eitaa logo
صدای حکیم (دوره‌های دانشگاهی طب)
13.2هزار دنبال‌کننده
2.9هزار عکس
581 ویدیو
10 فایل
﷽ 💠آکادمی صدای حکیم کانال چند منظوره‌ای است که اطلاعات بکر و ناب علمی از منابع اصیل طبی را برای شما به اشتراک خواهد گذاشت. 👤ارتباط با مدیر⬇️ @sabtenam130 📱پیام‌رسان‌ها⬇️ روبیکا:https://rubika.ir/sedayehakim 🌐سایت صدای حکیم⬇️ 🌐http://sedayehakim.com
مشاهده در ایتا
دانلود
🟢انتخاب غذای مصرفی به تناسب نیروی هاضمه 🪴اگر هاضمه فرد قوی باشد، استفاده از غذای پرقوت و غلیظ مانند گوشت گاو و گوساله، کباب و تخم‌مرغ آب‌پز برای وی مناسب است. 🪴به دلیل حرارت بالای معده، استفاده از غذاهای لطیف و سبک در این فرد می‌تواند موجب فساد هضم گردد. 🪴بر عکس در افراد با هاضمه ضعیف، استفاده از غذاهای لطیف و زودگذر از معده مانند گوشت‌های لطیفی چون بره و گوشت پرندگان توصیه می‌شود. 📚منبع: دانستنی‌های تغذیه در طب سنتی ایرانی ⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇 💠@Sedayehakim
خوردن غذا در معتدل‌ترین زمان روز 🍒خوردن وعده اصلی غذا بهتر است در معتدل‌ترین زمان روز باشد؛ زیرا در این هنگام فرایند هضم قوی‌تر است. 🍒این زمان بر حسب فصول مختلف، متفاوت می‌باشد. توصیه می‌شود غذای اصلی در تابستان، در اوایل روز و در زمستان، در اواسط روز مصرف شود که هوا معتدل‌تر از سایر اوقات روز می‌باشد. 📚منبع: دانستنی‌های تغذیه در طب سنتی ایرانی ⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇 💠@Sedayehakim
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❤️يک سبـد دعای سلامتی 🌺يک دنيـا زیبـایی ❤️يک آسمان لطف خداوند 🌺یک لب خنـدان ❤️یک قلب عاشق 🌺یه خونه ی دل پر از صفا ❤️آرزوی قلبی من برای شما 🌺سه شنبه تون زیبـا ❤️در پنـاه خدا باشیـد 🌼🍃 @maharatsedayehakim @sedayehakim •┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
@maharatsedayehakim @sedayehakim •┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🟠خصوصیات دمایی غذا در فصول مختلف 💥بهتر است در زمستان، غذا در زمان تناول گرم باشد. 💥در تابستان، مصرف غذا با دمای پایین و در بهار و پاییز، مصرف غذا با دمای معتدل توصیه می‌شود. 📚منبع: دانستنی‌های تغذیه در طب سنتی ایرانی ⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇 💠@Sedayehakim
🔖رعایت تعداد وعده‌های غذایی در شبانه‌روز 📍در مورد تعداد دفعات غذا خوردن قاعده کلی این است که در هنگام نیاز غذا مصرف شود و آن، زمان اشتهای واقعی به غذا است؛ زیرا در این حالت معده از غذای قبلی خالی شده است. 📍خوردن غذا بر حسب عادت در صورتی که غذای قبلی هضم نشده باشد، مضر بوده و توصیه نمی‌شود. 📚منبع: دانستنی‌های تغذیه در طب سنتی ایرانی ⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇 💠@Sedayehakim
