🫐تدابیر خوردن میوه
🔹هر چند میوه در بعضی افراد به نرمی مزاج و دفع آسان کمک میکند؛ لیکن افرادی که مزاج سرد و یا مرطوب دارند، بهتر است در مصرف میوه زیادهروی نکنند و اتفاقا مصرف میوههای سرد و تر در این افراد خیلی اوقات لینت مزاج ایجاد نمیکند.
🔹اگر این افراد میوه را به شکل خشک و یا بخارپز و یا کمپوت شده مصرف کنند، خیلی بهتر است.
🔹برای این کار توصیه میشود کمپوت را به صورت طبیعی در منزل تهیه کنند و از کمپوتهای کارخانهای که حاوی مواد نگهدارنده بوده و مدت زمان زیادی ماندهاند، استفاده نشود.
🔹برای تهیه کمپوت در منزل میتوان میوهی مورد نظر را با کمی آب و عسل یا شکر جوشانید.
📚منبع: دانستنیهای تغذیه در طب سنتی ایرانی
#تدابیر_خوردن_میوه #نرمی_مزاج #دفع_آسان #مزاج_سرد #مزاج_مرطوب #لینت_مزاج #میوه_خشک #میوه_بخارپز #میوه_کمپوت_شده #کمپوت_طبیعی #کمپوتهای_کارخانهای #مواد_نگهدارنده #عسل #شکر
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸امـروزِ تـو
💗سرشار ز الطاف خـدا بـاد
🌸جـان و دلـت
💗از هر غم و اندوه رها بـاد
🌸لبخند به لـب
💗در دلت امیـد و پر از نـور
🌸هر لحظه ات
💗آمیخته با مهر و صفا بـاد
🌸صبح دوشنبه تون بخیر
💗حــال امــروزتــون زیبــا
@maharatsedayehakim
@sedayehakim
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🇮🇷غذاهای بومی محلی ایران
🍵آش شله قلم کار، آش فاطمه زهرا (س)، استان گیلان
🥣مواد لازم:
🔅گندم پوست کنده (۳ پیمانه)
🔅نخود و عدس (از هر کدام نصف پیمانه)
🔅لوبیا سفید، قرمز، چشم بلبلی و لوبیا چیتی (۲ پیمانه)
🔅گوشت با استخوان (دنده و سرسینه گوسفند) (۵۰۰ گرم)
🔅پیاز متوسط (۳ عدد)
🔅سبزیجات خرد شده (تره، جعفری، گشنیز، برگ چغندر و اسفناج بیشتر (نیم تا یک کیلو))
🔅روغن حیوانی (۳ قاشق غذاخوری)
🔅نمک معدنی، فلفل، زردچوبه، نعناع داغ و سیر داغ (به مقدار لازم)
#غذاهای_محلی_ایران #آش_شله_قلم_کار #آش_فاطمه_زهرا_س #استان_گیلان #گندم_پوست_کنده #نخود #عدس #لوبیا_سفید #لوبیا_قرمز #لوبیا_چشم_بلبلی #لوبیا_چیتی #گوشت #استخوان #پیاز #سبزیجات #تره #جعفری #گشنیز #برگ_چغندر #اسفناج #روغن_حیوانی #نمک_معدنی
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🥣طرز تهیه آش شلهقلمکار، آش فاطمهزهرا(س):
🧉حبوبات را از شب قبل خیسانده و چند بار آبش را عوض کنید. جداگانه بپزید (کف روی آن را دور بریزید). گوشت را جداگانه بپزید. حبوبات باید آنقدر پخته شوند که با قرار گرفتن بین انگشت و فشار له شوند. گندم را هم شسته و جدا بپزید و با چرخ گوشت ۲ بار چرخ کنید. بعد از پخته شدن گوشت، استخوانهایش را جدا کنید و آن را ریشریش کنید. سپس نخود، لوبیا، عدس، گندم، نمک، فلفل و آب گوشت را با هم روی حرارت بگذارید. وقتی که کمی جا افتاد، سبزی خرد شده را نیز به آن اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا ته نگیرد و کاملاً جا بیفتد. سپس شعله را خاموش کنید. آنگاه آش را در ظرف ریخته، با پیاز داغ، سیر داغ، نعناع داغ، کشک و قیمه ساده تزیین کنید. میتوان نیمی از پیاز داغ، نعناع داغ و سیر داغ را داخل آش ریخت تا خوشمزهتر شود.
