با سلام خدمت عاشقان امیرالمومنین علی علیه السلام
کتاب یورش به خانه وحی
از امشب در کانال قرار میگیره
التماس دعای فرج 🌺
🌷بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم🌷
#یورش_به_خانه_وحی ▪️✨▪️
#بخش_اول
پيشگفتار
اشاره
ظلم و ستم به خاندان رسالت، پس از رحلت پيامبر عظيم الشان اسلام صلي الله عليه و آله و سلم، از رويدادهاي مسلم تاريخ اسلام است كه نمي توان درباره آن شك و ترديد نمود، محدثان و تاريخ نگاران با تمام محدوديتها و فشارها حقايق را به گونه اي بازگو كرده و از آن حوادث تلخ و دردآور، ياد نموده اند.
شريف مرتضي (۳۵۵- ۴۳۶) مينويسد:
«در آغاز كار، محدثان و تاريخ نويسان اهل سنت آنچه را در اين مورد ميشنيدند به صورت كامل نقل ميكردند، ولي چه بسا بر اشكالاتي در برخي از چيزهايي كه نقل مينمودند واقف گشتند پس از نقل آنها خودداري كردند». [۱].
چه بي مهري بالاتر
از اين كه امام اميرمومنان عليه السلام را به صورت بسيار زننده براي بيعت به مسجد بردند و اميرمومنان در پاسخ نامه معاويه [۲] كه در آن به اين موضوع اشاره كرده بود، چنين مينويسد:
«گفتي كه من بسان شتر سركش براي بيعت سوق داده شدم. به خدا سوگند، خواستي از من انتقاد كني ولي در واقع امر ستودي و خواستي رسوايم كني اما خود را رسوا كردي. هرگز بر مسلماني ايراد نيست كه مظلوم واقع شود. » [۳].
بنابراين، هر نوع شك و ترديد در اين مسائل جز فريب وجدان و اغفال ناآگاهان، چيز ديگري نيست.
اخيرا در يكي از مجلات، مقاله اي پيرامون زندگي حضرت زهرا عليهاالسلام به عنوان «از ولادت تا افسانه ي شهادت» منتشر گرديده و نويسنده سعي نموده بود تا حقايق تاريخي را انكار ورزد و شهادت سرور زنان جهان را به وسيله ي عاملات خلافت، افسانه پندارد.
خوشبختانه- پس از انتشار آن- از طرف برخي از موسسات، پاسخ بسيار متقن و روشن- ولي موجز- به آن داده شد، در نتيجه مشت نويسنده باز شد، ولي در اين رساله، مدارك بيشتري ارائه شده و موضوع، حالت تواتر به خود گرفته است.
با اين همه ما نيز معترفيم كه در اين رساله نيز اجمال، جاي تفصيل را گرفته و تشريح حوادث تلخ و جانسوز پس از سقيفه در خور كتابي گسترده است و هرگز در يك يا دو مقاله نمي گنجد.
#خانههاي_رفيع ▪️🔹
قال الله تعالي:
«فِي بُيُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَن تُرْفَعَ وَ يُذْكَرَ فِيهَا اسْمُهُ يُسَبِّحُ لَهُ فِيهَا بِالغُدُوِّ وَالْأَصَالِ). [۴].
« (اين چراغ پر فروغ) در خانههايي قرار داد كه خداوند اذن فرموده، ديوارهاي آن را بالا برند، خانههايي كه نام خدا در آنها برده ميشود و صبح و شام در آنه تسبح او ميگويند».
بحثهاي آينده به روشني ثابت خواهد كرد كه بيت فاطمه عليهاالسلام از مصاديق روشن اين آيه ميباشد كه احترام و تكريم آن وظيفه ي هر مسلماني است، ولي متاسفانه اين بيت پس از در گذشت پيامبر گرامي صلي الله عليه و آله و سلم مورد هتك قرار گرفت.
اين رساله با مصادر و مدارك قطعي، واقعيت هتك حرمت خانه ي آن حضرت را روشن ميسازد به گونه اي كه براي هيچ دير باوري، جاي شك و ترديد باقي نمي ماند.
📚 منابع:
[۱] الشافي ۳/ ۲۴۱، تحقيق سيد عبدالزهراء حسيني؛ تلخيص الشافي ۳/ ۷۶.
[۲] متن نامه ي معاويه را ابن ابي الحديد در شرح خود، ج ۱۵، ص ۱۸۶
نقل كرده است.
[۳] نهج البلاغه، صبحي صالح، نامه ي ۲۸.
[۴] نور/ ۳۶.
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج ❌
~~~~⚜🔸💠🔸⚜~~~~~~~~
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️🔸⚡️🔹
💫 @ya_amiralmomenin110 💫
🗓 #تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: چهارشنبه- ۲۴ آذر ۱۴۰۰
میلادی: Wednesday -15 December 2021
قمری: الأربعاء، 10 جماد أول 1443
🌹 #امروز متعلق است به:
🔸امام موسي بن جعفر حضرت كاظم عليه السّلام
🔸السلطان ابالحسن حضرت علي بن موسي الرضا عليهما السّلام
🔸جواد الائمه حضرت محمد بن علي التقي عليهما السّلام
🔸امام هادي حضرت علي بن محمد النقي عليهما السّلام
🗞 #وقایع مهم شیعه:
🔸جنگ جمل
در سال ۳۶ ه’ در چنين روزى، جنگ جمل اتفاق افتاد
(تتمة المنتهى: ص ۲۲ ۱۷. فيض العلام: ص ۲۳۹)
و بصره فتح شد و نزول نصر از خداوند كريم بر امير المؤمنين عليه السّلام واقع شد.
(مسار الشيعة: ص ۳۱. بحار الانوار: ج ۹۷، ص ۳۸۴. مصباح كفعمى: ج ۲، ص ۵۹۷. العدد القوية: ص ۵۳. مصباح المتهجد: ص ۷۳۳)
كفعمى رحمة اللَّه ۱۵ اين ماه را روز جنگ جمل مى داند.
(مصباح كفعمى: ج ۲، ص ۵۹۷)
ابتداى اين واقعه از آنجا شروع شد كه بعد از بيعت مردم با امير المؤمنين عليه السّلام، طلحه و زبير به بهانه عمره از مدينه خارج شدند و به عايشه پيوستند. عبداللَّه بن عامر كه قبلاً عامل عثمان در بصره بود و از طرف امير المؤمنين عليه السّلام عزل شده بود، به مكه آمد و شترى كه دويست
دينار خريده بود براى عايشه آورد و به طرف بصره حركت كردند تا به اين شهر رسيدند. پس از ورود، به خانه عثمان بن حنيف عامل امير المؤمنين عليه السّلام ريختند و او را اسير كردند و بسيار كتك زدند.
امير المؤمنين عليه السّلام براى مقابله با آنها به طرف بصره حركت فرمودند. در اين جمگ همراه امير المؤمنين عليه السّلام، امام حسن و امام حسين عليهماالسّلام و همچنين محمّد حنفيه و عبداللَّه بن جعفر و اولاد عقيل و عده اى از جوانان بنى هاشم همراه با عمار و ابوايوب انصارى و عده اى از مهاجر و انصار بودند. ۸۰ نفر از اصحاب بدر، ۲۵۰ نفر از كسانى كه با پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله در بيعت شجره شركت كرده بودند و ۱۵۰۰ نفر از ساير اصحاب پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله شركت كردند.
(بحار الانوار: ج ۳۲، ص ۱۸۳)
مسلم مجاشعى را همراه با قرآنى فرستادند كه بصريان را به حكم قرآن بخواند، ولى آنها مسلم را هدف تير ساختند و شهيد كردند. بعد از موعظه هاى عمار و فرمايشات امير المؤمنين عليه السّلام، در دهم جمادى الاولى جنگى را كه عايشه شروع كرده بود ادامه دادند و امير المؤمنين عليه السّلام در مقام مقابله با آنها بر آمدند. در اين جمگ از لشكر امير المؤمنين عليه السّلام كه ۲۰ هزار مرد جنگى بودند پنج هزار نفر شهيد شدند، و از لشكر عايشه كه ۳۰ هزار نفر بودند ۱۳۰۰۰ نفر كشته شدند.
(بحار الانوار: ج ۳۲، ص ۱۷۴، ۱۹۶، ۲۱۱. منتخب التواريخ: ص ۱۶۱ ۱۵۹. تعداد شهداى لشكر امير المؤمنين عليه السّلام را هزار و هفتاد
نر و نيز هزار و هفتصد نفر و به قولى چهار هزار نفر هم گفته اند. )
آخر الامر كه پيروزى نصيب لشكر امير المؤمنين عليه السّلام شد، حضرت كنار هودج عايشه آمدند و فرمودند:
«اى حميرا، پيامبر تو را امر كرده بود كه به جنگ من بيرون آئى؟ آيا تو را امر نفرمود كه در خانه خود بنشينى و بيرون نيائى؟ بخدا سوگند، انصاف ندادند آنانكه زنهاى خود را پشت پرده پنهان داشتند و تو را بيرون آوردند». محمّد بن ابى بكر خواهرش را از هودج بيرون كشيد. امير المؤمنين عليه السّلام دستور داد او را به خانه صفيه دختر حارث بن ابى طلحه ببرند و بعد او را به مكه و از مكه به مدينه فرستاد. در اين جنگ زيد بن صوحان كه از بزرگان لشكر و شيعيان امير المؤمنين عليه السّلام بود شهيد شد و آن حضرت بالاى سرش آمده فرمودند: «اى زيد، خدا رحمتت كند كه تعلقات دنيوى تو اندك بود، و امداد تو در دين بسيار بود».
◾️تحويل پيراهن امام حسين عليه السّلام به حضرت زينب عليه السّلام
در اين روز حضرت زهرا سلام اللَّه عليها پيراهن ابراهيم خليل الرحمن عليه السّلام را به زينب كبرى سلام اللَّه عليها دادند و فرمودند: «هنگامى كه برادرت حسين عليه السّلام اين پيراهن را از تو خواست، بدانكه ساعتى بيشتر مهمان تو نيست، وسپس به بدترين حالات به دست اولاد زنا كشته مى شود».
اين برنامه سه روز قبل از شهادت حضرت زهرا سلام اللَّه عليها بود.
