سیدالعلماء
⬇️ ص۲ در حدیث از امام #صادق علیهالسلام وارد شده: «اُفّ باد بر مسلمانی که در هفته روز جمعه را صرف
⬇️
ص۳
ما باید برای اینکه شرکت کنیم در #ثواب زیارت #ائمه معصومین (علیهمالسلام)، قدری #رنج به خودمان بدهیم و آن این است که در #محله ها #جلسات راه بیافتد؛ فهم #اسلام، شناخت #قرآن، شناخت #عترت و #مظلومیت اینها، مظلومیت #شیعیان اینها و دورهای که اینها گذراندهاند تا به ما رسیده. حالا با قطار و با ماشین و با هواپیما میرویم و میآییم و هیچ رنجی هم نمیبینیم. #خیال میکنیم معنایش این است که ما که رفتیم، تمام #گناهان ما آمرزیده شد. نه! یک رنجی باید پیدا کرد. آن رنج الآن #اختیاری است نه #اضطراری. یعنی کسی گلوی ما را نباید ببُرد ولی ما باید گلوی #حرص را ببریم، گلوی #دنیاپرستی را ببریم. این بریدنها کارهای مشکلی هست ولی نتایج بزرگی دارد. #اسلامشناسی وقتی در یک #خانواده راه افتاد، این خانواده به حکم این اسلامی که شناختند، #برادر و #خواهر ایشان، #اقوام ایشان، رفت و آمدهایشان، #همسایه ایشان، همهی اینها تغییر میکند. #لباس ایشان تغییر میکند، یعنی لباس #حیا میپوشند نه لباس بیحیایی. اینکه ما از #حجاب و #عفاف در #تلویزیون میبینیم صحبت میشود، آیا این فقط برای #دختران است؟ یا #مردان هم باید عفاف داشته باشند؟ اگر همینطور پیش برود خدایی نکرده مردان هم دیگر اصلاً حیا یادشان میرود!؛ چون رفتن به #خارج و زیر دست #مربیان خارجی تربیت شدن، نتیجهاش دور شدن از امام #رضا و حیاست. در دعای بعد از زیارت در حرم امام رضا (علیهالسلام) دارد که: خدایا من #استغفار حیایی میکنم از تو. یعنی من به برکات این آقا حیا پیدا کردهام. حیا نداشتم. هر حرفی از #دهان من در میآمد. با #چشم خود به بدی به کسی نگاه میکردم. از زحمت کشیدن برای همسایه و قوم و خویش فرار میکردم. اما حالا اینطور نیست. من عوض شدهام. این دعاها و روایات باید فهمیده شود.
...
باید اهل محلهها و نسل #جوان اینطور باشند که بدانند با هر کسی نمیشود مشکلات حل شود بلکه باید از #علما استفاده کنند. از این جهت از پیش دعوت کنند، زحمت بکشند، مخارج رفت و آمد و اینها را تهیه کنند. جمعآوری خانوادهشان را تهیه کنند. خدا رحمت کند مرحوم آقای حاج آقا سید مرتضی #عسکری (علیهالرحمة) را که تجاربی داشت. چون ایشان در #عراق کار میکرد و #تشیع را با قلم و مجله و اینها پخش میکرد. اینجا هم میفرمود که به خانهها و خانوادهها برای برگزاری جلسات راه پیدا کنید تا #دین در آنها تزریق بشود، مشکلاتشان حل شود. شما جوانان در #دبیرستان، شیعهشناس نمیشوید زیرا #معلمین شما #شیعهشناس نیستند و چون نیستند خودشان، از اساتید شیعهشناس دین را نیاموختهاند. چند تا امتحان دادهاند، یک #دکتری گرفتهاند، آمدهاند در دبیرستان یا در #دانشگاه. اینها کافی نیست. دین #اسلام و آیات #قرآن مشکلات دارد و باید وقت صرف آنها کرد. پس به اینجا رسیدیم که زحماتی که آدم در راه مشهد میکشد -حالا گرچه آنها نیست- اما زحماتی که مراد و مقصود علی بن موسی (علیهالسلام) آدم به آنها برسد، هنوز باقی است. آدم گرفتار برنامههای #تلویزیون است. این بچهها تا به منزل میرسند یا یک چیزی [ #موبایل و ...] دست میگیرند و مدام نگاه میکنند، یا تلویزیونی که مسائل ژاپن و ترکمنستان و جنگهای بیخودی نشان میدهد، اینها را #جذب کرده. این الآن مشکل امروز ماست. #جهاد ماست. #جنگ ماست. جنگ با وضع فعلی که شیعه را خفه میکند. یعنی هیچ جوانی نمیتواند از دینش دفاع کند. از تشیعاش دفاع کند. مشکلات این است. بنده دارم جان میدهم و با شما حرف میزنم. نفس در نمیآید، با شما دارم حرف میزنم، اما ناچارم. باید اینها را بگویم که کسی را هم نمیبینم که بگوید. زحمت باید بکشید. وقت باید بگذارید. #جمعه ها، شب جمعهها، شبهای جمعه اصلاً نخوابید. هم نخوابید و جلسه بگذارید. این زیان کمخوابی شما جهاد است. زیان رفت و آمد نصف شب شما به این مجلس و آن مجلس و پیش دانشمندان تشیع رفتن، جهاد است. زحمت کشیدن و یک #دانشمند را به محله آوردن جهاد است. خدایا هیچ محلهای را از دانشمند شیعهی دلسوز خالی مگذار.
طول عمر و عافیت و سلامت به حاجآقای #ضیاءآبادی مرحمت کن.
ص۳
@seyedololama
⬇️
سیدالعلماء
⬇️ ص۳ ما باید برای اینکه شرکت کنیم در #ثواب زیارت #ائمه معصومین (علیهمالسلام)، قدری #رنج به خودم
⬇️
ص۴
رسیدن به #امام و #پیامبر به #هدایت یافتن است نه فقط رفتن و دور #حرم گردیدن. یکی به آن یکی میگوید تو حرم را بوسیدی؟ موفق شدی #ضریح را ببوسی؟ میگوید: نه شلوغ بود. میگوید: نه من بوسیدم. آخر این که زیارت امام نیست!.