🟢این غذا به عنوان یک غذای نذری در مراسم مذهبی و به خصوص ماه مبارک رمضان پخت و توزیع میشود.
✅مقوی و مناسب افرادی که ضعف بدنی دارند و یا کارهای یدی انجام میدهند.
❌غذای نسبتاً غلیظی است و برای افرادی که غلظت در بدن دارند، مانند افراد مبتلا به کبد چرب مناسب نیست.
⚠️افراد مبتلا به ضعف بینایی، سردرد، سرگیجه به ویژه در وعده شام پرهیز کنند و در صورت مصرف همراه با آویشن باشد یا بعد از مصرف دمنوش آویشن میل کنند.
📚منبع: دانستنیهای تغذیه در طب سنتی ایرانی
#آش_شله_قلم_کار #آش_فاطمه_زهرا_س #غذای_نذری #مراسم_مذهبی #ماه_مبارک_رمضان #مقوی #ضعف_بدنی #کارهای_یدی #کبد_چرب #ضعف_بینایی #سردرد #سرگیجه #آویشن
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
😖طعم تلخ
🔰تلخیها خاصیت غذایی ندارند. حرارت معتدلی ایجاد میکنند که از شوریها بیشتر است.
🔰تلخیها، ضرر غذای شیرین را رفع کرده و به دفع بلغم کمک مینمایند.
🔰متعفن نمیشوند؛ مثل زیتون که دارای طعمی تلخ همراه با گسی است.
📚منبع: دانستنیهای تغذیه در طب سنتی ایرانی
#طعم_تلخ #تلخیها #خاصیت_غذایی #حرارت_معتدل #شوریها #غذای_شیرین #دفع_بلغم #زیتون
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🌹خواص روغن هسته انار
♦️روغن هسته انار دارای خواص آنتیاکسیدانی، ضد التهابی و مرطوبکنندگی عالی است؛ به طوری که از این روغن به عنوان یک روغن ضدپیری یاد میشود.
♦️آنتیاکسیدانهای موجود در روغن انار اثرات مخرب رادیکالهای آزاد را خنثی کرده و خطوط ریز و چین و چروک صورت را کاهش میدهند.
#روغن_هسته_انار #آنتی_اکسیدانی #ضد_التهابی #مرطوب_کنندگی #روغن_ضد_پیری #رادیکالهای_آزاد #چین_و_چروک
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍃🌸بدون چشمداشت
محبت کنید.💕
بارانی از عشق باشید💓
🍃🌸که بارش آن
دلهای غمگین را شاد گرداند ..
آبشاری ازصفا
وصمیمیت باشید
تا شادی وشعف تمام
وجودتون را مصفا سازد🍃🌸
صبحتون بخیـر☕️🌸🍃
@maharatsedayehakim
@sedayehakim
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🥥روغن نارگیل
🤎روغن نارگیل از گوشت میوه نارگیل به دست میآید. این روغن منبعی غنی از چربیهای اشباع شده از جمله تریگلیسیریدهای زنجیره متوسط است که بهترین روغن برای پوست صورت خشک به شمار میآید.
🤍روغن نارگیل حاوی اسیدهای چرب مغذی است که مهمترین آنها عبارتند از لینولئیک اسید (ویتامین F) که به حفظ رطوبت پوست کمک میکند و اسید لوریک که خاصیت ضد باکتریایی دارد.
🤎اسیدهای چرب موجود در روغن نارگیل، پوست را صاف کرده و آن را تسکین میدهند. روغن نارگیل برای افرادی مناسب است که پوستی خشک دارند. درجه خشکی پوست میتواند از کم تا بسیار شدید متغیر باشد.
🤍حالت چربی طبیعی و چربیهای اشباع شده موجود در این روغن، مانع از دست رفتن رطوبت پوست شده و آن را صاف و صیقلی میکند. به عبارت دیگر یک آبرسان قویست. روغن نارگیل به طرز شگفتانگیزی پوست را نرم، لطیف و انعطافپذیر میکند و در صورت ترکیب شدن با سایر نرمکنندها به پوست کمک میکند تا رطوبت خود را تا چندین ساعت حفظ کند.