(وقايع المشهور: ص ۹۵)
📆 #روزشمار:
◾️03 روز تا شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها (۱۱ ه ق ) #به_روایتی
🌸05 روز تا ولادت حضرت سجاد علیه السلام به قولی ( ۳۸ ه ق )
◾️22 روز تا شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها (۱۱ ه ق)
◾️33 روز تا وفات ام البنین سلام الله علیها
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج ❌
~~~~⚜🔸💠🔸⚜~~~~~~~~
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️🔸⚡️🔹
💫 @ya_amiralmomenin110 💫
🌹بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم🌹
#ترجمه_مناقب_الامام_علی_بن_ابی_طالب علیه السلام🍃🌸🌸
#بخش_سی_و_پنجم
#حديث #طاير و #سندهاى آن 🔹🌸
سعيد بن زربى اين حديث را از ثابت از انس نقل نموده است، و جماعتى از انس روايت كرده كه از آنها سعيد فرزند مسيب و عبد الملك فرزند عمير
📚ترجمه مناقب ابن المغازلي، ص: ۱۵۷
و مسلم ملائى و سليمان فرزند حجاج طائفى و ابن ابى رجال مدنى و ابو هندى و اسماعيل فرزند عبد اللَّه فرزند جعفر و يغنم فرزند سالم فرزند قنبر و غير آنان مى باشند.
و ابن سمعان گفته: كه ابن اسلم در سخن خود سعيد بن زربى
اشتباه كرده است، زيرا سعيد فرزند زربى از ثابت بنانى از انس اين حديث را روايت كرده است.
(۱) ۱۹۱- خبر داد بما ابو طالب محمد فرزند احمد فرزند عثمان گفتم: خبر داد بشما ابو بكر احمد فرزند ابراهيم فرزند حسن فرزند شاذان بزار بغدادى (اذنا) كه محمد فرزند حسين فرزند حميد فرزند ربيع بآنان نقل كرده گفت: نقل كرد بما جدم كه حديث كرد بما عبيد اللَّه فرزند موسى كه نقل كرد بما اسماعيل فرزند ابو مغيرة از انس بن مالك كه گفت: به پيامبر خدا (ص) مرغهائى هديه آورده شد؛ آنها را ميان زنانش تقسيم كرد، بر هر زنى از آنها سه تا رسيد، نزد بعضى از زنهايش دو مرغ قطا تا صبح مانده بود، آنها را بحضور پيامبر (ص) فرستاد پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله گفت:
خدايا محبوب ترين خلق پيش خود و پيامبرت را به نزد من برسان تا با من از اين طعام بخورد، گفتم: خدايا او را مردى از انصار قرار بده، على (ع) آمد، پيامبر خدا (ص) فرمود: ببين در درب كيست؟ نگاه كردم ديدم على (ع) است، به او گفتم پيامبر خدا (ص) كار دارد.
سپس آمدم پيش پيامبر خدا (ص) ايستادم، على (ع) آمد، رسول خدا (ص) فرمود: نگاه كن در درب كيست؟
نگاه كردم در آن هنگام ديدم على است (تا اينكه اين كار را سه بار انجام داد) در را باز كردم وارد شد، و ميرفت و من پشت سر او مى رفتم، پيامبر خدا (ص) باو فرمود ترا چه نگهداشت؟ فرمود: اين سومين بار است انس مرا بر مى گرداند، و گمان
📚ترجمه مناقب ابن المغازلي، ص: ۱۵۸
مى كرد كه تو كار
دارى پيامبر خدا (ص) فرمود: چه ترا باين كار واداشته است؟ گفتم:
اى پيامبر خدا دعاى ترا شنيدم، دوست داشتم كه مردى از خويشانم باشد، پيامبر خدا (ص) فرمود: بدرستى كه مرد خويشان خود را دوست مى دارد، و اين سخن را سه بار فرمود.
(۱) ۱۹۲- خبر داد بما محمد فرزند احمد فرزند عثمان اينكه ابو حسين محمد فرزند مظفر فرزند موسى فرزند عيسى حافظ بغدادى خبر داده به آنها (اذنا) كه نقل كرد بما محمد فرزند موسى حضرمى در مصر كه نقل نمود بما محمد فرزند سليمان كه حديث كرد بما احمد فرزند يزيد كه نقل كرد بما زهير كه حديث كرد بما عثمان طويل از انس بن مالك كه گفت: بر پيامبر (ص) مرغى هديه آورده شده بود، از خوردن او خوشش مى آمد.
گفت: خدايا محبوب ترين خلق پيش خود را نزد من برسان تا با من از اين مرغ بخورد؛ على (ع) آمد، از من اذن خواست كه بحضور پيامبر (ص) وارد شود گفتم: اذن نيست، و دوست مى داشتم كه مردى از طائفه انصار باشد، على (ع) رفت بعد برگشت و فرمود: براى من اجازه بگير، پيامبر (ص) سخن او را شنيد، و فرمود:
اى على وارد شو، و سپس فرمود: بسوى من بيا.
(۲) ۱۹۳- خبر داد بما محمد فرزند احمد فرزند عثمان كه خبر داد بما ابو عمر محمد فرزند عباس فرزند حيويه خزاز و ابو بكر احمد فرزند ابراهيم فرزند حسن فرزند شاذان بزار بغداديها (اذنا) كه حسين فرزند محمد بآنها نقل كرده و گفت:
نقل كرد بما حجاج فرزند يوسف فرزند قتيبه اصفهانى كه نقل نمود بما بشر فرزند حسين كه نقل كرد بمن زبير
فرزند عدى از انس كه: گفت برسول خدا (ص) مرغ بريانى هديه آورده شده بود، هنگامى كه پيش او گذاشته شد گفت: خدايا محبوبترين خلق نزد خود را پيش من بفرست تا با من از اين مرغ بخورد، انس
📚ترجمه مناقب ابن المغازلي، ص: ۱۵۹
گفت: پيش خودم گفتم: خدايا او را مردى از انصار قرار بده، گفت على (ع) آمد، و در را آرام كوبيد، گفتم: اين كيست؟ در را مى كوبد، گفت على است، گفتم پيامبر خدا (ص) كار دارد، برگشت، گفت به پيش رسول خدا (ص) برگشتم، شنيدم بار دوم مى گويد: خدايا محبوبترين خلق خود نزد تو را به پيش من بفرست تا با من از اين مرغ بخورد، پيش خود گفتم خدايا او را مردى از انصار قرار بده، گفت على آمد و در را كوبيد، گفتم آيا بتو نگفتم پيامبر خدا (ص) كار دارد؟ برگشت، من بسوى رسول خدا (ص) برگشتم، شنيدم با رسوم مى گويد: خدايا محبوبترين خلق خود نزد تو بسوى من بفرست تا با من از مرغ بخورد، على (ع) آمد و در را بشدت كوبيد، پيامبر خدا (ص) فرمود باز كن، باز كن، باز كن، گفت وقتى كه رسول خدا (ص) باو نگاه كرد گفت....... #ادامه_دارد
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج ❌
~~~~⚜🔸💠🔸⚜~~~~~~~~
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️🔸⚡️🔹
💫 @ya_amiralmomenin110 💫
🌷بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم🌷
#یورش_به_خانه_وحی ▪️✨▪️
#جامعه ي اسلامي #پس از شهادت #رسول خدا ▪️🔹▪️
#بخش_دوم
اشاره
درگذشت پيامبر گرامي صلي الله عليه و آله و سلم جامعه اسلامي را در بوته ي امتحاني بزرگ قرار داد و پايههاي ايمان و تسليم و پذيرش افراد را نسبت به اصول و فروع اسلام، كاملا آشكار ساخت، در آن برهه ي حساس از تاريخ، عقدهها و كينههايي كه در نهانگاه خوف از مقام رسالت، پنهان شده بود، عيان گشت و روشن گرديد كه اسلام خواهي گروهي از مهاجر و انصار، به هدف نيل به يك رشته مقامات و مناصب دنيوي انجام گرفته است و آنان، دين خدا را تا آنجا پذيرا هستند كه با منافع دنيويشان در اصطكاك نباشد.
پس از رحلت پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم، جامعه اسلامي را دو خطر بزرگ، از داخل و خارج، تهديد ميكرد: از يك طرف حزب نفاق و ستون پنجم به شدت در صدد ايجاد
فتنه و آشوب در داخل بود تا نظام از درون فروريزد، لذا ابوسفيان- موقعي كه امام، جسد مبارك پيامبر را غسل ميداد- در خانه ي امام را زد و گفت دست خود را بده تا با تو به عنوان خليفه ي مسلمين بيعت كنم و هر نوع مخالفت احتمالي را با نيروي قبيله ي خود سركوب سازم! امام كه از نيت سوء او آگاه بود، دست رد بر سينه ي نامحرم زد و فرمود:
«واللَّه ما أردتَ بهذا إلّا الفتنه، و انّك و اللَّه طال ما بغيتَ الإسلام شرّاً، لا حاجة لنا في نصيحتك». [۵].
«به خدا سوگند تو هدفي جز ايجاد فتنه و آشوب نداري و پيوسته براي اسلام خواهان شر و بدي بودي، ما را به خير خواهي نيازي نيست! ».
از طرف ديگر، احتمال حمله روميان قوت ميگرفت، زيرا در اجراي فرمان پيامبر كه دستور داده بود ياران او هر چه زودتر مدينه را به عزم سرزمين روم (شام كنوني) ترك كنند، عمدا تعلل شده بود و اين در حالي است كه پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم در بستر بيماري،
سر باز زنندگان از اين فرمان را مشمول نفرين خود قرار داده بود:
«جَهِّزُوا جيشَ أُسامَة، لَعَنَ اللَّهُ مَن تَخَلَّفَ عَنْه». [۶].
«سپاه اسامه را آماده حركت سازيد، متخلفان از آن از رحمت خدا دور باشند».
گذشته از اين، روح ياغيگري در برخي از قبايل عرب زنده شده و ميخواستند به عناوين گوناگون از زير چتر حكومت اسلامي بيرون آيند تا از هر نوع پرداخت زكات و غيره خود داري كنند.
در چنين شرايط خاص و
سرنوشت ساز، اما چاره اي جز مماشات با كودتا گران و اغماض از بيعتي كه با او در سرزمين غدير انجام گرفته بود، نداشت و اگر بر حفظ حق مسلم خود اصرار ميورزيد چه بسا منويات حزب نفاق و دشمن خارجي جامه ي عمل ميپوشيد، لذا ناچار شد در مقابل قانون شكنيها و خلاف كاريها مماشات كند و جلو فتنه ي بزرگي را بگيرد. چنانچه خود اميرمومنان در سخنانش به اين نكته اشاره دارد:
«فامسكتُ يدي حتّي رأيتُ راجعةَ الناس قد رجعتْ عن الإسلامِ يدعون إلي مَحْقِ دينِ محمّد صَلَيّ اللَّهُ عَلَيْه و اله وَ سَلَمَ فخشيتُ إن لم
أنصُر الإسلامُ و أهلَه أن أري فيه ثلماً أو هدماً تكون المصيبة به عليَّ أعظم من فوت ولايتكم الّتي إنّما هي متاع أيام قلائل». [۷].
