سیدالعلماء
📆 سالروز وفات مرحوم آیت الله حاج شیخ جواد کربلایی؛ ( ۲۸ #ذی_القعدة ۱۴۳۲ = ۱۳۹۰/۸/۴)
🔺 مرحوم آقا سید رضا #بهاءالدینی در مورد یکی از علمای #یزد به نام مرحوم حاج شیخ #غلامرضا_یزدی میگفت: ایشان در یزد از حمالی تا آیتاللهی همه کاری انجام میدهد.
حالا این آقای آشیخ جواد #کربلایی هم اینجوری بود.
این از حمالی تا آیتاللهی را من در آشیخ جواد دیدم؛ مشرّف شدیم با خانوادهمان #نجف. یک جایی گرفتیم، منتهی چیزی نداشتیم، سرما بود. زمستان بود. یکوقت در زدند. من رفتم در را باز کردم، دیدم آقای آشیخ جواد، یک رختخواب روی سرش گذاشته، آمده!؛ یک لاحافی به قدر این فرش تمام، لاحاف کرسی میگویند. بله. خدا همهشان را رحمت کند.
اینجور درسها تو #حوزه باید به طور رویت، مشاهده بشود تا انسانها، #طلبهها، حوزویها، امثال بنده بدانند که عناوین #علما و اینها انسان را از آنی که هست بالاتر نبرد!.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔘 در آستانهی شهادت حضرت امام جواد (صلواتاللهعلیه) ارائه میگردد. (قسمت اول) 🔺 شرایط دریافت نصیح
🏴یا جوادالائمه ادرکنی
(قسمت دوم)
🔺شرایط دریافت نصیحت
🔹و حال اینکه ما آنچه را که فهمیده ودانستهایم، کمتر شده که ببینیم از آن کلاسهایی که ما گذراندهایم از دانستن و به مرحلهی #عمل وارد کردن، واقعاً فراغت شده، و یکی از آثار این مسئله این است که اگر آدم آنچه را که فهمیده ودانسته، سعی کند که عمل کند، نتایجی در وجودش پیدا میشود که راه برایش باز میشود؛ دیگر محتاج به اینکه کسی دستش را به او بدهد نیست؛ که برود پیش این و آن بنشیند وبگوید که مرا #نصیحت کن، به من #توصیه کن، چیزی، راهی به من نشان بده. راه به وسیلهی عمل به آنچه #انسان میداند، برای انسان باز وگشوده میشود وانسان ترقی #روحی میکند؛ به خود مشغول میشود، سرگرم خودش میشود، دیگر از این و آن فراغت پیدا میکند.
در هر حال حضرت به او فرمودند که: «او تقبل»؛ حالا من یک چیزی گفتم. تو قبولش میکنی؟ این خیلی حرف است. مانعی نداری تو در وجودت از پذیرش یک سخنی که یک #دانشمند، یک آدم دلسوزی به تو بگوید؟ آیا چنین کاری با خودت کردهای؟
و این مسئله نظیر مسئلهی #امامت و #حکومت_اسلامی میماند؛ مثلاً فرمودهاند که یکی از شرایط امامت وپیشوایی ونفوذ حکومت اسلامی پذیرش #مردم است. خب این به چه معناست؟ آیا یعنی حکومت اسلامی اگر از طرف مردم پذیرش نداشته نباشد، این حکومت رسمیت و #قانونیت ندارد و #مشروع نیست؟ اینطور که نیست. بلکه شاید معنایش این باشد که یعنی این حکومت، إعمال و نفوذ و نتیجهگیریاش، وابسته به این هست که مردمی پیدا بشوند و کاری انجام بدهند. وإلّا اگر آنها از پذیرش، امتناع داشته باشند، #حاکم هر قدر #مقتدر، هر قدر #عادل، هر قدر از طرف خداوند دارای #سند محکم هم که باشد، ولی کاری از او ساخته نیست. پس آنها مأمورند که بیایند #اطاعت این را بکنند.
بنابراین این فرمایش حضرت که آیا تو میپذیری؟، نشان میدهد که وصیت وتوصیه خواستن، یک مقام مهمی هست. انسان خیلی وقتها #نهج_البلاغه در حجرهاش است، روی میزش است، خب پر از نصیحت و راهنمایی است. از طرف نهجالبلاغه که کوتاهی نشده تا آمده در حضور ما. در این چند قرن پر از #فتنه و #فساد و سوزاندن #کتابخانهها و کشتن #رُوات واینها، خداوند حفظ کرده و این مسائل به دست ما رسیده از طرف #شرع اسلام و مناصحین و خیرخواهان بشریت، #حجت تمام شده، فلذا ما باید خودمان را حاضر کنیم که اهل نهجالبلاغه بشویم. بنده همیشه این فرمایش استاد #مطهری علیهالرحمة مثل اینکه در گوش و در ذهنم است که در اول توضیح کتاب #سیری_در_نهج_البلاغه ، آنجا که سخن استادشان حاج میرزا علی آقای #شیرازی را بیان میکنند که چه فرد نافذ الکلامی بود و چه شایستگیهایی داشت، میفرمایند: من شهادت میدهم که آن #عالم_ربانی بود، اما در اینکه من #متعلم علی سبیل نجاةِ او بودم، خودم قطع ندارم، شبهه دارم. پس بنابراین #طلبه بودن و احراز طلبه شدن را کردن، یک کار مهمی است که انسان خودش را بشناسد که واقعاً اینجایی است یا از جای دیگری اینجا آمده.
باز این را عرض کردم که یکی از ارباب #تربیت نفوس ومکتبهای تربیتی، #فخرالدین_رازی از او نقل میکند که در جلد اول تفسیرش [ #مفاتیح_الغیب ج۱ ص۱۴۳]؛ میگوید: ایشان وقتی که به مریدهای خودش، شاگردان خودش، #چله نشینیهای عبادتی وفراغت از #دنیا و اینها را برای اینکه #روحانیت و معنویت پیدا کنند، دستور میداد، وقتیکه میخواست اینها را #امتحان بکند، آنان را مینشاند و بعد #اسماء_الهی را بر آنها قرائت میکرد و #تذکر میداد. -مثل دعای شریف #جوشن_کبیر که چقدر اسمهای الهی در آن هست- و نگاه در چهرههای اینها میکرد تا ببیند کدامشان حالتشان فرق میکند؛ حالت دیگر دستی نیست، یعنی کسی نمیتواند به این آسانی حال خودش را عوض بکند، #خضوعی پیدا کند که در چهره و چشم و پوست صورت و اینها نمایش پیدا کند، لرزه در استخوان و بند بند او پیدا شود. حال اگر میدید که یکی از این افراد با شنیدن این اسماء مقدسه توفیقی در او پیدا نشد، میگفت: آقا شما به درد این #حوزه نمیخوری. برو #بازار مشغول کسب و کاسبی بشو!. پس بنابراین ما باید حالاتمان فرق بکند نسبت به پذیرش نهجالبلاغه، پذیرش آیات #قرآن، ببینیم واقعاً از وقتی که ما آشنا شدیم با #معارف اسلامی، آیا این #اذان را که میشنویم، همان وضع را در ما دارد که پارسال، پیرارسال، پنج سال، ده سال پیش بود؟ یا نه، #روح و جان ما با مفاهیم اللهتعالیاکبر، اللهتعالی لاالهالّاهو، واینطور مسائل آشناتر شده ومثل خبر #شادی میشنویم، خبر #غم که میشنویم، در ما تأثیر میکند؛ اگر اینطور شده، آثار این است که ما یک شایستگیای از برای پرسش وپاسخ مسائل #دینی پیدا کردهایم. اهل حوزهی #ائمه اطهار (علیهمالسلام) شدیم. و شاگرد مکتب ترقیِ روحی شدهایم.
ادامه دارد...
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
یاجوادالائمه-@seyedololama.mp3
1.8M
🏴 بیان معجزهای از #جواد الائمه صلواتاللهعلیه و عرض توسلی به ساحت آن امام مظلوم به همراه بیاناتی بسیار مهم از لسان مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
سیدالعلماء
🏴یا جوادالائمه ادرکنی (قسمت دوم) 🔺شرایط دریافت نصیحت 🔹و حال اینکه ما آنچه را که فهمیده ودانستهای
🏴یا جوادالائمه ادرکنی
(قسمت سوم)
🔺شرایط دریافت نصیحت
🔹 در هر حال، «قال له رجل: اوصنی. قال: او تقبل؟ قال: نعم»، خوش به حالش که حساب خودش را کرده بود، گفت: بله، من پذیرش دارم هر چه بفرمایی.
🔺 اهمیت صبر و پایداری
🔹«فقال علیهالسلام: تَوَسَّدِ الصَّبرَ»؛ فرمودند که استراحتگاه خودت، تکیهگاه خودت، آرامش جان و دل خودت را در صبرت قرار بده.
ببینید ما همانطوریکه یک حواسی داریم خدایی نخواسته اگر مادرزادی یکی از آنها کمبود داشت چه وضعی داشتیم؟ بینایی نبود، شنوایی نبود، شامه نبود، ذائقه نبود، اینها نبود، چه وضعی در #زندگی برای ما بود؟ همینطور دربارهی زندگی #بشریت ما، #تمدن ما، #اجتماع ما - از #خانواده بگیر تا خانوادههای بزرگ #ملتی و #حکومتی و #دولتی- اینها باید یک منابعی در اختیارشان باشد که به آن منابع تکیه کنند. منبعی که میشود یک انسان در زندگی #فردی و #اجتماعی به آن تکیه کند، نیروی #پایداری و #صبر است. این خیلی حرف است. چه برای #دانشجو ، چه برای طلبهی محترم، چه برای سایر افرادی که در اجتماع زندگی میکنند. هر کسی در آن قسمتی که هست یک پناهگاهی باید از صبر و بردباری برای خودش تهیه کند؛ تَوَسُد کند و وِساده و بالش و مُخَدهاش را این فضیلتِ صبر و بردباری قرار بدهد.
انسان وقتی میآید با یک مقدار شوق و ذوقی که در این لباس هست برای بعضیها، #طلبه میشود و لباس طلبگی میپوشد، وارد #مدرسه میشود، پذیرش میشود و در همهی اینها قبول میشود تا اینکه انسان در #روحانیت به یک مرحلهای میرسد که به نظرش میرسد که آثار خوبی دارد مثلاً، ولی وقتی میبیند آن آثار مورد نظرش نیست؛ سال اول نیست، سال دوم نیست، سال سوم نیست؛ میگوید: هان! معلوم میشود در مدرسه هم چیزی پیدا نمیشود!. میرود از این و از آن میپرسد، میگویند بله فلان مرکز، فلان #شیخ، فلان #مرشد که به یک کسی #دستور داد، همان شب #خواب دید و به #نتیجه رسید و حاجتش برآورده شد. میگوید: هان! حیف از این سه سالیکه ما صرف این رشته کردیم، همهاش ضَرَبَ یَضْرِبُ و این چیزها خواندیم فلذا این #منحرف میشود. چرا؟ برای اینکه #پناهگاه خودش را صبر قرار نداده بود که اگر اینجا سه سال و چهار سال و پنج سال انسان اثری پیدا نمیکند، شاید برای این باشد که این کاوشها باید به نتیجه برسد، #تحقیقات باید برای او اثر پیدا بکند، نه شنیدنیها و گفتنیها و #اوراد و #اذکارِ بدون #علم و بدون #عمل و اینطور چیزها؛ فلذا صبر را از دست میدهد. پس یکی از پشتیبانان محکم طلبه، طبق #آیات و #روایات محکم ما، پایداری است. یا اول انسان تشخیص نداده وارد شده، اشتباه کرده. تشخیص داد که ما در #جامعه_اسلامی، در #تشیع خودمان، یک رشتهی خاصی به نام روحانیت، طلبگی، درس و تدریس داریم و آن نتایجی دارد. آن نتایج را بررسی کرد و فهمید که چگونه به آن رسیدهاند، با چه زحماتی رسیدهاند، خب باید دنبالش را بگیرد. ولی اگر #فکر کرد که حالا من دو سال که در مدرسه یا در فلان درسها و بحثها شرکت کردم، حتماً برای من مشکلاتی از زندگی، مشکلاتی از امور روحانی، از اینها برطرف میشود و نشد، خب این میلغزد دیگر، چنان میلغزد که پشت میکند به این حرفها. میگوید اصلاً نه در #مدرسه چیزی هست، نه در #مسجد چیزی هست، هر چه هست در پیش فلان مرشد، فلان دستورات و فلان #چله نشینیها هست، میغلتد به آن سو. در حالیکه این آمادگی خودش را از جهت پناهگاه صبر و بردباری تهیه نکرده بود. و صبر و بردباری در اثر این میشود که انسان، راه را راهِ طولانی بفهمد و بشناسد، پرمشقت بشناسد. ساخته شدن یک انسان مشکلترین کارهایی است که در دورهی #عمر بشر برای بشر پیش میآید. چرا؟ برای خاطر اینکه هر کدورتی، هر پلیدیای که عارض #بدن و لباس و فرش و زندگی میشود، اینها به آسانی با یک وسایلی رفع میشود؛ اما انسانی که از وقتی یاد دارد در قنداق بوده، زورگویی در او حکومت داشته؛ خب یک بچه قنداقی را نگاه کنید، چگونه پستانک را از دست مثلاً همتای خودش میگیرد و اگر به او ندهند #گریه میکند. با زور شده، با هر چه شده، #پدر و #مادر را وادار میکند که غذایی که برایش بد است را به او بدهند، آب برای او بد است به او بدهند، خوابیدن را که برای او خوب است، نمیخواهد قبول کند، همینطور از #کودکی در یک مرحلهی ضعیفی انسان به #دیکتاتوری، به #طاغوتی گرایی مشغول بوده تا شده پانزده سال، شانزده سال، بیست سال، و این مسائل حیوانی در #روح و #جسم انسان تراکم یافته، یک #حیوان بار آمده. حالا این میخواهد در عرض یک سال درست شود؛ در عرض دو سال درست شود؛ نمیشود. این است که باید حتماً چه در #اصلاح فردی، چه در اصلاح اجتماعی، پناه به صبر برد.
ادامه دارد...
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
نماز دههی اول ذیالحجه-@seyedololama.mp3
583.9K
🔺 ذکر و یاد وصایت #امیرالمؤمنین علیهالسلام که حقیقتِ #نبوت و #ولایت است در نماز* دههی اول #ذی_الحجة الحرام؛ و واعدنا موسی...؛( #اعراف :۱۴۲)
✅مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 ذکر و یاد وصایت #امیرالمؤمنین علیهالسلام که حقیقتِ #نبوت و #ولایت است در نماز* دههی اول #ذی_الحج
* #مفاتیح_الجنان
اعمال ماه ذی الحجة الحرام ... دوّم: خواندن دو ركعت نماز، بين مغرب و عشا در تمام شبهاى اين دهه كه در هر ركعت پس از سورهی «حمد»، يك مرتبه سورهی «توحيد» و آيه: "وَ وَاعَدْنَا مُوسَى ثَلاثِينَ لَيْلَةً وَ أَتْمَمْنَاهَا بِعَشْرٍ فَتَمَّ مِيقَاتُ رَبِّهِ أَرْبَعِينَ لَيْلَةً وَ قَالَ مُوسَى لِأَخِيهِ هَارُونَ اخْلُفْنِي فِي قَوْمِي وَ أَصْلِحْ وَ لا تَتَّبِعْ سَبِيلَ الْمُفْسِدِينَ."
[با موسى سى شب وعده كرديم، و آن را با ده شب ديگر كامل نموديم، در نتيجه ميقات پروردگارش به چهل شب اتمام يافت و موسی به برادرش هارون گفت: در ميان قوم من جانشينم باش، و اصلاح كن، و راه اهل فساد را پيروى مكن.]
را بخواند تا با ثواب حاجيان شريك گردد.
@seyedololam
سیدالعلماء
🔺 لا اله الا الله
🔹 در دعای* ایام دههی اول #ذی_الحجة وارد شده: «لا اله الا الله عدد اللیالی والدهور، لا اله الا الله عدد امواج البحور، ... لا اله الا الله عدد شوک والشجر، ... لا اله الا الله عدد الحجر و المدر»؛ یعنی همه چیز صدای لا اله الا اللهاش بلند است. به هر چیز نگاه کنیم باید به چشم نمایشی نگاه کنیم، نه به چشم استقلالیِ حیوانی؛ #حیوان و حشرهای مثل یک مورچه اگر الآن روی دست بنده راه برود، چیزی نمیفهمد که مثلاً اینجا دست است یا انسان است، حیوان است، #حیات هست، #قدرت است، اینها را که نمیفهمد. ما هم به اشیاء و خودمان که نگاه بکنیم، اگر به چشممان یک سرمهای از لا اله الا الله بکشیم، میبینیم ما و جهان همه داریم لا اله الا الله میگوییم.
۷۸/۳/۱۲
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
-------------
#مفاتیح_الجنان
اعمال دههی اول ذیالحجةالحرام: ... پنجم: در هر روز اين دهه اين تهليلات را كه از امير المؤمنين عليه السّلام با ثواب بسيار روايت شده بخواند.
و اگر روزی ده مرتبه بخواند بهتر است: لا إِلَهَ إِلّا اللَّهُ عَدَدَ اللَّيَالِي وَ الدُّهُورِ لا إِلَهَ إِلّا اللَّهُ عَدَدَ أَمْوَاجِ الْبُحُورِ لا إِلَهَ إِلّا اللَّهُ وَ رَحْمَتُهُ خَيْرٌ مِمَّا يَجْمَعُونَ لا إِلَهَ إِلّا اللَّهُ عَدَدَ الشَّوْكِ وَ الشَّجَرِ لا إِلَهَ إِلّا اللَّهُ عَدَدَ الشَّعْرِ وَ الْوَبَرِ لا إِلَهَ إِلّا اللَّهُ عَدَدَ الْحَجَرِ وَ الْمَدَرِ لا إِلَهَ إِلّا اللَّهُ عَدَدَ لَمْحِ الْعُيُونِ لا إِلَهَ إِلّا اللَّهُ فِي اللَّيْلِ إِذَا عَسْعَسَ وَ [فِي ] الصُّبْحِ إِذَا تَنَفَّسَ لا إِلَهَ إِلّا اللَّهُ عَدَدَ الرِّيَاحِ فِي الْبَرَارِي وَ الصُّخُورِ لا إِلَهَ إِلّا اللَّهُ مِنَ الْيَوْمِ إِلَى يَوْمِ يُنْفَخُ فِي الصُّورِ.
[معبودى جز خدا نيست به شمار شبها و روزگاران، معبودى جز خدا نيست به شمار امواج درياها، معبودى جز خدا نيست، و رحمت او از آنچه گرد میآورند بهتر است، معبودى جز خدا نيست، به شمار خارها و درختان، معبودى جز خدا نيست به شمار موها و كركها، معبودى جز خدا نيست به شمار سنگها و كلوخها، معبودى جز خدا نيست به شمار بهم خوردن پلكها، معبودى جز خدا نيست در شب چون سياهى بنمايد و در صبح چون سپيدى سر برآورد، معبودى جز خدا نيست به شمار بادها در صحراها و كوهها، معبودى جز خدا نيست از امروز تا روز دميده شدن در صور.]
@seyedololama
هدایت شده از سیدالعلماء
نماز اول ماه-@seyedololama.mp3
2.5M
🔺 معنای #بندگی
🔹 چرا #عبادات ما اثر ندارد؟!
🔺 تذکراتی پیرامون عمل #نماز_اول_ماه و آیات مبارکات پس از این نماز
۷۶/۷/۲۷
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 معنای #بندگی 🔹 چرا #عبادات ما اثر ندارد؟! 🔺 تذکراتی پیرامون عمل #نماز_اول_ماه و آیات مبارکات پس
🔺 همزمان با حلول ماه ذیالحجة الحرام
📖 #مفاتیح_الجنان : ... اما اعمال هر ماه نو: چند عمل است: ... پنجم: در روز اوّل دو ركعت نماز بجا آورد، در ركعت اول پس از سوره حمد سى مرتبه سوره توحيد، و در ركعت دوم بعد از سوره حمد سى مرتبه سوره قدر بخواند و پس از نماز صدقه بدهد، چون چنين كند، سلامتى اش را در آن ماه از خدا خريده است.
و از بعضى روايات استفاده میشود، كه پس از نماز بخواند:
🌹بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ وَ مَا مِنْ دَابَّةٍ فِي الْأَرْضِ إِلا عَلَى اللَّهِ رِزْقُهَا وَ يَعْلَمُ مُسْتَقَرَّهَا وَ مُسْتَوْدَعَهَا كُلٌّ فِي كِتَابٍ مُبِينٍ؛ ( #هود علیهالسلام:۶)
🌹بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ وَ إِنْ يَمْسَسْكَ اللَّهُ بِضُرٍّ فَلا كَاشِفَ لَهُ إِلا هُوَ وَ إِنْ يُرِدْكَ بِخَيْرٍ فَلا رَادَّ لِفَضْلِهِ يُصِيبُ بِهِ مَنْ يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ وَ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ؛ ( #یونس علیهالسلام:۱۰۷)
🌹بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ سَيَجْعَلُ اللَّهُ بَعْدَ عُسْرٍ يُسْرا؛ ( #طلاق :۷)
🌹 ما شَاءَ اللَّهُ لا قُوَّةَ إِلا بِاللَّهِ؛ ( #کهف :۳۹)
🌹حسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَكِيلُ؛ ( #آل_عمران :۱۷۳)
🌹 و أُفَوِّضُ أَمْرِی إِلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبَادِ؛ ( #غافر :۴۴)
🌹 لا إِلَهَ إِلا أَنْتَ سُبْحَانَكَ إِنِّی كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ؛ ( #انبیاء علیهمالسلام:۸۷)
🌹 ربِّ إِنِّی لِمَا أَنْزَلْتَ إِلَیَّ مِنْ خَيْرٍ فَقِيرٌ؛ ( #قصص :۲۴)
🌹 ربِّ لا تَذَرْنِی فَرْدا وَ أَنْتَ خَيْرُ الْوَارِثِينَ؛ ( #انبیاء علیهمالسلام:۸۹)
التماس دعا
@seyedololama
سیدالعلماء
🏴یا جوادالائمه ادرکنی (قسمت سوم) 🔺شرایط دریافت نصیحت 🔹 در هر حال، «قال له رجل: اوصنی. قال: او تقب
🌹 یا جوادالائمه ادرکنی
(قسمت چهارم و پایانی)
🔺 اهمیت صبر و تبعات آن همچون فقر ممدوح
🔹 پس اینکه حضرت #جواد سلاماللهعلیه این مسئله را مطرح میکنند، یک زیربنای بسیار بسیار مؤثر و مفید فردی و اجتماعی را به ما نصیحت میکنند.
🔹فرمود: «توسد الصبر واعتَنِق الفقرَ»؛ خب وقتی انسان بخواهد #صبر کند، معنایش چیست؟ معنایش این است که شما مثلاً باید پانزده سال در این #حوزه درس بخوانی، زحمت بکشی، چیزی هم گیرت نیاید. وقتی از مدرسه فارغالتحصیل میشوی، بیرون میایی، حتی یک #بیمه هم مثلاً نداشته باشی، هیچی نداشته باشی. مع ذلک میگوید که چون #هدف ، هدف بزرگی است من صبر میکنم. خب حالا که بیرون میآیی، میتوانی با چند تا خدایی نخواسته رشوهخواری و پذیرش یک شغلهایی و #حلال و #حرام کردن، فوراً به یک نتیجهای برسی. اینجا باید به #فقر پناه برد؛ فقرِ ممدوح.
#فقر_ممدوح یعنی انسان استعداد #غنای نامشروع دارد، ولی به کار نمیزند و خودداری میکند. آنوقت این #ریاضت میشود بهتر از ریاضتی که فلان #درویش یا فلان #خانقاه به او میداد. او میگفت اینطور ریاضت بکش، این میگوید نه؛ ریاضت تو این است که استعداد #رشوه داری، #استعداد همهجور مظالم و کارهای نامشروع در تو هست، #تحصیلات هم کردهای، #مدرک هم داری، ولی باید با یک اتاق اجارهای بسازی. حالا تا چه وقت، نمیدانم. باید سوار اتوبوس بشوی، ماشین حالا خبری نیست؛ باشد.
آیت الله #مشکینی در یک جمعهای من گوش کردم از تلویزیون میفرمود که من خلاصه در این سن و سال دیگر نمیتوانم دوچرخهسواری بکنم و یاد نگرفتهام وإلّا دوچرخه میگرفتم، سوار میشدم و میآمدم #نماز_جمعه ؛ این معنایش ساختن با فقر است. یعنی وقتی #اجتماع نیاز پیدا کرد، به یک #زندگی بسیار بسیار سادهای، انسان إباء نکند از آن، #نفساش زیر بار بیاید. این میشود منشأ #اصلاحات فردی و اجتماعی، #روحانی و جسمانی، آنوقت با صبر و با فقر اختیاری، دوتایش که با هم جور شد، #مملکتی درست میشود که تمام #دنیا را میتواند تصرف کند.
مگر نبود #مرحوم_امام به ایشان خبر داده شد که خارجیها میخواهند حصر درست کنند و ما را در #محاصره قرار بدهند، گویا فرمودند که ملتی که #روزه دارد از محاصرهی امور معاشی چه باکی دارد؟ روزه هم یکی از موارد #صبر است. پس خلاصه اینکه همانطوریکه یک بچهیای که وارد در یک رشتهی نظامی مانند خلبانی یا مثلاً نیروی دریایی میشود، این باید یک تحملاتی داشته باشد تا اینکه ورزیده بشود، نیمه شب در تاریکی در خلیج فارس بتواند از هواپیما در دریا پایین بیاید، این چقدر تمرین میخواهد؟ چقدر صبر میخواهد؟ چقدر خودداری میخواهد؟ چقدر تحمل #مشکلات میخواهد؟ ما هم در #طلبگی همینطور. باید در این رشتهی خودمان، فشار را تحمل کنیم. فشار اینکه ما به جایی نمیرسیم از درس خواندن #ادبیات و #اصول و #فقه و اینها، صاحب #کرامات و اینها نمیشویم. فشار اینکه وقتی هم چیزی خواندیم، مدرکی گرفتیم، باید رشوهخواری نکنیم، اگر #قاضی شدیم، باید #خیانت به #دین نکنیم، باید با یک اتاق اجارهای بسازیم، این هم ریاضت است دیگر.
این ریاضات، #انسان میسازد. وقتی انسان ساخت، میشود آن کسی که از امام علیهالسلام #نصیحت بخواهد، دستور بخواهد، در جایش آن نصیحت واقع میشود و به مرحله #عمل میرسد.
خدایا به آبروی #جوادالائمه از آن #جود و #کرم معنویِ ظاهری و باطنیِ آن حضرت نصیب شیعیانشان بفرما. نصیب همهی ما بفرما. زحمات و برکاتش را شامل حال اموات شیعه و ما بفرما. خدایا در زیر سایه فرزندش #ولی_عصر (علیهالسلام)، اسلام، مسلمین، تشیع، رهبریها؛ رهبریِ تشیع و مرجعیتها و علم و عمل و تدریس را، مدارس را، موفق و منصور بدار.
وصلی الله علی محمّد وآله الطاهرین
۷۹/۱۲/۶
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
تکمیل عقل-@seyedololama.mp3
667.4K
🔺علاج بیتقوایی #فطری در روایتی از امام #کاظم علیهالسلام
✖️عدم وجود #عقل در #تعلیم و #تربیت امروز اجتماع
🔺 ضرورت #تضرع
🔹 #اقتصاد اسلامی
🔺درمان بیماری #حسد
🔹 #سلامت_دینی
@seyedololama
سیدالعلماء
#توحید
#خداشناسی
🔹اخيراً مقام معظم #رهبری در سخنرانی خود تأکيدی بر #اذان و #نماز داشتند که تاکنون نشنيده بوديم که ايشان با بيان خود بر پخش اذان از مساجد تأکيد داشته باشند، که بسيار مفيد بود، خداوند به ايشان طول عمر و سلامتی عطا فرمايد.
انسان در هر #صبح برای رسيدن به محل کار خود با عجله حرکت میکند، زیرا يا بايد به قطار برسد يا وسيلهای که منتظر اوست که بايد آن را از دست ندهد، بنابراين با عجله و حتی صبحانه نخورده از منزل خارج میشود به نحویکه فراموش میکند «بسم الله» بگويد و #غفلت میکند که اين وسيله، اين قدم و نَفَس از چه کسی است. از خود اوست يا با نفسی که به او داده شده حرکت میکند.