#روغن_نارگیل #نارگیل #پوست_خشک #روغن_برای_پوست_خشک #لینولئیک_اسید #رطوبت_پوست #اسید_لوریک #خاصیت_ضد_باکتریایی #اسیدهای_چرب #آبرسان_قوی
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
♻️مدت نضج اخلاط
🍃صفرا: ۳ روز
🍃بلغم: ۷ روز
🍃سودا: ۱۵ روز
🍃دم: نضج ندارد
✳️بعد از نضج به کمک یکی از روشهای اسهالی مثل حجامت، زالو، فصد یا اسهال گوارشی ماده را از بدن جدا میکنیم.
✳️در جایی که سوءمزاج ساده وجود دارد و خلطی در کار نیست، نضج و اسهال به درد نمیخورد؛ بلکه صرفا درمان به ضد میکنیم. مثلا اگر معده سرد است، روی شکم کیسهی نمک یا کیسهی آب گرم یا روغنمالی با روغن سیاهدانه معده را گرم میکنیم.
📚منبع: تدریس ارزشمند دکتر علی یوسفی، دوره مزاج کاربردی، اندیشکده سبک زندگی و خانواده صدای حکیم
#اخلاط_اربعه #مدت_نضج_اخلاط #صفرا #بلغم #سودا #دم #حجامت #زالو #فصد #اسهال_گوارشی #سوء_مزاج_ساده #درمان_به_ضد
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🌺تاثیر عصاره گل ختمی برای پوست و مو
☘گل ختمی به عنوان گیاه زینتی هم استفاده میشود که جزو تیره پنیرکیان میباشد و گلهای قرمز، بنفش، زرد، سفید و صورتی دارد.
☘عصاره گل ختمی مرطوبکننده پوست و نرمکننده مو است.
☘این عصاره ریزش مو را کم میکند و مناسب چربی مو، شوره سر و موخوره میباشد.
عصاره گل ختمی همچنین باعث رشد مو و جلوگیری از ریزش مو میشود.
📝طریقه مصرف: عصارهای از ریشه و ساقهی آن را روزانه با شامپو ترکیب کنید و به مو بزنید.
#گل_ختمی #عصاره_گل_ختمی #پوست #مو #گیاه_زینتی #مرطوب_کننده_پوست #نرم_کننده_مو #ریزش_مو #رشد_مو #شوره_سر #مو_خوره #شامپو
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🌼طریقه ساخت سرشور گل ختمی:
☀️۵ گرم گل ختمی را در ۲۰۰ میلی لیتر آب قرار داده و یک شبانهروز بماند و سپس صاف کنید.
☀️مقداری آب را به جوش آورده و پودر گل ختمی را به آن اضافه کرده؛ بعد از چند دقیقه که لعابدار شد، از صافی رد کنید.
☀️اگر عصاره در یخچال نگهداری شود، تا ۳-۴ روز ماندگاری دارد.
#گل_ختمی #سرشور_گل_ختمی #پودر_گل_ختمی
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ســـــلام 🙋♂
روزتون خوش و خرم 🌷🍃
چهارشنبه تون پراز آرامش
الهی امروزچشماتون پراز🌷🍃
برق شادی باشه👁👁
الهی خیر و برکت تو🌷🍃
زندگیتون چند برابر بشه
وآسمون دلتون آفتابی
ولبتون خندان باشه🌷🍃
@maharatsedayehakim
@sedayehakim
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
فقط باید به "خدا"پیله کرد
زیرا فقط با او میشود پروانه شد
"خدا"بدون من هم خداست
ولی من بدون خدا هیچ نیستم...
زندگیتون مملو از نگاه خدا💝
@maharatsedayehakim
@sedayehakim
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🍏کاربرد اسانس سیب
🍎امروزه به دلیل تجهیزات پیشرفته کارخانهها، میتوان از یک میوه حتی به صورت رایحه و اسانس استفاده کرد.
🍎این فرآیند فواید زیادی دارد. اغلب در صنعت پزشکی اسانسهای میوه به عنوان طعم دهنده دارو به مواد میافزایند تا مصرف آنها برای بیماران خصوصا کودکان قابل تحملتر شود.
🍎این اسانس به صورت محلول در آب و روغن میباشد و در صنایع گوناگون کاربرد دارد.
در صنعت آرایشی بهداشتی از اسانس سیب برای انواع پمادها، کرمها، خوشبوکنندهها و لوسیون استفاده میکنند.
🍎در صنعت غذا و نوشیدنیها در بسیاری از اقلام بستنیها، اسموتی و شربتها از این اسانس به دلیل عطر و طعم دهندهی بینظیر استفاده میشود.
🍎اسانس سیب هم به عنوان طعم دهنده و هم عطر دهنده محصولات خوراکی مورد استفاده قرار میگیرد.
🍎اسانس سیب در تهیه نوشیدنیها، کیکها و چیزکیک (cheese cake) و تهیه تافی و آبنبات و شکلاتها و محصولات خوراکی دیگر کاربرد دارد.
#اسانس_سیب #کاربرد_اسانس_سیب #رایحه #صنعت_پزشکی #طعم_دهنده #صنایع_آرایشی_و_بهداشتی #پماد #کرم #خوشبو_کننده #لوسیون #صنعت_غذا #نوشیدنی #بستنی #اسموتی #عطر_دهنده
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🐌فواید کلاژن و الاستین موجود در تخم حلزون
🌱کلاژن و الاستین پروتئینهای مرتبط با زیبایی و جوانی پوست هستند که هر دو در خاویار حلزون موجودند.
🌱کلاژن آب را در سلولهای پوستی شما نگه داشته و باعث انعطاف پذیری پوست میشود.
🌱خاویار حلزون از اثرات ضد چروک و ضد پیری پوست برخوردار است.
🌱علاوه بر این، کلاژن به بهبود بافت اپیدرم، حفظ قابلیت ارتجاعی و لطافت بیشتر پوست کمک میکند.
#کلاژن_تخم_حلزون #الاستین_تخم_حلزون #زیبایی #جوانی_پوست #خاویار_حلزون #انعطاف_پذیری_پوست #ضد_چروک #ضد_پیری #بهبود_بافت_اپیدرم #لطافت_پوست
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
⏫توصیههای کلی برای افزایش اشتها
قسمت اول...
🥤شربت سکنجبین سفرجلی و لیمویی
🥤شربت لیمو
🥤شربت مارچوبه
🥤شربت زرشک
🥤شربت انار و نعناع
🥤مربای تمرهندی
🥤افشره انبه
🥤مواد غذایی ترش و شور مخصوصا برای کسانی که بر اثر رطوبت لزج بلغمی دچار بیاشتهایی شدهاند، مفید است.
🥤گوشت کباب و بریانی مثل کباب گوشت بره و بریانی گوشت پرندگان؛ زیرا بریان کردن گوشت اشتها آور است.
🥤هر چیزی که در سرکه پرورده باشد همراه با بذر کرفس، بذر رازیانه و زنیان.
🥤افشره به و عسل یا کمی سرکه و زنجبیل
🥤ربهای ترشمزه مثل رب انار، رب آلوچه، رب سیب ترش و....
🥤دوغ
🥤آب انار
🥤مربای هلیله
📚منبع: تغذیه در طب ایرانی اسلامی
#افزایش_اشتها #شربت_سکنجبین #شربت_لیمو #شربت_مارچوبه #شربت_زرشک #مربای_تمرهندی #افشره_انبه #مواد_غذایی_ترش #مواد_غذایی_شور #بی_اشتهایی #گوشت_کباب #گوشت_بریانی #دوغ #آب_انار #مربای_هلیله
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
⏫توصیههای کلی برای افزایش اشتها
قسمت دوم...
🍩مربای بالنگ
🍩مربای زنجبیل مخصوصا برای بیمارانی که دچار غلبه سردی و تری شدهاند.
🍩خوردن سیر و پیاز (البته خوردن اینها به کسانی توصیه میشود که با مصرف سیر و پیاز دچار مشکلات دیگر نمیشوند و منع مصرف ندارند.)
🍩سوپ شلغم یا شلغم پخته
🍩نعناع، پونه، ترخون
🍩زیتون پرورده یا زیتون شور
🍩سماق و سوپ سماق
🍩ترشی کبر یا هر چیزی که در سرکه پرورده شده باشد (مثل ترشی سیر و پیاز و یا ترشی شلغم با سرکه و خردل) همراه غذا موجب تحریک اشتها میشود.
📚منبع: تغذیه در طب ایرانی اسلامی
#افزایش_اشتها #مربای_بالنگ #مربای_زنجبیل #سیر #پیاز #سوپ_شلغم #شلغم_پخته #نعناع #پونه #ترخون #زیتون_پرورده #زیتون_شور #سماق #سوپ_سماق
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بہ یمن طلــــــــــــوعــے
تازه
آرزو میڪنم
هرچہ صفاے دل
سلامت تن
لبخند
عشق پاڪ
و اجابت دعاست
از آن شما مهربان باشد
سلام صبحتون بخیر
@maharatsedayehakim
@sedayehakim
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•