آقایان #جوان محترم! نمیخواهید نور #امام_زمان و امام #رضا را درک کنید؟ قدری زحمت بکشید، جلسهی دینی بگذارید، کتابها را در کار بیاورید. در کتابها جنگ شروع شده بین #حق و #باطل. کلمات حق از قرآن گرفته میشود، از #نهج_البلاغه گرفته میشود. ولی هر کسی کارش این نیست. تا انسان چهار تا #حدیث یاد گرفت، #شیطان میآید، میگوید: بیا یک #کتاب بنویس، یک رساله بنویس. تا اسم تو را در #رادیو هم ببرند. بگویند یک کتاب و رسالهای دربارهی #غدیر_خم، دربارهی #محرم و #صفر فلان آقا نوشته. چهارصد صفحه هم هست. قیمتش هم این است. آخر اینها چه کاری است؟ نشناخته، ندیده، همینطور شده که #بازار_کتاب شده #بازار_تجارت!. مقالهنویسی، مجلهنویسی شده اسباب خودمعروفی و خودآشناسازی با #مردم و #تجارت.
اما بعضیها هستند نه کتاب نوشتهاند، نه معروفاند و نه کسی آنها را میشناسد. اما خدا به آنها #فهم و شعور داده، نور #ولایت داده. آنها کسانی هستند که یک دوره #الغدیر آیتالله #امینی را زیرورو کردهاند. یک دوره کتابهای سید #شرفالدین موسوی را زیرورو کردهاند، آشنایند، مشکلات را میتوانند حل کنند.
الآن مشکلات جامعه ما تنها در این جمله خلاصه میشود: باقی ماندن سلیقهها و #سبک_زندگی زمان #شاه!.
چگونه در زمان شاه #فساد بهوسیلهی برنامههای #اداری بود؛ فلانوقت اول ساعت اداره باز میشود، فلانوقت بسته میشود. #بازار فلانوقت باز میشود، فلانوقت بسته میشود. خب هیچکسی حق نداشت که دیر کند؛ از #بانک ها و از همهجا محروم میماند و باید وقت را ملاحظه کند؛ اما امام #صادق (علیهالسلام) میفرماید: شما باید حاکم به وقتت باشی. جمعه را منها کنی. شب جمعه را منها کنی. این #قدرت از کجا میآید؟؛ از اینکه آدم باید زیر این قانونها نرود، ولی ما رفتهایم!. #مرحوم_امام نتوانست، وقت نداشت. الآن هم #دولت جمهوری یا #رهبر معظم بعد از امام اینها نمیتوانند، ولی اشاره میکنند. میفرمایند: سبک زندگی باید عوض شود. باید انسان وقتش در اختیار خودش باشد.
اگر کاسبی به اندازهی هزینهی یک سال #زندگی خودش را دارد، #واجب است که به دنبال #علم برود. دنبال #مسلمان کردن قوم و خویشها و همسایهها برود؛ چون بهقدر یک سال خرجش را دارد، دیگر از خدا چه میخواهد؟ اما ببین چقدر فرق است؟ کی است که این کار را بکند؟ به دفتر نگاه بکند، ببیند خرج یک سالش در آمده است، اینها را به هم بگذارد، کارش را تعطیل کند، برود در کار #اصلاح؛ اصلاح #جامعه، اصلاح #خانواده، اصلاح همسایهها. جمع کردن #پول و خرج کردن در این راهها. اینها زحماتی است که برای امام رضا قبول میشود و امام رضا قبول میکند. پیامبر اکرم قبول میکند. آدم به آنها نزدیک میشود. از #نور آنها در #دل آدم میتابد. آدم #جعفری میشود. #رضوی میشود. #مهدوی میشود.
خدایا ظهورش را نزدیک کن. خدایا چشم قاصر ما را به نور جمالش روشن کن. خدایا توفیق مجاهده به همهی ما مرحمت کن.
و صلی الله علی محمّد و آله الطاهرین
۹۳٫۱۰٫۲=۳۰ #صفر ۱۴۳۶
✅ مرحوم آیتالله سید ابراهیم خسروشاهی
____
۱،۲،۴) [ #مفاتیح_الجنان؛ فضیلت زیارت امام رضا علیهالسلام]
۳) [ #مفاتیح_الجنان؛ اعمال روز جمعه]
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 «وَالسَّمَاءِ وَمَا بَنَاهَا (۵) وَالْأَرْضِ وَمَا طَحَاهَا»¹
🔹 لزوم پرهیز از سطحینگری در #طلبه و #دانشجو
🔸 ضرورت پرداختن به #فکر و #مطالعه در امور معارفی
۹۱٫۱۱٫۹
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
____
۱) [ #شمس :۶]
@seyedololama
🔺 ضرورت رهایی از پَهلَویهای درون!
🔹 #مرحوم_امام فرمودهاند: ابتدای انسانیت هر انسانی با حکومت عقل و شرع بر مملکت وجود او به جای حکومت قوه واهمه است.¹
لازمهی موفقیت در این عمل آن است که #انسان به دنبال تکمیل #عقل ناقص خود رفته و با کسب #آگاهی از #شرع، خود از قوهی #واهمه دوری گزیند. با این دو فعالیت نسل #جوان میتواند خود را #نجات دهد.
همانطور که مشخص است در دنیای امروز شبهاتی با بیان زیبا از #رسانه های داخلی و خارجی، #مجلات و بصریات به تحریک #دشمنان انسانیت و اسلام به صورت مرتب در حال پخش است که این #شبهات همانند سموم بر #نفس انسان اثر خواهد داشت و متأسفانه #دولت هنوز فرصت پیدا نکرده که از پخش این سمومات که از راههای مختلفِ هوا و زمین، بر جوانان و #مردم ما وارد میشود -همانند ممانعتی که از پخش شیر مسموم به عمل میآورد- جلوگیری نماید.
بنابراین ما باید تلاش و #مجاهده نماییم که در وجودمان حکومت #عقل و #شرع برقرار شود و سپس به برقراری این حکومت در وجود دوستان و اطرافیان کمک نماییم تا جامعهای انسانی و اسلامی داشته باشیم.
این #انقلاب باید در درون هر فرد از یک #جامعه اسلامی به وجود بیاید و در این رابطه نباید منتظر #انقلاب_فرهنگی بمانیم زیرا آنها به قدری درگیر کارهای اداری خود هستند که به آسانی قادر به انجام فعالیتی نیستند؛ البته باید #دعا کنیم که خداوند آنها را نیز موفق بدارد.
کار نسل جوان این است که سعی نماید عقل و #منطق صحیح را جایگزین #وهم و تخیلاتی که در ذهن او جای گرفته، نماید و مغز خود را از مطالب نادرست شستشو دهد. یعنی انقلابی در وجود خودش برقرار نماید و پَهلَویهای درون خود را مانند #پهلوی های بیرونی از #مملکت وجود خود خارج سازد و از اوهامی مانند "من میدانم"، "من درست میگویم"، "من میفهمم" رهایی یابد.