«دست بر روي دست گذاردم تا اين كه به چشم خود ديدم گروهي از اسلام بازگشته و ميخواهند دين محمد صلي الله عليه و آله و سلم را نابود سازند، در اينجا بود كه ترسيدم اگر اسلام و مسلمانان را ياري نكنم بايد شاهد نابودي و حكومت چند روزه بر شما مهمتر بوده و هست».
📚 منابع:
[۵] تاريخ طبري ۲/ ۴۴۹، حوادث سال ۱۱.
[۶] ملل و نحل شهرستاني ۱ / ۲۳؛ شرح نهج البلاغه ابن ابي الحديد ۶/ ۵۲، ط مصر.
[۷] نهج البلاغه، نامه ۶۲ (نامه آن حضرت به اهل مصر كه همراه مالك اشتر فرستاد).
#کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج ❌
~~~~⚜🔸💠🔸⚜~~~~~~~~
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️
💫 @ya_amiralmomenin110 💫
🗓 #تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: پنجشنبه- ۲۵ آذر ۱۴۰۰
میلادی: Wednesday -16 December 2021
قمری: الخميس، 11 جماد أول 1443
🌹 #امروز متعلق است به:
🔸حضرت حسن بن علي العسكري علیه السلام
🗞 #وقایع مهم شیعه:
امروز مناسبتی نداریم
📆 #روزشمار:
◾️02 روز تا شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها (۱۱ ه ق ) #به_روایتی
🌸04 روز تا ولادت حضرت سجاد علیه السلام به قولی ( ۳۸ ه ق )
◾️21 روز تا شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها (۱۱ ه ق)
◾️32 روز تا وفات ام البنین سلام الله علیها
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج ❌
~~~~⚜🔸💠🔸⚜~~~~~~~~
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️🔸⚡️🔹
💫 @ya_amiralmomenin110 💫
🌹بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم🌹
#گزیده_دایره_المعارف_تهاویل_الربیع🔹🌸🌸
#بخش_سی_و_سوم
#قطره ای از دریای #بیکران یا #اجمالی از تاریخ #حیات امام #حسن (علیه السلام) 🌸🌺
اسم شریف آن حضرت حسن و پدر بزرگوارش علی (علیه السلام) و مادر مهربانش فاطمه دختر رسول خدا (صلی الله علیه و آله) میباشد و کنیه اش ابی محمد و مشهورترین القابش
مجتبی، و ولادتش در شب سه شنبه پانزدهم رمضان مبارک سال سوم هجرت اتفاق افتاده است.
آن حضرت بنص پیغمبر خاتم (صلی الله علیه و آله) « امام دوم از دوازده امام است که خداوند متعال طاعت آنها را واجب کرده است. « سیوطی» در « تاریخ الخلفاء » مینویسد که آن حضرت یکی از پنج نفر اصحاب کساء است، و میگوید حسن و حسین از نامهای اهل بهشت میباشند که در زمان جاهلیت کسی با این دو اسم شریف نامیده نشده بود.
نقل میکنند روزی آن حضرت غذا میل میکردند و سگی در آن گوشه به چشم میخورد و آن حضرت لقمه ای خودشان تناول میکردند و لقمه ای به آن حیوان میدادند راوی گوید عرضه داشتم یابن رسول الله اجازه دهید این حیوان را دور کنم، فرمودند: نه، من از خدا خجالت میکشم که من غذا بخورم و موجود زنده ای پیش من باشد و به او غذا ندهم.
معاویه میگفت: کلام هیچ کسی در کام من لذت بخش تر از کلام حسن بن علی (علیه السلام) نبود، هر موقعی که حرف میزد دوست نداشتم که به سخن خود خاتمه دهد، مروان پشت سر جنازه آن حضرت گریه میکرد; امام حسین (علیه السلام) فرمودند: چرا گریه میکنی؟ مگر این جنازه همان شخصی نیست که او را آزار و رنج میدادی؟ جواب داد من همه آن اذیتها را به کسی میکردم که حلمش از کوهها سنگین تر بود. [۱] هر موقع امام برای نماز وضو میگرفت، رنگ مبارکش زرد میشد و می- فرمود سزاوار است برای کسی که در مقابل پروردگار به عبادت میایستد این چنین شود، درصبر آن حضرت کافی است که بر آزار و اذیتهای دوست و دشمن صبر کرد چنانچه به تفضیل خواهد آمد.
«ترمذی» و «حاکم» بنا به نقل «سیوطی» از «ابوسعید خدری» روایت میکنند که رسول خدا (صلی الله علیه و آله) فرمودند: حسن و حسین دوآقای جوانان اهل بهشت هستند.
شیخ مفید علیه الرحمه شهادت آن حضرت را در ماه صفر پنجاهم هجرت نوشته اند، و سبب شهادتش زهری بود که معاویه به وسیله همسر بی وفای ایشان «جعده دختر اشعث» به حضرتش خورانید. [۱]
در ارشاد مفید عدد اولاد امام را پانزده نفر نوشته اند: هشت نفر پسر وهفت نفر دختر.
این سطور کوتاه که در واقع قطره ای از دریای بیکران احوال و فضائل آن بزرگوار است، برای زینت کتاب تحریر گردید و گرنه فضائل آن حضرت بر کسی مخفی نیست.
----------
📚منابع:
[۱]: . بالاترین فضیلتها فضیلتی است که دشمنان تصدیق کنند- شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید، ج ۴ قدیم، صفحه ۲۵.
[۱]: . شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید، ج ۴ قدیم، صفحه ۲۴.
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج ❌
~~~~⚜🔸💠🔸⚜~~~~~~~~
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️🔸⚡️🔹
💫 @ya_amiralmomenin110 💫
🌷بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم🌷
#یورش_به_خانه_وحی ▪️✨▪️
#بخش_سوم
#نشستي در #سقيفه ▪️🔹
هنوز جسد پيامبر گرامي بر روي زمين قرار داشت و مراسم تغسيل و تكفين آغاز نشده بود و ياران رسول خدا در محل دفن او گفتگو ميكردند و چشمها گريان و خردها حيران بود كه ناگهان دو نفر به نامهاي: «معن بن عُديّ و عُديم بن ساعده»، از سقيفه بني ساعده خبر آوردند كه انصار گرد هم آمده و ميخواهند با «سعد بن عباده» به عنوان خليفه ي رسول خدا بيعت كنند!
اين خبر را آهسته به ابي بكر گفتند و او همراه عمر و ابوعبيده، بدون اينكه
كسي را از هدف خود آگاه سازد، رهسپار محل اجتماع انصار شد. آنان موقعي به سقيفه رسيدند كه سعد بن عباده، رئيس قبيله ي خزرج، مشغول سخنراني بود و خدمات انصار را به اسلام، يادآور ميشد.
تشريح سرگذشت سقيفه و آن كه چگونه يك اقليت كوچك كه از سه نفر و بنا به نقلي از پنج نفر تجاوز نمي كرد پيروز شدند، مفصل و گسترده است و در اين مقاله جاي بازگويي آن نيست. سرانجام نتيجه اين شد كه رئيس قبيله اوس از انصار براي ناكام گذاردن خزرجيان با ابوبكر بيعت كرد و در پي اين امر، اقليت ناچيز مهاجرين حاضر در سقيفه، به همين اندازه اكتفا كرده و سقيفه را به عزم مسجد ترك گفتند و در نيمه راه مسجد به بيعت گيري از افراد مشغول شدند و آنچه از خاطرهها و يادها محو شد، جنازه ي پيامبر و مراسم دفن و كفن و نماز بر آن حضرت بود!
اميرمومنان عليه السلام همراه عباس و گروهي از بني هاشم و مهاجر، پيكر مطهر پيامبر را به خاك سپردند و خود و عده اي از علاقه مندان، شاهد صحنه ي بيعت گيريها و مقام خواهيهاي گروه اقليت بودند.
اي كاش به همين مقدار اكتفا ميورزيدند ولي اصرار داشتند با ارعاب و تهديد از علي عليه السلام بيعت بگيرند تا سرانجام، بني هاشم نيز
بيعت نمايند. در اين موقع، رويدادهاي تلخي رخ داد كه قلم از نقل و بيان آن شرم دارد.
رويدادهاي پس از خروج از سقيفه
در طول تاريخ، گروهي از
نويسندگان، متاثر از خلفاي اموي و عباسي كوشيده اند كه از كنار حوادث تلخ پس از خروج از سقيفه با سكوت بگذرند و آن را بازگو نكنند بالاخص، با مرور زمان بر اندام صحابه ي پيامبر، لباس عصمت پوشانيده شد و هر نوع انتقاد از آنها با برچسب «ارتداد»، همراه گرديد! ولي در اين ميان دو گروه توانستند تا حدي پرده از روي حقيقت بردارند:
الف: گروهي تا آنجا شهامت داشتند كه فقط سوء قصد خلفا را بيان كنند و اين كه براي خذ بيعت و به هم زدن اجتماع بني هاشم در خانه علي عليه السلام تا مرز جنگ با آنان پيش رفتند (اما اين كه حادثه اي نيز رخ داد يا نه؟ از بيان اين قسمت خود داري نمودند).
ب: گروهي كه از شهامت بيشتري برخوردار بودند حوادث بعدي را نيز يادآور شدند و افزودند كه خانه به آتش كشيده شد و دختر پيامبر مصدوم گشت و فرزندي كه در رحم داشت سقط گرديد.
البته انتظار اين كه علاقه مندان خلفا يا حقوق بگيران دربار
خلافت، اين نوع حقايق را بي پرده بنويسند، انتظاري دور از واقعيت است، ولي در عين حال حقايق در تاريخ پنهان نمانده و چهره ي حقيقت، روشن گشته است.
ما در اين بحث فشرده، از مورخان و محدثان اهل سنت كه تا حدي داراي شهامت بوده اند نصوصي را نقل ميكنيم و روشن است كه اگر روايات و نصوص علماي شيعه را بر گفته ي مورخان و محدثان ياد شده بيفزاييم ماجرا از حد تواتر بالاتر رفته و جنبه ي «مقطوع» و «مسلم» خواهد يافت.
اخيرا فردي «ناآگاه» از تاريخ صحيح
اسلام يا «غافل نما» از واقعيات آن، مقاله اي درباره ي دخت گرامي پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم نوشته و پس از ذكر مناقب و فضايل آن حضرت، مذبوحانه كوشيده است بي حرمتي كه درباره ي آن حضرت انجام گرفته و به «شهادت» ايشان منتهي شده است را انكار ورزد.
از آنجا كه بخشي از آن مقاله، مصداق تحريف روشن تاريخ بود، بر آن شديم كه به بيان بخشي از حقايق تاريخي در اين زمينه بپردازيم و موضوع سحن ما را در اين مقاله، نكات زير تشكيل ميدهند:
۱. عصمت فاطمه زهرا عليهاالسلام در لسان پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم.
۲. احترام خانه ي آن حضرت در قرآن و سنت.
۳. بي حرمتي به خانه و شخصيت آن حضرت پس از درگذشت پدر بزرگوارش.
اميدواريم كه با تشريح نكات سه گانه ي فوق، نويسنده ي آن مقاله در برابر حقيقت، سر تسليم فرود آورده و از نوشته خود نادم و پشيمان گردد و با شهامتي كه در خور حق پژوهان است به جبران كار خود بپردازد.
#کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج ❌
~~~~⚜🔸💠🔸⚜~~~~~~~~
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️
💫 @ya_amiralmomenin110 💫
🗓 #تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: جمعه- ۲۶ آذر ۱۴۰۰
میلادی: Wednesday -17 December 2021
قمری:الجمعه ، 12 جماد أول 1443
🌹 #امروز متعلق است به:
🔸صاحب العصر و الزمان حضرت حجة بن الحسن العسكري عليهما السّلام
🗞 #وقایع مهم شیعه:
امروز مناسبتی نداریم
📆 #روزشمار:
◾️01 روز تا شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها (۱۱ ه ق ) #به_روایتی
🌸03 روز تا ولادت حضرت سجاد علیه السلام به قولی ( ۳۸ ه ق )
◾️20 روز تا شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها (۱۱ ه ق)
◾️31 روز تا وفات ام البنین سلام الله علیها
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج ❌
~~~~⚜🔸💠🔸⚜~~~~~~~~
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️
💫 @ya_amiralmomenin110 💫
🌹بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم🌹
#عصر_ظهور 🔹🔸🔸
#فصل_ششم
#نقش #عربها در #دوران #ظهور 🌺🌸
#ورود سپاه #سفیانی به #عراق 🌺🌺
محل اجتماع مردم از هر جای زمین در " فاروق " است که پایگاه امیر المؤمنین علیه السلام و در محلی بین
" برس و فرات " قرار دارد. آن روز میان مشرق و مغرب سه هزار یهودی و مسیحی کشته شوند، بگونه ای که
بعضی بعض دیگر را به قتل رسانند. در آن هنگام تأویل این آیه روشن میگردد: " پیوسته آنها این سخن
را تکرار میکردند تا آنها را چون زراعت درو شده خاموش ساختیم " یعنی با شمشیر و زیر سایه
شمشیر " [۱] .
قسمت اول و آخر این روایت، یک جنگ جهانگیر را خاطر نشان میسازد که
نابودی و ویرانی آن گریبانگیر غرب میشود و در آن سه هزار هزار یعنی سه میلیون
نفر کشته میشوند و ما آن را در جای خود بیان خواهیم کرد.
و شاید معنای " ایجاد شکاف و رخنه در زوایای کوچههای کوفه " ساختن سنگر
و جنگهای خیابانی در برابر حمله سفیانی یا غربیها باشد.
به زودی درباره درفشهای سه گانه اطراف مسجد الحرام در نهضت ظهور، و درگیری
بر سر قدرت، اندکی قبل از ظهور حضرت مهدی علیه السلام مطالبی بیان خواهیم کرد.
کشته شدن انسان پاک سرشتی در " پشت کوفه " همراه هفتاد تن، ما را به یاد
شهادت استادمان، شهید صدر (قدس سره) و دوستان و یاران او میاندازد. شاید منظور از
پشت کوفه همان شهر نجف اشرف باشد.
منظور از وجود شخصی مطهر و پاکیزه که اندکی قبل از ظهور حضرت بین رکن و
مقام در کنار خانه خدا به شهادت میرسد، فرستاده آن حضرت به سوی مردم مکه
است.
در این روایت چند نام و واژه وجود دارد که مقصود از آنها مشخص نیست مانند
اسبغ مظفر با بسیاری از انسانهای شیطان صفت که در بتخانه به قتل میرسند و
مانند پسران سعد سقا و فرمانده کاهن ساحر و دیگران که شاید به این روایت افزوده
شده و یا نام اشخاص خاصی در آن دوره باشند.
برخی از روایات تصریح یا اشاره دارند که حضرت مریم و عیسی (علیهما السلام) از عراق
دیدن نموده و در قادسیه منزل نموده اند و مدتی در محل مسجد براثا نزدیک بغداد
مانده اند. والله العالم.
اما قبر هود علیه السلام در نخیله معروف بوده و در نزدیکی نجف اشرف در وادی السلام
است و اما درفشهای مشرق زمین، همان درفشهای خراسانیها است که زمینه
ساز ظهوراند.
فاروق در روایت دوم باید توضیح یکی از راویان باشد که در متن روایت وارد
شده و منظور از محل تجمع مردم، نیروهای حضرت مهدی علیه السلام است که در آن
مکان گردهم میآیند.
واضح است که این نمونه روایتها درباره نشانههای ظهور حضرت یا ساختگی و
دروغ است و یا سخنان راویان حدیث و کلمات علما است که مطالب آن را با روایات
مخلوط نموده و سپس به پیامبر و یا ائمه نسبت داده اند!
----------
[۱]: ۱📚. بحار: ۵۳ / ۸۲.
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات برای امام #زمان عج ❌
~~~~⚜🔸💠🔸⚜~~~~~~~~
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️🔸⚡️🔹
💫 @ya_amiralmomenin110 💫
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم🌷
#یورش_به_خانه_وحی ▪️✨▪️
#بخش_چهارم
عصمت #زهرا در لسان #رسول خدا ◾️▪️▪️
دخت گرامي پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم از مقام والايي برخوردار است و سخنان رسول گرامي صلي الله عليه و آله و سلم در حق وي حاكي از عصمت و پيراستگي او از گناه ميباشد. آنجا كه درباره ي او چنين ميفرمايد:
«فاطمة بضعة منّي فمن أغضبها أغضبني». [۸].
«فاطمه پاره تن من است، هر كس او را به خشم آورد همانا مسلما مرا خشمگين كرده است».
ناگفته پيداست كه خشم رسول خدا صلي الله عليه و آله و سلم مايه ي اذيت و ناراحتي اوست و سزاي چنين شخصي در قرآن كريم چنين بيان شده است:
(... وَ الَّذِينَ يُؤْذُونَ رَسُولَ اللَّهِ لَهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ). [۹].
«آنان كه رسول خدا را آزار دهند براي آنان عذاب دردناكي است».
چه دليلي استوارتر بر عصمت فاطمه عليهاالسلام كه به تصريح پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم رضاي وي مايه رضاي خدا و خشم او مايه خشم خدا معرفي گرديده است، چنانكه ميفرمايد:
«انّ اللَّه يغضبُ لِغضبك و يَرضي لرضاك». [۱۰].
«دخترم فاطمه! خدا با خشم تو، خشمگين و با خشنودي تو، خشنود ميشود».
به پاس چنين مقامي والا، او سرور زنان جهان است و پيامبر در حق او چنين فرموده:
«يا فاطمة! ألا ترضين أن تكوني سيّدةَ نساء العالَمين، و سيّدةَ نساءِ هذه الأُمّة، و سيّدةَ نساءِ المؤمنين». [۱۱].
«دخترم فاطمه! آيا (به اين كرامتي كه خدا به تو داده) خشنود نيستي كه تو سرور زنان جهان، سرور زنان اين امت و سرور زنان مومن باشي».
در اين از تذكر نكته اي ناگزيريم: عصمت فردي چون دخت گرامي پيامبر، ملازم با نبوت نيست، به گواه اين كه حضرت مريم، به شهادت قرآن، معصوم از گناه بود [۱۲] ولي هرگز پيامبر نبود.
ما اگر بخواهيم درباره ي فضايل و مناقب دخت گرامي پيامبر سخن بگوييم بايد به نگارش كتابي مفصل بپردازيم، ولي به همين اندازه بسنده ميكنيم.
📚 منابع:
[۸] صحيح بخاري ۵/ ۲۹، باب مناقب فاطمه عليهاالسلام و فتح الباري در شرح صحيح بخاري ۷/ ۱۰۵.
[۹] توبه/ ۶۱.
[۱۰] مستدرك حاكم ۳/ ۱۵۴؛ مجمع الزوائد ۹/ ۲۰۳ و حاكم در كتاب مستدرك، احاديثي ميآورد كه جامع شرايطي باشند كه بخاري و مسلم در صحت حديث، آنها را لازم دانسته اند.
[۱۱] مستدرك حاكم ۳/ ۱۵۶.
[۱۲] آل عمران/ ۴۲.
#کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج ❌
~~~~⚜🔸💠🔸⚜~~~~~~~~
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️
💫 @ya_amiralmomenin110 💫
🗓 #تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: شنبه - ۲۷ آذر ۱۴۰۰
میلادی: Wednesday -18 December 2021
قمری:السبت ، 13 جماد أول 1443
🌹 #امروز متعلق است به:
🔸پبامبر گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله وسلّم
🗞 #وقایع مهم شیعه:
▪️🔳🔳شهادت حضرت زهرا عليه السّلام
شهادت مظلومانه و جانگداز حضرت امّ الائمة النجباء صديقه كبرى فاطمه زهرا سلام اللَّه عليها در مدينه ۷۵ روز پس از رحلت پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله واقع شده است.
(زاد المعاد: ص ۳۷۴. فيض العلام: ص ۲۴۶. بحار الانوار: ج ۲۲، ص ۵۴۵)
اقوال ديگر در باره شهادت حضرت در سوم جمادى الثانيه خواهد آمد.
در شب چهاردهم، امير المؤمنين عليه السّلام به همراه جمعى قليل از گلهاى سر سبد اصحاب، بدن مطهر صديقه كبرى سلام اللَّه عليها را به خاك سپردند.
به سند صحيح از حضرت صادق عليه السّلام روايت شده است كه حضرت فاطمه سلام اللَّه عليها، ۷۵ روز بعد از پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله زنده بود. بنابر مشهور كه وفات آن حضرت در ۲۸ صفر باشد، شهادت حضرت صديقه سلام اللَّه عليها در ۱۳ يا ۱۴ يا ۱۵ جمادى الاولى مى شود. در اين سه روز زيارت آن حضرت مناسب است.
(فيض العلام: ص ۲۴۸)
📆 #روزشمار:
🌸02 روز تا ولادت حضرت سجاد علیه السلام به قولی ( ۳۸ ه ق )
◾️19 روز تا شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها (۱۱ ه ق)
◾️30 روز تا وفات ام البنین سلام الله علیها
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج ❌
~~~~⚜🔸💠🔸⚜~~~~~~~~
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️
💫 @ya_amiralmomenin110 💫
نشر فضائل امیرالمؤمنین علی(ع):
🌹بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم🌹
#ترجمه_کتاب_نفیس_القطره): #قطره ای از دریای #فضایل اهل #بیت علیهم السلام ✨🍂
#بخش_دهم
#اشاره
۶۳ - كلينى رحمه الله در كتاب «كافى» از امام صادق عليه السلام نقل كرده كه فرمود:
رسول خدا صلى الله عليه وآله وسلم در يكى از جنگها بنام «ذات الرقاع» در زير درختى كنار يك درّه سيل گيرى فرود آمد، سيلى آمد و بين آن حضرت و اصحابش فاصله انداخت، در اين هنگام يكى از مشركان آن حضرت را ديد و مسلمانان كنارآن درّه ايستاده بودند و منتظر بودند كه سيل قطع شود.
آن مرد مشرك به گروه خود گفت: من محمّد صلى الله عليه وآله وسلم را خواهم كشت، بعد با شمشير به طرف رسول خدا صلى الله عليه وآله وسلم آمد و بر آن حضرت سخت گرفت و عرض كرد: اى محمّد ؛ چه كسى ترا از چنگ من رها مى كند؟
فرمود: خداى من و تو.
سپس جبرئيل حاضر شد و آن مشرك را از اسب سرنگون ساخت و او با پشت روى زمين افتاد.
رسول خدا صلى الله عليه وآله وسلم برخاست و شمشير را از او گرفت و بر سينه اش نشست و فرمود: اى غورث ؛ ترا چه كسى ازچنگ من نجات مى دهد؟
عرض كرد: جودك وكرمك يا محمّد صلى الله عليه وآله وسلم، بخشش و بزرگوارى تو.
آنگاه رسول خدا صلى الله عليه وآله وسلم او را رها كرد. آن شخص برخاست و گفت: به خدا قسم ؛ تو از من بهتر و بزرگوارتر هستى. [۱]
۶۴ - شيخ صدوق قدس سره در كتاب «امالى» از ابن عبّاس حديثى طولانى در موضوع وفات پيغمبر اكرم صلى الله عليه وآله وسلم و آنچه به اصحاب در بستر بيمارى فرموده است نقل مى كند، تا بدانجا كه حضرت فرمودند:
همانا پروردگار عظيم الشأن من حكم كرده و قسم ياد فرموده كه از ستم هيچ ستمكارى نگذرد، و شما را به خداوند قسم مى دهم هر يك از شما شكايتى دارد و يا ستمى از من ديده است اكنون برخيزد و قصاص [۲] كند، زيرااگر در اين دنيا كيفر كردارم را ببينم نزد من محبوب تر است از آنكه در قيامت در حضور فرشتگان و انبياء كيفر شوم.
در اين هنگام شخصى به نام سوادة بن قيس از آخر مجلس برخاست
و عرض كرد: پدر و مادرم فداى شما اى رسول خدا ؛ هنگامى كه از طائف مى آمديد من به استقبال آمدم، شما بر شتر خود سوار بوديد و در دست شاخه باريكى داشتيد، آن را بلند كرديد كه به شتر بزنيد به شكم من برخورد كرد و نمى دانم اين كار اشتباهاً از طرف شما صورت گرفت يا عمدى و از روى قصد بود.
رسول خدا صلى الله عليه وآله وسلم فرمود: پناه مى برم به خدا كه چنين كارى را از روى عمد انجام داده باشم. سپس فرمود: اى بلال، به خانه فاطمه عليها السلام برو و همان شاخه باريك را بگير و نزد من بياور.
بلال از مسجد بيرون آمد و در كوچه و بازار با صداى بلند فرياد مى زد: اى مردم ؛ چه كسى از شما حاضر است در اين عالم يعنى پيش از قيامت با او قصاص شود، اكنون پيغمبر اكرم محمّد صلى الله عليه وآله وسلم خود را قبل از قيامت در معرض قصاص قرار داده است - و حديث را ادامه داده است - تا اينكه رسول خدا صلى الله عليه وآله وسلم فرمود: آن پيرمرد كجاست؟ پيرمرد برخاست و گفت: منم و در اينجا حاضرم اى رسول خدا، پدر و مادرم به فداى شما.
حضرت فرمود: بيا اينجا و از من قصاص كن تا اينكه راضى شوى.
عرض كرد: اى رسول خدا، پيراهن را از شكم خود كنار بزن، حضرت آن را كنار زد.
پيرمرد عرض كرد: اى رسول خدا، پدر و مادرم فداى شما ؛ آيا اجازه مى دهى لب هاى خود را بر شكم شما گذارم و آن را ببوسم؟
حضرت اجازه فرمودند. آنگاه پيرمرد گفت: به اين محلّ قصاص از شكم مبارك رسول خدا صلى الله عليه وآله وسلم از آتش دوزخ پناه مى برم.
رسول خدا صلى الله عليه وآله وسلم فرمود: اى سواده ؛ آيا قصاص مى كنى يا عفو مى نمائى؟ گفت: عفو مى كنم اى رسول خدا.
پيغمبر اكرم صلى الله عليه وآله وسلم او را دعا كرد و فرمود:
«اللهمّ اعف عن سوادة بن قيس كما عفى عن نبيّك محمّد صلى الله عليه وآله وسلم».
بار پروردگارا! سوادة بن قيس را مورد عفو و بخشش خود قرار بده همان طور كه او پيامبر تو را عفو كرد.... [۱]
مؤلّف رحمه الله پس از ذكر اين قضيّه اشكالى را كه ممكن است به ايشان وارد كنند قبلاً جواب مى دهد و مى فرمايد:
اگر كسى سئوال كند چرا براى ائمّه طاهرين عليهم السلام مناقب و فضائل زيادترى از رسول خدا صلى الله عليه وآله وسلم نقل كرده اى با آنكه او برتر و شريف تر ازديگران است، در جواب مى گوئيم:
عظمت ولىّ تابع عظمت نبىّ است، هر چه ما ماه را توصيف كنيم و او را مدح و ستايش كنيم در حقيقت برگشت آن به خورشيد است، زيرانور ماه تابع نور خورشيد است.
ديگر اينكه پيغمبر اكرم صلى الله عليه وآله وسلم و ائمّه معصومين عليهم السلام در مقام باطنى و درحقيقت يكى هستند لذا توصيف آنها توصيف پيامبر است.
ديگر اينكه نسبت به شخصيّت و فضيلت نبىّ گرامى اسلام صلى الله عليه وآله وسلم درميان مسلمانان اختلافى نيست و مهمّ ذكر فضائل علىّ بن ابى طالب عليه السلام واولاد طاه
رين او است كه بعضى آن را انكار مى كنند در حالى كه ادّعا دارند پيغمبر خداصلى الله عليه وآله وسلم را تصديق كرده اند.
ديگر اينكه تمام تلاش رسول خدا صلى الله عليه وآله وسلم معرّفى امير مؤمنان على عليه السلام و جانشينان آن حضرت بود، لذا كمالات و فضائل آنها را براى مردم يادآورى نموده و از ستودن خويشتن كه پسنديده نيست اجتناب كرده است ولى به مقتضاى آيه مباهله كه على عليه السلام نَفْس پيغمبر معرّفى شده است مدح و توصيف على عليه السلام به پيغمبر صلى الله عليه وآله وسلم نيز بر مى گردد.
پس از آن ميفرمايد: ما به دنبال اين باب كه ذكر فضائل رسول خدا صلى الله عليه وآله وسلم بود بابى در فضيلت صلوات فرستادن بر آن حضرت تشكيل داده ودر آن روايات جالب و حكايات زيبائى نقل كرده ايم كه باعث سرور وشادمانى قلب شما گردد:
----------
📚منابع:
[۱]: الكافى: ۱۲۷/۸ ح ۹۷، بحار الأنوار: ۱۷۹/۲۰ ح ۶.
[۲]: قصاص آن است كه بر شخص كارى همانند كارى كه انجام داده اجرا شود.
[۱]: امالى صدوق: ۷۳۲ ح ۶ مجلس ۹۲، بحار الأنوار: ۵۰۷/۲۲ ح ۹.
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج ❌
~~~~⚜🔸💠🔸⚜~~~~~~~~
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️
💫 @ya_amiralmomenin110 💫
🌷بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم🌷
#یورش_به_خانه_وحی ▪️✨▪️
#بخش_پنجم
#حرمت خانه ي حضرت #زهرا از ديدگاه #قرآن و #سنت ▪️🔳🔳
محدثان، يادآور ميشوند وقتي آيه ي مباركه (فِي بُيُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أن تُرْفَعَ وَيُذْكَرَ
فِيهَا اسْمُهُ... ) [۱۳] بر پيامبر فرود آمد، پيامبر آيه را در مسجد تلاوت كرد. در اين هنگام شخصي برخاست و گفت: اي رسول گرامي، مقصود از اين بيوت با اين برجستگي چيست؟
پيامبر فرمود: خانههاي پيامبران.
در اين موقع ابوبكر برخاست، در حالي كه به خانه ي علي و فاطمه عليهاالسلام اشاره ميكرد، گفت: آيا اين خانه از همان خانهها است؟
پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم در پاسخ گفت: بلي از برجسته ترين آنها است. [۱۴].
پيامبر گرامي صلي الله عليه و آله و سلم مدت نه ماه هر روز پنج مرتبه، وقت هر نماز به در خانه ي دخترش ميآمد، بر او و همسر عزيزش سلام ميكرد و اين آيه را ميخواند:
(... إِنَّمَا يُرِيدُ اللَّهُ لِيُذْهِبَ عَنكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَ يُطَهِّرَكُمْ تَطْهِيرًا) [۱۵]. [۱۶].
«خداوند فقط ميخواهد پليدي و گناه را از شما اهل بيت دور كند و كاملا شما را پاك سازد».
