♨️یکی دیگر از عوارض بعد از زایمان و زمان شیردهی، ماستیت احتقانی است که به دلیل پر شدن سینهها از شیر اتفاق میافتد.
✅برای رفع، ماساژ و گرم کردن سینه با روغن گل سرخ، ماساژ سینه زیر آب گرم و تخلیه سینه با شیر کش یا شیر دادن.
💢اگر تب مادر بالای ۳۷/۵ در هفته چهارم اتفاق افتاد، تخلیه کامل سینه و ضماد (آرد جو + شنبلیله + خطمی + بذر کتان + بابونه) را به نسبت مساوی پودر و روی سینه ضماد کنید. از دمنوش خطمی برای ضد التهاب استفاده کنید.
📚منبع: تدریس ارزشمند استاد علی یوسفی دوره متوسطه، اندیشکده خانواده و سبک زندگی صدای حکیم
#زایمان #شیردهی #ماستیت_احتقانی #ماساژ_سینه #گرم_کردن_سینه #روغن_گل_سرخ #آرد_جو #شنبلیله #خطمی #بذر_کتان #بابونه #ضد_التهاب
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
♨️عوارض بعد از زایمان
🩸خونریزی شدید
🚫ممنوعات دوران خونریزی:
جمع کنندهها یا قابضها تا چند هفته ممنوع.
استفاده از محرکات خونریزی مثل ادویهها، استفاده از زعفران در روزهای اول جهت دفع مواد باقیمانده در رحم اشکالی ندارد، چه به صورت دمکرده چه به صورت کاچی.
✅غذاهای مقوی در هضم و خونریزی مثل عصاره گوشت
🥩گوشت خرد کرده را داخل شیشه گذاشته و درب آن را بسته و داخل قابلمه آب در حال جوش گذاشته و تا شش الی هفت ساعت ملایم بپزد. سپس بیرون آورده و فشار داده و عصاره آن را مصرف کنید.
✅استفاده از خرما با صبحانه سه عدد، حلوای خرما، استفاده از زرده عسلی تخممرغ.
🚫در هفته اول میوهها ممنوع
✅بادام به هر شکل ممکن استفاده شود. مویز و انجیر نیز استفاده شوند.
📚منبع: تدریس ارزشمند استاد علی یوسفی، اندیشکده خانواده و سبک زندگی صدای حکیم
#زایمان #عوارض_بعد_از_زایمان #خونریزی_شدید #ممنوعات_دوران_خونریزی #قابضها #جمع_کنندهها #محرکات_خونریزی #ادویهها #زعفران #کاچی #غذاهای_مقوی_در_هضم #عصاره_گوشت #خرما #حلوای_خرما #زرده_عسلی_تخممرغ #میوه #بادام #مویز #انجیر
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
صبح آمده با عشق بزن لبخندی🌸🍃
تا در به غم و غرورِ شب بر بندی
با عشق بپا خیز خوشت باشد روز🌸🍂
ای آنکه چو گل به روی ما میخندی
سلام روزتون بخیر 🌸🍃
@maharatsedayehakim
@sedayehakim
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🏴چه وقاری چه شکوهی
🕯اومده قاسم رجز خوان
🏴چه جلال و جبروتی
🕯مجتبی اومد به میدان
🏴لرزه افتاده به جون لشگر دشمن
🕯به فدای غرش این شیر تهمتن
🏴مثل حیدر کراری
🕯وقتی که علم برداری
🏴تو وقت رزمت چه اخمی داری
@maharatsedayehakim
@sedayehakim
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
👶پیشگیری از مشکلات نوزاد
🟡زردی
☀️زردی طبیعی: از روز دوم تا پنجم افزایش و تا روز دوازدهم کاهش مییابد.
☀️زردی بیمارگونه: در ۲۴ ساعت اول با مقادیر بالا اتفاق میافتد و بیش از دو هفته مرتب رو به افزایش همراه با تب است.
📝درمان زردی بیمارگونه: مصرف سردی به افراط برای مادر باردار منع دارد.
استفاده از رب به، رب انار شیرین نیم ساعت قبل از صبحانه و نیم ساعت قبل از شام، یک فنجان آب انار شیرین، در ماه آخر بارداری سه تا پنج فنجان عرق شاهطره به جای آب استفاده شود.
❌مادر از غذاهای تولید کنندهی صفرا مثل ادویهها، سرخ کردنیها و شیرینیها پرهیز کند.
‼️لینت مزاج مادر و فرزند مهم است.
✅مادر بیست دقیقه قبل از شیردهی سکنجبین استفاده کند.
✅مادر بیست دقیقه قبل از شیردهی دو قاشق چایخوری شیر خشت در آب حل کرده و میل کند.
👈🏻حجامت لالهی گوش نوزاد که اگر با دقت و جای دقیق زده نشود یا خونریزی زیاد نداشته باشد، ممکن است خطر ناباروری را رقم بزند.