📝توصیه‌های حکمای طب سنتی در مورد دفعات تغذیه 🔍بعضی از منابع دو وعده غذا (صبح و شب) را توصیه می‌کنند و بعضی دیگر سه وعده غذایی در دو روز متوالی را تصریح نموده‌اند. 🔍منظور این که در روز اول، صبح و شب و در روز دوم، هنگام ناهار و روز سوم، مجدداً صبح و شب غذا مصرف شود. 🔍اما نکته مهم این است که رعایت عادت از قوانین مهم و اصلی است؛ لذا به طور ناگهانی نمی‌توان برنامه غذایی را که فرد به آن عادت کرده است، تغییر داد و اگر تغییری لازم باشد، باید به تدریج صورت بگیرد. 🔍توجه به این نکته ضروری است که مطالب فوق الذکر در خصوص افراد متوسط و معتدل المزاج می‌باشد. 📚منبع: دانستنی‌های تغذیه در طب سنتی ایرانی ⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇 💠@Sedayehakim
🟡دفعات غذا خوردن در افراد مختلف ☀️در اطفال و جوانان با مزاج گرم، سه یا چهار وعده غذایی در شبانه‌روز ضروری است. ☀️همچنین در افراد سالمند، وعده‌های غذایی بر حسب نیاز بدن متفاوت می‌باشد. ☀️در افراد باردار نیز به دلیل فشار بر معده، معمولاً توصیه می‌شود روزانه ۵ تا ۶ وعده با حجم کم مصرف کنند. ☀️به طور کلی با توجه به قدرت هاضمه و گنجایش معده و شرایط بدنی هر فرد، تعداد وعده‌های غذایی قابل تنظیم است. 📚منبع: دانستنی‌های تغذیه در طب سنتی ایرانی ⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇 💠@Sedayehakim
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍃🌷دیدن هر صبحگاهان اتفاقی سـاده نیست بل خوشایندست شـادابست🌷🍃 بلبلان با آواز پـرندگان با پـرواز🕊 می‌کنندش آغاز پس تـو هم با شـادی آغــازش کن😇 سـلام صبحتون پر از زیبـایی🌷🍃 @maharatsedayehakim @sedayehakim •┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
@maharatsedayehakim @sedayehakim •┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🛌استفاده از خواب شب برای تقویت هضم 🌠خواب شب به هضم غذا کمک می‌کند. در شب هنگام خواب، حرارت غریزی به درون رفته و هضم را تقویت می‌کند. 🌠وقتی صحبت از هضم می شود، فقط هضم معدی مد نظر نیست؛ بلکه بر طبق مبانی طب سنتی ایرانی در بدن هضم‌های چهارگانه صورت می‌گیرد که عبارتند از هضم معدی، هضم کبدی، هضم در عروق و هضم در بافت‌ها. 🌠اگر تمام این مراحل به خوبی انجام شوند، ماده غذایی مصرف شده قابل مصرف توسط بافت‌های بدن بوده و سلامتی را به همراه می‌آورد. 🌠خواب خوب و مناسب در زمان شب به انجام بهتر این مراحل کمک می‌نماید. لذا در ایجاد سلامتی به ویژه در رشد و نمو کودکان بسیار مؤثر است. 📚منبع: دانستنی‌های تغذیه در طب سنتی ایرانی ⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇 💠@Sedayehakim
⛔️پرهیز از خوابیدن در شب با شکم خالی 💤از خوابیدن با شکم گرسنه به خصوص در شب باید پرهیز شود؛ زیرا گرسنگی طولانی مدت باعث تحلیل مواد ضروری بدن و در نهایت تحلیل قوا می‌گردد. 💤این امر خصوصاً در سالمندان و اطفال و افراد با مزاج ضعیف مورد تأکید بیشتری می‌باشد. 📚منبع: دانستنی‌های تغذیه در طب سنتی ایرانی ⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇 💠@Sedayehakim