پيداست خانه اي كه مركز نور الهي بوده و خدا به ترفيع آن امر كرده است، از احترام بسيار بالايي برخوردار ميباشد.
خانه اي كه اصحاب كسا را در بر ميگيرد و خدا از آن با جلالت و عظمت ياد ميكند، بايد مورد احترام قاطبه ي مسلمانان باشد.
اكنون بايد ديد پس از درگذشت پيامبر، تا چه اندازه حرمت اين خانه ملحوظ گشت؟
📚منابع:
[۱۳] (نور خدا) در خانههايي است كه خدا رخصت داده قدر و منزلت آنان رفعت يابد و نامش در آنها ياد شود. (نور/ ۳۶).
[۱۴] قرأ رسول الله صلي الله عليه و آله و سلم هذه الآية (في بيوت أذن اللَّه أن ترفع... ) فقام إليه رجل فقال: أي بيوت هذه يا رسول الله؟ قال: بيوت الأنبياء. فقام إليه أبوبكر فقال: يا رسول الله هذا البيت منها؟ البيت علي و فاطمه قال: نعم. من أفاضلها (الدر المنثور ۶/ ۲۰۳، تفسير سوره نور؛ روح المعاني ۱۸/ ۱۷۴).
[۱۵] احزاب/ ۳۳.
[۱۶] الدر المنثور ۶/ ۶۰۶.
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج ❌
~~~~⚜🔸💠🔸⚜~~~~~~~~
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️
💫 @ya_amiralmomenin110 💫
🗓 #تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: یکشنبه - ۲۸ آذر ۱۴۰۰
میلادی: Wednesday -19 December 2021
قمری: الأحد، 14 جماد أول 1443
🌹 #امروز متعلق است به:
🔸مولی الموحدین امیر المومنین حضرت علی بن ابیطالب علیهما السّلام
🔸(عصمة الله الكبري حضرت فاطمة زهرا سلام الله عليها
🗞 #وقایع مهم شیعه:
امروز مناسبتی نداریم
📆 #روزشمار:
🌸01 روز تا ولادت حضرت سجاد علیه السلام به قولی ( ۳۸ ه ق )
🌺5 روز تا میلاد حضرت عیسی مسیح علیهالسلام
◾️18 روز تا شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها (۱۱ ه ق)
◾️29 روز تا وفات ام البنین سلام الله علیها
🌸34 روز تا ولادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها (۸ قبل از هجرت) روز زن
▪️39 روز تا وفات حضرت امّ كلثوم عليه السّلام
جناب امّ
🌺45 روز تا ولادت حضرت امام محمد باقر علیه السلام (۵۷ ه ق)
▪️47 روز تا شهادت حضرت امام علی النقی الهادی علیه السلام ( ۲۵۴ ه ق)
🌸54 روز تا ولادت امام محمد تقی علیهالسلام (جواد الائمه) (۱۹۵ه ق)
🌺57 روز تا ولادت امیرالمومنین علی علیه السلام (۲۳سال قبل از هجرت)
آغاز ایام البیض (روز اعتکاف)
▪️59 روز تا ارتحال حضرت زینب سلام الله علیها (۶۲ ه ق)
تغییر قبله مسلمین از بیت المقدس به مکه معظمه(۲ه ق)
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج ❌
~~~~⚜🔸💠🔸⚜~~~~~~~~
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️
💫 @ya_amiralmomenin110 💫
🌹بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم🌹
#داستان_های_بحارالانوار 🔶🔸🌺
#فصل_سوم
#بخش_چهل_و_نهم
#چهارده_معصوم ( #چهارده دریای #نور
#خشتی از #طلا و #خشتی از #نقره 🍃🌸🌸
رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود:
- وقتی مرا به معراج بردند، وارد بهشت شدم. در آنجا فرشتگانی دیدم که با خشت طلا و خشت نقره ساختمانی میسازند ولی گاهی دست از کار میکشند از فرشتگان پرسیدم: شما چرا گاهی کار میکنید و گاهی از کار دست میکشید؟ سبب چیست؟
پاسخ دادند: هر وقت مصالح ساختمانی به ما برسد مشغول میشویم و هرگاه نرسد از کار باز میایستیم.
گفتم: مصالح ساختمانی شما چیست؟
جواب دادند: (سبحان الله و الحمدلله و لا اله الا الله و الله اکبر).
وقتی مؤمن این ذکر را میگوید ما ساختمان را میسازیم. وقتی که ساکت میشود ما نیز دست از کار میکشیم. [۱]
#جوان شب #زنده دار 🍂🌺🌺
روزی پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله نماز صبح را با مردم در مسجد خواند. در این میان چشمش به جوانی افتاد که از بی خوابی چرت میزد و سرش پایین میآمد. رنگش زرد شده بود و اندامش باریک و لاغر گشته، چشمانش در کاسه سر فرو رفته بود.
رسول خدا صلی الله علیه و آله به او فرمود:
- حالت چطور است و چگونه صبح کرده ای؟
عرض کرد:
- با یقین و ایمان کامل به جهان پس از مرگ، شب را به صبح آوردم و حالتم چنین بود.
حضرت با تعجب پرسید:
- هر یقینی علامتی دارد. علامت یقین تو چیست؟
پاسخ داد:
- یا رسول الله! این یقین است که مرا افسرده ساخته و شبها خواب را از چشمم ربوده و در روزهای گرم تابستان (به خاطر روزه) مرا به دنیا و آنچه در اوست، بی رغبت کرده است. هم اکنون با چشم بصیرت قیامت
را میبینم که برای رسیدگی به حساب مردم برپا شده و مردم برای حساب گرد من آمده اند و من در میان آنان هستم. گویا بهشتیان را میبینم که از نعمتهای بهشتی برخوردارند و بر تختهای بهشتی تکیه کرده اند و با یکدیگر مشغول تعارف و صحبتند و اهل جهنم را میبینم که در میان شعلههای آتش ناله میزنند و کمک میخواهند. هم اکنون غرش آتش جهنم در گوشم طنین انداز است.
رسول خدا صلی الله علیه و آله به اصحاب فرمود: این جوان بنده ایست که خداوند قلب او را به نور روشن ساخته است. سپس روی به جوان نموده، فرمود: بر همین حال که نیک داری، ثابت باش و آن را از دست مده.
عرض کرد:
- یا رسول الله! از خدا بخواه در راه حق به شهادت برسم.
پیامبر صلی الله علیه و آله او را دعا کرد و طولی نکشید، همراه پیغمبر در یکی از جنگها شرکت کرد و دهمین نفری بود که در آن جنگ شهید شد. [۱]
----------
📚منابع:
[۱]: بحار: ج ۷۳، ص ۳۴۹ ۔ بحار: ج ۱۸، ص ۲۹۲ و ۴۰۹ ج ۹۳، ص ۸۳ و ۱۱۹ با کمی تفاوت
[۱]: بحار: ج ۷۰، ص ۱۵۹
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج ❌
~~~~⚜🔸💠🔸⚜~~~~~~~~
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️🔸⚡️🔹
💫 @ya_amiralmomenin110 💫
🌷بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم🌷
#یورش_به_خانه_وحی ▪️✨▪️
#بخش_ششم
#تصميم بر هتك #حرمت ▪️◾️◾️
اشاره
با اسامي شخصيتهايي كه تصميم شيخين بر هتك حرمت خانه حضرت زهرا عليهاالسلام را نقل كرده اند آشنا ميشويم:
۱. ابن ابي شيبه در «المصنف».
۲. بلاذري در «انساب الاشراف».
۳. ابن قتيبه در «الامامه و
السياسه».
۴. طبري در تاريخ خود.
۵. ابن عبد ربه در «العقد الفريد».
۶. ابن عبدالبر در «الاستيعاب».
۷. ابوالفداء در «المختصر في اخبار البشر».
۸. نويري در «نهايه الارب في فنون الادب».
۹. سيوطي در «مسند فاطمه».
۱۰. متقي هندي در «كنز العمال».
۱۱. دهلوي در «ازاله الخفاء».
۱۲. محمد حافظ ابراهيم در «قصيده عمريه».
۱۳. محمد رضا كحاله در كتاب «اعلام النساء».
#هتك حرمت #خانه ي حضرت #زهرا ▪️◾️◾️
با اين سفارشهاي موكد، متاسفانه برخي، حرمت خانه ي آن حضرت را ناديده گرفته و به هتك آن پرداختند و اين فاجعه اي نيست كه بتوان بر آن پرده افكند.
ما، در اين مورد، نصوصي را از كتب اهل سنت نقل مينماييم تا روشن شود كه مساله ي هتك حرمت خانه ي زهرا و رويدادهاي بعدي، يك واقعيت مسلم است نه يك افسانه. و با اينكه در عصر خلفا سانسور فوق العاده اي نسبت به نگارش فضايل اهل بيت و مثالب اصحاب اعمال ميشد، ولي به حكم اينكه «حقيقت شي ء، نگهبان آن است» اين حقيقت تاريخي تا حدي به طور زنده در
كتابهاي تاريخي و حديثي محفوظ مانده است. ضمنا در نقل مدارك، ترتيب زماني نگارش آنها را در نظر ميگيريم تا به نويسندگان عصر حاضر برسيم.
ابن ابي #شيبه و كتاب #المصنف ▪️◾️◾️
ابوبكر بن ابي شيبه (۱۵۹- ۲۳۵) مولف كتاب المصنف، به سند صحيح چنين نقل ميكند:
«انه حين بويع لابي بكر بعد رسول الله صلي الله عليه و آله و سلم كان علي و الزبير يدخلان علي فاطمه بنت رسول الله صلي الله عليه و آله و سلم فيشاورونها و يرتجعون في امرهم.
فلما بلغ ذلك عمر بن الخطاب خرج حتي دخل علي فاطمه، فقال: يا بنت رسول الله صلي الله عليه و آله و سلم و الله ما من احد احب الينا من ابيك و ما من احد احب الينا بعد ابيك منك، و ايم الله ما ذاك بما نعي ان اجتمع هولاء النفر عندك، ان امرتهم ان يحرق عليهم البيت.
قال: فما خرج عمر جاءوها، فقالت: تعلمون ان عمر قد جاءني، و قد حلف بالله لئن عدتم ليحرقن عليكم البيت،
و ايم الله ليمضين لما حلف عليه». [۱۷].
«هنگامي كه مردم با ابي بكر بيعت كردند، علي و زبير در خانه فاطمه با او به گفتگو و رايزني ميپرداختند. زماني كه اين مطلب به گوش عمر بن خطاب رسيد، به خانه فاطمه آمد و گفت: اي دختر رسول خدا! به خدا قسم محبوبترين فرد نزد ما پدر تو است و بعد از پدر تو خود شما، ولي به خدا سوگند اين محبت، مانع از آن نيست كه اگر اين افراد در خانه تو جمع شدند دستور دهم خانه را بر سر آنها به آتش بكشند.
اين جمله را گفت و بيرون رفت. وقتي علي و زبير به خانه بازگشتند دخت گرامي عليهاالسلام به علي عليه السلام و زبير گفت: عمر نزد من آمد و سوگند ياد كرد كه اگر تجمع شما در اين خانه تكرار شود خانه را بر سر شماها خواهد سوزاند. به خدا سوگند! او آنچه را كه قسم خورده انجام ميدهد.
يادآور شديم كه گزارش فوق در كتاب «المصنف» با سندي صحيح نقل شده است، اينك به بررسي سند حديث از ديدگاه رجاليان اهل سنت ميپردازيم تا ميزان اعتبار تاريخي آن معلوم گردد:
[۱۷] 📚مصنف ابن ابي شيبه ۸/ ۵۷۲.
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج ❌
~~~~⚜🔸💠🔸⚜~~~~~~~~
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️
💫 @ya_amiralmomenin110 💫
🗓 #تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: دوشنبه - ۲۹ آذر ۱۴۰۰
میلادی: Wednesday -20 December 2021
قمری:الإثنين ، 15 جماد أول 1443
🌹 #امروز متعلق است به:
🔸سبط النبي حضرت امام حسن مجتبی علیه السّلام
🔸سیدالشهدا و سفينة النجاة حضرت امام حسین علیهما السّلام
🗞 #وقایع مهم شیعه:
🌺ولادت حضرت سجاد علیه السلام به #قولی ( ۳۸ ه ق)
📆 #روزشمار:
🌺4 روز تا میلاد حضرت عیسی مسیح علیهالسلام
◾️17 روز تا شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها (۱۱ ه ق)
◾️28 روز تا وفات ام البنین سلام الله علیها
🌸33 روز تا ولادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها (۸ قبل از هجرت) روز زن
▪️38 روز تا وفات حضرت امّ كلثوم عليه السّلام
جناب امّ
🌺44 روز تا ولادت حضرت امام محمد باقر علیه السلام (۵۷ ه ق)
▪️46 روز تا شهادت حضرت امام علی النقی الهادی علیه السلام ( ۲۵۴ ه ق)
🌸53 روز تا ولادت امام محمد تقی علیهالسلام (جواد الائمه) (۱۹۵ه ق)
🌺56 روز تا ولادت امیرالمومنین علی علیه السلام (۲۳سال قبل از هجرت)
آغاز ایام البیض (روز اعتکاف)
▪️58 روز تا ارتحال حضرت زینب سلام الله علیها (۶۲ ه ق)
تغییر قبله مسلمین از بیت المقدس به مکه معظمه(۲ه ق)
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج ❌
~~~~⚜🔸💠🔸⚜~~~~~~~~
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️
💫 @ya_amiralmomenin110 💫
🌷بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم🌷
💠🔹 #غدیرخم_از_کتب_اهل_سنت 🔹💠
🔸🔹 #قسمت_پنجاه_و_دوم🔹🔸
🌸 #درباره فرمايش #پيغمبر اكرم صلّى اللّه عليه و آله كه « #على عليه السّلام پس از #من #ولىّ #شماست»🌸
(۱) پرسيدند: چه پيشآمدى ايجاب كرده است كه تو، پيش از ديگران وارد مدينه شوى؟ در پاسخ گفتم: على عليه السّلام كنيزكى را به عنوان خمس براى خويش برگزيده است و من زودتر از ديگران به مدينه آمدم تا خلاف او را به عرض رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله برسانم! مسلمانان مرا تشويق كرده و گفتند: هر چه زودتر پيغمبر اكرم صلّى اللّه عليه و آله را از اين پيشآمد مطلع ساز؛ تا على از چشم پيغمبر صلّى اللّه عليه و آله بيفتد! رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله سخن آنها را شنيد و خشمگين از خانه بيرون آمد و فرمود: شگفت است از مردمى كه با كمال بى شرمى از على نكوهش مى كنند! اينان بايد بدانند كسى كه از على نكوهش نمايد، از من نكوهش كرده و كسى كه از على مفارقت كند، از من مفارقت كرده است! به راستى كه على از من است و من از على هستم؛ على عليه السّلام از سرشت من آفريده شده است و من از سرشت ابراهيم آفريده شدهام و از ابراهيم برتر مى باشم و اين آيه را گواه آورد «آنها فرزندان (و دودمانى)
بودند كه (از نظر پاكى و فضيلت)، بعضى از بعضى ديگر گرفته شده بودند؛ و خداوند، شنوا و داناست» (📚سوره آل عمران/ آيه ۳۴) سپس خطاب به «بريدة»، فرمود: اى بريدة! مگر نمى دانى كه على عليه السّلام مى تواند بيشتر از يك كنيزك هم در اختيار خود در آورد و او پس از من، ولى شماست. اين سخن را كه از آن حضرت شنيدم، عرض كردم:
سوگند به افتخار مصاحبتى كه با شما دارم، دست مباركتان را بگشاييد تا با شما بيعت تازه اى بكنم و اسلام جديدى براى خود اختيار نمايم! «بريدة» اصرار كرد و از آن حضرت جدا نشد تا اينكه با آن حضرت، به عنوان اسلام جديد، بيعت كرد.
«هيثمى» گفته است كه «طبرانى» در «الاوسط» اين روايت را آورده است.
(۲) [📚مسند ابو داوود طيالسى ۱۱/ ۳۶۰] به سند خود، از «ابن عباس» روايت كرده است كه رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله خطاب به على عليه السّلام، فرمود: «تو پس از من ولىّ همه مؤمنان هستى. »
(۱) [📚تاريخ بغداد خطيب بغدادى ۴/ ۳۳۹] به سند خود، از حضرت على بن ابيطالب عليه السّلام روايت كرده است كه رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله به من فرمود: از خداى تعالى پنج چيز درباره تو درخواست كردم كه چهار خصلت از آنها را كه خواسته من بود، اجابت فرمود. و يكى از آنها را در اختيار من درنياورد. از خدا درخواست كردم:
روز جزا كه فرا مى رسد تو نخستين كسى باشى كه سر از خاك برمى دارى؛ تو همه جا با من باشى؛ حامل « #لواى_حمد» باشى؛ از حضرت او درخواست
كردم تا پس از من، ولى مؤمنان باشى.
مؤلف گويد: «متقى» در [📚كنز العمال ۶/ ۳۹۶] اين حديث را روايت كرده و اظهار داشته است كه «ابن جوزى» اين حديث را روايت نمود و در [📚ج ۶/ ۱۵۹] هم به ذكر اين حديث پرداخته است همچنين مى گويد: «خطيب» و «رافعى» اين حديث را از حضرت على عليه السّلام روايت كرده اند....... #ادامه_دارد
~~~~~~~~⚜🔸💠🔸~~~~~~~~
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️🔸⚡️🔹
💫 @ya_amiralmomenin110 💫
🌷بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم🌷
#یورش_به_خانه_وحی ▪️✨▪️
#بخش_هفتم
#بررسي سند روايت #المصنف ▪️◾️◾️
در اعتبار شخص مولف (يعني ابن ابي شيبه) همين بس كه ذهبي، دانشمند رجالي اهل سنت (متوفاي ۷۴۸) درباره ي او
مي گويد: «عبدالله بن محمد بن ابي شيبه، حافظ بزرگ و حجت است. احمد بن حنبل و بخاري و ابوالقاسم بغوي از او نقل روايت كرده و گروهي او را توثيق كرده اند... ابن شيبه از كساني است كه از پل
عبور كرده و در منتهاي وثاقت است». [۱۸].
و درباره ي راويان، گزارشي نيز يادآور ميشويم كه ابن ابي شيبه حديث را با سند ياد شده در زير نقل ميكند:
حدثنا محمد بن بشر، حدثنا عبدالله عمر، حدثنا زيد بن اسلم، عن ابيه اسلم.
اينك بررسي وثاقت اين گروه:
الف) محمد بن بشر: ابن حجر عسقلاني ميگويد: «ابن معين او را توثيق نموده، ابوداوود او را حافظترين محدثان كوفه شمرده و ابن حبان او را جز ثقات نام برده است. نسائي و ابن قانع به توثيق او پرداخته اند و همچنين... ». [۱۹].
ب) عبيد الله بن عمر بن حفص بن عاصم بن عمر بن الخطاب يكي از فقهاي هفتگانه مدينه است كه در سال ۱۴۷ در گذشته است.
ابن حجر عسقلاني ميگويد: «نسائي او را ثقه و ضابط معرفي كرده و ابن معين و ابن زرعه و حاتم نيز او را از ثقات شمرده اند.
ابن ميمونه وي را از سادات مدينه و اشراف قريش ميشرمد و برترين فرد از نظر علم و عبادت و حفظ و اتقان حديث بود». [۲۰].
ج) زيد بن اسلم عدوي، فقيه مدينه است كه گروهي مانند احمد و ابوزرعه و نسائي به وثاقت او تصريح كرده و يعقوب بن شيبه او را اهل فقه و دانش و مفسر قرآن وثقه دانسته و در سال ۱۳۶ در گذشته است. [۲۱].
د) اسلم عدوي: وي بخشي از زمان پيامبر را درك كرده و از ابوبكر و عمر و عثمان و ابن عمر و معاذ بن جبل و ابي عبيده و حفصه نقل روايت ميكند. عجلي و
ابوزرعه او را از ثقات شمرده اند. اسلم در سال ۸۰ و در سن ۱۱۴ سالگي در گذشته است. [۲۲].
ما در معرفي اين افراد به فشرده گويي پرداختيم و به منظور اختصار، از نقل كلمات ديگر رجاليان و محدثان كه حاكي از تعريف و توصيف آنهاست، خود داری کردیم.
📚منابع:
[۱۸] ميزان الاعتدال ۲/ ۴۹۰، شماره ۴۵۴۹.
[۱۹] تهذيب التهذيب ۹/ ۷۴، شماره ۹۰.
[۲۰] تهذيب التهذيب ۷/ ۴۰، شماره ۷۱.
[۲۱] تهذيب التهذيب ۳/ ۳۹۶، شماره ۷۲۸.
[۲۲] تهذيب التهذيب ۱/ ۲۶۶، شماره ۵۰۱.
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج ❌
~~~~⚜🔸💠🔸⚜~~~~~~~~
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️🔸⚡️🔹
💫 @ya_amiralmomenin110 💫
🗓 #تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: سه شنبه - ۳۰ آذر ۱۴۰۰
میلادی: Wednesday -21 December 2021
قمری:الثلاثاء ، 16 جماد أول 1443
🌹 #امروز متعلق است به:
🔸زین العابدین و سيد الساجدين حضرت علي بن الحسين عليهما السّلام
🔸باقر علم النبی حضرت محمد بن علی عليه السّلام
🔸رئيس مكتب شيعه حضرت جعفر بن محمد الصادق عليهما السّلام
🗞 #وقایع مهم شیعه:
امروز مناسبتی نداریم
📆 #روزشمار:
🌺3 روز تا میلاد حضرت عیسی مسیح علیهالسلام
◾️16 روز تا شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها (۱۱ ه ق)
◾️27 روز تا وفات ام البنین سلام الله علیها
🌸32 روز تا ولادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها (۸ قبل از هجرت) روز زن
▪️37 روز تا وفات حضرت امّ كلثوم عليه السّلام
جناب امّ
🌺43 روز تا ولادت حضرت امام محمد باقر علیه السلام (۵۷ ه ق)
▪️45 روز تا شهادت حضرت امام علی النقی الهادی علیه السلام ( ۲۵۴ ه ق)
🌸52 روز تا ولادت امام محمد تقی علیهالسلام (جواد الائمه) (۱۹۵ه ق)
🌺55 روز تا ولادت امیرالمومنین علی علیه السلام (۲۳سال قبل از هجرت)
آغاز ایام البیض (روز اعتکاف)
▪️57 روز تا ارتحال حضرت زینب سلام الله علیها (۶۲ ه ق)
تغییر قبله مسلمین از بیت المقدس به مکه معظمه(۲ه ق)
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج ❌
~~~~⚜🔸💠🔸⚜~~~~~~~~
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️🔸⚡️🔹
💫 @ya_amiralmomenin110 💫
🌹بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم🌹
#ترجمه_مناقب_الامام_علی_بن_ابی_طالب علیه السلام🍃🌸🌸
#بخش_سی_و_ششم
#حديث #طاير و #سندهاى آن 🔹🌸
رسول خدا (ص) باو نگاه كرد گفت خدايا بسوى من، خدايا بطرف من، خدايا بسوى من، گفت: على (ع) با پيامبر خدا (ص) نشست و با او از آن مرغ خورد.
(۱) ۱۹۴- خبر داد بما محمد فرزند على (اجازة) اينكه ابو حفص عمر فرزند احمد فرزند شاهين واعظ نقل كرد بآنها و گفت نقل كرد بما محمد فرزند حسين جواربى كه حديث كرد بما ابراهيم فرزند صدقه كه نقل كرد بما يغنم فرزند
سالم كه نقل كرد بما انس و گفت: به پيامبر خدا (ص) مرغى هديه آورده شده بود، و حديث را تا آخر ذكر كرد.
(۲) ۱۹۵- خبر داد بما ابو طالب محمد فرزند احمد فرزند عثمان بغدادى كه در واسط به پيش ما آمده بود باين ترتيب كه من بر او قرائت كردم و او اعتراف نمود، باو گفتم: خبر داد بشما عمر فرزند احمد فرزند شاهين ابو حفص (اذنا) كه نقل كرد بما يحيى فرزند محمد فرزند صاعد كه نقل نمود بما ابراهيم فرزند سعيد جوهرى كه نقل كرد بما حسين فرزند محمد كه نقل كرد بما سليمان فرزند قرم از محمد فرزند شعيب از داود فرزند على فرزند عبد اللَّه فرزند عباس از پدرش از جدش ابن عباس كه گفت به پيش پيامبر (ص) مرغى آورده شد، گفت: خدايا مردى را بنزد من
📚ترجمه مناقب ابن المغازلي، ص: ۱۶۰
برسان كه خدا و پيامبرش او را دوست ميدارد، على آمد، پيامبر (ص) فرمود: خدايا بسوى من (يعنى نزد من هم محبوب است).
اين حديث غريب است، تنها او را حسين مروزى از سليمان فرزند قرم نقل كرده، و جز ابراهيم فرزند سعيد باو كسى نقل نكرده است.
(۱) ۱۹۶- خبر داد بما ابو طالب محمد فرزند على فرزند فتح حربى بغدادى در آنچه بمن نوشته بود اينكه ابو حفص عمر فرزند احمد فرزند شاهين بآنها نقل كرده گفت: كه نقل كرد بما نصر فرزند قاسم فرضى كه حديث كرد بما عيسى فرزند مساور جوهرى و گفت بمن گفت يغنم فرزند سالم فرزند قنبر- و من او را در سال ۱۹۰ ملاقات كردم، و يغنم فرزند سالم در سال ۱۱۲
بمن گفت كه انس بن مالك بمن گفت به پيش پيامبر خدا (ص) مرغ بريانى هديه شده بود، پيامبر خدا (ص) گفت:
خدايا محبوبترين خلق پيش خود را نزد من برسان (يا كسى را كه دوست ميدارى) - شك از عيسى فرزند مساور جوهرى است- على (ع) آمد او را برگرداندم، سپس آمد باز برگرداندم، بار سوم و يا چهارم داخل شد پيامبر (ص) باو فرمود. چه چيز ترا از من نگاهداشته بود؟ (و يا چه چيز ترا بتأخير انداخته است) اى على؟ گفت آمدم انس مرا برگرداند، بعد آمدم انس مرا رد كرد سپس آمدم انس مرا برگرداند، پيامبر (ص) بمن فرمود: اى انس چه چيز ترا بر اين كار واداشته است؟ آيا اميدوار بودى مردى از انصار باشد؟ گفتم آرى، فرمود: اى انس آيا در طائفه انصار برتر و بهتر از على هست؟ (۲) ۱۹۷- خبر داد بما ابو القاسم عبد الواحد فرزند على فرزند عباس بزار واسطى كه خبر داد بما ابو القاسم عبيد اللَّه فرزند محمد فرزند احمد فرزند اسد بزار كه نقل كرد بما محمد فرزند عباس فرزند احمد ابو مقاتل كه حديث كرد بما عباس كه نقل كرد بما ابو عاصم از ابو هندى از انس كه به پيامبر خدا (ص) مرغى
📚ترجمه مناقب ابن المغازلي، ص: ۱۶۱
آورده شد، فرمود خدايا محبوبترين خلق نزد خود را بمن برسان با من از اين مرغ بخورد، گفت على بن ابى طالب (ع) آمد، پيامبر (ص) فرمود: خدايا و نزد من، خدايا و نزد من (يعنى على نزد من هم محبوبتر است).
(۱) ۱۹۸- خبر داد بما محمد فرزند احمد فرزند سهل نحوى (خدا رحمت كند) (اذنا)
اينكه ابو نصر احمد فرزند محمد فرزند سهل فرزند مردويه بزار در ماه صفر سال ۴۰۰ بآنان نقل كرده «املاء» گفت نقل كرد بما احمد فرزند عيسى ناقد كه حديث كرد بما صالح فرزند مسمار كه نقل كرد بما ابن ابى فديك كه نقل كرد بما حسن فرزند عبد اللَّه از نافع از انس بن مالك بدرستى كه به پيش پيامبر خدا (ص) مرغى آورده شد، پيامبر (ص) گفت خدايا محبوبترين خلق پيش تو را نزد من برسان از اين مرغ با من بخورد، على بن ابى طالب (ع) آمد، و با او خورد.
(۲) ۱۹۹- حديث كرد بمن ابو غالب محمد فرزند حسين فرزند ابو صالح قارى عدل (خدا رحمت كند) كه نقل كرد بما ابو نصر احمد فرزند محمد فرزند سهل فرزند مردويه بزار كه نقل كرد بما ابو بكر احمد فرزند عيسى ناقد كه نقل كرد بما ابراهيم فرزند محمد فرزند هيثم كه نقل كرد بما عبيد اللَّه فرزند عمر قواريرى كه نقل كرد بما يونس فرزند ارقم كه حديث كرد بما مسلم فرزند كيسان از انس بن مالك كه گفت: بر حضور پيامبر (ص) مرغهائى آورده شد، آنها را پيش خود گذاشت و گفت: خدايا محبوبترين خلق پيش خود را نزد من برسان، گفتم: خدايا اگر بخواهى او را مردى از انصار قرار بده.
فرمود: ...... #ادامه_دارد
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج ❌
~~~~⚜🔸💠🔸⚜~~~~~~~~
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️🔸⚡️🔹
💫 @ya_amiralmomenin110 💫
🌷بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم🌷
#یورش_به_خانه_وحی ▪️✨▪️
#بخش_هشتم
#بلاذري و #كتاب انساب #الأشراف ▪️◾️◾️
احمد بن يحيي جابر بغدادي بلاذري (متوفاي ۲۷۰) نويسنده معروف و صاحب تاريخ بزرگ، رويداد تاريخي فوق را در كتاب «انساب الاشراف» به گونه ي زير نقل ميكند:
«انّ أبابكر أرسل إلي عليّ يريد البيعة، فلم يبايع. فجاء عمر و معه فتيلة. فتلقته فاطمةُ علي الباب، فقالت فاطمة: يا ابن الخطاب! أتراك محرّقاً عليّ بابي؟ قال: نعم، و ذلك أقوي فيما جاء به أبوك... ». [۲۳].
«ابوبكر به دنبال علي (عليه السلام) فرستاد تا بيعت كند، ولي علي (عليه السلام) از بيعت با او امتناع ورزيد. سپس عمر همراه با فتيله (آتشزا) حركت كرد و با فاطمه در مقابل در خانه رو به رو شد. فاطمه گفت: اي فرزند خطاب! آيا در صدد سوزاندن خانه من هستي؟ عمر گفت! بلي، اين كار كمك به چيزي است كه پدرت براي آن مبعوث شده است! ».
با متن و ترجمه ي حديث آشنا شديم، اكنون به بررسي سند آن ميپردازيم. بلاذري اين رويدادد تاريخي را با چنين سندي نقل ميكند: مدائني،
از مسلمه بن محارب، از سليمان التيمي و از ابن عون.
[۲۳] 📚انساب الأشراف ۱/ ۵۸۶، ط دار معارف، قاهره.
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج ❌
~~~~⚜🔸💠🔸⚜~~~~~~~~
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️🔸⚡️🔹
💫 @ya_amiralmomenin110 💫