و وقتی هم که وارد محل کارش میشود، با چندين تلفن بر روی ميز کارش و تعداد زياد مراجعه کننده روبرو شده و فراموش میکند که همهی اينها را کسی در اختيار او قرار داده و خود او کارهای نيست و همه عاريه است و ممکن است به آنی از او گرفته شود و حتی از پشت ميز به #زندان افتاده و يا حتی به دار کشيده شود. در اين هنگام صدای #اذان بلند میشود تا همهی غافلان را بيدار کند، لذا اذان يکی از امتيازات بسيار مهم دين مبين #اسلام است و چون آخرين #دين است، داروهايی برای بعضی امراض در اختيار دارد که با هيچ دارويی درمان نمیشود.
جايگاه اذان بسيار مهم است، قدر آن را بدانيد، #نعمت بزرگی است. تا میتوانيد اذان بگوييد و يا مؤذن را تقويت نماييد و در هيچ مکانی و مدرسهای که صدای اذان وجود ندارد، آرام نمانيد؛ به هر قيمتی که شده اذان را احياء کنيد، زيرا اذان يک حرکت #توحيدی و پاککنندهی غبار #فرعونيت انسانهاست. کبريايی و عظمت و نيرو در اين #دنيا هست، ولی اين نيروها و جانها و حرکات، منشأیی غير از #قدرت خدا ندارد، ولی #غفلت و #غرور سبب میشود که #انسان همهی اينها را به خود و يا به وسايل و اسباب نسبت میدهد و #فکر میکند همه قوی هستند و همه شير واقعی هستند؛ الله اکبر همه را خالی میکند و اعلام میکند همه شير عَلَم و پرچم هستند و همه تحت نيروی کسی ديگر و گردانندهی جهان قرار دارند. چرخ و فرمان اصلی دست هيچ کسی نيست، از #فرشتگان و #انبياء و #اولياء الهی رسيده تا به #شاهان و #رئيس_جمهور و #مديران گرفته تا خود آدم #خانواده، #همسر و #بچه، #شريک، #پول، #بانک و...
#دکتر ممکن است گاهی به گونهای عمل کند که نسخه برای خود و خانوادهی خود بنويسد و به ضرر آنها تمام شود و دکتر ديگری او را متوجه اشتباه خود نمايد. يا جراح درجهی اول به گونهای محتاج شود که بايد او را از اين محل به آن محل حرکت دهند.
در اين دنيا همه نمايش قدرت واحد است و #علم و #کمال و فضائل، خوبیها و #جلال و #جمال که در هر چيزی ديده میشود، از يک منبع است، بقيه همه مانند شير عَلَم میمانند که با حرکت باد به اين طرف و آن طرف حرکت میکنند و خودشان به اندازهی يک پشه هم توان ندارند.
۸۷/۸/۳۰
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 ولقد اوحی الیک و الی الذین من قبلک لئن اشرکت لیحبطن عملک...؛( #زمر :۶۵)
🔺 بیاناتی تکاندهنده در رابطهی با بر پا شدن #قیامت عرفا در این عالم
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
#انقلاب_اسلامی
🔺 چگونگی محافظت از ارزشها و خون شهدا
🔹 #پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله بر اساس #تربیت اسلامی امتی عظیم و مقتدر را به وجود آورد. و اگر ما واقعاً بخواهیم از این #امت باشیم باید به سی سال پیش برگردیم و از جمله #سپاهیها و #بسیجیهایی شویم که به #جنگ میرفتند و تازه #داماد بودند، تازه #مدرک دانشگاهی گرفته بودند یا تازه میخواستند بگیرند، همهی اینها را رها کردند. این علامت این است که خداوند این "تأسیس" [تربیت اسلامی] را در دلشان آورده بود نه اینکه تربیت شده باشند؛ یک انقلابی بود که خداوند لطف کرد، ولی باقیاش با ماست و ما نباید بگذاریم این نهال خشک شود. باید آبیاری کنیم تا این کار درست شود.
در هر #محلهای مرکز #تعلیم_توحید و سخنان توحیدی و #هدایت برای #زن و #مرد و #دوشیزه و #جوان از همهی امور مهمتر باشد و مورد علاقهتر باشد. اگر #مسجد است در مسجد، اگر #حسینیه است در حسینیه، اگر هیچکدام نیست در جای دیگر. بالاَخره ما ناچاریم برای اینکه این خونهایی که ریخته شده را از دست ندهیم در این #فکر باشیم که #دلهای ما کجاست و جای چیست و علاقهی ما به چیست و برای چه داریم #زندگی میکنیم و اکسیژن هوا را مصرف میکنیم؟ فرق ما با این موش و گربه و مگس همین است. آنها اینقدر اهمیت به وجودشان داده نشده است. آنها به درد ما میخورند که ما آنها را ببینیم و نگذاریم خودمان مثل آنها شویم. ببینیم که این مگس چقدر اهمیت دارد، این مورچه چقدر اهمیت دارد و این گربه چقدر اهمیت دارد؟ [و سعی کنیم مثل آنها نباشیم...] ما باید اینطور فکر کنیم و اساس کار را تغییر دهیم.
۹۳.۴.۲۶= ۱۹ رمضان المبارك ۱۴۳۵
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
تذکر بر بدیهیات-@seyedololama.mp3
883.6K
🔺تنبهاتی پیرامون #بدیهیات
📖آیا وظیفهی ما با این مولای مالک الملوک چیست؟
🌌آفرینش همه تنبیه خداوند دلست...
🔹سنریهم آیاتنا فی الآفاق وفی أنفسهم حتی یتبین لهم أنه الحق؛( #فصلت :۵۳)
@seyedololama
سیدالعلماء
📆 سالروز درگذشت مرحوم آیت الله محمد حسین غروی اصفهانی؛ (۵ #ذی_الحجة الحرام ۱۳۶۱ق=۲۳ #آذر ۱۳۲۱ ش)
🔹 به تعبیر مرحوم علامه #طباطبایی در المیزان¹ از ثمرات #فطرت پاک "واستعمال ما فی وُسع الانسان من جاهٍ و مالٍ و علمٍ و فضیلة" میباشد.
بعضی طلبهها بودهاند که از زمان ورودشان به #حوزه، هر آنچه #سرمایه داشتهاند؛ باغ یا ملک یا کارخانهی پدری که به اینها #ارث رسیده بوده، در راه تعظیم #طلبگی، #درس، #کتابخانه ساختن، #مدرسه ساختن، طلبه قبول کردن، #تدریس کردن صرف کردهاند و آخرش میبینی که ورشکسته شدهاند! و هر چه داشتهاند خرج کردهاند، اما از شوقشان کاسته نشده.
شنیدم در شرح حال مرحوم علامه شیخ #محمد_حسین_اصفهانی، صاحب شرح بر #کفایه - و اینکه به ایشان میگویند #کمپانی، لابدّ پدرشان از تجار معتبر #اصفهان بوده و درآمد خوبی داشته- ایشان وقتی وارد #نجف اشرف میشود به قدری سرشار از امور #مالی بوده که یک روز در کوچههای نجف، تسبیح قیمتیای که دستشان بوده پاره میشود و میریزد و ایشان که داشته درس میرفته، زورش میآید که بنشیند و اینها را جمع کند!، حالا زمین گلآلود بوده یا هرچه.
خدا قسمت کند بروید نجف، این سبزیفروشهای نجف که ما هم دیدهایم، یک مشت سبزی و کاهوی پس مانده را میگذارند بیرون که هر که خواست ببرد. ایشان چند سال بعد که این سرمایهها تمام خرج میشود، میآمده از اینها استفاده میکرده! و بعد یکبار در بین راه اینها از دستش ریخته و مشغول جمع شدن میشود!. یک کسی به ایشان میرسد و میگوید: جناب آیت الله! بگذارید من جمع کنم. ایشان میگوید: من حالا داشتم میخندیدم، چون یادم افتاد وقتی آمدم نجف و تسبیحام در کوچه پاره شد، زورم میآمد اینها را جمع کنم، اما الآن این کاهوهای غیر قابل فروش را که ریخته، دلم نمیآید بگذرم و میخواهم جمع کنم.
این همان "واستعمال ما فی وُسع الانسان من جاهٍ و مالٍ و علمٍ و فضیلة" در راه آن #معشوق_فطری است.
اگر فطرت انسان سالم باشد، حالا خواه #دانشجو، خواه #طلبه، خواه #اداری، خواه #وزیر، خواه #وکیل؛ خودش #کارمند خدا میشود و فعال میگردد و قهرمان خدمت به #اسلام میشود. چرا؟ چون در درونش، فطرت سالم مانده.
پس اینکه ما در #اجتماعی گیر کردهایم که معمولاً با هر کسی روبرو شویم، میبینیم درد #مادیت او را گرفته، باید بفهمیم که فطرتهای سالم را #تربیت های ناسالم #استعماری، دستخورده و #بیمار کرده است؛ ولذا این #دولت #جمهوری_اسلامی باید درک این موضوع درش بشود که ما روبرو هستیم با یک بیماری عمومی و آن این است که فطرتها تغییر کرده!.
اینکه دردهای ظاهریِ ما آمده مسلّط شده بر ما و دردهای #دینی ما را تحتالشعاع قرار داده؛ به خاطر همین است که این فطرت ناسالم است و باید یک #وزارتخانه مخصوص احیای فطرت اسلامی ما داشته باشیم که دانشمندانی بنشینند و سرچشمههای این بیماریها را پیدا کنند و داروهایش را بیابند و در تمام اوضاع و احوال #کشور این مسائل را بگنجانند که هر #قانونی در هر جا اجرا میشود در ضمن، احیای فطرت اسلامی هم درونش باشد. مخصوصاً در وزارت #فرهنگ_و_ارشاد_اسلامی.
۸۱٫۷٫۱۵
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
_
۱) [ #المیزان ج ۱ ص ۴۵]
۲) [ #نهایة_الدرایة_فی_شرح_الکفایة ]
@seyedololama