🏋لزوم تناسب نوع غذا با شغل و فعالیت بدنی 🚴‍♂توصیه می شود افرادی که فعالیت بدنی سنگین دارند؛ مانند کارگران، کشاورزان و نیز ورزشکاران حرفه‌ای از غذاهای غلیظ‌تری استفاده کنند. مصرف غذای غلیظ کمک می‌کند که ایشان در فواصل نزدیک، احساس گرسنگی نکنند. 🚴‍♂از سوی دیگر فعالیت زیاد بدنی، تحلیل و دفع مواد زاید ناشی از غذای غلیظ را در پی خواهد داشت و عوارض ناشی از امتلاء مواد زاید در بدن ایشان بروز نخواهد کرد. 👨‍💻اما افرادی که فعالیت بدنی کمی دارند؛ مانند کارمندان بهتر است از غذاهای لطیف تا معتدل استفاده کنند. مصرف مداوم غذاهای غلیظ مانند انواع فست فودها یا مصرف زیاد گوشت در این افراد باعث تجمع مواد زاید در بدن آن‌ها گردیده و زمینه بیماری‌های مختلف را فراهم می‌آورد. 📚منبع: دانستنی های تغذیه در طب سنتی ایرانی ⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇 💠@Sedayehakim
🍛رعایت حال معده و خوردن قابضات قبل و بعد از غذا 📌برای حفظ سلامتی لازم است که فرد در انتخاب غذا، رعایت حال معده و مزاج و سن را داشته باشد. 📍اگر در معده رطوبتی وجود داشته باشد که موجب شلی بافت معده گردیده و باعث شود غذا در معده به قدر لازم جهت هضم باقی نماند و بلافاصله بعد از غذا اجابت مزاج به شکل اسهال ایجاد شود؛ توصیه می شود پیش از خوردن غذا مختصری از مواد غذایی قابض مانند به یا انار و یا رب این‌ها را میل نموده و سپس غذا را تناول کند. 👈 قابضات نوعی مواد غذایی هستند که با خاصیت قبض، باعث جمع شدن بافت و تقویت عملکرد آن می گردند. منبع: دانستنی های تغذیه در طب سنتی ایرانی ⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇 💠@Sedayehakim
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❤️امروز خود را زیبا کنیم با🌷 🍂 "صلوات" ❤️بر حضرت محمد(ص) 🍂و خاندان پاک و مطهرش🌷 ❤️ اللَّـهُمَّ 🍁 🍂 صَلِّ 🍂 ❤️ عَلَى 🍁 🍂 مُحَمَّد 🍂 ❤️وعلی آلِ 🍁 🍂 مُحَمَّد🍂 ❤️وَعَجِّل‌فَرَجَهُــم🍁 🌼🍃 @maharatsedayehakim @sedayehakim •┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
@maharatsedayehakim @sedayehakim •┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🤢افرادی که بعد از غذا دچار حالت تهوع و استفراغ می‌شوند: ⁉️علت: شلی دهانه‌ی فوقانی معده 📝درمان: خوردن قابضات مثل رب به بعد از غذا. 📚منبع: دانستنی‌های تغذیه در طب سنتی ایرانی ⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇 💠@Sedayehakim
🟠افرادی که تا مدت زیادی غذا در معده‌ی ایشان می‌ماند و خودبه‌خود خارج نمیشود: 🔶درمان: خوردن مواد غذایی قابض مثل رب به بعد از غذا، باعث تحریک خروج غذا از معده ایشان می‌گردد. 📚منبع: دانستنی‌های تغذیه در طب سنتی ایرانی ⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇 💠@Sedayehakim
⁉️مواد غذایی قابض برای چه کسانی مفید است؟ 📌افرادی که در معده‌ی ایشان، بعد از خوردن غذا، بخار ایجاد شده و به سمت سر صعود کرده و باعث بروز عوارضی مانند انواع سردرد، سرگیجه و صرع می‌گردد. 📌تناول قابضات بعد از غذا در این افراد، از صعود بخارات جلوگیری می‌کند. لذا در برخی موارد سردرد و سرگیجه و صرع که غذا عامل محرک بیماری باشد، خورانیدن مقداری رب به و امثال آن به دنبال تناول غذا می‌تواند مفید واقع شود. 📚منبع: دانستنی‌های تغذیه در طب سنتی ایرانی ⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇 💠@Sedayehakim