📚منبع: تدریس ارزشمند دکتر علی یوسفی دوره متوسطه، اندیشکده خانواده و سبک زندگی صدای حکیم
#نوزاد #پیشگیری_از_مشکلات_نوزاد #زردی #زردی_طبیعی #زردی_بیمار_گونه #درمان_زردی_بیمار_گونه #رب_به #رب_انار_شیرین #آب_انار_شیرین #عرق_شاهطره #ادویهها #سرخ_کردنیها #شیرینیها #غذاهای_تولید_کننده_صفرا #لینت_مزاج #سکنجبین #شیر_خشت #حجامت_لاله_گوش_نوزاد #ناباروری
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🧆کوفته شیره (استان همدان)
🔸مواد لازم:
تخم هندوانه، تخم خربزه، تخم کدو، کنجد، شاهدانه، گندم پرک شده، شیره انگور، دارچین و زنجبیل (به دلخواه و بر اساس ذائقه)
🔸روش تهیه:
ابتدا همهی تخمهها را آسیاب کرده؛ کنجد، شاهدانه، گندم پرک شده را نیز آرد میکنیم. سپس زنجبیل و دارچین را پودر کرده، همه را باهم مخلوط میکنیم. بعد شیره را داخل آن ریخته، مخلوط میکنیم و به صورت گلولههای کوچک در میآوریم.
✅خواص:
بسیار مقوی است و برای کودکان در سنین رشد و نیز افرادی که ضعف بدنی و یا فعالیتهای فکری دارند، به عنوان تنقل بسیار مناسب است.
📚منبع: دانستنیهای تغذیه در طب سنتی ایرانی
#کوفته_شیره #تخم_هندوانه #تخم_خربزه #تخم_کدو #کنجد #شاهدانه #گندم_پرک_شده #شیره_انگور #دارچین #زنجبیل #مقوی #ضعف_بدنی #فعالیتهای_فکری
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🍱آریانا قوینان (اوسنا قوینان) استان گلستان
🍀مواد لازم:
🔅گوشت استخواندار گوسفندی (۴ قطعه)
🔅برنج نیمدانه (۱ پیمانه)
🔅پیاز بزرگ (۱ عدد)
🔅سیر (۲ تا ۴ حبه)
🔅روغن (۱ قاشق غذاخوری)
🔅ماست (۱ کیلو گرم)
🍀طرز تهیه:
ابتدا سیر و پیاز خرد شده را به همراه گوشت در روغن کمی تفت داده و به آن آب اضافه میکنیم تا زمانی که گوشت نیمپز شود. سپس برنج نیمدانه (یا برنج کامل) را به همراه ادویه لازم به آن اضافه میکنیم. این ترکیب با شعله ملایم و به مدت طولانی باید بپزد تا برنج کاملا له شود یا اصطلاحا وا برود. همچنین در این مدت برنج باید مرتبا هم بخورد تا به قابلمه نچسبد. در نهایت ماست را به آن افزوده و میگذاریم تا خوب جا بیفتد.
✅خواص:
🔆مناسب کودکان در سنین رشد، مادران باردار و شیرده، ورزشکاران و سالمندان
🔆کمک به رشد و جبران انرژیهای از دست رفته، حفظ سلامتی و تقویت عمومی بدن،
مناسب افراد کمخون
👈🏻بهتر است در طبخ آن از ماست کمتری استفاده شود.
📚منبع: دانستنیهای تغذیه در طب سنتی ایرانی
#آریانا_قوینان #گوشت_استخواندار_گوسفندی #برنج_نیمدانه #برنج #پیاز_بزرگ #سیر #روغن #ماست #کودکان_در_سنین_رشد #مادران_باردار #مادران_شیرده #ورزشکاران #سالمندان #رشد #انرژی #حفظ_سلامتی #تقویت_عمومی_بدن #کمخونی
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🌿غذاها و خوراکهای بومی ایران
🍵اوماج آشی (آش اوماج) آذربایجان شرقی
💚مواد لازم:
🍃تره، شوید، اسفناج، گشنیز و ریحان (۱ کیلو)
🍃سیب زمینی متوسط (۳ عدد)
🍃عدس (۱ پیمانه)
🍃آرد (۲ پیمانه)
🍃نمک، فلفل و زردچوبه (به میزان لازم)
🍃پیاز درشت و فلفل سیز (هر کدام ۲ عدد)
🍃آب مرغ (۴ تا ۵ لیوان)
🍃روغن (۳ قاشق غذاخوری)
💚طرز تهیه:
ابتدا آرد را در ظرف مسطحی مثل سینی ریخته و روی آن کمکم آب پاشیده و سینی را تکان داده تا حدی که آرد کمی مرطوب شود. سپس آرد را با نوک انگشتان مالش میدهیم تا گلولههای خیلی کوچک از خمیر تشکیل شود. وجه تسمیه این آش، وجود گلولههای کوچک آرد درون آش است. اوماجها را کامل روی سینی پهن کرده تا کمی خشک شود و بعد آش را بار میگذاریم.
برای پخت آش ابتدا پیاز را خلالی کرده و با کمی روغن تفت داده و زردچوبه، نمک، فلفل، آب مرغ و عدس را به آن اضافه میکنیم. بعد از جوشیدن، سبزیهای خرد شده را اضافه میکنیم. بعد از پختن عدس، سیبزمینیها را خرد کرده و اضافه میکنیم. بعد از ۸ تا ۹ دقیقه اوماجها را ریخته و مرتب هم زده تا گلولههای خمیری به هم نچسبند. آب آش را کنترل کرده تا اوماجها خمیر نشود.
👈🏻به علت وجود آرد و خمیر، آب باید کمی بیشتر باشد.
👈🏻بعد از چند دقیقه هم زدن شعله را کم کرده و صبر میکنیم تا سیبزمینی کامل بپزد و آش جا بیفتد.
✅مناسب تمام مزاجها و فصول
⚠️عدس سودازا است و در بیماریهای سوداوی مانند افسردگیها و سرطانها منع مصرف دارد.
📚منبع: دانستنی های تغذیه در طب سنتی ایرانی
#آش_اوماج #بیماریهای_سوداوی #افسردگیها #سرطانها
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim