران #دبیرستان است. #خطر مهم انقلاب، هجوم #فرهنگی و هرچه که ما بگوییم، از این راه است و ما خوب ملتفتش نیستیم!، #خیال میکنیم اینها بیضرر تمام میشود. همینکه بچه رفت و دیپلم گرفت؛ میشود آوردش در #حوزه و قبولش کرد با یک امتحان و اﻭ #طلبه شد!، #دانشجو ﺷﺪ! و حال اینکه اینها یک مشکلاتی در درونش هست که به این آسانیها پیدا نمیشود. انسان وقتی وارد زندگی #آخوندی شد و #زندگی تبلیغات شد و یا یک #شغل مهمی مثل ﻓﻌﺎﻟﻴﺖ ﺩﺭ #تلویزیون و #رادیو و اینها به دستش افتاد؛ آنجا دیگر صد در صد یک آدم مادی میشود! فقط فکر #پول است! فقط #فکر این است که ساعت تدریسش تنظیم شود، حقوقش بالا برود، پستش بالا برود و اینجور چیزها. و با اینجور افکار #مادی، #دین و #انقلاب_اسلامی را نمیشود پابرجا کرد و نگهداری ﻧﻤﻮﺩ.
🔺🔺🔺
🔹 ای آقايان آموزگار، آقايان دبير، آقايان #انقلاب_فرهنگی چرا تا حال برای ما مشخص نکردهايد که نسل جوان چه هست و که هست و چه خواهد شد؟!.
۸۷٫۸٫۱۶
🔺🔺🔺
🔹 همانطوریکه اگر لبنیاتفروشی جنس مسموم را بفروشد #شرعاً و #عقلاً و #حقوقاً و قانوناً؛ قابل تعقیب است، باید در #اجتماع اسلامی کنترل بسیار محکمی هم در پخش مطالب باشد. چون وقتی #جوان و #نوجوان چیزی را میخوانند، از #عقل و #شعور و #وجدان، دفاع کاملی در آنها وجود ندارد؛ در نتیجه به حال بچههای ممالک غیر اسلامی در میآیند. متأسفانه مثل اینکه وزرا یا وکلا یا #مسئولین کمتر به این نکته متوجه هستند؛ این است که گویا میخواهند شانههای خود را از زیر بار این مسئولیت خالی کنند، در حالیکه این واقعاً مثل این میماند که یک #وزیر یا یک #وکیل اکثر مسئولیت خودش را از روی نادانی و #جهل ترک کند!. بنابر این انقلاب اسلامی ما نیاز به پرورش ارباب فرهنگ و مرزبانان فرهنگی دارد که آنها به مسائل ریز و ظریف امور فرهنگی آشنایی پیدا کنند.
⏪ ... ما باید تلاش و مجاهده نماییم که در وجودمان حکومت #عقل و #شرع برقرار شود و سپس به برقراری این #حکومت در وجود دوستان و اطرافیان کمک نماییم تا جامعهای #انسانی و #اسلامی داشته باشیم. این #انقلاب باید در درون هر فرد از یک #جامعه اسلامی به وجود بیاید و در این رابطه نباید منتظر #انقلاب_فرهنگی بمانیم، زیرا آنها به قدری درگیر کارهای اداری خود هستند که به آسانی قادر به انجام فعالیتی نیستند؛ البته باید #دعا کنیم که خداوند آنها را نیز موفق بدارد.