۸۸٫۱٫۲۰
✅ مرحوم آیتالله سید ابراهیم خسروشاهی
_____
۱) [ نقل بهمضمون از: #اربعین ح۱صص۵-۶]
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب #جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
📹 تصاویر مربوط به ماههای پایانی حیات شریف مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی، میباشد.
@seyedololama
هدایت قرآن-@seyedololama.mp3
412.6K
🔺 #هدایت_قرآنی شامل چه کسانی میشود؟
🔹 #تقوای_فطری مقدمهی #هدایت_وحیانی
🔸 خطر آلوده شدن #وجدان بر اثر مطالب #شبهه ناک
🔺 حسابرسی هر کسی از میزان تقوای فطری خود
✅ مرحوم آیتالله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 بیاناتی پیرامون ضرورت اهتمام به #تعلیم و #تربیت اسلامی در تمام افراد اجتماع
🔹 ضرورت برنامهریزی طبق اقسام سهگانهی #مردم در حدیث #کمیل¹
🔹 فرمایش #شهید_ثانی در کتاب #منیة_المرید پیرامون #واجب بودن آموزش #دین با استفاده از آیهی: «يا أَيُّهَاالَّذين آمَنُوا قُوا أَنْفُسَكُم وَأَهْليكُم ناراً»²
۹۴٫۳٫۷
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
__
۱) [ #نهج_البلاغه حکمت۱۳۹]
۲) [ #تحریم :۶]
@seyedololama
📆 مطالبی در آستانهی شب و روز بسیار مبارک #دحوالأرض (۲۵ #ذی_القعدة الحرام)، ارائه میگردد.
🔺 اهمیت متذکر بودن به نعم بیکران الهی
🔹 «فإن العلم بالنعمة و مقدارها کماً و کیفاً أول مراتب شکرها»¹
در این ماه #ذی_القعدة مهمترین مسأله، تلاش برای #علم به نعمات خداست زیرا علم به #نعمت و بزرگی و مقدار نعمت، اول مراتب #شکر خداست، یعنی اول مراتب جدا شدن #انسان از #حیوانیت است. ما دیگر از این مهمتر مسالهای نداریم که انسان از حیوانیت وارد جهان انسانیت شود.
#ویل_دورانت که نویسندهی فلسفی از #آمریکا است در #لذات_فلسفه میگوید: ما #دانشگاه هایمان انسانسازی ندارند، نیمه انسان میسازند. نیمه انسان یعنی حیوان؛ خب پس خودشان اقرار کردهاند. علامتش هم این است که هر کسی در دانشگاههای آنها علوم #اقتصاد را میخواند، #سیاست را میخواند و وارد مقامات #کشوری و #لشکری میشود، آدمکش از کار در میآید! میگویی چرا حمله کردی به فلان مملکت؟ میگوید منافع کشور ماست! خب گرگ و پلنگ هم اگر زبان داشتند همین را میگفتند. چرا حمله کردی به گوسفندان؟ میگوید باید استفاده کنم!.
پس ما با #فرهنگ و #تمدن امروز، یک متر هم از حیوانیت جدا نمیشویم، مگر اینکه این مسائل را یادداشت کنیم و در آن مثل ریاضیات #فکر کنیم. ایشان [ مرحوم #ملکی_تبریزی ] فکرش را کرده میفرماید: «فإن العلم بالنعمة و مقدارها»؛ اول انسان بداند نعمت را. یک وقت مثل حیوان اصلاً نعمت را نمیداند، حیوان از نعمت استفاده میکند ولی نمیداند نعمت یعنی چه.
اول، علم به اینکه من در نعمت خدا شناورم را متذکر شود. اگر یک کرمی را در شیشهی آب بیندازند که کمکم رشد کند، من حتی از او هم کمترم. چون او کرم بوده، من کرم هم نیستم، از خودم #هیچ نیستم، از خودم هیچ ندارم، هرچه هست نعمت است. پس من شناور در نعمت هستم. به اضافهی خودم، که خودم هم برای خودم نعمتم!.
این را میگویند #بندگی. وقتی #بنده شد، نعمت را فهمید، مقدارش را هم که چقدر است، فهمید؛ اگر این موضوع را در این ماه پیروی کند، چند قدم از حیوانیت دور شده و وارد انسانیت شده.
«و قَد وَرَدَ فی الاَخبارِالکَثیرَة اَنَّ فی الخامِسِ والعِشرین مِن ذیالقعدة نُصِبَتِ الکَعبَة و دُحیَهِ الاَرض وهَبَتَ فیهِ آدَم و وُلِدَ فیهِ الخَلیل و عیسی علیهماالسلام و نُشِرَت فیه الرّحمة»²
این جهان برای ما فراهم شده. از روی حساب فراهم شده، نه اتفاقی و از باب اینکه یک شعلهی آتشی از خورشید پخش بشود! چنین چیزی اصلاً قابلیت #تصور ندارد؛ ما یک نان سنگکی میبینیم روی تخته در همین زیر گذر. خب اگر ما هیچوقت وارد دکان نشده باشیم، #فکر بکنیم این نان چگونه برای ما جور شده، گیر میکنیم، ولی از پشت شیشه که نگاه میکنیم، میبینیم که یک بندهی خدایی مقداری خمیر برداشته، انداخته روی پارو و دارد با دست خودش این را پَهن میکند؛ چون اگر پَهنش نکند نان درست و حسابی در نمیآید. بعد میاندازدش روی ریگ داغ، از آن طرف هم آتش میبیند، این خمیر به صورت نان در میآید.
ص۱
@seyedololama
⬇️
سیدالعلماء
📆 مطالبی در آستانهی شب و روز بسیار مبارک #دحوالأرض (۲۵ #ذی_القعدة الحرام)، ارائه میگردد. 🔺 اهمیت
⬇️
ص۲
🔹 خب حالا دست #خلقت چهجوری برای من و شما گندم فراهم کرده؟ جو فراهم کرده؟ ذرت فراهم کرده؟ همینطور یکی یکی اسم این #نعمت ها را ببر؛ میوهها: انگور، انار، خربزه، هندوانه، موز، همینطور بگو، بشمار. ببین اینها چهجوری فراهم شده؟
ما از پشت شیشه باید نگاه کنیم، دست قدرت حقتعالی را ببینیم، بوسه بزنیم، بوسه همین #سجده است، این #نماز است، این #مسجد بوسهگاه تشکر آمیز من و شماست بر درِ خانهی خدا. #انسانیت این است: تکان خوردن و بیدار شدن و دست لطف مُعطی و مُحسن این جهان را بوسیدن و از او تشکر کردن.
آنوقت او این تشکر را به حساب میگذارد. برای او که سودی ندارد. حالا تمام این شش میلیارد جمعیت به سجده بیفتند یا به رقص بپردازند، مشروب بخورند. برای او چه فرقی میکند؟ ولی وقتی که اینها انسانیت نشان دادند، عطوفت، مرحومیت او، #لطف او، #عنایت او را نشان دادند، آنوقت قابلیت آن #رحمت دومی را پیدا میکنند. رحمت اولی که آنها را ساخته بود باعث شد که قدر او را بدانند و قابلیت رحمت ثانوی پیدا کنند. و لذا این بزرگوار [مرحوم میرزا جواد آقا #ملکی_تبریزی ] میفرماید که: «عن امیرالمؤمنین علیهالسلام: اوَّلُ رحمةٍ نَزَلَت مِنَ السَّماء الی الاَرض فی خَمسٍ و عِشرین مِن ذیالقعدة»؛ اول رحمتی که از جانب #غیب این جهان -که اسمش سماء هست- به زمین رسید، در بیست و پنجم ماه ذیالقعده بود. لذا برای دستبوسیِ منعم و محسن و بخشنده و ارحمالراحمینی که داریم، هر کسی #روزه بگیرد، در آن روز و در شبش #عبادت کند، آن بخشنده، این رحمت دومی را به او پاداش میدهد. آن چه است؟؛ «فَلَهُ عِبادة مِئة سِنَة صام نهارَها و قامَ لَیلَها»؛ صد سال اگر زنده باشد، سالم باشد، هر روز روزه بگیرد و هر شب عبادت کند، در همین یک روز و یک شب جایش میگذارد.
مثل اینکه شما یک ارمغانی پیش یک بزرگی میگذارید؛ یک سکهای، چیزی میگذاری، آن هم دست در جیب میکند و یک مشت سکه میریزد در دامن شما. این #لطف الهی است.
روایت از #امیرالمؤمنین علیهالسلام است که فرمود: «...وَ اَیُّما جَماعَةٍ اِجتَمَعَت ذلک الیوم فی ذکرِ رَبِّهِم عزَّوجلّ»؛ هر چند نفری که پیدا شدند، حالا دو نفر، سه نفر، ده نفر که اینها ملتفت شدند امروز روزی است که این #زمین را برای آنها ساختهاند و اجداد آنها را در اینجا سکونت دادهاند و این غذاها و خوراکها و میوهها را در آن پخش کردهاند، تا حالا که نوبت اینها شده، اینها آمدند دور هم جمع شدند؛ «فی ذِکرِ رَبِّهِم»؛ یعنی #یاد خدا کردند؛ یاد خدا یعنی همین که عرض شد، نه اینکه آدم تسبیح دست بگیرد و یک ذکری را بگوید که نفهمد معنی این ذکر چی هست! #ذکر خدا، نام خدا بردنِ در دل است. #دل باید نام خدا در او وارد بشود.
اگر اینها از هر قومی، هر گروهی، ولو دو نفر، جمع شدند با یکدیگر در «ذِکرِ رَبّ» و یادآوری نعمتهای الهی در این روز؛ «لم یَتَفَرَّقوا حتی یُعطوا سُؤلَهُم» اینها هنوز پخش نشدهاند، از هم دور نشدهاند، خداوند #حاجت هایشان را روا میکند.
«و یَنزِلُ فی ذلکَ الیَوم الف الف رحمة»؛ هزار هزار #رحمت الهی در این روز پخش میشود، برای کسانیکه این روز را روزه میگیرند و این شب را عبادت میکنند.
۸۵٫۹٫۱۹
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
_________
۱) [ #المراقبات ]
۲) [ #المراقبات ص ۱۹۱]
@seyedololaman
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فدکیه
🔺 شروع #تربیت تحت نظر #اولیا الهی با #توجه به #نعمت های بیشمار خدای متعال؛ الحمدلله علی ما انعم و له الشکر علی ما الهم
۸۹٫۲٫۱۳
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
ورود به معنویات-حج واقعی-@seyedololama.mp3
1.38M
🔺 بیداری از #خواب طبیعت
🔹 #حج واقعی
گفتم: ای دوست پس نکردی حج
نشدی در مقام محو مقیم
رفتهای مکه دیده، آمده باز
محنت بادیه خریده به سیم¹
✅ مرحوم آیت الله سیدابراهیم خسروشاهی
_____
۱) [ #ناصرخسرو ]
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
میلها همچون سگان خفتهاند
اندریشان خیر و شر بنهفتهاند
چونک قدرت نیست خفتند این رده
همچو هیزمپارهها و تنزده
تا که مرداری در آید در میان
نفخ صور حرص کوبد بر سگان
چون در آن کوچه خری مردار شد
صد سگ خفته بدان بیدار شد
حرصهای رفته اندر کتم غیب
تاختن آورد سر بر زد ز جیب
مو به موی هر سگی دندان شده
وز برای حیله دم جنبان شده
صد چنین سگ اندرین تن خفتهاند
چون شکاری نیستشان بنهفتهاند¹
🔺 نقش مخرب #سلطنت های طاغوتی در خراب کردن فرهنگ #مردم ایران
🔹 اهمیت #علم و #آگاهی های معارفی در بر طرف شدن #جهل و #غفلت اجتماع
🔸 نجات مصلحین جهان به دست #مصلح_کل عالم حضرت بقیةاللهالاعظم عجلاللهتعالیفرجهالشریف
۹۲٫۲٫۳۰
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
________
۱) [ #مولوی]
@seyedololama
🔺 علامت قبولی زیارات و اعمال
🔹 مرحوم میرزا جواد آقای #ملکی_تبریزی فرمودند که ما یک سال از #تبریز عازم #عتبات بودیم، آن سالها نه موتوری بود، نه ماشینی بود و نه قطاری. مشکلاتی داشت سفر از تبریز تا عتبات شاید یک ماه، ۲۵ روز، اقلّاً ۲۰ روز باید در راهها زحماتی را تحمل میکردند.
این بود که ما هر چند ساعت که راه میرفتیم و خسته میشدیم، مینشستیم و چادر میزدیم.
مسئول ادارهی مالیات تبریز هم آنجا بود و میآمد دیدن ما، مینشست و با ما صحبت میکرد. تا رسیدیم عتبات عالیات و زیاراتی کردیم و برگشتیم، تا در یک منزل، باز همان فرد آمد به چادر ما و اینجا گِله کرد و گفت: آقا! من در سفر #زیارت و در آنجا چند مرتبه به خدمت شما و مجلس شما مشرَّف شدم و به زیارت شما آمدم و شما یک مرتبه پاسخی ندادید و بازدیدی از ما نکردید!.
ایشان میفرمایند که خب، بفرمایید ببینیم، آنجا که بودیم چند مرتبه شما مشرف شدید به زیارت؟
عرض میکند مثلا ۲۰ مرتبه.
میفرمایند که #امام (علیهالسلام) چند مرتبه از شما بازدید کرد؟!. این یک مرتبه با این سؤال حساب نشده روبرو میشود که چه بگویم.
عرض می کند: نمیدانم.
میفرماید که نمیدانم، ندارد!، هیچ فردی نیست که امام از او بازدید کند و او بیخبر بماند!.
بازدید امام خبر آور است. خبردار کننده است. تغییر دهنده است. #انقلاب درونی آورنده است. سازنده است. شما ببین وقتی میآمدی چه حالی داشتی و حالا که بر میگردی چه حالی داری. روشن است نزد خودت که آیا امام پاسخ سلام شما را داده یا نداده.
همهی #اعمال اینطوری است. اعمالیکه انسان انجام میدهد و از آن #لذت ظاهری میبرد. اما آیا این علامت این است که این زیارت را هم امام #حسین (علیهالسلام) جواب داده یا نه. علامت آن چیست؟
اینکه آیا در درونش نسخهای اضافه کرده یا نه. بر دانشش، بر #علم او، بر #فهم و شعورش، بر #محبت و ارادتش نسبت به پروردگارش در #حج و نسبت به #ائمه معصومین و #رسول_الله علیهمالسلام در زیارتشان. این علامت قبولی است.
۸۵٫۷٫۱۱
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
میلها همچون سگان خفتهاند
اندریشان خیر و شر بنهفتهاند
چونک قدرت نیست خفتند این رده
همچو هیزمپارهها و تنزده
تا که مرداری در آید در میان
نفخ صور حرص کوبد بر سگان
چون در آن کوچه خری مردار شد
صد سگ خفته بدان بیدار شد
حرصهای رفته اندر کتم غیب
تاختن آورد سر بر زد ز جیب
مو به موی هر سگی دندان شده
وز برای حیله دم جنبان شده
صد چنین سگ اندرین تن خفتهاند
چون شکاری نیستشان بنهفتهاند¹
🔺 ضرورت جدیت در #اصلاح_نفس
🔹 استفاده از برکات #علما در رفع مشکلات مداوای امراض نفسانی
🔸 ضرورت #برنامهریزی برای اصلاح نفس
۹۲٫۲٫۳۰
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
____
۱) [ #مولوی]
@seyedololama
خطر ورود اجباری به کفر!-@seyedololama.mp3
3.08M
🔺 خطر ورود اجباری در #کفر!
🔹 مرور شنیدنی و سریعِ بسیاری از #گناهان_عقیدتی و #اخلاقی و #اعمالی از رساله #واجبات_و_محرمات در شرع اسلام" (طبع قدیم) تألیف مرحوم آیت الله #مشکینی
✅ مرحوم آیتالله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 وظایف #طلبه در قبال گرفتاریهای #مردم
🔹 داستانی شنیدنی از مرحوم سید #بحرالعلوم¹
🔸 خصوصیات انسان #عاقل؛ «نصيبه من الدنيا القوت»²
۹۱٫۸٫۱
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
_______
۱) [عتاب استاد؛ #داستان_راستان ج۲د۸۶ص۶۲]
۲) [ #بحارالانوار ج۱ص۱۰۸]
@seyedololama
🔺 روز صدا و سيما؛ ( ۹ #مرداد)
🔹 این #تذکر مرا به هر شکلی که شده، به هر وسیلهای که شده، به مسئولین #صدا_و_سیما و به مسئولین دیگر برسانید که: این #کشور در خطر است! در #خطر رنگ و رو گرفتن از دشمنان.
حتماً دیدهاید فرزندان ما در موقع بعضی از ورزشها مثل اینکه لختاند! فقط مختصری لباس دارند. و در موقع دوچرخهسواری و مسابقه هم همینطور. پاها که لخت است، قسمت بالاتنه هم خیلی شبیه لباس خواب است.
دیروز که میخواستیم به دکتر برویم، یکدفعه چشممان افتاد به یک دوچرخهسوار. دیدیم با همان وضع به خیابان آمده!
ببینید این صدا و سیماست که این چیزها را برای ما عادی کرده و دارد روز به روز از این راه عادیسازی میشود. فردا همین آدم با دوچرخه میآید به #نماز_جمعه! پیاده میشود و میآید در صف میایستد. هر کسی به او ایراد بگیرد، میگوید چه مشکلی دارد؟!
چون چند سال است که دارد این ورزش از #تلویزیون پخش میشود. همه داریم یاد میگیریم و مأنوس میشویم. این از مسائل روانی است. از راه دیدن، اُنس به این چیزها که پیدا شد، #قبح و زشتی آن از بین میرود. مثل لباسی که مدام صابون میخورد، صابون میخورد، تا هر چه لکه دارد از بین میرود، ما هم هر چه روحیات #معنوی داریم، در این راه از بین میرود. با اُنس به #زندگی اینها، دیدنِ آنها، رفتنِ آنها به #لندن و #برلین و ....
غلبهی #دشمن از راه #ورزش، از راه #تعلیم های نامحسوس باطنی معنوی، از راه اُنس به این مطالب و از بین رفتن قبح آن است.
بعضی از #اساتید ما پیرمرد بودند؛ وقتی یک خانمی به داخل مجلس میآمد تا مسئله بپرسد، اگر آستینش را برای #وضو بالا زده بود، آن را پایین میآورد. خب، این برای ما مایهی #تربیت میشد. پیرمرد ۷۰-۸۰ ساله دستی را که اصلاً معلوم نیست گوشتی هم داشته باشد، ولی از روی #عادت و #اخلاق آستینش را پایین میکشید. برای اینکه معلوم نیست ملاقات #مرد و #زن بیشتر از سر و صورت و دست جایز باشد.
حالا اینقدر این چیزها را به ما نشان میدهند و تکرار میکنند که #عادی میشود. وقتی عادی شد دیگر نمیشود از #دل بیرون کرد. زن و #بچه ها، #نسل های بعدی اصلاً به اینطور #لباس ها اُنس میگیرند و در زبان #مسلمان اند ولی در عمل، #یهودی.
در #اخبار هم در مورد مردم #آخرالزمان وارد شده که: «حَیارَی، سُکارَی، لا مسلمینَ و لا نَصارَی»¹ یعنی مثل کسیکه در بیابان گم شده باشد، حیراناند و مستاند!. آدم #حیران و آدم #مست نمیداند چه کار بکند، چه بگوید، کجا برود، بنشیند، بلند شود، لباسش را دربیاورد، لباسش را بپوشد...
«حیاری، سکاری، لا مسلمین و لا نصاری»
۹۴/۱/۲
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
________
۱) [ #بحارالأنوار ج ۷۴ ص ۱۶۶]
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 اهمیت مسئلهی #احیای_امر حضرات #ائمه اطهار (علیهمالسلام)
«حديث ششم) بهسند متّصل از شيخ جليل رئيسالمحدّثين محمد بن على بن بابويه قمى-عطر اللّه مرقده- مسنداً از ابىالحسن الرضا عليهالسّلام كه گفت: «هر كس مصيبت ما را به ياد آورد و براى آنچه با ما كردهاند بگريد، با ما باشد در درجهی ما روز قيامت، و هر كس مصيبت ما را به ياد ديگران آورد و خود نگريد و بگرياند، چشم او نگريد روزى كه همهی چشمها مىگريند، و هر كس بنشيند در مجلسى كه امر ما در آنجا احيا مىشود، دل او نمیرد روزى كه همهی دلها مىميرد»¹
🔹 خطر مردن #دل در روز #قیامت
🔸 اهمیت احیای امر ائمه اطهار (علیهمالسلام) در مجالس ایشان؛ «مَنْ أَحْيَاهَا فَكَأَنَّمَا أَحْيَا النَّاسَ جَمِيعًا»²
🔺 یادی از مرحوم آیتالله شیخ جواد #کربلایی در سالروز وفات ایشان³
✅ مرحوم آیتالله سید ابراهیم خسروشاهی
____
۱) [ #دمع_السجوم ترجمهی (مرحوم علامه #شعرانی) کتاب #نفس_المهموم تألیف مرحوم حاج شیخ عباس #قمی]
۲) [ #مائده :۳۲]
۳) [۲۸ #ذی_القعدة ۱۴۳۲=۴ #آبان ۱۳۹۰]
@seyedololama
📆 سالروز وفات مرحوم آیت الله حاج شیخ جواد کربلایی؛ ( ۲۸ #ذی_القعدة ۱۴۳۲= ۱۳۹۰٫۸٫۵)
🔹 مرحوم آقا سید رضا #بهاءالدینی در مورد یکی از علمای #یزد به نام مرحوم حاج شیخ #غلامرضا_یزدی میگفت: ایشان در یزد از حمالی تا آیتاللهی همه کاری انجام میدهد.
حالا این آقای آشیخ جواد #کربلایی هم اینجوری بود.
این از حمالی تا آیتاللهی را من در آشیخ جواد دیدم؛ مشرّف شدیم با خانوادهمان #نجف. یک جایی گرفتیم، منتهی چیزی نداشتیم، سرما بود. زمستان بود. یکوقت در زدند. من رفتم در را باز کردم، دیدم آقای آشیخ جواد، یک رختخواب روی سرش گذاشته، آمده!؛ یک لاحافی به قدر این فرش تمام، لاحاف کرسی میگویند. بله. خدا همهشان را رحمت کند.
اینجور درسها تو #حوزه باید به طور رویت، مشاهده بشود تا انسانها، #طلبه ها، حوزویها، امثال بنده بدانند که عناوین #علما و اینها انسان را از آنی که هست بالاتر نبرد!.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🏴 یا جوادالائمه ادرکنی
🔘 در آستانهی شهادت حضرت امام جواد (صلواتاللهعلیه) ارائه میگردد.
🔺 شرایط دریافت نصیحت
بسم الله الرحمن الرحیم
«قال له رجل: أوصِنی ... »¹
در نقل #زندگی بسیار مبارک حضرت #جوادالائمه علیهالسلام چند روایت نقل شده و یکی از آنها دربارهی پاسخی است که آن بزرگوار به سؤال کسیکه درخواست #وصیت و سفارش و راهنمایی کرد، میباشد، که آن حضرت پاسخ فرموده.
«قال له رجل: أوصنی. قال (علیهالسلام): أو تقبل؟»؛ فرمودند: آیا حاضری که قبول کنی؟
این کلام و این پاسخ ابتدایی میرساند به اینکه سخن گفتن و #پرسش و استفاده از #آیات و #روایات و اینها، به این آسانی نیست که انسان #فکر میکند؛ بلکه تجهز و #آمادگی نفسانی میخواهد تا اینکه #انسان خودش را در مقام صلاحیت این بداند که از یک بزرگواری و هدایتْگری و راهنمایی، وصیت و سفارش بخواهد. ای بسا که انسان یک #توهماتی دربارهی خودش پیش میآید که در معرض اینگونه سؤالات از دیگران و بزرگان قرار میگیرد!.
فرض بفرمایید که بنده در یک مسئلهی جزئی، تحمل فشارِ #مادر پیر خود را اگر نداشتم که او وقتی به من تعرض بیجایی به نظر خودم میکند، با کمال رغبت بپذیرم، و با او مجادله نکنم، سخن او را پاسخ ندهم. آنوقت خدمت یک بزرگواری بیایم و بگویم آقا یک نصیحتی به من بفرمایید! یک وصیتی به من بفرمایید. این در اثر این است که انسان #محاسبه_نفس ندارد و نیرو و اندازهی خودش را محک نزده.
وإلّا این یک چیزی نیست که بر کسی، بر یک #مسلمان، #شیعه ولو بیسواد، مخفی باشد که انسان مکلف است در برابر مادر پیر #خاضع باشد. تعرضات نابهجای او را به جان بخرد، و در برابر آن، هیچ واکنشی انجام ندهد، اما حالا میبیند که در چنین چیزهایی گیر میکند و از #قدرت نفسانیاش بر نمیآید که تحمل کند از یک #فحش بیجای مادر به او، تعرض بیجای به او، فرمان بیجا دادن به او، این چیزها را نمیتواند هضم بکند؛ آنوقت پیش یک بزرگواری یا در یک مجلس #علمی بگوید که آقا به ما یک وصیتی بکنید، یک سفارشی بکنید. اینها در اثر نسجیدن انسان از اندازههای #استعداد خودش است. و حال اینکه ما آنچه را که فهمیده و دانستهایم، کمتر شده که ببینیم از آن کلاسهایی که ما گذراندهایم، از دانستن و به مرحلهی #عمل وارد کردن، واقعاً فراغت حاصل شده باشد، و یکی از آثار این مسئله این است که اگر آدم آنچه را که فهمیده و دانسته، سعی کند که عمل کند، نتایجی در وجودش پیدا میشود که راه برایش باز میشود؛ دیگر محتاج به اینکه کسی دستش را به او بدهد نیست؛ که برود پیش این و آن بنشیند وبگوید که مرا #نصیحت کن، به من #توصیه کن، چیزی، راهی به من نشان بده. راه به وسیلهی #عمل به آنچه انسان میداند، برای انسان باز و گشوده میشود و انسان ترقی #روحی میکند؛ به خود مشغول میشود، سرگرم خودش میشود، دیگر از این و آن فراغت پیدا میکند.
@seyedololama
ص۱
⬇️
سیدالعلماء
🏴 یا جوادالائمه ادرکنی 🔘 در آستانهی شهادت حضرت امام جواد (صلواتاللهعلیه) ارائه میگردد. 🔺 شرایط
⬇️
ص۲
🔹 در هر حال حضرت به او فرمودند که: «او تقبل»؛ حالا من یک چیزی گفتم. تو قبولش میکنی؟ این خیلی حرف است. مانعی نداری تو در وجودت از پذیرش یک سخنی که یک #دانشمند، یک آدم دلسوزی به تو بگوید؟ آیا چنین کاری با خودت کردهای؟
و این مسئله نظیر مسئلهی #امامت و #حکومت_اسلامی میماند؛ مثلاً فرمودهاند که یکی از شرایط امامت و پیشوایی و نفوذ حکومت اسلامی پذیرش #مردم است. خب این به چه معناست؟ آیا یعنی حکومت اسلامی اگر از طرف مردم پذیرش نداشته نباشد، این حکومت رسمیت و #قانونیت ندارد و #مشروع نیست؟ اینطور که نیست. بلکه شاید معنایش این باشد که یعنی این حکومت، إعمال و نفوذ و نتیجهگیریاش، وابسته به این هست که مردمی پیدا بشوند و کاری انجام بدهند، وإلّا اگر آنها از پذیرش، امتناع داشته باشند، #حاکم هر قدر #مقتدر، هر قدر #عادل، هر قدر از طرف خداوند دارای #سند محکم هم که باشد، ولی کاری از او ساخته نیست. پس آنها مأمورند که بیایند #اطاعت این را بکنند.
بنابراین این فرمایش حضرت که آیا تو میپذیری؟، نشان میدهد که وصیت و توصیه خواستن، یک مقام مهمی هست. انسان خیلی وقتها #نهج_البلاغه در حجرهاش است، روی میزش است، خب پر از نصیحت و راهنمایی است. از طرف نهجالبلاغه که کوتاهی نشده تا آمده در حضور ما. در این چند قرن پر از #فتنه و #فساد و سوزاندن #کتابخانه ها و کشتن #رُوات واینها، خداوند حفظ کرده و این مسائل به دست ما رسیده از طرف #شرع اسلام و مناصحین و خیرخواهان بشریت، #حجت تمام شده، فلذا ما باید خودمان را حاضر کنیم که اهل نهجالبلاغه بشویم. بنده همیشه این فرمایش استاد #مطهری علیهالرحمة مثل اینکه در گوش و در ذهنم است که در اول توضیح کتاب #سیری_در_نهج_البلاغه، آنجا که سخن استادشان حاج میرزا علی آقای #شیرازی را بیان میکنند که چه فرد نافذ الکلامی بود و چه شایستگیهایی داشت، میفرمایند: من شهادت میدهم که آن #عالم_ربانی بود، اما در اینکه من #متعلم علی سبیل نجاةِ او بودم، خودم قطع ندارم، شبهه دارم. پس بنابراین #طلبه بودن و احراز طلبه شدن را کردن، یک کار مهمی است که انسان خودش را بشناسد که واقعاً اینجایی است یا از جای دیگری اینجا آمده.
باز این را عرض کردم که #فخرالدین_رازی در جلد اول تفسیرش از یکی از ارباب #تربیت نفوس و مکتبهای تربیتی، نقل میکند² و میگوید: ایشان وقتی که به مریدهای خودش، شاگردان خودش، #چله نشینیهای عبادتی و فراغت از #دنیا و اینها را برای اینکه #روحانیت و عکسهای جدید معنویت پیدا کنند، دستور میداد، وقتیکه میخواست اینها را #امتحان بکند، آنان را مینشاند و بعد #اسماء_الهی را بر آنها قرائت میکرد و #تذکر میداد. -مثل دعای شریف #جوشن_کبیر که چقدر اسمهای الهی در آن هست- و نگاه در چهرههای اینها میکرد تا ببیند کدامشان حالتشان فرق میکند؛ حالت دیگر دستی نیست، یعنی کسی نمیتواند به این آسانی حال خودش را عوض بکند، #خضوعی پیدا کند که در چهره و چشم و پوست صورت و اینها نمایش پیدا کند، لرزه در استخوان و بند بند او پیدا شود. حال اگر میدید که یکی از این افراد با شنیدن این اسماء مقدسه توفیقی در او پیدا نشد، میگفت: آقا شما به درد این #حوزه نمیخوری. برو #بازار مشغول کسب و کاسبی بشو!. پس بنابراین ما باید حالاتمان فرق بکند نسبت به پذیرش نهجالبلاغه، پذیرش آیات #قرآن، ببینیم واقعاً از وقتی که ما آشنا شدیم با #معارف اسلامی، آیا این #اذان را که میشنویم، همان وضع را در دارد که پارسال، پیرارسال، پنج سال، ده سال پیش بود؟ یا نه، #روح و جان ما با مفاهیم اللهتعالیاکبر، اللهتعالی لاالهالّاهو، واینطور مسائل آشناتر شده و مثل خبر #شادی میشنویم، خبر #غم که میشنویم، در ما تأثیر میکند؛ اگر اینطور شده، آثار این است که ما یک شایستگیای از برای پرسش وپاسخ مسائل #دینی پیدا کردهایم. اهل حوزهی #ائمه اطهار (علیهمالسلام) شدیم. و شاگرد مکتب ترقیِ روحی شدهایم.
در هر حال، «قال له رجل: اوصنی. قال: او تقبل؟ قال: نعم»، خوش به حالش که حساب خودش را کرده بود، گفت: بله، من پذیرش دارم هرچه بفرمایی.
@seyedololama
ص۲
⬇️
سیدالعلماء
⬇️ ص۲ 🔹 در هر حال حضرت به او فرمودند که: «او تقبل»؛ حالا من یک چیزی گفتم. تو قبولش میکنی؟ این خیل
⬇️
ص۳
🔺 اهمیت صبر و پایداری
🔹«فقال علیهالسلام: تَوَسَّدِ الصَّبرَ»؛ فرمودند که استراحتگاه خودت، تکیهگاه خودت، آرامش جان و دل خودت را در صبرت قرار بده.
ببینید ما همانطوریکه یک حواسی داریم خدایی نخواسته اگر مادرزادی یکی از آنها کمبود داشت چه وضعی داشتیم؟ بینایی نبود، شنوایی نبود، شامه نبود، ذائقه نبود، اینها نبود، چه وضعی در #زندگی برای ما بود؟ همینطور دربارهی زندگی #بشریت ما، #تمدن ما، #اجتماع ما - از #خانواده بگیر تا خانوادههای بزرگ #ملتی و #حکومتی و #دولتی- اینها باید یک منابعی در اختیارشان باشد که به آن منابع تکیه کنند. منبعی که میشود یک انسان در زندگی #فردی و #اجتماعی به آن تکیه کند، نیروی #پایداری و #صبر است. این خیلی حرف است. چه برای #دانشجو، چه برای طلبهی محترم، چه برای سایر افرادی که در اجتماع زندگی میکنند. هر کسی در آن قسمتی که هست یک پناهگاهی باید از صبر و بردباری برای خودش تهیه کند؛ تَوَسُد کند و وِساده و بالش و مُخَدهاش را این فضیلتِ صبر و بردباری قرار بدهد.
انسان وقتی میآید با یک مقدار شوق و ذوقی که در این لباس هست برای بعضیها، #طلبه میشود و لباس طلبگی میپوشد، وارد #مدرسه میشود، پذیرش میشود و در همهی اینها قبول میشود تا اینکه انسان در #روحانیت به یک مرحلهای میرسد که به نظرش میرسد که آثار خوبی دارد مثلاً، ولی وقتی میبیند آن آثار مورد نظرش نیست؛ سال اول نیست، سال دوم نیست، سال سوم نیست؛ میگوید: هان! معلوم میشود در مدرسه هم چیزی پیدا نمیشود!. میرود از این و از آن میپرسد، میگویند بله فلان مرکز، فلان #شیخ، فلان #مرشد که به یک کسی #دستور داد، همان شب #خواب دید و به #نتیجه رسید و حاجتش برآورده شد. میگوید: هان! حیف از این سه سالیکه ما صرف این رشته کردیم، همهاش ضَرَبَ یَضْرِبُ و این چیزها خواندیم فلذا این #منحرف میشود. چرا؟ برای اینکه #پناهگاه خودش را صبر قرار نداده بود که اگر اینجا سه سال و چهار سال و پنج سال انسان اثری پیدا نمیکند، شاید برای این باشد که این کاوشها باید به نتیجه برسد، #تحقیقات باید برای او اثر پیدا بکند، نه شنیدنیها و گفتنیها و #اوراد و #اذکارِ بدون #علم و بدون #عمل و اینطور چیزها؛ فلذا صبر را از دست میدهد. پس یکی از پشتیبانان محکم طلبه، طبق #آیات و #روایات محکم ما، پایداری است. یا اول انسان تشخیص نداده وارد شده، اشتباه کرده. تشخیص داد که ما در #جامعه_اسلامی، در #تشیع خودمان، یک رشتهی خاصی به نام روحانیت، طلبگی، درس و تدریس داریم و آن نتایجی دارد. آن نتایج را بررسی کرد و فهمید که چگونه به آن رسیدهاند، با چه زحماتی رسیدهاند، خب باید دنبالش را بگیرد. ولی اگر #فکر کرد که حالا من دو سال که در مدرسه یا در فلان درسها و بحثها شرکت کردم، حتماً برای من مشکلاتی از زندگی، مشکلاتی از امور روحانی، از اینها برطرف میشود و نشد، خب این میلغزد دیگر، چنان میلغزد که پشت میکند به این حرفها. میگوید اصلاً نه در #مدرسه چیزی هست، نه در #مسجد چیزی هست، هر چه هست در پیش فلان مرشد، فلان دستورات و فلان چلهنشینیها هست، میغلتد به آن سو. در حالیکه این آمادگی خودش را از جهت پناهگاه صبر و بردباری تهیه نکرده بود. و صبر و بردباری در اثر این میشود که انسان، راه را راهِ طولانی بفهمد و بشناسد، پرمشقت بشناسد. ساخته شدن یک انسان مشکلترین کارهایی است که در دورهی #عمر بشر برای بشر پیش میآید. چرا؟ برای خاطر اینکه هر کدورتی، هر پلیدیای که عارض #بدن و لباس و فرش و زندگی میشود، اینها به آسانی با یک وسایلی رفع میشود؛ اما انسانی که از وقتی یاد دارد در قنداق بوده، زورگویی در او حکومت داشته؛ خب یک بچه قنداقی را نگاه کنید، چگونه پستانک را از دست مثلاً همتای خودش میگیرد و اگر به او ندهند #گریه میکند. با زور شده، با هر چه شده، #پدر و #مادر را وادار میکند که غذایی که برایش بد است را به او بدهند، آب برای او بد است به او بدهند، خوابیدن را که برای او خوب است، نمیخواهد قبول کند، همینطور از #کودکی در یک مرحلهی ضعیفی انسان به #دیکتاتوری، به #طاغوتی گرایی مشغول بوده تا شده پانزده سال، شانزده سال، بیست سال، و این مسائل حیوانی در #روح و #جسم انسان تراکم یافته، یک #حیوان بار آمده. حالا این میخواهد در عرض یک سال درست شود؛ در عرض دو سال درست شود؛ نمیشود. این است که باید حتماً چه در #اصلاح فردی، چه در اصلاح اجتماعی، پناه به صبر برد.
@seyedololama
ص۳
⬇️