⏪ اصحاب انقلاب فرهنگی ما؛ چه در #حوزهها، چه #دانشگاهها، چه در اجتماعات و #صداوسیما باید هم برای #بازاریان و مردمان دیگر و خانوادهها کاملاً جدی روشن کنند که ما وقتی میتوانیم ادعا کنیم که از #جمهوری_اسلامی بهره بریدهایم و از اهداف مقدس بانیان آن و خون مقدس #شهدا قدردانی کردهایم که همهی مسائل بر اساس "انا لله و انا الیه راجعون" شروع شود، ادامه یابد و ختم شود.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 هیچروزی به ما قول ندادهاند که تا عصر ما هستیم. به ما قول ندادند هر نفسی که فرو میرود، میتوانیم آن را برگردانیم. ما داریم روی یک طناب #زندگی میکنیم!؛ #غفلت به قدری زیاد است که این طناب را نمیبینیم، در استراحت زندگی میکنیم، روی صندلی زندگی میکنیم. ولی #واقعیت آن این است که هر چه #انسان نگاه میکند میبیند که برایش هیچ ضمانتی نیست که آیا میتواند این نَفَسها را تا عصری پایین ببرد یا نه؟ اینطور زندگیِ موقتیِ بیریشه و بیاصل و بیضمانت و بیاطمینان، خواستهی همه شده و همه دارند برایش جان میکنند!.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📆 یادی از مجاهدتهای مرحوم آیت الله شهید سید عبدالحسین #دستغیب؛ ( ۲۰ #آذر ۱۳۶۰ ش = ۱۴ #صفر ۱۴۰۲ ق)
🔺 تلاش برای #خودسازی با ترک #گناهان_کبیره و تهیهی #قلب_سلیم
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🌹 یا عبدالعظیم الحسنی...؛ میلاد سیدالکریم حضرت عبدالعظیم حسنی علیهالسلام مبارکباد؛ (۴ #ربیع_الثانی ۱۷۳ق)
🔹 خدا نوری مثل شاه #عبدالعظیم علیهالسلام در تهران گذاشته که فرمودهاند: زیارتش مثل زیارت حضرت #سیدالشهداء علیهالسلام میماند. اگر این باشد پس باید از حالا تجدید نظر کنیم در #زندگیمان. چرا کوتاهی بکنیم؟! خب حالا ما #تحصیلات را به خاطر آنها اهمیت میدهیم. فرصت رفتن به #زیارت هم پیدا نمیکنیم، باشد. اما فرصت این را نداریم که هر روز، هر شب، دو رکعت #نماز، یک #زیارت_وارث بخوانیم و برای آن حضرت هدیه کنیم که حجره و #مدرسه ما مانند کابل با زیارت حضرت عبدالعظیم متصل بشود. #دل ما، #قلب ما از او #نور بگیرد. یک وقتی میبینیم یک سال، دو سال، سیصد مرتبه زیارت حضرت عبدالعظیم خواندهایم.
🌹 آن #شهید بزرگوار، آن نائب امام #حسین علیهالسلام که خدا به اهل #تهران و #ری منّت گذاشته که قبر او را اینجا برای ما قرار داده.
⏪ واقعاً جای تعجب است که با وجود حضرت عبدالعظیم (علیهالسلام)، اهالی تهران مشکلات #روحی و #معنوی داشته باشند.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 شب سمور و لب تنور
🔹 اين آيهی شريفه که يک جمله هم بيشتر نيست، جلوهنمايی میکند: «اَلا بذِکراللهِ تَطمَئِنُّ القُلوُب»؛ ( #رعد :۲۸) چقدر عميق است، چقدر معنا دارد، چقدر شرح میخواهد. تا کسی #نوجوان و #جوان نشود و #افکارش به اين مسائل متوجه نشود و گم و مبهم و تاريک نباشد و به #گريه و ناله نيفتد، اين #آيه را نمیفهمد که "اَلا بذِکراللهِ تَطمَئِنُّ القُلوُب" مثل کپسولی است که گويی به #انسان جان میدهد و به انسانها میفرمايد: ما شما را برای خودمان آفريديم و نمیگذاريم که #قلب شما با اين #زرق و برقهای #دنيا سرگرم شود و خوشیها و مسرتهای فريبندهی دنيا، او را از ياد ما غافل کند، به هر کجا که برسد، يک کمبودی درونش پيدا میکنيم و همراهش قرار میدهيم، تا سر از راه ما در آورد و به سوی ما متوجه شود؛ فلذا #مرحوم_امام در شرح حديث يازدهم کتاب #اربعین میفرمايند: «ای پروانههای شمع جمال جميل»، نمیگويد ای انسانها يا ای نسل #جوان، بلکه میگويد: ای پروانهها، يعنی شما خود را نشناختهايد، شما پروانه آفريده شدهايد. هر انسانی و هر جوانی بهترين شناسنامهاش اين است که پروانهی #جمال است، پروانهی #کمال است، پروانهی حسن مافوق است، اين است که وقتی تا اندازهای به آن مقام برسد و اطلاع از آن پيدا کند، همهی گرفتاریهايش رفع میشود، و ديگر برايش مطرح نيست که در چه حالی #زندگی میکند.
يکی از #شعرا که شايد #سعدی باشد میگويد: سلطان محمود #غزنوی يک شب خاصی قرار داده بود که در آن شب مثلاً همهی بزرگان دعوت بودند و سروصدای موسيقی به آسمان میرفت. يک بيچارهای هم آن نزديکیها بود و جائی نداشت که بخوابد، تنوری پيدا کرد که در آن نان پخته بودند و خاکستر گرمی داشت، همانجا سرش را به زمين گذاشت و خوابيد، بعد که صبح شد گفت:
«علی الصباح بزد نعرهای که ای محمود
شب سمور گذشت و لب تنور گذشت»
يعنی آن شب سمور که شب #جشن و چراغانی و خوشگذرانیِ تو بود، تمام شد. شب من هم گذشت و الآن هر دو مثل هم هستيم و هر دو دست خالی هستيم.
۸۵٫۱۱٫۲۳
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama